Byggare Bob nästan!

Det tar sig med plattläggandet trots regnande och annat som måste göras. Fick ge mej för en stund sen eftersom det regnade alldeles för mycket. Jag blev tvungen att rädda tvätten på klädsträcket från att bli blötare än när den hängdes! Hur som helst så fick jag ett utmärkt läge att testa mina nya gummistövlar när jag höll på och de funkade alldeles utmärkt! Det är två saker jag går och grunnar på vad det gäller anläggningsarbetet. Det första är att jag ska nog såga bort kroken längst ner på smidesräcket så jag får bättre svängrum ner till plattorna,jag har sen en plan på att bygga upp ett extra trappsteg där man då kliver ner så det inte blir för högt. Alls ingen svår sak och funktionen blir bättre. Det andra är hur jag ska arrangera stenar och plattor runt avloppsbrunnen till höger i bild. Det får nog bli en plantering eller liknande runt omkring den. Den kan man ju fylla med vackra stenar eller nåt också. Mer fyllning är på gång också så det här kommer att bli bra det!

Vilar fötterna lite

Tackade glatt ja till att jobba dubbla pass idag. Det känns skönt att veta att man gör nytta både för andra och sej själv. Visserligen hinner man inte mycket hemma men kommer tid kommer råd antar jag. Nu tänker jag strax vila de något trötta fötterna i sängen några timmar så kör vi i morgon igen!
Så här skönt var det i alla fall tidigera idag när jag var hem en sväng på lunchen!

Nya stövlar

Mina nya gummistövlar! De gamla fick ju en spricka i gummit och blev tvugna att tas ur tjänst. De här köpte jag på biltema idag för 149 kr. Tycker de är riktigt gulliga! I fredags blev det lite småshopping på New yorker som sålde bra att ha linnen billigt. Dags att göra kväller här alldeles strax för det gör nog inget om jag lyckas få lite extra sömn inatt!

Hej där

Tillbaka i Enköping efter en ledig helg där jag haft diverse roligheter för mej. En sväng ut på puben i fredags i Västerås. Och till festivalen i westerqwarn i lördags. Idag har jag i goda vänners lag hängt på kajen å fikat, bl a. Lagom trött nu men ser fram mot en ny vecka med roliga arbetsuppgifter.

Nu blommar det!

 
Det växer verkligen så det knakar i den här krukan!
Här i lilla bergskrevan växer mer!
Den här har ju varit med förr i trägården och verkar trivas bra i år också!
Nu har jag fullt upp med samordning inför helgen så jag säger hej svejs så länge!

Sol!

Fika och avkoppling i Bresse efter jobbet! Å vilken tur,köpte man tre GB glassar så fick man en jojo gratis. Så blev det också eftersom vi var tre som fikade! Annars jobbade jag över två timmar idag ,så strax efter kl sex var jag hemma innan denna fikatur. Sedan hann jag med en powerwalk innan det var dags för städning av altan mm. Jobbardag igen imorgon men snart stundar en ledig helg!

Denna dagen ett liv..

Saknar jag mitt macro objektiv i detta läge? Denna vackra skapelse hade slagit ut idag. Just nu har jag glömt namnet på den men jag sådde den från frö i våras! Massor med knopp är det i den!
Annars har jag befunnit mej här sen jag slutade jobba kl fyra. Det går framåt kan man säga!
Tyckte jag hade nåt skräp i en stöveln,men hur jag än försökte tömma den kändes det lika illa när jag stoppade i foten. När jag tittade närmare på den insåg jag att den var trasig. En stor reva i gummit. Visst kan jag använda den när jag jobbar om det är torrt där jag håller på. Dessa vänner har jag haft im ånga år och jag har verkligen gillat hur de ser ut. Dags att köpa nya nu då,hoppas jag hittar några som är lika söta!

Kommit en bit...

Nu har jag lagt dit plattor och stenar på riktigt som det ska vara. Jag tycker det blir riktigt bra men det är ett riktigt pysslande och känns i ryggen. Där det inte stämmer med läggningen ska jag gjuta egna unika plattor,ev på plats eller så gör jag det styckvis,det får vi se. Det blir ju som ett dike mellan staketet och första plattraden,ca 20 cm brett. antingen fyller jag det bara med grus eller så gör jag en plantering av det. Stenarna som staketet står på ska få en omgång och göras rent från mossa. Grindstolparna ska också snyggas till. Jag vet att det inte är nån idé att tro att allt ska bli klart i ett nafs,så funkar ju inte verkligheten där det också ska finnas plats för arbete,vila och festligt umgänge. Men inte ens Rom byggdes ju på en dag!

Anlägger igen...

Här är det efterlängtade materialet till fyllning på plats. Vi transporterade hit det på förmiddagen efter att ha lastat kärran så full det gick för hand. Bussigt va,både material och hjälp med transport gratis! Dessutom har jag fått mer plattor att använda till mosaiken som det kommer att bli här. Som tack för hjälpen bjöd jag chauffören på lunch på Pizza hut i Västerås. Det här gruset kallas för "noll arton". Det betyder att sanden och stenarna är från 0 till 18 mm i grovlek. Vanligtvis användes det som fyllning innan man asfalterar vägar. Det kommer att funka utmärkt till det här. Både det och plattorna finns det mer av så kanske lyckas jag ro iland detta projekt så småningom.
Här har jag börjat fundera ut en början till hur det hela ska se ut. Plattorna är bara lagda på prov,fyllningen skall ju dit först, men eftersom plattor och stenar är av olika form och storlek så måste jag få en grund att utgå ifrån.
Jag kommer att få en smal rimpa till en plantering längst fram mot staketet, funderar fortfarande på om staketet ska vara kvar eller inte. Blir det kvar kommer jag helt klart att måla om det. Av erfarenhet vet jag att alla tankar och funderingar får ett svar under resans gång,så det är ingen idé att fundera för mycket eller oroa sig! Just do it!

Söndagskväll

Släpvagn och bil med drag kalrt ! Har även sån tur att jag får tag på fyllningsmaterialet av en god vän. Så det är bara att åka och hjälpa till att lasta på det hela och transportera hit det! Tänk att det kanske ordnar sig i alla fall så jag kan komma en bit med anläggningsarbetet innan hösten! Eller snarare vintern kanske,hösten kan ju vara en bra period att jobba med just sån grejer på. När jag slutade jobbet idag så blev det en timmes sömn och sen var jag pigg igen. Då blev det en powerwalk och sedan en översyn av alla blommor i trädgården! sitter också och surfar på Ali Express och kollar in coola grejer att beställa nu när det funkar så bra att handla därifrån! Vi ska nog kunna tillfredsställa shoppinglusten minsann!

Jobb!

Än är jag kvar på jobbet och det känns bra! Synd bara att solen har gått i moln,för det såg så hoppfullt ut tidigare idag. När jag kommer hem idag skall jag arrangera lite och se till att låna en släpvagn,en bil med dragkrok och så samordna det hela så jag får hem lite fyllning till mina markarbeten hemma. Hoppas det hela går iland nu så det blir av!

Trädgården

När jag ändå tog ut komp idag så tänkte jag använda den tiden till nåt kreativt i trädgården,förutom att gjuta betong tänkte jag då. Har länge irriterat mej på att det inte blivit nåt av idén om en uteplats i kvällssolshörnan. Bara en ivrig uppstart i våras. Jag är så glad över att jag i alla fall fick hjälp med att få bort komposten som stod här tidigare. En mysig vårkväll var det kommer jag ihåg. Nu ser det i alla fall ut så här när jag kör igång!
Å den där stora jordhögen som blivit en grogrund för massa ogräs!
 
Efter några timmar av flyttande av stenar och betongblock. Jag har bestämt mej för att göra en gjutform. Tänker försöka gjuta plattan i tre delar,en del finns ju redan. Å jordhögen skall bort . Det finns massor av ställen som behöver fyllas. Bara att gräva och köra med skottis!
Så vips har jag en gjutform som jag fyllt med jord och sedan ett lager grus. Skulle det bli så att jag ändrar mej och lägger plattor istället är det bara att lägga ett lager sand och så köra. Så inget är ju ogjort i alla fall.
 
 
Flyttade några betongblock och ställde dem nedanför altantrappan och fixade om lite där bland blommorna.
Hokus pokus så är arbetsbordet med alla krukor borta också!  Visst blev det fint lilla smurfen!
Senare så tittade Robban över med lite tillbehör å så grillade vi lite på altan och umgicks en stund. Nu har jag plockat ihop allt i trädgården och sagt godnatt därute. Jobb i morgon,får se hur länge. En riktigt väl använd flextid idag tycker jag och min kropp som har fått jobba!
 

Flex

Redan klockan tio i morse var mina bokade arbetsuppgifter färdiga idag. Tror bestämt att jag tar ut flextid resten av dagen och jobbar lite i trädgården istället. Vad nice det kan bli ibland va!

Så blev det...

Eddie igår vid Media Markt i Kista, och en jättestor mammut av petflaskor. Ni ser nog vem som är vem !
Så här ser stora ljusbrickan ut gjuten med den nya mosaiken! Funkar ju det med.
 
I onsdags blev det nödvändigt för mej att snabbt fatta ett snabbt beslut i en pressad situation. Jag gjorde ett nödvändigt val som var riktigt tråkigt att behöva göra. Kan inte lasta mej själv för att situationen uppkom, den låg helt utanför min kontroll, men var tvungen att försvara den svage och då blev konsekvensen svår för mej själv.Långt långt ifrån vad jag hade trott några timmar innan. Men jag får väl tro att det finns en mening med allt som sker......
 

Mys & latvarning

Grillat lite smått och gott som nu är uppätet. Nu ligger jag på bänken på altan och bara kopplar av. Skönt att pusta ut faktiskt ! Just nu hör jag att en fågel plaskar i fågelbadet på gräsmattan nedanför altan, det låter hemtreligt!

Shopping

Ledig dag idag,en solig och fin sådan dessutom. efter en skön sovmorgon med fika ute i solen,packade Eddie och jag vattenflaskorna och styrde kosan mot Barkarby outlet! Eddie köpte ett par Nike Air skor och en cool ziptröja av märket Cross. Vidare mot Kista där vi åt mat och fortsatte shoppandet. Hur det än är så blir man trött i fossingarna till sist så det blev lite fika och sedan hemfärd. Hemkomna så bytte jag om och sedan ut för en Powerwalk i nya skorna som också kommit från Kina.
Åh vad sköna de var,perfekt köp! Kommer säkert att beställa fler i andra färger. Det är ju kul att vara snygg när man motionerar.
Ikväll har också Mimmi varit här på besök. Eddie fixade mat åt dem,det var ju smidigt. Sedan har vi umgåtts och haft det bra, och nu är det snart dags för sängen,för imorgon är det jobb som gäller!
 

Gjutform för betong

Kollade upp var någonstans i världen mitt paket från Kina befann sig just nu. Det låg och väntade på mej på ICA Maxi här i Enköping. Det var bara att ta med sig kollinumret och åka dit och hämta det.
Spännande!
Tjoff här är den, silikonformen som jag beställt. Såklart ska jag inte baka i den utan det ska gjutas betong. Jag lade i ett värmeljus så storleken skulle synas på hjärtat. Jättenöjd är jag och det hela kostade mej 60 kr med frakt och allt. Det känns som jag har lust att börja tokshoppa grejer från Kina nu när jag vet hur man gör och att det funkar! Jag väntar ju faktiskt paket alldeles strax igen, Nike skorna är ju på väg!
 

En liten tur!

Med utsikt över Ekolsundsbron har jag idag med mitt sällskap avnjutit kvällens måltid!
Utsikt från samma brygga i motljus! Snygga solreflexer är min reflektion!
Vidare till Bålsta
Mera solreflexer
Sedan gick bilfärden tillbaka till Enköping genom vacker mälarnatur i underbart solsken!

Tråkväder!

Nu börjar nog även jag tycka att det renar lite för ofta den här sommaren. Jag tycker så synd om alla blommor som kämpar mot vätan! Självklart är det inte heller så kul för alla badsugna barn och alla semesterfirare. Men vad gör man? Bara att gilla läget och flytta in blommorna emellanåt. I alla fall dom som simmar runt i krukor i trädgården. Innan regnet kom här ikväll hann jag i alla fall med en powerwalk i fint väder,det känns bra! Lite ogräsrensning påbörjades men sen var det bara att ställa in trädgårderedskapen! Nu är det väl lika bra att göra kväller och mysa lite inne istället!

Återkomsten

Nu är jag tillbaka hemma i Enköping. I går kväll var jag till Västerås och umgicks med goda vänner. Vi var ut en sväng och kollade in nattlivet lite mm. Idag har det varit mycket snack i soffhörnan och på eftermiddan var vi med Robban och åt thaibuffé. Dags att tvätta bort nagellacket nu för imotgon är det jobbardag igen!

Lördagslugn

En alldeles kravfri lördag då jag ännu inte varit från gården.
T ex så har jag gått runt och beundrat alla vackra växter i trädgården. Dessa glädjer mej mycket med sin blomsterprakt!
 
Jag har packat upp den nya mosaiken som jag fyndat. Spännande att se hur det blir. I första gjutningen fick bitarna vara hela,men har funderingar på att ev dela dem i andra gjutningar!
fick till den här välkommen skylten också idag. Jag köpte själva skylten för en tjuga på Dollarstore häromdagen. Då satt det en reptamp i hålen som man skulle hänga den i på dörren eller nåt sånt. Jag klippte bort den och satte fast skylten med ståltråd på det här armeringsjärnet som jag fått av far min och som var så precis lagom tillböjt! Sen var det bara att trycka ner det hela i jorden. Nu har jag fått fler idéer för den här principen som jag kommer att testa!

Sen sist

Sen sist har jag jobbat på som vanligt men också hunnit med lite fritid. Här är några bilder!
Titta vilken grej! Detta fordon tillhör mina döttrars far!Årsmodell 1975 tror jag det var!
Å här provsitter min far vrålåket!
Nåt helt annat var det igår kväll på powerwalk promenaden. Blommor och blader såklart! Det enda som gör att jag saktar ner farten när jag är ute och går!
Här passeras drömparken,strax efteråt började det regna och då bar det av hemåt i full galopp!
På kvällskvisten idag blev det lite räkbomb och mys på bryggan vid lövudden i Västerås!
En riktigt vacker vy hade vi framför oss!
 
 

En betongarbetares vardag!

Nu har jag haft kul och fått utlopp för min kreativitet igen! Jag har såklart varit i gjuteriet och fixat och gjutit nytt! Eddie har jobbat med sin bil och försökt att hitta en lösning så inte märkningen på sandformen skall synas i gjutningen.Den har också fått en platta att stå på och som även skall dekoreras så småningom.
Det vi lagt i rutorna kommer att slipas till när det stelnat lite och jag tror att det kommer att bli kanonbra! Vad söt den är va! Jag tror jag ska göra en egen i en flower power version nästa gång jag gjuter!

Om igår

Det som inte kunde skrivas igår pga av att det strulade med uppkopplingen tack vare ovädret,får skrivas nu istället. Såklart blir det mest betongsnack härifrån just nu.
Här  är en bild från trädgården igår eftermiddag när solen tittade fram mellan allt regnande. Kvällen blev så varm och fin så jag tog en skön powerwalk på senkvällen.
En ny figur som dykt upp i min Animal collection är denna kissekatt som nu är klar till försäljning! Stadigt och fint står han där på sin platta i trädgården eller inomhus om så önskas!
Här samlas grejer till tork. Dessa kan förmodlingen gå vidare i processen och färdigställas idag.
Häromdagen fick Eddie upp intresset för att hjälpa till i verkstan. Här har han valt en bilform och själv fixat med hela proceduren.
Sen ville han testa att lacka något av betong för att se hur det skulle bli. en kasserad värmeljus lykta fick han att träna på!
Så här bra blev slutresultatet,nu är inte den här lyktan färdig för soptippen längre. På tal om soptippen så hann jag en vända till återbruket igår också!
Här är det laddat med sand på en plastsäck. Av sanden bygger man en "kulle" och sedan placeras ett löv därpå!
Å så på med riktigt tjock betongmassa så den inte kan rinna av. En någotsånär platt botten formas med handen (med skyddshandskar på). Så får det hela stå orört i minst två dygn om du vill att skålen ska kunna tas loss utan att spricka!
Japp, detta var lite om igår,idag har jag hunnit med att jobba och behöver strax ut och handla innan jag tar en myskväll i regnrusket,först i betongverkstan och sen inne.

Det sprutar ideér!

Tyckte det var något som felades med blommorna i vasen. Saknade liksom helhet och harmoni i det hela. Kom på att jag skulle prova att gjuta på ett fat så det kändes mer som en kruka och då  kom det jag saknade! Det hela ska få lite dekor också när fatet torkat så blir det kalas!
Hunden och katten som legat och väntat på sin tur har nu också fått en varsin platta att stå på. de är så söta tycker jag! Synd nog så var märkningen på formerna på djurens kropp väldigt synliga och jag testade att sätta tejp över så det inte skulle synas,men då blev det märken efter tejpen istället. Nu har jag en lösning på det med för nästa gång! hunden ser ju litebubblig ut så den får bli mon prototyp och bo kvar här i min trädgård!
Nu blir det ut och gjuta igen för här rullar det på kan jag lova!

Gräsklippning

Började klippa gräsmattan men tog en paus som kommer att hålla på tills jag jobbat klart imorgon eftermiddag
Ett par nya skor beställda. De ska jag bara ha när jag går mina powerwalks inte när jag klipper gräset. Jag måste lova mej själv det!

Lite betongbilder

 
Så här fint kan det bli i trädgården med en hund som dekoration. Både hunden och jag är nöjda trots att jag måste fixa till öronen lite bara!
En stylad toaborste,kan det va nåt?
En bukett med några sommarblommor från trädgården och betonghjärtan som dekoration!

Hunden kan stå!

 
Här är stora betonghunden som nu gjutits fast i en platta så han kan stå fint. Det funkade alldeles utmärkt! Nu ska jag bara fixa till luddet på öronen så kan han också gå vidare till försäljningshyllan sen. Jag har fler grejer på G som ska få en ståplatta men det får bli en annan dag. Återigen så tar jag mig ett extrapass på jobbet ikväll så nu har jag en timme att spendera innan jag går på igen!
Tidigare på lunchen var jag och lämnade två stora ljusbrickor till påseende. Hoppas kunden blir nöjd!

Sommar in the garden of delight!

Slår mej ner för en paus,saker och ting har rullat på bra och jag har också hunnit med en powerwalk på 5 km sedan sist. innan jag gick in från trädgården blev det lite bilder.
Vilken underbar färg krassen bjuder på i år,riktigt vacker !
Så snygg så man blir stum!
Av fröna jag sådde i våras har det nu blivit så här vackra underbart doftande luktärter!
Å nu är det dags att skörda smultron också! Runt omkring i trädgården finns det mer av dessa röda godingar!
 

Provsmakning

 
Fika på Strömsholm efter en loppistur till Kungsör med Eddie. På vägen dit passade vi på att äta thaimat i Köping. Gott! Man märker klart av att det är Powermeet som gäller i Västerås den här helgen. Bilar överallt, både alla fina amerikanska varianter och sedan alla som bara skall titta på och njuta av tillställningen.
Eddie smakade av denna nyhet som det tydligen pratas om på fejjan i hans åldersgrupp. Godkänd tyckte han!
Trocaderokarameller. Gott det också!
Nu ska jag dricka ett stort glas vatten så jag kvicknar till lite innan jag blir betongarbetare,tvätterska och trädgårdsmästare en stund!
 

Stay

 
Hörde denna på radion i bilen i morse, i jobbilen alltså för de som vet att Skodans radio är kaputt! Tippar på att låten Stay blir en hit i sommar!

Ett skepp kommer lastat...

Idag har min beställning från Kina gått iväg mot Sverige, nu skall det alltså intye dröja så många dagar till innan mitt paket är här. Det är ju riktigt spännande det här,känner på mej att jag kommer att inhandla en hel del kul grejer hos Ali Express om det här går bra!

Jobbsugen!

Så blev det,Skulle slutat mitt dagspass på jobbet kl fyra efter att ha jobbat sen kl sju i morse. Nu blev det inte så utan jag fortsätter köra ett pass till mellan 17 och 22. Har just varit hem och ätit lite och sticker strax igen! Det känns bra att göra en insats för våra kunder när det är ont om folk som vill jobba,dessutom känns det bra i plånkan också! Ses efter tio då!
 
Kom ihåg det,ingenting är omöjligt! Det tyckte inte min far och hans kompis när de skottade fram denna MG för en liten åktur mitt i vintern för längesen!

Mysigt

Dagen idag var en bra dag! Först jobba mellan 7 och 16,sedan iväg på trevligheter. Jag,Mimmi och Eddie tog oss en tur till Surahammar för att umgås med far min. Vi köpte med oss glass,jordgubbar och både vit chokladsås och lakrits sås därtill.
Här är gubbarna sköljda och snoppade!
Just ja,frassekarameller hade vi också att strö över. Attans vad det var gott. Jag åt massor och ångrar det inte ett dugg just nu i alla fall!
Här är lakritssåsen. Vilken underbar text de fått till på framsidan. Det där med att hälla direkt i munnen på en lillebror stämmer ju utmärkt med hur det ändå brukar gå till när ingen mamma ser på...
Här sitter Bubblan. En gång i världen var det Mimmis katt men numera bor den hos hennes morfar. Bubblan trivs alldels utmärkt där och jag tror faktiskt att de båda har ett toppenbra utbyte av varandra!
Kattgodis är gott!
Här växer det underliga saker i träden! Kanske våran morfar vädrar sina städredskap eller vad vet jag...
Den här eken och en till som växer alldeles brevid är från när tjejerna var små och planterade ekollon på dagis. Deras morfar tog hand om de små plantorna som numer är två rejäla träd. Söt story faktiskt!
Herr och fru Mattson,min farmors föräldrar. Undrar vad de skulle tycka om internet om de visste? Mycket är annorlunda sen deras tid,men det var nog inte bättre förr. Hade det varit idag hade nog Augusta överlevt den förmodligen enkla operation hon genomgick och dog av redan när min farmor var barn! Ja jag undrar vilka de var egentligen dessa människor,skulle vara kul att veta mera!
Å detta är ju jag då som åker omkring både på vägarna och i cybervärlden! För säkert mer än ett år sen tog jag en liknande bild på mej själv i bilen. Då fick jag en sån underbart elak kommentar på den, som numera är ett stående skämt bland mina vänner.Lyckligtvis så har den kråkan slutat kraxa taskigheter,å det är ju bra!
 

Ljusbricka och ängel i betong!

Nu är betongängeln torr. Det jag ska göra nu är att klura ut hur jag ska få den att stå av sej själv då den inte är rak i nederkanten. Någon form av platta som den gjuts fast i kanske!
Vad nöjd jag är nu när jag hittat gjutformer som funkar för värmeljusen så att det blir rätt och lätt. Innan var det svårt att få hålet tillräckligt jämt och rakt för att ljuset inte skulle stå snett och rinna när det brann. Är man bara envis och funderar så går det. Det känns som att dessa stora ljusbrickor redan blivit en succé. Fler står på tork i gjuteriet! Dags att kolla in förrådet med mosaik också. Tror kanske jag har fler av dessa bruna i nån gömma i källaren. Det vara nära för ett tag sen att de åkte på återbruket,men den här gången sparde jag rätt grejer! Det vore snyggt med lite spegelbitar nergjutet i betomgen också när jag tänker efter. Det är ju inte så svårt att fixa. Har nog nån gammal spegel att krascha nånstans också, nån sju års olycka är det ingen idé att tro på så det är bara att köra!

Nu blommar det!

Massor av färger att beskåda i trädgården,det blommar och växer bra i år. Växterna hos mej tycker tydligen om det här vädret med mycket regn och ändå riktigt bra värme.Men det är en skam att inte kunna visa bättre bilder,kvalitetsmässigt menar jag då! Jag bara måste greppa det här men en ny kamera,så jag återigen kan ägna mej åt macrofoto på låg nivå om man så säger!

RSS 2.0