Vet ni vad!

Lite bilder på kvällspysslet som bedrivits! Bror var här och hjälpte mej, egentligen består bokhyllan av ytterligare en sektion som också hade fått plats ,men jag valde att fixa det så här.


Här börjar vi med första delen!








Nu ska jag börja snygga till på allvar,den stora relaxfåtöljen och en byrå ska ut ur vardagsrummet. Datorn ska få ny plats och ryggstödet skall på på den andra divanen. Kanske t om nån gardin ska få äran att komma upp, men bara kanske.

Ingen grogg inte!



Idag blev det en röd hälsodrink. Apelsin ,clementin och granatäpple! Just det, en halv citron också!

Fortfarande seg och hängig!

Har i alla fall cyklat till stan och bytt kläderna så nu är jag nöjd. Handlade lite annat smått, bl a en concealer och en duk. Ska ta mej ut med bilen och köpa apelsiner att göra godricka av . Här ska vitaminer utvinnas och inmundigas!

Tröttmorgon!

Seg morgon men här ändå varit ett pass i tvättstugan. Så nu är allt tvättat och klart. Ska väl snygga till mej själv för en tur ner på city och byta lite grejer under förmiddagen. Först nåt gott att äta bara!

Sov gott!

Råsaftcentrifugen blev en hit här hemma. Jag gillade den nog innan jag köpte den eftersom jag funderat över den länge. Eddie har fixat apelsinjuice i den som bara rann ner för hans strupe!  Maskinen har bra effekt och lämnar inte en droppe vätska kvar i fruktköttet som blir över. Många gånger effektivare än att pressa för hand, då går mycket till spillo! Dags för sängen nu för i morgon blir det full fart igen. Passar på att utnyttja tvättstugan igen nu när jag ändå är ledig, och den med! Ska iväg och byta en grej på city på dan och på kvällen får vi förhoppningsvis upp hyllan bror och jag!
 
 

Lagar nåt gott

PAJSKAL / PAJDEG (LCHF)

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Gör så här:
Lägg alla torra ingredienser i en matberedare och mixa snabbt så att de blandas. Tillsätt smöret i mindre bitar och mixa ihop. Lägg sist i ägget och kör till en jämn smet. Låt degen vila 5-10 minuter och tryck sedan ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylskåpet minst 30 minuter. Förgrädda skalet 8-10 minuter i 175 grader.

I det här pajskalet ska jag stoppa selleri, broccoli, chili, gurka och avocado moset som blev kvar från grönsaksdrinken jag gjorde tidigare. Och såklart blir det ost överst! Men vad det kommer att bli gott, ingen tvekan!

Inköp



Nytt i köket! En råsaftcentrifug. Kostade strax under en tusing.


Ingredienser med massor av vitaminer.


Fem stjälkar selleri ,en tredjedels gurka, lite broccoli och en pyttebit chili. Bara ned i maskinen råa så kommer det ut en underbar god dryck. Energi boost av den grönare sorten. Vilken hit. Jenny gjorde en fruktigare variant med hallon,blåbär,citron ,kivi och sharon. Så nyttigt! Moset som blir kvar, alltså själva avfallsprodukten går ju också att äta om man tagit bort skal å sånt. Vilken underbar maskin!

Lunch!



På Kalles!

Full fart!

Just precis hemkommen från strax över en timmes powerwalk. Sju kilometer blev det nere vid vattnet. Ja vilken tur att jag är igång och inte slöar fast jag kan det när jag är ledig. Nu ska jag fixa sällskap till lunchen och sen duscha!

Kanske det...

Här sovit en stund i sköna sängen, känner mig redan lite piggare. Har ätit en persimon för vitaminernas skull. Ligger och läser på om råsaftcentrifuger. Funderar på att inhandla en för att kunna pressa grönsaksdrinkar. Känner mig sugen på att testa sånt lite mer framöver. Ja eftersom jag nu är lite piggare så får jag hitta på nåt att göra så jag kan somna sen när jag nu hat fått en powernap.

Det bidde inget...

Ett oväntat problem men några borrar gjorde att vi fick ställa in uppsättandet av bokhylla ikväll. Men jag fick hjälp med att borra mej genom tyg och stoppning på ena divanen för att få fast ryggstödet. Den andra spar jag med en stund nu.Känner av lite snuva och tungt huvud så jag softar nog lite ikväll så man blir pigg till helgen.

Byte

Såja nu blev det bättre sen vi fick byta stolen. Båda står stadigt nu. Bra pris på dem så här under lågsäsongen 299 kr styck med dynor.



Sned!



Köpte två typ utefåtöljer på Hallsta möbeloutlet nyss. Får vända och åka tillbaka,för den ena var så sne så den kan inte stå rakt. Vad synd,för de passar bra i min lilla kökshörna. Köpte också en snygg matta som jag strax ska testa på golvet!

Lat morgonstund!

Sakta vaknar jag till alldeles av mej själv. Vad skönt ätt få sova till man vaknar! Tänkte ordna en mysig frukost åt mej nu, såklart med tända ljus och mys bland kuddarna i divanen. Sedan Återbruket och på det lite letande efter mysiga stolar/ fåtöljer till fikahörnan i köket!

Låt det regna

Det har regnat ordentligt här i Västerås i ett par timmar. Men det gör inget för jag bor i lägenhet nu! Inget hus att fundera över, ifall det har börjat läcka eller att regnet förstör nåt. Nej här inne i högkvarteret på tredje våningen är det torrt och varmt. Å jag ligger i min sköna nya divan. Det här är lyx för mej! I morgon kväll är det tänkt att jag ska få hjälp att borra upp min coola bokhylla för att känna på känslan hur det ska bli. Det gör ju inget om regnet upphör under natten, då blir det en powerwalk igen innan jag tar en tur till återbruket med allt emballage som blev efter inköpen idag!
 
 

Divaner



Här är mina två skatter. De är inte färdiga ännu. De ska ha varsitt ryggstöd så det liksom blir ett hörn upptil. En kombinerad divan och soffa kan man säga. De funkar att sitta i om man är flera eller att slappa i för två. Nu ska det stylas med färger runt omkring och förmodligen ett annat bord. Ska testa in det hela innan jag fastslår möbleringen 8490 kr kostade de tu skönheterna.

Ikea



En dröm blir verklighet! Håller på att bli i alla fall!

I hamnen igen.



Vad vackert, återigen en bra motljus bild men den här gången med mobilen.


Ett träd fick fint besök. När Svea hoppade ner strax efter bilden togs passade hon på att rulla sig i en bajshög som låg nedanför. Det blev att bada i mälaren och bli skrubbad ren så gott det gick.


Här ligger prinsessa. lydig och fin,det var innan bajsrullningen det!

Solen på väg upp!

Tvättstuga är ett erd jag ofta använder nuförtiden. Det dröjer nog ytterligare ett tag innan jag får igån min egen lilla tvättstuga här i lägenheten. Tid och hjälp av andra styr mycket. För en gångs skull är det inte bara pengar som styr. Det kommer att rulla lite kulor idag när jag ska iväg senare och investera igen. Men innan dess ska jag tvätta klart och tömma bilen på kartonger å annat. Nu drar jag mot källaren!

Sovsugen!

Godnatt är det rätta ordet just nu! Med den vita nylackade dörren stängd till sovrummet känns det bra. Värst var det ju med dörren till toan. Men det gick ju att klara sig utan den en vecka också. Tänk vilken fin service jag fick av killarna.De hämtade, levererade och hjälpte mej med att sätta i låsen. Jag bara gjorde ingenting! Tycker att jag fick ett bra pris på arbetet dessutom. I morgon blir det tvättstuga tidigt sen försöka få in vinterdäcken i källaren och förbereda för det roliga vi ska göra vid femtiden! Härligt vad det går framåt!

Doors



Hann precis hem från jobbet för att ta emot mina dörrar som nu är vackert vita istället för bruna! Jättebra blev det. Tapeten skall bytas strax så ignorera den är ni snälla!

Tillbaka

Åter i fikarummet för en paus! En lugn morgon har det varit och resten av dagen kommer nog att gå i samma takt! Inte så dumt!

På jobbet



Sitter med en kopp kaffe och gott nybakat bröd. Undrar vad jag ska göra idag då, Ska gå en runda strax och kolla mina ställen.

Mys

Jag har haft ett doftljus från Ikea tänt i mitt sovrum en stund innan jag la mej. Så mysigt det doftar härinne nu! Det ska bli så rart att krypa ner nu så det är inte klokt! Imorgon kör vi med laddade batterier igen så godnatt nu alla!

Fredagskväll i högkvarteret

Å brödet jag bakade blev riktigt gott. Men det är ju ett säkert recept, har gjort det många många gånger innan! Annars har jag suttit framför datorn och beställt grejer ikväll. Bl a en hel del smink! Hunnit med att bära upp allt utom några skenor till sextiotals hyllan från källaren tillsammans med Eddie. Nu efter ett träningspass i vardagsrummet blir det nog sängen. Imorgon vankas det jobb hela dagen lång.
En fin äppelbild från promenaden igår!
 

Hemma efter jobbet



Jag ska äntligen baka LCHF bröd i min nya ugn!

Tapeten prisma

När jag var på Ikea idag såg jag en tapet som jag förälskade mej i. Den användes som bakgrund när en sektion av hyllan bestå visades upp. Som tur var fanns det angett vad tapeten hette. Namnet var Prisma och färgen var typ grå/ svart. Boråstapeter för den. Typ 600 kr rullen.Mönstret är ganska smått till skillnad mot liknande tapeter jag sett. Jag tänker mig den på min ena hallvägg som fond och sedan ska den fortsätta in i vardagsrummet och bilda fond även där. Den ska liksom svänga runt hörnet och hålla ihop rummen. Sedan ska resten av hall,vardagsrum och kök ha samma färg på väggarna, en av de ljusare nyanserna i prismatapeten. Den som passar bäst till golvet. Vilken hit det kommer att bli!



Dansken

Första delen av en unik bokhylla på väg upp ur min källare. Den består av massor med mindre delar som man monterar upp på skenor. Delarna kan man hänga som man behagar och liksom designa den själv. Det ska bli spännande att se hur den ska passa till alla svarta möbler jag har. Nästa vecka ska jag nog kasta ut sängbotten jag haft som soffa i vardagsrummet och köp de soffor/divaner jag länge trånat efter från Ikea!
 

Till hemmet

Handlade en klädhängare till mina gäster att sätta upp i hallen. Vi som bor här får hänga undan våra grejer på annat ställe. Det är inte snyggt med en hall belamrad av en massa kläder. Det går ju faktiskt att lösa på annat sätt.Det får heller inte finnas några garderobmonster i min hall. Jag gillar känslan av att hallen är ett rum och inte nån garderob.Nä har har vi ett annat system. Den här fina klädhängaren är ju samtidigt en prydnad. 249 kr på Paprika!
 
Ny kaffe och te burk! Inköpta på Åhlens. Blixten stökar till färgerna lite. De ser ut som kaffeburken båda två!
Håller på och funderar hur den här delen av köket skall se ut. Dessa delar ska i alla fall stå där. Ska bara flytta upp handtagen på skåpen och se till att båda skåpen får svarta ben. Sedan när väggen är tapetserad så ska där vara överskåp eller öppna hyllor får fundera. Kaffe och te burken ska i alla fall stå där. Micron finns gömd i det bortre skåpet !
 

 
 
 

 

Dramatikeffekt!

Ledig idag! Jag hade bestämt mig för en powerwalk på förmiddagen men istället blev det en softwalk/fotorunda. Gick ner mot Lögarängsparken och under vägen blev det många bilder. För äntligen hade jag fin kameran med mej. Riktigt längesen jag använde den. Herregud vilken skillnad mot mobilen. Hade såklart macrot på!
 
 
Motljus är underbart att fota i, effekten är oslagbar. Bilderna är oredigerade om någon undrar. Men är rätt sugen på att öppna Photoshop och göra lite effekter på dem vid ett senare tillfälle.
 
Detta är taget i solen vid elva tiden idag.
Ja det fanns såklart en massa vackra löv och andra höstlika saker att fota under promenaden, vilket jag gjorde. Gick genom city hem och var in på Myrorna för att kolla men köpte inget!
 
 
 

I tvättstugan




Snart klar,bara strykningar kvar

Idag då?

Jobbardag och tvättstugekväll. Men det går att tycka det är kul bara man vill. Halva jobbardagen här ju redan gått!. Så nu njuter jag av luncen och på det lite kaffe! Härligt!

Regnrusk

Idag hade jag tur som fick köra bil på mina jobbarturer. Jag blev i alla fall inte så blöt. Efter hemkomsten har jag ätit mat med Eddie ,Mimmi och Svea. Annars har det inte hänt mer än att jag kastat en del grejer i sopsorteringen och containern vi har här utanför. En varm dusch hägrar nu och sen blir det nog en tidig kväll igen! En jobbardag till och sen en ledig dag innan jag inleder jobbarhelgen på fredag!

Kvällen

Efter diverse tok där min nyckel b l a hamnat i fel postfack, kunde jag äntligen öppna min elstolpe på parkeringen. Sen var det bara att försöka haja hur timern funkade. Det finns ju ett antal varianter, men gåtan är löst nu! Mimmi kom med en stor prinsesstårta som hon fått som plåster på såren från Coop för en vara med utgånget datum som hon köpt.Dessutom fick hon dubbla pengarna tillbaka, det var ju bra! Nu har jag motionerat fläsket, mitt eget magfläsk alltså, i ett träningsprogram här i vardagsrummet och tänker strax krypa till kojs. Det blev ju tidigt i morse så det ska bli nice att få sova!

Halv ett!

Ja inte är det särskilt mycket varmare nu mitt på dagen mot vad det var imorse. I alla fall känns det inte så. Är inne och lunchar lite innan jag åter beger mej ut i höst-vinter vädret i Enköping!

Piggelin

Måste varit ordentligt utvilad efter helgen eftersom jag var vaken och pigg långt före fem imorse. Fixade lite hemma och fyllde på vatten i kylaren på bilen.Kom till jobbet strax efter sex så nu äter jag frukost här i godan ro. Sen får vi se vad dagen fer!

Bil å fläsk!

Det här inhandlats nytt batteri till Skodan idag. Det känns tryggt. Å vinterdäcken är på så man här vinterbonat bilen sin. I morgon ska jag få en nyckel så jag kan plugga in mitorvärmaren också! En lite spännande historia är på gång angående en fläskfile som Mimmi köpte idag, Imorgon ska vi diskutera saken med någon ansvarig på butiken! Spännande!

Dags igen



Byte till vinrerdäck och allmän service!

Köksbilder







Så här är läget i köket just nu. En del kvar att göra med utrustningen och sedan väntar tak och väggar, men det tar sig.

Dörrlöst



Nyss var "målarkillarna" här och hämtade alla fyra dörrarna som fanns i lägenheten. De ska på omlackering. Det gäller båda sovrumsdörrarna toan och tvättstugan. Det enda som är lite tokigt är väl toadörren. Vi får lösa det med ett draperi tillsvidatr

Framåtskridande!

Lördagkväll och jag håller på och ställer saker på rätt plats i mitt kök. Kylskåpet har kommit på plats i sitt skåp, alla luckor utom på diskmaskinen är på plats. Fläkten inkopplad och montering av belysning påbörjad. Handtag uppborrade. Ja en hel del annat smått är också gjort, såsom möblering b l a. Nu blir det nog lite hallon och vispad grädde om jag har något i frysen,sedan ska jag fortsätta småpyssla!

Väntar!

Snart får jag åka hem till tre dagar ledigt! Mycket kul på g!

Natti!

Nu är det dags igen att sova lite. Har surfat runt på nätet och kollat mattor. Mycket fint här jag sett, vi får se var vi landar! Funderar ju på att köpa en flygande matta till semestern. Ha ha Imorgon är det dags för köket att få sig en omgång igen,å jag ska ta ett beslut om "sitthörnan".Kan vara nära slutet på byggandet där i köket nu. Men först ska jag jobba hela dagen. Så suss gott nu!

Mätt!

Nu är våran lilla familjemiddag avslutad. Alla åt sig mätta och belåtna! Jag tänker nu bege mej ut på en powerwalk, å på hemvägen skall jag hämta ett paket från Kina!

En liten tur!

På väg till Uppsala i taxi för jobbets räkning. Vädret är så underbart vackert !

Lite kväller nu!

Nyss avslutat mitt eget träningspass i vardagsrummet. Det gäller att aldrig lägga av att hålla igång kroppen och det gör jag inte heller. Det var lättare när jag hade trädgård, då fick kroppen jobba ständigt! Numera gäller det att envist utföra det jag tycker jag behöver för tillfället på annat sätt. Å det har jag gjort nu! Känner mej faktiskt lite hungrig men det får bli lite Loka innan sängdags. Annars har jag pysslat med att fixa fint inför morgondagens lilla familjemiddag. Plockat fram porslin och förberedit mat! Nu ska jag bara komma ihåg att köpa några coola servetter så blir det nog riktigt fint. Men först bär det av till Enköping och en jobbarvända. Ser fram emot imorgon vänner!

I farten!

Upptagen med att riva tapeter i hallen. Annars har jag varit och handlat och hämtat Eddies dator från service. Å såklart jobbat en heldag! Det rullar på liksom!

Lugn dag!

På min powerwalk i förmiddags var det helt klart höstväder! Fint men lite rått. Och så mycket vackra färger
 i naturen. Jag blev varm av promenaden så mej gick det ingen nöd på. När Eddie kom hem från skolan var vi en tur och shoppade lite! Det blev ett väggfäste till teven till hans rum, Belysning från IKEA som skall monteras under köksskåpen. Många sköna tusenlappar gick den på eftersom det är led och den ska byggas en bit. Vi fick ihop lite annat smått och gott med kan jag lova. En kudde man hänger på sängaveln köpte vi också på IKEA. Den har tyngder i den del som hamnar på baksidan av sängen. 399 kostade den men jag ska nog ha fler! Synd att jag inte hittade någon bild på den men den är nog rätt ny! Annars har dagen gått i lugnets tecken och det är ju bra. Två dagar ska jag jobba innan jag blir ledig igen,inte mycket det inte!

Förmiddagsfika



Kaffe å bakelse, underbart!

Vardagsbestyr

Klockan sju i morse stoppade jag in tre maskiner tvätt i maskinerna nere i tvättstugan. Sedan blev det frukost å sen lite städ å fix i lägenheten. Det finns fortfarande mycket här som ännu inte kommit på sin rätta plats tack vare byggnationen. I slutet av veckan blir i alla fall köket så klart att jag kan använda skåp och lådor. De fula fanerdörrarna i lägenheten som är kvar,fyra stycken skall i helgen ner för att lackas. Hur ska det bli? Ingen toa dörr på ett tag ! Strax ner i tvättis igen för att avsluta där!

Åland!

Ålandsresan blev en riktig hit! Åtta st, sju kvinnor och en man. Vi delade på två hytter och vi bodde bra på våning, eller däck sju ska det väl heta. Så vi hade nära till allt! Hemma i Västerås igen vid sextiden ikväll så inte mycket mer att göra den här dagen än att ta det lugnt.
Den här hade jag med mej hem till Eddie! Den luktar såå gott!

Ut på havet!

Packat väskan och gjort mej klar för en kryssning till Åland. Tar bilen till Enköping och hoppar på bussen där med de andra! Vi ser ut att få fint väder på resan och det ger ju alltid lite extra festlig stämning!

Stryker!



Med ny strykbräda och nytt strykjärn så kan det funka även på en fredagkväll!

Morning!

Nu så jobbar jag igen, en hel dag innan lite extra ledigt för Ålandsresa!

Mysdag!

Fick i alla fall sova till åttatiden i morse. Det behövde jag. Var i väg och handlade en massa på förmiddan, belysning till Eddies cykel, två toppar från VILA, ett par tights, typ skinn från HM och ett par låga stövlar från Deichman till mej. På eftermiddan var jag och hälsade på Svea hos Jonas. Vi tog en sväng till en loppis där jag fyndade lite å så köpte jag en köksklocka på Jysk.
 
En sån där jätteklocka blev det!

En topp från Vila!
Den andra toppen!
Dessa tights från HM,och faktiskt ser mina nya korta stövlar ut så som på bilden. Enkla och rena med snygg hög klack! Ja det var fina grejer jag hittade så jag är nöjd!
 
 

Natti!

I nästa vecka tar vi itu med färdigställande av köket för då kommer Lennart hit å fortsätter jobba. Ljusrampen som skakl byggas som en liten markering mellan kök och hall skall konstrueras. Skjutdörren till garderoben måste beställas och så alla idéer jag fått medan han varit bortrest måste jag få ur mej! Jag får lov att sova mej pigg så jag orkar allt kul. Imorgon ska jag vara ledig och då blir det nog en prommenad med Jonas och Svea. Å så måste jag hinna handla lite också! Sysslokös? närå!!

Onsdag

Tvättstuge kväll ikväll! Också jobb på dagen! När vad jag är trött en period, tur jag fixat semester så jag kan hänga med på en rolig Ålandsresa i helgen med några jobbarkompisar! Snart ska jag sova!

Lunch

Lunchtime närmar sig med stora steg. Jag får ta mej iväg och köpa nåt gott. Minst en avocado och så något gott därtill!

Hej å hå!

Att hinna med allt jag vill... ja det är svårt just nu. Direkt efter jobbet idag hämtade jag Eddie på stationen i Enköping. Vi tog oss en tur till Barkarby outlet och handlade lite kläder. Sen bara hem till Västerås och fixa lite mat och en dusch och nu snart i säng. Det är i alla fall bara roliga saker allt som ligger på så det gör ju inte så mycket precis!

Måndag

Helgen redan över och jag har haft en händelserik helg. Nu sitterjag på jobbet och väntar på uppdrag. Senare idag blir det en tur till Barkarby.

Fredag!

Jag har tagit mej till Enköping på morgonen för att jobba! Nu börjar det närma sig fikastund och det lockar! Den här dagen kommer att rulla på bra känner jag. Ikväll serj jag fram emot en kväll med utgång och trevlighetrr!

Nåt sånt kanske!

Har sökt efter dessa sneda rör,det var ju IKEA som hade dom. Jag får diskutera en sån lösning till ett litet köksbord med min favvo fixare när han kommer till baka från solen. Det kan bli coolt!

Holy grail

Vad fort mina lediga dagar försvinner!  Var hemma och fixade tills Eddie kom från skolan. Hann med att flytta datorn till sin nya plats, nu behöver den bara något att stå på! Fixade så jag fick en till garderob att hänga i istället för massa hyllor. Fick ge mej till att såga bort hyllorna, för de är fasta och vägrar släppa taget! Var och lämnade in Eddies nya dator på elgiganten, Den tycks ha problem med hårddisken, fick sms om att den var på väg till serviceverkstan nu. Köpte nya fötter på IKEA till Beståhyllorna. Jag slapp beställa för de hade reservdelar hemma!  Nu sitter de på plats! Mimmi och Svea har varit förbi och fått lite glass och fika! Nu ska jag fortsätta lite till med uppsnyggningen här. Till den här låten!

Höst



Vackert på min promenad!

Det vill bli bra!

Nu tror jag matbordet i vardagsrummet har fått sin slutgiltiga plats. Tack vare all renovering har det fått flytta runt lite efter behov men nu ska vi nog kunna tro på det här. Bordet fick ju datorns plats och datorn har åkt ner i hörnet mot altan och det blir bra. Nu ska det bara till en bättre möbel till den också Såg några snygga stolar på Chilli idag. Men ska se mej runt lite på blocket också! Som vi vet brukar det löna sig om man har tålamod!

Aktiva timmar!

Mycket att hålla på med på det roliga planet just nu! Först jobb idag och sedan hem i ett huj! Var till IKEA och kollade in "fötter" till möblerna jag köpte igår. Det går att beställa så jag ska bara fundera på hur många jag behöver. Det beror ju på hur jag tänker använda delarna i framtiden. Storhandlade också och nu håller jag på och tvättar. I tvättstugan. Har också hunnit med att få upp gardiner i mitt sovrum. Vilken färg? Svart såklart! Om jag håller den här takten så kanske jag kan vara riktigt ledig i morgon på min lediga dag från jobbet i Enköping!

Köpt mer inredning till köket!









Båda sidorna i köket. Nu jäsiken rullar det snabbt!

RSS 2.0