Middagsrast

Efter turen till Ö-vik har vi städat en lägenhet som den fd hyresgästerna bara lämnat. Blev hungrig så det blev middag nu innan vi fortsätter.


På väg igen

Nu åker vi från byn mot Ö- vik igen. Grejer ska hämtas och lämnas


Skillnad

Visst gör det skillnad med matoljan


Singoalla

Om dessa varit äkta Singoalla hade det inte varit så dumt. Nu är de bara kopior men det finns massor av dem. Coolt! Jag ska putsa bakeliten med matolja så alla blir svarta igen.


I örnsköldsvik

Här är jag nu.


På väg

Farmen, Frövi och nu mot Stockholm och senare i natt Örnsköldsvik.


Farmen

Njuter av livet på farmen. Lite suddig bild men ändå


DIY

Håller på att piffa upp eller som det moderna ordet, pimpa min golvlampa i myshörnan. En svart skärm får ett snöre i strukturränderna. Eftersom jag håller på att ljusa upp allt svart i inredningen så lättar det här upp skärmen. Mest när den är släckt, å det är ju grejen. När den lyser är den ju ändå ljus liksom.


Vilket annorlunda liv.

Att inte jobba nu på några månader känns ju riktigt bra. Lugna och avslappnade dagar. Har just duschat och nu en underbar frukost under filten i myshörnan. I dag blir det lunch med Bana, vi har mycket att prata om. Innan dess ska jag packa bilen för resan till farmen ikväll.


Lugn dag

Såna dagar som den här behövs. Bara avkopplande fast jag gjort en hel del. Nu har jag sökt två jobb. Bara luta sig tillbaka, jag behöver inte ha bråttom. Det var skönt att jag kom mej för att få ur sommardäcken ur bilen så jag kan lasta annat bra att ha till farmen imorgon. Ja tack för idag då.


Sagt upp mej

Nu tänker jag byta jobb igen. Lite över ett år har jag varit på det senaste stället. Igår var det över när jag skrev på en överenskommelse mellan mej och Västerås stad, vård och omsorg. Inom tre månader är det bra om jag har hittat något nytt. Så länge räcker ersättningen. Beroende på hur jag spenderar den förstås. Två jobb har jag redan sökt, om man så säger hos annan utförare. Sedan har jag mycket annat spännande och lärorikt på min agenda. Har inlett några processer som gick igång idag där bl a hyresnämnden är inblandad. Men observera att det inte gäller mej själv privat utan det ligger på annan nivå. Men jag förstår att jag kommer att lära mej mycket. Vilken spännande tid jag har framför mej. Kommer att få mycket att rapportera här så småningom. Det som sker närmast nu förutom en middag med Eddie ikväll är lunch med den bästa jobbarkompisen från Pilfinksgården imorgon. I morgon sen eftermiddag åker jag till Farmen och sammanstrålar med " chefen" för övernattning. Nån gång på lördag eftermiddag/kväll bär det av till Frövi för en koll bland lägenheterna och övernattning där. Måndag morgon åker vi med ett kylskåp i en Mini Cooper till Örnsköldsvik ( storbilen behöver ny styrservo) för några dagar där. Hoppas vi hinner till fjällräven outlet då också. Nu ska jag fortsätta stöka på djupet här hemma. Just det, jag har röjt i källaren idag och varit och skänkt några lådor grejer till loppis.

Vaken

I natt har jag sovit bra i alla fall. Innan jag somnade tittade jag på dokumentären om Amy Winehouse. Som vanligt med dessa begåvade unga superstars så kommer drogerna och förstör. Själv ska jag ha en social dag idag. Ett möte på förmiddagen, sedan träffa Ulla och Rosemarie. På väg hem från Enköping ska jag handla nyttigheter till kvällsmys med mina barn. Kanske en fin fruktsallad kan passa efter deras träning.
Nu blir det upp och hoppa.


Var runt på lite affärer

En avkopplande tur på eftermiddagen med lite fika. Hittade några fina ljuslyktor och två kuddfodral med måtten 65x65 som jag letat efter. Nu blir jag hemma en stund innan jag åker ut igen ikväll.


Tänkarställe

Sitter på ett bra tänkarställe. Medan maskinerna ska bli klara i tvättstugan och man kommit hit lite för tidigt så är det bara att slå sig ner och tittar in i glasrutan och se hur tvätten snurrar runt runt. Ren och fin. Då kan man fundera fritt. Och det gör jag nu. Jag tänker framåt, nyss fick jag ett mycket positivt besked om jobbet. Nu fattas bara ett dokument att skriva på. Sen går jag vidare med nya erfarenheter. Tack för vilan tvättstugan.


Somnade om

Såklart somnade jag om där kl fem i morse. Vaknade till en vacker soluppgång när Eddie åkte till jobbet. Håller nu på och gör planer för att snabbt kunna byta jobb igen. Här nu jobbat Ett år och tre månader i Västerås och behöver nu komma vidare i arbetslivet. Ja den som lever får se vad det blir.


Vaknade

Vad tråkigt att vakna kl halv fem på morgonen och inte kunna sova fast jag är trött. Det är jobbet som jagar mej och det är väl mest orättvisor som plågar mej. Men något att dricka och en avslsppningsövning kan nog hjälpa mej. Jag behöver ju inte upp tidigt i alla fall. Godnatt förhoppningsvis.


Oj vad mycket

Ja imorron är det söndag och jag jobbar delad tur. Alltså typ hela dagen på jobbet. De tre timmar ledigt mitt på dagen känns rätt stressiga. Tur man bor nära. Men snart tänker jag stöka om lite i livet, kanske dra mej åt Enköpings hållet igen. Vill ju vara nära farmen bl a.


Jobbarhelg

Ja, känner mej rätt omtumlad med en massa nya idéer runt mitt liv. Omtumlande men nödvändigt förmodligen. 2017 blir ett år med mycket nytt runt både vardagsliv, arbete och andra åtaganden. Hjärnan är vässad och på topp. Hjärtat är med och det på både gott och ont. Förändring behövs och jag står inte ensam. Ett gott nät finns runt mej så nu kör vi. Men först två jobbardagar i lugn och ro.


Shoppat och fixat

Det blev verkligen en heldag med shopping till hemmet. Massor av nya grejer börjar komma på plats och förändringen här hemma börjar synas. Kul med en ljusare stämning i huset. Idag har också nya ytterdörren kommit ut till farmen och står i hallen och vill bli monterad. Snälla killar som hjälpte till att ta dit den. Tar mej en lur nu.


Ljusar upp hemma

Det verkar som min svarta period vad det gäller möbler och inredning börjar dra mer mot de ljusare färgerna igen. Är på Ikea och shoppar. Nu blir det lite kaffe.


Jag gläds verkligen

Tänk att vi kom så långt med slipningen av sovrumstaket på farmen idag. Det ska bli så mysigt att få flytta in sovrummet dit och göra mer plats i köket för den nya köksdesignen. Att få göra helt efter våra egna tankar och behov är så superkul. Men ska man jobba på det här viset måste man ha tillgång till riktiga proffs redskap och dessutom kunna använda dem. Där ligger vi bra till.  Slipen vi använde idag är en tung pjäs att använda uppe i ett tak, det krävs rutin och styrka. Jag testade men lämnade snabbt tilbaka maskinen. Och så bra med dammsgaren man kopplar på. Vi kunde sen lätt sopa upp skräpet som kom på golvet. Dessutom hann jag torka det fina trägolvet så det blev riktigt rent från gammalt småskräp i springorna mellan plankorna. Hoppas vi snart kan komma tilbaka till farmen och fortsätta jobba. Jag är så nyfiken på allla blomsterökar som ligger i jorden därute och förhoppningsvis är beredda på att det snart är vår. Det var ju jättemånga olika sorter jag grävde ner i höstas. I morgon är jag ledig på förmiddagen och måste ägna mej åt att städa en del här hemma. Så jag försöker via lite nu.

Vad vi hinner mycket

I morse vaknade vi i ett soligt Frövi. Packade ihop och stängde ner det vi jobbat med. Vidare till Hallstahammar för att kolla in en fastighet vi var nyfikna på. Sedan till Västerås för att kolla en bil som vi också var nyfikna på att kanske köpa. Efter lite mat på Max så åkte vi till farmen. Där värmde vi upp två rum och sedan jobbade vi så svetten rann. Kolla bilderna när vi slipar taket i sovrummet.


Duschrum i Frövi

Här är nya duschrummet för hyresgästerna i Frövi. Tillsvidare blir det bara en kabinen här. Så finns det ju en till i det andra duschrummet. Sen får vi se om vi bygger en mellanvägg och gör ett bås till i det nya. Men för tillfället får detta räcka.


Röda korset i Frövi

Har varit på lilla loppisen i Frövi på morgonen. Fyndade några glastallrikar bland annat. Nu blir det jobba av istället. Duschrummet ska fixas i källaren.


Farmen

Det är kärlek att vara på farmen. Igår natt var det månsken som var så starkt. Det var ljust på ladugårdsbacken som på dagen. Träden kastade långa skuggor på marken. Vi hade spå mysigt där inne i värmen. Nu är vi i Frövi och myser här.


Snart jobbdags

På förmiddagen har jag varit och handlat lite. På hemvägen tänkte jag att jag skulle besöka en loppis som jag inte varit på på länge. De hade visst nyöppning efter julstängningen. Det var så mycket folk. Längre köer än på mellandagsrean. Och jag handlade och stod i kö. Nu är jag hemma och vänder bara. Återkommer till lugnet efter halv nio ikväll.


Ny ytterdörren levererad

Vilket kul besked. Ytterdörren till farmen är nu levererad. Nästa steg är att vi själva tar den vidare till farmen. Så fort vägen är ok dit så kommer den. På torsdag visar det sej i vilket skick sista kilometern är.


Håller på

Enköping igår var jättetrevligt. Det är verkligen värt att åka dit och hälsar på hos Ulla & company. Idag har jag haft kontorsjobb på förmiddagen och mailen och telefonen har fått jobba. Nu går jag snart till mitt heltids jobb med lön och kör ett kvällspass från kl ett.


Ledig dag

Jobbarhelgen är över nu och jag njuter i sängen med morgonkaffe och gör upp framtidsplaner. I morgon levereras vår dörr till Stockholm och därifrån tar vi den till farmen när vägen dit är farbar. Många andra projekt på gång på många ställen också som ska skötas. Nya projekt att fundera på också. I dag tar jag nog en tur till Enköping troligen.


Kallt

Nu tar jag på mej mina varma grejer från Fjällräven och går till jobbet. 23 grader kallt ute. Tur jag har bra kläder.


Värme

Hemma i värmen igen, det var läskigt kallt ute. Tycker synd om bilen, den får stanna i garaget i morgon. Jag går nog till jobbet, det blir varmare för oss båda. Nu ner i bingen.


God förmiddag

Sovmorgon. Börjar jobba kl två idag. Vackert ute med snö och sol. Men ingen mer snö hoppas jag. Har inte tid med det. Här ätit god frukost med chiagröt med jordgubbar i. Snart in i duschen.


Eddie säger

När jag undrar varför det fortfarande är lika svårt som förr för Eddie att få ner smutstvätten i den IKEA bag jag anväder till smutskläder säger han att det är för han inte har nån snygg tvättkorg eller påse i sitt rum. Den nuvarande finns i hans garderob.Okej då, är det så lätt att fixa så tvätten kommer med till tvättstugan så ordnar jag det. Inhandlade en säck på hjul som står i hans rum nu.
Spännande att se om det funkar. Säcken med hjul finns på Clas Olsson.Reapris 99 kronor.
Jag har sprungit runt i snön ner till Västerås city och tillbaka. Nu blir det lugnt resten av kvällen.
 

Farmens nuvarande dörr

Så här charmig är pardörren som finns idag på farmen. Men tyvärr ett draghål som inte går att göra något åt. Den släpper igenom allt den vill. Det är ju meningen vi ska fixa lite bättre uppvärmning och då måste värmen stanna också. Men dörren kan ju användas till annat så klart kommer vi att spara den.
Den nya dörren är skickad enligt mailet från Hemfint.
 

Mycket snö

Ligger i sängen och tittar ut på snön. Mycket snö blev det. Barnen på dagiset här nedanför verkar nöjda i alla fall. Jag ska väl gå upp och så ut en sväng ner till city om ett tag. Här tänkt att handla upp presentkortet jag fick från kommunen i julklapp. 300 kr har jag att spendera.


Hemmakväll

Efter en bra arbetsdag så är jag nu hemma efter en promenad i snöblåst. Usch det var inte skönt. Passade på att köpa tandkräm på netto på hemvägen så jag slipper ta mej ut för det. Nu myser jag och njuter hemma. Stryker lite kläder och fixar. Väntar på Eddie som blir försenad hem tack vare vädret. Jobbigt att vara yrkeschaufför såna här dagar. Men huvudsaken allt går bra så får det ta tid. Nu ska jag fortsätta min myshemmakväll, förresten är jag ledig i morgon och det känns bra.
Söthunden Svea för några år sen
 
 
 

Farmens veranda

Skulle förstås visat en bild på pardörren som sitter på plats idag men den kommer sen. Istället hittade jag andra vackra bilder från verandan som jag bara måste dela med mej av. Vilken njutning.
 
Ja hur kan man inte längta till farmen
Denna blomsterkvast fick jobba bra den gången.
 
 
 
 

Ny ytterdörr

Farmen ska få en present av oss. En ny parytterdörr till entrèn. Titta vad fin!
Beställd och betalad idag. Nu ska det bli kul att vänta på den.Våran kommer att ha ingångsdörren på vänstersida, som det är idag. Det kommer att funka bättre med våra planer för hela entrén också.

Nyår

Nyårsfirandet är nu avslutat och vi återvänder hem från Norrköping. Trevligt var det.


Nya grillen

Nu är den invigd. Riktigt nöjd med julkapoen till mej själv.


RSS 2.0