En dag på farmen

Tidigt i morse var jag och handlade tre säckar betong. Bygg max öppnar redan kl sju på morgonen.Sedan har jag varit på Farmen hela dagen och kom hem vid tio ikväll. Gjutit, grävt och njutit. 
Fyller igen gången upp till huset.
De två kantarell jägarna. Far min och Mimmi.

Myskväll

Eddie, Mimmi och jag har ätit gott och fikar här ikväll. Vi passa också på att planera  lite inför att vi ska fira Martina och Jenny förlovning på Söndag. Mysigt och kul ska det bli. När vi var klara och Mimmi skulle åka och jobba så tog jag mej en kort powerwalk i närheten. Mer fysisk aktivitet blir det i morgon då jag nog drar mej mot farmen. Nu sitter j
Varmt och skönt härinne, man behöver inte ens en filt fast det är juli, haha!
ag här på min altan och softar med tända ljus.

Oväder

Nu har ovädret brakat loss ordentligt här i Västerås. Just som vi kom innanför dörren så började det. Strömlöst är det också. Vilken trist sommar ur vädersynpunkt. Nu får jag hålla mej inne en stund och vila innan jag kanske ger mej ut på något igen.

Torsdag

Imorse började vi med shopping i Barkarby Eddie och jag. Lunch blev det på chop chop i Enköping på hemvägen. Nu sitter vi i biltvätten på Statoil i Västerås.

Avslutar

Nu avslutar jag denna städ och fixardag med en tidig kväll. Det blev rätt mycket bra saker gjorda faktiskt. På djupet liksom. Ja det finns alltid något att göra i ett hem om man bara vill. I morgon har jag funderingar på en tur till Kista med Eddie. Då kanske vi hittar mer grejer att fylla garderoberna med. Tur att jag gjort lite plats idag.

Mycket dålig timing

Efter en god bit sockerkaka med choklad i tänkte jag att det var dags för en powerwalk. Just när jag kom på gaveln av mitt hus så började det såklart regna ordentligt. Så nu står jag här och väntar på att det lugnar sig något så jag kan ta mej hem. Jäkla regnväder!

Mulet idag

 Tråkigt väder och sämre tänker det visst bli där jag tänkte befinna mej. Så jag stannar hemma och städar och tvättar idag. Har redan städat kryddskåp och skafferi och slängt massa grejer. Tråkig syssla men kanske bra att göra det. Känner egentligen ingen motivation alls för att städa så på eftermiddagen när tvätten är klar hittar jag nog på något annat. Nu packar jag ihop tvätten och drar mej mot min tvättid kl 11.

Avbokade

Var klar för att åka till Örnsköldsvik igen men avbokade i sista sekund. Jag fick annat att styra upp här i Västerås. Innan jag kom hem hann vi i alla fall en sväng förbi farmen och hämta grejer och kolla läget. Måtte det sluta regna och börja torka upp lite innan vägen flyter bort. Vattenfall hörde av sig angående eldragningen idag, det blir en dyr historia för dem så ärendet ligger nu hos en annan instans och där var det semester. Men det blir i år lovade dom. Nu blir det hemmakväll för mej.

Godmorgon Rättvik

Ännu en natt i Rättvik men idag åker vi nog hem igen. Igår kväll var det mycket bilar ute den tid det inte regnade.

Orsa

På Mophar muscle day på Orsa flygfält. Nu ska vi åka och äta lite  Synd att solen försvunnit men det regnar i alla fall inte. Dalarna är ändå vackert med sin grönska och blåa vatten.

Måndag.

Vaknar igen i vår " campingbil ". Dags för lite rengöring och sen frukost. Tur att de bytit ut toaletterna här utanför efter att någon vickat omkull  dom i natt.

Parkerat

Tillbaka i Rättvik efter ett besök i Tällberg.

Museum

På bilmuseum i Grängesberg.

Klart

Nu har vi fixat med kylskåpet i Frövi och kör nu tillbaka mot Rättvik för att fortsätta fira bilfest. Det rör på sig!

På väg

Vi tar en tur på 20 mil till Frövi från Rättvik för att laga ett kylskåp på förläggningen.

Softar i bilen

Efter loppis, swapmeet på Rättviks travbanan och sedan God mat så vilar vi ut i bilen.

Vaknat

Här i bilen har vi sovit i natt. Coops parkering i Rättvik

På plats

Sitter och väntar på bilen som kommer och plockar upp mej inom kort. Enköping är verkligen Sveriges närmaste stad för oss. Mitt mellan Stockholm och Västerås nästan. Bra knutpunkt.

Hemma tillfälligt.

Nu har vi tagit oss alla milen från Örnsköldsvik och hem igen. Duscha och packa om och sen till Enköping för att bli hämtad där för en tur till Rättvik. Vi ska spana in Classic car Week.

Godmorgon

Idag lyser solen i Norrland och jag är vaken tidigt för att stöka om lite i norrlandslyan. Vid lunchtid är tanken att vi rullar hemåt och packar om. Sen blir det några dagar på Classic car Week i Rättvik. Det gäller att använda semestern väl.

En runda

Det blev ett loppis besök idag också och där fanns jag en hel del roliga saker. Ett besök i den här för tillfället tomma fastigheten har vi också gjort. 
Där testade jag mina nya gummistövlar. Nu till baka till målning och fönsterputsning.

Fjällräven outlet

Köpt nya kängor till vintern. Vi har varit på fjällräven outlet som finns i Örnsköldsvik. Fyndade ett par rosa gummistövlar på jula också.
Kängorna är av märket North Face och helt underbara. En tusenlapp  ordinarie pris och nu hälften av det.

Fönsterputs

Onsdag kväll  och fönsterputsning för min del. Maten blev toppengod så jag fick energi.

Ny ort

Två dygn på Farmen och igår kom Svea Mimmi och får min på besök. De plockade kantareller och njöt.
Vid femtiden var jag hem och packade om och i natt gick turen till norrlandsskogarna igen. Renovering av lägenhet är på gång. Det svänger!

Man glömmer

Tänk vad det är svårt att fatta att det är mörkt redan vid tretiden på vintern. En sån här sommarkväll när det är ljust och solen syns fast klockan är halv tio på kvällen och vi är i senare delen av juli. Inte konstigt att man är piggare och orkar mer på sommaren. Det är så vackert i motljuset nu när solen håller på att trilla ner bakom hönshuset, tegelpannornas kant framtill där uppe ser ut som en spets vävd av de sköraste trådar. Vilken retreat jag har, bara jag solen och naturen i en skön harmoni. 

Kväller

Läge för husbilsmys efter en dag på Farmen. Gjutit plattor, klipp stora jasminbusken, skrapat fönster , skurat golv och grävt rötter. Det är en del av vad jag hunnit med. Salta pinnar och lite rött står på menyn.
Den här slänten lurar jag på nåt snyggt för. Där syns även busken som krympt betydligt.
En annan del av farmen.

Prova på

Det här hemmasnickrade objektet ska få en behandling nu. En total makeover där jag ska testa en för mej ny teknik. Men först bort med lite lull lull.

Städligan

Utan dammsugare men med en massa andra redskap till min hjälp. Nu ska det bli rent i hörnen. Förstår inte riktigt det gamla uttrycket hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete. Det behöver väl inte vara ett helvete för att det är fint. Tänk vad mycket värre det är med ett skitigt helvete. Hörnen dessutom gör så mycket åt helheten om de är rena. Så nu skurar jag de gamla trägolven med regnvatten då vatten inte finns i nån kran här. Ibland är det bra med regn.
Min hjälpredor.

Frukost

Min första semesterdag och jag vaknar på Farmen i husbilen. Frukost ska avnjutas under bar himmel under en filt. Det är så lugnt och stilla här. Och vackert också.
Här blickar jag ut över ägorna.

Ny hall

Här ska öppnas upp! Den gamla hallen är trång och mörk.
Vi öppnar skrubben under trappen till övervåningen. Tur det finns laddningsbara verktyg när vi ännu inte fått elen dragen.
Traktorn får bo där så länge. Den ska så småningom få ett fint garage ute. Vilken bra start på semestern! 

Full

Firar semestern med full skottkärra på farmen.

Det är en slänt som ska återfå sin charm.
Här!

Sista dagen

Sista dagen innan min semester. Jag har väntat tåligt och jobbat på men nu så. Har en liten plan för kvällen och det får vara vädret som avgör. Full fart framåt nu på sista passen på ett tag.

Lördagens afterwork

Efter jobbet har Jenny och Martin varit här med ett bord och två stolar som de skänkt. Vi mumsade frukt och grädde. Efter det tog jag en långpromenad på över en timme och efter det fållade jag Amandas klänning. Nu ska jag njuta av ett bad och planera för semestern. Hoppas mina skattpengar snart dyker upp. Då blir det mera shopping. Oj oj vad grejer jag behöver ...tycker jag!

Kaffe med dopp

För andra gången idag på jobbet har jag varit utbjuden på go fika på café. Man får passa midjan, verkligen! Det måste bli en powerwalk när jag kommer hem. Jag skulle ju dricka te istället för kaffe hade jag bestämt men vanan tar över och så häller jag kaffe i koppen istället. Nog med kaffe för idag.

Tungt

Idag känns det motigt och tungt att jobba pga vädret. Mörkt är det och blött! Nej hem vill jag och drömma om bättre tider.

Back in town

Nu är jag tillbaka i Västerås men det var svårt att lämna farmen i det fina vädret. Hann i alla fall klippa en del gräs när gästerna åkt. 
En planta jag köpte billigt på Lidl i våras. Den trivs bra här.
Det här snåret måste bort i höst. Skymmer utsikten!

Go fika på farmen

Idag väntas gäster till farmen.Två som ej varit här tidigare.

Mer på gång?

Det har regnat mer än ordentligt under typ en kvart här i Västerås. Det var ett katastrof regn kan man säga. Nu är det säkert stopp i brunnarna både här och där. Vindarna tog också i så träden böjde sej. Nu är allt lugnt förutom himlen som är hotande mörk. Kanske kommer det åska också. Det kanske är sommarvärmen som kommer med dunder och brak lagom till min långa semester.Nu ska jag ladda inför tre dagars jobb innan ledigheten. På något sätt ska jag fira på söndag kväll det lovar jag.

Farmen

Jag har varit på Farmen hela dagen idag sen tidigt i morse. Får min gjorde mig sällskap. Grannen kom på besök och jag hoppas han vill ha en del möbler som jag tänkt göra mig av med. Två nya stenplattor har jag gjutit också så nu är tre klara och två nya på väg. Städat och röjt i ytterligare ett rum. Det gamla sovrummet som måste renoveras rätt bra.
Ett bondkök, en rejäl farstu, ett sovrum och en stor sal. Plus ett pytterum rum kan vara gästrum, ett fönster har det i alla fall. Sen en vind med flera rum, men där är det mest bråte.
Plattorna ligger på mognad för att torka helt innan de ska på plats.

Syjunta

Sitter på min sköna inglasade altan oochlagar och syr plagg som länge väntat på att bli fixade. Här strukit massor av tvätt och snyggare till i garderoberna lite. Mina två nya maxiklänningar vill hänga slätt och rakt. Nu doftar det gott av doxtljuzet som brinner bland de andra ljusen. Nu hoppas jag på bra väder så jag kan åka till farmen och gjuta mer plattor och kasta gammalt skräp i huset.

Drömparken

Tog en tur förbi idé trädgårdarna i drömparken på väg till ett jobb. 

Liten kille

Vad mysigt det blev när jag kom hem och det stod en fyramånaders bäbispojke i min hall och sov. Det var lilla em som var här med Mimmi och sin mamma Amanda. Vi myste,fikade och fållade upp en klänning. Mitt i allt sprang jag till tvättstugan också. Lille em somnade så sött i min famn när han blev trött. Mysigt som bara den.

Lunch

God lax har jag nu fått i magen. Sitter och vilar benen och tänker på mina betongplattor som idag är mogna för att komma ur formerna. Men idag blir det tvättstugan och inget sådant pyssel nöje.
Tänk bara vilket snyggt mönster det kommer att växa fram sen.
Gjut och njut!
Denna växt har tagit sej bra sen jag planterade den i våras

Måndagen

Blev fullt upp igår . Jobbardag och så farmen.
Pysslade med att skriva ihop det stora vitrinskåpet. Hoppas jag kan ro iland projektet med att måla det vitt med chalkpaint som jag tänkt. Kom hem sent till Västerås och nu är jag tillbaka i Enköping för att jobba.

Kul helg

Fredagen började med shopping i Kista med Marie. Det blev mycket nytt till garderoben, klänning, brallor och lätta långkoftor av olika slag. Även lite jobbarkläder och smycken. När vi var klara där packade vi om och drog mot Frövi . Där blev det övernattning och vi fick även sällskap av husägaren själv. Lördagen spenderades i Lindesberg som jag visade bilder ifrån tidigare. Hem igen för ny inpackning och sen vidare till farmen med husägaren. Oj vad vi jobbat. Nu bilder.
Stenplattan och formen, nu har vi gjutit två nya.
Solnedgång
Regnbåge
Inomhusfix
Furuinredning visserligen men luckorna blir snart vita. Skåpen kommer från mitt gamla hus i Enköping som blev utbytta 2008. Äntligen kom de till användning. Även köksfönstren fick nytt kitt, det behövdes.

Farmen

Snart kommer massor av bilder från lördag söndag. Massor har blivit gjort och det har varit jättemysigt.

Lindesberg


Åter en jobbdag

Efter att ha firat min examen så är jag nu tillbaka i vardagen på jobbet. Ja, nu är det bara att blicka framåt och se vilka förändringar jag ska göra.

Det var det värt!

Mellan festligheterna idag var jag till Ikea och köpte mej två nya kuddar till sängen. Kuddar är superviktigt tycker jag. Så fort jag sover på dåliga kuddar känner jag av det i hela huvudet. Det här var ju inte värsta dyraste, en hundring styck. Men tillsammans med de två jag redan har så blir det en super kvalitet på det hela. Nu ligger jag som en prinsessa, inte på kudden utan i den. Som en fågelunge i ett dunbo. 

Partajat!

Nu har jag haft en skön fika och mumsar stund med familjen. Både tårta, smörgåstårta och frukt med grädde har vi smaskat. Grädden kom aldrig tillrätta så Jenny hade med sig en ny. Mimmi bjöd på tårtan och dessutom fick jag blommor och presenter. Ja det känns bra att ha kommit ett ytterligare steg i karriären, plugga det är kul det. Vet att det går en utbildning i neuropsykiatri i höst, man kanske skulle...

Undrar

Var är vispgrädden jag köpte som vi skulle ha på mysfikat ikväll? Jag hittar den inte. Så är det bara.

Färdig

Examen! Tårta och betyg avklarat.

Snart klar

Om en timme rullar jag mot Uppsala och examen i min utbildning. Väl värd tid har det varit och jag känner mej nöjd med min prestation. Nu får arbetslivet rulla vidare med nya utmaningar och förmodligen nytt jobb.

Tisdag

Jobbar i det blåsiga vädret idag. Det blir lite senare hemfärd idag för jag ska på ett spännande möte efter jobbet här i Enköping.

Min måndag

Regnet öste ner här i Västerås nyss. Men det gör inget för efter jobbet har jag haft hemmakväll med städning disk och tvätt. Och handlat har jag gjort också efter jobbet. Nu ska jag ta och sätt mej för allra sista gången under den här utbildnigen i alla fall och skriva det allra sista inlägget på en klasskompis loggbok från sin Lia. Det behövs bara ca ett A 4 och jag får välja vems inlägg jag ska kommentera. Jag har sett ut ett bra ett som jag håller med om. Det handlar om glädje och det är ju inte dumt det. Snart snart får jag mitt betyg och kan kalla mej specialistundersköterska med geriatrikkompetens. På onsdag blir det examen i Uppsala! hurra!

Tillbaka

En mulen och lite grå dag på jobbet. Solen vilar nog efter den underbara helgen. Hoppas den snart är här igen!

Slut

Nu är Powermeet helgen över tre dagar på träffen på fältet och efter det cruising på kvällen. Vi vaknade pigga i morse ändå så det blev en dag på Farmen och massor blev gjort. Hämtade ut min nya gjutform på väg dit. Nu ligger en prov  platta i  för jag ska gjuta egna trädgårdsplattor. Åh vad jag har haft det bra i helgen, vi får det att funka så bra allt vi gör. 

Annorlunda dag

Idag jobbar jag bara till kl tio. Härligt!

Powermeet

Det börjar dra ihop sej för Powermeet här i Västerås. Redan i morgon kan man besöka fältet där själva mötet är. Sedan blir det cruising på kvällen. Full gas!

RSS 2.0