Avbrott i arbetet!

Tillbaka här för en paus med att sortera å släpa grejer som varit magasinerade typ. Det blir nog ordning på det med till sist. Det gäller bara att plocka undan det som ska hit så det inte blir en propp bara mitt i dörren! Tar nog en vända till alldeles strax. Ska försöka hitta några sopsäckar att ta med! Snart är det påsk också ifall ni glömt!
                                                                                                          

Bygga bo!

Har just avslutat en snabblunch bestående av bulgur och pesto! När jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret såg jag att kurre ekorre håller på att samla material till sitt bo på samma sätt som förra året. Han sliter och drar och försöker få bort trådar från en gammal heltäckningsmatts bit som ligger i komposten. Enda skillnaden från förra året är att jag kommer ihåg att vi satt på bänken i solen och fikade när vi tittade på honom! Han fick också en hjälpande hand med att få loss det som satt fast för honom. Tror det är en kille i alla fall för det är väl så det borde vara! Mamma ekorre har väl nog ändå att ruva på ekorr äggen! Skoja ba!   
                                                                                                                             


Bibblan

Vilken tur! Hade reserverat en bok som jag inte trodde att jag skulle kunna hämta förrän nästa vecka. Fick ett mejl från bibblan att den var inne nu! Någon som är duktig på att lämna tillbaka i tid,sånt är bra.Vet att jag själv har varit slarvig med det nån gång! Nu ska jag bli duktig på det också! Då sticker jag och hämtar den nu!

Å dagen rullar på!

Känner mej som jag börjar få upp farten på den här dagen nu! Sitter såklart som vanligt med en kopp gott kaffe och sörplar samtidigt som jag skriver mina arbeten. Tur att det bara är i en kurs som det blir prov!  Det är ju inte bara att skriva,kunskapen skall ju fastna också! Ska dra mej en sväng till brevlådan och se om det kommit något kul! Beställde nya påslakan från Ellos igår,hade dåligt med såna som passade till dubbeltäcke! Dubbeltäcke är mysigt det! Beställde också de här gardinerna, ett  2-pack kostade 50 kronor,ofattbart... Beställde 4 längder så det räcker till vardagsrummet. De är ju ganska breda mot de som hänger där nu så jag kanske kan dela dem på mitten. Då får jag 8 längder,ha ha kan slå in hela huset i tyg för 100 kronor!

Hanklängd 2-pack

100% polyester. 2 x 140x250 cm. Tvätt 40

Morgon!

Det verkar som solen vill komma fram men inte riktigt orkar ännu! Hoppas det blir lika fint som igår eftermiddag,det var härligt. Nu ska jag jobba på här hemma en stund med lite smått och gott så det går framåt! Det blir både att plugga och snygga till mej själv lite! Sen får vi se vad jag hittar på resten av dagen,ser ut som det kan bli en massa praktiskt arbete på eftermiddagen!

Vill sova nu

Så nu får det vara bra för idag! Ska ta itu med lite röjningsarbete imorron och släpa hit en del saker till!  Kommer att bli lite bök och stök. Men det är så roligt att hålla på! Ställer klockan så det får fortsätta att bli ordning på mornarna. det är skönt att gå upp i tid även om man inte ska till jobbet! Godnatt ni alla kära!
                                                                                                                       

Mera nostalgi



Oj oj vad längesen! I köket på Paprika vägen i Västerås! Den undre bilden är tagen i trädgården på samma ställe. Tror den är från -97 Undrar vilken färg som var på modet då? Kommer ihåg alla kläder kommer från Lindex!


Bilexperten!



Då på den tiden var den här killen en riktigt liten bilexpert! Här förevisar han de karaktäristiska bakljusen på en cheva 59:a. I dag många år senare så är det nya intressen som tagit över! Men du är såå cool här Eddie!

Förvaring

Bra på att hålla undan grejer brukar jag vara. Spar inte på så mycket nuförtiden! Saker är bara saker och det är ju kul att förnya sej lite då och då istället för att bara titta på samma gamla! Det här är inte så skrytigt som det låter för jag köper aldrig särskilt dyra grejer! Men en sak som är svårare är när det gäller kläder. Då vill jag inte slänga,jag vill bara köpa! Det där går ju inte alls ihop! Det märks tydligt när jag ska få plats med allt i garderoberna.Sen finns det ju fler än jag här som använder kläder också! Det går ju att förvara en del säsongsgrejer i källaren,men eftersom det inte är färdiginrett där så måste man förpacka sakerna väl så ingen ev, doft fastnar i dom. Det här är ett bra tips,framför allt om man är trångbodd men även som skydd för kläderna som skall ligga länge. Vaccumpåsar som man suger ur luften med med dammsugaren. Jag köpte mina på biltema men hittar dem inte i deras sortiment just nu.
Vakuumpåse Extra Large 1 stVakuumpåsen Extra Large passar till stora och skrymmande textiler så som förvaring av täcken, överkast och kuddar. Påsen rymmer ett täcke + två kuddar. Perfekt också att använda och packa t ex skidkläder för skidresa! Vakuumpåsar är idealiska för att öka ditt förvaringsutrymme då skrymmande textilier reduceras upp till 75% när luften sugs ur påsen med hjälp din dammsugare. Skyddar mot fukt, lukt och insekter. 1 års garanti. http://www.forvara.se/se/art/vakuumpase-extra-large-1st.php

Dagen som den hittils varit!

Kom iväg till Västerås vid elva tiden i förmiddags. Hämtade Eddie och åkte vidare till Hallstahammar. Bara för att göra en liten roadtripp! Där tog vi en pizza i centrum. Åkte vidare till Åsby och kollade inredning och växter. Köpte några vackra tvålar att ge bort i present! Det fantastiska varuhuset ÖB har öppnat ytterligare en butik i Västerås. Passade på att kolla in den också! Släppte sen av Eddie och åkte mot Enköping.Solen tittade fram och det kändes så mysigt när jag gick över torget här för att smita in på Åhlens och köpa en Stay on eye pencil. Bästa vardagskajalen tycker jag! 70 kronor kostar den!

Stay on Eye Pencil

Stay on Eye Pencil

Hållbar, exakt ögonpenna

  • Spetsen på pennan skruvas lätt ut så att du kan dra en exakt linje runt ögat och få ett perfekt resultat.
  • Den hållbara konsistensen glider lätt över huden och ger intensiv färg utan att smetas ut.
  • Kompatibilitet oftalmologiskt testad. Lämplig för kontaktlinsbärare.

Dagen idag

Det är härligt vad lätt det är lätt att få saker gjorda på morgonen! Bara man kommer upp ur den varma sköna sängen! Har stökat runt en hel del här och fixat i huset! Ska ta morgonfikat nu och sen plugga lite. Lunch i västerås blir det också!! Inte bli sittande här vid datorn å slöa!                    
Ojdå! blev visst nåt fel i morse,såg nu att inlägget jag skrev aldrig blev publicerat,jag gör det nu då så får ni se om det blev som jag tänkt!


Nu är det kväller!

Tror inte jag gör så mycket mer nytta häruppe nu! Bättre att hoppa i bädden! Får väl fortsätta galenskaperna i morgon! Ställer nog klockan så det blir nån ordning på dagen. Så då blir det nattmössan på nu! Sov gott alla nära och kära och alla andra där ute!


                                                                                                                    

Kvällsmacka

Man tager vad man haver ! Så blev det med maten idag! Till lunch Bulgur med lite olivolja och massor av persillado. Nu dricker jag kaffe och äter macka med pesto, Grön pesto. Det enda onyttiga med det hela är att det är vanligt vitt franskbröd,men det gööör inget för det är så gott! Ska ta mej en till nu! Mums!

 Det är såå gott!


Tiden rinner iväg!

Den här dagen har bara rusat iväg! Tror väl att jag får något gjort också,Skulle söka ett ledigt jobb hos Enköpings kommun och var tvungen att först anmäla mej till offentliga jobb,ett ställe de använder sej av och som säkert är bra. När man väl fyllt i alla stegen för anmälan så var det enkelt att göra själva ansökan!  Men det tar sin tid sånt där! Har en del till att pyssla med nu om det jag tänkt i dag ska bli klart! Men som vanligt blir det kaffe först, sen är det bara att greppa resten! Tänkte jag skulle börja möblera om i garderoberna och flytta undan det allra vintrigaste sakerna en bit! Vad roligt och träffa alla sommarklänningar igen! Förresten så har vi världens snyggaste och bästa spegelgarderober här i huset,  De går från golv till tak och är både praktiska och snygga!Egen designade!
 


Tvättmedel!

Ska på en liten inköpsrunda. En sväng till ÖB brukar det alltid bli så här vid lön. Ska köpa tvättmedel bl a. Det får bli en flytande sort.De billiga pulvren är verkligen bovar i våra avloppssystem! Jag kan se hur det ligger i klumpar i tvättmedelsfacket när tvätten är klar.Det fastnar och blir bara klet som täpper till! Blir till att lägga nån krona mer på det, dessa propp stopp vi haft i avloppet här är inte roliga! Ska kolla om det finns några bra schampoon också!

Paus

Dags för fikapaus och lite nöje nu! Ha jobbat på flitigt och fått iväg en uppgift och påbörjat en ny. Måste stanna upp lite och se till att det fastnar något också. Då kan det vara bra att göra något helt annat en stund! Det ska bli spännande att få tillbaka första uppgiften och se åt vilket håll det lutar. På eftermiddagen blir det lite utåtriktade ärenden bl a möte med personal och livsutveckling och så ska jag häta ut modemet från Glocalnet. Sedan en massa praktiskt arbete här hemma tror jag. Måste sätta nytt gummi på flera pår stövlar som slitits ner.


Dimmigt idag!

Bar mark och lera! På flera ställen på gården kan man nu se att det finns nåt under snön. Vilken sörja det kommer att bli när snön nu försvinner lite snabbare! Men det får man stå ut med! Tror visst fåglarna är glada i alla fall för de kvittrara och sjunger utanför som bara den! Hoppas på lite sol under dagen när dimman försvinner! Har hunnit sätta igång tvättmaskinen och  fixat lite inne. Nu ska jag fortsätta med skolarbetet. Har ju låtit det vila hela helgen! En bild från altanen mot garaget,inte så rolig kanske men bra att ha och komma ihåg hur det var när det blir sommar och jag sitter på berghällen i solen!

Godnatt!


Påsk

Eftersom jag inte känner mej särkilt trött efter att ha sovit gott och mycket i helgen så blev det lite photoshop pyssel en stund! Gjorde en lite påsksignatur! Så här ser den ut i all enkelhet!


Ellos

Dumma Ellos! Försökte handla online hos dom.Lyckades inte komma ihåg mitt lösen dit för det var ett tag sen jag handlade där. Såklart kunde man ju klicka på Glömt lösen och få ett nytt. Har gjort det massor av gånger nu och får ett meddelande om att de skickat ett nytt lösen till min mejl! Men det finns ju inget meddelande alls ifrån dem där,ändå är det rätt adress för de skickar reklam allt som oftast till den adressen! Så nu gick det inte att handla där! Har kollat skräpposten också! Å jag som skulle köpa så fina påslakan där! Synd! Jag ger dom en chans att få mej som kund med ett mejl till kundtjänst med en bön att de släpper in mej! Snälla postordeföretag,kan jag få ge er mina pengar!


 Jag är skeptisk!

 


GPS

Global position system! Bra uppfinning det där! Så enkelt det blir att hitta,när man väl knappat in sitt resmål! Ska komma ihåg att uppdatera den bara för det var ju ett tag sen det gjordes nåt åt den! Det luriga den här gången var att välja närmaste eller snabbaste vägen! Spelar ju ingen större roll egentligen ,huvudsaken är ju att man kommer fram hel! Så ni som är ute och kör nu,ta det lugnt och kom fram!



                                                                                                                                                                                            

Tittut!

Det blev visst lite tyst på mej härinne den här helgen! Blev en lite roadtrip och en hel del nöje den här helgen!
Träffat både kända och okända människor. Skönt med ombyte och nya vyer! Är nu i lilla lugna Enköping igen och här känns det fortfarande som det är lika mycket snö på gården! Ska ta en närmare titt i morgon när det är ljusare ute!
                                                                      
 


Shopping

Shopping i Enköping.Jodå det går det med! Man kan t om bli trött i fötterna. Det var jag och Jenny som fick lära oss det idag! Fyndade gjorde vi också båda två. En av Enköpings skoaffärer sålde ut allt för halva priset,butiken skulle lägga ner.Jenny hade tur att få tag på ett par helsnygga skor av detta märke för halva priset.Otur nog så fanns det inga i min storlek!http://www.sthlmdg.se/intro.asp?UID={C670A5BD-AB2F-4EAF-95AE-592E39A87E0B} Mellan allt spring blev det thaibuffe till lunch. Dagen rullade på och nu har jag hunnit duscha och börjat fixa till mej för en utflykt.

Putsa glasbord

Nu när solen och ljuset kommer så vet ju alla hur bra det syns om det inte råkar var helt nystädat inomhus.Märkte det på glasbordet i vardagsrummet. Det är så jobbigt att putsa det så det blir snyggt,först måste smutsen bort med något medel,sen försöker jag med glasputs uppepå det,men hur jag än gör så blir det inte bra! Putsa glas är jag inte bra på,å fönster är ju det värsta som finns, hu! Så här blev det! Undrar om hon där under tycker att det duger!

Uppe med tuppen

Klockan sju var det dags att starta upp den här dagen! Tyckte jag låg vaken länge innan jag somnade,men det var nog inte så! Frukosten är avklarad så nu är det bara att köra. Ska ta och titta lite på uppgifter som inte behöver lämnas in men ändå måste uppdateras lite i mitt huvud. Det handlar om MS,Parkinsons och stroke. Så nu blir jag upptagen blir jag upptagen en stund!                                                                         


Länge sen!


Sökte efter en bild jag tänkte avsluta kvällen med,den måste vara på den andra hårddisken.Hittade den här istället. Det är nog tio år sen nu typ! Kommer ihåg att Eddie inte var så glad just den gången, det kanske syns! Roligt att se och minnas! Godnatt nu alla ses i morrn!
                                           

Inför morgondagen!

Har ombokat lunchen jag missade med Jenny häromdagen! Vi ses i morgon istället för en tur på Enköping! Hoppas det blir sol.Synd att Mimmi jobbar och inte kunde hänga med! Men så är det ,svårt att pyssla ihop tider som passar! Tänkte försöka komma i säng hyfsat ikväll,för klockan ringer i morgon nångång vid sju! Här ska pluggas !


Kafferast

Så då var det dags för lite nybryggt kaffe! Sjutsade Eddie till skate hallen nyss,han kom över och ville testa sin nydesignade bräda en sväng! Fast det har varit dåligt med sol här utanför idag så kan man se på gator och torg hur det ändå smälter på.Skönt det.
Hittade en ny Loka på butiken,krusbär päron. Låter så gott och läskande.Sommar liksom! Den står nu på balkongen för avkylning en stund. För er som varit med länge så har vi fortfarande kylskåpet i garaget,får ta den storyn sen igen!
Loka krusbär päron                                                   

Biblioteket

Har nu skaffat ett lånekort på Enköpings bibliotek i stället. Närmare när man behöver något även om jag ofta är  till Västerås.Var på Ica och hämtade ut ett paket från junkyard! Sen en sväng till Västerås,levererade tvätt till Pontus jobb.Har just ätit och ska sätta mej ner med de nya uppgifterna jag fått att jobba med från skolan. Hör av mej när det blir kaffepaus!  

                                                                                                                                  

Redan Lunch!

Oj vad tiden går! Har bytit färg i datorn och fått till det efter en del krångel. Det fasnns ett skydd för att man inte skulle kunna använda kompatibelt bläck.Fick till slut ordning på det hela! Nu har jag fått nya arbetsuppgifter från skolan ämnet är medicinsk grundkurs,såg ut som det inte ska ställa till några problem! Ska en tur till arbetsförmedlingen för att höra på något jag redan vet,men okej då!,hämta ett paket på posten och sedan en sväng till Västerås innan jag får sätta tänderna i det!


                                                                                                

Dippa!

Visst låter det mycket coolare att säga att man ska dippa än att man ska äta råkost. Hur det än är så är det råa grönsaker med två olika dipsåser som serveras här ikväll. Å så några nachochips också! Det blir färdigköpta dipsåser,en med örtsmak,som jag ska krydda lite extra med Persillado och en paprika/chili.

 Typ nåt så här som på bilden jag lånat från ICA.

Utevistelse

Har härjat bland snödrivorna på gården en stund nu! Det är bara att inse att det är oändliga mängder och att det kommer att dröja innan allt är borta. Trappen är nu snö- och isfri igen! Skottade en väg åt den gamla trötta hunden som varje dag går förbi vårt hus på sin morgon och kvällspromenad. I morse när han och hans husse skulle passera den stora snöhögen och gå vidare in i skogen så kom inte vovven fram. Hans husse fick hjälpa honom med en putt i ändan. Hunden är så gammal och trött,han orkade inte klättra. Hoppas han blir hjälpt av vägen jag gjorde åt honom. Vilka livskamrater de två ser ut att vara,helt underbart.

                                                                                                                                  


Eftermiddagsfix!

Blev lite rastlös nu när saker och ting blev annorlunda än planerat. Har i alla fall ordnat med Glocalnet så de skickar ett Modem så det kan byggas nätverk här hemma ! Vad bra! Behövde bara betala för frakten 99 kronor.
Nu ska jag dra mej ut på gården och göra samma sak som häromdagen,hacka is och snö på trappen och runt entrèn. Det hade fryst på istället för att tina på vissa ställen så det var riktigt halt faktiskt! Inge mer slå på arselet här inte!                                                                        
                                                                                                               


Lunch

Hemkommen igen efter en lten tur ute. Fixade lite ätenden och satt en stund i solen nere vid hamnen. Solen värmde gott men luften kändes ganska kall .Det smälter och töar dock och det är det viktigaste! Ett litet bildbevis från min utflykt! På bilden ser det ut som våren och solen har mycket att göra framöver!
Nu blir det lunch här,ska äta pasta med lax och spenat.Djupfryst från ICA!
                               

Ändrade planer!

Saker svänger snabbt! Fick ett mejl om att jag skulle byta min kurs Vård och Omsorgsarbete till Medicinsk grundkurs så länge. Det går ju bra! Validering av mina kunskaper pågår,därför blev det så. Jenny ringde och hade blivit inkallad att jobba extra! Så då får jag lösa lunchen på annat sätt idag! Ska ia lla fall ta mej ut och fylla på kontantkortet till mobilen! Hoppar nu i kläderna och fixar fejset! Men först som vanligt....
                                                                                                                             

Onsdagmorgon

Så var det dags att sparka igång en ny dag. Först blir det några timmars skolarbete,och sedan lunch med Jenny. Måste ta mej för att fixa en router idag. Märker att det blir svårt att jobba på en dator som inte har någon uppkoppling när vi är fler hemma. Känner mej lite gäspig fortfarande men det är väl ovanan med att ha något som ligger över en. Nu gäller det att vara strukturerad. Mot kaffekoppen!

Lindex

Vilket uppsving det har blivit för kläder från Lindex! Funkar ju även bland yngre modemedvetna tjejer idag. När mina döttrar växte upp,de är idag 20 och 23 år gamla,så var det ensamstående mammor som letade reakläder till sina barn som sprang där. Å så var det tanter. Sortimentet har blivit mycket bättre idag! det är ju kul att shoppa på Lindex nuförtiden! Kläderna är snygga,bra kvalitet och priserna är okej! nu undrar jag bara ,var shoppar alla tanter nu då? Vill du läsa hela storyn om Lindex så kolla den här länken http://www.lindex.com/se/info/historien-om-lindex/

1950-talet
1954 startar två herrar från Sverige en era som satt spår i många kvinnors liv.
Ingemar Boman och Bengt Rosell öppnar underklädesbutiken Fynd i Alingsås.
Strax därefter förvärvas bolaget Lindex i Göteborg som så småningom ger namn åt de efterföljande butikerna. Antalet anställda är under femtiotalet sex stycken och omsättningen uppgår till 100 000 kr.

 




1960-talet
Under sextiotalet får underklädessortimentet sällskap av damkläder, speciellt jumprar och blusar. Verksamheten expanderar till fem butiker. Omsättningen uppgår till 500 000 kr och den första Lindexbutiken i Norge öppnas. Nyöppningen blir en succé då Lindex är en av de första klädkedjorna som öppnar i landet.
                                                                                                                                        

                                                                                                                               


Kallt kaffe!

När jag sitter så här vid datorn en kväll så blir jag alltid lite kaffesugen. Fixar till en kopp och ställer den brevid mej och glömmer bort den! Plötsligt är kaffet kallt! Då värmar jag det i micron och gör om samma procedur igen,glömmer bort att dricka och blir besviken när kaffet är kallt! Varför kallnar kaffe fortare när man har kul!
Försök att få en varm dryck att svalna till lagom temperatur när du har bråttom och är ivrig att dricka! Alla vet väl hur det känns att bränna tungspetsen på något hett! Ingen njutning alls! Använder förrresten en sån här kaffepress när jag brygger! Blir jättegott!
                                                                        

Tiden flyger fram!

Så bra det gått att skriva ikväll. Ville ju så klart test på direkt och började titta på några uppgifter. Tror detta är ett bra sätt att jobba på för mej.Nu gäller det att göra ett smart upplägg av sin tid så jag får lite fritid också. Vill ju hinna allt! Hade tänkt mej en lite stund med grönsaker och dipp ikväll,men det får vänta till imorgon. Den som väntar på något gott... Laddade ner lite nytt till Photoshop igår från Deviantart. Såna där små former eller shapes på engelska,går att använda hur mycket som helst. Fjärilarna här skapade jag utifrån en svart fjärils siluett!  Kolla in den här länken om du photoshoppar! Dä ä bar å sök på sajten!http://www.deviantart.com/#order=9&q=photoshop 

Pluggis

Så blev det mer fart än jag trodde idag! Var på uppstarten av utbilningen idag. Mycket information såklart men inget konstigt.Det är bara att sätta igång och lösa uppgifter och skicka in! Kilade in på bibblan här i Enköping och tänkte låna kurslitteratur. Boken fanns bara i ett exemplar och var utlånad. På bokaffären tyckte dom att den skulle kosta 500 kronor. På biblioteket i Västerås fanns den dock så jag for iväg dit. Hittade den och skulle låna. Apparaten ville int låna ut den till mej,det hade uppstått ett problem när jag bytte adress så de tyckte jag skulle betala 147 kronor för böcker som redan var tillbakalämnande. Så jag åkte hem utan bok ! Attans också! Passade på att handla lite och fika med Eddie när jag ändå var där! Nu ska jag plugga!


Bild på boken Vård- och omsorgsarbete                                                                                     



                                                                                                                      

New morning

Oj då det snöade visst igen! Det är väl inget mer att säga om det! Om en timme ska jag iväg på upprop eller kanske snarare en introduktion till mina studier. Så nu är jag fixad och klar. Tänkte ta lite frukost nu ,fast jag känner mej inte ett dugg sugen för ovanlighetens skull. ska passa på att ta en tur ner på stan och köpa nya agendablad till kalendern.Förra årets räcker inte längre nu och sen måste jag sortera in alla datum som dyker upp att jag ska göra något viktigt på.Och så måste jag skotta idag!


                                                                                                            

En liten hare!

Nu stänger jag bloggen för ikväll! Ska pyssla lite med lite smått här hemma resten av kvällen. Nyss när jag tittade ut framför huset genom fönstret såg jag en söt liten hare nedanför trappen. Han satt där så gulligt och väntade.Precis som han ville att jag skulle öppna dörren och släppa in honom! Han skuttade nog hem till sitt sen!
                                                                                 

Word

Nu stänger jag word för idag! Resten av kvällen ska jag bara ägna mej åt nöjen! Har ju ändå hunnit äta min röda linsgryta mellan allt jag skrivit. Har nu i stort sett fyllt i 11 av de 12 frågeställningarna. Den tolfte handlar om att jag ska välja något i min närhet jag vill förändra och sen beskriva hur. Självklart ska det ligga inom ämnet omvårdnad. Finns ju så mycket jag vill förändra där, men jag ska nog utgå från ordet förbättra i mitt resonemang.
Ska nog bara släppa tankarna på det så kommer det nog till mej vilket det blir! Snart ska det bli en dusch med hårtvätt,men först kanske lite photoshop,ska nog göra ännu fler signaturer,det var roligt! Här en annan variant på skatekillen från igår,samma bild men i en annan variant! 







Äh lägger in den andra igen bara för att  jämföra!



Smäller till med originalet också,så blir det ännu lättare att bilda sej en uppfattning!

 

 

 


Matklockan ringer!

Vad plumsig jag blir av att bara äta kaffe och mackor en hel dag! Känns helt onyttigt! Måste laga något nu,kanske en sån där god linsgryta skulle vara nåt? Tänker inte ta mej till nån butik idag, hinner helt enkelt inte! Har en hel del att förbereda för morgondagen! Måste träna på att ställa klockan nästan! Ser verkligen fram mot att gå på ett upprop som gäller mej själv! Och riktigt sugen på att se hur upplägget ser ut för dessa studier! Men fixa det hela hade jag tänkt att göra!

 

Skriva skriva

Har nu suttit här i flera timmar och skrivit på min självuppskattning! Kul men jobbigt!Det ger mej en försmak på hur det kommer att bli att distansplugga! Och jobba samtidigt! Är på G och ska fixa tillen bättre arbetsplats där jag kan sitta och plugga. Blir nog i sovrummet på nåt vis,så den här datorn får vara den centrala samlings platsen i vardagrummet i fortsättningen också! Som synes på bilden så är det lurigt att sitte nån längre tid framför skärmen.Känner i rygg och axlar att den här sittställningen inte är bra. Måste skaffa en router också så det löser sej med uppkopplingen. Nä nu blir det fika och bensträckare! Hopp och skutt!










Godmorgon världen!

Vilket solsken utanför fönstret! Det Är så vackert! Bara att erkänna.Ska nu starta upp mej själv med kaffe och macka.Sedan är det bara att jobba vidare med självskattnngs dokumentet.Får ta mej en paus om nån timme och gå ut och skotta bort vallarna runt bilen.Igen! Men förhoppningsvis för sista gången den här vintern. Om jag jobbar på bra nu på förmiddan så hinner jsg säkert roa mej på eftermiddan! får leta upp nåt fikasällskap till dess! So long!

Godnatt

Har nu pysslat i photoshop å haft en skön kreativ stund! Knaprar nu på en morot,å försöker undvika skålen med chips som blev kvar från igår Det ser så gott ut! Det är ju ändå bara potatis....med fett på ...massor av fett! Äh vad ska man göra om den kastar sej på en! 

        

                                                                                                                      

Fler signaturer

En glad hälsningsbild!

En nattis hälsning, men då måste jag ju fixa en godmorrgon variant också!
Men kan ju vänta med at visa den till i morgon bitti då! Skrider till verket!

Signatur

Kom på att jag skulle fixa en liten signatur att underteckna inlägg och annat med på nätet. Gjorde en liten snabb grej i photoshop,tycker den blev riktigt söt! Men den behöver kunna vara ganska lite och då måste det ju fortfarande synas vade det står ,får testa lite. Eller så kan man ju ha flera olika,får testa mej fram lite. Så här ser i alla fall den här ut!



Ja det funkar ju! Tycker den blev "hjättesöt" !




Alla är vi stjärnor



           Everyone is a star and deserves a chance to shine!


Sagt av Marilyn Monroe.              

Tycker det är insiktsfullt sagt av en stor stjärna. Alla är vi ju lika mycket värda,som sagt ingen av oss kommer ju levande härifrån. Så stråla nu allt vad ni kan mina vänner!


Biltur

Har kommit hel hem igen efter en biltur på 6 mil i detta väder! Det märktes på E18 att folk hade insett att detta väglag var inte att leka med. Snö ,blåst, halka och mörker.Det gick riktigt sakta å det var bra det,såg en långtradare som hade släpet i dikeskanten och resten stod snett över vägen. Som tur var gick det precis att passera förbi ekipaget! Stackars alla yrkeschaufförer som är ute med sina bilar såna här nätter.Kör försiktigt med er ! Tänkte visa ett vårtecken från igår!
Det här är väl något som alla skejtare längtar efter,bar och torr mark.Det är ju inte överallt det finns skatehallar
så det går att hålla igång inomhus!.Som tur är har i alla fall Enköping det! Den här bilden är från ett nybyggt industrihotell i Enköpings utkant!
 

Vårdagjämning

Låter så trevligt med vårdagjämning! Som det är vår liksom. Har alltid trott att det betyder att natt och dag är lika långa men så var det ju inte riktigt när jag kollade upp det .Så här stod det på Wikipedia:

Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten.

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig. År 2010 inträffade vårdagjämningen den 20 mars kl 18:32 i Sverige. Den lokala tiden i till exempel Nya Zeeland var då 21 mars kl 05:32.

Dag och natt är inte exakt lika långa vid vårdagjämningen. Detta förhållande inträder något dygn tidigare. Det beror på ljusets böjning i atmosfären, den så kallade refraktionen. Refraktionen innebär att solen kan lysa på lite mer än halva jorden på en gång. Det medför att dagen blir längre och natten kortare än den annars skulle ha varit. Refraktionen medför också att dag och natt är lika långa först något dygn efter höstdagjämningen

Då vet man det då!


Snö och glass!

Har haft en riktigt mysig och lugn helg.Bara varit! Tråkigt att det kommer mer snö nu,det ställer mest bara till det på gator och torg. Hade lyckats få till det riktigt bra vid entrén men det är ju ett minne blott nu. tröstar mej med lite glass,en sån här från SIA med violsmak!  Jättegott men lite läskigt proppmätt!

Innehåll: Mjölk, grädde, glukossirap, violrippel (8%)(glukossirap, socker, förtjockningsmedel (pektin), surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat), färgämne (karmin, patentblått), arom), vasslepulver, socker, druvsocker, färgämne (karmin, patentblått), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av veg. fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), arom.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 950 kJ/220 kcal.
Protein 3,5 g, kolhydrater 25 g och fett 11 g.
Volym/vikt: 500 ml / 245 g

Var väl inte så uppiggande det där med näringsvärdet men nu är det gjort i alla fall..


Värt att se en fredagkväll!

En kärlekshistoria att njuta av. Tycker att Meatloaf verkligen satt fingret på en fantastisk känsla,kärlek.
Kopierar texten från den som lagt upp If this is the last kiss på Utube.
Well I took some parts of Anything for love and I'd lie for you videos to make this compilation to this wonderful song.....
Meat Loaf & Patti Russo what a couple mannnn.....their voices are awesome...
Nu gäller det bara att ta sej tid att kolla in de tre olika delarna,men hellre det än lets´dance!
Pass på här kommer de i tur och ordning!


 


Symboler och smileys

Måste erkänna att jag inte alltid hänger med och förstår alla smileys som används. Säkert används de olika också.
Det här hittade jag på Wikipedia.Där fanns också en asiatisk uppsättnig som var kul att se! http://sv.wikipedia.org/wiki/Smiley
Standardtypen:
 :)  =)  :]   :>  C: Den glada / skämtar
 =(   :(   :(  :< :[ Den sura / ledsna
  ;)   ;-)           Den flirtiga / blinkar
  =D   :D            Den jätteglada
  (:  <: [:          Glada vänsterhänta
  D:   Dx            Den besvikna / medlidsamma/    
  XD   XP            Den skämtsamma / skrattar mycket 
  >:] >:D >:3        Den skadeglada / mordiska
  =|   :|            Den likgiltiga / sammanbitna
  =/   :/   "/       Den missnöjda / fundersamma
  =C   :C            Den mycket besvikna / ledsna
  =@   :@            Den jättearga
  =S   :S            Den förvirrade / osäkra
  =§   :§            Den förvirrade / osäkra / rådvilla
  =O   :O   O:       Den jätteförvånade / chockade
  8|   8(            Den storögt stirrande
  8)   8D  c8        Den glada med solglasögon
  =3   :3   ^w^      Den finurlige / Ler som en katt
  =I   :I    I:      Den belåtna / Mätt
  =9   :9            Den som försöker koncentrera sig / Slickar sig runt munnen
  =6   :6            Den (vänligt) retsamma / oseriös / räcker ut tungan / "blä"
  =P   :P            Den (illvilligt) retsamma
  ;*  :*             Den som kysser / pussar
  =x  :x             Kräks / puss
  ^^  ^_^  ^.^  ^o^  Glad,uppmuntrande
  >.<  >_<           Den som råkat ut för en pinsam situation / håller starkt på"
  \m/  \,,/ \x/      Hårdrockshornen
  x(                 Död
  (//.O)             Emo
  <.<  >.>           Kollar bort
  <3                 Hjärta
  X'D  :'o   :')     Se de ovanstånde, men med (glädje)tårar/tår
  <(^^,)>            lol
  c",                Ett glatt ansikte liknande ett från t.ex Knasen-serierna.
  >:< >=<            Den arga/förbannade




Rörigt värre

Jag brukar i vanliga fall inte bekymara mej om att det är mycket folk på butiker och köpcentran.Men idag på IcaMaxi på Hälla blev jag ganska irriterad. det var så mycket folk,klockan var runt tre bara å jag fatta ingenting! Fattade först inte varför det var så mycket folk men säkert berodde det på barnbidrag och pensioner. Fick väl med mej det jag skulle från butiken,men Puh! Kanske jag har vant mej vid den lite lungnare takt som ändå råder här i lilla Enköping. I så fall är det ju bra,för vill man ha det livat kan man ju åka till det istället för att ständigt leva i det. Till middag blir det stekt färsk kycklingfilè,ris och pepparsås. Ja ja,fuskar ibland med att äta lite fågel när jag känner att det saknas proteiner. Annars är det gröna sidan upp som gäller!

Se hela bildenEn kyckling filè med grillkrydda,såna blir det! Mums!

Tjo vad tiden går!

Tjo vad tiden går! Har just ätit en portion bulgur! Med persillado på så klart! Ska traska in i duschen för att sedan fixa till mej och åka en sväng till Västerås i dag också! Oj oj har bara jobbtänk i huvudet nu! Dags att koppla av och göra helg snart! Ska hitta på nåt mumsigt och mysigt till middag ikväll också!

Mera självskattning

Har en kopp kaffe på G som jag ska ta och starta upp med! Sen direkt  bara fortsätta fylla i självskattningsformuläret. Puh. Just när jag skriver detta så flödar ett ljus in genom fönstern. Det är såklart solen som spricker fram! Välkommen! Såg så mulet ut bara för en stund sen. Tralala va bra å plusgrader är det också
flera stycken!.Bådar gott detta! Här kommer lite vackra blommor till alla som jag tycker om! Och till alla andra också! Bilden är tagen sommaren 2008 strax utanför Enköping!



MAX

Glömde berätta om en lite läskig händelse tidigare idag. Var till Västerås och tänkte äta på Max, hamburger stället på Erikslund för er som vet var det ligger. Stod där inne och väntade på att få beställa när det small till och något for förbi fönstret vid driven. Alltså precis framför luckan där man står när man beställer i driven med bilen, for en stor del av taket ovanför ner. Hade det stått en bil där just då så hade den fått taket ordentligt tillplattat och kanske t om skadat någon. Antgligen hade väl trycket av snön gjort sitt tidigare under vintern,för jag såg ingen snö nu i alla fall! Som tur var stod inge bil där när det hände i alla fall. Men vi fick ändå inget att äta där för deras kortläsare funkade inte när det var vår tur. Så det blev konkurenterna istället. Burger king!


Nått nytt kanske!

Nej nu är jag tillbaka där jag började i morse, trött och lite less! Har kanske för lite sömn i kroppen! Men det finns massor som är bra i alla fall i livet så det så! I morron ska jag gå ut och kolla vad tövädret har hittat på med snön! Kanske man skulle pigga upp sej med nått nytt plagg till våren,senaste nytt från sextiotalet! Hipp frisyr! Ja och dressen med! Hur gör man när man behöver gå på toa snabbt då?


Självskattning

Ja det är vad jag håller på med just nu! Har fått ett ordentligt långt dokument där jag ska skatta mej själv.Det är lite speciellt må jag säga! Det handlar om att validera kunskaper från mitt långa arbetsliv för att tillgodoräkna mej det i en utbildning. Tänte ta och plugga på sidan via komvux. På distans. Då kan man ju slå två flugor i en smäll. Både dra in pengar via jobbet och så få ännu mera papper på det man kan. Papper på sina kunskaper är viktiga idag. Å förresten är jag jättesugen på att plugga,det har jag ju alltid varit,så det ska bli kul det här! Men nu måste
vila huvudet med en bild,så här känns det där inne,går lite runt och är luddigt,botas med kaffe! 



Äntligen är det töväder på riktigt här nu! Snön smälter som bara den,det gör inget att inte solen är framme! Nu bär det av ut även om mötet jag skulle på blev instället! Tjolahopp tralala!

Tröttmorgon

Idag vaknade jag ganska tidigt och var jättetrött. Undrar vad det var för mening med det! Jag som hade möjlighet att sova ett tag till! Dumt. Har nu försökt piggna till med kaffe och macka! Skönt att kunna ta det sakta i alla fall!
Dagens fix ligger ju på,så det blir strax en dusch! Ska sen en tur till Västerås för ett möte och lite umgänge! Kanske solen hinner bryta fram mellan de grå molnen en stund idag,det skulle glädja mej! Bilden nedan tog jag igår på stadshotellet i Enköping som jag trodde de redan jämnat med marken,verkar som arbetet stod stilla,har inte tagit reda exakt på vad som ska ske,får väl kolla vidare!


Tre sidor av mej!

 Min nya profilbild på FB.Lite retro stuk vare tänkt!

 Här ska jag vara både sotf och kall på samma gång tänkte jag!

Här är väl mest bara jag! Känner mej så här glad idag i alla fall.Nu ska jag ta en nattmacka,är t om lite kaffesugen,men det blir nog en Ramlösa! Sen Godnatt!


Självutlösare!

Har haft en riktig skojig stund alldeles för mej själv härhemma! Det hela började med att jag skulle lägga in ett foto på mej själv i några ansökningar jag håller på med. De jag hade kändes inte rätt,så jag tänkte att jag tar väl ett nytt å använder självutlösaren på kameran eftersom det inte fanns nån hjälp i närheten!
Till och med självaste herr Buddha åkte ner från vägen för att jag skulle få en bra bakgrund och ett okej ljus!
Riggade och fixade och å höll på! Tryckte på självutlösaren o kilade iväg till rätt plats och försökte se trevlig ut! Käre värld! Nu ska jag öppna photoshop och ta fram värsta verktygen och fixa till det hela! Man kan ju inte va hur snygg som helst på bilderna! Ha ha...  Visar väl resultatet lite senare kan jag tro!

Gogreen

Nu så har magen fått sitt.Gjorde en gryat på röda linser. Inte ett dugg trist fast det låter så i mångas öron! Jag lovar!
Så här gick det hela till! Fräste en hackad lök och en pressad vitlöksklyfta i lite olivolja. I grytan hade jag också mald spiskummin gurkmeja koriander och chili Efter bara ca: en halv minut hällde jag i halva paketet med röda linser, och 3 dl vatten1 Rörde lite i grytan och efter ytterligare 3 min slängde jag ner lite småbitar av blomkål. Fixade i en liten vattenskvätt till och så på med locket och småputtrade ca 10 min till. Det hela tog mminder än 20 min. Det fiffiga med denna rätt att den som inte äter vegetariskt kan steka sin grisrumpa eller annat och äta till!

Gogreen!Samma märke har jag gjort reklam för i ett tidigare inlägg!






Eftersom de röda linserna är skalade går de inte att grodda. De är däremot mycket populära att använda i all slags matlagning eftersom de inte behöver blötläggas och dessutom har en kort koktid. De är mycket proteinrika och skummar därför ofta vid kokning när en del av proteinerna läcker ut i vattnet.

Sveriges närmaste..

Nu blir det en svängom ut i hela Enköping! Ska fixa lite ärenden och passa på att njuta på samma gång! Får nog se till att få med nåt hem till lilla magen också,skåpen är så tomma!


 Hej å hopp nu går vi kameran och jag!

Klänning

Tänkte använda en klänning i dag för omväxlings skull. Köpte den på New yorker för nåt år sen. Kommer ihåg att jag tänkte samma sak sist jag använde den. Det känns fel när man knäpper den. Oftast sitter ju knapparna på ett tjej plagg på vänster sida, (en klänning känns som ett tjejplagg tycker jag) men den här har knapparna på höger sida. Gör ju ingenting alls egentligen,bevisar ju bara att man är ett vanedjur. Tittade på en annan klänning i garderoben från samma ställe och det var som på den första på den också.

Blev ändå lite nyfiken på varför man skiljer på knappsidan överhuvud taget, så jag googlade lite på det. Hittade ett forum där en kille med invandrarbakgrund ställde just den frågan. Han fick detta svar:

Enligt vad jag har hört så är det en fornlämning från den tiden män och kvinnor satt på olika sidor i kyrkan. För att de inte skulle frestas av köttet gjorde man via kläderna det helt omöjligt att titta in under varandra skjortor!

Fantastiskt alltså då skulle ju min klänning varit perfekt i kyrkan på den tiden,om nu någon skulle velat glutta!
Kollade i spegeln,fanns ju faktiskt lite titthål eftersom klänningen är ganska tight på vissa ställen!

Här är en klänning utan knappar som skulle passa i garderoben till sommaren. Den finns på Ellos för 299 kr.


Upp och hoppa

Å solen lyser lika fint idag också! Men det är inte mycket snö som försvunnit annat än kanske just där solen legat på. Hoppas det kan bli riktiga varmgrader idag! Ska nog dra mej ner till city och kolla hur det ser ut nu när de rivit stadshotellet,konstigt nöje va! Få se om det också kan bli lite mer liv på själva torget framöver,skulle va kul!
Nä nu blir det raka spåret in i duschen!


Kom änglar

Här är en vacker sak till alla som har lust med lite musik! Det var du Eddie som fick mej att hitta den! Tack för det! Kanske inte så rolig att titta på  men det var den som fanns så!

Ziggy Stardust

Alltid lika roligt att titta på Bilder på David Bowie från Ziggy Stardust tiden.Spektakulärt värre! Men jag gillar det hela ,även musiken såklart!










"(The Ziggy cut) became to hairdressing in the early seventies, what the Lady Di cut was for the early eighties. Only with double the appeal, because it worked for both sexes." - Bowie (1993)

Ziggy Stardust boots made of PVC with plastic platforms which were a
copy of a pair of designer orginals that Bowie saw at Harpers and Queen costing £25.

"But I wasn't going to spend that! I had these made for £8 instead"



Mode från 60-talet

Skor är ju ett ämne som omtalas mycket på bloggar idag. Finns ju verkligen så mycket snyggt! Har suttit och surfat runt på lite sidor som visar mode från olika tidsepoker,där hittade jag de här hippieskorna som jag vill tipsa om!

Hippie shoes Kanske inte så skönt!          wild stockings Istället för tatuering!

http://www.fiftiesweb.com/fashion/sixties-fashion.htm  Kul ställe faktiskt!


Creep igen!

Har ju lagt upp låten creep med Pretenders massor på av ställen där jag befinner mej på nätet! Men nu måste jag bara göra det igen,men den här gången följs den av en bonus version som är hur mycket humor som helst! Om man känner till Kermit förstås då!













Kastar inga bilder!

Det som är bra med digitalkameror är ju att det bara är att knäppa å sen välja vilka bilder man tycker är bra å sedan spara resten! Men jag kastar i stort sett inga bilder alls även om man vid första anblicken inte kan förstå vad det ska vara bra för att spara dom! Men gillar man fotoredigering så! Och Har en kamera med okej bildupplösning så är det bara att öppna photoshop å leka!Man kan aldrig veta! Har ju inte lagt ut så mycket bilder på mej själv här men detta är två exempel på bilder Som kommer från andra bilder som egentligen inte var så mycket att visa!

Ha,här skulle jag använda självutlösaren för att visa hur det går till att hoppa i säng! Tycker det är ett jättebra svisch i bilden som är typ 1/4 av originalet!

 Här blir det bara en miniatyr för den är inte kul att komma för nära! Ha ha den är så rolig,särskilt när man vet varför jag ser så skeptisk ut! Ibland behöver man såna bilder med! Originalet är suddigt och ganska ordentligt beskuren! Men det förstärker bara känslan av surhäxa! Egentligen skulle jag kanske visat originalen för att förstärka men...


Tiden rinner iväg!

Å vad sen jag var att skriva idag! Var uppe vid 10 i alla fall fast det blev sent i säng.Varhemma från Västerås vid halv tio i går kväll,stannade en sväng hos Roger som gott kunde få lite avlastning med lillen som var febrig och snorig. Lillen hade passat på att smitta farsan sin också så de hade lite tufft! Väl hemma här så var det skönt att sitta vid datorn ett par timmar så klockan var faktist ordentligt mycket när jag äntligen kom isäng! Fortsätter med planering och fix för framtiden idag,vi ska få det bra vi!

Här är en bild från sommaren 2008,under en av de härliga sommarkvällarna i naturen runt Enköping!Kanske bilden inte kommer till rttvisa här men i stort format så är den underbar med strålarna från solnedgången som lyser genom blomman!


Igen!



Inte första gången jag delar denna låt! Kanske inte den bästa versionen men det spelar ingen roll.
Det är innehållet som räknas denna gång!

Reklam

http://www.cindyartdesign.se/

En länk till ett ställe ni bara måste besöka! Det roligaste är före och efter visningarna. Det är då förstår man vilket jobb hon lägger ner på sina bilder! Klicka på galleri så hitter du det. Men glöm inte att njuta av det andra också! Är man riktigt intresserad av fotomanipulationer så lägger tjejen ut en del tutorials här http://bildredigering.ifokus.se/ Där finns massor av länkar och diskussioner och annat gott! Åh vad det är roligt med bildredigering kära vänner!

Funderingar!

Det är så roligt medan man håller på med nya saker och det är full fart,sen plötligt när det lugnar ner sej ,som nu framåt kvällen kan jag bli lite rastlös! Roligare att göra än att tänka ibland. Ännu är det mycket kvar att pyssla med och många beslut som ska tas. Fast det bästa i detta läge är att man kan ju alltid ångra sej! Det stora viktiga sakerna i livet är ju på plats i alla fall! Har det jag vill och behöver! Ska en sväng till Västerås senare ikväll så vi hörs väl efter det! Nu ska jag bara leta på något klokt uttryck att grunna på!

 

 Att veta vad som är riktigt och inte göra det, är brist på mod.

Tänk att de var så kloka för så länge sen,har det blivit annorlunda idag? Händer nog mej att jag agerar så emellanåt! Här är han som sa det!

Konfucius föddes den 28 september 555 f.Kr och dog 479 f.Kr - även kallad Konfutse, kinesisk filosof och religionsstiftare.

    Konfucius

Eftermiddagsfika

Har varit och fått mej en kopp kaffe med dopp hos Roger. Hans lille kille är förkyld och hängig.Kan ju vara skönt att se lite folk för en ensamstående pappa med en sån liten aktiv kille som han ändå är lillen.Träffat min kontakt på personal och livsutveckling också,my är det mycket på G almanckan börjar bli späckad! bra är väl det kan jag tro! Ska nu fixa något att äta innan det blir mera utåtriktade aktiviteter!


Morning!

Ska ta en paus nu från det digitala pappersarbetet! Har fyllt i och skickat papper åt alla håll och kanter! Få se vad det ska ge i framtiden då! Var igång tidigt idag,hade ju glömt köpa mackor så jag fick allt dra iväg till butiken och göra det. Nu har ju timmarna gått så det ska bli fikapaus igen! Sol på er!

Tycker om..

Ja då har ännu en dag passerat! Tycker den kan läggas till handlingarn som riktigt bra! Egentligen har väl inget märkvärdigt hänt men det kan ju vara just det som är skönt ibland, att bara vara! Hoppas nu den sköna känslan jag har i hjärtat får stanna där.Eller snarare så får jag väl så mycket som jag kan, se till att den stannar där! Ja ja imorron är en ny dag! Om solen är uppe så ska jag sätta mej i min utemyshörna med morronkaffet! Skrutt också nu blev jag påmind om att jag glömde köpa frukost bröd. Igen! Asch det göör inge! Godnatt så länge ,ska alldeles snart lägga mej ,jag ska bara....


Ödmjuk kille

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Källa: Nalle Puh




Det är väl eytt bra sätt att säga att man inte ska döma någon förrän man vet!

Strumpor

Detta är en enstrumphög! Nån annan som har såna,hur kan det vara möjligt att det finns så mycket ensamma strumpor i världen? Kanske nån av dessa hittar sin kompis när vi kommit till botten av tvättkorgen. Strumphögen är inte min även om den just nu befinner sej på mitt golv. Vi får se hur det går!


Pizza

Idag har jag ätit pizza,det blev en sån där vegetarisk rackare. God! Känns alltid lite onyttigt efteråt att bli så här proppmätt men det är ju söndag så då kan man få vara lite så tycker jag.
Detta läste jag om pizza på Wikipedia! 

Pizzan har en lång, komplicerad och osäker historia som ofta skapar vilda debatter. Var namnet ”pizza” kommer ifrån är oklart, men förekommer för första gången år 997medeltidslatin, och det var i Neapel i 1500-talets Italien som det först avsåg en galette-brödskiva.

1843 beskrev Alexandre Dumas d.ä. olika sorters pizzafyllningar. För att hedra Italiens drottning Margherita av Savojen, skapade kocken Raffaele Esposito i juni 1889 "Pizza Margherita", en pizza garnerad med tomater, mozzarellaost och basilika, som skulle representera färgerna i Italiens flagga. Han var den förste att lägga till ost.[1] Det exakta händelseförlopp varigenom de många smaksatta tunnbröden i antikens och medeltidens Medelhavsregion blev 1900-talets populära maträtt är inte fullständigt utrett.




Ska väl slappa lite ett tag nu, sen greppa lite hushållsarbete!

Söndagsmorgon

Mm... Skönt att vakna med solen i ögonen! Fågeltvitter och takdropp utanför! Härligt. Ska väl ta och se till att denna dag blir en ritktigt bra en nu!


Kloka ord igen!

 

 Den som känner förändringens vind bör inte bygga vindskydd utan väderkvarnar.

Fast visst är det väl lätt att reagera med vindskydd men attans vad dumt,då kommer man ju inte framåt! Det där ska jag tänka mer på tror jag!

Uppdatering

Hann visst inte alls med att uppdatera idag! Har just klivit ur duschen men ska strax tillbaka,sitter med en hårinpackning i huvvet å väntar på att få skölja ur den. Har också lock för ena örat som jag försöker göra mej av med. Sprakar i hela huvudet när jag öppnar och stänger munnen. Inge skönt alls. Får öppna det här hemliga badrumsskåpet och se om det finns nått man kan hälla i som renar!



Solmorgon

Hade ingen ro att vara inne när jag vaknade. Gick nästan direkt ut och slängde bort lite mera snö vid hörnet vid garage och husväggen. Fick dit en pall och fixade kaffe och macka. Satt sedan där i solen en timme och funderade. Solen värmde riktigt ordentligt i ansiktet! Åh vad skönt! Får passa på lite till innan solen försvinner därifrån för idag.

Morgonsidan

Tänkte tacka för den här dagen när jag kom på att det är ju en ny dag nu. Klockan är ju tre så det är nog bäst att gå och lägga sej. Imorgon får vi ta nya friska tag men först får det bli en skön sovmorgon. Ses sen!


Stämmer inte riktigt det där med senaste nytt,bilden är ca 1 år gammal,
Men coola ändå!

Bulgur

Diet mat på fredagskvällen! Ville inte äta så mycket ikväll men behövde något. Tog till en gammal favorit. En portion Bulgur med olivolja och massor av Persillado på!

Persillado är en örtkrydda som finns att köpa på påse b la på ÖB. Hittade ingen bild men varumärket ser ut så här


Finns ett ställe på nätet man kan beställa på om  man inte har någor ÖB i närheten. (finns det platser som inte har något ÖB förresten?)
I alla fall här är länken! http://www.kryddis.se/

Så var eftermiddagen!

Tycker nog jag använt denna dag riktigt bra! Lyckades med att träffa alla min 3 barn på samma gång idag. Visserligen var det på Jennys jobb Elgiganten men ändå! Kan vara lite lurigt att pussla ihop med alla obekväma arbetstider som tjejerna har! När jag kom hen och skulle plocka ur tvätten ur tvättmaskinen så ville den inte centrifugera! Fattade väl att det var filtret som beckat ihop igen men ville inte inse det! Var ju alldeles nyss jag gjorde rent det,tycker jag! Men nu är det fixat igen. Mörkret börjar sänka sej över lilla huset på Furugatan och jag ska väl dra mej mot ICA strax. Magen ska ha sitt också!

Hemmagym

Mmm... njuter verkligen av solen.Har skottat fram ett hörn mellan huset och garaget där solen värmer underbart!
Svettas ordentligt men det är ju som ett helt gympass det jag håller på med! Sköönt för kroppen,ska på`t igen,bara hämta andan lite! Har lagt kamera batteriet på laddning,så fort det blir klart ska jag knäppa lite därute!



Tänker på alla er som just nu kanske inte kan njuta av solen! Men den lyser för er också!


Fredag

En ny dag har hunnit en bit på väg! Har fått mitt morgonkaffe och satt i gång tvättmaskinen. Öppnade altan dörren för att känna den härliga vårluften och värmen! Blev stående en lång stund och tittade på den här krabaten, bilden är från förra våren.Har visat den många gånger,i blogg sammanhang men kan aldrig få nog av den. Tänk att de små djuren klarar våra kalla vintrar, de är ju så plutte små! Men nu skuttar de runt och verkar så lyckliga! Ska nog fylla på kaffekoppen och sen dra mej ut på gården lite innan det blir dags för en dusch!


Dagsmeja

Tycker det kan vara kul ibland att ta reda på vad olika uttryck betyder.Inte för att det kanske är så viktigt egentligen i dagligt tal ute på stan men ändå! Kollade in vädret hos SMHI och kikade under rubriken Kunskapsbanken och lärde mej det som står under bilden!


Stark vårsol smälter vinterns istappar 
Dagsmeja innebär att solstrålning smälter snö eller is även om lufttemperaturen ligger under fryspunkten.
Töväder innebär att det är plusgrader i luften och det krävs inte att det ska vara solsken.


Delar av min dag!

Denna dagen bestod av många sorters händelser! En av de goda var stunden med Eddie på Max. Vi satt där riktigt länge och småpratade! Innan vi landade där var vi på Blomstergården och shoppade lite inför sommarens odlingar! När jag sedan efter många om och men var hemma så var jag utsvulten(Jag drack bara kaffe på Max).
Gjorde en guaccamole dip och dippade morötter och gurka.Testade också en tanke jag haft,hällde ner en sån här box i mixern och körde tillsammans med en matsked olivolja,blev också en jätte god dipp. Den här innehåller en färdig currydressing,så då slipper man ju smaksätta själv som man gör med hummus!

 


Förresten så är deras sida med produkter och tips intressant.  http://www.gogreen.se/index.html Tycker verkligen du ska göra en visit där för hälsans skull!

Minilunch

Blev en kopp kaffe å grov macka till lunch. På språng mellan massa uppdrag idag. Har varit och pratat med en yrkesvägledare och fått massor med inspiration. Synd att det som var på min tid ,innan alla yrkesverksamma år sitter så hårt fast. Nu för tiden är ju möjligheterna obegränsade,synd att jag inte tidigare blivit tvungen att greppa det jag greppar nu. det är så lätt att bli lat och nöja sej med den lätta vägen . En "trygg" kommunal anställning. Säg för guds skull inte upp dej från det säger folk! Varför inte, kommer att visa sej att det var det bästa jag gjort vad det gäller det planet! Fega inte ,unga människor, ta chansen och flyga medan ni kan!

 

                                                                         


Bläck

Har nu äntligen kommit mej för att beställa bläck till skrivaren! Hopplöst att inte kunna skriva ut de papper man behöver,ändå ska det vara så svårt att komma sej för! Men nu är det gjort i alla fall!



Så här ser den ut klumpen. Men den gör väldigt fina fotoutskrifter kan jag lova! Har ju en massa andra funktioner också,som att skriva på CD skivor t ex men det har jag aldrig använt. Men scannern kommer ju till nytta då och då i alla fall!

Ny dag,nya sysslor

Nytvättat hår och fräsch! Vilken stor skillnad en dusch kan göra för humöret. Än så länge ser jag ingen sol men vet ju att den finns där bakom molnen,den tittar säkert fram under dagen. Huvudsaken är att temperaturen stiger,snön smälter ju i alla fall då! Ska fortsätta dricka kaffe nu för det har säkert hunnit svalna lite nu Sen greppar jag dagens sysslor!
Ska nog ta och bära ut lite bråte till garaget,för nu går det t om att få upp dörren dit igen. Varje år tänker jag att nästa vinter så ska jag hålla efter på en gång när snön kommer men det har ännu aldrig blivit så!

Nattis!

 Nu avslutar jag för i kväll! Hoppas alla mina nära och kära också ligger och sussar gott nu!
Ses i morrn solen! Då hoppas jag kunna njuta av dej ännu mer!




Ännu ett ordspråk

Hys alltid den största aktning för en tystlåten kvinna.
Ingen kvinna äger större visdom än den som håller munnen.
Kineskiskt ordspråk

Mycket klokt sagt,jag håller med! Säkert gör massor av män det också!


Hurraglad



Tjoho! Så här glad känner jag mej nu när jag skrivit en ansökan till Lennersandska skolan!

Lennersandska skolan

http://www.lennersandskaskolan.se/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

Länken ovan går till Lennersandska skolan i Enköping. Det är en friskola som öppnar här til hösten! Där vill jag jobba! Kom just hem från en informations kväll för blivande elever. Det serverades skolmat som mer kunde liknas vid en lyxigare.. ja vad ska jag säga! Bättre än allt jag varit med om. Å då har jag inte jobbat bara på en skola vill jag lova! Vilka beundransvärda människor det finns som brinner så för att våra barn ska få lära sej!

Mellanlandning!

Vilken fullmatad dag det varit! Ibland är det bra att lägga många ärenden på samma dag så man kan få vara ledig sen! Gör bara en mellanlandning här hemma och byter kläder så far jag en stund igen! Men sen ser jag fram mot en skön kväll! Då ska jag bara slappa! Ses snart!

Morgon igen

Vår i luften! Pippifåglarna kvittrar och snön smälter ! Ska uträtta en del ärenden under dagen så nu bär det av ut i naturen!


Nattinatt!

 Så var det dags att sova en stund igen! Hörs i morron alla vänner!

Hemma

Nu har mörkret och lugnet sänkt sej över lilla Enköping! Lite varmare inne nu också så det känns riktigt mysigt att luta sej tillbaka en stund i soffhörnet. Har hunnit snyggat till lite här hemma också mellan varven. Känner mej nöjd med dagen som varit och det jag gjort. Imorgon väntar nya äventyr. Här är en bild på köket, det enda som skiljer är taklampan numera hänger där en svart lampa av kristallkrone typ! Finns inte mycket plats för det svala nordiska i det här hemmet! Värme och kraft med lite bling skulle jag beskriva det som! Köket är helfixat för ett år sen så allt är valt med tankeTycker mycket om det !


Mmmmm..

Åh vad det luktar gott från köket! Mat på gång! Det blir en vegetarisk gryta med olika sortes lök och råstekt potatis.Kryddat med spiskummin Curry madras och grovmalen svartpepper. Nu ska bara potatisen bli mjuk så ska jag äta! Blev så där jättehungrig efter en tur på Enköping så när jag handlade var jag tvungen att köpa två bananer och äta i bilen! Så stark är jag att det aldrig blir godis i de lägena! Men det kan det bli andra gånger men det viktiga är ju att man först mättat sej med något näringsriktigt! Moraltant va!


Detaljerat näringsinnehåll per 100g
Banan (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)
Energi: 97.1kcal/406.1kJ
Vatten: 74g
Protein: 1g
Fett: 0.5g varav mättat: 0.23g, enkelomättat: 0.05g, fleromättat: 0.11g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater: 21.8g, varav sockerarter: 13.5g
Fibrer: 1.7g
Vattenlösl. vitaminer: C: 9mg, Folat: 19mcg, Niacin: 0.5mg, B2: 0.1mg, B1: 0.04mg, B6: 0.58mg
Fettlösl. vitaminer: Karoten (A-vit): 48mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.55mg
Mineraler: Fosfor: 20mg, Järn: 0.4mg, Kalcium: 6mg, Kalium: 395mg, Magnesium: 33mg, Natrium: 1mg, Selen: 0.5mcg, Zink: 0.2mg

Gilla läget!

Har varit ute på gården och försökt få nån ordning på snön! Omöjligt! Det är bara att inse vilka enorma mängder det egentligen är! Å ingenstans att göra av det. Men det är jätteskönt att bara vistas ute nu! Hade kameran med och tog lite bilder, försökte fånga en vatten droppe som släppte från en istapp! inte lätt. Så länge kommer här en bild på Lyckans hus! Ser väl inte så mycket ut från utsidan kanske men det är ju insidan som räknas!


Skulle man knäppa en bild från samma vinkel på sommaren kan jag lova att huset inte skulle synas! Härliga grönska!

Melodifestivalen

Har väl för evigheter sen slutat titta på det programmet,men det betyder ju inte att man ändå hör ett och annat om vad som sker i det sammanhanget. Hittade den här sidan på nätet där man kan läsa och lyssna på det som varit. Blir ju lite nostalgisk faktiskt! http://www.duddegnull.se/index.html Kolla in där och njut,extra kul med alla olika klädstilar,man kan verkligen säga att modet växlar!

Mera sol

Vakande i morse och kände mej riktigt tung både i knopp och kropp. Fattar inte riktigt varför! Börjar komma igång riktigt bra nu i alla fall! Solen lyser och ekorrarna springer runt i träden och är glada! Det droppar från taken som bara den. Allt damm syns så bra  härinne i solens sken,så något problem med sysselsättning borde man ju inte ha! Nä in med vårkänslorna nu!

   

John Blund

Just nu slog min klocka på datorn 00.00 och jag knaprar på en morot. Ska väl gå och lägga mej strax i sköna sängen! Verkar som jag kan sova hur mycket som helst,har aldrig haft problem med sömnen å tur är väl det!

 Godnatt alla!

Sugen på en köttbit?

Läste detta i DN idag.  http://www.dn.se/nyheter/varlden/gron-inbrytning-i-kottatarnas-paradis-1.1057441

Att vägra äta kött i Argentina har varit ett närmast dödsföraktande beteende. Men nu börjar en späd vegetarisk grodd att spira även i köttätarnas paradis.




Intressant artikel att läsa,men nog tycker jag de gör alldeles rätti att skippa köttet mer och mer. En sak att se det på tallriken snyggt upplagt,en annan sak när man faktiskt ser det man ska äta i levande livet!








Vilka ögon!

Kolla in den här länken! http://ow.ly/1dT4N
En av mina favoriter är den här!


Hemma

Stack iväg hemifrån vid två tiden för att uträtta en del ärenden. Hade tur en att få se när Wiggo fick en ny sittvagn bl a. Solen har gjort denna dagen lättare än på länge,kändes liksom lite mer äkta än innan. Ska nu sätta mej vid  photoshop en stund. Har lust att testa en Avatar tutorial som jag sett. Här är länken. http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/na-vi-avatar-photo-manipulation-exclusive-tutorial.18015.html


Lunchtajm

Ska nu snickra ihop nåt att äta tror jag. Inte mycket i skåpen inte men något ska det gå att ordna. Säkert blir det soppa på en spik som vanligt! Bra för vikten det! Sen blir det en sväng ut i solskenet,så dagen kommer att rulla
på.Tar kameran med och hoppas på några nya minnen! Här är ett bildprojekt från i vintras, jag jobbade med en bild som fortfarande inte är klar,här är det någon annan som gjort sin variant. Kan ju säga att ingenting annat än klipporna är från original bilden.


Solen



Vilken fin dag vi verkar få idag!

Den var kul!

 

 För att få lite vackrare väder så anställdes en kosmetrolog.



Hittade det här roliga uttrycket här http://www.livet.se/ord/kategori/Väder,_Klimat/15

Vilket underbart yrke,designa väder!

Vår

Läste på SMHI:s sida att våren kommit till tre orter i södra sverige,Falsterbo Malmö och Lund! Grattis säger jag bara.Här uppe i mellansverige lär vi få vänta!

Så här säger en meteorolog påSMHI om saken:


– Exemplet Lund visar att våren inte behöver bli sen efter en snörik och kall vinter. Prognoser visar dock att våren inte klarar att avancera norrut de närmaste dagarna, säger meteorologen Anna Österman.

Datum kan klubbas först i efterhand

Datumet för vårens ankomst kan meddelas först i efterhand. De beror på att den meteorologiska definitionen för vår är när dygnets medeltemperatur håller sig på plussidan minst sju dygn i följd.

– Det första dygnet med medeltemperatur över 0 grader kallas för ett dygn med "vårtemperatur". Efter sju dygn i följd med vårtemperatur vet man alltså att våren anlände det första av de sju dygnen, förklarar Anna Österman.



Från våren 2009


Gott

När jag blir sugen på nåt gott ,så där som nu och inte vill vara alldeles onyttig så äter jag tunnbröd! Den fibberrika sorten utan socker. Tycker det är jättegott! Å en god kopp kaffe till!


Gene fibertunnbröd, 330 g
 
Vårt fibertunnbröd innehåller bla kruskakli, är extra fiberrikt och är därför märkt med nyckelhålet. Råvarorna vi använder är alltid de bästa och brödet innehåller knappt något fett alls. Dessutom bakar vi helt utan konserveringsmedel.


Vetemjöl, vatten, rågkruskakli, grahamsmjöl, bakpulver (hjorthornssalt), salt, jäst, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Mjölkfri.


 
Energi kJ(kcal) 1300 (320)
Protein g 10
Kolhydrat
varav sockerarter
g
g
64
1,9
Fett
varav mättat
g
g
1,8
0,3
Kostfiber g 6,1
Natrium
(motsvarande 0,8 g koksalt)
g 0,3

För att det är kul!

För några år sedan lyckades jag att driva upp såna här i min trädgård. Det är kalebasser! Roligt namn va. När det är risk för frost på hösten tar man in dom. Ställde mina inne brevid spisen som prydnad. De började mörkna och torka. När allt fruktkött var borta så var det bara kärnorna kvar därinne. Skalet blev som hårt trä! Skramlade på  som bara den när man skakade på den. Kommer ihåg att jag fick beställa fröerna,men kanske de finns i nån bättre trädgårdsbutik,för jag tänker testa i år igen! Bara för att det är kul!


Kall morgon

Kallt inne idag,ville inte gärna upp ur sängen.Men nu är det gjort i alla fall. Ska nu sätta fart med allt som ska hinnas med idag, tror jag börjar i duschen!


Tänkvärt

Visdomsord om sanningen

 

En dag bestämde sig gudarna för att skapa universum.
De skapade stjärnorna, solen, månen, haven,
bergen, blommarna, molnen och människan.
Slutligen skapade de sanningen.

Men var skulle de gömma den
för att inte människan skulle finna den en gång?

 

”Låt oss placera sanningen på toppen av det högsta berget”,
sa en av gudarna.

”Nej, låt oss placera den på den mest avlägsna stjärnan”,
sa en annan.

”Låt oss gömma den i de mörkaste och djupaste avgrunderna”, 
föreslog andra gudar.
 

 

 Slutligen sa den äldste och visaste guden:
”Nej, vi ska gömma sanningen allra innerst i människans hjärta.
Då kommer hon att söka efter den i hela universum,
utan att märka att hon hela tiden bär den inom sig”

http://klokaord.adante.se/klok-visdom.htm






 


Fika


Hälsade på hemma hos Roger för lite fika på eftermiddan idag. Han hade släppt ut sina katter på altan för lite luft.
Lite bättre för mej som ändå hade tagit en allergitablett. Har oturen att känna av det där emellanåt.
Lille Wiggo passade på att fylla 7 mån idag. Grattade honom med en burk fruktpurè.

Här är det Rasmus som blir kliad en stund!


Mys!

Vissa lördagmornar är bara så sköna och mysiga, så har det varit idag. Nu har väl morgonen övergått till lunchtajm. Solen lyser ju och allt känns så bra!
Känner verkligen att livsandarna återvänder!

Sugen



Morötter är något jag kan äta i mängder! Åh vad jag tycker det är gott! Äter hur många som helst på en dag,bara skalar och knaprar. Kanske att jag någon gång skivar ner nån i en sallad ,men då försvinner ju den lilla godbiten i mängden. Å tänk när man kan köpa färska på torget, så där spröda och söta. ska nog ta och äta en nu !

Hot

Vill dela den här härliga bilden med er! Rod Stewart och Britt Ekland! Vet ej exakt från vilket år men kanske kan ta rätt på det.Kommer inte ihåg just nu var jag hittade den. Tiden går och saker och ting förändras!


Framåt

Så det kan bli ibland då,så fullt upp att man inte hinner blogga! Eller så var det annat som var viktigare nu! Hunnit med mer än jag tänkt angående ärenden å sånt! Känner mej laddad för framtiden just nu! Å så är det helg nu att njuta av  också! Hoppas solen kommer i morgon igen, kändes så härligt när jag kunde se ren asfalt på vissa ställen på vägarna som faktiskt smält bort utan salt eller annat skit!






Rosen


Kvällens godnatt

En vän på Facebook lade upp denna låt där tidigare idag. Tack för det! Nu måste jag dela med mej av den till er som kvällens godnatt! Tycker verkligen om sättet som Björn Afzelius formulerar sej på när det gäller att beskriva känslor!
Alltså först och främst till alla mina nära och kära, och sen till alla som vill ,varsågoda! Somna sen sött !


Värmeljus

Plötsligt blev det jättekallt inne fast det är varmare ute. Tänkte tända några värmeljus och kom att tänka på den här artiklen som jag vet jag citerat i nån annan blogg. Men den är värd att visa igen!



I Sverige tänder vi 300 miljoner värmeljus varje år. Det är mysigt, men samtidigt bidrar både aluminiumförpackningen och paraffinet, som är en oljeprodukt, till växthuseffekten.

Om man ändå vill använda värmeljus är det bättre att köpa dem som innehåller 100 procent stearin, eftersom stearin är gjort av vegetabiliskt och animaliskt fett. Sådana finns hos bland andra Rusta, Jysk och Clas Ohlson.
Att tillverka aluminium är oerhört energikrävande. Därför är det en god miljögärning att lägga värmeljusbehållaren i återvinningen. För att framställa 1 kg går det åt energi motsvarande 3 liter bensin. För att återvinna 1 kg aluminium är energibehovet 95 procent lägre, bara 0,15 liter bensin. Om alla värmeljusbehållare återvinns minskar det behovet av aluminiumframställning med ca 225 ton varje år – något som i sin tur minskar utsläppen av koldioxid med 1 000 ton!
Och det bästa av allt: aluminium kan återvinnas hur många gånger som helst

 http://www.husohem.se/Templates/Pages/Article.aspx?id=6532&epslanguage=sv

Läget just nu

Elände,färgen i skrivaren är slut, skulle såklart ha beställt förlängesen för jag har ju märkt att det var på G. Fick i alla fall hjälp med utskrifterna jag behöver just nu! Idag tycker jag det kändes som april väder ute. Vid 7-tiden i morse såg jag solen gå upp,strålande vackert! Ganska kallt ute men klart och fint.Takdropp mitt på dan. Nu snö och snålblåst. Men jag är inne jag och kan värma mej.Skönt! Plockade undan lite på diskbänken nyss å slängde iväg det här i komposten. Skulle ha blivit god pizzasallad för längesen ,men nu är det över! Rätt gissat ett halvt vitkålshuvud!

Klok kvinna

När jag sa att jag hade två saker som varit till hjälp i min karriär, menade jag min hjärna och min ödmjukhet!

 

Källa: Madonna till ett skrattande pressuppbåd







Ska tänka på att försöka använda de två egenskaperna i min karriär jag också. Har väl inga planer på att konkurrera med henne men tror att det kan funka i alla yrken.




Arbetsförmedlingen

Hemma igen efter att ha besökt arbetsförmedlingen för första gången i mitt vuxna arbetsliv. Är nu inte ännu utan jobb men man vill ju ha koll! Ämnet för föreläsningen var: Information om den lokala arbetsmarknaden. Alltså Enköping och närområdet! Intressant var det. Nu vet jag att både Max och Burger King kommer att etablera sej här i stan. Å vi som redan har Donken! Storstadskänsla och valfrihet! Nej ingen av ställena är väl egentligen något för mej även om jag tar en kopp läskigt kaffe på nåt av dom för sällskaps skull ibland! Hur som helst så blev besöket på AF en positiv upplevelse!

Susspuss!

   

Godnatt alla människor! I morron är en ny dag .Då ses vi igen,under tiden är det lika bra att sova en stund!    

Vad jag håller på!



Jo så här går det till!  Här är bilden som jag tog! Coolt att bli fotad när man fotar!


Madonna


 Jag står för rätten att uttrycka sig, att göra det man tror på och att satsa på sina drömmar.

Jag håller med Madonna,på vilket annat sätt skulle man kunna leva!

 


Afternoon

Har nu huserat på First hotell här i Enköping igen ett par timmar. Blev några steg tagna mot framtiden!Har också hunnit med att luncha! Så nu är eftermiddagen som ett öppet kort.

Den här bilden föreställer ett annat hotell i Enköping. Stadshotellet som tydligen ska rivas på grund av sitt dåliga skick. Stora delar är inklätt i nät för att det inte ska rasa saker på folk! Har använt lite HDR teknink på bilden!


Bilarna

Solen visar sej igen! Härligt. Öppnade dörren och knäppte av två bilder,bilarna är ju nästan helt framskottade nu!
Värre med trappen!


Kanske lite värre i det här fallet! Saknar den mest praktiska bil man kan ha!
Utan säten därbak finns det väl inte mycket man kan behöva som inte får plats!
Ordnar sej nog snart det med!



Sov du lilla videung


Ska väl också ta mej en lur nu iväntan på våren. Sov gott alla!


Symbolik

För mej är en blomma inte bara en blomma! Varje gång jag tar en bild på en växt så har jag sett något särskilt som jag vill fånga. Det är såklart inte säkert att jag lyckats alla gånger med det jag tänkt ,men ibland så! Den här bilden symboliserar nåt stökigt och rufsigt,något kaotiskt kanske: Tycker själv den är jättefin. Har mattat ner färgerna något för att förstärka den känslan som jag ville ha men annars är den oredigerad! Såklart är den tagen i Drömparken i Enköping! Snart är jag där igen och njuter,lovar att jag då har glömt detta busväder för längesen!










Känner igen känslan!





Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.

A.A. Milne

Se hela bilden
Alan Alexander Milne född 18 januari 1882 i Hampstead, London, England, död 31 januari 1956, var en brittisk författare, främst känd för sina böcker om Nalle Puh.

Dagen

Japp då har det snöat hela dagen då! Allt det som smälte bort har kommit tillbaka å lite till! Har varit till Västerås i förmiddags å hämtat Mimmi och Eddie . Inget roligt väglag alls. Lite senare kom Simon och Jenny också! Vi åt och fikade och firade! Bra kalas! Ska nu softa och ta det lungt en stund,kanske diska lite om jag orkar! Finns ju en dag i morrn för sånt också!

Morgonstund

Trodde jag väl aldrig igår att det skulle snöa hela natten,men så blev det! Det är ju inte klokt! Hoppas det slutar snart för idag har jag en hel del ärenden att uträtta! Har precis kommit ut ur duschen efter en skön hårtvätt! Ska passa på att ringa några samtal och sen blir det fullt upp hela dagen med kalas och annat! Sportlovet börjar ju idag här i våra trakter så nu kommer väl alla studerande att gå ut i naturen och njuta eller? Nu ska jag fortsätta med alla bestyr så jag blir klar!


RSS 2.0