Härligt ed kalas

Till butiken direkt efter jobbet med Eddie för att handla till födelsedagsfesten i morgon. Nu är det förberett så mycket det går. I morgon efter jobbet  vid femtiden blir det firande av nittonåringen. Jag tror jag måste sova nu, för när sen festen är slut imorgon kväll blir det en tur till Frövi igen.

Får väl lägga mej då.

Känner mej nöjd med helgen och har också hunnit med en uppsnyggning här hemma. Ingen större lust att lägga mej för nuförtiden lockar inte jobbet på samma sätt som förr. Men inget att göra åt just nu. I morgon ska jag fixa för 19 års kalas, det är Eddie som inleder årets födelsedagar i familjen nu på tisdag. Sportlov är det också men Eddie jobbar extra för att dra ihop till bilskatten. Sin egen alltså!

Frövi

Utflykter och jobb i husen i en härlig röra. Bra helg.
Morgonpromenad vid vattnet
Därborta ligger Hinseberg.
Iskristaller.
Å en skitigt trasig spis i en lägenhet.

Trött

Riktigt trött överallt är jag just nu. Kanske blir det bättre när Eddie har varit och hämtat sushi åt oss. Oj oj oj vad det ska bli gott

Ny morgon

Veckan rasar på som vanligt. Det är ljust och vackert ute och jag ska snart promenera bort till jobbet. Idag är det kl 8 som gäller för starten och sen jobbar jag på till kl fyra. En bra dag önskar jag att alla kan ordna till idag åt sej själva, man får ju inte bara det om man inte anstränger sig lite. Och på köpet får ju andra det bättre också!

Jobbat kväll

Ja så har jag hunnit hem igen och råsaftcentrifugen har redan gjort ett kvällspass åt mej. Gott som bara den Nu blir det lite skön sömn, imorgon börjar jag kl åtta att jobba.

Samlat D vitamin

Efter min superfrukost klädde jag mej och stack iväg på en powerwalk. Det var ett tag sen jag fick den gamla vändan. Det var underbart vackert nere vid Mälaren och solen flödade.
Sätt på en brygga och hörde isen knaka och låta därute.
Som synes har jag rosa luddvantar på mej.
Haha, här är fingret ivägen igen! Men ni förstår känslan va!

Hälsoboost

Vilken energi och vilket flöde jag har i kroppen. Februari har inte varit sjukmånad för mej i alla fall. Tvärtom! Sugen på en grönsaks energidrink klev jag upp halv sju och startade råsaftcentrifugen. Selleri,lök,morötter,tomat,paprika och gurka! Superenergi i ett glas! Till det mitt fröknäcke med olivröra. Och kaffe. Jag sprudlar av energi!
Resultat 


Arbetsläget

Vegorätt, vilket inspirerande program

Idag strax efter 12 tog jag en promenad bort till jobbet på Pilfinksgården vid Råby centrum. Fast jag var ledig så gick jag dit på ett personalmöte. Vid tretiden var vi klara och jag höll mej kvar och fikade tills Eddie kom och hämtade mej med bilen. Det blev en tur till Willy för att handla lite. Sedan har jag lag mat och gjort en omgång gott fröknäcke efter receptet på Vegorätt.
Jag har också gjort en röra till mitt bröd, men med oliver vitlök och lite chili. Nu längtar jag till min kaffeslurksfika som snart ska bli bli av bara brödet svalnat lite.

Hej

Har jobbat och i helgen men blev krasslig och var hemma i söndags. Igår var det full fart på jobbet igen. Idag ledig och just nu i den älskade tvättstugan. Ska se om jag har någon bild att visa sen sist.
Buu, en betongskapelse som legat till sej!

Fredagsfestligt

Nu har jag jobbat klart för idag. Hunnit prestera en hel del förutom den goda omvårdnad jag alltid försöker ge. Nu när orken är tillbaka så kommer det att tas itu med många delar jag inte orkat , sånt jag sett med mina nya ögon på avdelningen. Nu ska jag äta gonyttiga saker till mitt fredagsmys.
Fröknäckemed pesto,purjolök och persilja, ha ha, de tre p:na! Till det citronvattened persilja och så två mojåtttar! Gokväll!

En amaryllis som tänker själv

Tredje omgången sen jul som den blommar. Den här gången med fyra blommor samtidigt. Så vacker och livskraftig. Skönt att den inte fattade att den bara skulle blomma till jul. Eller så är de flesta för snabba med att kasta bort knölen när den slokar. Energi så det bubblar i rotknölen

Mys

Mitt kvällsfika blev så underbart gott. Mitt egna fröknäcke tillsammans med grön pesto och ett stort glas citronvatten. Nu har jag lagt mej men väntar redan på frukosten då jag får äta det igen. Och lunchpajen står klar och väntar i kylskåpet. Tittade på ytterligare ett avsnitt av vegorätt i kväll. Jag är fast för dessa två inspirerande tjejer. 

Vegomat.

Jag har tittat på programmet Vegorätt på SvT play och blivit inspirerad. Nu har jag gjort en grönsaksröra och en juice av ärtor, morötter selleri, tomat, spenat vitlök, lök, ingefära ja jag minns inte allt som åkte i. Pajen med Göran är klar och blev jättegod. Drinken är en  underbar smakupplevelse. Nu ligger ett hälsoknäcke i igen från vegorätts receptbank. Dinkelmjöl, chaifrön , linfrö, sesamfrön och psyllium grön.Lite olja vatten och salt också. Snart är det klart att provsmaka
Stökigt vill det bli!

Bakar nyttigheter

Jag har just mixat ihop en pajdeg av kokosnötmjöl, pofiber, fiberhusk, ett ägg och smör. Nu vilar degen för den blev lite trött. Tänker förgrädda skalet så att jag sen bara kan smacka i grönsakerna som ska få vara med. Visst är det kul att laga mat och känna på hemmafrukänslan ett tag. Önskar jag haft mer tid till sånt när barnen var små!

En trevlig ensam förmiddag

I dag har jag en aktiv dag. Har skrivit och mejlat två långa inlägg som jag lovat göra i ett arbete jag pysslar med. Nästen tre A4 blev det. Överlämnar  det hela i morgon. Ringt flera samtal som jag borde gjort tidigare, mailat flera personer om viktiga saker. Tagit en promenad och handlat grönsaker och ätit nyttig grön lunch. Skrapat en trisslott och inte vunnit någonting. Nu ska jag göra en pajdeg på kokosnötmjöl, det kommer att bli en högvinst för hela hälsan. Såsmåningom när Eddie kommer med bilen skall jag åka och proviantera ytterligare. Det gäller att ha rätt saker hemma när man vill göra annorlunda goda rätter snabbt!

Gott grönt grejs!

Nu tänker jag lägga mej. Det doftar gott av nytvättat i mitt sovrum, det inspirerar till god sömn. Ser fram mot en ledig dag och hoppas på vackert promenad väder på dagen i morgon. Jag ska köpa mera goda grönsaker till råsaftcentrifugen imorgon och kanske göra en mandelmjölspaj med grönsaksmoset. Jag längtar till de underbara smakerna av grönsakerna och kryddorna, nu är det bort med mackor och liknade ett tag och in med det gröna. Tankar om vår och ljus börjar komma och då vill jag äta annorlunda också!

Bra maskin

Ingefära,äpple,citron,banan,tomat,basilika,gurka och tomat. Tog fram råsaftcentrifugen och stoppade i detta. På ena sidan kom en strilande dryck ut och på den andra blev det en god röra av resten. Det fiffiga är att om man tar bort kärnor och skräp blir det grova en fin fyllning till tex en paj av det grova. Idag åt jag den som den var och det var kanon gott. Drycken kanske jag spar till i morgon.
Det enda som är jobbigt med råsaftcentrifugen är att diska den. Men det har jag gjort nu. Underbar maskin annars!

Även tisdagen har gått

Det blev ingen fika med Enköpings tjejerna ikväll. Vi får flytta det hela till en annan gång. Jag blev hemma och myste med thaimat istället. Jobbat idag och fixat lite med våra stora uteterasser. Jobb imorgon  igen och då får vi se om jag hinner mera. Många olika saker händer på en dag, men ändå i ett lugnt temp just nu.. Jag går i tankar om att sätta fart på min råsaftcentrifug igen och som de säger dricka min sallad. Ska kolla på jobbet om vi har något kraftigare än en blender så kan jag fixa hälsodrycker till kunderna med. Mmmm, selleri, persilja citron och massa annat nyttigt blir till en underbar dryck på ett kick i min maskin, det vill jag ska hända nu genast!

Hemma

Hemma för att sova lite. Men först en dusch. I morgon börjar jag halv åtta på morgonen och hinner inte tvätta håret då, plums in i badet!

Vardagsbestyr

Tvättstugan, disk och allmän uppröjning i lägenheten består min måndag förmiddag av. Solen lyser ute och luften är frisk. Vid halv ett tiden tar jag en promenad till jobbet. Sen är veckan igång. En lååång arbetsvecka blir det.

Godmorgon

En fin dag, ser det ut att bli!

Myskväll

Eftersom jag börjar sent imorgon så har jag myskväll för mej själv i soffhörnet. Tänker på allt trevligt  vi hunnit med i helgen, alla händelser vi varit med om och alla människor vi hunnit träffa. Så mycket intryck men ändå ingen stress. Ibland blir jag förvånad själv över allt bra jag har i livet och vardagen. Det enda som egentligen stör mej för tillfället är oron över vägen till farmen. Den var drygt förra sommaren, surt och geggigt, redan nu kan man se hur det kommer att bli i år. Kära nån, vad har hänt sen sist! Måste bero på tung trafik och grävningen för elen. Vägen är inte okej, och attans vad det är dyrt med grustransporter, gruset går väl an, men själva transporten är många gånger dyrare. Men vi kommer att fixa det hela, antingen genom att behålla farmen eller sälja, Framtiden kommer att avgöra hur det ska fortsätta, och detta inom kort som det ser ut. Men annars har allt varit kanon denna långledighet, och det känns mycket bra!

Som vanligt igen

Nu är jag hemma igen och börjar att tänka på veckan som kommer. Jobb kl ett imorgon och före det ett tvättpass tror jag. Efter Frövi idag sammanstrålade familjen hemma hos Jenny och Martin. Det blev en god fruktsallad och gott fika bröd. Kul att ses alla på hjärtedagen som det ju också är idag.

Frövi

Började med Brunch på Ikea vid niotiden i morse. Nu är vi i Frövi och jobbar. Byte av tvättställsblandare och spisar som lagats. Ett trapphus har blivit städat också. Snart åker vi mot Västerås igen. 

Farmen idag

Sol!
Dammsugare testas i hallen
Elektriskt ljus inne i hallen första gången någonsin.
Matlagning

Långsamt går timmarna

Nu är i alla fall Eddie hemma med bilen. Hann packa in dammsugaren innan han försvann till gymmet igen. När han kommer tillbaka blir det mera packa in aktivitet och sen iväg för att handla. Annars känns det mest som stillestånd råder här hemma. Hoppas på en Jäkla massa aktivitet om några timmar.

Ledig som bara den

Njuter redan av ledigheten som börjat nu. Är förväntansfull inför farmen vistelsen som börjar imorgon. Hoppas inte marken är för blöt att trampa runt i. Och att vi kommer fram på den dåliga skogsvägen. Under dagen i morgon ska jag packa och fixa för att sen sammanstråla med bygg och sågansvarige i Enköping för vidare gemensam färd ut till det ultimata avkopplings fenomenet farmen. Säsong tre får vi kalla det.Senast vi var där var ju när vi firade nyår där. Med hopp om en lyckad eldningshelg säger jag nu godnatt.

Långledigt

I morgon är sista dagen innan långledigt. Tre dagar lång ledighet i alla fall. Det ska bli kul. Har nu jobbat sen i mitten på oktober 2015 på mitt nya ställe. Ännu har jag inte fått min mail och inloggningar till alla program att fungera. Det beror visst på att jag varit anställd i kommunen tidigare. Jaha, hoppas nu de löser problemet snart så jag kan jobba med alla saker som ligger på. Lite vila nu på det här så.

Jobb och jobb

Det känns som jag har fullt med sysslor nu för tillfället. Då menar jag inte bara på jobbet. Kanske är det tiden på året som gör att det känns tyngre än under varma sommardagar. Men snart händer det, solen och värmen ska komma och lätta på det hela. Nu är ju tiden för alla förberedelser som är lite tråkiga, jag jobbar hellre praktiskt och vill anstränga mej fysiskt på fritiden. Nu ner med nosen i lite pappersarbete innan en eftermiddag och kväll på jobbet.

Banken

Igår var jag till min bank och fixade lite praktiska saker. Det blev en solig promenad dit och tillbaka. Tillbaka hemma igen så blev det fix och trix i hemmet och i källaren. Nu startar ju snart vår egen säsong av livet på farmen och då vill jag ha det fixat bra här hemma. Nu när det finns el där så ska jag plocka med mej diverse elektroniska apparater dit såsom kaffebryggare och liknande. Måste i och med det också lösa förvaringsfrågorna lite bättre. Vi riskerar ett mindre, eller kanske större kaos därute annars.Hujedamej vad vi ska elda i helgen. Det ska bli en permanent stor eldgrop på gärdet. Välkommen dit ni som vill hjälpa till.

Attefallshus

Spännande, idag sitter jag på kontoret ( sängen ) och jobbar. Läser in mej på vad som gäller för att bygga ett atterfallshus på farmen. Har pratat med Enköpings kommun och fått klart för mej vad vi behöver anmäla och skicka in för att kunna börja bygga så fort som möjligt. Nu får min privata byggherre fullt upp med ritningar och lösningar på konstruktionen.

En ledig dag

Helgens arbete är över. Sitter i sängen och funderar på om jag ska sova lite till. Senare idag ska jag till banken, så mycket vet jag i alla fall.

Lördagskväll

Har jobbat mellan kl 13 och 20.30. Blev hämtad av Eddie och hemskjutsad. Nu tänker jag gå och lägga mej för imorgon är det söndag och då väntar ett pass igen. Nu ser jag fram mot nästa helg då det blir övernattning på farmen med diverse roligheter. Natti!

Fort fort

Tiden bara rinner iväg för mej. Känner mej trött nu när jag börjar friskna till och blivit bra i luftrören. Men det är ju jobbarhelg, så vila är lyx.

Tillbaka i hemmet

Nu är det färdigjobbat för idag. Återvänder dit kl åtta imorgon bitti. Ja, inte mycket mer att tillägga än godnatt då!

Frulle i sängen

En god vana jag skaffat mej när det är sovmorgon är att äta frukost i sängen. Å det har jag gjort nu, laxmacka och underbart gott kaffe . I dag börjar jag kvart över två, konstig tid, oreglbundnare schema har jag aldrig varit med om! Eddie håller på och fixar sej, idag har de teori på skolan. Tänk att han snart går ut gymnasiet, tiden går fort som vi äldre brukar säga. När han går iväg inom kort ska jag ta och glida ner under täcket igen och kanske sova lite.

Farmen

Snart börjar vi vårbruket på farmen. Det är dags att elda så mycket vi kan av allt brännbart medan vädret är så här. Å då blir det övernattning igen. En annan rolig sak är att vi ska köpa en dammsugare dit, det finns ju el där nu. Tänk att få dammsuga där, vilken grej. Men det blir inte den här helgen, jag jobbar ju då. Men helgen efter, man kan ju få längta!

Mer shopping


Jaha, här är lite mer jag bar hem från shoppingen idag. Tandkräm och ansiktsgel från apoteket. Smycken från Gina Tricot. Smink av olika slag, concealer, läppstift och ett eyeliner and shadow stick. Tre linnen och underkläder. Ett set med knivar. Mimmi var med en stund och shoppade och så hann vi äta på Kalle på spången. En promenad hem och nu soffhäng.

Ny klocka

Den här har jag nu på min arm. Köpte den nyss på Albrekts guld. Jag tycker om den kan jag säga! Å brun är den, inte roseguld.

Godmorgon

Två laxmackor senare sitter jag och väntar på att för andra gången i dag få gå till tvättstugan. På vägen blir det en sväng till källaren med lite grejer. Kvarglömda julsaker ska få inta viloläge till nästa gång. Så får det bli!

Va pigg jag är

Jobbardagen idag var slut kl fyra. Eftermiddagen spenderade vi på team möte. Sånt är stärkande. När det var över kom Eddie med bilen och det blev inköp på Willys. Jag har sedan dess hunnit äta gravad lax med grönsaker och dip. Släpat ner hälften av tvätten som skall bli ren i morgonbitti till tvättstugan. Å bra mår jag också, så bra att jag glömmer ta medicinen och då är det bra. Nu ska jag mysa ner mej i sängen och vänta på en ledig dag i morgon.

Bokat

I mars har familjen bokat en överraskning till en jubilar. Det är ju en hemlis vad det blir men kul och spännande ska det bli. Just nu är jag på jobbet i alla fall. Var annars?

RSS 2.0