Jenny sa..

...att jag ska använda denna nagelbandsolja varje kväll så att mina naglar ska må bättre.
Den fick jag av henne igår när hon fixade mina naglar.
Här sitter vi i hennes lilla salong!
Här byggs det med gelé.
Lilla sötnutti ligger och vilar
Här får Mimmi sig lite nageluppsnyggning också!
 
 

Det nya

Här får ni se vad jag köpte till mej själv idag på shoppingturen.I år möter jag våren i vitt har jag tänkt!
Köpte en grå likadan för ett tag sen, för min storlek fanns inte i vitt vid det tillfället,men nu så...
En annan vit variant,dessa tunna genomskinliga blusar har blivit en favorit,mycket användbara och snygga!
En liten vit godbit i spets!
Också en glitterkofta i brunguld att matcha de vita plaggen med. Det blir fint!
Eddie handlade massor av grejer och jag hjälpte till att betala, inte mycket barnbidraget räcker till men han är bra på att snoka efter schyssta priser! Han handlade ett par Nike skor,en Peak softshell jacka en keps,en träningsväska och en Race Marin tröja. Mat och fika hann vi också med,så nu är vi nöjda.
 

Vacker morgon!

Här strålar solen för fullt och förberedelserna inför dagens shoppinvända pågår intensivt. Strax bär det iväg mot Barkarby.

Vilar upp mej!

Sedan vi kom hem från Västerås har jag inte presterat mycket vettigt. Känner mej faktiskt riktigt trött. Jag är väl inte van att vara ledig så här länge, sex dagar på raken och några till blir det innan jag återvänder till jobbet. Imorgon blir det shopping i Barkarby och Kista. Lönen kom ju idag så varför inte spendera lite!

Feb. 27, 2013

Efter en tur till återbruket på morgonen skulle vi lämna Eddies x-box på lagning. Men det fanns inga såna möjligheter här i Enköping så vi lämnade in det i Västerås när vi kom dit på förmiddagen. Har vi tur är det snart fixat. Hem till Jenny där hon fixade nya naglar av gele på mej. Svea var med mej å Eddie där. Efter en stund kom Mimmi och i famnen hade hon den lilla 8 veckors valpen som visade sej vara en pitbull inte en Amstaff som det först sades. Det var så mysigt att se henne och Svea när de möttes för första gången. Svea tog på sig mammarollen direkt och började fostra den lilla som bara busade. Vi åt pizza till lunch som Mimmi fixade via en bekantskap på en pizzeria. Tack för det! Vad trevligt vi hade mina barn å jag!

Vilken Söthög!



Här är den lilla, arbetsnamnet är tillsvidare Nutti!

Hundar,ungar och bakning

Eddie och Svea tidigare idag. Åh vad mycket lek och bus det har varit i snön idag.
Mysigt värre!
Ja vi hann även med att baka en massa idag. Två födelsedags pajer med äpple och choklad. En större och en lite mindre. En långpanna med chokladrutor som fick en fin glasyr med dekoration av kinaris. Hallongrottor modell större. Imorgon blir det spännande då åker vi till Västeårs där jag ska få nya naglar hos Jenny och vi ska även träffa lilla Nutti som för tillfället bor hos Mimmi. En åtta veckors liten Amstaff flicka. Jag ska ta med mej kameran är det tänkt! Undrar vad Svea kommer att tycka om sin lillasyster?

Vinterfoto

Tog med mej kameran ut på gården när Svea skulle ut och leka. Jag hittade en hel del fina vintermotiv.
Ja vackra klassiska vintermotiv.
Lite mer oklassiskt,detta bling bling hänger på rosenspaljen och är vackert även i vinterskrud!
Lite låtsasblommor som fick vara kvar ute mot en husvägg. De pryder sin plats tycker jag!
Svea är rädd om sin brapinne som hon hittat efter kommunens gubbar som har sågar ner ett träd i närheten.

Ska baka till kalas!



Här ska smaskiga saker tillverkas till fredagens 16 års kalas!

Ledig från jobbet och får massor gjort!

En dag där jag varit praktisk i hemmet hela dagen. Planterat om blommor,lagat saker som varit trasiga .Gjort några ljusmanchetter av pärlor,tvättat, handlat och busat i snön med Svea och Eddie.  Just nu är Skodan full med grejer som ska till återbruket och Till Brödet och Fiskarna imorgon!Just nu sitter Svea brevid mej och dreglar över ett äpple som jag äter. Hon kan äta hur mycket som helst den lilla rackaren. Precis som Eddie! Jag har tänkrt mej en tidig kväll ikväll så jag kommer ifatt med sömnen efter helgen. Det var riktigt skönt att vakna i morse,solen sken och det var riktigt vackert ute. En ekorre hade vågat sig ute och for runt i träden,mysigt!

Vackra ljusstakar av gammalt porslin!

Ljusstake nr 7 kallar jag Bavaria, en av delarna jag gjort den av kommer från Bavaria så jag tyckte det passade bra.
Nr 8 får heta Solbritt. Tillägnad en speciell Britt. Tänker mej att när jag har fått till tio stycken alster så ska jag på olika sätt marknadsföra dem. Priset kommer att vara runt ca 250 kronor st. Vi ska se vart jag vänder mej så det blir rätt från början. Jag tycker riktigt mycket om dem när de lyser i mitt hem,såklart provtänder jag dem alla för att se att det blir som jag tänkt mej.
Annars lider min långlediga helg mot sitt slut. Under den har jag bl a hunnit med fleara loppisar och besökt min bror. Ätit god mat och umgåtts i Västerås. Nu kommer mer ledighet,jag måste ta ut all min flextid eftersom det avtalet skall göras om och då måste man nollställa siffrorna. Som det ser ut nu så blir jag ledig hela veckan och det passar ju bra eftersom Eddie har sportlov och även fyller år!

Svea åt ett läppstift.

Idag har Svea ätit upp ett alldeles nytt fint Lady Gaga läppstift för Mimmi. Undrar om det var gott!

Bra bil!

Jo då, batterier tog emot laddning snabbt. Efter en timme typ så var det bara att ratta vidare..Mot Västerås gick resan. Trevligt umgänge osv. Nu relaxing!

Laddning!

Sitter och väntar på att bilen skall bli startklar. Just nu står den på laddning för batteriet var segt. Jag  har nämligen tänkt att ta mej en tur ut för att uträtta diverse ärenden. Hoppas det går fort för det är onödigt att sitta här och vänta när man kan göra massa roliga saker. Jag tar en kopp kaffe medan jag väntar så går det fortare! Egentligen går det ju inte fortare men det känns kanske så i alla fall!

Den här onsdagen.

Såå, nu har jag landat med en kopp kaffe i mitt eget hus. Var hem en kortis efter jobbet och sedan ut igen. Hämtade ett paket med smycken som kommit ,var en sväng till en loppis för att köpa mer material till mina ljusstakar. Jag fick tag på en fin del idag som var användbar. Efter det var jag på besök hos en man som just blivit änkling. Kvinnan som inte längre finns i livet hade kommit att bli en väldigt speciell vän till mej. Där lämnar jag resten av detaljerna i mitt hjärta där jag spar allt det fina.
 
Den här japanska lyktan har jag plockat i min väns trädgård. Jag har också fått en del av hennes planta i höstas, och nu hoppas jag den klarat sej över vintern så den kan växa upp och trivas i min trädgård i vår!

En till porslinsljusstake

En till blev det ikväll,den sjätte i ordningen. Namnet på denna är Zinnia.

Ljus

Här är item no 5. Den här heter Edward för han är så manlig! Några fler är på gång vid köksbänken där jag håller till med tillverkningen.Kul när man har mycket arbetsmaterial att välja på. I helgen som kommer har jag planer på att skaffa ännu mer.
 
Jag har tänt några ljus för en fantastisk kvinna som inte längre finns i livet. Jag går och tänker på henne när jag pysslar här hemma och är glad för att jag vet att jag gjorde allt jag kunde för henne när jag hade möjlighet. Jag tänker fortsätta med att göra bra saker för henne genom att finnas för hennes anhörige som jag ska hälsa på imorgon. Det vet jag att hon skulle ha uppskattat.

Jobb å jobb!

Planerna för Lördagskvällen ändrades snabbt igår när jag var på väg hem från jobbet. Jag fick ett samtal om att det fattades folk som jobbade på ett av mina arbetsställen. Självklart vände jag på cykeln och åkte tillbaka för att hjälpa mina jobbarkompisar. Det blev alltså ett arbetspass mellan 07.00 och 22.00 igår. Sedan var det bara ner i sängen så fort som möjligt när jag kom hem för att så fortsätta jobba kl sju imorse igen! Ja ja så är det ibland Nu är jag i alla fall hemma och pysslar lite. Det känns faktiskt riktigt bra! Jag funderar på att kolla in IKEAs sidor lite och se vad nytt som finns. Dags att skapa lite vårkänsla kanske,och så en ny tvättkorg och en snygg svart avfallshink med lock till toan!

Hej å hå!

Här är jag igen! Nu är det kaffepaus på jobbet och det är ju inte dumt! Sedan blir det full fått igen så man kommer hem till porslinet och pyssla lite!

Dagen!

Säger godnatt till världen efter denna fredag. Jobbat, varit till Västerås och fikat på Kalle på spången, tvättat och hängt en maskin tvätt m m. Försökte hinna med att göra en ny porslinsljusstake men fick inte till det riktigt bra ikväll så jag fortsätter med det i morgonkväll. Ute töar det för fullt och det är populärt här!

Alla hjärtans...

Bilden från det tidigare inlägget tog jag i Köping utanför Brödet och fiskarna. Då hade vi redan hunnit med återvinningen i Kungsör där vi både fikade och fyndade. I köping finns ju massor av bra loppisar så vi besökte ytterligare ett par stycken. Vi köpte rätt mycket både Jonas och jag och som vanligt var Skodan full av grejer när vi tillslut gjorde kväller! Justa ja vi hann in en sväng på IKEA i Västerås där jag köpte två nya solcellslampor till altanen.
Den här gången blev det två gula. Sedan tidigare har jag ju två orange.
 
Här är delar av det jag köpte idag. Såklart ska grejerna användas till mina betong och porslins projekt. Ja det var en bra alla hjärtans dag idag. Nu är det sovdags för i morgon blir det jobb igen och även så i helgen och då vill man ju vara på topp! Förresten så åkte Svea hem till Mimmi i dag,tänk vad hon är mysig att ha hand om den lilla stora vovven.Riktigt tillgiven och mysig! Kom snart tillbaka Svea!
 

Loppisvända!




Vackra kaffekoppar

Jag tror det snart kommer att bli poppis med lite mer bling bling stuk på porslin även till vardags. Det där grova och rustika känns lite ute för mej. Vackert och sirligt med mycket guld i dekoren är nog på väg in. Typ som de koppar på bilden som jag köpte idag. Den lilla har fem polare med sig men den stora har jag bara en av! Den stora är större än en normal kaffekopp med fat. Typ som en tekopp. Den lilla är pytteliten och söt. Vi får snart se vad de ska användas till 

 


Om helgen!

Redan måndagskvälle! Lördags kvällen spenderade jag tilldammans med Jonas. Vi tog en tur ut i Västerås, det var ju ett tag sen. Först Sky bar och sedan Harrys. Kalasmysigt. Lite nattmat innan promenaden hem och sedan en rejäl sovmorgon på söndan. När vi snyggat till oss något fram på dan blev det lite Erikslunds shoppingcenter och långfika på Ikea. Senare på kvällen hämtade vi Svea och tog med henne till Enköping för lite mysiga vinterprommenader.

Garagestädning i full fart!

Vilken fart det blev på mej efter morgonkaffet! I dag passade det att få hjälp härhemma med att sätta på vinterdäcken. Men vi kan ju inte hålla till utomhus i det här vädret så det var bara till att börja med storröjning i garaget så att Skodan kan komma in där i värmen. Egentligen är det ju där den borde stå på vintern,men så har det inte blivit ...I alla fall så satte jag fart med att bära,kasta och arrangera om. Kan nån fatta,just nu står den där inne och båda portarna går dessutom att stänga. Helt otroligt bra jobbat tycker jag.
När jag höll på och flyttade saker upptäckte jag massa värmeljushållare som låg bakom en massa grejer. De kan omöjligen ha ramlat ur nån påse och rullat dit,det vet jag för påsen stod där den brukar.Undrar om det är en mus eller om möjligen nån skata varit där när porten varit öppen? Vet att skatorna har plockat med värmeljushållare som stått ute i somras i alla fall!
Bild: Vem samlar på värmeljushållare i mitt garage i smyg? Kom igen och erkänn!
Mystiskt!

Lördag och ledig!

När jag ligger o h tittar ut genom sovrumsfönstret verkar det komma ner snö idag med,eller så yr det bara från träden kan man hoppas. I alla fall ska jag ut och skotta lita för nu gäller det att hålla efter när man kan. Sedan ska jag ta och bestämma mej om vinterdäcken ska på eller inte idag, det hade ju varit bra att få klart det innan de ska av igen!

Bästa LCHF pajen.

 

Jag måste helt enkelt utbrista i ett jubel! Å det över den goda pajen som jag nyss ätit! Gjorde pajdegen enligt receptet nedan. Den blev hur fin som helst att jobba med då den vilat ikylen.Till fyllningen stekte jag en grovt hackad lök,en purjolök även den hackad så klart! Två färska tomater i bitar, ett litet broccolihuvud som jag bara bröt i bitar och så två laxbitar, såna bitar som brukar hänga ihop fyra stycken i en fryst förpackning. Kryddade med stark gul curry ,koriander,chili och grovmalen svartpeppar Förresten när jag säger steker så gör jag det mycket försiktigt,inga hårdstekta grejer med brist på alla näringsämnen som finns i ingredienserna från början. Nej bra med tuggmotstånd ska det vara!.Ner i det förgräddade pajskalet med alltihop och så på med riven ost och tillbaka in i ugnen. Nu är bara halva pajen kvar,jag kommer att få lov att blunda när jag går ut i köket annars kommer jag att hitta på en ursäkt att få äta upp den!

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g margarin
  • 1 ägg

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mandelmjölet, fiberhusk och saltet i en bunke.
  3. Lägg ner tärningar av smöret och det knäckta ägget i bunken.
  4. Blanda ingredienserna med en elvisp tills degen har blivit slät.
  5. Bred ut degen i pajform och täck över med en plastfilm.
  6. Ställ in formen med degen i ett kylskåp i 30 minuter.
  7. Ta bort plasten från formen och ställ in i ugnen för att förgrädda pajdegen i 5 minuter

Flex!

Idag kunde jag passa på att ta ut lite flextid som jag tjänat ihop på jobbet. Så vid halv två cyklade jag hem genom snöstaden Enköping. En glad syn mötte mej när jag svängde in på min gata, kommunen hade fixat snöröjningen. Igår skrev jag nämligen på kommunens hemsida att  de skulle ringa upp mej just angående detta. Entreprenören som sköter snöröjningen här på området i år tyckte väl att eftersom jag bor sist på gatan så kan man lägga upp all snö utanför mitt hus och så strunta i att ploga den lilla delen mellan huset och alla snöhögarna. Jag kände mej riktigt översnöad och insnöad eller vad man ska säga! De ringde mej i alla fall två gånger och kollade hur jag såg på saken och så var allt åtgärdat under dagen. Snöhögarna helt borta och plogat så perfekt så det såg ut som en autostrada gick fram utanför huset. De var så trevliga de som tog emot klagomålen och hjälpte mej så  nu har jag skrivit ett inlägg och tackat dom för det! Tror det har att göra med den sköna småstadsmentaliteten vi har här i lilla Enköping. Kan bestämt säga att jag vet att det inte alls ser ut så i t ex Stockholm den stora staden! Nu ska jag gå till köksregionerna och testa ett recept på en LCHF paj deg med mandelmjöl.

En bra dag!

En trevlig ledig torsdag har jag ägnat mej åt idag! Pulsade ut i snön vid halv tio och cyklade till stationen här i Enköping. Därifrån tog jag tåget till Västerås där Jonas mötte upp mej vid stationen. Vi startade dagen med en grillad baguette och kaffe på Kalle på spången. Såå underbart goda mackor. Därefter blev det en vandring i staden och vi for fram i olika butiker och småhandlade.Tillslut gjorde fötterna sig påminda och ville vila lite,då blev det Kalles igen och lite fika. Medan vi satt där och fikade var Uffe och Janåke så bussiga och via telefon hjälptes vi åt så jag fick tag på mina vinterdäck utan att lyfta ett finger. Säger det igen, underbart med goda vänner och icke svartsjuka flickvänner!! Alla kan vi behöva hjälp nån gång på något sätt eller hur! Jag tog tåget tillbaka till Enköping vid sjutiden och nu sitter jag här och är glad och nöjd på alla vis.
Tänkte mej att tillverka ett sånt här armband åt mej själv så nu har jag alla delar hemma. Kanske jag lägger till nåt extra bling också vi får väl se! Det blev även mer porslin till samlingen. Den här gången från Myrorna! Man kanske skulle tacka alla som skänker grejer dit så jag kan köpa! Tack å tack! 
 
 
 

Snöigt värre!

Startat dagen med kaffe på sängen. En skön vana jag brukar använda mej av på lediga dagar. Strax sätter jag fart och gör mej iordning för dagen. Det blir en tur till Västerås med tåg idag. Ingen lust att köra bil i det här väglaget!

Ljusstake av gammalt porslin!

Detta är kvällens nya tillskott i kategorin "Porslin i nytt ljus". Den här kallar jag för Doris,döpt efter dagens namnsdag! Nöjd? Ja såklart annars hade jag ju aldrig monterat ihop den. Det är just det som är det fiffiga här är det bara jag som bestämmer hur det ska se ut. Det gör en hel del gott med en att få vara kreativ och skapa,att liksom göra hela grejen från att införskaffa materialet och sedan klura ut hur det ska se ut som färdig produkt. Härliga timmar i porslinsverkstan som just nu befinner sig på mitt köksbord. Till våren flyttar nog även den delen av fritidsintresset ut i betongverkstan. Love my garage!

Porslin igen!

En tur på lunchen till Röda korsets loppis gav det här till samlingen. Ska strax sätta mej ner och försöka kombinera ihop något för nu finns det rätt mycket nytt faktiskt. Synd att jag inte tagit mej tid att fota allt material. Det är rätt kul att ha och se tillbaka på,men alla färdiga grejjer har jag i alla fall bild på!

Feb. 06, 2013





Enköping är snöigt och blåsigt idag. Fick känna på det nyss när jag var ute i ett ärende för jobbet. Nu är jag inne i värmen igen skönt!

Godmorgon!



Enköping på gång att vakna!

Glutenfritt!

Men hujedamej vilka goda pannkakor det blev! Så här fixade jag till det! Vispade fem ägg, hällde i fem grovt rivna potatisar. Mina var roktigt grovt rivna. I smeten hällde jag 4 teskedar mandelmjöl och rörde om alltihopa. Rörde ner kryddor efter smak,det blev grov malen chili och örtkryddor. Sedan stekte jag plättarna i olja och det blev helt underbart gott! En bra sak är att de är glutenfria dessa godsaker. Jag har nu ätit min ranson men skulle kunna vräka i mej lika mycket till!
 
Lånade bilden på nätet,men just så såg mina också ut,kanske lite mer färg på dom! Japp såna blir det fler av sen!

Matlådsfix

Hemma från jobbet och det känns ganska bra i fötterna. All denna övertid den senaste perioden börjar kännas just i fossingarna. jag har nyss satt igång en maskin tvätt och håller på att laga lite matlådor till kommande luncher. Bl a håller jag på att testa ett recept på sötpotatis pannkaka med mandelmjöl. Spännande och gott verkar det bli. Strax ska jag grädda dom. När jag var in en sväng på Åhlens hörde jag en låt med Adele som jag trodde var ny men så var det inte när jag kollade upp den. En riktig romantisk låt men den passar bra just nu i mörkret när man vill vara inne och mysa! Här är den!
 

Feb. 05, 2013



Tar en paus på jobbet för att smörja in mina händer som är torra som papper. Det gör helt enkelt skitont. Den här handkrämen bjuder kommunen på,funkar sådär!

Porslinsfynd!



Lite porslinsfynd som jag gjorde idag på Brödet och Fiskarna! De har ju flyttat till nya lokaler, det verkar bli bra där!


Här hälsar de nya och gamla fynden på varandra på mitt köksbord!

Måndag som används väl!

Det blev som jag hoppades,extra pass på jobbet,två stycken t om. Ett har jag redan fixat nu mellan 07.00 och 13.00. Nästa pass kör strax igång nämligen kl halv fyra och fortsätter fram till 22.00. Jag har i alla fall hunnit en sväng till Brödet och fiskarna och fyndat lite åt mej själv och bokat ett coolt bord åt en vän. Sedan passade jag på att storhandla och nyss hemkommen har jag hunnit med en kopp kaffe och ätit ur en låda med glass så jag fick något att lägga matlådan i! Burkar går åt! Ja det rullar på kan man säga för snart tar jag cykeln och far nerför grusiga och knöckliga cykelvägar!

Inlägg från igår

En skön jobbardag som enkelt löpte på,det är så det ska vara! Sedan dess har vi hunnit till Västerås där Eddie och jag plockade upp Mimmi och Seva för att hinna en tur till shoppingcentret på Erikslund! Efter det blev det BurgerKing i magarna! Nu ska jag softa en stund innan jag lägger mej för ledig eller ej i morgon är ovisst för tillfället. Är jag ledig blir det kanske en sväng till Barkarby för att köpa en jacka jag hittade där i lördags men tvekade på. Såklart jag skulle ha köpt den tänker jag nu!

Härliga tider!

Hej här är jag igen! Igårkväll var jag så trött efter att ha jobbat från 07.00 till 22.00. Jag tog helt enkelt ett beordrat pass och körde dubbelt. Direkt i säng när jag kom hem och så upp igen i dag till en 7-16 arbetsdag. när jag kom hem vände jag bara i dörren för Eddie och jag skulle åka till Barkarby. Han hittade massor av bra saker på Stadium där så vi behövde inte åka till nåt mer ställe. Istället åkte vi hem och käkade på chop-chop. Super gott! Nu sitter vi och kollar in fynden och är mätta och nöjda för idag! Snart ska jag leta mej till sängen igen för imorgon är det ett nytt arbetspass på gång. Vilken tur att jag gillar mitt jobb, tycker alltid det är lika roligt att jobba!

RSS 2.0