Jag ska baka jag!

Fick smaka något riktigt gott på jobbet häromdagen! Finska julstjärnor med plommonsylt i. Degen var helt utan socker och det var det tillsammans med plommonen som var så gott. en av mina goda jobbarkompisar brukar baka sådan till varje jul. Nu har hon gjort ett recept till mig från sitt finska recept och översatt och lagt till bilder på hur man gör. En del använder visst smördeg för att få dem frasiga,men det receptet jag har är på ett annat sätt. Jag ska ta och baka sådana så fort jag får tid! Det ska bli jättekul att prova.




Annars är jag jätteglad för min nya kurs som är pedagogiskt ledarskap. Åhh vad det är kul. Just nu håller jag på att definiera själva ordet som inte har någon vedertagen definition,men många förklaringar och åsikter finns runt begreppet! Vilken underbar blandning jag haft på min dag idag.Inte klokt vad livet är intressant!

Great Burger!

Återigen hemma och placerad framför datorn. Jag passade ju på att jobba ett kort pass idag på tre timmar på min lediga dag. Väl använda timmar kan jag lova! for sedan raka spåret till Västerås och åt med Mimmi och Eddie på Great Burger på Erikslunds shoppingcenter!

Great Burger

Sedan vandrade vi runt i butikerna och kollade in en massa prylar! skulle på hemvägen ta mej en fika med Anders på Tramps,men han var sen med att sätta upp scenen inför helgens festligheter,så vi avbokade tills vidare! Nåja nu ska jag kolla om skolan öppnat någon ny kurs åt mej så jag får nåt att göra! 

Kul att du dök upp!



Söta lilla rullhjulshistoria vad jag hatade dej nyss när du var borta! Alla de andra var på plats när de skulle men inte du! Han saknade dej ,mannen sonm var här och tittade på duschkabinen där du hör hemma. När han åkt för att kolla upp om det fanns fler som dej att inhandla så hittade jag dej! Du låg där så fint i en låda i garaget! Ohh vad glad jag blev när jag såg dej! Nu har du fått komma tillbaka på din plats och allt har ordnat sig! Snart får du flytta hemifrån och starta på nytt någon annanstans!

Rekommenderas ej!


Köpte dessa pannkakor på willys för en billig penning! Idag var dagen jag stekte några till lunch! Men nej det smakade bara socker om dem och ingenting annat. Kan verkligen inte rekommendera dem till någon,måste vara det onyttigaste man kan äta till lunch! Nog för att jag är känslig för socker och helst köper produkter som är helt osötade,både med socker eller annat skit, så visst tycker jag minsta sött smakar för sött,men det här tar nog priset. Det som nu ligger på min tallrik får flyga all världens väg,aldrig mer kommer denna produkt på besök i mitt kök igen!

Håll i hatten,det blåser!

Det blåser ute idag,alldeles nyss så blåste min ytterdörr upp,jag hade strax innan stått där och sprayat impregnering på ett antal stövlar som jag snyggat till,och jag stängde väl dörren lite slarvigt. Sen när jag satt här vid datorn i godan ro så sa det liksom "plonk" på ena vardagsrumsfönstret,det var visst en fågel som flög vilse i blåsten,den repade sig snabbt och flaxade vidare. Ja det händer spännande grejer här som ni märker!


Lite mörkt ute!

Det är knappt man törs tänka det med risk för att påverka sig själv negativt, men visst börjar det kännas som vi lever i ett ständigt mörker just nu! Det känns som det inte blir riktigt ljust och klart ute någon gång under dagen. Vissa delar av mitt hus ligger liksom i ständig skugga. Det är väl så det är,men inte särskilt uppiggande i alla fall. Snacka om att det gäller att kunna fokusera och motivera sig med annat under den här årstiden. Min dag ser ut ungefär så här! Först en rejäl uppsnyggning av mej själv så jag blir fräsch. Sedan väntar jag på en ev köpare av min duschkabin,hoppas köpet blir av! Efter det har jag tagit några extratimmar på jobbet för att hänga med på ett spännande möte. När det är över efter fyra nån gång så bär det av till Västerås för mat/fika och lite shoppande! En dag fylld med trevligheter i alla fall,och hörrni snart vänder det ju faktiskt igen, minder än en månad kvar faktiskt!

I säng med mej!

Vare sig jag vill eller inte så är det läge att inta sängen nu! Har i alla fall hunnit med att städa toaletten sen jag kom hem strax efter kl 22 ikväll! Tänk vilken energi man kan få ibland. Men nu säger jag åt mej på skarpen att gå och lägga mej,för det är en dag i morgon också!

Putsa glas och speglar!

Glas och fönsterdukar 20st
Såna här snitsiga å billiga fönsterdukar kan man köpa på ÖB för tio kronor. De funkar jättebra tyckar jag,både på mitt glasbord och på speglar! Det enda som kan vara kruxet är att komma ihåg att försluta förpackningen ordentligt,annars vill de gärna torka och det är ju inte så bra!

Öb och sen jobb!

Tänkte mej en tur till ÖB innan jobbet för att köpa lite glasputs där. Jag tänker för allt i världen inte tvätta fönster,men ska försöka få lite glans i dörrarna till duschen,både min egen och den jag tänker sälja! Jag ska nog passa på att köpa något gott att ställa på bordet i personalrummet också,det kan ju pigga upp i det här trista vädret!

Sen morgon!

Vaknade till första gången vid tiotiden idag,men valde att bygga på sömnlagret med en timme till! riktigt skönt att bara låta sömnen komma och bara fortsätta snusa. Nu har jag startat upp min dag mredkaffe och macka. Planerna för dagen är att vara på jobbet kl 14.00 och tills dess ska jag bara göra precis som jag vill! Skööönt!

Godnatt nu då!

Mitt i natten kan man säga om klockslaget just nu va! Det är nog alldeles rätt att gå och lägga sig nu kan man säga. Det ska bli riktigt skönt med sovmorgon i morgon för jag börjar inte jobba förrän kl 14.00. Jag ser med spänning fram emot att öppna min studieplattform så fort jag vaknar för att se om jag fått nån ny kurs utlagd! Jag kan väl säga att jag ser med spänning fram mot vad som kommer att ske den närmaste tiden överhuvudtaget, ja det finns alltid något att glädjas över om man bara vill!


The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open.

Pinnar med salt på!

Lite salta pinnar som kvällsgottis kanske,det är ganska lagom så här på kvällskvisten när man är sugen på något! Som jag är nu!





Lockande va?  Denvar ju ingen särskilt aptitlig bild kanske men jag ska i alla fall ta några nu!


Pluggis!

Men nu är det så där underbart flyt i pluggandet alltså! Snart är den här uppgiften slut och det känns riktigt tråkigt! Men som tur är så har jag två kurser kvar och det ser jag fram emot!

You learn something every day if you pay attention.

Ägg!

Sådär mina vänner,nu är jag hemma igen efter en arbetsmåndag! Dagen har bestått av lite blandad kompott,både nya och gamla uppdrag har utförts och tiden gick fort som vanligt! Nu har jag hunnit steka två ägg,till det har jag mumsat hårt tunnbröd och en kopp kaffe! fortsättningsvis ska jag både plugga och skrubba på duschkabinen,så det blir lite spring både fram och tillbaka i huset!

Lite om ägg!

Testa hur färskt ägget är:
Lägg ägget i vatten. Ett färskt ägg lägger sig på botten, ett veckogammalt reser sig upp till hälften och ett tre veckor gammalt ägg ställer sig helt upp i vattnet, med den trubbiga änden uppåt. Flyter ägget upp till ytan är det riktigt gammalt och ska inte ätas.

När du knäcker ägget ser du att ägget är färskt om det har en hög gula och vitan ligger tätt runt gulan.

Testa om ett ägg är kokt:
Snurra på ägget. Ett kokt ägg snurrar snabbt och jämt, ett okokt ägg snurrar långsamt och ojämnt.

Lunchbreak!

Lax med färska champinjoner och ris,det är vad jag just stoppat i mej. Tillefterrätt blev det en apelsin! Nu är jag alltså redo för att bege mej ut på eftermiddagens arbetspass och njuta av att det inte är nån snö kvar ute!

Body butter!


En sådan här har jag köpt! Derma v10 Boddy butter. Den doftar underbart gott av jordgubbar och gör huden så mjuk och len! Jag tar och smörjer in mej med den innan jag lägger mej! Förresten vet ni att det kom snö här idag? På kvällskvisten just när jag kommit hem så såg jag att det snöade ordentligt,men som tur är så är allt redan borta! Inte nå snö än inte ,det vill jag inte veta av!


Putsat och pratat!

Paus i putsandet! Visserligen så har jag inte tagit i alltför hårt eftersom jag pratat i mobilen samtidigt! Vad spännande, här planeras ett möte som kan bli riktigt givande,nu ska vi bara se till att få ordning på logistiken också,det kan ju inte få bli ett hinder! Strax tänker jag ta mej något att äta,å sen gnida vidare på duschkabinen en stund! See you!

Duschkabinen

Hemkommen från jobbet vid fyratiden,blev det full fart i garaget. snälla Ubbe kom över och hjälpte mig stuva om lite så jag fick fram alla delar till duschkabinen som skall rengöras och säljas. Den fanns här i huset vid inflyttningen och det är inget fel på den alls. En riktigt lyxig variant med olika massage munstycken och grejer! Men olyckligtvis var den på pga omständigtheter inte lämplig att ha kvar,så den blev utbytt och stående tills nu då en köpare har anmält sig! Annars håller jag på och steker lax och plockar lite härhemma så länge!

Sover ifatt saknad sömn!

Som vanligt på jobblördagkvällarna är jag jättetrött. Har sovit ett par timmar redan och skall snart lägga mej för natten.Faktiskt är jag lite snorig också,men tänker inte bry mej så mycket om det! En god kopp te får det bli i stället,så halsen blir lite mjukare! Imorgon skall jag börja kl sju och jobba,men har ett roligt uppdrag som väntar mej,så det sporrar!

Ljus i vårt hus!

Färdig på jobbet när klockan var två! Var ut en sväng och handlade å sen bar vi upp lite julgrejer för att fixa lite adventsbelysningar härinne. Lagat mat,och pysslat mej trött!

Ett ljusarrangemang a la Eddie! Den står på fönsterbrädan i hans rum!

Somewhere over the rainbow!

Eddie gick och nynnade på en sång idag.....somewhere over the rainbow skies are blue,jag funderade vart han hört den gamla låten,kanske de pratat om Judy Garland på musiken i skolan? Vaddå ? Det är ju en skitbra låt har du inte hört den? Då förstod jag att det var en annan version som de yngre lyssnar på. När vi kom hem spelade han den för mej! Den var ju kalasbra! Så här!


Advents ljus my way!

Kom till affären i alla fall! Köpte några en söt led belysning som jag fixade till i en vacker skål som jag fått "ärva".






ska väl fixa till den så inte de svarta sladdarna syns och kanske pimpa den lite till inför julen!


Skönt att vara hemma!

Nu kommer det att bli svårt att motivera sig till att ta bilen och åka och handla när man äntligen kommit hem! Var på jobbet, vid sju i morse och kom därifrån vid fyra.For diekt till Västerås för Eddie skulle hämta ett x-box spel han fått överta efter snälla Pontus! Efter det åt vi på ett lite thai hak på Malmaberg också i Västerås men nu är vi hemma. Jag skulle verkligen behöva till nån mataffär och proviantera men jag bara måste vila en stund först! Det känns som den här kvällen inte kommer att bli särskilt lång för jag har sån lust att sova,det behövs nog för jag har ju en jobbarhelg framför mej!

Mystifies me

Vad fel det kan bli när man börjar! På vardagarna oavsett om jag är hemma eller på jobbet så äter jag nästan aldrig kaffebröd eller andra godaskar. Men en dag som idag när man va var på planeringsdagen på hotellet så började allt matintag fel redan på morgonen. Jag åt för det första frukost hemma vilket jag aldrig gör när jag jobbar,det vet alla som jag jobbar med. Jag har rätt bråttom att bre mackor och ta kaffe när jag susar in strax före sju på jobbet för att hinna med allt. idag har det blivit kaffe å karameller och chokladbitar,lunch å karameller igen å fikabröd och jag vet inte allt. Sen var det bara att fortsätta härhemma när allt ändå var upp och ner så då blev det paj och vaniljsås! Fy bubblan vad jag har ätit idag!

Nu bär det av till sängen med den här låten i öronen!
 En riktig snygging den här låten!





Färdigplanerat!

Så var planerigsdagen över. Det har varit en bra dag,och vi har hunnit diskutera många frågor. God mat var det också,vi höll till på First hotell här i Enköping. Efter att jag handlat lit och varit en eväng på loppisen har jag nu landat hemma och tänker koppla av en stund inna jag sätter igång och skriva på mitt arbete i vårdpedagogik!

Planeringsdag!

Godmorgon världen! Idag har jag fått en liten sovmorgon och tagit på mig icke jobbarkläder fast det är jobbardag! Hela gänget ska på hotell och ha planeringsdag,synd att det inte blir övernattning bara,det skulle vårt gäng behöva,vara tillsammans lite under sådana former. Det blir säkert nån anan gång det! Nu ska vi ge oss på några frågor vi behöcer bättre lösningar på för alla berördas skull! det ska bli kul och kreativt! vi ses när jag är tillbaka på eftermiddan!

MVG

En riktigt trevlig belöning kom till mej idag. På lunchen passade jag på att titta på nätet om några av mina inlämnade arbeten var rättade. Så var fallet och jag hade även fått ett betyg i ämnet hälsopedagogik. Jag blev nästan tårögd och alldeles varm! MVG! Ett av mina favorit ämnen,och jag har haft planer på att använda det betyget till ytterligare en utbildning om jag lyckas. Nu är det ju verkligen andvändbart. Bättre kan det ju inte bli! Glada glada jag!

Matgäster

Vet ni vilken trevlig middag och myskvälljag just har avslutat! Det var jag och mina två döttrar som lagade mat och trivdes tillsammans. När jag kom från jobbet stod då på min trapp och sen dess har det varit full fart,Svea var ju med så det var väl inte så underligt! Hon har ätit allt vi tappat på golvet och busat runt i hela huset. Nu har gänget åkt mot Västerås och jag skall diska och plocka undan efter oss.

Här är Svea den lilla virvelvinden på en bild från i somras.

Dagen blir nu natt för mej!

Nu är det då hög tid att hitta vägen till sängen. Nöjd med min dag och fylld av förväntan inför nästa! Det är väl ett bra läge för en god natts sömn!


Vilken givande afton!

Där var jag i mål med ytterligare en uppgift i vårdpedagogik,har faktiskt bara en kvar nu i det ämnet som jag gillar så starkt! Sedan finns bara pedagogiskt ledarskap och näringslära kvar av mina kurser. Hu vad ska jag göra sen,när jag är klar! Nu känns det som jag aldrig har gjort annat än pluggat och aldrig vill göra annat än att plugga lite på sidan om. Man har liksom fått uppfarten så det har blivit en del av mitt liv! Och ändå lyckas jag få plats med jobb och nöje och vardag i livet så det känns bra! Tänk att november som alla säger är så tung snart är över,det kan man se på att lönekuvertet låg i brevlådan idag om inte annat. Å så har jag så mycket spännande planer på gång under hela december,tur att den där tanden gav sig till känna när den gjorde så jag slipper bli stoppad i mina planer av någon gammal tand som värker!


Hej,där!

Hej vänner, tog mej just en liten paus i pluggandet och kom på att jag inte skrivit något idag,det måste jag ju ändra på nu. Jo jobbat har jag gjort mellan 7 och 16. Som en dans gick det som vanligt! Passade på att handla på väg hem för det var ju som sagt tomt i mitt kylskåp. Efter att ha slängt, ja faktiskt, i mig sill,ägg och en macka så kastade jag mig över pluggandet. Samtidigt med det har jag pratat på telefon med mina nära och kära och planerat lite om julen och fått till en träff med mina tjejer härhemma imorgonkväll. Vi ska ta och laga oss något gott och prata strunt. Samtidigt kommer min gode vän från skogarna över och hjälper mig plocka fram en duschkabin ur garaget som ska på försäljning. Ja det var dagen hittils det.....

Softat

Vad skönt det har varit att vlia hjärnan en stund. Har passat på att ha lite klädvård och strukit mina rentvättade kläder och handdukar. Stryka är något jag förespråkar vad det gäller alla plagg. Även underkläder,det man har närmast kroppen skall väl vara så mjukt och skönt som möjligt eller hur alla modelejon. Nu är ju de flesta underkläder av sånt material att de inte behöver strykas ,men de ser ju så fint ut också! Sen har jag hängt vis fejjan och surrat runt med folk på olika vis. Inte vill jag gå och lägga meju nu inte,men snart är det oundvikligt för jag skulle aldrig riskera att inte vara på topp på jobbet. Så om en stund så.....

Nu blir det tyst i klassen för ikväll!

Nu ni så stänger jag cyberklassrummet för ikväll! Heela dagen har jag pluggat. Bara rest mej för att äta och sträcka på benen. Så fick det bli för jag inte kunde jobba ett dugg med mina arbeten i helgen tack vare den förgrymmade tandverken! Men nu är jag ifatt och kanske lite till! Skönt! Fatta,jag har fortfarande morgonrocken på mig! Inte klokt,men jag har borstat tänderna jag lovar, flera gånger idag!

Kom igen alla och var med mej att fajtas om den här fina Sonykameran
! Kolla in länken!

http://blogg.se/bloggpanelen-sony

Connection

Proppmätt,det blev resultatet av min matlagning. Glömde att säga att en burk tonfisk också ingick bland ingredienserna. Sånt som man alltid har kvar i kylen när allt annat börjar ta slut. Bra att ha mat! Lyssnade på min Stones spelningslista på tuben medan jag skulle fortsätta skrivandet  om inlärningsteorier. det gick inte, jag bara koncentrerade mig på fel sak, nämligen Keith Richards. Det enda att göra var att stänga av honom,inte roligt alls. Lägger honom här så länge! Just den här versionen finns inte med rörliga bilder,men det är just versionen när han sjunger på sitt speciella sätt jag är ute efter. Connection!


Morgonrocken fortfarande!

Vad underbart skönt att fortfarande sitta i morgonrocken och bara plugga! Kasta sig in i den underbara världen av kunskapsinhämtande! Det är just det jag skriver om nu,några olika inlärningsteorier. Det var bara att välja själv, så jag valde behaviorismen vs kognitivismen/konstruktivismen. Så intressant,å jag visste ju redan vilken skola jag tillhör så jag har skrivit så tangenterna kokar! Jag lovar! Nu ska jag laga mej lite mat innan jag fortsätter. Att sticka iväg och handla var inget alternativ, jag gör som Kajsa Warg, tager det jag haver i det nästan tomma kylskåpet, en påse vegetariskt bolognes sås,ris,broccoli  och kikärtor. Det blir ju hur bra som helst. Tur att jag använde mina tidigare erfarenheter och lärde mej något (konstruktivismen)! Smaklig måltid ska det strax bli här!

Ledig måndag!

Måndagmorgon är ingen dålig morgon,särskilt inte när man är ledig! Tvättmaskinen är igång i källaren och jag tar en god kopp kaffe och macka. Visserligen är det grått och trist ute men så länge det inte är nån snö så är jag glad! Strax sätter jag fart med mina skolarbeten så får vi se hur det rullar på,kommer väl att behöva ett break framåt dan och då kanske solen har kommit,vi får väl se om jag får lust att ta mej ut då!

Goodnight!

Nu är det dags att säga godnatt  till er alla goda vänner! imorgon är en ny dag och då fortsätter resan i verkligheten. Jag måste jobba ifatt det som jag struntat i p ga tandverken, framförallt mitt pluggande.  Nu är den som bortblåst och allt är bra igen! Tur att jag är ledig i morgon,då kommer det att bli gjort. För lata mej kan jag,men dessutom kan jag lägga manken till när det behövs! Kommer att vara uppe med tuppen,den latare av dom förmodligen!

Kläder är kul!




Den här polotröjan/klänningen är så skön! 199 kronor kostar den på HM,jag tycker det var ett mycket bra köp.Jag gillar dessa stickade klänningar som kommit på modet igen! Det blir så snyggt tillsammans med några snygga leggings eller strumpbyxor.

Strumbyxa Grå
De här från lindex,kostar visserligen lika mycket som klänningen har jag till i alla fall! Blir supersnyggt! Nu har jag ju dessutom de perfekta stövlarna till,de som jag visade tidigare idag i ett inlägg. Ja,ja kläder är inte det viktigaste i livet men nog är det väldigt väldigt kul i alla fall!

Köpte stövlar och fotade!

Eftermiddagen idag blev förutom ett lyckat feltryck så här. En god buffé intogs på Wok and go tillsammans med Eddie.Efter det for vi till köpcentrat på Erikslund. Vi kollade skor på Deichmanns, vi handlade båda två,jag fick tag på dessa på rea för 99 kronor!



Vi smög in på vasrsin toa Eddie och jag och kom ut med nytt på fötterna! De passade super till det jag hade på mej,grå stickade strumpbyxor och svart stickad poloklänning! Bidde nöjd med impulsköpet!



Hade tagit med mej kameran för att mörkerfota lite,men det var små regnigt och ruskigt så jag tog bara några bilder på parkeringen



Nöjd med hur objektivet och inställningarna skötte sig i alla fall,för några år sen tyckte jag detta var svårt att få till,särskilt eftersom avståndet är rejält stort från där jag står till det jag fotat.Jag kan ju haja att bilderna inte är intressanta att se på för nån annan ,men för mej är det träning och utveckling. Får fortsätta experimentera med detta framöver!

Så det kan gå!

Vilken lyckträf,.skulle sätta på datorn när jag kom hem för att jag hade lite Keith Richards abstinens men råkade trycka på fel dator. Har min gamla kopplad i ett nätverk med den nya för att jag ännu inte tömt den på allt jag ville spara. De senaste gångerna jag försökt starta den så har den inte funkat. Jag hade i stort gett upp hoppet om att den skulle starta igen. Alla bilder hade jag flyttat över till en annan hårddisk och en del av all musik också,men fortfarande fanns det tonvis kvar att flytta.Visserligen går det ju att ladda ner igen men som tur var så när jag tittade till på skärmen så var det den gamla datorn som var igång. T om det,nätverket hade känt av vilken dator som var på så jag behövde inte ens ändra inställningarna till skärmen som jag trodde. Så de senaste timmarna har jag ägnat åt att plocka över allt jag ville spara till den externa hårddisken. För mej är nu den lilla svarta tingesten nu värd hur mycket som helst,alla mina bild och musikskatter ligger nu där och väntar på att föras over till den nya burken. Ett arbete som kommer att ta lite tid,men vad nöjd jag är med mitt feltryck!

Tar en sväng!

Nu packar jag ner kameran och lite annat smått och ger mej ut på en liten tur. Till att börja med blir det lunch i Västerås och sedan Kanske lite ficka och snick snack på "spången". vi hörs igen senare idag gott folk!

The nearness of you!

Mer känslosamt kan det väl knappast bli! vilken oslagbar kombination! En stentuff rocker med en sån låt,som går rakt in i hjärtat!


Söndag

Söndag morgon! Vaknade riktigt riktigt tidigt i morse men tyckte det var onödigt att gå upp då!. Drack en kopp te och åt en macka i sängen och somnade sen genast om. Nu  har jag precis vaknat igen och tänker sätta igång dagen. Först blir det kaffe och lite skön Stones musik till det och sen gör jag mej sakta iordning för en tur till Västerås!

Forever



Det är med stor respekt för dessa musiker och deras liv som jag använder denna låt till kvällens godnattsång! Så snyggt på alla vis!

Lördagskväll snart

Har lite funderingar på var lärdagskvällen skall gå av stapeln,just nu pekar det mesta på att festligheterna blir här i mitt hus. Det tycker jag är bra för det känns lite segt att dra i väg för långt bort efter den här dryga tandverken som tagit rejält på mina krafter. Har inte haft någon särskild aptit heller,så lite pizza blir säkert bra! Nyss har jag roat mej med att titta på förra avsnittet av Så mycket bättre,det som handlade om Timbuktu. Riktigt bra var det! Men nu sticker jag en sväng in i rolling Stones värld och njuter av dem istället.Grymma gossar det!

RollingStones.jpg

Tanden & Rolling Stones!

Godmiddag får jag väl nästan säga vid den här tiden! Försökte mig på att sova bort den trista svullnaden på min vänstra kind efter strulet med tanden igår. Har inte riktigt lyckas utan ser ut lite som Lina i Emil i Lönneberga när hon hade problem med en tand. Men får väl hoppas att det snart är över,så sa tandläkaren i alla fall! Annars har jag fastnat i en Rolling Stones period vad det gäller musiken,framför allt är det Keith Richards som fångar mitt intresse och det finns ju så mycket bra att se på tuben,både gammalt och nytt. Alla herrarna i bandet är ju mycket karismatiska personligheter och de är dessutom extremt duktiga musikaliskt. Såklart,hur skulle de annars kunna blivit så stora som de är!

Going offline!

Dags att stänga ner här och fortsätta myskvällen offline! Grabbarna i Stones har varit närvarande hela kvällen men har nu gjort sitt tills vidare. Jag säger helt enkelt god natt gott folk! See you!


Keith Richards äger!



Vad har inte dessa män varit med om under sin karriär! Snacka om rockrävar!

Nåt gott att äta...

Passade på att handla lite när jag var på väg hem från tandläkaren. Ett nytt gott ta från Friggs. Minty Liquorice! Det blev inte så mycket äta idag för tanden störde mej rejält,men nu ska jag strax fixa ihop nåt gott åt mej! Sen blir det en lugn och fin myskväll här i huset. Värmen är på gång också sen jag vred upp den något i går kväll och så blir det massor med värmeljus, det blir mysigt det!
 

Fixat!

Vad bra nu är tanden fixad,och jag har fått en ny tandläkare. Passade på att byta från min gamla i Västerås och hakade på här istället. Visst är det förlösande när värk släpper,man blir som pånyttfödd! Nu ska jag plocka undan lite här hemma och sen se vad den här kvällen tänker bjuda på!

Ont i tanden!

Oj,oj oj jag har fått akut ont i en tand och vill inte ha tandverk i helgen.Hade tur och fick en akut tid till tandläkaren så nu sitter jag på jobbet och väntar på att få gå dit. Skööönt det för tandvärk är irriterande!

Time out!

Nu har jag bestämt mej,det måste bli sängen nästa nu medetsamma. Jag behöver helt enklet sova nu. Imorgon jobbar jag först 7-14 och ev blir det ett extra pass på lördag förmiddag fast jag egentligen är ledig. Inte helt klart än men klart är att jag är trött så godnatt alla!

Vinterdäck på!

Vid fyra tiden när jag skulle ge mig iväg mot min vän som skulle hjälpa mej att få på vinterdäcken så var jag helt slut. Nån form av förkylning på gång. Jag frös och ver helt eländig men ville verkligen få på däcken så jag gav mej iväg ut . När jag åkte så frös jag så jag körde värme på fullt hela vägen,jätteskönt men jag blev så sömning så jag höll på att somna flera gånger. När jag var framme så ramlade jag nästan in genom dörren, helt färdig. Då säger min snälla vän, -vila du så fixar jag däcken och kollar olja och sånt under tiden. Jag la mej på kökssoffan i den sköna värmen och somnade genast. Efter en timme väcktes jag av nu är det klart,vill du ha kaffe nu? Vilken fantastisk människa va! Sedan satt vi och pratade i flera timmar om ditt och datt. När jag gav mej av hemåt så var det alldeles stjärnklart på himlen,såå vackert. Det märks ju så tydligt där ute på landet.

Vinterdäck ska på!

Hallå,nu är jag tillbaka efter ett litet avbrott sen igår! Imorse var jag uppe vid sextiden fast det blev ganska sent igårkväll. Jobbade fram tils klockan tre och nu är jag hemma och tänker äta lite. Strax ska jag bege mej ut på landet inärheten för att byta till vinterdäck hos en god vän! Hög tid för det verkligen!

Vad kul alltså!

Sill och potatis i magen och överlycklig för att min nya kurs var just vårdpedagogik. Det känns som jag har ett helt internet i mitt huvud att plocka erferenheter ifrån. Ett helt arbetsliv nästan. Därför kan jag inte sluta skriva,men jag måste ge mej nu. Vid halv två tänkte jag vara på jobbet och jag måste förbereda mej lite för det nu! Ses ikväll gott folk!

Hos mej hittils idag!

Det är inte ofta jag tackar nej till extra timmar på jobbet. Men imorse blev det så i alla fall. Jag behövde tid på mej att komma in i duschen och fräscha upp mej efter snor och nysvändan igår. Nu är den i stort över som det känns nu i alla fall.En hel del har jag hunnit med praktiskt härhemma idag och dessutom har jag skrivit färdigt och lämnat in sista delen i kursen hälsopedagogik. Nu är det bara tre kurser kvar i hela utbildningen,det är Näringslära,Pedagogiskt ledarskap och Vårdpedagogik. Alla tre kurserna är valbara och ihopplockade efter eget huvud och intresse! Det är det som gör det hela så fruktansvärt kul och motiverande. Så för tillfället har jag ingen öppen kurs men väntar ivrigt att min lärare ska läsa mitt mail om öppnande av ny kurs. Undrar vilken av de tre det blir! Spännande!





Dessa två stackare håller fortfarande ställningarna i min trädgård. Men snart får de vintervila!

Jag gav mej morgonen

Det bästa med att jobba sent pass men ändå vakna tidigt!



Man tänder några ljus och dricker sitt goda morgonkaffe i lugn och ro. Bättre start på dagen kan i alla fall inte jag få. Då sitter jag där och grunnar och ser mej omkring. Kommer på något som måste göras och sakta vaknar dagen. Så här såg det ut från min altan då vid åtta tiden i morse!





Vackert va! Jag kan inte annat än känna sig lugn och nöjd med den lilla plats på jorden som jag just nu kallar för mitt hemma! Det skänker lugn till själen att leva vackert.


Tips!

Om du photoshoppar så kan jag dela med mej av ett kul tips. Ett filter som heter Cybia och som innehåller flera olika delar,där varje del sen i sin tur har massor med olika inställningar och justeringsmöjligheter. Lovar att det finns kombinationer i det oändliga. Det måste faktiskr upplevas.Här är några exempel.



Originalbilden,har såklart "tvättat" bort smutsen på linsen innan redigering.



En cyberinspirerad variant ,gjorde med ett fåtal klick!



Nåt annat,bara sådär!


Tjong,poff så blev det så här!

Sök på Cybia photoshop filter och ladda ner hela bunten. Packa sedan upp dom om så krävs och stoppa sen in dom i programmet där det ligger på din dator under fliken filter. Sätt sedan igång och experimentera,du kommer att bli beroende,så kul är det!

Å han säger att jag är konstig...

Här är några bilder jag tog hemma hos min far idag. Han brukar säga att jag bara köper konstiga saker till mitt hem . Men kolla vad som finns i hans bokhylla då!



Hmm...



Jo,jo snyggt!



Kalas,han håller sig i alla fall strikt till sitt tema och blandar inte in några kristallvaser eller annat sk "bjäfs". Inte undra på att man blev som man blev. Fördelen med att växa upp med sånt här tänk runt omkring sig är att jag nog lärt mej tänka lite mer individuellt och utanför ramarna. Mina vänner under uppväxten hade ingenting liknande i sina föräldrahem,så jag lärde mej att det är okej att vara olika och göra på sitt eget sätt,då trivs man bäst! Dessutom blir hemmet mycket mer personligt och unikt och så vill jag hoppas att mitt hem upplevs också. Att det andas Eva-Lena!

Coolt lack!

Visst känner jag mej lite mindre mosig nu efter en stund i hemmets lugna vrå! Men nog har jag fått en liten slänga av snuva,det kan nog konstateras. Just nu håller jag på och arbetar med de hälsopolitiska målen vi har i Sverige,undrar hur många som känner till dem? Det finns faktiskt elva stycken sådana.Det jag tänker fördjupa mig i är kost och livsmedel. Hjärnan laggar lite för tillfället så jag tänker ägna mej åt lite annat en stund. Bl a nagellack och fotoredigering. Sedan skall mina växter bli lite ompysslade också,det har jag lovat dem! Kör på det så länge i alla fall!





Den var väl cool!

Nagel marmorering



Så fort jag skaffat destillerat vatten så ska jag testa detta! Visst är det coolt!

Vad jag pysslat med idag

Visst är det läskigt när man tar t ex en ipren eller alvedon och så liksom fastnar den i halsen. Man känner att den sitter där men får varken upp eller ner den vad man än gör! Just så är det för mej nu! Kände att jag behövde något lindrande när jag kom hem från min resa idag. Antingen beror min snuva och mosiga skalle på att jag umgåtts för mycket med katten Bubblan eller så är det en förkylning som stör! I vilket fall som helst så ignorerar jag det hela! Vid halv elva tiden på förmiddan idag så plockade jag upp Mimmi och Svea som planerat i Västerås! Vi for genast vidare till Surahammar där vi tog med far min på en lunch på en pizzeria. Surahammars utbud på lunchställen har krympt rejält på sista tiden.Men vi blev mätta och belåtna i vilket fall som helst! Vid tretiden var vi tillbaka i Västerås och jag tog en sväng på Loppis och fyndade några svarta blomkrukor billigt. Sen bar det av till blomsterlandet för att köpa några växter att stoppa i dom också! Visstja, fick med mej tre pelargoner från far som han tänkt kasta. Sånt kan jag inte se,så nu åker de ner på vinterförvaring i min källare så kan han få tillbaka dom i vår när jag skrämt igång dem igen!

Finmorgon!

Redan klockan åtta var jag uppe och ordnade till en överraskningsfrukost åt mej själv. Jag hade tända ljus och dukade fint vid köksbordet. Inget slafsande vid datorn i dag inte! Jag tog mej tid och åt min macka med gott kaffe och avslutade det hela med en sharonfrukt! Nu ska jag snygga till mej lite och sen åka till Västerås för att hämta Mimmi & Svea och sen vidare till Surahammar för lunch och umgänge. Kameran får hänga med i det här fin höstvädret! Så hej på ett tag vänner!

Tea for one!


En kopp sånt här gott te har jag druckit ikväll. Det börjar bli te tider nu,när kylan kommer närmare inpå. Imorgon mina vänner då är jag ledig! Jag har tänkt mej en tur till Surahammar för att hälsa på far min. Med mig tar jag Mimmi och Svea. Om vädret är bra blir det nog en promenad  men framför allt ska vi äta en god lunch någonstans!

Plugghäst jag!

Då känner jag att det är dags att sträcka på ryggen lite. Men det är svårt att slita sig från arbetet om Läkare utan gränser som är den hjälporganisation jag valt att skriva om. Jag trivs så med deras tankesätt och syn på hur det hela med humanitär hjälp måste bedrivas. Det känns som arbetet kommer att bli väldigt lyckat! undrar vad jag ska göra under min lilla paus? Sätta på en bra låt och plocka lite i huset en stund kanske eller nåt liknande. Förresten jag ska ta och ringa min vän som var ute för lite skit och är krasslig,det blir bra!

Sharon

Dags igen för denna underbart goda frukt!

Sharon som den heter i förädlad form men den benäms också ofta Persimon! Just idag köpte jag fyra stycken för man fick två för tio på coop! Det känns som säsongen är ganska kort så passa på catt njuta av denna underbara frukt! Jag brukar dela den på hälften och äta ur den med en sked. Såklart ska den kännas lite mjuk när den är riktigt mogen! I övrigt har jag jobbat mellan sju och fyra idag och även varit och lämnat in pappren på skolan som jag fyllde i igår. Så nu är det fritid en liten stund tills jag kör igång med pluggandet igen!

http://www.livsmedelssverige.se/hem/fakta-om-mat/259-sharonkakipersimon.html

Streets of love

Hoppeliskutt,efter att ha suttit stilla länge och skrivit på mitt arbete så kändes det som jag behövde sträcka lite på mej,så det blev ett hemmasnickrat träningspass i vardagsrummet. Snacka om att jag fick upp värmen jag som frös nyss! Jag ska väl erkänna att jag inte pluggat hela tiden,fastnade lite i Rolling Stones på utube,de är så faschinerande att titta på för de sträcker ju sig som grupp över rejält många år! Här är en video utan bilder på bandet,för här är det låten som gäller,vackert i mitt tycke!


Blankettifyllning!

Blanketten som legat och stirrat på mej i några dagar är nu ifylld. Det är alltid samma visa! Att det ska vara så svårt att få det gjort. Bara några få uppgifter om studierna tillSvensk vård och kompetensutveckling men ändå ska jag sega mej i flera dagar.

Nu är det i alla fall bara att lämna in den i morgon när jag åker till jobbet. I övrigt ska jag strax starta upp mitt arbete där jag valt en organisation som jobbar med människors hälsa och välmående. Jag har valt läkare utan gränser som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Sedan dess har det ju varit några dagars dator krångel och massa arbete,men nu ska jag i alla fall köra igång på mitt nyinstallerade word!

Mätt!

Oj vad frusen jag blev. Efter maten har jag nämligen ätit glass,det kan vara så rysligt gott och det var det nu så jag åt mycket! Smaken var wienernougat och till det var det kaffe! Maten var underbar den med,lax med färska champinjoner och paprika i en röd curry. Till det ris! Snart skall jag fylla i några blanketter jag behöver skicka in och så kolla lite på studieplattformen om det blivit något rättat sen sist! Hörsa senare vänner!

Hejsan då!

Avslutat en trevlig jobbar dag alldeles nyss. Nu är jag hemma men strax blir det ICA butiken för lite inköp! Det blev bara lite risgrynsgröt till lunch så magen börjar ropa på något lite mer rejält! Vad det ska bli har jag inte bestämt än men att actifryen kommer att användas på något vis är nog troligt! Måste säga att jag känner mej rätt trött just nu,men det brukar ge sig framåt kvällen,då piggnar jag alltid till!


Everybody's changing!

Så,detta är sent nog för mej! Drar mej mot sängen för en liten lur!



Här är en sån där radioskvalar låt som jag ofta hör i jobbarbilen på dagarna! Den är rysligt skön att fara runt till tycker jag! ska nog erkänna att jag inte alls känner till bandet sen tidigare,men soft och en bra sångare! Nåt att somna till kanske,sov gott alla vänner!

Lördagsnjutning!

3 st morötter,en tomat skuren i bitar, en liten liten skål med tortilla chips och lite vitlöksdressing har jag på en bricka framför mej nu! Det ska jag smaska på medan jag njuter av lördagskvällen. Det får inte bli så sent,för imorgon börjar jag jobba kl 7 och kör till 16.00 Sen ska man ju hinna m,ed fars dag också,så det gäller att va på G. Mmmm vad gott mogen tomat och vitlöksdipp,nice!

Zoegas!

Vad bra allt känns nu! En god kopp kaffe,råkade få med mej ett paket Zoegas till min Dolce Gusto när jag handlade sist,det var inte meningen. Men eftersom det går så bra att reglear styrkan på kaffemaskinen så blev det faktiskt mycket smakfullt och gott! Uppkoplingen funkar,en maskin tvätt är hängd och diskmaskinen brummar så trevligt i köket. Vad skulle vi göra utan alla dessa manicklar och apparater! Tänk vad frustrerad man blir när det inte funkar,men är allt som det ska så tänker man inte på dom,man tar det hela så självklart! Om en liten stund sticker jag till jobbet så då hörs vi väl inte förrän jag är tillbaka nån gång efter 22 snåret! Ha det bra tills dess!


Nu är det lugnt!

Ha! Äntligen online igen och på rätt sätt! Ett visst huvudkliande även på experten för att få igång nätuppkopplingen på rätt sätt! Nu finns i alla fall en tillfredsställande lösning tillsvidare! När det nu blev lite mer riktigt så är datorn mycket snabbare också! Roligt tycker jag! nu kan jag lugnt gå ner i källaren och plocka upp en maskin tvätt som ligger kvar därnere. Sen blir det matlagning och eftermiddags mys innan det är dags att börja jobba kl 16.00. Kan ni tro vad lugnt och skönt det brukar vara att jobba en lördagkväll? Och vad nöjd jag kan känna mej när jag kommer hem efter 22.00 och vet att jag gjort något vettigt av lördagskvällen! Så jag ser fram emot resten av den här lördagen med glädje!

Retligt problem!

Ja äntligen ute på nätet igen,men inte på min egen nya fina dator inte,nej efter att jag stäng av den igår så ville någon inställning någonstans att jag inte skulle kunna komma ut på nätet. Eddie är glad i allafall. det trådlösa nätverket gör att han kan komma åt nätet på sin laptop nu. Det kunde han inte med det gamla modemet. Så funkar gör det i alla fall,men något måste göras för att jag ska få åtkomst från min stationära. Hela eftermiddan har jag försökt och dessutom haft experthjälp på telefon men vi har inte lyckats lösa problemet än! Men skam den som ger sig,det ska gå! Nu är jag törstig efter att ha ätit tortilla chips och vitlöksdip,ett stort glas äppeljuice ska det bli strax!

Före kl 24.00 ska jag isäng!

Efter en härligt händelserik och skön dag är det nu dags att ta en tur till sängen! Nog för att jag skulle kunna sitta uppe hela natten vid nya datorn när nu allt funkar så bra,men det kommer ju en morgondag också! Klockan sju tänkte jag vara på plats på jobbet,men det är ett kort pass imorgon,så jag slutar redan kl 14.00.



En bild från tidigare idag igen! Har ni sett så trädet griper med sina rötter i marken för att hålla sig kvar.



Här är en bild som jag lånat från fotokompanjonens kamera. Det är jag som tjolahoppar i sanden!

Mer bilder!







Det var ett riktigt bra fotoväder idag så det blev många bra bilder i mitt tycke! Ingen av dessa bilder är redigerade, de är bra som de är men säkerligen kommer de att användas i shopen framöver bara för att det är så kul!

Vad kul!

Wow vilken dag, massor med bra upplevelser i gott sällskap! Imorse blev det upp och hoppa och sen fullfart in till Elgiganten i Västerås. efter nån timme och lite till klev jag och vännen ut därifrån med en ny dator och en wacom ritbräda ! Jag ska förklara sen vad en Wacom är om någon undrar! Iväg hem till Enköping med mina skatter och sen fortsatte vi ut till Bredsand för en fotosession i det underbara vädret! En lite annorlunda fikastund på Bressefiket blev det också! god Thaimat på Bunthas och sen hit hem för att installera och testa dator och ritbräda. Och framförallt för att titta på alla bilder! Oh vad bra de blev!



Där har jag nåt motiv på gång!



Den här bilden är från min kamera. Jag hade ändrat vibalansen för att göra bilden ljusare,det förlorade jag verkligen på vad det gällde himmelen.



Samma motiv men med bättre tjong i färgen. Den är tagen av min fotokompis,han har en alldeles ny toppenkalasbra kamera!
Ser ni vad fint solen kommer fram mellan trädets grenar! Och himlens färg är mycket bättre här!

Stora Datordagen!

Ledig idag som sagt var! Nu är jag uppe också,tilloch med nyfixad och klar för en sväng ut. Först bär det av till elgiganten i Västerås .För idag är dagen då jag köper en ny dator för att sen svälta resten av månaden! det ska bli så skönt att kunna använda alla gprogram utan att allt segar ihjäl sig. Så nu när solen tittade fram så gör jag det jag med! Hej så länge vänner!

Den där känslan....

Den där känslan ni vet, då man så här när klockan börjar dra sig mot alldeles försent att vara uppe tiden! Då man känner en slags inre press på att jag måste sluta med det här och gå och lägga mej för att jag ska orka i morgon grejen? Visst är den jobbig,jagar en som en skugga vart man än går! Jobbigt jobbigt,man får bara mer för sig man skulle vilja göra,oj oj nu är det sent..... sen plötsligt när man inser.... jag är ledig imorgon och kan vara vaken hur jäkla länge jag vill,då är det riktigt förlösande! Wow poff underbart, bomber och granater! Just den förlösande känslan upplever jag nu! Kalas! Och jag ska använda tiden till att bara såsa runt och göra ingenting en lång stund till! Sen har jag ändå massa planer för morgondagen med det hinner jag med lätt! Natten är ung,och datorn funkar ännu!

Allt möjligt jag håller på med !

Nästan fem timmar sedan mitt förra inlägg. Vad har jag då pysslat med! Först blev ju maten klar så jag åt min sill och potatis. Till det två stekta ägg och massa gröna oliver. Sedan kastade jag mig över min nya kurs Hälsopedagogik. Superduper kul! Första arbetet bestod av att göra en häloprofil för någon. Jag valde att göra en på mig själv och sedan arbetade man med att beskriva förändringar och motivera dom. Såå kul och gick så bra att den redan är inskickad. Visst ja, hann ju dessutom med att prata i telefon med en god väninna och sedan med Jenny för att diskutera inköp av den nya datorn. Tur att hon jobbar där hon gör! Samtidigt hade jag FB chatten öppen och där finns ju många goda och kreativa vänner att tala med. Ändå har jag gott om vänner som inte har FFb överhuvudtaget och då får man lösa det med sms. Nu har jag börjat med uppgift två också. Jag fick välja någon organisation som arbetar för folks hälsa och jag valde läkare utan gränser! Gillar såna där oberoende grupper! Det ska bli kul att sätta sig in i deras arbete närmare. De har ju ändå fått Nobels fredspris ! Ja jag ska väl erkänna en liten grej jag gjort ikväll som jag ångrar! Jag åt upp en skål med chips helt i onödan,jag skulle ju inte alls ha den jag!

http://www.lakareutangranser.se/

Sill och potäter!

Riktigt nrvös var jag faktiskt när jag kom hem,datorn satte sig på tvären såklart och trilskades en bra stund innan den ville hoppa igång. Men nu så! Jag fick ju en ny kurs öppnad idag och tänkte kika lite på den när jag har ätit! Det är just det den handlar om vad jag hann se tidigera,kost och hälsa! Det ligger mej varmt om hjärtat det! Annars så är nog potatisen strax klar och till det blir det sill! Jorå! Återkommer när jag läst in mej lite på uppgifterna som ligger framför mej den här gången!

Nu blir'e morot!

Färdig med kursen rehabilitering/habilitering. Nu har jag bett att de ska öppna nästa förhoppningsvis Vårdpedagogik! Just nu flyter pluggande på riktigt bra å det är skönt det! Inte hinner jag putsa matsilvret eller knorra banden på örngotten om nån nu vet vad det är,men det gör mej inget att prioritera bort husmoders sysslorna för tillfället. Klockan är nu 22.00 och jag ska ta mej en rå morot som belöning,för nåt anat har inte den här husmodern kommit ihåg att köpa hem. Imorgon väntar ett spännande arbetspass mella 7 och 16 igen. Jag kan aldrig få nog!

J. B. Lenoir

Såå länge jag varit borta från bloggen nu igen! Men bättre sent än aldrig som man säger! När jag jobbat klart idag åkte jag direkt till Västerås,landade väl där strax efter halv fem. Vi passade på att äta på Wok & go Eddie och jag!
Vi satt där och mumsade och pratade om den amerikanska medborgarättsrörelsen och hur de svarta fick kämpa för sina rättigheter. Vi blandade in musiken i det hela oc pratade bl a om J.B. Lenoir som dog i den kampen.



Här är en favvo låt med J.B kvaliten är ju som den är,detta är ju inte precis inspelat igår.
Sedan var vi runt lite på shoppingcentret och spanade. fikade på Ikea och letade efter en minuten automat så Eddie skulle få lära sig att göra en saldokontroll på sitt kort! Tillbaka i Enköping är det väl att packa upp grejerna jag handlat och sen plugga lite!

Dag och natt creme!

Vad tror ni kan den här hjälpa tro, visserligen är det ju en dag creme och nu är det sen kväll,men det kommer väl inte smörjan att fatta va! Vet att jag resonerat om detta förut. Om man googlar på det får man svaret att nattcremen är fetare än dagcremen,det kan man ju kanske köpa, men då gäller det ju bara inom samma serie. Jag köpte i alla fall den här idag och den får duga till både dag och natt. Då avslutar jag med att säga godnatt till alla,både kända och okända! Imorgon börjar jag med att jobba mellan sju och fyra,sen blir det kanhända en liten tur utåt,vi får väl an se!

Take care all friends!



Vilken härlig kväll. Ätit gott och avslutat ett ganska rejält arbete inom rehabilitering/habilitering. Nu är det bara en del kvar i den kursen! En god vän ringde mej nyss och jag fick en förklaring på varför han inte hade gått att nå i helgen. Han hade hamnat på sjukhus med ett akut problem av ganska tuff art. Återigen blir jag påmind. Var rädd om dej själv och sköt om dej ordentligt! Livet är såå skört,nog för att jag blir påmind om det på jobbet varje dag men det kan ändå inte sägas tillräckligt många gånger!!


Halllluuuu!

Kör en vända med Actifryen igen,det gjorde jag även igår faktiskt. Just nu ligger däri potatis,morötter,kålrot,lök och massor av goda kryddor. Lite passerade tomater och mer kryddor är på gång! Annars har jag jobbat sen typ kvart över sex i morse och till 16.00. Efter det en inköpsrunda och sen ett möte med kloka kvinnan på byn. Nu är det väl plugga som gäller resten av kvällen kan jag tro,men vi hörs under resans gång!

Tack för den här dagen!

Stänger butiken för ikväll! I morgon har jag lovat göra ett jobb före ordinarie arbetstid så det blir att ställa klockan på typ halv sex. Jobbar till kl 16 och sen får vi se vad som sker! Kansle lite städning här skulle vara en god ide. Tänkte ju göra det ikväll men så startade datorn och det blev som det blev.....Sen ser jag fram mot en fotoutflykt inom en snar framtid,så här kan det se ut då!


Kvällsro

Sitter just nu här och njuter av en portion chokladmousse! Den här gången blev det mousse också,inte som sist när jag förmodligen hällde i för mycket mjölk. Det ville aldrig stelna utan blev som chokladmjölk istället! Vilken tur att datorn fungerar igen,det är så många man håller kontakt med på nätet även om man träffas live. Eftersnck och bilder och sånt. Jag saknar det verkligen när man inte kommer åt det. För att inte tala om bloggandet,det ingår ju i ens dagliga tänk numer, att man tänker det där ska jag skriva om ,eller den bilden ska jag lägga ut! Ja så var moussen slut och jag är redan dyngtörstig. Vatten vatten....

Till nattens riddare!



Vad bra hon sjunger Adele,helt fantastiskt!

Garderoben från helvete!

Min dator är inte vad den har varit! Men idag fick den för sig att starta igen. Länge och väl  höll den på med att renovera sig själv och sen funkade det bara! Än så länge i alla fall. Nu ska jag passa på att flytta över all musik också till den externa hårddisken,det kommer att ta lite tid men kan vara värt det i alla fall! Annars har det varit en bra och händelserik helg. fredagskvällen spenderades på åttonde där grabbarn slet med vad de kallar Garderoben från helvetet! De har nu hållt på att pyssla med att få ihop den länge,så här såg det ut i fredagskväll!

I lördagskväll äntligen fick jag ett mms med en bild på en färdig garderob,snyggt blev det! på den här bilden håller dörrarna på att passas in. När det sedan var dags att borra i taket så tyckte inte grannarna att det var något läge för det ,så det var bara att avbryta!
Lördagkvällen spenderade jag i västerås,först en sväng på några pubar sen vidare ut till hoj klubben Tramps för lite fest! Under kvällen lyckades jag äntligen träffa en vän sedan långt tillbaka, till slut korsades åter våra vägar, det var mycket trivsamt!


Nu ger jag upp!

Jäkla skit dator!


Borde sova nu!

Ja vad ska man göra? Tiden bara går och jag kan inte stoppa den. Jag vill sitta uppe en stund,men jag vill samtidigt vara pigg i morgon på jobbet. Slutsatsen blir att jag snart ska lägga mej,jag ska bara...greja lite till!

Angie

Den här dagen kommer jag att komma ihåg bl a för den spontana och trevliga lunchen med Eddie och goda vännen. Vi lagade kyckling i succé pannan,återigen lika lyckat. Jobbat har jag gjort både morgon och kväll,var bara ledig tre timmar mitt på dan! Blev en spontan fika stund där med med hembakt tårta och allt! Nu på kvällskvisten gjorde jag en sak jag ångrar,åt en hel påse strips på MAX,fett onödigt egentligen!
En låt som är såå bra så man glömmer att lyssna på den. Och åter igen Angie är ingen kvinna,det handlar här om drogen heroin!

Lagar å sånt!

Har nu tagit en paus i pluggandet, tillslut blir det för mycket och då är det bara en god kopp kaffe som hjälper! Är nu inne lite på lagar och paragrafer som styr vår hälso och sjukvård och det är inte så kul men nödvändigt att känna till en del om! Kanske man hade de kunskaper som behövs redan innan men nu ska det ner på pränt också!Ja en liten paus till blir det,sen fortsätter jag en liten stund till innan jag lägger ner för idag!

Godaste räkorna!

Direkt efter jobbet,där jag blev en halvtimme sen var vi direkt och handlade Eddie och jag. Vi tänkte testa ett recept vi sett för actifry pannan. En grovt delad lök,,4 hackade vitlöksklyftor, en grovt hackad grön paprika och åtta färska skivade champinjióner i pannanca fem minuter,tillsammans med typ en halv matsked olja.Sedan hällde vi i 2 matskedar kryddblandning. Vi tog caj p:s barbecue. Körde en minut och sen i med en tub tomatpure,körde alltihopa en kvart. Sedan i med en påse skalade räkor eoch en liten påsae skalade frysta kräfrstjärtar. Efter ytterligare fem minuter var allt klart.  Det blev en supergod röra av alltihop som vi åt med ris! Perfekt tillagat och så lätt! Det jag upptäcker är det allra bästa med Actifry är att det aldrig blir några problem med värmen. Man behöver inte passa eller vrida upp och ner ,utan temperaturen är jämn och fin och maten blir perfekt tillagad!


Det är en sån här manickel jag pratar om! Ett kalasbra köp!

Värmeverket!

Återigen fixat lite med en bild från en vän. Den föreställer kraftvärmeverket i Västerås. Här är originalet!

Ganska mörk och platt,så jag började med att ljusa upp den lite. gjorde sedan samma bild i ytterligare två olika exponeringar för att kunna stoppa in den i photomatix och göra ytterligare justeringar och sen slå ihop alltihop till en HDR variant,gjorde förresten två olika versioner,det är bara att välja vilken som ser bäst ut i betraktarens egna ögon!





Självklart gör sig alla bilderna bättre i storre format men man ser ju i alla fall skillnader!

Å här går jag och funderar på nästa bild jag tänker ta!


Nya blomster!

Nu utnyttjas ledigheten maximalt här vill jag lova! Har lagat mat, tvättat och hängt alla plagg,varit och är social med vännerna på nätet via Fb,mm. Springer runt i huset och flyttar om och fixar med blommorna.


En sån här fast det vita är alldeles svart på mitt exemplar! riktigt snyggt och annorlunda,får se till att ta ett foto på min när tid finnes.

Flamingoblommor i rosa och lila nyanser. Copyright homestylist.blogg.se

En lila flamingoblomma köpte jag också,ni ser var jag lånat bilden!

Nu ska jag se om datorn pallar att jag öppnar photoshop en stund, den är segare än kola redan och shopen är ju ganska tungt när man jobbar med stora grejer!


Tokshoppat = nöjd!

Ni förstår väl att dagen har bestått av en mycket lyckad shopping eftersom jag inte hörts av på hela dagen! Massor av kläder till hösten,grejer till hemmet,krukväxter,blomkrukor och julklappar och vete katten allt som samsades i skodan på väg hem! En riktigt god bulgur sallad från Levinskys mättar magen fortfarande! Nu måste jag packa upp och fixa till så kanske jag kan bidra med lite bilder senare!

Ut på tur!

En ledig dag seglar upp framför mej! Underbart. Nu snyggar vi till oss och sen sticker vi mot Barkarby och Kista för shopping avkoppling och god mat! Det ska bli spännande att se vad vi får med oss hem den här gången då? Ha en skön dag alla ni trots det mulna vädret!

RSS 2.0