Garden jewels!

Skymningen sänker sej därute,och här inne hos mej är det full aktivitet. Solcellslamporna lyser så fint på baksidan och här inne lyser flitens lampa. Har suttit och jobbat med etikfrågorna. Nu är jag inne på olika religioner etiska synsätt vad det gäller kvinnosyn. Här gäller det att passa sej för att tänka rätt eller fel från ens egna synsätt och det kan vara svårt när man läser om vissa saker. Det gäller för mej att bara sätta sej in i och försöka förstå hur man tänker inom de olika riktningarna för att sen kunna diskutera som om man vore av den åsikten. Mycket nyttigt och intressant. Annars har jag avslutat arbetet på utsidan med lite fotande och undanplockning,jag har hunnit massor som jag är nöjd med. Nu ska jag klura på någon rolig idé till blomsterarrangemang som jag kan ge bort i present. Det är lättare att skapa vartefter, så som det blir härhemma,då går jag och klurar och lurar och sen ser jag det!



Visst är de listiga växterna,de lycks söka sig fram och hitta det man vill att de ska klättra i,men helst ska de göra det för egen maskin,för ibland när man försöker linda den som man vill så har den snurrat upp sej till nästa dag!
Här är det blomsterböna och krasse i samma kruka som ska få klänga runt i ställningen



Titta bara! Det är ju så fantastiskt vad mother nature kan åstadkomma,jag slutar aldrig förundaras över växternas skönhet! Snrt snart slår den ut,men än så länge gömmer den sin hemlighet för oss!



Chiquita banana eller?



Som om den var av marsipan!


Glatt besked!

Glad! Fick just ett telefonsamtal från vännen som fixar med min bil! Grejerna passade! Jag skulle t om få dem av honom! Mycket glädjande,hoppas att jag kommer att kunna återgälda det på något vis,men bra vänskap bygger ju på förtroende och ge och ta,så jag vet att det löser sej! Tänk att man kan känna sej så lätt i sinnet när saker och ting flyter på. Som han sa,jag känner ingen tjej som har egen kåk och tre bilar,fan du är ju rik! Kanske på sitt sätt är jag väl det,men stålarna är ju låsta för tillfället och det är väl tur på sätt och vis! Det är kraft i att försöka driva framåt med de enkla medel man har och det ger en jäkla massa styrka att veta att det kommer från en själv. Attkunna ta emot hjälp och ge det nära och  kära behöver,det är livet det!


Så här var läget vid hålet vid middagstid. Nu har jag hunnit en bit till,men fastnat på att jag inte får fram de resterande betonggrejerna. De ligger blockerade bakom massa buskar,en stor grushög och en Chrysler. Får klura på den,kanske de där buskarna kommer att jämnas med marken för jag har aldrig gillat dom anyway!



Skoningslöst tog jag gräsklipparen och mejade ner dessa växter. De stod helt enkelt i vägen!



Men dessa solstrålar finns i alla fallkvar,de hade vett om att placera sej utom räckhåll för mej när jag for fram som en tornado och röjde tidigare idag!

Pass på,vilken dag som helst så spricker de här älsklingarna upp,då ska ni få se på något vackert!


Som som sommaren!

Ole dole doff,ska jag eller ska jag inte,kan inte bestämma mej! Egentligen har jag ingen lust,men jag borde kanske! Men vaddå,det spelar väl ingen roll hur jag gör,det blir ju bra i vilket fall eller så! Nä jag måste fundera en stund till! Att inte bestämma något är ju också att bestämma sej,hur svårt kan det va! Jag vet att jag kommer att ångra mej sen,det är ju inte så att jag inte kan lösa det imorgon men då är det försent för idag om ni fattar! Det blir nog inget om jag känner mej själv rätt,ibland är jag en riktig slöhög,jag lovar! Nä jag avvaktar med beslutet en stund till,jag har ju popcorn,tror jag!

Ha,ha ,kommer ni ihåg den här? Eller ni som inte hört förut,den den funkar bra som en riktig sommarplåga! Nice tokfaktor på den!

Cheva funderar

Huga,huga sommarstuga! Nu är jag riktigt svettig och mör i ryggen,men det blir massor gjort i alla fall! Det väcker en massa minnen och tankar hos mej när jag rotar i grejer som jag inte hållt på med sen vi var två som bodde och verkade här. Vilken fart det var svosch så var hela huset uppochner och utochin! Nu håller jag på att färdigställa en massa saker som vi påbörjade och det känns faktiskt både bra och ledsamt såklart. Glädjen ligger i att jag inte ger upp utanjobbar stenhårt på! Sorgen ligger nog idag mest i att det var så attans roligt att jobba jämsides med en idéspruta och vildhjärna,det saknar jag emellanåt. That was then,this is now!Med så mycket gott folk som jag har runt mej nu så kommer det här stället såsmåningom att bli den oas och lugna vrå som det var tänkt. Jag är bra på väg och sommaren gör trädgården så himla fin och rofylld,just nu så trivs jag väldans bra med det här! 



Kiwi green tea

Efter att ha vattnat växterna i trädgården,så började jag dagens projekt därute. Vilket tungt jobb alltså! Jag ska ta reda på hur mycket en sån där betongsak väger,det måste vara rätt många kilo det. Först ska det fram och upp i skottkärran sedan köras till stället där jag ska kasta ner dom. De måste hamna rätt också så det går att fylla upp med grus närmast muren mot källartrappen. Å så ska grust i skottkärran och köras från ena sidan huset till den andra. Vilket gympass alltså,men det gäller att passa ryggen,jag känner redan att det känns,så at säga. Nu är jag inne för att dricka lite!


Den här saften är faktiskt riktigt läskande,Kiwi Green Tea,men jag tycker om att blanda den svagt så att den mest fungerar som en smaksättare på vattnet. Nu tar jag med mej kameran ut och dokumenterar lite  av det jag pysslar med!

Morning !

Den här dagen börjar med sol här hos mej,om än något disigt på himlen. Kanske ett perfekt jobbar väder för trädgårdsarbete. Tänkte en kort sekund att jag skulle åka till återbruket idag,men så kom jag på att bilen inte är hemma så de får bli en annan dag det! Några mackor till sen klär jag på mej och går ut och börjar fyllningnsarbetet. Jag måste se till så att det blir grus närmast muren så jag får konstruera något så gruset ligger kvar där. Men det ska nog gå,ingenting är ju omöjligt var mottot!


Vill sätta igång!

Åh vad jag gillar att röra på fläsket,blir alltid extrasugen på ett träningspass sent på kvällen,så nu har jag worked out så det stänkt om det här hemma! Var tvugen att göra något för annars hade jag tagit pannlampan och gått ut på gården och börjat lägga igen hålet jag pratade om tidigare. Jag är såå sugen på att komma igång!Det kommer att släppa en hel propp på framsidan av gården i och med att jag beslutade mej för det här.Det kommer att bli ett tungt och hårt jobb,för jag ska släpa dit betongfyllning som ligger lite runt hela gården,jag får visa med några bilder i morgon. Men inget har stoppat minigrävarn' förut och det här är inget emot all handgrävning jag gjorde runt huset för isoleringen av grunden. Det är lika bra jag sover en stund och laddar batterierna lite extra. Dagarna går så attans fort när man har så här kul. En annan riktigt bra sak med  den här dagen är att jag greppade det där med CSN,därför klappar jag mej själv på axeln och somnar snart belåten!

Kolla,jag hittade en bild från förra året på det omtalade hålet! Snart kära vänner är det ett minne blott så passa på och titta nu!


Nice!

Vilken supertrevlig kväll jag har haft. For iväg ut på landet mellan Västerås och Enköping till en vän och kollade in hans place. Där finns massor av roliga saker att fota,både hojar och bilar! Lämnade kvar Skodan för lite service och sen for vi hem till mej och fikade och fixade lite med grejer jag behövde råd om.  Det blev mycket snack om förr eftersom vi har många gemensamma vänner och connections. Vad skönt att solen hade värmt upp lite så vi kunde sitta ute också! Jag bestämde mej efter en del instruktioner att fylla igen hålet framför muren vid trappen. Har varit lite villrådig men vet nu hur jag ska göra för att det ska bli rätt! Bra,då har jag något att göra i morgon också,för att sitta och lata sej är inte min grej! Och material till just det har jag också!

Saker går framåt!

Ja saker och ting verkar gå min väg idag! Har gjort upp på telefon med en vän oom lite pyssel med bilen ikväll! Pratat med CSN om min gamla studieskuld och fått det fixat! Den här gången när jag pluggar tar jag inget lån,den gamla hänger kvar ända från åttiotalet och då såg reglerna för återbetalning helt annorlunda ut, men nu så! Det känns framåt nu liksom! Snart susar jag ner för backen på min cykel och träffar en trevlig kvinna för en pratstund.Alltid lika givande! Nyss såg jag en stor kråka landa på min bergshäll med något stort i munnen som den släppte ner där,undrar vad det var,jag ska smyga mej ut och kolla! Ses lite senare alla vänner!


Den här dagen!

En solig men blåsig morgon här hos mej! Jag passade på att sova ut lite i dag ,vaknade inte förrän halv tio,så nu har det blivit kaffe med macka! Den här dagen ska bli riktigt spännande ,väntar på att telefonsamtal för att få se om det var fågel eller fisk,för i det här läget finns inte mittemellan! Det samtalet i sin tur avgör hur restan av upplägget blir,så vi får se! Förmiddagen skall annars användas till diverse praktiska handlingar och lite pyssel med växterna mina!


Allting går!

Nog för att jag är ledig imorgon från jobbet,men sysslolös är jag inte! Därför tänker jag lägga mej strax och fylla på sömnförrådet lite! Hoppas nu bara att alla mina planer går att ro iland för det börjar tjocka ihop sej lite. Både massa roligheter och en del måsten,typ bilbesiktning å så. Men funka ska det göra,det har jag gett mej attan på, behöver förmodligen leta upp en ny micro också,men det passar ju inte med vad som helst inte,det måste vara en inbyggnads och så måste den passa ihop med resten av vitvarorna som inte direkt är vita!

Micro Gaggenau i utmärkt skick
lånade den här bilden från blocket,men så här ska den se ut svart ram och mörk spegel,för så ser kyl och frys och inbyggnadsugnen ut! Å så ska måtten va de rätta också ,så det bara blir all in!Snyggt men dyrt,felsökning på den jag har skall ske imorgon!

Bortskämd

Tänkte bara vi skulle passa på att ses lite barnen, jag och några fler nära! ag ville bjuda på lite fika och tårta när de tändå är Mors dag. Det är ju svårt att synka ihop alla tider när tre av oss jobbar obekväma tider,en dagtidare en som går i skolan och så morfar pensionären. Så idag var vi sex stycken som sågs och fikade här hos mej. Mina barn överraskade mej ordentlig titta vad de skämde bort mej med!
SWISS CHAMB TOP<br/><strong>259</strong> SEK | €27.95
En underbart söt top från Rut m fl,den enda skillnaden är att min har blåa rosor! Åh vad den är somrig och fin!



En ögonskugga som är helt underbar,svart  och lyxigt glittrande! Den kommer från Make Up Store!



En spännande grej,smokey eye effect från max factor,färgerna på bilden är något missvisande p g a blixten,i verkligheten är de mycket mörkare. Det här ska bli intressant att prova!



Skrapfest! Vem vet,plötsligt händer det å då ni mina barn ska vi ta igen alla fattiga år vi gått igenom,tänk vad vi kämpade med det vi hade,det var knapert men på något sätt lyckades vi i alla fall! Tack barnen!

Eddie och Mimmi passar på att återuppliva gamla lekar medan vi väntar på att Big sis ska komma från jobbet i Västerås!



Mimsan flying high!



Glada sommarbarn!


Ja sen efter det här så blev det fika med tårta och en massa snicksnack! Vilken bortskämd morsa jag är,det tycker i alla fall jag! Far min hade med sig min bästa gräsklippare som verkar vara på g igen,så nu har jag klippt i stortsett hela gräsmattan på baksidan och vattnat blomstren. Nu ska jag sätta mej ner och bara tänka på allt bra jag har runt mej


Titt ut!

Lunchdags för mej! Just nu är jag riktigt trött på att äta ,så det blir en påse pulver med blåbärssmak till lunch idag,till det lite frukt! Senare i eftermiddag dyker gänget upp hos mej å dåt blir det massa fika,så inte blir jag utan gottis inte. Sen undrar jag vad som hänt med moder jord,det slutar ju aldrig att blåsa! Hoppas det ger sej snart,för det här är ju irriterande! Ja ja ,hörs senare!
 


Lugna lördag!

Hur har ni det där ute alla vänner? Bra hoppas jag,jag har ägnat de senaste timmarna åt att skriva på min jämförelse mellan de olika världsreligionernas syn på olika etiska frågor. Idag fastnade jag för abort frågan,där finns mycket att fundera ikring när man försöker förstå de olika synsätten. Det handlar ju inte i första hand om den egna synen även om den kommer in emellanåt,utan mer om att helt enkelt förstå andra människors syn på en sån här svår fråga,eller kanske inte andra människors syn utan en religions synsätt och tolkning som sedan de enskilda individerna tvingas leva efter i vissa fall. Den buddhistiska synen ser jag som mer human än den kristna,för även om vi lever i ett kristet land så är ju inte kyrkan överrens med vår abortlag. Nä jag ska stoppa nu,annars gör jag dubbla jobb! En liten tur till sängen för några timmars sömn,och sedan till jobbet kl sju i strålande morgonsol hoppas jag!


Jodå allt är bra här!

Vad dagen har gått fort! När jag var hemma från jobber strax efter fyra så blev det en inköpsrunda,mest gällde det godsaker till imorgon eftermiddag/kväll,när vi samlas för lite,trevligheter inom familjen! Hemkomna hade vi tanken inställd på grillning,men det blåste lite för mycket och det var inte så varmt ute. Spisen fick duga. Jag har i alla fall planterat ut lite mer småplantor från min odling och ryckt lite ogräs. Spatserat runt och bara trivts. Började mecka med de solcellslampor som inte funkat och reparerat vissa och blir nog tvungen att kassera andra.


Jag fick en jättebra idé på hur jag kan designa om mina solcellslampor tillsammans med sådana färgade plastglas som man ser överallt på butikerna nu i sommar. Det finns ju i hårdare plast också numera som håller ett tag! Inget ska få vara som det är,kretiviteten i mej bara gör att jag måste uppfinna eget.

En sån här lampa kan man köpa på jysk just nu för tjugo spänn. Sen plockar man isär den och fixar lite så kan det ju bli hur coolt som helst! Ja ja försent att inhandla material nu,men man tar återigen vad man har!

Lunch!

En hälsning från jobbarcheva kommer här! Sedan klockan sju i morse har jag varit på plats här. KLockan fyra slutar jag här och då får vi se vad som händer.

Slöhög!

Inget går upp mot en riktigt fet hemmakväll emellanåt,när man riktigt släpper fram tröttheten och inte bryr sej om ett enda måste! Just så är det här hemma ikväll. Mysigt är ju ett ord som ofta används om fredagar,fredagsmys det fanns inte när jag var barn. Jag kan inte komma ihåg att jag haft ett enda officiellt fredagsmys när jag var liten! Men man får väl säga som tant 100," Det blev folk av mej ändå"! Ja nu ska jag fortsätta sitta här och gäspa och lyssna på lite musik,sen drar jag mej strax mot bingen. Det är ju jobbardag 7-14 i morgon,så ju mer sömn jag får desto mer soulshine kan jag vara för de jag ska träffa på jobbet,och för mej själv!

Lugna fredagkväll,välkommen

På jobbet i morse fick jag göra sällskap med vår SSK till en kund och ta blodsockerkurva och ge insulin. Så nu är min Insulindelegeringklar. För några år sedan då jag fortfarande arbetade med utåtagerande barn och ungdomar,som jag i stort sett gjort i hela mitt yrkesliv,hade jag väl aldrig kunnat tro att jag skulle pyssla med det jag idag gör. Visst har jag provat på liknande uppgifter en gång för länge sen men hade då aldrig i tankarna att jobba och utbilda mej i den här branschen. Ändå känns allt så självklart,det finns ingen rädsla eller tvivel att utföra de här sakerna. Många vuxna är ju t om rädda för att bli stuckna i fingret för ett litet blodprov,men det har jag aldrig varit,inte heller för att göra det på någon annan. Behovet av att kunna hjälpa är väl större än motsatsen tydligen. Synd bara att det är ett så lågavlönat yrke även om OB tiderna gör en del. Fast lönen idag är nästan värd att skryta över,men så jobbar jag ju också "alltid" som mina kollegor uttrycker det!


Har ni sett,pennan till vänster är en sån jag använt på jobbet,den till höger sticker jag i dom som förtjänar det!

Adidas Running!

Ett par såna här skor fast en mer cerise variant har jag köpt idag. 1300 kronor kostar dom. Men som tur var så var de rejält nedsatta idag på Stadium outleten i Västerås. Det är en underbar dröm att ha dom på sej,kanske inte jordens snyggaste design men man vävar fram i dom och alla stöd och utfyllningar finns på  rätt plats. Mina gamla får duga ett tag till på jobbet,de här ska jag ha när jag joggar till att börja med. Mina fötter mår som prinsar i de här så jag är nöjd.Märket är Adidas och de lystrar till namnet SNova Sequence 3 W, avsedda för running. Jag ahr de på mej inne nu och jag kanske t o m ska sova i dom!


Bibbel, babbel


En sån här förpackning har legat på upptining sen jag handlade och har nyss blivit uppäten. Så gott och läskande. Man behöver faktiskt inte ha något till,det är såå gott som det är! Under tiden har jag smidit planer med en god vän,han fick mej att inse att det är inte så länge kvar som jag vill tro tills Skodan ska in på besiktning. Om det går som vi planerat kommer bilen att hamna hos honom ett par dagar för lite uppsnyggning,och som tur är har jag då tillgång till annan bli i vilket fall! Jamen tänk va bra det blir bara man planerar. Jag behövde lite påputtning jag! Imorgon ska jag upp och jobba dagtid igen,förresten så blir det ju även på lördag och söndag so what's new! Sen enligt planerna ska Eddie och jag kolla in den nya Stadium outlet butiken som öppnar i Västerås imorgon. Kan ju vara kul att rycka och slita i lite varor som man ändå inte tänkt köpa och om jag hinner så svänger jag in på stadsmissionens loppis i samma område. Jag jagar krukor och roligheter till trädgårdsprojekten som en galning!!
Ja,det var lite om morgondagen det,förresten så har jag fått de två första uppgifterna i kursen Etik och Livsfrågor genomgågna och godkända. Det var ett rent nöje att läsa kommentarerna om exemplet från mitt eget liv som jag hade som överkurs! Den tredje ska jag skicka i helgen och sen är det bara två kvar. Gott om tid känns det som just nu i alla fall.




Plugga bör man!

Men vad glad jag blir! Två av mina närmaste pluggkompisar har skrivit prov idag och klarat sej! Grattis bästisar! Vad mycket roligare det är att bara veta att vi är fler som man redan känner som kämpar samtidigt med det här! Var och en sitter ju på sin kammare och skriver och jobbar,men det blir en sorts samhörighet ändå! Nu fick vi något att fira,medicinsk grundkurs avklarad för oss tre!Vi läser ju i olika takt och olika kurser framåt nu,även beroende på vad vi fått validera utifrån våra tidigare ubildningar och yrkesliv! Men att bli undersöterskor inom en snar framtid, det är ändå vårt gemensamma mål och det kommer vi att nå!


Just nu så.....

Nu har jag i alla fall kommit mej för att åka och byta solcellslampan som inte funkade som den skulle. Det blev en annan variant än den gamla. Sedan blev det matshopping på Maxi. Maten är numera i magen också,wokade grönsaker blev det! Till kvällen blir det frukt och bär! Sticker nu ut en sväng ut i trädgården sen ska jag fortsätta pluggandet,för tillfället jämför jag några olika världsreligioner och tittar på likheter och olikheter inom det etiska området. Jag har en idé om att också titta på Rasta fari folkets tankar om samma saker,det kan bli ett extra plus om det nu skulle vara så viktigt,det är faktiskt mest av nyfikenhet jag gör det. Ska kika lite på hur de olika trossätten behandlar saker som organdonation,abort,dödshjälp,homosexualiet osv. Spännande va!

Stick i fingret!

Efter en supertrevlig dag på jobbet så är jag tillbaka hemma igen. Spenderat eftermiddagen på ett oförskämt trevligt sätt. Fikat på hamncafeét, varit på loppis och tygaffär,men ramförallt pratat blommor och växter. Tidigare idag har jag kollat blodsockervärde både på vår SSK som lärt mej att sticka i fingret, och på mej själv. Kan meddela att vi båda låg bra till! Nu har jag vattnat i trädgården sen jag kom hem,det har varit en varm dag här idag för det var snustorrt i jorden! Tror jag tar en tur till affären och bunkrar upp lite, för i morgon är det lön ,så vi som har nåt kvar i plånkan kan ju passa på att handla idag när det är lugnt!


Vilken äcklig tanke

Häromdagen när jag stod och sköljde min gräslök som jag skulle klippa över maten kom en läskig tanke,tänk om man inte sköljer ordentligt och det råkar sitta en fästing där nånstans och så råkar man sväljas den!! Det kan ju finnas fästingar på annat som växer, som man äter direkt från trädgården också tänkte jag! Tänk om en fästing sätter sej i magen nånstan och börjar suga blod! Blä,usch! Jag gick och funderade över det där några dagar så nu tog jag och googlade på "svälja fästing". Fler hade visst tänkt samma sak så det fanns en del svar! Det är lika bra att du tar och googlar du med om du funderat som jag, jag vill inte ta bort spänningen för er genom att berätta. Nu ska jag gå och montera in mitt nyinköpta fästing skydd i munnen. Det ska sitta i hela sommaren,men gud,man kan ju knappt prata!



Ät inte såna här,de är inte ens goda!

Jodå!

Då har jag börjat avsluta projekt garden inthe garden för idag. Jag har kommit riktigt långt och känner mej nöjd. Det har varit mycket tungt jobb med släpandet av stenplattorna. Att lyfta i och ur dem i skottkärran kändes. Och så lyfte och flytta dom fram och rillbaka medans man fyller så det inte sjunker eller blir ojämnt. Jag önskar att jag nångång fick bygga nåfot i trädgården och allt material fanns som jag ville ha. Nu är man lite som Kajsa Warg,man tager vad man haver. Så kan man verkligen säga om det jag gjort idag. Jag har t o m planterat en brännäsla i en kruka för de kan vara riktigt dekorativa.Det gäller att tygla dom så ser man skönheten!



Brännäslan står i krukan längst till vänster,brevid vasen. Vasen är till för att sätta snittblommor i från trädgården. I de två vita likadana krukorna till höger finns kinesisk gräslök och basilika.



Så ser det ut från en annan vinkel. Jag borde ha lärt mej att inte använda detta objektiv på kameran,det blir inte tillräckligt bra,synd det jag hade på igår skulle fått suttit kvar men jag tar fler och bättre bilder sen. Kallar dessa bilder för arbetsmaterial. Nu ska jag göra något helt annat gott folk! Jag ska skriva ner några svar ang Insulindelegeringen som jag ska avsluta i morgon. Sen på fredag är det dags att sticka några stackare,skulle du våga låta mej sticka dej? Man vet aldrig vad jag har i sprutan! Nej jag skoja bara,det är ju färdigblandat insulin i en penna,så det kan inte bli fel!

Jobbar på!

Nu är jag inne och gör en paus i mitt skapande i trädgården. För nu behövs designhjärnan kopplas på för grunden för mitt nya rum i trädgården börjar bli klar. Här är lite bilder!



Här går startskottet för arbetet i förmiddags!



Här har jag grävt ur och jämnat till lite och fått plattorna i stort sett på plats. Lite efterarbete med att fylla upp kvarstår ännu!



Håller på att fylla ut med grus i mellanrummet. först grävde jag ur,sen ner med svart plast för att hindra ogräs från att komma upp,och så på med grus. såsmåningom blir det så runt alla delarna men inte ännu!


Nu börjar det riktigt roliga! Jag har samlat ihop en del grejer som jag har tänkt att använda i skapandet av the garden in the garden! Stenblocken skall användas till att bygga olika nivåer och sedan ska växterna dit på något vis. Får återkomma med det! Nu kokar potatisen på spisen och till det blir det fisk och ishavssallad! Förresten så har sex av de tolv pelargonerna kommit i jord också! Det svåra nu blir att kunna tukta dom genom att nypa av toppen emellanåt och även blomknopparna för att de ska utvecklas till stora friska plantor. Jag tycker så synd om plantan när man måste göra så,men det är en måste om man inte bara vill ha några skrangliga stängler till plantor!

Pigg & utsövd!

Tog mej visst en rejäl sovmorgon idag! Men nu är jag uppe och skuttar och tänker ta med mej frukosten ut i trädgården och njuta. Sen drar jag igång med att svetta ner mej ordentligt,för här ska flyttas på stenar och plattor som väger en del! Pelargonerna ska få komma i jorden också! Just nu har jag flyttat ut de små plantorna på altan där de står och sträcker sej mot solen! Kamerabatteriet är laddat igen så en viss dokumentation kommer att ske! vi hörs senare vänner!

Mörkrets makt!

Genom nattens ögon ser allt annorlunda ut! Kanske det just nu ser ut så här utanför mitt hus bland växterna,det tror jag!




Nu blommar det!

Igår när vi pratade foto min vän och jag under vår fikastund så blev jag inspirerad till att använda mitt andra specialobjektiv. Jag brukade fota med det mycket förr,för det kommer ifrån min analoga Kamera som jag köpte för många tusen år sen. Den som idag bara ligger och aldrig används. I alla fall så passade de ju objektiven direkt över till den digitala eftersom det är samma märke. På det viset har jag en del att välja på. Fortfarande får jag det underbara skärpedjupet som jag är ute efter med mitt macro. Men jag kommer ju inte på långa vägar lika nära,men det kan ju vara bra att se saker ur ett större perspektiv,eller hur! Här är några bilder från idag från The Garden Of Delight!







Jag är faktiskt mycket nöjd med resultatet, å snart är det hög tid att bege sig till Drömparken och idéträdgårdarna för en fotosessionfrossa! När det finns så mycket motiv i min egen trädgård så är det lätt gjort att bara fota här,men det är ju så inspirerande att ge sig iväg också!


Paket till Cheva!

Hej vet ni vad,tidigare idag när posten kom så var jag ut till lådan för jag var säker på att avin till mitt paket som skulle skickas igår låg där. Men icke. Tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot att mottaga det som fanns därinne. Sen for jag ju till jobbet och glömde saken. Fram på eftermiddagen kom et sms från posten där det stod att mitt paket fanns att hämta på ICA Maxi. Vissta ja! Det är ju så det funkar nu för tiden,det är inte brevbäraren man ska vänta på utan ett sms. När jag jobbat klart vid åtta så var jag snabbt hem och hämtade bilen och åkte och hämtade det. Vill ni se? Jag var mycket nyfiken på hur det jag köpt hade förpackats,det hade utlovats stor nogrannhet.





Det är mina pelargonsticklingar från odla.nu som har kommit. Dessutom fick jag ett bonuspaket med tre sticklingar. Nu har jag tolv små plantor att pyssla om. titta vad de ligger smart paketerade,inte en skada på någon av dom. Jag ska visa er mer sen när jag ska plantera dom. Nu vill jag äta lite ishavsröra för det blev inget ätet under jobbkvällen! Jag ler mitt vackraste flowerpower leende och är så glad för mina små plantor. Känner mej lite som Di leva,jag fick så fin kontakt med dom direkt,harmonin liksom! Hi hi!

Solen dröjer!

Det blev mycket skriva idag eftersom solen inte ville komma fram och torka fukten ur gräset under förmiddagen. Nu börjar det väl bli lite bättre men eftersom jag ska iväg strax efter ett så vil jag inte gå ut och svetta ner mej i trädgården efter min sköna dusch. Äta lite har jag också hunnit göra,dekorerade mitt ris med massor av egenodlad gräslök. Jag måste snabbt fixa planteringslådor till min köksträdgård,har klurat lite och jag tror jag har en plan på gång som kan vara hållbar. Tar nu med mej kameran och strosar ett varv in the garden of delight,tror tamejtusan jag ska frångå mitt kära macro och plocka på ett annat objektiv och se hur det känns.


Ni ska bara veta hur ynka små dessa blommor är i verkligheten,som knappnålshuvuden typ!

Framåt förmiddan!

Ja som vanligt ändras saker och ting snabbt. Medan jag väntade på bättre väder satt jag i lugn och ro och skrev på ett skolarbet, den här gången handlade det hela om anhörigas närvaro i vård och omsorg om och av svårt sjuka och döende människor. Där finns mycker att orda om,här gäller det inte regler och rätt eller fel. Här handlar det om etik och moral ut i fingerspetsarna. I alla fall så ringde mobben,det var från bemannigsföretaget jag för tillfället inte jobbar hos,de hade kris och behövde någon som kunde rycka in och var van vid verksamheten. Kul! Det blev alltså jobb mellan 13.30 och 20.00 på min lediga dag! Jag säger som bara så här,skaffa dej ett jobb du trivs med så behöver du inte jobba en dag till i ditt liv. Så känns det faktiskt,att jobba är bara en av de roliga och intressanta saker jag gör i livet,och dessutom är det den del jag får betalt för,så att det nu ligger på ca 170 tim den här månden är bara glädjande och lärorikt!


I farten igen!

Skönt utsövd vaknade jag för en stund sen. Ledig idag dessutom hela dagen! Att jag ska slita lite i trädgården är då en sak som är säker,även om vädret inte är på topp. För planer och ideér saknar jag inte. Tänkte bygga upp nån slags plattform för en liten köksträdgård ner i Zinnia hörnet om man så säger,släpa dit lite plattor och så bygga upp olika nivåer där jag kan ställa krukor och kanske även plantera.Ja,jag vet vad jag menar i alla fall,ser det liksom framför mej på något vis. Börjar man så blir det lättare att veta vad man behöver skaffa för material också! Men först ett tag så jag kan ju ta det lite lugnt inne med kaffe och skoluppgifter en stund.

Foto: OTW/TV4

Ernst Kirchsteigers kryddland Foto: OTW/TV4


Det här är ju smarta exempel på odlingslådor där man inte behöver krypa på knä på backen! Det gäller att vara rädd om ryggen till ålderdomen!

Ovälkomna gäster





Dessa två har dykt upp i min trädgård när jag inte såg det! Och med sig har de sina kompisar också! Synd att de inte är så snygga i verkligheten, men de gör sig bra på bild både maskrosen och nässlan. Fast de är ju nyttiga också,man kan göra maskrossallad och koka nässelsoppa,eller vin kanske. Nej för mycket jobb,vi har både matbutik och bolag här i Enköping. Imorgon är det jag som slänger ut dom från mitt revir! Om vädret är bra när jag vaknar så blir det förmiddagsjobb i trädgården och så ska jag fortsätta skriva på mina arbeten under dagen.
Kaprifolen på bilden här nedan kommer att få stanna i trädgården. Vilken vacker skapelse va! snart slår den ut och blir ännu mer intressant att fota!






Sagan om ringen

Nyss för sådär en tio minuter sen ringde min mobiltelefon. Det var min vän från stora staden! Hon sa,min dotter har hittat din ring, vilken ring sa jag och tittade på fingrarna jag hade alla sex på mej! Din peace and love ring! Jag fattade ingenting,jag visste ju att hon var på sitt sommarställe där jag inte varit på två år. Ringen försvann nån gång i höstas så det stämde inte. Dessutom har hon hunnit byta permanentbostad också sen dess där jag vet att jag haft den på mej! Var hittade ni den? I en trädgårdshandske som min dotter skulle använda när hon pysslade i trädgården. Men hur? Jo på det förra bostället fick jag i höstas ta hand om hennes trötta pelargoner som skulle slängas. Då vet jag att jag lånade ett par trädgårdshandskar för att plocka rent växterna lite. Sen lade jag dom på altan. Sedan när vännen skulle flytta så packades tydligen handskarna ner och fraktades till sommarstället nån gång i vintras. Nu skulle dom användas och då dyker min ring upp i en av dom. Tänk att den legat kvar där inne i fingret på handsken hela tiden,inte trillat ut under varken ned eller uppackningen. Jag brukar ju alltid skaka såna handskar ifall nån spindel byggt b o där i! Vad glad jag blir! Den ringen har jag haft i många många år,köpte den i Gamla stan nån gång på tidigt nittiotal!
Jag fann ingen bild på en sån just nu men får visa ett på den äkta när jag får tillbaka den! Min vän har min ring i sin väska och jag har hennes pelargoner på min altan!


After work

Fy hundan vad det blåser ute! Som tur är har vi klarat oss från regn här i Enköping sen i morse. Tuff motvind för mej och cykeln på väg hem från jobbet. Nu är man inne i trygga värmen och här stannar jag nog ikväll.Ska ta och kolla in om jag har nå Gevalia hemma till ikväll eftersom jag får besök. Det är väl ingen risk att man kan sitta ute och fika,det är synd det för trädgården är så fin nu! Ev så väntar två dagars ledighet nu,det känns rätt bra även om det roligast som finns just nu är att jobba! Men såklart behöver jag massor med tid för mina studier också så jag ska köra hårt med det under ledigheten!


Ännu en tulipan med karaktär!

Dags att sova!

Nyss cyklade jag hem genom ett småblåsigt Enköping efter mitt arbetspass. Hade tagit en lite för kall hoodjacka för att det skulle vara skönt! Nu tänker jag alldeles strax avsluta kvällen och ta mej lite sömn. En ny vecka kör igång med ett arbetspass mellan 7 och 16 i morgon Så det blir full fart direkt. Tänkte hinna tvätta håret i morgon bitti också så jag får ta mej upp före sex. Det känns som det blir en spännande vecka med massa roliga saker på olika plan! Så väl mött i morgon igen go vänner!

Min fina planta med gräslök!


Dagens look!



Kolla,jag ser ut som en ryamatta från sjuttiotalet ju! Vad coolt det blev!

Laddad med ny energi!

Tillbaka på min egen gata efter ett dygn i Västerås! Den här helgen heter energi! Jag har träffat och umgåtts med så många trevliga vänner så det är inte sant! Först i fredags här i Enköping,det skrev jag ju om tidigare. På eftermiddagen igår vinkade jag av Jenny och hennes tjejkompis när de gav sig av mot Stockholm å då tog jag hennes lägenhet i besittning. Hadr gjort upp med en gammal vän sen sjuttiotalet om att träffas, så vi satt och pratade minnen och annat innan vi gav oss av ut för en öl. Där träffade jag gott om bekant folk som vanligt. Sommaren  och värmen får ju många att titta ut från sina stugor och det är jag glad för. I morse skuttade jag upp tidigt och drog till kajens fik i hamnen. Satt där med en annan god vänoch fikade och solade. När jag sedan skulle gå till en affär för att handla lite så stötte jag på den största energikällan av alla,slog mej ner hos honom en stund och pratade. Det är så härligt med gott folk. Fick ett telefonsamtal där en annan vän erbjuder sig att hjälpa mej med Lillskodan inför besiktningen. Han bor på landet nån mil härifrån och det ska bli kul att åka över dit i veckan och se om problemen jag har kan bli lösta! Sen jag kom hem har jag hunnit äta en god och kryddigpotatisgratäng å nu blir det kaffe på studsmattan innan jag måste åka till jobbet. Har ett pass mellan 17 och 22. Härliga tider,strålande tider!

Midsommarblomstren är redan på gång och så även prästkragarna, i alla fall in the garden of delight!


Hej

Eftersom jag inte behöver åka lika tidigt som jag hade tänkt till kvällens begivenheter så fick jag lite härlig soltid i min trädgård. Jag har legat på studsmattan och slöat,planterat ut lite småplantor i olika rabatter. Nu ska jag äta lite i solen innan jag packar ihop lite prylar jag behöver ha med mej! vilken underbart fridfull lördag alltså,ingen stress,ingen press livet leker!


Tja!

Idag har jag sovit riktigt länge,det var verkligen välbehövligt! Kvällen igår var toppenbra,den nya puben All in kan funka bra med sin stora fina utelats. Inne är lokalen kanske lits trist men de hade fått till et bra rockstuk med rött och svart på väggarna! Hoppas folk kommer att gå dit så den kan finnas kvar! Nu ska jag sätta igång och ordna upp lite här,sen blir det nya äventyr ikväll!

All in

Ikväll sticker vi på All in och kollar vad det kan vara! Det är premiär för en ny pub med musik HÄr på torget i Enköping! Jag börjar snart bli klar för avfärd så vi kanske ses där gott folk!
All in - Enköping

Vad kul det ska bli med något nytt i vår lilla stad!

Här!

Hej, det var på tiden att jag fick möjlighet att titta in här! Dagen har varit full med arbete mellan 7 och fyra. Har legat en stund i soffan och vilat för mot slutet av mitt arbetspass var jag riktigt trött. Känner att det varit lite dåligt med sömn den här veckan,det har varit så mycket annat kul på schemat om kvällarna så det har varit svårt att komma isäng. Dessutom har jag börjat sju alla dagar och jag som är van att jobba mycket kväll och få lite sovmorgon på  mornarna. Ja men allting går ju bara man vill. En liten kort lur till i soffan innan jag gör mej iordning för lite trevligheter ikväll. See you!

En klar sanning!



♥Alla varelser söker lycka och vill undvika lidande. Även en myra kryper väldigt långt för att undvika att bli dödad och människor gör vad som helst för att känna sig bra. Därför är det väldigt viktigt att komma i kontakt med läror som ger varaktig lycka.♥

Gissa vilken lära det kan vara som säger så!
Idag har jag inte orkat lägga in så mycket bilder här på bloggen i mina inlägg. Det är väl för att jag pysslat med så mycket annat idag och samtidigt tränar jag lite för imorgonkväll! Nöjd med min dag är jag i alla fall,jag är ju själv med och formar den så då borde det bli bra.

Grenade

Det var roligt att kolla in videon till låten Grenade av Bruno Mars. Jag hade bara tidigare hört låten på skvalradion lite här och där! Tycker liksom att jag känner igen mej i videon! Vem har inte släpat på en hel jäkla massa pianon i sitt liv! Kanske en och annan som släpat pianon för en annan också kanske!


Stryka kläder!

Just nu står jag med strykjärnet i högsta hugg och stryker kläder,det behövs inte säger många,men skit it då,men jag gillar nystrykna kläder på rad i garderoben!! För några år sen strök jag alltid alla kläder,jag måste erkänna att det fuskats en del på senare tid,men så kan det vara! Nu ska jag pallra mej ut till klädstrecket och plocka in den rena ,underbart doftande tvätten och sen fortsätta lite till med strykningen men ingen överdrift,tar ett par plagg till sen blir det kaffe och slappa och klura på den nästkommande plugguppgiften. Just ja,jag var ju förbi plugget på eftermiddan när jag slutat på jobbet. Det var en väldigt intressant föreläsning om sår. Inte själva sårvården utan om olika typer av sår och fakta runt ikring det. När lektionen var slut var vi några brudar som tog oss en fika på Kryddans innergård i solen! Inte dumt alls inte!

 Så här kan det se ut på min arbetsplats ibland!

Vilka vackra skapelser!

Då är tvättmaskinen igång då,tänkte att eftersom det blåser så bra idag så hinner tvätten bli torr innan det blir kväller om jag hänger ut den! Lite praktiska och hushållsbetonade sysslor en stund nu, sen blir det avkoppling vid datorn med diverse projekt!

Rosenknoppspelargon 'Appleblossom' 3stStjärnpelargon 'Fireworks Light pink' 3 stTulpanblommande pelargon 'Red Pandora' 3 st

Här är bilderna på de olika sticklingarna jag beställde idag på odla.nu! Specialpris var det,tre sticklingar av avrje för 49 kronor. Det bästa med pelargoner är ju att de håller år från år och att de är så läta att föröka! Vem vil ha säger tuppen ja! Jag dela gärna med mej av de jag redan har och av det som komma skall!

http://butik.odla.nu/kampanjer/pel

Goodmorning!

Hej,tidig rast på jobbet idag,man känner sej inte precis sugen på att äta så här tidigt efter frukosten. Fick ett bra erbjudande från odla .nu ang. pelargoner på min mail! Beställde några sticklingar som skickas på måndag. Undrar hur det går att beställa sticklingar på nätet,men de lovar att de förpackas på ett säkert sätt och att de är väl rotade,bara att sätta i jorden.Tänkte att jag visar lite bilder sen på de sorter jag beställde!

Dagens avslutas!

Nuså ska jag klappa ihop butiken för ikväll! Dagtur på gång i morgon igen på jobbet men slutar ganska tidigt! Då måste jag verkligen greppa lite grejer inför helgen! Så man kan ta sej riskfritt runt i landet. Har ett visst bekymmer med Lillskodans sommardäck som bara måste åtgärdas. Sen om det blir tid över så har jag inga problem att fylla dagen,det finns hur mycket kul som helst att välja på! Visstja ,det är skola i morgon,jag tänkte titta in en sväng där när jag slutar,för jobbet och slantar in går först, det andra går att ta igen,men pengar de rullar som bekant! Fast jag tycker att de flyger med superturbojetraket bränsle! Raskt i säng nu,snart ringer larmet!


Liv och död!

Nu sitter jag rätt stilla i min fåtölj och funderar! Över de riktigt stora livsfrågorna! Eller kanske snarare dödsfrågorna!Det låter riktigt tungt kanske och det är det ju också på ett vis. Det handlar om ett arbete i etik och livsfrågor kursen. Jag har haft förmånen att träffa några kvinnor som blivit över 100 år gamla och haft mycket klara hjärnor utifrån sin ålder. De dyker upp i mit huvud hela tiden dessa starka små damer. Jag är så  glad över att ha fått chansen att ikomma dem riktigt nära. Alla undarbara storys från deras liv. Här kan man snacka om att känna respekt. Det finns en alldeles särskild liten/stor kvinna som inte hann bli hundra,men hade varit med om mycket i sitt liv i alla fall som jag tänker på. Tänk om du visste att du hjälper mej nu i mitt pluggande,jag har användning av din livserfarenhet och ditt soulshine. Kan inte tacka dej nog! När just det här är skrivet så kommer en delfråga  som ska bli verkligt rolig att bita i! Här kan ni se deluppgiften:

4. Utgå från några av de stora världsreligionerna;

Kristendom, Judendom, Islam, Buddism eller Hinduism och redogör för ett antal etiska frågeställningar (ex synen på vård i livets slutskede, religionens syn på olika behandlingsformer, organdonation, organtransplantation etc.) Redogör för likheter och olikheter mellan olika religioners etiska regler.

























Starshine

Idag var det en vanlig 7-16 dagtur på jobbet! Eller det blev en halvimme över för mej, för just när det var dags att sluta så hände det grejer! Men sen kunde jag cykla hem och fixa i trädgården. Den lånade gräsklipparen fick jobba lite,men hade önskat att den kunnat gått att ställa in klipphöjden på,för jag hade gärna sett att gräset blivit lägre. Klippte en del sly och planterade ut växter i rabatterna. Det är en särskild känsla när man får plantera ut sånt som man själv sått från frö faktiskt! Ja mycket händer i trädgården nu,snabbt går det också,idag plockade jag några prästkragar och satte i en vas,syrenerna håller på att slå ut,våren bara springer förbi ju! Nu har jag ätit ett paket exotiska djupfrysta frukter med glass och lite vaniljsås från Oatly. Jag värmde frukten lite i micron så blev det extra gott!

Det här är en Skön låt att lyssna på mär man känner sej nöjd och glad över sina prestationer som jag gör just idag! Det är bara att vända på innebörden i texten och rikta orden mot sej själv! Look at the stars,see how they shine for you!

VG



Här är det som jag är så glad för ! Resultatet av provet som jag gjorde förra torsdagen!Jag är helt fantastiskt nöjd! Med den här farten blir jag färdig tidigare än beräknat,inte för att jag har bråttom eller för att jag strävar efter höga betyg,men när det är så här kul så! Nu måste jag äta lite så får jag återkomma med mera senare,ville bara berätta hur gott det känns,jag har ju faktiskt pluggat också,det var inte bara räkmacka!

Kalas!

Ni ska få se något kul,(för mej i alla fall)här på bloggen senare idag när jag hinner! Just nu jobbar jag förfullt tillsammans med en massa trevliga kollegor,så jag trivs!

En pansarvagn på två ben!


Tänkte börja avsluta den här kvällen nu,det skadar inte med lite extra sömn just nu! Har suttit framför photoshop och experimenterat ,det är kul det där med fisheye. Visst skulle jag väl helst vilja ha sånt objektiv men sån lyx funkar inte just nu! I den nyare varianten av photoshop läste jag just att det finns ett ännu bättre fisheye filter än i den version jag har på den här datorn. Det funkar inte att jobba något vidare,på laptopen,vill ha en stor skärm så jag kan se alla detljer bra!Där tror jag att jag i alla fall har CS2 versionen,får kolla upp det där.På tal om lyx så kom jag på att jag måste kolla in hur det gått för solcellslampan där ute! Om den hunnit fått någon laddning! Det blir nog inte mer upprörande än så här idag från mej! Så sov gott alla vänner!



Ha ha,vad collt det gamla huset blev!



Den här påminner mej om Frondas låt Stjärnornas värld. Där finns en textrad som är så här: Vem kan stoppa mej när,jag glider i mitt rymskepp i stjärnornas värld! En annan del av låten är så här : Sitter du och tittar när jag skriver massa texter,passa dej, jag har en docka den är du,det här är voodomusik! Sista låtraden är det!
Här är han,Västerås stolthet Fronda!

Ha,klockrent!

Fisheye

Både tack vara photoshop prat igårkväll och bilderna jag visade tidigare så blev jag så inspirerad att jag tog mej tid att öppna shopen jag med. Det var ett tag sen jag gjorde något större jobb. Både p ga jobb,plugg och årstid! Jag har ett tag gått och funderat över hur det var man fick till den där fisheye effekten som jag testat tidigare. Nu gjorde jag slag i saken och tog fram den på nätet! Här är länken!
http://www.marcofolio.net/photoshop/create_a_fish_eye_lens_effect_in_photoshop.html


Håller med författaren,det viktigaste är att lära sej var markeringen ska sitta. Sen är resten bara lattjo jobb att fixa effekten!
Här kommer bilden jag valde att jobba på. Självklart har jag tagit den själv!
















Här är grunden klar! Ha ha,lost in space!



Nu blev det ordentligt flummigt eller hur! Tänk att fara fram i cosmos och leva därinne! Då kan man leta efter fyrkantighet resten av sitt liv!


Galgar!

Kolla vilka snitsiga galgar jag såg på Jysk idag. Precis vad jag hehöver till det pågående projektet i källaren. Jag packar ju det jag inte behöver och vill spara till nästa säsong i vaccumpåsar och travar i källaren .Jag gör så för att klädrna ska hålla sej riktigt fräscha och jag lovar,de gör det också! Det luktar nästan nytvättat när man packar upp dom efter några månader! Då blir de här galgarna superbra att klämma fast påsarna me och så hänga dom på en klassisk vädringsstång!
Vill ni se vad jag gjorde nyss!

Så kan det gå när man har möblerat om! Ännu har jag inte sån koll på vart jag ställt alla grejer sen ommöbleringen i vardagsrummet,så det blev en miss här och jag fastnade med foten i metallställningen och så poff,smack så såg det ut så här! Som tur var så hade jag både dammsugare och skurhink framme för mitt i allt så höll jag på att städa också! Så nu är det snyggt och fint igen!



En salig röra utav allting!

Vilken bra dag jag har idag! Tog ett extra pass på jobbet och körde mellan sju och tolv. Det började precis regna när jag slutade så jag cyklade hem och hämtade bilen och for iväg på en liten inköpsrunda. Jag måste ju hålla fruktkvoten så det blev en hel del nyttigheter såsom bananer äpplen och frysta bär bl a. Sedan svänge jag förbi växtriket och fångade upp några engelska pelargonplantor som såldes ut billigt! En helt underbar vinröd färg hade dom!! En planta med gräslök och en röd nejlika blev det också.Stannade på Brödet och fiskarna och köpte några snygga krukor till dom för en billig penning. Till sist en sväng in på Jysk där det finns coola solcellslampor. Det blev en rolig variant,men får se när det mörknar om den funkar som den ska,verkar lite tveksamt! Även en liten dischflaska,(ha ha vilken rolig felstavning,duschflaska skulle det vara) till växterna fick  följa med! Blä,vad det regnar ute,ikväll får nog alla småfrusna bloomor komma in i värmen och växthuset. Det är inte alls rart ute!


 Tung och rejäl kruka För en tjuga! Nejlikan var dubbelt så dyr typ!

My darling new english pelargon! Got two of them! Nice!

Gräslöken i sin tjugo kronors Brödet och fiskarna kruka!



Solcellslampan med fem trollsländor som lyser, eller det verkar som de tänker blinka lite huller om buller. Det kreativa med den här skapelsen är att jag kom på lattjo grej. Man kan ta bort sländorna och sätta dit något annat kul om man får lust, vad som helst i genomskinlig plast skulle ju funka! Rockar fett alltså! Nu står den därute i solen regnet och laddar sej! Jag ska prova och knäppa den när den lyser ikväll! Nu ska jag sätta mej med en kopp kaffe och gå igenom lite fakta så jag kan bli insulindelegerad i nästa vecka! Ytterligare en merit på listan. Den fantastiska kvinnan som lär upp mej har lovat att jag ska få sticka henne i fingret och ta ett blodsocker på henne så jag får lära mej även det! Kul!

 


Vilken kille va!

Vilken glad överraskning jag fick när jag öppnade min mejl idag! Min fotopolare och jag hade en liten grej för oss. Jag hade skickat några bilder som jag tagit till honom för att han skulle få tolka dom på sitt sätt i photoshop! Titta vad jag fick se när jag öppnade filerna han skickat!




Är de inte helt fantastiska va! Det ger mej en kick av att se mina egna bilder i någon annans tolkning. Det ger mej också en kick att se dom genom just den här mannens ögon. Vilket fantastisk samarbete, men det kan förmodligen inte bli annat när två genier arbetar!
Här är mina originalbilder!




Digitalkameror och photoshop det är grejer det!


Hejsan alla!

Hej! Alla som har saknat mej när jag inte var här räcker upp en hand! Jag tog ju en sväng till Västerås ikväll och satt och pratade några timmar om vad som hänt sen sist med en vän! När jag åkte hem igen tänkte jag på det där med tid,att ibland känns det somm vissa händelser ligger väldigt långt tillbaka i tiden och andra känns som igår fast de skedde under ungefär samtidigt! Mimmi skickade en bild på sin tatuering som jag skrev om igår! Kolla!

Mimmi har tatuerat in namnet Ramon mellan sina skuldror,titta vad snyggt det blev! Ramon ,det är familjens överhuvud det,alltså Mimmis morfar! Namn på människor är ju rätt vanligt att tatuera in,särskilt kvinnor skriver ofta sina barns namn någonstans på kroppen,men det här tycker jag var riktigt speciellt! Sin morfars namn,vilken ära för honom,det betyder att han är något alldeles särskilt för Mimmi. Ramon själv har nog inte ännu fått veta om det här, men han kommer snart att bli varse. Vilken överraskning det ska bli när han får se den!


Mat i maggen!

Ett litet hej bara från lunchande mej! En pizzabit från igår och massor av egen vitkålssalad står på menyn. Efter fyra bär det av hem för lite tillsnyggning och sen blir det besök hos en av mina soulmates! Men vi hörs säkert innan jag far!


The tulip session!

Vilka kreativa och roliga döttrar jag har! Satt  i bilen för en stund sen och då passade jag på att ringa tjejerna för en lägeskontroll. Jag fick berättat för mej av Mimmi att hon bokat tid för att tatuera sej imorgon. Först var det en hemlis vad det skulle vara för motiv men sen kunde hon inte hålla sej utan berättade vad och var! Helt underbart grej hon har hittat på,det kommer att bli succé och jag undrar om någon annan än hon skyulle kunna komma på en sån idé. Man kan väl inte precis påstå att vi är särskilt tradtionella i den här familjen,fantastiskt, Tyvärr kan jag inte avslöja det hela förrän det är gjort,hoppas Du inte ändrar dej Mimmi,för du kommer att sprida ännu mer glädje än i vanliga fall med den grejen! Och sen storesyster då,som berättade om en fin utmärkelse hon fått som ansvarig för sin avdelning på Elgiganten när de var på kurs! Vilken kick det måste vara att få komma upp och shina så där bland massa fint folk! Vad roligt det är att höra såna saker,kalas! Nu börjar tiden lida och jag hade tänkt hinna skriva lite mer på mitt projektarbete,men vete katten om det är någon idé att fortsätta ikväll. Det blir många tankar runt ett sånt här ämne och jag har ju en oändlig brunn av fakta att gräva ur! Det är ju alltid lättare när man har något att referera och hänvisa till från verkliga livet. Det finns en massa underbara kommentarer på både den här bloggen och mina gamla ställen som jag valt att inte göra offentliga, don't worry jag tänker inte göra det nu heller,det stämmer inte med min moral. Men jag kan använda dom som exempel i det jag skriver och sen analysera utifrån det! Sen ger jag ut boken "the true storyand nothing but....." En annan som har tusentalsfoton får ju inga problem med att illustrera heller! Hi hi!

På tal om bilder så har jag några nya flower power pics to show!

Den här bilden ska jag skicka till min favouritephotosoulmate och se vad jag får för tolkning av honom!



Immanuel och jag!

Ja någon pliktetiker så som Immanuel Kant tänkte sej det hela har jag aldrig varit,eller kommer att bli. Men det är mycket intressant att komma djupare in i det hela via mina studier. Tidigare var Immanuel bara en suddig gubbe för mej,med massa religiösa stelbenta ideér. Men som alltid inomalla åskådningar finns det bra saker att ta till sej,men utifrån Immanuels synsätt kanske det inte är så! Ja jag har ju andra ställen att skriva av mej  angående detta på! Nu ska jag ut och kolla om det torkat upp något i Garden of deligt efter dagens regn,under tiden sätter jag på kaffehurran,för på bänken ligger lite gott hembakt kaffebröd som ska ätas upp inom kort!

 


Sex bilder!

 Jag tömmer kameran rakt av och lägger in de bilder som jag tagit sen jag senast tömde min kamera. Jag tar ju massor av bilder varje dag så det hinner inte bli så många på lager. Så här såg det helt oredigerat ut!


 Tulpaner är som mest attraktiva att fota när de är på väg att ge upp! Det finns nog ingen annan blomma som jag fotat så mycket  i typ det här stadiet. Hundratals säkert!


 Vilken härlig bild,ser ni den gula gullvivan,den ser ut att sträcka sina händer mot den större röda för att liksom be om hjälp!


Den här bilden har jag tagit för att dokumentera framåtskridandet med Zinnia odlingen! Jo då,den knallar på! Hoppas jag får träffa mrs R snart och berätta för henne ur det går!




Grillning idag igen,den lilla grillen funkar alldeles utmärkt och används flitigt. Det är inte jag som ska äta köttet, jag har bakat en pizza med tonfisk och persilja,till det en god sallad på färsk vitkål!



Grillning av mashmallows!


Kolla, två stycken normalstora bananer o,326 kg,de kostade 6,49 kr tillsammans. Två ganska små röda äpplen, de vägde 0,292 kg ihop. Priset för dom blev 4,35! Det här börjar ju låta som ett mattetal men det hela har att göra med resonemanget i ett inlägg från igår! Alltså om jag äter dessa fyra frukter idag har jag fyllt min kvot av ett halvt kilo om dagen som socialstyrelsen rekomenderar. Ca: 11 kronor fattigare blev jag ! En banan och ett äpple finns kvar att inta under dagen,det ska jag väl kunna lyckas med va!


Mors!

Visst regnar det lite smått utanför och det är ganska mulet på himlen här i Enköpng,men det kan väl bli en bra dag för det. Just nu jobbar jag men ska ta min rast och springa över till coop och köpa lite tomatpuré och nån frukt. Tomatpurén till pizzan vi skall baka när jag slutar och frukten till att äta nu. Jag ska ju upp i ett halv kilo så det gäller att glufsa i sej! Ses!

Läst i Metro!

Ja inte tittar jag på melodifestivalen inte,för det första har jag nyss kommit hem från jobbet,och för det andra så har jag ingen lust! Istället ska jag varva ner med att softa lite vid datorn innan jag lägger mej om nån timme. I dag när jag satt och bläddrade i fredagens Metro så fick jag ögonen på en intressant liten artikel! Nio av tio äter för lite frukt och grönt var rubriken. En sån trist öppning får de flesta som redan vet att de äter galet att inte ens börja läsa ! Men jag läste. Artikeln var skriven på att lite annorlunda sätt och jag lärde mej några intressanta saker. Livsmedelsverket tycker man ska äta ett halvt kilo frukt om dagen,ja just det är väl inget nytt! Ett halvt kilo,det låter mycket det tycker många och dyrt blir det också! Men om man tror på det artikeln säger,att 40% av hushållsbudgeten läggs på sånt vi inte behöver ur näringssynpunt så känner man sej ju dum. Då kan man ju kasta stålarna direkt i papperskorgen istället och må bättre. Ha,ha och hur många % av hushållsbudgeten lägger en rökare på cig i månaden? Då kan man undra hur mycket det får kvar av lönen och köpa näringsriktig mat för åt sej och sina barn. Det där om rökare var mitt eget resonemang! Ville bara skicka en känga! Alltså är det bara att konstatera att man faktiskt har råd att äta ett halvt kilo frukt om dagen om man vill. En spännande uppgift från artikeln är detta! Ett halvt kilo frukt är,ett päron,en banan,en clementin och ett körsbär!



Kom ihåg,bara ett körsbär! Tror du att du har råd med detta? Ja vad kan det kosta att köpa dessa saker tillsammans. Man kanske skulle gå in på butiken i morgon och köpa bara detta,förmodligen  får man betala mindre än vad de där ciggen kostar, och vilken enorm hälsovinst för den enskilda personen och vilken underbart sätt att kunna hjälpa oskyldigt sjuka på våra sjukhus istället för att vårda rökare som säger jag vet att det är farligt!

Rastar!

En liten rast med en kopp kaffe och lite frukt är vad jag ägnar mej åt på jobbet just nu. Alldeles strax ska jag ta itu med en lång radda arbetsuppgifter som kommer att räcka hela kvällen, ända fram till klocka 22.00. Då far jag direkt hem,på stört! För den här helgen skulle ju focus ligga på arbete och plugga! Inte för att jag har så mycket att välja på för imorgonbitti startar jag klockan sju igen! Då ska jag inte göra som i morse,ställa klockan en hel timme fel. Jag vaknade när det var 25 min kvar till jag skulle börja,men jag hann. Det var typ bara att gå ur sängen och direkt på cykeln.

Positiva handlingar!

Måste bara berätta om en sån där skön sak som kan utspela sig när man har bra soulmates runt sej! Det var ett tag sedan vi sågs,men vi håller bl a kontakten via nätet. Just den här mannen var igår kväll på en pub i Västerås,vid halv nio tiden ringde han min mobil och så här sa han till mej: Jag måste bara säga att vid bordet en bit härifrån sitter en kvinna som är så otroligt lik dej till utseendet! Om du inte visste att du har en dubbelgångare innan så vet du det nu! När vi ändå hade varandra på tråden så pratade vi en stund,och avslutade samtalet med att boka en ev träff för att prata och skåla lite. Jag vill berätta det här för jag tycker det är så härligt när man följer sina spontana ingivelser och hör av sej för vad som hos många bara kan stanna som en tanke. Egentligen kan jag också bli bättre på det,man blir så glad av såna där små trevligheter! Jag vet ju att både jag och mina vänner redan är bra på sånt här,men jag fick en tanke om att när jag ändå skriver en massa här på bloggen så ska jag passa på att ge litet credit utåt för det också! Ju mer du ger desto mer får du tillbaka. Nu ska jag fara över till ÖB och ge dom lite pengar så de kan fortsätta bedriva sin verksamhet,vem vet jag kanske får något av dem i utbyte!


Halloj!

Hej,kom just hem från ett femtimmars arbetspass.Hade en mycket spännande uppgift där jag och en kvinna hade kommit överrens om att gå lite utanför ramarna. Självklart var det en alldeles korrekt sak att göra eftersom det ingick i kvinnans behandling,men vi valde tillsammans ett lite annorlunda sätt att utföra det hela på! Det blev dundersuccé! Vi var båda två mycket nöjda med resultatet och nu kommer vi att fortsätta jobba på deta sättet så fort det är möjligt.En gammal norm har brutits och en ny mer kreativ och framåtskridande har tagit dess plast! Igår kväll,fredag och allt satt jag och jobbade med mina skoluppgifter så jag tangentbordet nästa tröttnade. Det är så roligt att dra saker till sin spets och mycket intressant.Ett arbete blev helt klart och det har jag skickat in! Vi får se vad lärarna säger när den blivit bedömd!Nu lukter det grillat här och jag måste springa ut och hjälpa till vid grillen! Ses snart!


Soulmate,shine on

Soulmates, det är mina vänner det! Som are closer than others, and some are more special! Det är så livgivande att ha er alla runt omkring. Jag har en alldeles extra "niceweird" soulmate, det känns bra! Till er allihopa, något att lyssna på i natten! Det blir lugnt och stilla för jag har varvat ner och släcker strax lampan,för i morgon är det jobb hela dagen från sju till tio på kvällen men med lite ledigt däremellan på dagen! Men nu vill jag njuta av Snowy White tillsammans med mina tankar om allt bra jag har i livet!


Om dagen som varit och kvällen som kommer!

Nu ska jag stanna inne i mitt hus resten av kvällen har jag tänkt. Sedan klockan sju i morse har det varit jobbet som gällt. Efter det några ärenden för att sen landa härhemma vid halv sju tiden. Det har mumsats rökt fisk och råa grönsaker med dipp sen dess. Jag har fått i uppdrag att ta itu med ytterligare en uppgift med samma utgångsläge som i uppgiften jag beskrev här igår. Men istället för att välja en artikel,ska jag välja en händelse ur livet och värdera den utifrån de fyra begreppen etik,moral,norm och empati. Sedan fortsätter jag titta på det hela på det här sättet : Hur resonerar du om händelsen om du resonerar som en a, pliktetiker b, sinnelagsetiker,c, konsekvensetiker. Jag har valt en händelse från mitt liv som kortfattat ser ut så här!
Vid en frågeställning från mej,får jag ett svar från en kvinna där hon redogör om hur läget ser ut från hennes håll angående det jag undrar över. Information fortsätter sedan att delas fram och tillbaka mellan oss. Både angående det saken från början gällde, men även episoder och händelser ifrån det privat livet som verkligen är personliga och högst privata. Samtalet avslutas i samförstånd. Efter en tid återkommer kvinnan och säger,jag ljög för dej,den första saken vi talade om är inte sann. Jag gjorde det för att jag fick lust att jävlas med dej för att jag är så trött på sådana frågeställningar.Men allt annat jag sa utom det är sant.Samtalet avslutas. Här finns grejer att bita i alltså,vem behöver fiktiva fall när livet självt är den bästa källan att ösa ur.Det är nästan så jag vill börja min analys redan här och nu när jag berättar om det,men det här ska jobbas ordentligt med så jag fortsätter senare ikväll. Särskilt de två orden etik och moral har luftats mycket idag i olika sammanhang. De två begreppen ligger ju mycket nära varandra och de flesta skiljer inte på dem till vardags och det har ju ingen som helst betydelse för de flesta förstår ju ändå andemeningen när de används. Det här är det utgångsresonemang jag använder mej av när jag skriver mina arbeten:Moralen är etikens praxis det vill säga en tillämpning av etikens insikter i motsvarande handlingen. Etiken är en hjälp att fördjupa moralen och i Din moral visar Du din etik. Nej nu blir det inget mera djupsinnigt prat här på bloggen ikväll,nu ska jag öppna word och skriva av mej allt jag tänker kring min uppgift!


Ojrå!

Plugg och jobb i en enda lång rad här på bloggen! Har jag inget roligare att berätta om! Näe eller jo! massor av roliga saker ligger såklart på lur framför mej,det är ju sommar och då ska man passa på! Men jag har liksom indelat livet i strikta faser ett tag just nu och denna helg och veckan som kommer ligger focus på jobb och plugga! Visst finns det tid för lite annat  emellanåt, Jag har planerat in ett besök hos en "gammal bekant" i veckan som kommer, och fler hos andra är på gång att fastställas,men jag ordar och bildar inte så mycket om den delen av mitt liv just nu. Det slog mej så glasklart när jag satt med just orden etik och moral idag att jag gjort alldeles rätt mot de som inte fått sin etik att gå ihop med sin moral. Men de har gett mej många fina exempel att använda i min utbildning, hon som svängde som en gammal lagårdsdörr fram och tillbaka med olika påståenden om hur saker och ting låg till,ha ha,där fanns ingen koppling alls mellan dessa två viktiga poler! Inte heller hon som blev grundlurad och inte förstod att sätta focus på rätt person! Ha ,ha jag var där hela tiden och mer än vad du fortfarande tror!Tack snälla nån för att du sände dessa människor i min väg så jag fick träna! Shit nu föll jag tillbaka och lät mina tankar ta överhand och så bara skrev jag! Nä tillbaka till verkligheten,imorron blir det jobb på dagen och sedan trevligt mys på kvällen! Visst ja sen skulle far komma och greppa gräsklipparna under dagen äntligen för nu är gräsmattan ordentligt långhårig.


Etik och livsfrågor

Nu har jag kommit igån att skriva så tangentbordet blöder! Etik och livsfrågor det är ett ämne som passar mej det! I fyra veckor läser man kursen på heltid. Jag har sparkat igång med uppgift två nu på en gång. Kände att den passade att börja med. I den här kursen får man betyg,så det är bara att bestämma själv hur mycket jobb man ska lägga ner. Själklart räcker godkänt för mej men det här är så kul så jag satsar nog högre,det går inte att låta bli när man väl är inne i det. Just den här uppgiften är ungefär så här! Man börjar med att förklara de fyra begreppen Etik,Moral,Normer och Empati. Som sagt välj själv att bara skriva några ord eller mer ingående! Det är ju inga nya ord i mitt vokabulär men sen ska man använda dem också. Man väljer ut en artikel som man tycker är intressant nånstans på nätet. Sedan motiverar man varför man valde just den. Efter det skriver man en recension av artikeln.Sen kommer det riktigt roliga, För en diskussion om och redogör för begreppen etik, moral, norm och empati i artikelns sammanhang. Det kan ju bli hur långt eller kort som helst. Känner på mej att mitt kommer att bli långt. Är redan inne på mit andra A4 och då ska jag börja recensera nu. Vill ni veta vilken artikel jag valt?http://www.dn.se/ledare/huvudledare/lika-vard-inte-bast

 Kaffe till den utmattade å bleka studenten!


Back home!

En tröttis har just slagit sej ner vid datorn efter en händelserik dag! Gick upp vid sju imorse och skrev ner en del kompletteringar till min självskattning som skulle lämnas in på skolan idag! Vid halv nio åkte jag ner till jobbet och parkerade cykel där eftersom jag inte har köpt något lås ännu. Skolans lokaler ligger mitt emot mitt jobb så det är nära! Enköping är ju sveriges närmaste stad ju! I alla fall så skrev jag provet i medicinsk grundkurs,fem veckor tidigare än det var tänkt! Resultatet kommer jag att få veta om nån vecka,men det känns som det lyckades i alla fall! Sedan var jag kvar på skolan och fick lite genomgång av hur fortsättningen kommer att läggas upp! Det blir en kurs i etik och livsfrågor som jag ska läsa härnäst,vi gjorde om studieplanen lite och speedade upp takten till heltid! Detta är ju roligt ju!Men trevligast idag var ju lunchen,då gick jag med tre likasinnade brudar och lunchade på Amazing thai. Vi satt i solskenet och skrattade,åt och njöt! Tur att det var lunch bara så vi inte kom på att dricka öl,för då hade det varit galet vid vårat bord kan jag lova! Sen var vi tillbaka till den dåliga luften i skolsalen och satt och diskuterade i grupper. Trevligt! Nu blir det kaffe och vila å sen ska jag titta på den nya kursen lite!

Soul


Put your ear down close to your soul and listen hard.
                                                      Anne Sexton


Tar en paus nu!

Nu har huvudet fått arbeta ordentligt ett bra tag! Det börjar bli dags att röra sej lite en stund och efter det läsa en stund till! Planen är sen att sova i tid,ska vi säga senast elva! Sedan sätter ja larmet på typ sju och fräschar upp hjärnan det sista inför testet imorgonbitti. Skulle det inte gå bra,så har jag ju fler chanser på mej att skriva så det känns lugnt! Vid niotiden skall vi vara på plats,det kommer att bli spännande det här! Som sagt lite fysiska övningar nu så hjärnan får stoppa alla kunskaper i rätt fack! Får väl be om ursäkt för min dåliga uppdatering idag men jag får väl ösa på mer nån annan dag istället! See you!


Tja!

Hej på er! Hemma från jobbet igen! Ikväll blir det näsan i böckerna för jag hoppas kunna göra ett prov imorgon förmiddag! Nu ska det bli kul att börja på nästa kurs,har redan tjuvkikat på den och jag tror jag kommer att gilla den! Sen vill jag tacka alla goda kvinnor som jag satt och fikade med på "gården" på eftermiddagen. En riktigt härlig samling livserfarenhet fanns där runt bordet! Vädret var helt underbart och jag är verkligen tacksam för att få ta del av en sån tillställning. Kanske drar jag en repa till butiken senare,längtar efter frukt och bär att äta! Det är väl värmen som gör det kan jag tro! See you!



Så här ser jag det framför mej,men en sak är säker det blir ingen mjölkprodukt med laktos till det hela! Ha börjat hajja vilken hälsobov det är! Det finns ju massor av andra produkter att använda som bas!

Popcorn!

 
En sån här påse har jag ätit,nästan en hel! Nu på kvällen klockan halv elva! Nu kommer jag att sova gott! Natti natti!

Flitiga Lisa!



Uppifrån sett! Tycker ni det ser lit snett och vint ut så är det det också! Här har jag gjort ett första försök och behöver lyfta på plattorna och fylla upp en gånt till,helst med sand innan jag sätter dom på plats en sista gång. Men ungefär så kommer det att bli. Sen är bara frågan om hur långt jag ska gå och hur det ska kunna bli en snygg övergång till bergshällen. men det är inget som behöver lösas idag!

From another point of view!


Tittade vad jag hade en aning om att jag skulle ha i källaren. Började förr förra hösten att måla om insidan på altan från gult till vitt. Förra sommaren hade jag ledigt från målaryrket,men i år kan jag ju fortsätta om jag får lust!

Kanske behövs göras klart,kanske! Det kan t om vara så att jag behöver bättra på det vita lite mer också! Men jag har ju färg! Å så kanske det räcker till den bruna träsoffan som står ute också! Det blir att köpa penslar nån dag framöver det är en sak som är säker. Det känns skönt att ha kommit igång med att ta teda på en massa småsysslor som legat på! Men det tar nog aldrig slut på jobb och det är väl bra det för då vore väl dagarna tråkiga eller hur! Det ska vara kreativt att vara människa!



Innerst inne i en gul tulipan i just min trädgård!


Allting går.......

Så har det varit lunch i trädgården då! Avslutade det hela med en vitaminbomb,jordgubbar,björnbär och valnötter! Solvarma! Och nu blir det kaffe strax! Som vanligt blir saker och ting gjorda som jag tänkt men i en hopplös oordninig!När jag fikat ska jag ta en runda bland alla fyndhögar runt huset och kolla in om det finns fler användbara trädgårsplattor. Att det finns vet jag, men det ska passa in i det jag tänkt också!Förbaskat att man ska vara så beroende av dessa pengar,tänk om det bara var att beställa hit det man behövde och ville ha!Som det är just nu ligger ju inte prio ett på trädgårsdetaljer,andra hål måste tätas först,så jag får ta vad jag har! Men huvudsaken är att jag driver framåt,men å andra sidan vem har sett mej sitta och tjura för jag inte har vad jag vill ha! Nej tålamod, lite jävlaranamma och starka armmuskler,då går allt sa minigrävarn! Ska ut i trädgården och röja lite till nu så vi ses! Ps tar med mej kameran men bilderna kanske inte kommer förrän sent ikväll!

Dagens diss!

Vet ni hur lite jag gillar träiga apelsiner! De två senaste ,och sista för den här säsongen kan jag lova,har varit en jättebesvikelse att se innehållet på! Det är ju inte så lätt att veta när man står där i butiken och är sugen på den oranga nyttigheten. Man klämmer och kollar så gott det går och tycker det ser bra ut! Men nej då,när jag kommer hem och ska äta och är så sugen så snålvattnet rinner så upptäcker man eländet när man hör det där äckliga ljudet! Det låter som man bryter av en träbit när man försöker dela den i klyftor! Ändå försöker jag att inbilla mej att det inte är så farligt och försöker äta den,men apelsinsaften är liksom torr! Det finns ingen vätska kvar i hela apelsinen ,värre torka än i öknen! Och nu har jag ingen annan frukt hemma heller! Jag dissar torra apelsiner!

En bra apelsin är en saftig apelsin!

Uppskjutarcheva!

Vaknade tidigt idag,måste nog ha varit vid sextiden. Säkert drömde jag något för ljudet jag vaknade av finns inte,inte i min säng i alla fall! När jag dragit mej en stund och lyssnat på fåglarna genom den öppna altandörren satte jag fart! Ut med alla blommor i trädgården och på med kaffe! Hann sortera lite papper och kolla av en del saker som legat på första uppskjutarplats! Bara solen hunnit lite längre upp så ska jag varva trädgårdsarbete och pluggande därute i den soliga dagen! Behöver vara ganska effektiv idag för det har varit några lata dagar nu och så skulle jag ju inte ha det hade jag bestämt,inte på det planet i alla fall! Så marsch pannkaka, res mej från datorn nu,den finns kvar men det gäller att fånga dagen! Förresten nu kom jag att tänka på det där ljudet som jag vaknade av,kanske det hade att göra med den där vattensängen som diskuterades sent igårkväll på telefon. Jag fick ju uppmaningen att drömma om en sån!

Synd att kvalité är så dålig på det här klippet men man kan ju tänka sej hur det skulle kännas!

00.00

Jaha ja,då har det blivit kväller igen då! En riktigt skön dag har det varit här in the Garden of Delight i dag! Å vilken tur jag har,jag börjar inte jobba förrän klockan fem i morgon eftermiddag så jag kommer att hinna massor under dagen imorgon också! Vad ska jag sätta focus på då då? Som vanligt blir det en massa saker,det är sällan som jag börjar med en sak och gör klart den innan jag börjar med något annat,men plattsättningen nedanför altantrappen ska nog få sitt och kanske jag borde dra fram gräsklipparna och kolla om de går att starta.Gräset har växt ordentligt och behöver faktiskt klippas! Ja ja jag behöver inte fundera eller konstruera något jobb för det finns massor,annars kan man ju bara ligga och sola på studsmattan också och dricka kaffe i solen! Lyllos mej som har en sån bra trädgård!




Blommor och blad!

Nu har jag avslutat jobbet i trädgården för ikväll! Det blev så snyggt tillslut när jag fick plocka ordning på alla saker jag spridit ut. Har spolat mina klippor med slangen så de är så rena och fina. Så här såg det ut tidigare idag!

Om man kryper ner på en lägre nivå så ser det annorlunda ut!


Så här ser det också ut på min gård om man ser det ur ett mindre och lägre perspektiv!



Kan bara inte sluta njuta av den underbara formgivningen av denna tulpan,är det moder jord själv måntro som varit i farten?

En ytte pytte liten förgätmigej blir så här vacker ur rätt perspektiv och med rätt objektiv! Njutning!

Det här är en skön känsla,man lägger på ny fräsch jord i rabatterna och de små plantorna ser ut att få nytt liv ! Vilken härlig tillfredsställelse detta ger,i alla fall för mej!
Inatt ska jag låta alla pelargoner få stanna ute,några på altan och två på framsidan i de nya urnorna! Den stora hibiskusen får sova inne ett tag till,vågar inte chansa på den för den är en värdefull gåva och jag tänker vara rädd om den!


Men hej alla!

Vilken tur att driftsproblemen här på blogg.se är över! Nu kan jag ladda upp bilderna jag tänte visa igår först och främst. Den här fina solrosen blommar redan i min trädgård. Den har stått i lilla drivhuset och jag tror den ska få åka in där i natt också,men snart ska den få en plats i trädgården.

En rasta inspirerad byggställning!



En kille jag känner som jag nyss köpt nya skor och ett dator spel till!


Det känns som det var alldeles nyss man kunde promenera på mälarens is och det var massor av snö! Nu ser det ut så här och det är trevligt det med!
Idag har jag jobbat mellan 7 och tolv! Sedan blev resten av dagen ledig,har haft fint besök i trädagården av en liten katt! Hon hade även sin matte Maria med sej! Jag har hunnit med att stöka till en hel del därute under dagen! Återkommer med mer bilder senare,för jag vill ta vara på solen som fortfarande lyser därute!


Seg och så!

Nähä,vad trist då,har försökt att lägga upp lite blider från helgen i ett bra tag här på bloggen men något verkar vara fel för det funkar ingenting med det! Det kanske blir bättre i morgon, får försöka då igen. Jag tror faktiskt att jag tänker lägga mej och läsa lite istället för att sitta här och söla,för något annat vettigt lär inte bli gjort ikväll. Bättre att vakna tidigt imorgon och hoppas på sol,för det kan bli så att jag är ledig även i morgon,vi får se!


Björn Axén tools

Björn Axén Tools - Hair Dryer 2000
En sån här hårtork fanns i med hem i bagaget efter helgen!
Snygg och effektiv hårtork i Björn Axén Tools serien. En professionell hårtork med jonisering, tre värmelägen och två hastigheter samt coolfunktion. Fönmunstycke för maximal koncentration av luftflödet vid torkning och styling.
Den både funkar alldeles utmärkt och så är den snygg att titta på också! så nu slipper jag komma med blött hår till jobbet om jag skulle råka vara ute i sista sekund med att tvätta håret! Finemang!


Tillbaka


Hej! Tog mej en liten minisemester och flyttade hemifrån till en annan stad över helgen! Det har varit mycket avkopplande och händelserikt! Har roat mej på olika plan och umgåtts både med nytt och gammalt folk! Nu börjar sista plugg veckan på den här kursen och på torsdag tänker jag skriva provet! Så nu ska jag spendera en hel del tid med att plugga och jobba tills dess! Senare ikväll ska jag kolla in om jag har några bilder i kameran från min helg att visa er! Nu ska jag ut ooch koppla vattenslangen och vattna lite i trädgården!


Break!

Nu har jag kafferast jag! En välförtjänt kopp är det dessutom! Som tur var kollade jag schemat vid halv ett tiden idag,kände på mej att jag borde göra det av någon anledning. Tur var väl det! Jag skulle börja 12.45 och inte nån annan tid som jag trodde! Det blev att åka på stört och jag hann! Nu ska jag fortsätta två timmar till men sen är jag ledig ett bra tag! See you framöver!


Fyndigt!

Jamen sörru,man verkar ju vara oslagbar! Det var en givande tur bland bråten i källarn,garaget och förrådet under altan! Vet ni vad jag hittade,jo fina duktyngder till dukarna som bara blåste omkring på mina bord i trädgården! Ett universaltanklock till Skodan,har skjutit upp att köpa ett nytt för att det är så tråkigt att köpa tanklock,jag glömde mitt på macken för flera månader sen! Tvättlina i mängder,det stog också på min tråkiga inköpslista. En miljon kopplingar och en oöppnad rulle med trädgårdsslang. Dessutom kom alla sekatörer fram som jag visste att jag hade någonstans. Nu har jag kopplat ihop slangarna men inte testat dom,hoppas att jag skruvade tillräckligt hårt bara. Jag vet precis hur det känns om man inte gjort det och det släpper. Där står man i godan ro och vattnar och blir alltid likaförvånad över att det inte kommer något vatten därframme, men istället har man en dansande vattenslang som stänker runt som en slingrande orm i trädgården där skarven satt! Alla som ser en skrattar åt en när man försöker undvika att bli blöt när man ska fånga eländet. Men när man får tag på slangen och redan är dyngsur själv brukar jag vattna alla åskådare också! Ha ha!
 Japp en sån har jag!
 
Jorå,ett sånt också!

   Tvättlina javisst!

Nu kan jag inte hålla på och visa upp alla snyggheter jag hittat i mina gömmor. För jag är faktiskt hungrig och ska äta nu!

Drygar mej!

Något rastlös trots massor med saker att göra bara jag vill. Går mellan sysslorna ute och inne och duttar lite här och där.Det känns inte som det blir något vettigt gjort.Tror det beror på vädret ill en viss del,hade det varit fint ute så är det ingen tvekan om var jag befunnit mej.Nu känns det inte riktigt som vädret duger åt mej. I ala fall inte för att fortsätta med något av de större projekten. En sak jag borde göra är att kolla om det finns någon koppling så jag kan förlänga trädgårdsslangen,det borde ligga någon i nån gömma om jag kommer ihåg rätt.Varför är det så segt,känns som det sitter lim under skona.Jag går ner och kollar med detsamma så ser vi om det känns bättre sen. Annars kanske det helt enkelt är så att jag borde kapitulera och inte pyssla med sådana saker idag. Vla är ju ett ord jag borde uppmärksamma ibland!


Typ nån sån här rolig manickel ska jag leta upp nu. Roligare att leta efter nya skor på ett stort shoppingcenter! Nä nu ska jag säga till mej själv på skarpen att sluta tjura,det här leder ju ingenstans! Jippi ner i källaren och gräv!


Nu är det ju vår!

Hallo! Hemma igen efter ett litet morgon möte! Nu ska jag sätta på färskt kaffe för i morse blev det micrat kaffe,så nu vill jag ha en nypressad kopp! Förmiddagen kommer att gå åt till lite praktiska saker jag behöver ha gjorda,sen hoppas jag att solen hittar någon större spricka i molntäcket och kommer fram och ger mej lite värme. Just nu fryser jag både på insidan och utsidan! Värme efterlyses! Kom just att tänka på den här låten och en textrad i den!

Lite glad övar att kunna dela denna,det är jag själv som lagt upp den på tuben!

Soulshine

En sån där allt möjligt på samma gång kväll har det varit i kväll. Kanske något ostrukturerat men trevligt! Ibland får man släppa det man har för händer och ta tag i annat! Ska upp tidigt för ett möte i morgon bitti och sen blir det jobb några timmar! När jag kommit så lång så det är klart, så har jag massor med planer för helgen! Lite beror på väder och vind men resten beror på mej! Så nu säger jag godnatt och skickar massor av soulshine ut i den mörka natten! Förresten,när jag skulle förklara vad ordet soulshine betyder för en som frågade vad det stod på min arm så sa jag det går inte att förklara kort, det finns ingen bra direktöversättning på svenska,då sa en annan tjej som hört min förklaring tidigare, Aura är väl ett bra ord! Ja varför inte,en bra bit på väg!

Här var den alldeles nygjord,kanske inte så kul att titta på som nu när den läkt och fin!


Torsdagens Angel

Om jag nu ska spela låtar med ordet angel i titeln, så är ju denna ett måste,även om jag inte lyssnar på den särskilt ofta så är den ju där när jag tänker på ordet angel och musik!

Full fart

Det gick riktigt bra tt jobba idag trots lite förkylning,nu är det i alla fall gjort och jag är ledig ill imorgon eftermiddag. Har tagit en koll i trädgården och vattnat lite. Klippte några rosbuskar också,det var hög tid för det. Plockat undan tvätt och fortsatt fixa i vardagsrummet. Nu ska jag verkligen inte göra något mer ang ommöbleringen,förrän jag skaffat en bättre möbel till datorskärmen. Det får bli i helgen då jag är ledig. Nu funderar jag starkt på en omelett och sen lite glass och björnbär till efterrätt. Sen blir det mer plugga och lite personlig omvårdnad till kvällen. Ja det går då för runt härhemma och jag behöver inte ha tråkigt. Ses och hörs!


Någotsånär!

Nu verkar det som om saker och ting börjar hitta sina nya platser i mitt hem! Massor av finputsning måste göras men det får ta sin tid,inte ens Rom byggdes ju på en dag! Tyr nog måste lite shopping till också.T ex en cool svart lampfot,skärm finnes!Och något annt att ställa dator skärmen på,den här gamla kvarlämnade tv bänken är för låg. Men det funkar bra att halvligga i nya stolen med fötterna uppe och ha tangenbordet i knät. Fett coolt! Jag får ta några bilder så småningom och visa vad jag gjort. Nu hoppar jag i bädden så får vi se vad jag tycker i morgon när jag ser det hela i dagsljus! Sus gott alla!


Stökat i vardagsrummet!

Det gick visst inte att hålla sej,eller mej rättare sagt! Började att flytta på lite småsaker i vardagsrummet "så att det skulle bli lättare sen".Sen när jag skulle börja på riktigt nån dag!Va smart tänkt,hur skulle jag veta vart gränsen gick när det var nog. Nu har jag flyttat runt det mesta härinne och det ser inte klokt ut.Det känns aldrig som hemma när man möblerat om! Å allt för en svart skinn fåtölj,en sån som om man lutar bakåt så åker nederdelen fram och man kan lägga upp fötterna på en fotpall om man vill,har faktist en,just den som jag suttit på framför datorn tidigare.Nu gäller det bara att få till resten av rummet också,får nog suga på den karamellen en stund och boa in mej i nya datahörnet till att börja med. Kan nog funka till sist kanske,tur att klockan inte blev för mycket innan jag kom till sans. I morgon börjar jag klockan sju på jobbet,med snuva och allt!Ja jag säger då det!

Dagens Angel

Ytterligare en låt med ordet Angel i titel. Den har funnits med mej sen plattan kom på sjuttioalet. Många gånger har jag tyckt att texten var som skriven för mej! Ja varför inte den är ju bra!

Lätt stökigt,men jag trivs!

Nu har jag släpat in en svart skinnfåtölj från bilen som jag stoppade in där tidigare i veckan. Den ska ingå i min ommöblering för att göra det bekvämare vid datorn. Som det är nu sitter jag på en för låg fotpall eller på knä på golvet vid datorn. Det går bara inte längre. Jag spenderar ju rätt mycket av min lediga tid framför skärmen,och när man pillar i photoshop kan man bli sittande ganska länge. Det är inte förrän man ska resa sej som man inser att man plötsligt går som en gravid anka! Dessutom gör det ont i ryggen och nån ryggvärk vill jag inte ha!

Kolla,det är en bild tagen för nåt år sen men datorn står kvar likadant,det är inte så sunt det! Men jag funderar på om det är läge att börja släpa runt grejer i huset nu,jag kanske borde vänta lite tills jag blir piggare och dessutom kanske inte göra så mycket samtidigt! Jag inser det  klart när jag ser mej omkring från min plats vid datorn,oj oj!



På vardagsrumsgolvet pågår en Väskutställning av svarta väskor så jag ska kunna bestämma mej vilken jag ska använda framöver. De ligger liksom där och mognar. Och brevid står en låda med stövlar som ska ner till källaren,den är inte full än,men ju varmare det blir desto fler par åker ner. Då står den ju bra där så länge tycker jag,så jag hittar den! Nä jag avvaktar med ommöbleringen ett tag,men en plan finns i alla fall!

 


Att göra när man är sjuk!

Det är mycket viktigt att man gör bra saker för sig själv när man är sjuk! Det gäller att tycka riktigt synd om sej själv först och sen släpa sej iväg till affären. Svettig ,frusen och febrig siktar man in sej på glassdisken och väljer ut någon god och dyr sort. Inget snåleri nu,jag är ju faktiskt sjuk,jätteförkyld ! På väg till kassan blir allt bara sämre så det är lika bra att ta med någon god chokladkaka ifall det blir ännu värre med snorandet. Sen hem till sköna tofflorna värmefilten och soffan!


Till det hela fixar man sej en god varm kopp kaffe. Om man orkar alltså,det gjorde jag,nu har jag satt i mej det mesta utom all choklad,det finns en bit kvar till sen! OBS! Gör bara detta om du är riktigt förkyld annars lovar jag att du ångrar dej efter så mycket onyttigheter,men jag,jag känner mej riktigt nöjd och belåten med min kaloririka handling. Efter en sån här grej är det riktigt skönt att bara vända på sej och somna med sin ploffiga mage i vädret!

Spöken i garderoben!

Har just upptäckt att en viss del av mina kläder måste våra i tvättkorgen för att garderobsytrymmena ska räcka till. Om allt är rent och upphängt,för jag vill hänga det mesta,gillar inte byrålådor ,det blir stökigt direkt och så får man ingen bra överblick heller!  Jo om allt är rent och upphängt så får det inte plats helt enkelt! Då har jag inte sagt att jag har för mycket kläder,heller inte att jag har för lite garderober,det är bara så att det hel enkelt inte synkar. För mycket kläder har jag kanske ur den aspekten att vissa plagg knappt används nångång. För lite garderober har jag såklart, det kan få finnas hur många som helst i ett hus,för det finns alltid saker man vill ha nära men inte framme. Bara dom är snygga så! Garderoberna alltså!
Nu har jag potatis på gång till lunch på spisen och till det ska det bli fisk! Kanhända jag tar mej en sväng ut sen med mitt blekansikte och röda näsa och kollar in något mer att trycka in i de få utrymmen som är lediga!

Lite garderober hemma hos mej!


Sjukar mej!

Vilket är bäst,vara sjuk på en ledig dag eller på en jobbardag? För sjuk blir man ju ibland det kan man ju inte välja bort även om man skulle vilja! Om man planerat att göra något särskilt på sin lediga dag så blir man såklart besviken om man måste ställa in något man längtat efter att få göra. Typiskt! säger man då, den enda lediga dagen,då blir man sjuk! Jag försöker tänka så här idag,vilken tur att jag klarade att jobba kvällen igår när det hela bröt ut,idag är jag ledig och kan vila och kurera mej utan att det påverkar mitt arbete och min inkomst! Jag hade ju släpat mej till jobbet i alla fall om jag skulle jobbat idag,det vet jag! När jag nu inte orkar vara så aktiv som jag hade varit om jag var helt frisk så blir det annat gjort här hemma istället. Det kanske är bra det! Har redan greppat en del saker som jag kunnat styra innifrån sjukstugan,förmodligen hade jag skjutit lite på dom annars men nu hade jag inget annat för maj än att snora så..... å det ena spiller ju alltid över till det andra så nu ska jag kolla värdet på en del saker som ligger och skräpar här,börjar med nätet och sedan kanske nån expert! Sedan en koll in på blocket,behöver lite grejer!

Snoris

Ja det blev raka spåret hem och ner i sängen efter jobbet igår kväll. Jag skutade ju klockan tio, så landade väl på kudden vid halv elva. Det var riktigt skönt det! Då hade jag snorat och nyst i ett hela kvällen, Vakande i natt någång och tog en alvedon och somnade om och vaknade nyss igen! Det känns bra mycket bättre nu och det var väl tur att jag hade en ledig dag just idag så jag kan vila. Har funderingar på att inte gå utanför dörren på hela dan faktiskt,men det behöver jag ju inte bestämma nu,jag kan göra precis som jag vill med det! Har i alla fall fått kaffe och macka så strax blir det påtår! Usch vad den där första dagen på en förkylning är trist,men nu går livet vidare och om några dagar är jag helt återhämtad igen!


Snabbfika!

En liten kort paus innan jag jobbar vidare, nyser hela tiden och det känns som ett band av värk runt pannan. Men men,allt går. Snart har jag jobbat klart och då blir det nog sköna sängen direkt! Vilken tur att jag tog bilen hit så jag slipper cykla hem! See you!


Förkylt i värsta stadiet!

Nu sticker snorisen strax till jobbet, jag alltså! Har bestämt mej för att ta bilen idag,både för att det är kallt och för att jag inte orkar cykla när jag är förkyld! Just nu är jag i de värsta stadiet det sticker inäsan och snoren rinner hela tiden,huvudet är lite halvtungt och jag nyser oavbrutet. Inte så bra att vara bland människor då men det värsta är att jag nog redan smittat dom jag skulle smitta innan jag visste om det. Inget mera gnäll nu,snart är det bra igen,sånt här går fort över bara man vill! Stoppar nog ned en alvedon i väskan så att man håller kvällen ut! Ha det bra folk!


Dagens Engel

Vilket lurigt väder vi har idag! Jag skrev ju för en stund sen att solen var tillbaka och att nederbörden upphört. Men nu fick vi smaka på ytterligare en vädervariant här på min gata. Der började att hagla! Det såg så roligt ut när de små kulorna kom rullande ner från garagetaket. Jag stod just i köket och skalade potatis när det satte fart! Till lunch ska här bli samma,nä inte samma, en likadan sallad och potatis som igår,fast salladen får en annan kryddning idag. Italienska örter och persillado hade jag tänkt,och lite chili! En sväng ner till källaren ska jag passa på att ta medan potatisen kokar. Jag ska leta fram en väska som jag behöver från gömmorna,och så ska jag hämta upp tvätten som säkert är klar! Okej då återkommer jag under eftermiddagen!

Tänker som vanligt ignorera!

Ja när man läser om trollen så! Har lyckats dra på mej en förkylning samtidigt som jag läste om dessa små monster som orsakar dom. Vilken tur att jag inte börjar jobba förrän senare idag,halv fyra var det visst! Det var då värre för min lärare i barnkunskap för så där en trettioår sen. Samtidigt som hon föreläste om graviditet och befruktning så blev hon gravid,hon som inte skulle ha fler barn som hon sa,men en liten sladdis blev det! Teori och praktik samtidigt hi hi! Har i alla fall fixat med tvätten lite mellan kapitlen i boken och hunnit med att starta en till maskin med tvätt! Ute börjar det ljusna och nederbörden har slutat,det kom faktiskt något som liknade snö även här! Men nu verkar solen ha återommit så nu kan man t om släcka läslampan!


Hej å hå!

Sitter beredd framför datorn och tänker fortsätta plugga innan jag börjar med något annat! Ja kaffe och macka såklart måste jag ju ha! Fy vad tråkigt kallt det har blivit igen,en del talar t om om snö som lagt sej kvar en stund.Men så kan ju den nyckfulla våren vara. Jag tror i alla fall att alla mina växter klarat sej. Inga pelargoner fick vara ute i natt,det voreför trist om det hände något nu när vi kommit så långt! Mera kaffe och macka och sen kör vi lite mikroorganismer en stund!


Vår tid är fylld av katastrofhot – klimatkris, svininfluensa och nu resistenta bakterier. Sistnämnda är nog det allvarligaste hotet, fast det hittills får den minsta uppmärksamheten.


Det e lugnt Ted!

Man kan ju spela en låt med ordet angel i där a:et har två prickar över sej om man vill också! Då väljer jag den här! Härligt! Ikväll har det varit mer musik än på länge härhemma,tolkar det som om det jag pysslat med istället börjar sitta så det finns plats i hjärnan för annat igen ! Musiken finns i mitt hjärta och den försvinner aldrig ifrån mej!Hi hi!Med det önskar jag er en god natt och fixar en sån här med!

Hollywood hills!

En riktigt skön poplåt kallar jag detta.Jag tycker inte man kan undgå att reagera på sångaren Samu Habers härliga röst! Snart ska jag röra lite på fläsket och träna lite och då ska den här få vara med på spelningslistan. Sunrise avenue är gäng från Finland som det går riktigt bra för just nu!

Angel

Snacka om hög mysfaktor i soffhörnet! Har ju dragit ned värmen riktigt ordentligt för att få en något sånär rimlig elräkning den här månaden. I och med att det blivit rejält mycket kallare ute igen så är det riktigt kallt här inne också. Har stora morgonrocken mysbyxor och värmefilten på mej. En kopp varmt kaffe och skolboken med mej i soffhörnet. Det är såå skönt och det skulle vara hur lätt som helst att somna av en stund! Men icke! Nu gäller det att se till att kunskaperna sitter ordentligt för jag hoppas kunna göra provet nästa vecka! Men jag gillar ju att totalvila i inlärningen med korta pauser där något helt annat kommer i focus så nu blir det musik igen innan jag återtar soffhörnet.

Höll ju på att spela låtar jag gillar som innehåller ordet Angel i titeln. Det hela stannade visst av förra veckan men jag fortsätter nu med en riktig klassiker!

Detta kallar jag vackert på alla sätt och vis! Fly on my sweet angel......

Bra snabbmat och en massa hälsotankar!


Man köper en burk isahvsallad  billigt på ICA,kommer inte ihåg vad den kostar ,men under tjugo kronor i alla fall och den är ju en helt färdig röra som man kan äta som den är ,men jag föredrar att styla den lite. Så här gjorde jag idag!


Hackade ett litet färskt vitkålshuvud i ganska grova bitar! Rörde ihop det med ishavssalladen till en lagom kletig röra.Det blir som en slags coleslaw! I det hela slänge jag ett paket med asiatiska kryddor. Och rörde om ytterligare.


Här är de fantastiska kryddorna! Min stylade sallad var med det klar. Till det hela hade jag kokat två stora potatisar som jag delat i mindre bitar så de gick snabbt att koka. Supergott!  Å det finns massor av sallad kvar tills imorron.Vem behöver grisrumpa och koarsel,Inte jag!
Dessutom har jag för åratal insett att kosten är mycket viktig för hur du vill må när du blir gammal.Att kunna lyssan på sin kropp är riktigt viktigt,det gäller både kosten ,det fysiska och det mentala. Gå inte över gränsen med någonting är mitt råd. Gör det för ont i kroppen så vila,är du sugen på något särskilt så ät det. Vila dina tankar och ditt huvud ibland och våga vara ensam med dej själv och lyssna på tystnadens alla ljud! Det är liksom en grund för ett sunt liv!
Jag brukar försöka röra mej på något sätt utöver det som jag gör via jobb och allt vanligt,det räcker inte med att säga jag går mycket på jobbet och tro att man motionerar,först när du gör det där lilla extra som det händer det något,men visst är det ett plus med ett rörligt jobb,det säger ju sig självt! En överviktig tjej tog till orda när en föreläsare pratade om idealvikt. Hon sa så här,om jag trivs med min vikt och det gör jag så är det min idealvikt å då ska ingen säga att jag väger för mycket. Nej okej då,väg hur mycket du vill om du trivs med det! Jag vill se ordet idealvikt ur hälsosynpunkt istället,att väga så mycket som är sunt för din kropps alla funktioner nu och i framtiden. Sånt går ju vetenskapligt att räkna ut idag med olika metoder och mätningar! En enkel del av det är ju BMI t ex.Klart att många överviktiga säger att de trivs med sin vikt ,men det är inte detsamma som att det är det mest idealiska ur hälsosynpunkt för att deras kroppar ska fungera ultimalt now and forever. Om man sen tittar djupare på hur organ och vävnader samverkar i kroppen så kan man få många aha upplevelser. T ex hänger många smärtor ihop med kosten och när och hur du rör dej! Inte nåt nytt men ändå så opraktiserat av många! Varför? Och om du röker,yes vad tror du, att det inte skulle ha betydelse för en massa annat än din coolhetsfaktor, Jo var så säker! Heller inget nytt,men det gör mej galen att folk som utger sejför att vara smarta måste hålla på och blossa? Jag tycker ni är korkade jag! Å så får man inte säga till stackars rökare,de blir lessna då ju! T ex var min sallad idag inte helt renlärig men den var säkert närmare än mycket annat jag skulle kunna tryckt i mej å det är ju huvudsaken att man går åt rätt håll! Nu ska jag gå och dricka kaffe,det är syndigt det!


Hejsan alla!

Arbetspass mella 7 och 16 avklarat! Fick tillbaka mina valideringspapper ang vård och omsorg och social omsorg. Det var så snygga siffror så jag nästan blev gråtfärdig.Det var olika frågeställningar som den närmaste chefen skulle bedöma och gradera från ett till fem. Jag fick omdömena hög till mycket hög på mina frågor. Inget på nedre delen av skalan alltså!En frågeställning ska jag skicka vidare till en tidigare chef för bedömning om det behövs. På den här arbetsplatsen har jag inte haft de arbetsuppgifterna. Men jag har lång erfarenhet av just det sen tidigare. Det gällde kontaktmannaskap och det har jag jobbat mycket med förut,so no problems! När jobbet var avklarat för dagen så stannade jag till hos Costas och klippte mej. Det är lika kul varje gång,vi pratar gamla minnen sen vi första gången sågs. Det var på Vallbygården/Skolan i Västerås,och då var han bara en liten pojke,idag är han trettio år och har en salong här i Enköping.
Ja,sen har min far varit här med lite lastpallar och skottkärrshjulet som nu verkar funka igen.Det blir nog ingen ny kärra i alla fall då,men man har ju annat och använda pengarna till om man vill! Nu ska jag äta lite och sen plugga mycket! See you!


Deklarerat!

Nu väntar sängen på en ganska trött mej! Fixade med en massa härhemma efter jobbet. Fikade med  alla tre barnen hemma hos Jenny senare på eftermiddagen.Trevligt! Stannade hos Marie och hämtade en svart Skrivbordstol/Fåtölj till mitt projekt vad det gäller datorhörnan. Tror att det hela kräver en ommöblering i vardagsrummet så jag kanske väntar en tid innan startskottet går för den historien! Datorn ska ha den allra centralaste platsen i mitt vardagsrum,kommer aldrig att gömma den i nåt datarum eller liknande. Den är ju viktigare än alla TV apparater tillsammans,nån sån finns ju faktiskt inte i mitt vardagsrum! Visst har jag en TV men knappt det och något kanalutbud finns inte att tala om. Men jag är nöjd! Nu ger jag mej srax för ikväll,går ett dagpass mellan sju och fyra till att börja med i morgon så får vi se om det blir nå mer!

 


Hallå!

Härligt med dessa korta pass på helgerna! Då hinner man massa annat också! Just nu håller vi på och grillar i nya grillen fast det är lite kallt och blåsigt ute. Men man kan ju äta inne om man så vill. Ska åka en sväng till Västerås idag och fika hos Jenny. Samtidigt ska jag hämta en hårfön som hon ska välja ut åt mej på Elgiganten eftersom min gamla la av! De är så snyggt designade nuförtiden,får se vilken det blir! Sen far jag nog förbi Marie på hemvägen och plockar upp en sak där också,mer om det senare! När grillröken lagt sej så ska jag hänga lite tvätt ute,det torkar nog snabbt idag! Japp så glamorös blir den här eftermiddagen för min del,hoppar demostrationerna,det är inte nåt för mej!see you!


RSS 2.0