Tårta lite här och där!

Lite tunnt med inlägg idag,men desto tjockare har det varit på jobbet . Det blev till och med övertid på övertiden så jag var hemma vid halv tio ikväll. I alla fall så stekte vi marinerade färska hela champinjoner nyss. Det blev riktigt gott. Smarrigt som ett tillbehör om man vill äta lita plockmat. Annars blev det en halv pizza med Eddie på Bergsgatans pizzeria Karavan! Ännu bättre blev det när jag blev bjuden på kaffe och bakelse på ett ställe ikväll,det var en sån där Halloween bakelse med orange marsipan. Tidigare idag var det tårta på jobbet från en kollega som slutar. Tills imorgon då en kund fyller år står en stor tårta i jobbkylen som han bjuder på. Men det kanske finns nåt kvar till på onsdag då jag jobbar igen. Nu stänger jag ner datorn och går och vilar en stund. Natti!

Rastar!

Klockan fyra tog mitt första arbetspass för idag slut. Om en timme börjar ett nytt som håller på fram till 21.00. Sedan ska Eddie och jag steka marinerade färska champinjoner på kvällskvisten! örhoppningsvis är jag ledig imorgon och då gör vi en utflykt till Kista gallerian! So long for now!

Avslutar dagen nu!

Efter ett riktigt svettigt work out pass i vardagsrummet så är jag nöjd! Nu blir det till att stöka undan och förbereda morgondagen. Jobb står först och främst på schemat. 7-16 pågår passet som det ser ut för tillfället. Förkylningstider gör att många i personalen är sjuka så vi får hjälpas åt vi som är på benen att klara biffen! Så därmed anser jag att det är mycket lämpligt för mej att dra mej tillbaka till sovgemaket för en lur! Godnatt önskar jag er andra uppesittare!


Den här lilla söthögen,Svea har jag träffat idag,några månader äldre än på bilden men lika glad och pigg. Idag levde hon bus i en sandlåda så det hette duga när Eddie var på en promenad med henne!

Hummus

Hummus! Det är ett gott alternativ om man vill ha en nyttig dipp till gränskaerna på söndagskvällen! Så här brukar jag göra när jag fixar till min egen.  En burk kikärtor ner i mixern,en eller två pressade vitlökar,lite rapsolja,en skvätt citron lite spiskummin och chili efter tycke och smak! Lit vatten att späda med om konsistensen blir för tjock! Sedan är det bara att dippa och doppa. Rå blomkål passar bra,liksom morötter och gurka ellar vad du vill.Funkar även till chipsen!

Naglarna klara!

Varit på  Mimsans salong och fått nya fina naglar. Jag har aldrig testat det förut så det var lite spännande att se hur det gick till. Det var en lång procedur, tog nog mer än en timme med alla moment. Jag får ju hålla mej till ganska korta naglar för jobbets skull och inte ha någon färg,sånt ogillas inom vården! Annars har hon en jättespännande grej ett slags färgat gel istället för nagellack som sitter som berg med hjälp av UV- lampa! I alla fall så är jag riktigt nöjd med resultatet,topparna på naglarna är så mjuka och lena så man känner knappt kanten om man vill klia sej! Mimmi har en bild som jag kan visa när hon lägger ut den!

Nagelfix på gång!

Vad skönt det var att komma tidigt i säng igår kväll och få den där extra timmen sömn! Arbetsdagen var fort över eftersom den bara räckte till kl 14.00 idag. Nu ska ska jag åka hem till Mimmi så hon får fixa mina naglar, det ska bli spännande!

På plats hemma!

Ja nu är jag hemma efter dagens arbetspass! Tiden gick som vanligt fort,det gör den alltid på jobbet! Nu blir de tinte såmycket mer än sova för imorgon jobbar jag igen redan klockan sju på morgonen! Så tack för idag om vi inte hörs ikväll!


Håller på!

Nu är klockan redan tolv och jag som ska börja jobba kl ett! Sen håller jag på ända till 22 ikväll!  tidigare i förmiddags var det röjning och vinterförberedelser i trädgården! Det var så fint ute och solen lyste,som den faktiskt gör ännu! Sedan har jag hållit på att tanka över mina tiotusentalsbiler till en extern hårddisk,än är jag inte klar på långa vägar för sen är det dags för musiken att komma över också! Så är läget just nu!

Dumma smuts!



Har ni sett så jäkligt! Skulle justera min HDR bild och upptäckte de fula smutsfäckarna på kamera linsen. De syntes inte förrän jag lade ihop bilden med den speciella Tonemapping proceduren! Usch vad fult och förargligt! Nu måste jag göra om massor med steg i processen för att se om det går att dölja dom eller så får jag skita i det! Återkommer i detta problem!

Actifry


Här hemma blir det högsta betyg för Actifry! Ett genialiskt och enkelt sätt att laga mat. Väl värda slantar säger jag! Kan knappt bärga mej tills jag får göra nästa maträtt i den!

Nya pannan jobbar!

Jorå,det blev ett tidigt men trevligt uppvaknande vid fyra tiden i morse,sen dess har jag inte sovit mer. Jobbat till klockan två och sen varit till Västerås. Nu gör Eddie och jag pommes frites i vår nya matlagningsmaskin,det verkar gå riktigt bra! Japp delar med mej av erfarenheterna sen när vi ätit! Tjo flöjt!

Tack för idag!

Dags att logga ut och ägna sig åt annat en stund. Har fått tips om att jag kanske blir väckt riktigt riktigt tidigt på morgonsidan så det är lika bra att krypa ner i bingen redan nu! Den här lediga dagen har verkligen varit ledig,det känns jättebra att inte ha tänkt på varken jobb eller plugg utan bara varit och gjort det jag själv har velat. Imorgon blir det jobb igen,men bara fram till klockan två! Nu ska jag gå och tvätta bort nagellacket så jag inte behöver göra det på jobbet för att jag har glömt som vanligt!


En silo!



En silo i Västerås hamn som är tagen idag!



En HDR variant gjord i Photomatix.



Sen tjongar vi till det hela lite extra i photoshop så blir det så  här!

Allt möjligt

Just som jag var på väg och skulle berätta om min eftermiddag för några timmar sen så blev jag avbruten av kompisen bilmeken! direkt ut i garaget och jobbade! En bra bit framåt har vi kommit men än är det lite kvar innan vi är ihamn! Det jag tänkt berätta om eftermiddagen är att jag i trevligt sällskap lunchat på Kajens fik,fotat,handlat vätskeersättning,glykol och en Actifrymaskin.





Detta är perfekt för mej som lagar mat på mitt eget märkliga sätt,jag tror jag kommer att få massa nytta av den. Egentligen vill jag prova nu men kanske lite sent att äta sån mat. Får hålla mej till imorgon!
Ett foto från idag kan jag ju bjuda på ialla fall,tänker redigera lite när det gäller de andra bilderna jag tog!



Håller ni med mej,visst ser det ut som en massa gula sälhuvuden som sticker fram i en lång rad på kajen!
Nu ska jag äta ypp jordgubbarna som stått och tinat på bänken och till det blir det lite glass! Gött det!

Trevligt!

Nu är ett utav måstena avklarade, uppfräschningen av mej själv. Hel och ren packar jag ner kameran och beger mej ut för att äta lite lunch i gott sällskap!


Inga krav idag!

Vilken skön kväll det blev igår, hoppade över alla krav och gjorde verkligen bara det jag ville. Har kört samma koncept hittils idag på morgonen. Idag tänkte jag vara ledig hela dagen och bara göra saker i min egen takt! Två måsten finns. Tvätta håret och köpa glykol till bilarna. Senare idag kommer lite proffshjälp över och vi ska fortsätta fixa med bilarna. Det låter ju inte för besvärligt tycker jag! Nu fortsätter jag med mitt kaffe och lite ljuv musik ska få strömma ur mina högtalare medan jag sakta vaknar upp till den här dagen!


Angie!

Skäms för min dåliga uppdatering idag! Den enda ursäkt jag har är att jag hängt på fejjan. En grupp som heter, så minns jag mitt 70 tal, 80 tal osv. Där delas och minnen från de olika decennierna! Såå roligt! Massor med musik man minns, både på gott och ont kan man säga! Annat skoj som hur man såg ut och vad man gjorde och hur det var ventileras också! Riktigt trivsamt kan jag säga! Vissa av grupperna är öppna och nån är stängd som jag förstår,men sök upp dom om du har lust så får vi se!





Plötsligt var vi inne på den här gamla klassikern. Det går massor med rykten om att den skulle vara en hyllning till David Bowies första fru Angela eller Skådespelerskan Angie Dickinson. Angie är skriven av Keith Richards och Mick Jagger men enligt Keith har den med Heroinet och hans avsked till drogen att göra! Alltså inga brudar inblandade här inte. Om du aldrig hört låten innan,lyssna för guds skull på den,it's a hit!

Softar!

Hej hörrni vänner. Idag var det möte på jobbet så jag blev lite sen hem! Väl hemma så blev det lite fix i garage och pannrum med värmen. Nu har jag i alla fall lite koll på grejerna därnere. Bättre och bättre dag för dag! Efter att ha ätit och druckit kaffe sitter jag nu mest och segar på fejjan. Borde öppna pluggsidan och skriva lite men just nu vill inte orken infinna sej! Kanske senare!

Mössan!

Dåså,dåså nu sitter man och knaprar på en god morot efter en lång men trevlig arbetsdag. Förhoppningsvis blir det inte så länge som jag håller mej vaken ikväll för det är pigg och kry på plats kl 07.00 som gäller i morgon igen! Min jättefina mössa som Inga har stickat låg och väntade på mej på jobbet när jag slank in för en kort rast. Titta vad fin den är,kommer att bli kalas att ha i vinter.

Home for lunch!

Lunchbreak och en massa nyttiga proteiner skall intagas. De fyra timmarna jag redan avverkat på jobbet har varit ordentligt intensiva. Det pass som förljer mellan 14 och 22 blir nog lika fartigt det! Bra träning för psyket och sresståligheten även om jag idag besitter en del av de förmågorna! Nu ska jag gå till köket mitt och botanisera bland kaffekapslarna och se vad det blir för gott idag då,ska nog till och med kosta på mej någon liten sötsak till fikat! So long!

Jobbardag!

Okej en rättning,bilden på kyrkan från ett tidigare inlägg är tagen i Bryssel, förvillade mig lite och skrev galet. Nu ska jag i alla fall ta mej till jobbet och köra ett pass mellan 8 och 12 innan jag går på det ordinare som är mellan 14 och 22. Det blir att spendera dagen i arbetskläder och det är inget jag har något emot! Det är bara att packa kappsäcken och dra till macken och tanka innan! Sköt om er väl idag gott folk!

Från kyrktorn till spaceship!

Fick åter igen några bilder av en kär vän på mailen. Jag började skapa med en inriktning åt det spaciga hållet. Delar av en vacker kyrka förvandlades till ett rymdskepp!

Bilden är från Liege i Belgien,tagen för några dagar sen!



Jag kunde gott tänka mej att ta en tur ut i rymden med den här rymdfärjan!


http://www.hårgrossisten.se/






http://www.hårgrossisten.se/


Har ni sett vad fint det här var! Duktiga Mimmi som kan greja sånt på sin salong! Här är det storesyrrans naglar som blivit fixade! Kolla med tjejerna här på länken ovan så kanske det blir din tur nästa gång!







Rapport från spisen!

Å den här gången blev det en café au lait som rann fram ur den fantastiska kaffepettern Dolce gusto! Men innan dess har jag satt i mej några skivor gravad lax tillsammans med ett broccolihuvud som jag kokat och några coctailtomater. Så nyttigt så man blir glad åt det!  Annars blev jag nyss klar med uppgift två i rehabiliteringskursen. Bara att sätta fart med nästa. Oj oj oj vad klok man ska bli innan detta är klart!



Gott nyfixat kaffe

En cafe grande intenso är precis vad jag just unnat mej,nyss hemkommen från en arbetsdag. Och just som den slutar tänker jag slänga mej över studierna. Jag tänker pyssla med att göra en folder som vänder sig till föräldrar som  handlar om hur man kan komunicera med ett barn som har en funktionsnedsättning. Man får själv välja ämnet för funtionsnedsättningen. Jag tror jag vet precis,har ju en del i ryggsäcken sen min tid med barn med olika diagnoser i Västerås. Har redan börjat att skissa. Kaffet börjar ta slut så då kör vi då!



Helgen som den var!

Så lider den här helgen och ledigheten mot sitt slut. Både och kan den sammanfattas som. Fredagen mycket trevlig och givande med gott folk som jag hoppas möta snart igen! Lördagen var lite trött men fick undan en del jobb,och det känns bra! Söndagen var inte så dum, uppe tidigt och pluggade,handlade för veckan och pluggade igen. Sen kom snäll Ubbe och vi fixade i full fart och bra teamwork med diverse grejer på gården. Fikade och funderade lite kring ordet vänskap! Vad vore livet utan kloka vänner! Fick ett trevligt samtal från mannen som just stod och förvällde minst 20 liter trattkantareller som han plockat tidigare idag! Sammanlagt kan man väl säga att det varit fullt ös, men ändå stilla och lugnt! Imorgon är det jobbardag igen och det är aldrig tråkigt! Nu ska jag närma mej sängen i god hastighet och ta en lur tills morgonen randas!


Distant dreamer

Känns som en mycket närvarande låt just nu!


In i stugvärmen!

Nu var det skönt att komma in i värmen efter en stund ute på gården. Fixat med bilarna och grejat in en av dom i garaget för vintern eller förhoppningsvis så kommer nån och köper den innan det blir omöjligt att få ut den igen.  Man är ju inte världsbäst på att hålla undan snön det vet jag av lång erfarenhet ! Hur som helst är det skönt att inte riskera böter när parkeringsförbudskylten kommer upp närsomhelst på gatan. En värmande kopp kaffe kanske och sen återgå till lite rehabiliteringspluggande om inget annat kul dyker upp!

Chiquita smoothie


Nyttighetsbomb! Å sockret som finns i kommer från frukten,kalas va! Ännu en bra grej med dessa smoothies är att när man väl har öppnat flaskan så är det bara att dricka upp hela under dagen för den är inte så hållbar beroende på att det inte är tillsatt en massa onödigt skit! Vilken gåva! Så nu går jag runt och slurkar på en sån,den är underbart god skall tilläggas!

Anthony Kieds

Anthony Kieds, det är en kille med mycket energi det! Inte precis purung heller när han studsar runt i den här videon. Bra flow i låten engligt min smak! Femti bast snart, född -62 inte dåligt. Någonstans läste jag att mannen blivit utsedd till världens sexigaste vegetarian,kanske det!


Guldmorgon

Hej där! Vad skönt att vara i farten tidigt i det här fina vädret! Solen lyser i trägården och löven ser ut som guld på träden. Jag har strax skrivit klart ett arbete i rehabiliteringskursen och det har gått riktigt bra framåt. Rebabilitering är ju det jag jobbar som mest intensivt med på jobbet just nu ,så exempel finns det gott om. Annars upptäckte jag nyss att det är lika bäst att ge sig av till nån affär och proviantera,toapapper är svårt att vara utan och dessutom är det tomt på mat så,det är bara att ta itu med den saken.

Lördagkväll!

Hej vänner! Igår kväll var jag till Västerås i ett ärende efter jobbet. När jag var på väg hem blev jag bjuden på en liten fest uppepå åttonde. Vilken kalas trevlig kväll. Träffade lite nya människor å vi satt och pratade långt in på morgonen. När man sitter så där så dyker det alltid upp kopplingar till gemensamma bekanta! Landade åter här hemma för ett tag sen och nu är jag hungrig! Ska koka några potatisar å äta! Sen tar jag ett beslut om hur kvällen ska se ut,fick ju ett hett tips på vart jag inte ska gå i alla fall........

Svejsan!

Lite lagom fredagstrött sitter jag nu här efter dagens arbetspass. Funderar över om jag ska orka göra mej iordning och sticka ut en repa ikväll. Beslutet behöver ju inte tas exakt nu, så jag ska nog vila mej en stund först. En ganska kall och trist dag vädermässigt men på alla andra vis bra! Ja jag ska nog ta den där pausen nu innan det är för sent! Kommer snart tillbaka!

Dumt!

Vad dumt att någon glömde kvar en tredjedels påse med såna där goda chilinötter här! Nu har jag ätit upp dom allihop och ångrar mej. Mest för att jag måste göra rent tänderna med tandstickor en gång till! Annars har jag bestämt mej för att verkligen verkligen inte sitta uppe och söla hela kvällen. Ska ligga nerbäddad och klar till klockan tio senast. Och det med basta. Imorgon väntar jobb mellan 7 och 16 så det är lika bra att vara pigg om man sen ska orka kvällen också! Något verkar vara på gång!

Dissar!

Nu vill jag dissa två saker. Det ena är att jag för andra gången på kort tid glömde att lägga i bollen med flytande tvättmedel i tvättmaskinen. Har alltså tvättat en maskin tvätt utan tvättmedel. Därför dissar jag mej själv! Diss nummer två är färdiglagad Janssons frestelse med tillsatt socker. Det borde stå tydligt med stor text på såna förpackningar OBS I ONÖDAN HAR VI TILLSATT SOCKER FÖR ATT ÖKA ANTALET DIABETIKER ! Så jäkla dumt att göra så! Jättediss på den!

Sjung å var glad!

Återigen på plats framför datorn efter en trevlig arbetsdag. fick idag möta Enköpings PRO kör från insidan,det var förresten andra torsdagen irad som jag hade den förmånen. Snacka om ett glatt gäng, alla är så trevliga och vänliga och sjunger så glatt. Om man ha det så som pensionär så är det ju lyckat. Ser den andra sidan oftare så det här var livgivande! Här är en låt som vi sjöng så taket nästan lyfte! Vi körde en special Enköpingsdileva version,mycket bra!


Kommit i form!

Tänk vad en liten shoppingrunda kan pigga upp! Ett par korta stövlar,fodrade och allt för jobbet hittade jag på skopunkten. Så här,innan de riktigt varma får träda in!

Snood - 90% Akryl,10% Lurex
En sån här fin snood hittade jag på Lindex. Det är glitter i den och kostar 99 kronor. En färg som kanske inte direkt är vanlig i min garderob men den kändes rätt!




Nr 258 blev inköpt i dag! Nr 260 sitter på mina naglar idag!

Mat blev det på wok& go. Grönsaker i grön curry. Den finns inte som rätt på menyn men de tillverkar den alltid med ett leende på läpparna åt mej! Sedan mer shopping. Den här gången åt Eddie ny vinterjacka och nya höstskor. Skor shoppades på Deicmann,ett mycket trevligt ställe om man söker skor till bra priser men med good look!
http://www.deichmann.com/SE/sv/shop/home-damer/home-damer-skor.cat

Mycket snyggt här!

http://www.deichmann.com/SE/sv/corp/home.jsp

Chokladblomma



Det är är en lånad bild på en chokladblomma. En sådan vacker skapelse har jag i min ägo. Har hört att det ska gå att övervintra dessa och nu tänker jag försöka. Den ska klippas ner och sedan stå svalt utan vatten under vintern. Så ner i källaren med den bland alla 37 pelargoner. Det med att gå ut i trädgården och fota som jag skrev i förra inlägget blev ju en flopp. När jag kom ut och upptäckte att jag hade fel objektiv på kameran så tröttnade jag. Gick en runda och tyckte inte om det jag såg. En sliten uppgiven trädgård som nyss stod i full blom. vilken tråkig kontrast,jag blir inte ett dugg kreativ av det,orkar inte plocka in sånt som ska vinterförvaras knappt. Men plocka ut på våren det är jag bra på!



Det här var tider det.......inte alls länge sen!

Sen morgonstund!

Vaken igen då! Har nog sovit riktigt djupt inatt ,det känns riktigt segt att gå upp fastän klockan är så mycket. Har just ätit en frukost med gott kaffe och det verkar få igång maskineriet lite. En solstrimma tittar in genom fönstret just när jag sitter och skriver, härligt. ska dra på mej nåt gammalt och kliva ut i the garden of delight och ta lite höstbilder kanske,gäller att passa på nu när man är ledig och det fortfarande är ljust. Jamen jag gör så.....

Den viktiga sömnen

Men så kom natten och tog dagen ifrån oss. Lika bra att gå till varma sköna sängen och krypa ner. Sammanlagt så har det varit en bra dag fastän hösten är här med sina vindar och sitt regn. I morgon så finns det nya saker att uppleva och det ser jag såklart fram emot. Nu änskar jag alla människor som finns en god natt!


Planer

Så förhåller det sig! Imorgon är jag ledig och har just nu ingen plan. Jo,lite har jag tänkt förresten. Kanske sova en lagom slurk och sen plugga ett par timmar. Sedan till Västerås tror jag för lite shopping. Lurar på  att åka till Nisses och kolla läget m.m. Ja det kommer inte att bli några bekymmer att få tiden att gå märker jag. Tror också på att jag ska kolla efter ett mellanting av sko och stövel att ha på jobbet innan jag tar fram mina fräcka varmvinterstövlar för vintern! Sen får jag skärpa mej och börja fota lite mer av det jag gör,det är ju så roligt att ha och se tillbaka på när tiden gått lite!

Som en sån här bild från en fredagkväll i somras. För mej innehåller den massor av minnen och information som återkommer i mitt huvud när jag ser det här!


Frasbröd

Hemkommen i den ruskiga mörka höstkvällen. Jobbturen har varit superbra så tiden har gått fort. Stannade till på coop och köpte något riktigt nyttigt men framför allt gott till rasten!


http://www.oldana.se/Oldana/DAEC44B2-BA33-42D9-9447-DB3B3206C178.html

Det är ett fras bröd utan både gluten och laktos. No sugar added. Kryddat med örtkryddor så smkar det bättre än det mesta av det här slaget jag smakat. Kan funka som snacks märker jag,till vinet om man så skulle vilja! Nu ska jag snaska såna! kolla länken ovan till oldanas sida. där på fliken recept finns det mycket nyttigt go vänner!

Lunchtime!

Kokt potatis,min egna inlagd sill oc två ägghalvor,det blir min lunch idag! Hujeda mej vad snålvattnet rinner medan jag väntar på att äggen ska bli klara. Annars har jag gjort det jag tänkt hittils idag. Fräschat upp mej i mitt hemmaspa och skrivit några arbeten. Skönt när planerna håller. Nu softar jag en stund och äter innan det är dags för jobbet! Hoppas ni har det bra alla därute i den trista hösten,hu det är ju snart mörkt igen!

Tog en sovmorgon

Tog en välbehövlg sovmorgon idag! Nu känner jag mej tröttare än någonsin istället! Men det är bara att kliva upp och trycka på startknappen för dagen ! Det blir ju ett kvällspass ikväll då jag jobbar mellan 14 och 22. Som jag planerat det hela just nu så kastar jag mej i duschen efter kaffet,och sen blir det plugga igen. Kan hända att den 2:a uppgiften i psykologi blir klar idag.  Det var bra att jag valde att komplettera mitt gamla betyg nu,visserligen är det en del att skriva men det hade blivit mycket mer sen om jag varit lat och tagit genvägen istället. Eller så kommer jag aldrig att behöva använda det men kunskap är ju inte tungt att bära. Å det har ju viss påverkan på självkänslan kan jag lova! 


No more lies!

Det är onödigt att skriva ett läng inlägg och sen trycka bort sidan när man ska bädda in en låt. Just som jag nyss gjorde. Det var väl inte så intressant kanske det jag skrev,jag bara resonerade lite om att jag vet var tiden tar vägen på kvällarna om jag är hemma och är ensam. Klart att jag spenderar den framför datorn,och det är både vad det gäller nytta och nöje. Sen gnällde jag lite över att jag inte fixat nått bättre arrangemang med hur jag sitter här vid skärmen. Helt förjäkligt,jsg blir så trött i ryggen. Tillslut har jag fastnat i en ställning och vill inte röra mej för då gör det ont! Nå här är låten som kom till mej ikväll, den passar bra som avslutning på den här dagen!


Önskar mej en grönsakssvarv!

Nu gör jag en liten näringsintags paus från pluggandet. Vilken tur att jag har ett privat bollplank som jag kan dela mina funderingar med när det gäller psykologin. visserligen via nätet men ändå,sånt tackar man ju för.

sitter här och äter lite Rawfood från i helgen. Röran liknar den som är på bilden. Kolla gärna vidare bland recepten och lär! Det här är en kost jag tror på,man behöver inte bli manisk på något vis,utan bara plocka de delar man tycker verkar bra.Jag tror aldrig det funkar med att gå ut för hårt,då blir det bara pannkaka av allt och det är ju inte så nyttigt! Ha,ha! Ju mer man gör åt rätt håll desto bättre.



http://www.rawfoodrecept.com/2011/01/italiensk-tomatsas.html

Här är en länk till massor av rawfood recept!

http://www.rawfoodshop.se/gronsakssvarv-spiralizer-p-1164.html

Här är en länk till en gränsakssvarv som jag skulle vilja ha i min ägo! Den skulle göra maten så mycket snyggare och det är ju som vi alla vet jäkligt viktigt att få äta lit med ögonen också! Känner på mej att jag kommer att köpa en sån inom kort!
 

Gårdagen flög förbi!

Ojsan,bidde visst inget skrivet igår på bloggen! Det var för att dagen och kvällen gick i ett huj! Jobbade ju hela dagen mellan sju och fyra. Sedan direkt hem och hämtade Eddie och plockade ihop lite vi skulle äta. Sedan direkt hem till Jenny där vi hade en liten familje tillställning med de närmaste. Svea var lika glad och lycklig som alltid när vi träffas. Hon vet inte var hon ska ta vägen riktigt utan far runt som ett yrväder i rummet. Härlig vovve det där! En kär vän dök upp här senare på kvällen och det blev lite tjat och prat om vad som hänt sen sist! Nu har jag i alla fall ätit av sillen jag lade in i fredags. Den är såå underbart god. Rödlöken ,purjon och dillen är lika god som sillen. Till det blev det hårt tunnbröd och kaffe. Nu ska jag plugga så det händer nåt, så jag återkommer senare!

Läggning

Men nu så är det nog lika bra att jag säger åt mej på skarpen att gå och lägga mej. Annars blir jag bara sittande vid fejjan och trivs. Det är så roligt att prata musik och chatta så här på kvällskvisten med alla vakna hemmasittande vänner! Själv ska jag ju vara på plats en stund före sju på jobbet för att hinna äta frulle innan det bär av ut i staden i förhoppnings vis den nya bilen från tidigare idag! Glassigt! Sedan blir det familjepartaj hemma hos Jenny igen,min tur att fixa nårt ätbart tills dess,men vad är väl tid,det man vill hinner man är mitt nya måtto!




Svea kommer också,med sin matte Mimmi!


Om dagen!

Tja,nu har jag hunnit vara hemma några timmar från jobbet sen jag slutade kl 14.00. Fick köra runt i en splittans ny ford Focus idag. Den hade bara gått 5 mil när jag fick tag på den! Nya bilar är fantastiska,det luktar så gott i dom och man fattar ingenting av alla nya funtioner och knappar! Tillbaka hem fick jag nöja mej med lillskodan,den är bra den med! Har varit en vända och handlat och nu har jag fixat en fin blomkålssallad till kvällen! Två maskiner tvätt är också fixade! Nu måste jag koka lite ris så jag återkommer!


Teach me tiger

Dags för sängen för mej,det gick ju inte alls att koncentrera sig på pluggandet ikväll,för trött helt enkelt. Så därför har jag beslutat mej för att fylla på sömnförrådet lite. Klockan sex i morgon så studsar jag upp igen,redo för arbete. Men sen go vänner dyker jag upp här när jag slutat jobba vid två tiden!



En söt liten sång, i den här tappningen i alla fall!

Kungens närmaste man och min prins!



Titta,det här är Eddie på skolfotot för i år! Klass 8! En riktig prins,min prins! Prinsar av idag har ingen krona,de har keps istället.



Det här är en bild på Kungen och Silvia. Men.....håll nu andan,ser ni vem det är som står längst upp i det högra hörnet? Jo,det är sant,det är som ni ser en av kungens närmast män och tillika en av mina käraste vänner. När jag tänker efter kära herr Johansson så minns jag alla fika stunder vid ditt köksbord, den sköna hammocken i din trädgård,där jag tagit mej en och annan en lur. Tänk när jag efter en fest klev ut ur ett av alla dina sovrum i ditt tidigare hus och hittade dej på golvet under köksbordet,du höll på med rörmokeri,mitt på blanka lördagen. Man blir ju nästan tårögd när man minns såna stunder!Ingen har satt i säkringar i min Skoda lika fint som du,eller lyckats sätta på värmen så galant i min källare. Nej herr Johansson,jag är stolt över att se dej  i full fart på jobbet tillsamans med din vän majestätet! Men det jag är allra gladast över egentligen,det är den fantastiska kontakt jag har med din fru. Det finns inga som kan tala på telefon så länge och mycket om ingenting som vi! Ådet enda jag hör från dej under dessa timmar är ibland ett visst grymtande,men det gör inget,vi förlåter dej! Kanske man kan hänga med nästa gång du och knugen partar?

Mat och psykologi!

Vilken matlagningskväll det har varit här ikväll! Medan Eddie stekte lax och gjorde crisprolls i ugnen så Lade jag in en burk sill. Det blev en liten egen kryddning på den! Kokade upp en vanlig lag där jag hade i krydd,och vitpepparkorn som jag krossade. En purjolök,en röd lök en knippa dill och grovmalen chili varvades ned i lagen och sedan klippte jag den sköljda sillen i bitar och skickade i. Till laxen hade vi en underbar curry dressing. Laxen var bra kryddad med chili/kakaokrydda och currydressingen var superb till. När allt var klart uppätet och diskat så fixade jag till en typ pizzasallad med vitkål,purjo,morötter och gröna oliver. Till det en vinägrette med med både chili curry, svarpeppar och salladsdressing krydda av det italienska slaget. Den tar jag med mej till jobbet i morgon. Om jag kommer ihåg förstås!

Jag hade ju lite funderingar igår angående mina studier hur jag skulle göra med psykologi betyget. Jag har ju ett mycket bra betyg i psykologi sedan tidaigare. En femma faktisk enligt i gamla systemet. Men betyget är ju från en tvåårig utbildning ,det räcker gott till för att bli godkänt i den här utbildningen. Jag kan helt enkelt använda det och slippa läsa psykologikursen Eller,så läsar jag några delar av kursen och sedan validerar jag de uppgifterna tillsammans med det gamla betyget och får ett nytt giltigt betyg, som är godkänt att söka vidare på idag utan komplettering.Det tvååriga blir på så vis treårigt! Jag bestämde mej för att inte vara dum-lat utan ser till att skaffa mej det nya betyget. Så nu ligger fyra deluppgifter från kursen psykologi i datorn och väntar på mej! Kul att läsa det fantastiskt intressanta ämnet psykologi igen

Hej vänner!

Hej,där! nu har jag slutat jobba för dagen och tänker ta mej en välförtjänt vila! En tur till Västerås för lite nöje och god mat kallar. Det är vad jag tänker pyssla med de kommande Timmarna! See you!

Nöjd med min dag!

Äntligen fick jag lite tid för socialt tjatter på telefon med en riktigt god vän. Vi har avhandlat allt som bara kvinnor kan avhandla och det är så givande! Om inte så länge så tänker jag natta mej och unna mej en riktigt god natts sömn. Extrajobb imorgon mellan 7 och 14. Ändå känner jag att jag hinner med det jag ska och hinner vila. Det är mycket viktigt det! Fortsätt nu med att vara snälla och omtänksamma mot varandra,allt blir såå mycket bättre då!


Kostinformatör

Ja,just nu har jag ingen kurs att plugga,för allt är inlämnat för tillfällrt. Istället har jag suttit och surfat runt bland andra intressanta utbildningar jag skulle kunna plugga efter undersköterske utbildningen. Fastnade för en där man blir kostinformatör,låter såå intressant. En distansutbildning hos Miroi. Det kanske kan vara något! Det finns hur mycket som helst att plugga på distans nuförtiden, så arbetslös och outbildad behöver man ju inte sitta om man bara har lite go och vågar satsa! Det snitsiga är ju att man gör det samtidigt som man jobbar så har man ju en inkomst och behöver inte ta några lån!

http://www.miroi.se/vux/pdf/Kostinformat%C3%B6r.pdf

När den här utbildningen är klar som jag går nu så har jag ju betyg i alla de tre ämnena
näringslära,vårdpedagogik och kommunikation. Undrar hur man kan använda det för att bli diplomerad,det måste jag ta reda på!

      Jag ringer er!

En myt går i graven

Den sista delen i kursen Geriatrik handlar om sömnsvårigheter och kommunikationshinder. Jag började att skriva om sömnsvårigheter,och när jag botaniserade på nätet så hittade jag följande artikel. Jag tog upp ett resonemang kring den efter min fakta del. Jag har alltid varit av den åsikten att det nog är så att det mest ligger på det psykologiska planet. Det går heller inte att hitta någon vetenskaplig artikel som bevisar motsatsen. Intressant i alla fall. Det där med borderline var ju extra intressant !

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fullmane-ger-samre-somn_188907.svd

Eftermiddan har kommit väl till användning i alla fall. Nu ska jag bara finputsa den sista delen som handlar om kommunikationsvårigheter och sedan skicka in även den!

Arbetat klart på jobbet för idag!

Vilken härlig arbetsdag jag haft idag! Känner mej verkligen priviligierad att få utföra sådan arbetsuppgifter som jag haft idag. Nu ska jag använda resten av dagen till att plugga och städa. Samtidigt som vanligt men man måste vila hjärnan med lite praktiskt arbete ibland. Har en kär vän som fyller jämna år idag så jag har också tänkt mej att ringa ett grattissamtal,för jag tänkte spara lite med den personliga gratuleringen ett tag. Jo,jo annars är det ett underbart fint höstväder här idag, solen bara strålar på  alla vackra höstfärger i naturen.








Sillmacka


Just så här ligger det till,jag äter sill och tunnbrödsmacka. Jobbet är precis avklarat och jag ska strax lägga mej för imorgon börjar jag sju igen på morgonen. Det är alldeles för gott att äta sånt här på kvällen,vill ha en macka till,å jag tror ta mej sjutton att jag ska göra en. Sen får det vara bra! Annars blir jag för törstig av all sill!

Nu sticker jag!

Ut och jobba och skaffa sig mer erfarenheter och kunskaper. Det ska bli lika roligt som alltid! Förmiddagen har rullat på i ett nafs,men det blir ju ofta så när man fokuserar på något så hårt som jag gör när jag pluggar. Geriatrik är ett intressant ämne,det finns såå mycket där att hämta och lära inför framtiden. Men nu lider tiden och jag måste plocka ihop mina grejer till jobbet. Det får inte bli som igår när jag skull kliva ur bilen och greppa påsen med frukost mackor och lunch,att den stod kvar på golvet innanför dörren härhemma! Jag fick åka hem och hämta den för frulle ville jag ju ha! Hej på er så länge,vi hörs senare!

Godförmiddag

Idag har jag bytit bort ett dags pass mellan 7 och 16 till ett kvällspass istället. Skönt med en ledig förmiddag. Har plockat och snyggat till i köket så nu är det dags för andra koppen kaffe. Sedan ska jag nog hinna avsluta mitt arbete om starr som jag började på igårkväll och skicka in det,innan det är dags för jobb!

Raw food


RAW FOOD är ekologisk, vegetarisk , mjölk- och glutenfri kost som tillagas utan socker eller upphettning och med mycket smak och färg.Detta gör att du äter som en vegetarian när du lever på RAW FOOD. I början kan du uppleva att du blir bubblig i magen och får ont, vilket kan bero på både ovana och för lite enzymer.

Det är ju helt fantastiskt vad ens kropp kan göra rätt bara man följer sin instikt. Så här har jag ju ätit mer eller mindre den senaste tiden. Jag tänker sätta mej in ännu djupare i detta! Underbart!




http://www.rawfood-kost.se/vegetariskt.aspx


http://www.rawfood-kost.se/default.aspx

Hallå igen!

Hej färdigjobbat och färdighandlat för idag. Var in på coop efter jobbet och kollade in de fina blomkrukorna jag sett där en gång till. Jag köpte den med texten Love på i första omgången. Sedan har jag suttit och letat efter en bild på nätet så jag kan visa den för jag var för slö för att ta fram kameran. Men det får bli så i alla fall,men inte förrän efter jag har ätit lite. Sen är tanken att jag fortsätter att mata in jobb i Geriatrikursen. Det går med en rasande fart vill jag lova.Först nu blir det ett arbete om grå och grön starr! Återkommer !

Bilder att betrakta!






Riktigt bra tycker jag om dessa situationsbilder.Man kan läsa in hur mycket som helst i dom om man vill. Jag har lagt på en Sepiaton och stökat till dom med lite brus och damm för att stämningen skulle bli som jag ville.



Den här bilden blev också redigerad ikväll. Den är tagen i Liege Belgien för några dagar sen med mobilkamera i mörkret. Det är inget fel på originalbilden men just såna här bilder är perfekta för Photomatix programmet där man kan fixa sina HDR (High Dynamic Range ) bilder om man bara vet hur man fejkar olika exponeringar i Photoshop. För det är inte så många som brukar plåta ett objekt i tre olika exponeringar samtidigt,vilket egentligen krävs för den här tekninken.


Nu ska jag sluta prestera skoljobb!

Helt otroligt vad jag har skrivit mycket idag. Det är riktigt skönt att ta sej en sån här dag och bara mata på! Jag har knappt sett folk på hela dagen,bara när jag var ut och handlade men jag pratade inte direkt med någon. Den enda kontakten med omvärlden annars är via fb chatten och det är ju bra en sån här dag! När jag tänker efter så har jag chattat med fem personer och kommunicerat via mail med två,det är ju nå bra med det där internet i alla fall! En lätt underdrift,hela mitt pluggande bygger ju på att nätet finns! wonderful. Nu ska jag ta mej för att förminska några bilder så de får plats här. Det blev för mycket information lagrade i dom när jag redigerade så filerna blev för stora för att kunna lägga upp. men det är snart åtgärdat. Annars har jag äntligen tvättat skostället och entré mattan i hallen så det är snyggt som satan därute nu. What a day folks!



Här är en av bilderna ni ska få se redigerad strax!

Undernäring

Oj oj,att be mej skriva ett arbete om malnutrition hos framför allt äldre,var som att öppna himlens alla portar vid det häftigaste av regnväder. Orden bara rannvar heller inte särskilt långt borta eftersom detta verkligen är ett ämne som intresserar mej! Malnutrition handlar om undernäring.Jag har skrivit om orsaker och symptom och hur jag som undersköterska skulle vilja jobba när det gäller den saken. Ideérna vill inte sluta spruta. Mellan varven när jag var tvungen att vila och få något för händer så har jag ägnat mej åt skovård,eller snarare stövelvård. Putsat och lagat och ställt in snyggt i skåpet så det ska hålla längre och vara roligt att ta fram ett fint och rent par när jag behöver. För den intresserade handlar del 6 i kursen geriatrik om ångest,förvirring och depression,det ämnet är väl inte särskilt nytt för mej heller,tack livet för alla erfarenheter som jag nu får nyta av. Vill också passa på att säga att jag aldrig hade kunnat ana HUR gott kaffe det blir i min Dolce Gusto. Nu är det inte mycket annat kaffe som duger.  Dessa underbara små kapslar är en gåva! För att inte tala on den underbara maskinen själv som jag fått av mina fantastiska barn! Köp en du ångrar dej inte!

 


Blomkrukor och nyttig mat!

Nu har jag varit på Växtriket och hittat ingenting som jag vill ha! Jag har bestämt mej för att faktiskt handla blomkrukor på Coop istället nästa gång jag kommer dit!
Såna här!



Jag såg dom faktiskt där i förra veckan och det finns fler texter bl a Love! Då spar jag med att köpa växter tills dess också! Nu ska jag bara vänta till äggen är färdig kokta sen gör jag ägghalvor av de två äggen. Till det blir det några skivor gravad lax,saltgurka,tomat och en special coleslow sallad som jag fixat till själv.


En burk fina fisken sås från garant! Blandas med strimlad vitkål i massor. Sedan tillsätter jag en hackad rödlök kryddar med chili och häller i massa Biranyi curry och rör om.dryck till måltiden blir brämhults Apelsin/äpple deryck!


Att unna sig mat som är bra för kroppen och att tänka längre än till närmsta måltid det är sunt det. Det finns fortfarande de som kan äta en stor tallrik pasta och avstå proteinerna och tycka de är duktiga! Hur tänker de då? stora mängder pasta kan möjligen skogshuggare och grovarbetare göra av med,men inte ens där är det sunt i längden!

Dags för ett break!

STOPP! Dags att göra ett break och pyssla med något annat än Pelargoner och demenssjukdomar. Kära nån vad förmiddagen har rusat på,men det är mycket väl använd tid kan jag lova. Förutom det jag nämnde så har jag hunnit tvätta alla kuddöverdrag som jag använt till stolar och dunor på altan. Nu hänger de på tork sör att sen rena och nystrukan packas ner i säcken sommargrejer och bäras ner i källaren. Jag har bestämt mej för att ta en dusch och sedan åka till Växtriket för att köpa lite nya växter till höstdesignen av mitt hem! Snart är ju alla 37 pelargonerna ändå nere i källaren så då vill jag göra höstmys härhemma! Lite nya detaljer piffar ju alltid upp,eller hur! Och kanske man skulle tänka på att äta nåt innan hungern sätter in alldeles för mycket,inte hälsosamt det!



37 stycken

37 stycken,det är siffran på antalet pelargoner som jag har i min ägo. Nu ska de övervintras i källaren. Tänk att det blev såå många till sist! En hel del av dom är lite ovanligare sorter också och det är kul. Det måsta vara världens mest tacksamma och lätta blomma att hantera om man bara vill. Nu har de i alla fall allihop kommit in från altan och vissa mellanlandar i mitt kök innan de går vägen ner till källaren. Jag måste få ordning vartefter därnere så det inte blir kaos där med!

  

Fjärilspelargon               Apelblossom     Lycklig ägare av båda sorterna!

En sak är säker,det kommer inte att ta slut på mitt intresse för pelargoner,så risken är att beståndet utökas i vår!
Hade tänkt att skaffa mej några svarta varianter

http://www.blomkrukan.com/product_info.php?products_id=294


Godase morgonen!

L-E-D-I-G  måndag! Underbart! Men vad ska jag göra? Sånt jag vill eller sånt jag borde,för måsten har jag inga i så fall har jag förträngt dom! En god kopp kaffe har jag i alla fall ordant åt mej,så det är klart! Behöver putsa lite på en uppgift om blodtryck och puls som ska skickas iväg till skolan,men det ska jag väl hinna! Nä upp med photoshop en stund nu och roa mej lite,det blir bra det!

Sussat lite

En hel timmes sömn och en liten stunds skrivande om alzheimers sjukdom det är hur jag har spenderat tiden sen sist. Riktigt skönt trött och slö det är vad jag är det. Det kommer inte att stå på förrän jag snusar gott i sängen min för jag orkar faktiskt inte vakna till ordentligt nå mer idag! Det finns väl inte så mycket att tillägga för tillfället så jag önskar nog en god natt till er alla så hörsv vi pigga och utvilade i morgon istället! Nattis!


Söndagsmys!

En extra tjocktröja och en filt har jag svept in mej i här framför datorn. En flaska Brämhults färskpressad hallonjuice står brevid mej. En riktigt skön söndagskväll kan man säga utan att överdriva! Jag blir riktigt sugen på att luta mej tillbaka i stolen och blunda lite en stund. Vi får se hur det blir. I huvudet pågår en strid om huruvida jag ska plugga lite olika demenser eller om jag ska öppna laptopen och använda mitt specialprogram för HDR teknik. Bildredigering alltså! Skulle ju kunna luta mej en liten liten stund först bara!


Helgens begivenheter!

Heeej! Har precis kommit hem från Västerås där jag hållt till sen igår! Tog en riktigt lång fika med Marie på Kalle på Spången ,vi lyckades sitta där i typ två och en halv timme och bara prata! Trevlig och gott,åt en räktoast med deras goda sallad till. Wonderful!



En sån här klänning köpte jag mej på hm,199 kronor. Den kommer att bli superskön i höstrusket!
Efter fikat med Marie for jag till "lägenheten" och fixade till mej inför kvällen. Mötte upp mitt sällskap och tillsammans hoppade vi runt lite på olika pubar,längst höll vi till på Circus!



Här är Circus!

Idag har jag vilat ut och kollat på TV alldeles själv,det är ovanligt det,att jag tittar på TV alltså! Sedan har jag varit på Lorenzo och ätit vedugnsbakad pizza med Eddie. Efter det en tur för att köpa lite mat på willys! Ja så ungefär har helgen sett ut. En riktigt bra sak utöver det är att jag faktiskt är ledig i morgon,så då kan jag vila ännu mer!


 

Grejat!

Så nu har jag rört till det färdigt här hemma. Jag har burit ner en hel del grejer för vinterförvaring i källare. Grejer från altan och sånt. Sorgligt men sant,det är helt klart höst nu så det är ju hög tid att göra sånt. Sedan har jag piffat till mej själv lite också,så nu bär det av för lite fika med Marie till att börja med! Ha det väl i höstsolen!

Morgonstund

Godmorgon! Å vad jag har sovit gott inatt! Ändå var det svårt att slita sej från det varma sköna å gå upp. För att göra slag i saken så började jag städa kösbänken och ta ut soporna. Sedan en kopp choccochino och två goda mackor. Nu sitter jag och funderar över ett upplägg av dagen,för det gäller att hinna med och samtidigt ta det lugnt och vila ut! En solig dag verkar det i alla fall bli och det bådar ju gott!


Bilder kan säga mycket om man vill lyssna!

Men va trist,skulle just ladda upp två bilder som jag redigerat men det vill inte funka just nu. Överbelastning nånstans förmodligen. Hoppas bara att det inte är i mitt huvud. Nog för att jag tänker gå och lägga mej nu men,jag försöker igen en gång!
Nähä det ville sig inte nu heller,då ger jag väl uppnu då och drar mej mot sovrummet. Det ska bli skönt att krypa ner och det var ett mycket smart drag av mej att stanna hemma ikväll! hoppas bara att alla mina kollegor och alla ni andra vänner haft en bra kväll!



Här är en av bilderna som jag hann ladda upp tidigare,det är originalet oredigerat,vi får se vad som tycks när jag visar den fixade varianten. Kolla in mannen i det vänstra hörnet,vad pysslar han med egentligen? Och vems är cykeln, och varför står den där? Här finns mycket att fundera över. Kanske kommer lösningen framöver! To be continued......







Vad är tid?

Om någon hade frågat mej så skulle jag ha sagt att klockan var minst hundra! Så intensivt har jag pluggat att jag tappade fattningen om tid och rum. Har satt tre rejäla uppgifter ikväll. Det är ett omfattande område som jag är inne på ,geriatrik och gerontologi. Alltså det handlar om åldrandets sjukdomar och det normala åldrandet. Hänger ju liksom ihop det där! Lärorikt som sjutton, man tror man vet nåt men så upptäcker man att det tar aldrig slut,det ena ger det andra och man blir så nyfiken på att få veta mer! Men när det gäller inlämnande av uppgifter så gäller det att kunna begränsa sej och fokusera på det som det faktiskt gäller. Studieteknik kan man ju kalla det! Annars så smakade maten bra som jag pratade om tidigare jag tog faktiskt om och toppade med en liten ynka skål kvarlämnade chips. Förresten fick just ett sms från far,hans blodsocker verkar ha lagt sej på normal nivå nu när han kommit igång med att ta insulin! Det är riktigt glädjande det! No sugar added!


Jäkla skit gift det där sockret! Bojkotta nu så lever du längre. Å kom inte å säg att man måste unna sej,nej det är att unna sej att låta bli,för det finns inget gott med det vita giftet.! Det räcker med det naturliga socker som finns i våra produkter,vi behöver inte tillsätta skiten! Nu har jag svurit klart för idag!

 

 

 


Verkar som jag fredagsmyser!

Det verkar vara fotboll som gäller för folk idag! Jag är ju inte särskilt intresserad så jag jobbar nog vidare med mina skolarbeten. Men just nu äter jag! Det ligger potatissallad,rödlök,två hela skalade morötter,två stekta ägg och en skivad tomat på min tallrik. Potatissalladen är spetsad med mycket grovmalen svartpeppar och äggen är kryddade med Chili/kakao kryddan! Ruskigt gott! Vilken smakupplevelse. Det hela åker ner med ett glas rött! Underbart. Annars har jag babblat i telefon en hel del mellan varven,Lite med bror min och med vännen som jag sammanstrålar med för utgång i morgonkväll. Ikväll blir jag hemma hela kvällen,det har jag bestämt nu å jag är nöjd!

Slutade tidigt idag!

Nu firar jag helg! Ledig helg dessutom! Å det gör jag med en god liten kaka och en kopp kaffe. Sedan tänker jag ägna några timmar åt att plugga och som vanligt samtidigt stöka lite i huset. Om det blir något mer spännande som händer idag får vara osagt,för jag sviker nog mina jobbarkompisar som ska gå ut och säga hej då till en av våra chefer! Ännu är det mycket kvar av dagen och jag trivs med mitt val! Försvinnande god liten kaka förresten!



Moussen svek mej!

Ja den där moussen levde ju sitt eget liv den. God smak och underbara bitar av choklad. Men den blev alldeles för lös pga av någon anledning som jag inte orkar ta reda på! Men smakde bra gjorde den. Lyckades samtidigt greppa lite strykning som legat länge. Det kom fram plagg som jag nästan hade glömt att jag hade,så stor var högen! Mitt i allt har jag också hunnit skriva massor av arbeten i geriatrikursen och det var kul och lärorikt. Nu börjar jag bli trött på att umgås med mej själv så det är lika bra att krypa i säng! En annan kul sak förresten,jag såg på min sida på mostphotos att jag faktiskt lyckats sälja en bild! Inte så dumt det. Jag visar vilken sen vid tillfälle! Goodnight folk,sov gott!



Mousse och vin eller kaffe?

Ja,ja,vissa svårigheter lider man ju av! Skulle publicera en kommentar jag fick på ett inlägg men istället för att publicera den så tog jag bort den! Typiskt mej! Men det handlade om att en snäll gentleman skulle fixa mitt tvättmedelsfack så jag inte kan glömma lägga dit tvättmedel.! Snällt va! Strax ska jag göra en kopp kaffe och till det blir det chokladmousse. Eller vad passar bäst tror ni kanske ett glas rött?

 
Vin och chokladmousse!  

      

Är det verkligen sant? Då kanske det får bli kaffe då!

 

Dessa tv å ihop blir mums vad jag än sköljer ner det med!

Än så länge!

Jaha,vad gör jag idag då? Jo efter ett arbetspass mellan 7 och 14,så pratade jag en del med min far på telefon om hans situation. Det är nog riktigt tufft att höra av en läkare att de inte vill att man längre kör bil. I det här fallet beror det ju på grå starr. Visserligen skall han ju opereras så småningom,men det säger ju inget om ifall han kommer att kunna köra efteråt. Tänk vilken begränsning,att ha haft körkort hela sitt vuxna liv och så plötsligt höra att man inte duger i trafiken! Sen blev det i alla fall en tur till ICA Maxi för lite inköp av föda. Nyss har jag gjort en vitkålssallad med morot och tomat i. En egen vinägrette av olja ,ättika salladsdressingkrydda,svartpeppar och min nya favvo Chili/kakao. Till sist vickade jag i en burk tonfisk för proteinernas skull. En ny kurs i utbildningen är också på G. Det är geriatrik,alltså läran om åldrandets sjukdomar. Jaha och mer..... jo jag skulle tvätta en maskin medan jag pluggade,nu när jag kom ner och skulle hämta upp den rena doftande tvätten såg jag att tvättmedelsbubblan stod kvar på maskinen. Tok då! Jag kör nu ett 14 minuters snabbprogram för att få rent det hela,tänk om nån kunde uppfinna en tvättmaskin som fattade att jag hade glömt att lägga i tvättmedel! Ja det var en del om dagen hittils det!

Bilder så här långt!

Äntligen har jag fått in senaste bilderna från kvällfototuren i Stockholm i den här datorn också!











Ja det var några exempel. Nu ska de bara redigeras och då kommer det att bli andra bullar av. De bilder som har en viss suddighet i sej ska vi inte gråta över,det ska utnyttjas istället. Här är det färgerna och ljuset jag är mest nöjd över! toppen! Nu blir det godnatt!

The script

En apelsin och två satsumas senare. Det sista arbetet i omvårdnad är nu inlämnad och kursen i social omsorg validerad. Slut betyget där blev VG. Inte dumt! Det var väl använda minutrar sen jag kom hem vid halv tio. Nu tänkte jag mej att fixa naglarna med lite nailhardener. Återigen börjar de fnasa sönder sej och bara bli till flisor. Jag äter kosttilskott för det men det verkar inte hjälpa. Tror nog att det är fett som saknas för jag är mycket bra på att undvika fett. Bara att ta fram flaskan med olivolja och börja massera in naglarna igen. Annars har jag väl lika lite att klaga på som vanligt,för det mesta flyter på bra och livet är fullt av glädjeämnen. I morgon så börjar jag jobba klockan sju och slutar vid 14.00. Kanske blir det en hemma eftermiddag,kanske inte,den som lever får se!



Fy bubblan vilken bra låt!

Kafferast!

Två maskiner tvätt hänger nu på tork runt i hela mitt hus. Ingen ide att hänga ut det på sträcket för då blir det bara hängande där i flera dagar för att jag glömmer bort det! Jag är ju inte ute så mycket där nu när hösten sakta smyger sig på. Annars blev det väl inte så mycket städat på förmiddagen. Visserligen blev en del undanplockat och nerburet i källaren men av någon underlig anledning så kommer det alltid fram nya grejer när jag håller på. Nu ska jag snart ut och jobba vidare för rasten är strax slut!

Lifehouse



Nåt trevligt att lyssna på kanske!

Jag tänker strax dra mer ner till jobbet för ett eftermiddags/kvälls pass! Sköönt,var ju ledig igår och fram till nu,men det är alltid nice att jobba! Ska bara ta och äta lite innan jag far. det blir kokt potatis med basilikapuckar! Och på det lite vitlöksdressing! Och hörrni ,kom ihåg att äta bra och regelbundet,akta er för det vita giftet,socker. Fick just reda på att min far fått sitt körkort indraget pga diabetes. Visserligen kan en operation ev. hjä'lpa honom och han får det tillbaka,men det är bara kanske det! Inga roliga nyheter!

Om gårdagen!

Nu har jag verkligen varit dålig på att uppdatera här, men nu får det bli skärpning! Det är ju så kul att skriva och dokumentera! Nå igår så åkte jag i alla fall till Västerås på eftermiddan som jag tänkt. Det blev en vända på city med lite shopping medan Mimmi och Eddie var ute med Svea och gick. Jag köpte två blårandiga toppar På H&M,de har ju utökat och byggt om butiken i City och det var riktigt coolt därinne! På lindex blev de nya tifhts och leggings,ett och par coola benvärmare.

Strumpbyxa GråBenvärmare Svart
Här är bilder på några av sakerna! Strumpbyxorna kommer att bli så snygga till de nya låga bootsen som väntar i garderoben. Sen kan man ju variera med och utan benvärmare till det!

Mat åt vi på Wook and go medan Svaea satt i bilen och ylade. Det var första gången hon var själv så länge,vi tyckte lite synd om henna men,det är ju nödvändigt att hon lär sig vara själv korta stunder. Hon är ju fem månader nu lillvovven! som belöning fick hon åka och leka med några andra hundar på den inhängnade rastplatsen på Hammarby. En trevlig och avkopplande dag får jag sammanlagt säga om gårdagen som också ju var kanelbullensdag!


Äntligen här igen!

Hej,vet ni vad! Jag är ledig idag,hela dagen! Det var faktiskt ganska nödvändigt efter detta maraton arbetande som pågått ett tag nu! Så strax ska jag fara iväg till Västerås och göra stan! Ska ba äta upp min hemmagjorda risifrutti som är ruskigt nyttig. Och god! Trots allt arbete har jag ändå tagit väl vara på tiden och hunnit med att vara social med både familj och vänner,men det kanske jag hinner berätta mer om senare! Nu susar jag strax i väg ut på äventyr! See you!


Sena kvällen ju!

Heej! Vad jag har längtat efter att få logga in och skriva lite här,men det har inte funnits en sekund ledig! Såg på min tidsrapport att nu på två dagar har jag gjort 13 timmar beordrad övertid,förutom mina vanliga pass dessa dagar alltså!! Får faktiskt lov att säga att det inte alls har varit jobbigt utan riktigt roligt och lärorikt! Imorgon blir det en vanlig dagtur mellan 7 och fyra och efter det blir det tacofest hemma hos Jenny i Västerås! Idag när jag kom hem på lediga passet mellan 14 och 16 så var både Mimmi ,Pontus och Svea här hos Eddie. Jag fixade mat och var hundvakt medan kidsen for iväg och handlade. Vi hann lagom umgås en stund innan det var dags för Mimmi och Pontus att dra vidare och jag skulle till jobbet. Ja full fart har det varit idag så jag behöver nog några timmars sömn som jag tänker ta ganska omgående!

RSS 2.0