No fire!

Sitter och gäspar framför datorn och känner mej ganska trött. På ett bra sätt.Det är viktigt att både kroppen och knoppen får sitt under en dag.Å det känns om jag lyckats med det idag. Härhemma finns inget intresse för att besöka någon brasa och sjunga in våren. Å det är ju inte så mysigt precis ute heller ,så jag stannar gladeligen inne ikväll.Det är ju jobbarhelg så jag ska upp tidigt i morgon bitti igen och jobba. Just nu hör jag lite smällare eller om det är fyrverkerier utanför. Men annars är det riktigt lugnt här uppe på berget! Om vi inte hörs något mer ikväll så gör vi det i morgon.


Fullt med Gullvivor i trädgården nu!

Moder jord!

Ja, ja nu förstår jag varför Eddie var så intresserad av att jag skulle dricka kaffe! Hmmm...
Den där jorden jag köpte skulle ju användas till en bädd för Zinnia fröna jag fick tidigare i veckan! Här har jag börjt greja,orkar inte vänta på pallkragar,de kan jag använda till andra ställen i trädgården.

Här har jag valt ut stället och måttat lite. Några träd skymmer för den värsta solen mitt på dagen,annars är det sol till långt in på kvällen.  Tror att det kommer att bli ett toppen läge.Grävt bort en massa ogräs har jag gjort med. Måste bara förlänga vattenslangen så den når hela vägen dit,det borde jag gjort för längesen men nu kommer det att bli av! Får bara inte misslyckas med detta projekt!


Nu har jag slagit ner brädorna,vänt jorden ordentligt och fyllt på med två säckar ny jord. Efter bilden blev tagen har jag också sått fröna och täckt med typ en halv påse till.Lade också över plast som grädden på moset!

Här är den lilla plasturnan från Coop. En på varje grindstolpe på framsidan. Jag har ju två grindstolpar till vid garageinfarten att pryda om så önskas!


Här är mina ofriviliga trädgårdsskor. Fattar inte varför det ska vara så svårt att ta på sej nåt ordentligt på fötterna när jag arbetar i jorden. Två par gummistövlar,gamla joggingskor inte det att jag inte har annat. Jag är helt enkelt för lat.Försök själv att gräva med såna skor utan att få jord i dom,alla strumpor blir såå skitiga av de. Dessutom får man ju ingen kraft när man sätter foten på spaden. Men de är jättebra att sparka av sej på altan när man ska in å hämta något! Annars klafsar jag väl in med leriga storstövlar i huset! Vilket är bäst?


Minigrill och planteringsjord

Först nu blev det läge att slå sej ner en stund vid datorn! Var uppe tidigt och var och jobbade mellan sju och tolv! Var det verkligen idag? Det känns nästan inte verkligt! När jag cyklat hem tog Eddie och jag bilen och stack iväg till Donken där han fick äta. Sedan for vi vidare till det här stället! http://www.alstatradgardar.se/ Det ligger toppenmysigt ute på landet mellan Enköping och Uppsala. När vi for därifrån tog vi småvägar tillbaka till Enköping och Eddie fick se en räv live för första gången. Den var jättefin och satt och tittade på oss en lång stund.
Vi stannade eför att handla lite på MAXI när vi var tillbaka.

Det här är en minivariant av den vanliga Klot grillen som vi köpte. Den får Eddie råda över själv. 149 kronor kostade den!

Monterings arbete!



Här är den klar! Imorgon blir det invignings grillning för idag har vi bakat en pizza och hunnit smälla i oss! Det finns en bit kvar till kvällen för hungriga själar!


Fem säckar sån här planteringsjord inhandlades också! 100 kronor på MAXI. Men jag lyckades göra av med en hundring till på samma jord. Betalade Eddie hundra spänn för att bära en ca: 20 meter. Dyrt med transport nuförtide. Eller så kan man se det som hans veckopeng,då hjälpte han ju mej gratis! Nu ska jag ta mej en kopp kaffe så återkommer jag snart och visar och berättar mer om dagen hittils!


Home!

Fredagskvällen i Enköping hade inte riktigt kommit igång när jag cyklade genom city vid niotiden! Men den kommer nog igång om en stund när jag har gått och lagt mej! För i morgon börjar jag jobba kl 7.00. Det blir en omställning för kroppen efter att haft sovmorgon hela veckan! Men som tur är så slutar jag kl 12.00 så dagen kommer att användas väl! Jorden som jag inte köpte idag skall köpas i morgon och sen ska det väl bli nån utflykt i trakten också! Jag har planer på att kolla in mitt favoritfotoställe,hörde att det hänt saker där. En hel ladugård har rasat in under vintern så där finns nog gott om motiv! Kanska blir det en tur dit,vi får väl se!


Hänt i Enköping i dag!

Blossom Taintion inviger utegym i Enköping

Alla Enköpingsbor får numera möjligheten att träna på gym utomhus. Detta tack vare att kommunen har låtit uppföra två utomhusgym som en vidareutveckling av Hälsans stig i naturskön miljö mitt i staden.


Utomhusgymmen är till för alla och ger personer som inte trivs i traditionell träningsmiljö nya möjligheter till effektiv styrketräning och friskvård.
– Att träna på gym i friska luften är förhållandevis nytt i Sverige. Vi på kommunen är stolta att gå i bräschen och kunna erbjuda allmänheten träning utomhus. Utomhusgymmen är en steg i ledet av olika förebyggande satsningar kommunen gör på hälsa och friskvård. Jag är övertygad om att det här folkhälsoperspektivet skapar bättre livskvalitet för kommunens invånare, säger Anna Wiklund, kommunalråd.

Fredagen den 29 april klockan 13.00 vid Gröngarnsåsen/Lasarettet inviger träningsprofilen Blossom Tainton träningsanläggningen tillsammans med Enköpings kommun, Sparbanken i Enköping och Lappset, företaget bakom gymutrustningen. På plats kommer Blossom Tainton visa hur man kan träna styrka och balans i de nya anläggningarna. Kommunalrådet Anna Wiklund inviger och kommer berätta om kommunens satsning på Hälsans stig.

Om utomhusgymmet

Träningsutrustningen är ergonomisk utformad och tålig för väder och vind. I gymmet finns träningsmaskiner för kroppens viktigaste muskler, exempelvis lår, vader, bröstmuskler, rygg och mage. Konditions- och koordinationsträning kan utföras med maskiner som ”Cross” och ”Air Walker”. Det ena utomhusgymet finns vid Gröngarnsåsen/Lasarettet och det andra vid Södra Åpromenaden, Munksundsskolan.

Aktivitetspark sedan tidigare

Sedan tidigare finns en aktivitetspark för seniorer vid Ljunggården. Utrustningen påminner om den utrustning som finns vid utomhusgymmen vid Gröngarnsåsen och Munksundsskolan.
Aktivitetsparken, som invigdes i november 2008 är till för seniorer och ger äldre förbättrat balanssinne, bättre motorik och ökad muskelstyrka.




Kort förmiddag!

Förmiddagen har försvunnit i rasande fart. Jag har varit en stund i Västerås och efter det köpte jag urnorna jag pratade om i ett inlägg i går på coop. Skulle köpa jord också men då hade jag ingen växel till nån varuvagn så då blev jag stressad och hoppade över det i stället. Hann fundera lite på hur jag ska få till det på framsidan av huset,det ser inte inbjudande ut just nu! Klippte ner några buskar i alla fall och gjorde mej av med riset på den kommunala rishögen längs vägen som de säkert glömt bort att hämta. Det gör inget för det ser ut som en del småfåglar passat på att bygga bo därinne så som de far ut och in! Nu har jag ätit och känner mej kaffesugen. Tror jag susar ner till jobbet och fikar där innan jag börjar! See you gott folk!














Hade inte tid att hitta nån bättre bild nu,men jag ska fota mina svarta sen!

En skön morgonfika!

Idag har jag suttit och tittat på småekorrarna när de dansade runt i träden medan jag åt frukost! De är så våghalsiga i sina lekar men jag har aldrig sett nån liten kurra missa och ramla ner!
Nu ska jag ta och greppa den här dagen,jag tar och ringer några samtal och ser hur uppläget blir av de timmar jag har lediga tills jobbet kallar!


Snyggaste plattan!

Nu ett antal råa morötter senare ska jag nog leta mej fram till sängen! Jag börjar bli sugen på kaffe och macka å då är det lika bra jag väntar till i morgonbitti i stället för att äta det nu! Fast det skulle vara väldigt gott det skulle det. Veckans femte 12.45 -21.00 pass går av stapeln i morgon och jag har ju lite att pyssla med på förmiddagen. I helgen ska jag jobba 7-12 både lördag och söndag så då finns det plats för en hel del trevligheter som jag börjat putsa på redan! Så tack alla som tittat in på min blogg idag och sov så gott!


Dessa trädgårdsplator skulle få ligga kvar på min tomt om någon råkade tappa en bunt där! Såg dom live idag på ett byggvaruhus här i Enköping. Helt underbara,love them!

Zinnia!

Skulle så gärna vilja delge min spännande arbetsdag idag för er.Det är ju helt fantastiskt vad man kan få vara med om ifall man är öppensinnig och intresserad! Tyvärr så förbjuder sekretessen mej det, men jag känner att jag verkligen har rätt inriktning när det gäller mina valbara kurser och framtida inriktning,å det tack vare flera underbara människor jag mött idag via jobbet. Genom det har jag startat ett nytt projekt för trädgården,tänk vad det ena kan ge det andra på underliga vägar! Jag döper det hela till Zinnia,eftersom det handlar om just den blomman!


Zinnia peppermint!       Zinnia elegans

Jag har en fröpåse av varje sort i min ägo. De ska planteras imorgonförmiddag på min gård. I höst ska jag leverera en bukett till madam Zinnia själv. Det förpliktigar vill jag lova. Så nu behöver jag en pallkrage,ska kolla med far! Jag måste också fara och köpa fyra sånadär säckar med planteringsjord som de brukar sälja för en hundring. På tal om hundring så måste jag spendera en på två coola plasturnor som jag såg på Coop bygg idag. De var av en mindre storlek och alldeles utmärkta för mina grindstolpar! 49 kronor st alltså! 

Förmiddagen i bilder



Först en liten tillbakablick,så här såg det utan i början på veckan nedanför trappen vid altan. Jag har ju bestämt mej för att iordnigsställa det hela nu och dessutom göra det snyggt och trevligt !

Så här såg det ut när jag slutade sist!



När det var dags för kafferast idag så hade jag kommit så här långt,slängt i mer fyllning och börjat fylla med jord. Eftersom skottkärran har ledigt utan lön så har jag burit all jord i en tolv liters plåthink. Det har tagit massor med tid mot att ha skottkärra men å andra sidan har jag vekligen fått träna armusklerna. Att bära en sån hink full med jord och sten de ca 10 metrarna är rätt tungt!


Nu när jag slutade strax efter elva så såg det ut så här. Nu ska jorden sjunka eller sätta sej lite som vi anläggare brukar säga och sen är det bara att fortsätta att fylla. Nu saknar jag min gamla sandhög som jag hade låg på tomten vid mitt gamla hus,att använda vid behov.Det var ett helt lastbils lass som jag fått så det var lite svårt att flytta med sej högen,men om jag ska lägga plattor uppepå så hade den varit bra att ha nu.

Min far kom förbi på förmiddagen med utlovad leverans av sängavlar.De ska jag använda i trädgården till något konstverk.Har inte riktigt tänk klart till vad men det kommer nog! Samtidigt tog han med sej hjulet till skottkärran och tänker ge sej på att försöka fixa det. Å så ska han titta på mina gräsklippare och se om de överlevt vintern! De mådde båda lite knackigt i höstas! Nästa gång han kommer förbi har han mer roligt material med sej som ska användas i trädgården men det spar vi att prata om tills dess! Det blir nog i helgen det!

Det här är vackert i mina ögon och gör mej riktigt glad att ha i min trädgård!



Typ Soulshine!
Nu har jag ätit gravad lax och ishavssallad på två grova mackor till lunch. Packade ner det som var kvar till att njuta av på jobbet där jag tänker infinna mej 12.45. Det är snart det så jag säger hej så länge till er alla!


Solglitter i gräset!

Godmorgon! Sol och fågelkvitter utanför stigknuten igen! Då blir det frukost ute i morgonrocken såklart! Nu ska jag jobba en stund med att fortsätta fylla igen runt trappen på baksidan. I god tid måste jag gå in sen och göra lite pappersarbete och fixa mej för jobbet. Så jag kör på nu ett tag så rapporterar jag vidare hur det gåt om ett tag!


Exotisk mix!

Till kvällsmat på jobbet åt jag två stekta ägg på hård smörgås,till det lite grönsallad. När jag var tungen att snabbt lämna köket en stund hade en jobbarkompis varit in och ställt fram lite av sin egn hemmagjorda coleslaw till mej så jag skulle få provsmaka. Det var en toppengod variant som även innehöll palsternacka och citron. Tänk vad bussigt va, vi satt och pratade om den igår och så tänkte hon på mej! Sånt gör en glad! Till efterrätt hade jag köpt ett paket djupfryst Exotisk mix från Garant.
Exotisk mix
Pris 14.90 på Willys. Riktigt riktigt god! Vacker att se på också eftersom bitarna var lika hela och fina som på bilden! Den här kommer jag att köpa mycket av. Vill man ha den som den är som en måltid är det bara att slå i sej hela paketet. Annars räcker det med halva om man tar nåt till! Nu behöver jag svänga på fläsket en stund så det blir ett lätt träningspass,ska låta gäddhänget dallra lite så man kan stajla lite i sommar! Hi!

Trött ikväll!

Återkommen hem! Känner mej lite trött ikväll så jag tänker vila hjärnan lite med att komma i säng ganska snart!
Några kloka ord från en äldre dam när hon skulle akta sej när jag skulle passera henne i hissen med massa gerjer, -Det hjälper inte att dra in magen när det är rumpan som är för stor! Ja det får bli kvällens visdomsord!


Matskåpen påfyllda!

Tillbaka hemma efter förmiddagens inköp. Jag har varit på tre olika matbutiker och handlat. Här i Enköping ligger ju allt så nära så man kan kosta på sej att göra så. Annars blir det ju onödigt dyrt att handla på flera ställen med tanke på bensinkostnaderna. Men här går det som sagt att rulla mellan butikerna med blien nästan. Har också hunnit förbereda mej för att strax gå till jobbet.  Potatisgratäng,färsk broccoli och en liten specialkryddad tomatsallad. Det står jag mej på länge. Till jobbet tar jag med mej en förpackning frysta exotiska bär och lite torkad frukt. Nyttigt va! Blir man sugen så har vi en bagare på jobbet som alltid ser till att det finns underbara bakverk att njuta av. Smaskiga chokladkreationer och liknande. Så sötsuget kommer att få sitt också!

Kladdkaka med polka-chokladgrädde  Något som såg ut ungefär så här har jag njutit av i flera dagar. En slags seg kladdkaka i botten och sen grädde med chokladsmak.  Vilken utsökt kombination med kaffe på kvällkvisten! Mmmmm.....

Onsdagens angel igen!

Samma morgonrutin som igår! Ut med alla blommor på altan,vatten och lite omvårdnad till dom! Sen vårdar jag mej själv med lite kaffe och macka! Jag blandade visst ihop dagarna igår när skrev inlägget om Robbie williams låt Angels. Jag fick till det till onsdag å så var det ju inte! Jag gör om det hela nu så kan inlägget heta likadant och jag får anledning att spela samma låt i en annan underbar version! Tvekade igår vilken jag skulle ta. Den här live versionen får skinnet att resa sej,det är ju inte klokt vad det hela är mäktigt!

Goodnight!

Bara en sak kvar att göra av allt det jag lovat mej själv att göra idag! Det är att plugga lite till,men jag läser lite när jag har lagt mej! Känner mej nöjd med min dag och det är ju huvudsaken. Imorgon är en ny dag och den ska också fångas och användas till massa bra saker! Sov gott nu och massor av soulshine till er alla!


Onsdagens Angel



Det blev inte bara en Angel idag utan en version med ett S på! Vilken oslagbar låt och vilken hjälte som sjunger! Nice!

Massa babbel!

Hemma igen från dagens/kvällens jobb. Vilken bra dag jag haft och på lunchen vid femtiden åt jag två stekta ägg och resten av den rökta laxen! Lika gott idag! Såg att alla mina inskickade skolarbeten nu är godkända. Nu behöver jag ägna mej åt att se till att kunskaperna sitter tills det är dags att göra provet. Å i morgon kommer lönen också,vad kul. Då ska jag betala räkningar och sen proviantera. Struktur och deadlines var ledorden! Sen jobbar jag mellan 12.45 och 21.00 även i morgon. Därför gäller det att använda tiden rätt nu. Innan jag lägger mej ikväll ska jag läsa ett kapitel i skolboken,köra ett träningspass och skriva en nota så jag köper rätt saker och inte impulshandlar. Låter det tråkigt,ja okej då men jag vet hur man löser det,jag gör ett impulsinköpskonto där jag sätter in en utvald summa som jag kan göra onödiga impulsinköp för,får se hur sträng jag kan vara mot mej själv. Vill man vara riktigt snål kan man ju låta håret lufttorka och spara in på hårfönen,visst ja ska kolla vad en skottkärra kostar på biltema också! Å så måste jag fixa ett cykellås,på jobbet ställer jag ju cykeln i cykelrummet,då är det ju ingen fara men jag kanske vill cykla någon annanstans nån gång,å då kan jag ju behöva låsa fast den! Ja mycket är det som snurrar nu! Hörs om en stund! Ps,jag behöver klippa mej också,går nog till hårstylisterna här i Enköping som jag trivs med!


 300 kronor på Biltema!
Ett skottkärrehjul kan man köpa löst också,kollade dimensionen på min  i morse men nu har jag glömt den. De kostar mellan från femtio kronor upp till 150 beroende på storleken. Hmm... får kolla imorgon och avgöra vilket det blir, en helt ny kärra eller ett hjul. Undrar om luften ingår,hatar att pumpa saker!


Trist nyhet!

Måste bara säga detta,hade totlat glömt bort att min hårfön lade ner sin verksamhet i lördagskväll. Den kanske blivit utbränd elled tror ni? Nu sitter jag här och får låta håret självtorka istället. Ja då vet ni hur det är ställt!


Jobbat med både kroppen och knoppen!

Förutom att ha kommunicerat med min lärare på skolan så har jag intensivskrivit ett arbete och skickat in. Jag har också varit ute på gården och byggt på mina armuskler en del! Min skottkärra har som vanligt ingen luft i hjulet efter en vinter. Nu köper jag antingen en ny kärra eller ett nytt löst hjul. När jag skulle dra alla tunga stenar och plattor som jag skulle använda till fyllnadsmassa så var kärran inte till nån särskild nytta. Däcket håller på att glida av hjulet så det blev att dra den hasande kärran med ren muskelkraft!

Så här ser det ut där jag håller på att fylla igen. Nivån skall upp till gräsmattan och bergshällen.

Den här bilden är tagen uppifrån altantrappen och nu har jag släng ner massa grov fyllning. Vem har ett lass fin jord över nu då,jag behöver ett lass. Det jag har ligger på tomten räcker väl en bra bit men kanske inte hela vägen. Jag har också massor med plattor som jag funderar på om jag ska använda eller om det ska bli gräs! Vi får väl avvakta och se vad jag får för snilleblixt! Nu måste jag slänga mej i duschen om jag ska hinna i tid till jobbet. Jag tar med mej lite ägg och lagar mat där istället,då kan jag ju ha resten av laxen till som ligger kvar där! Hej så länge!

Sovit gott!

De viktiga morgonsysslorna är nu klara hos mej! Det första jag gör när jag vaknar är att ta på morgonrocken och sen bära ut alla blommor på altan till solen. Kanske inte alla blommor men de jag har tänkt ska vara ute i sommar. Vatten har de också fått. Annars är förmiddagens planer så här: Först läsa lite om njurarna och ögonens sjukdomar. När jag är lagom trött på det ska jag börja lägga igen en grop nedanför altantrappen och så smått börja fundera lite på utrymmet mellan garaget och altanen. Jobb behöver göras så det blir lite trevligare där! Jag ska ta några bilder och visa sen. Ideér finns men kanske inte möjligheterna,vi får väl se! Men nu studier sen nöje!


Fånga dagen!

Nu får det nog vara dags för sängen om jag ska kunna komma upp i tid i morgonbitti! Tänkte passa på att fånga dagen så då gäller det ju att inte sova bort den då! Så hej å hå vi hörs i morgon!


Här ska jag ligga i morgon å dricka mitt morgonkaffe!


Kyss johanna!

B017B020

Det här är armband med budskap! De finns att köpa här http://www.kyssjohanna.se/startsidan-i-44.aspx

heeeart
 Budskaps smycken är heta hos mej och har så varit ett bra tag! Kyss johanna säljer massor med andra coola smycken också så gör ett besök där och låt dej inspireras!

Lite om dagen idag!

Nu har jag fått mej en skön cykeltur hem i den ljumma vårkvällen! Såå underbart skönt! Arbetskvällen har passerat så lugnt och skönt så det finns absolut inget att klaga på! I morgon börjar ju arbetsveckan för de flesta igen så då blir det mesta som vanligt här i Enköping! Själv jobbar jag från 12.45 så det blir en lugn och skön förmiddag hemma i trädgården precis som idag!


Mina fina tulpaner som slagit ut när jag var borta i helgen!

Titta vilken fin planta det blivit av det lilla fröet som jag petade ner i en kruka för nån månad sen. Det är en solros och den har redan en knopp! Fortfarande håller den till i en kruka men det kanske är läge att plantera ut den strax!



Här var jag idag på eftermiddagen och blev bjuden på en kopp kaffe av en god kvinna med mycket livserfarenhet.
Det är hamncaféet i Enköping. Vi tog varsin kopp kaffe utan någonting till Det kostade 50 kronor för två norn
malstora muggar. Hmm.... Ja man ska unna sej jag vet, men tycker nog att det var lite väl!


Rastat

Rökt skivad lax på hårdmacka. till det en ägghalva och romsås med räkor i . Allt detta har jag avnjutit på uteplatsen på jobbet på min rast. Dessutom toppade jag med en apelsin! Kan det bli bättre eller nyttigare! Snart kör jag igån mina besök igen men innan det ska jag göra några kurstest på datorn! Fridens liljor alla människor!

Time for work!

Efter en syndigt skön förmiddag ute i solen in the Garden of delight,håller jag nu på och samlar ihop mej för att sticka till jobbet! Det ska bli roligt att komma tillbaka igen för det är inte särskilt ofta jag är ledig två hela dagar i rad som nu i helgen. Lämnade ju stället i full fart i fredagskväll och nu ska det bli skönt att se alla igen!Jag ska bara ta och leta upp ett par tunnare skor att jobba i men de måsta fortfarande vara bra för fötterna,jag lovar att det är en stor påfrestning för både fötter och rygg att springa runt så mycket som jag gör. Men jag är så glad för att jag inte har ett stillasittande jobb,det skulle inte passa en sån här fjäril som mej! Nu flyger jag iväg ut! Bye!


Dagens Angel

Lips of an angel

Hittade ingen med bättre kvalitet,eller så var det bara min dator som var seg,nä tror inte det. Men låten gillar jag! Hinder heter gänget som gör den!

Arbetsveckan startar nu!

Det första jag gör när jag vaknar är att släppa ut alla mina pelargoner i solen! Vissa står på altan,och vissa på trappen på framsidan. Köpte med mej en Engelsk pelargon ifrån Åsby trädgård igår,den är supersnygg! Nästa sak jag ägnar mej åt på morgonen är att fixa kaffe,och det är också färdigt nu! Rent psykiskt ska jag förbereda mej för nio arbetsdagar på raken,de flesta är pass från 12.45 till 21.30. Mellan varven blir det pluggande och njutande av solen om det underbara vädret fortsätter.Så det är lika bra jag kör igång om det ska bli något gjort! Ses snart!


På tal om Angel

Lade ju upp låten Angels crying med E-type. Skrev ju också om att jag lyssnat på gamla 80 och 90-tals låtar i lördags. Tänkte jag skulle lyssna på en av dom nu ikväll. Då kom jag på att den också hade ordet Angel i titeln. Det är just så den heter Angel med Shaggy. När jag slog ordet Angel på spotify kom jag på vad många låtar det är jag gillar som innehåller just det ordet. Då tänkte jag att jag ska göra ett dagens Angel inlägg!  Jag har ju redan lagt upp E-type ,han får gälla för igår. Så här kommer Shaggy! Den är så härligt positiv och har ett så tungt och skönt gung!

Jag!



I discolampans sken kanske,nej bara photoshop! Bilden är från i går kväll det är i alla fall sant,här är en annan variant!

Hu,skulle nog behöva lite Botox till den där skrynkliga pannan! En gång provade jag att retuschera mej själv och ta bort ålderstecknen som typ pannrynk och lite sånt. Det var ju läskigt så bra det gick att fejka,blev riktigt rädd för mej själv. Så det har jag slutat med,det är lika bra att vara ärlig mot sej själv och andra!
Men vissa saker kan man ju påverka som sin kondition t ex. Så nu blir det ett träningspass av den lugnare varianten å sen lägger jag mej sååå nöjd och belåten med min påskhelg!


Angels crying

Ja så övergick lördagseftermiddagen så sakta till kväll. Jag hade ingen spotifymöjlighet under kvällen,så det blev radio istället.Det var faktiskt riktigt roligt att lyssna på Mix megapol för en gångs skull! Annars håller man sej ju till det man brukar lyssna på, men här blev det gamla åttio och nittiotals låtar som jag inte hört på länge! Senare på kvällen blev det Harrys i Västerås som som fick besök! Pratade och umgicks med kärt folk och fick en riktig svängom på dansgolvet till Disco-kungen E-type! Med en man som jag verkligen gillar att dansa med. Okej vet att vi tar lite plats på dansgolvet, men det är så livgivande att fara runt med en sån positiv kraft så det får vara så!


Var uppe tidigt i morse också! Väckte Marie igen och drog med henne till Kajens fik i hamnen.Tog en liten promenad därnere och satt i vindskyddet och solade lite till. Det här var våran utsikt


Helt underbart väder, 24 April och glömd är den bistra vintern! Vi tjejer traskade hem var och en till sitt för lite mat. Jag plockde ut bilen och sen tog vi en tur till Åsby i Hallstahammar för att kolla blommor och bara njuta! Vi satt vid Skantzsjön på en brygga och plaskade nästan med fötterna i vattnet. Men vad det är skönt med goda människor runt sej, jag är så glad för den här helgen och alla trevliga människor som förgyllt den åt mej på olika sätt! När jag tänker efter så kan jag ge mej själv en klapp på axeln också,för jag är ju en del av det hela jag med!

Solat!

När jag ändå var i farten så passade jag på att gå upp tidigt i lördags. Väckte upp min vän Marie och vi satte oss i stadsparken på en filt och solade å pratade i flera timmar. Till kvällen var jag lagom kokt i ansiktet,inte ett moln på himlen var det! Sommarskorna lyckades ge mej ett skavsår på stortån,jag inser att min högra fot är något mindre än den vänstra för tån hamnade just på högrafoten mitt under en rem som skavde rejält,det hela har fortsatt idag för jag hade inga andra passande skor till klänningen,man packar ju inte hur många skor som helst till en helg,det var ju fyra par i alla fall i kappsäcken! Förresten så gillar jag inte för spetsiga skor eller stövlar till tjejer,det ser så slarvigt ut på något vis! Killarnas cowboy boots är en annan sak!


Nej inte min stil!

Men det här går bra! Riktigt snygga,men nu ska jag plocka fram lite mer somrigt och ställa unda de flesta stövlarna!

 Så här ser de ut de som gav mej en blåsa på stortån! 349 kr på skopunkten!
Jaha nu blev det skosnack istället för helgsnack! Fortsätter berättelsen om en stund!

Flyttat hemifrån en stund!

Japp så var man tillbaka hemma i Enköping igen! Så fort jag hade jobbat klart i fredagskväll så hoppade jag in i den fullpackade bilen och flyttade till Västerås över helgen! Vilken tur jag har so fick låna lägenheten av Jenny så jag kunde bo bra.Mitt i Västerås city ligger den! När jag snabbfixat mej på kvällen,var väl klar strax efter tio så slängde jag mej ut i partynatten och sammanstrålade med mina goda vänner för en trevlig kväll ute! ska ta och packa upp kameran så får vi se om det blev några bilder att visa! Återkommer alldeles strax med mera från min sköna weekend!!

Rullar fram!

Bilen skall få rulla en liten sväng nu mitt på dagen! En liten tur ut för inköp och kanske samtidigt få något i magen på någon av de stora hamburgerkedjorna i stan! Sedan ska jag jobba ett kort pass innan kvällen och sen tänkte jag ta fira in påsken med några vänner! Vad som exakt ska ske är det ingen som vet, men hur skulle det kunna vara möjligt att se in framtiden!  Men om inställningen bara är positiv så blir det alltid bra! Å just nu känns det som jag "rullar fram" och då menar jag inte fysiskt!


Vaken i ottan!

Tänk att jag vaknade i morse vid sjutiden alldeles utsövd och pigg! Passade på att dra mej en liten stund men sen blev det kaffestund utan dator på! Satt istället och såg ut över mina domäner och känner mej riktigt nöjd med att ha kämpat mej igenom vinterns elräkningar. Nu är det bara att njuta av friheten med eget hus,och spara till nästa vinters kostnader....... När jag räknade in alla pelargoner för att se om de behövde vatten i morse så upptäckte jag att tre stycken varit utlåsta inatt.De hade klarat sej utmärkt därute men ska nog skärpa mej lite för än är det nog för tidigt för att lämna dem ute på trappen sådär! Strax ska jag läsa lite mer om hjärtinfarkter och sedan göra ett litet test igen. Nu blir det påtår och sedan in i duschen!



Gullefjun!




 Den var väl söt!


PNS

Problem med PNS här! Nej jag skrev inte fel,jag menar PNS och Inte PMS om någon läste slarvigt! PNS står för det Perifera nervsystemet och min hjärna vill inte hålla reda på namnen på de olika nerverna som finns där. Jag har helt enkelt fastnat på något jag egentligen förstår när jag plockar isär begreppen,men det vill liksom inte sätta sej i alla fall! Jag behöver träna det somatiska nervsystemet en stund så jag tar och gör det nu! Sen ska jag öppna photoshop en stund,det har inte blivit mycket gjort där på senaste tiden och det saknar jag! Ha ,jag har i alla fall hållt en Deadline idag! Jag bestämde att innan kvällen var över så skulle jag ha sytt fast behå bandet på en snygg behå som bara legat och väntat på nål och tråd i flera månader. Det tog typ fem minuter att göra men det var som sagt lång väntetid på det hela! Vad skönt det är att vara en riktig präktig fixare ibland! Fast bara ibland....


Vad glad jag blev!

Nu är jag färdig med dagens måsten såsom jobb och matlagning. Nu övergår jag till roligare saker! Jag har fått en fin Hibiskus idag som jag är jätteglad över. Rosa blommor har utlovats! Det är en stor fin planta och jag vill verkligen tacka damen som gav mej den! Man blir varm i hjärtat av att veta att hon väntat på just mej och tänkt att jag skulle ha den. Vi pratar ofta blommor och jag har tidigare fått pelargoner av henne! Soulshine!
I övrigt funderar jag lite över helgens aktiviteter. Många vägar ligger öppna så det är bara att ta för sej när jag jobbat klart imorgon. Snart ska jag sticka näsan i skolböckerna en stund,så vi hörs senare!


Det här är en rosa Hibiskus! Bilden är lånad men snart kanske ni får se hur min ser ut när den blommar!

Pluggis

Vet ni vad där ute i stugorna,jag har bestämt en ny deadline! Japp jag är säker, Jag ökar tempot till 100% vad det gäller mina studier! Det finns inte ett endaste dugg att förlora på det,jag kan bara vinna! Jag skickar ett mejl imorgon till min lärare! Nu går jag till sängs och läser något kapitel till,fick lust att fördjupa mej lite i blodets alla hemligheter och kanske trycka in några latinska ord till! Jag känner mej riktigt taggad inför det här,en riktig pluggis är jag! Det enda jag ångrar med allt är såklart att jag inte började för länge sen att plugga igen,men tydligen var det andra lärdomar som skulle in på ett annat lite tuffare sätt! Fast där ger jag mej själv MVG+++. Läxan är lärd och sitter,jag lovar!


Använt hjärncellerna!

Sen jag plockat in disken i maskinen och snyggat till i övrigt efter festen tidigare så har jag ägnat mej åt studier. Nu är fyra av fem arbeten godkända och klara i medicinsk grundkurs. Lämnade nyss in det femte för godkännande. På våran studieplatt form It´s learning har vår kursledare lagt ut ett antal instuderingsfrågor. Enligt rykten är det ungefär så vårat prov kommer att se ut sen. Men till skillnad mot nu kommer det att ske på tid då. Som det funkar nu så behandlar testet ett särskilt område t ex cirkulation och andning. Varje fråga har tre alternativ,så det går att chansa! Nej då,bättre att kunna!. Varje test går bara att göra tre gånger och sen försvinner det ! Poff liksom. Nu har jag testat flera av dem en gång. Det har gått mycket bra,men det är inte så konstigt eftersom jag kontrollerat varje svar i boken eller på nätet innan om jag varit osäker. Det är ett bra sätt att lära sej på och mycket roligt! Men nu slutar jag ett tag och roar mej lite annars blir det för mycket och då fastnar inte kunskapen! Så då ska jag passa på att reglera vätskebalansen lite eftersom jag är törstig!


Födelsedagsfest!

Hej! Nu fick jag äntligen tid att slå mej ner en stund vid datorn! I morse började dagen med att jag studsade upp vid sextiden för efter en lång period av kvällsarbete var det dags för en dagtur mellan 7 och 16.  Idag är det ju Mimmias födelsedag å så klart ringde jag för att gratulera på morgonen. Vid lunch träffade jag Eddie och åt med honom. Sen rusade eftermiddagen fort fram och vips var klockan fyra så jag kunde ge mej av hem för att börja fixa finslipningen till alla skulle komma! Tyvärr ville inte födelsedagsbarnet vara med på bild så kameran fick mest vila. Men vi började med att äta pizza,sen blev det paketöppning.

Kolla in den här klänningen som storesyrran hade köpt till Mimmi! Den är så superfin,finns på Cubus!

Här är ett blomsterarrangemang jag gjorde till Mimmis och Pontus stora altan!
När alla presenter var öppnade så blev det tårta och kaffe! Så nu är jag riktigt proppad i magen! Som alltid är det lika roligt att se barnen glada och lyckliga och det är väl lika bra jag säger det....tänk vad åren går fort! En av de äldsta människor jag känner sa häromkvällen -jag undrar vad jag har gjort med de här hundra åren.Damen ifråga fyller 101 år om några månader,så det är inte bara jag som tycker att åren rusar iväg!

Mimmi fyller år i morgon

Vad kul det ska bli att invänta morgondagen! Då ska vi ha kalas för Mimmi som fyller 21 år!
 

Här har vi henne! Hon har också den äran att vara både lillasyster och storasyster! Det ni! När alla jobbat klart och hunnit ta sej hit i morgon så startar festen! På menyn kommer det nog att stå Pizza med fika och tårta! Hoppas vädret blir lika bra som idag då blir det ju extra kul när vi kan vara ute på gården också! Vill ni snacka löshår så hör av er till den här bruden så lovar jag att du blir nöjd!

http://www.hårgrossisten.se/


Visst ja en överskrift också!

Vilken fantastisk dag det är idag! Nu har jag legat på studsmattan och solat i bara bikin! Det är faktiskt sant och stekte gjorde det verkligen! Samtidigt som solen gav mej massa energi och vitaminer så åt jag en apelsin! Det kändes verkligen som sommar! Å ändå är det bara strax över mitten på April! Innan jag landade på studsmattan har jag också varit en vända till återbruket, å det finns mer att ta av så det blir flera vändor vill jag lova.Om ingen kommer och hämtar den fula furuskänken i garaget så sågar jag sönder den som jag gjorde med de andra trista åttiotals furumöblerna,det är ju ingen som tycks vilja ha sånt idag,helt ute i trendsammanhangen. Sen är jag väl av med alla möbler som stått ivägen i alla fall! Nu ska jag småplocka lite innan dagens arbetspass kör i gång vid halv fyra,då tar jag röda faran och susar ner för backen till centrum i Enköping där jag jobbar för tillfället! Dyker upp härhemma under kvällen igen och då blir det mera plugga av! Ses!


Sol och första hjälpen

Nu vill jag ut i trädgården! Då är det ju bara att resa på sej och gå dit som tur är. Har suttit vid word och skrivit på mitt förstahjälpen arbete. Det är ett scenario från en olycka som beskrivs och man ska redogöra för hur man går tillväga med förstahjälpenarbetet och kunna motivera sina svar. Så lärorikt att kunna för alla,och de flesta har väl fått gå kurser i detta via sina arbetsplatser. Jag har för mej att det ingår för alla som anställs ute i kommunerna oberoende av typen av arbete. Säkert är det så på de flesta ställen. Men det är nyttigt att vara uppdaterad och veta varför man gör som man gör. nu blir det en stund i solen med lite kaffe . Man ska inte övergöra saker och ting,jag hinner ändå!

Bannade klisterlapp!

Ett sånt där litet onödigt irritationsmoment som inte skulle behöva finnas! Såna där hopplöst omöjliga klisterlappar som sitter på grejer man köper och som är omöjiga att få bort på ett enkelt sätt! Å när man äntligen lyckats så sitter ändå det där smutsiga klistret kvar och lämnar spår. Titta här!


Vissa såna här klisterlappar är liksom lite plastade och släpper väldigt lätt,oberoende av underlaget. Det är säkert biligare med den här mer pappriga sorten som sitter som berg. Försöker man dra bort den delar den sej bara som här på bilden. Det står faktiskt inget på den som gör att den inte kan sitta under föremålet den sitter på,då skulle jag aldrig ens försöka ta bort den. Prislappen till denna sak som jag ska använda till en present satt på hyllkanten i alla fall. Den läskiga lappen sitter ju faktiskt t om uppoch ner! Ja nu får jag ägna resten av dagen till att försöka få bort den utan att den lämnar några fula spår! Eller i alla fall några minuter! Medan jag gör det ska jag tänka på vilken tur det är att jag faktiskt har råda att köpa den här saken och fylla den med det jag tänkt. Kanske jag t om kommer på att det bara är en liten larvig bagatell ,den där fåniga prislappen! En struntsak om man tänker efter!

Natt snart!

Tror jag tar och säger godkväll nu! Ska plocka undan lite saker som ligger och skräpar,å sen ska jag lägga mej i sängen med en bok! Såklart blir det att läsa någor som gäller utbildningen. Varje liten  stund jag läser klistrar in någonting nytt i hjärnan som kan vara bra att kunna. Och det ger bara mersmak. Det bästa är att allt det jag läser får ett ansikte,i och med de personer jag träffar på jobbet. Vissa av de kloka människor jag möter kan t om hjälpa mej att berätta mer om någon särskild situation jag läser om som de befinner sej i! Då blir det väldigt lätt att hänga upp kunskapen i huvudet. Plugga och jobba samtidigt är ett bra sätt kan jag lova, det är ju fantastiskt att man redan jobbar som det man ska utbilda sej till och tjänar pengar samtidigt. Det är bra på många sätt vårt svenska samhälle!  Suss på er nu!


Tjaba!

Hej svejs! En kalasdag igen, både vad det gäller vädret och allt som blivit gjort runt hus och hem idag! Å så har jag ju hunnit jobba också nu ikväll,så jag känner mej nöjd! Nu ska jag ta och läsa lite om förstahjälpen och skriva ett arbete om det! Det är det sista arbetet som skall skickas in för godkännande. Resten av veckorna fram till provet går åt till ren instudering! Det är bra, för en bok eller en dator kommer man ju alltid åt. Kör igång och pluggar nu så återkommer jag om en stund!

En stund på studsmattan

Nu har jag betat av alla dagens ärenden ett efter ett! Handlat till kalaset på onsdag, köpt material till en present som skall fixas. Varit på apoteket och sen en svänf på Rusta! Träffat en gammal kompis som jag känt sen vi var fyra år och nyinflyttade på Viksäng i Västerås! Nu var det ett tag sedan vi sågs, men det alltid lika enkelt att umgås med henne,inga som helst krusiduller utan bara rakt på! Nice! Var också iväg och plockade upp Eddies skate hos en kompis. Nu blir det lite kaffe och sol på studsmattan för mej,sedan kallar jobbet igen! Vilken bra dag jag har idag,ingen stress och inga krav,jag gör bara det jag vill och har lust med,så ska livet vara!


Tjo!

Ledig under dagen men ikväll blev det jobb igen! Det passar ju alldeles utmärlt det för då hinner jag fixa och arrangera till födelsedagskalaset på onsdag. Ev blir det en tur till Västerås under dagen för at hämta en skateboard! Nu ska jag ta och blaska av golven lite inne ,sen fika i trädgården! Njutning!


Trädgårdshandskar och Geriatrik!

Klädstreckslina,penslar,tändvätska,cykellås och en bra cykelpump det är del av de saker jag måste shoppa omgående upptäckte jag idag! Typiskt såna saker man glömmer bort som bara är tråkiga att köpa,å plåster också,jag lyckas få en massa småsår överallt för att jag skrapar mej när jag stökar runt i trädgården.Kanske det måste bli ett par handskar också för vem vill stoppa fingrarna i dom gamla som legat och skräpat i garaget,tänk om nån spindel byggt bo därinne! En gång såg jag faktiskt en stor baddarspindel krypa in i en sån handske och är inget trevligt minne!


Nu när jag går in på tredje pluggar veckan så har jag bestämt mej,jag speedar upp takten till heltid. Jag orkar inte vänta på att få göra provet om åtta veckor,det är bättre att göra det när kunskaperna är färska och sen vidareutveckla sig istället. Jag har också bestämt mej för min framtida inriktning, geriatrik, alltså läran om åldrandets sjukdomar. Det handlar mycket om att främja och förebygga! Jag har fattat att det handlar om att tänka utanför ramarna och kunna förstå människans enskilda situation! Vilken tur jag har som får träna på det tänket hela dagarna på jobbet. Här kommer mina erfarenheter av barn i behov av särskilt stöd väl till pass,jag märker att jag har med mej mycket av det synsättet in i det här jobbet med vuxna människor i svåra situationer. Dare to be different är något man kan ta med sej och vinna mark med i det här sammanhanget!

 Wanted!


Tjena!

Hej,nu fick jag mej en liten kaffepaus i alla fall! Snart springer jag vidar på min färd till de som behöver en hjälpande hand! Det har inte blivit så mycket vettigt bloggande på sista dagarna men det beror på arbete studier och nöjen. Får ta igen det senare! Må så gott ni kan alla!

Hejsan

Äntligen fick jag ens tund över så jag hann slå mej ner vida datorn. skall srtax ge maj av till jobbet igen för ett kvällspass. Vilken tur jag haft som fått jobba kväll den här helgen så jag har kunnat utnyttja dagarna som varit så soliga och fina! Det har varit en bra dag än så länge och mycket trevligheter har utspelat sig här hemma på gården! Såna dagar vill vi ha flera av! Nu ska jag fixa det sista innan jag måste iväg,hör säkert av mej igen om det blir någon liten fika paus! Tja,nu hoppar jag på räkmackan och sticker!


Kul på jobbet!

Tar mej en kort paus på jobbet! En väldigt trevlig jobbar kväll har det varit! Säkert kommer de besök jag har kvar att gå i samma anda! Cyklar hem vid tiotidenså vi vi hörs väl igen då!


Dagen hittils!



Här kör vi igång frukosten ute imorse! Släpade ut alla blommor som fått varit inne under natten,även de som stog i lilla växthuset, litar inte på att de klarar sej där under natten! Men å vad det var varmt och skönt i morgonsolen!

Här står Eddie och tänker ta itu med att sätta upp studsmattan i bara morgonrocken!



Jag pysslar med att måla krukor!


Här ger jag mej på en plasturna och de verkar gå bra det med!

Eddie ligger i luften och äter glass!


Skönt i luften!

Fort som bara den gick det att susa upp för backarna hem med endast treans växel. Hoppas det går att fixa den för det är en bra bike annars! Visserligen går väl allt att fixa men tänkte mej utan all tför höga konstnader. Ska få låna en annan cykel ett tag medan min förhoppningsvis blir fixad. Utbyte sker i veckan när familjen ändå ska ses för att fira Mimmis födelsedag här hos mej på onsdag! Nu ska jag faktist sätta upp en deadline för den här kvällen. Om senast en timme ska jag ligga med nyborstade tänder i min säng. Tänkte gå upp  tidigt i morgon och hinna med massor av roliga saker innan jag börjar jobba halv fyra i morgoneftermiddag! Så gott folk om vi inte hörs mer ikväll så önskar jag er en god nattsömn!


Ha ha,vilken tur att man glömmer snabbt! Vilken satans vinter vi gått igenom iår,men det fanns ett slut på den också!

Rastar!

Sitter här på jobbet och får just nu en sen liten rast! Så kan det vara ibland men tiden har gått så sjukt fort ikväll! Snart får jag cykla hem på min cykel med bara en växel! Trean ligger i hela tiden,tur det inte var ettan för det hade varit värre! Direkt när jag kommer hem ska jag ta in mina små växter som fortfarande står ute i växthuset! Så,hörs strax igen!

Solstålar!

Jag tror jag bestämmer mej för att det var idag den 15 april som våren kom på riktigt till min gata! Jag har varit ute på tomten sen jag vaknade och fika,solat och planterat! Släpade ut ett bord från garaget som jag ska använda som arbetsbänk till blomster och annat, Så jag slipper ha allt skräp på vanliga utebordet! Palargoner och alla plantos har fått komma ut i friska luften och det kommar att växa så det knakar nu det märks! Själv ska jag strax ut och fara en del innan jag börjar jobba vid fem. Det är bra att vara ledig på dagarna i helgen för både fredag,lördag och söndag är det kvällspass som gäller. Lovar att utnyttja dagarna väl och lägga mej i ordentlig tid när jag slutat. Sen ska jag ju hinna plugga också! Nej nu tar jag med mej boken och lita kaffe och sätter mej ute en kortis innan jag far! See you!

Klockan är noll!

Läget just nu är frukt och bärsallad,fotbad och fullproppat plugghuvud! Jag som sällan har några krämpor att gnälla över ska beklaga mej en stund nu! Tidigare i kväll när jag skulle steka de två äggen jag hade på mackan så klantade jag mej lite. Satte på stekpannan på spisen med matfett i och så började jag dammsuga lite medan pannan skulle bli varm.Glömde såklart av den kom på det när det började osa.Gjorde ett snabbt ryck och släppte dammsugaren och sprang till spisen. Eftersom jag redan hade träningsvärk i högra vaden så slet jag väl till för hastigt så det blev något ännu värre tjall på vaden.Nu känns det inget bra alls i benet och jag kan inte köra något vidare träningspass ikväll! Trist va! Men det går väl över tills jag ska gifta mej som de brukade säga när man var barn och gjorde illa sej! Förresten lång läkningsprocess det där,man är ju inte gift än! Nu slog klockan över till 00.00 så då är det väl dags för godnatt alldeles strax! See you tomorrow!


Så kan det se ut!

Lite om hur min ISP ser ut! Individuell studieplan alltså! Mina lärare på undersköterske utb har lämnat ett förslag på hur min studieplan skulle kunna se ut ! Delar den med er så ni får se vad jag pysslar med den närmaste tiden. Det hela bygger på att jag läser på distans i halvfart! Känner redan att jag tänker jobba fortare för detta är fruktansvärt kul och jag bara slukar kunskapen! Sa inte att den fastnar lika lätt men det ska nog ordna sej! Ökar nog takten till 100% för det har bara gått två veckor än och jag känner att mycket av det jag läser sitter sen förr. Min förra gymnasieutbildning var ju bara tvåårig och räcker inte fullt ut att validera med även om jag läsr de flesta ämnena tidigare! Till det hela läggs ju även ett helt yrkesliv av erfarenhet inom området!

Kurserna ni ser här är obligatoriska. Sen finns det ett antal valbara med olika inriktningar som man läser när detta är klart! När det gäller psykologi A så har jag ett finfint betyg att redovisa,mycket stolt över den siffran! Det blir inga problem att validera bort den! Även vård och omsorgsarbete och Social omsorg försvinner helt,och då förkortas det hela avsevärt! Plötsligt blev allt tufft arbete man gjort i livet värt en hel massa! Fast forward!


Deadline - lifeline

Deadline var det ja! Jag har fått en kick idag av ordet deadline! Jag har egentligen aldrig gillat ordet eftersom jag förknippar det med tidspress och måsten! Här ska ingen komma och bestämma när jag ska vara klar med något. Det vill jag bestämma själv och göra lite som jag vill med tiden! Självklart gäller detta resonemang jag nu för i mitt privatliv. Har just konstaterat att på jobb och liknande sköter jag alltid mina åtaganden. Där funkar sånt perfekt. Förmodligen för att jag känner ett större ansvar mot andra än vad jag gör för mej själv! Mot mej själv kör jag mer "äh det löser sej",eller "det gör jag sen när jag får lust". Men det börjar nu straffa sej med ett sånt tankesätt.Det resulterar ofta i ett snabbt sista minuten arbete med saker och ting och då mår jag inte som bäst. Blir till sist stressad av att saker hänger över mej. Visst blir det gjort men sällan med någon marginal. Det kan gälla allt ifrån att plocka upp något skräp från golvet till att betala räkningar eller besikta bilen och sånt.Ha,ha eller att stänga skåpluckor! Jämt ska jag sega mej för att det är tråkigt och jag bara vill göra roliga saker. Nu ska jag alltså lösa detta problem med att sätta upp Deadlines för saker och ting. På ett rimligt sätt alltså, då blir det ju lättare att lyckas ju! Var ska jag börja då hm... med nåt kul såklart,nähej du! Struktur gäller,jag öppnar brevet från besikningen och kollar vilken tid de givit mej. Sen får jag kolla om sommardäcken funkar till Skodan i år med.Det var visst deadline på det idag enligt lagen! Block och papper och så skriva deadlines på viktiga saker som pengar,bilar hus, och annat smått och gott som rör mitt liv och leverne. No bohemian lifestyle när det gäller sånt! Men i övrigt så flummar jag vidare i cosmos i mina tankar och drömmer om nirvana! Förresten när man direktöversätter ordet deadline så blir det ju dödlinje! Det låter inte positivt. Får göra om det till lifeline,livslinje istället! Linjer man drar för sig själv när något ska vara klart för att må bättre i livet. Nu gillar jag konceptet!


Välkommen hem var jag!

Hej tillbaka hemma igen! Har precis stekt mej två ägg och lagt på mackan och till det kaffe! Jo jag har hunnit surra runt i trädgården också och städat lite vid entrén. Direkt efter jobbet träffade jag en av de kvinnor jag beundrar mest här i Enköping för sina kunskaper inom vården. Det är alltid lika roligt och givande att prata med henne.Hoppas vi ses snart igen för jag lär mej så mycket varje gång vi möts!När jag sen promenerade hem gick jag en annan väg genom skogen än den jag brukar. Det är inte klokt vad det är fint därinne i skogen nu,det bara sprudlar av energi och vår därinne. Jag ser det som ett stort priviligeum att få ha en sån här promenadväg hem från jobbet om jag vill! Gissa om det är avkopplande. Å där på andra sidan mellan träden ligger mitt hus,det är liksom det första man kommer till där skogen slutar! Ändå ligger det hela mycket centralt i Enköping!Fint som snus det!



Här är en detaljbild från blomsterarrangemanget jag gjorde igår, som strrålade så fint mot mej från trappen när jag kom!
Nu ska jag utnyttja det fina vädret innan jag fortsätter med pluggandet. Om ni hänger med mej under kvällen ska jag berätta lite hur jag tänker om mitt nya ledord som är ordet Deadline! Vet ni att ordet innehåller ett måste som man inte kan se,men som inte är farligt!


Halllllu!

Nu har alla mina valideringspapper kommit! Tur att man varit med förr, för det här kortar av utbildningen väsentligt! Nu springer jag över till chefen och ber att få det ifyllt! Är ju på jobbet fram till fyra idag så då kanske jag hinner få dom tillbaka. Sen ska jag bara fylla i självskattningen och så är det klart! Det tokigaste som hänt idag hittils är att jag glömde lunchmaten hemma i morse så jag får väl dra mej till Coop och hitta på nåt! See you!


Kvällsgott!



Snart ligger innehållet på denna tallrik i min mage! Gott så gott är det. Om någon undrar vad det oranga är för något så är det torkade aprikoser! Synd att det är så dyrt med färsk frukt och och bär! Jag skulle vilja äta färska blåbär för nyttighetens skull men det är ju riktigt dyrt det! Om man försöker sej på att köpa konserverad frukt så ska det alltid vara sötat med en massa socker som jag inte vill ha! Eller blåbärssoppan jag köpte som var "utan tillsatt socker" den var istället sötad med aspartam! Vilket skräp! Det gäller att läsa allt på förpackninigen om man ska få det som man vill. Osötat och osockrat är helt skilda saker det ska man komma ihåg!

Kolla på det här som jag hittade ute på nätet!

Osockrat betyder att man inte har tillsatt vanligt socker, men kanske annat sötningsmedel.
Osötat betyder att man varken tillsatt vanligt socker eller annat sötningsmedel, produkten kan dock innehålla socker.
Utan tillsatt socker betyder att man inte tillsatt socker, men att det möjligen kan finnas naturligt i produkten - som att fruktsocker finns i frukt...
Sockerfritt betyder att det inte finns något socker i produkten, varken tillsatt eller naturligt.
Sötningsmedel tillsatt betyder just det; man har tillsatt sötningsmedel, men det betyder INTE att det inte finns socker i produkten.


 Ekströms Blåbärssoppa utan tillsatt socker 1lt
Ingredienser: Vatten, druvjuice, blåbär, fortjockningsmedel
(modifierad stärkelse och guarkärnmjöl), aroniajuice, kostfiber från cikoriarot (inulin),
syra (citronsyra), vitamin C, sötningsmedel (aspartam och acesulfam K), arom.
Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåller socker från frukten.
Innehåller 7,5% blåbär, 8,5% druver, 1% aronia och 0% tillsatt socker

Visst är det konstigt att den här produkten heter blåbärssoppa,visserligen innehåller den blåbär men
 mängden druva är ju större när man ser på procentinnehållet av bär/frukt! Men vem vill äta druvsoppa,det låter ju inte klokt! Nej,Ekströms klassiska blåbärssoppa,det är grejer det,så svenskt och nyttigt!? Äh nu lägger jag inte mer energi på detta. Ska väl istället ta och röra på mej en sväng som jag brukar vid den här tiden ,sen blir det sova av,för i morgon blir det en dagtur på jobbet mellan sju och fyra. Det blir bra det!




Det ena eller det andra!

Nyss var jag i köket en sväng och fixade lite,jag skulle ta fram visparna till elvispen för jag behövde dem till att vispa mej lite hallon och yoghurt mousse. När jag fick syn på osthyveln tänkte jag,varför har jag en osthyvel,den använder jag ju aldrig ,den bara ligger och tar upp plats. Jag köper aldrig en ostbit,antingen blir det färdiga skivor eller också riven ost i påse om jag ska ha till Pizza eller gratäng. Sen såg jag vitlökspressen och tänkte men den där skulle jag inte kunna vara utan. Det blev liksom en tankelek. Om jag måste välja på osthyvel och vitlökspress så tar jag viltlöspressen. Men om det står mellan vitlökspress och potatisskalare så får pressen fara istället. Tänk på hur mycket morötter och potatis jag skalar så förstår ni!Brödrost eller smörgåsgrill? Ja då åker brödrosten.Det är ju supergott med toast! Sen fortsatte det hela och blev hur stort som helst,tänk dej att välja på Kajalpenna eller mascara! Om jag har kniven på strupen så tar jag kajalpennan! Tv eller dator då? Inget problem,har knappt nån TV men dator kan jag inte klara mej utan! Senap eller ketchup på den vegetariska korven? Äh det vete katten skiter nog i båda! Ris eller pasta? Jag väljer ris! Ja så kan man hålla på hur länge som helst och fundera om man har lite tid över! Nu ska jag ta ett beslut om äpple eller apelsin. Det blir som vanligt lite frysta bär med frukt till som sent kvällsmål.  Frysta jordgubbar ligger på upptining.Förresten så kom jag på att det inte finns några äpplen eftersom det var päron jag köpte,så det blir jordgubbar med päron och en kiwi som snart sett sina bästa dagar.



En blomma på trappen!

Min underbara timing gör att jag sitter i ett ganska svalt hus just nu! Tyckte häromdagen att jag hade alldeles för varmt inomhus så jag vred ner värmen lite. Inget hände det var lika varmt nästa dag,då blev jag trött och vred ner ordentligt. Tydligen bestämde sej moder jord för att ändra temperaturen utomhus samtidigt för nu är det skit kallt härinne. Men nu höjer jag inte igen för värmekostnaden den här vintern har varit riktigt dryg! Det blev inga blommor köpta på torget för när vi kom dit strax efter kl fyra hade både Marina och den andra blomster försäljaren gett sej av . Syn det men Maria och jag fick en trevlig promenad hemåt. Tog iställlet en sväng till Växtriket och handlade lite vårplantor. Planterade och fixade med det somm fanns i övrigt och så här ser det ut på trappen nu!


Jo,de rosa blommorna är fejk men det syns inte på långt håll,behövde lite mer färg i planteringen så då fick det bli så! Det känns nästan som jag lyfter in krukan ikväll,vill inte utsätta de små liven för kylan fast de säkert klarar det!
Nu ska jag fördjupa mej lite mer i hjärnans anatomi så får vi se vad det ger!

X

Hej, vilket kort och snabbt arbetspass jag haft idag! Snart är det ju dags att sluta! Det är ju nästan så att man skäms att ta betalt för detta! Men ja visst är det bra med lite slantar för idag när jag går härifrån så ska jag gå med Maria Till torget och köpa blommor av Marina! Oh måste dra!

Lite kallare ute idag!

Ja visst är det fantastiskt att vi människor kan sova! Man bara försvinner från allt och vet ingenting och sen vaknar man och bara kliver in i matchen igen! Det är ju märkligt egentligen att det funkar! Ja nu har jag vaknat i alla fall. Om en timme ska jag börja gå till jobbet så det är inte så stora marginaler nu på förmiddan! Det är bäst jag sliter mej härifrån nu så det blir något gjort! Jag ska stoppa ner medicinskgrundkursboken i väskan så jag kan tjuvplugga lite på jobbet också! Här sucktas efter mer kunskaper!


Slut för idag inlägg!

Så nu är det slut för idag här! Har haft en bra dag och är nöjd med det jag gjort idag. Hade ju två saker som jag lovade mej själv att göra ikväll och det har jag fixat! Såklart handlade det om mina växter och ett arrangemang som skulle göras! Done! Nytta och nöje i en bra förening det ger energi det. Natti natti!

Den blev jag nöjd med!


Lite nya signaturer!

Kopplade av med lite skapande i Photoshop! Lite snyggheter att använda som prydnad på bloggen!
Först var tanken att göra ett påskris och skriva nåt om glad påsk eller så men äh! Den blev så bra så den får vara med året om!

Å så en blomma såklart,det kan jag ju inte hålla mej ifrån! Ser att den är väldigt lik en annan jag brukar använda,men den känns ändå ny och fräsch! Borde kanske variera mitt färgval lite men jag gillar den här lila varianten! Nu ska jag bli lite fysisk ett tag och köra ett träningspass så sitt där ni soffproppar!


Otis och OTIS

Vet ni att vuxna också klottrer i trapphus och hissar! Det vet jag! Jag är verkligen övertygad om att det är så i det här fallet. Kanska nån som bara inte kunde hålla pennan i styr när de åkte hiss! Ja personen måste ju haft en penna med sig! Skumt. Det här stället är ett boende där de flesta är gamla och behöver mycket hjälp. Visserligen är det egna boenden,men vi är ofta där och jobbar. Det är inte så att allmänheten springer där hur som helst,och de flesta boenden är ordentligt gamla. I alla fall så ligger det till så här. Det finns hissar i husen och de som står för servicen är ett företag som heter OTIS. De har såklart en massa information i hissen och där finns deras logga med stora bokstäver. Otis,de som vet något om musik associerar förmodligen till Otis Redding om de ser det där! Någon måste ha gjort det i alla fall för först står där OTIS å så har nån skrivit med bläck efter -Redding är jättebra! Ha ha,det är inte så många klottrande ungdomar som skulle kommit på det! De enda som rör sej i huset som kan vara tilltänkta marodörer är de gamla som bor där eller nån av personalen! Kommer jag ihåg måste jag fota det nån dag"
Vi kan ju lyssna på en av hans hits!

Vuxenstudier

Vilken omväxling. Det är därför det passar mej så bra med distansstudier. Jag kan hoppa runt och göra lite vad jag vill medan jag pluggar. För mig funkar det bäst att lyssna på kroppen och sticka emellan med nått annat en kort stund. Jag är övertygad om att det är då inlärningen sker,först stoppar man in kunskapen medan man sitter där framför datorn eller boken. Sedan surrar informationene runt där i hjärnan tills man kopplar bort den och gör något annat. Då får all fakta man tryckte in en chans att krypa in i sitt lilla fack i huvudet och fastna där! Jag pratade med några av mina klasskamrater idag,som precis som jag studerar på äldre dar. Vi var verkligen överrens om att det är mycket mycket svårare att få saker att fastna nu mot när man var yngre. Men tur är att man har lärt sig sina studietekniker. Gillar ju verkligen att plugga och prestera på det här sättet. Ja att avverka studieuppgifter skriftligt är inget problem alls,men som sagt kunskapen ska fastna också! Ja om tänker du plugga på äldre dar så rekomenderar jag dej att sätta igång,så fort du bara kan. Det blir inte lättare med åren,men förhoppningsvis har man en branschvana och en livserfarenhet som skjutsar på en! Sen är det bara att plocka fram sin starka vilja och sätta sig i skolbänken och äga. Nu har jag skickat in fyra av fem arbeten i medicinskgrundkurs. Tre är rättade och godkända. Den fjärde skickade jag nyss och ska inte börja på den femte ikväll utan bara låta det andra sjunka in.


Vårtecken!

När jag gick hem från jobbet idag tog jag en sväng förbi en jobb/plugg kompis coh hämtade en bok som jag fått låna av en annan jobbarkompis! En slags bokförmedling kan man säga! I alla fall så gick jag en lite annan väg hem pg a det. Såg på långt håll att den lilla parken vid busstorget var full av vackra krokusar i alla möjliga färger. Det var som en stor matta. Tog fram mobilen för att plåta så jag skulle kunna visa här hur fint det är ordnat i Enköpings alla parker. Plötsligt fick jag höra att parken var full ev ett annat slags vårtecken som gjorde att jag backade och inte gick dit. Ville liksom inte störa deras samvaro. Det var nog ett tiotal minst runt en bänk. Hög-ljudda och skräninga,lite vårtufsiga och rödnästa höll de på att släcka törsten gemensamt. Det varA-laget som gjort debut i parken för året! De vet att söka sej till vackra platser de där gängen! Inte för att de skulle ha orsakat mej något trubbel om jag gått dit och fotat men jag valde ändå att hoppa över krokusfotograferingen för deras skull. Så de fick häcka ifred på sina domäner.

Strax fri för idag!

Sista sucken på jobbet innan jag ger mig av hemåt till fots! Nu lovar jag mej själv att det är två saker som jag måste göra när jag kommer hem som legat på ett tag, inget superviktigt kanske men om jag lovar offentligt så blir det gjort. Men jag ger mej en möjlighet att smita genom att inte berätta vad det är Ha ha! Hej då jobbet ,vi ses imorrn!


Lunchbreak

Just nu har jag en lunchpaus på jobbet. Har hunnit äta en ganska okej fiskgratäng och pluggat lite. men det bästa av allt hittils idag är att stickan från igår är ute! Den gillade nog inte all handsprit jag dränkte den med under morgonen. Sen fick den svettas i handskarna jag hade på mej när jag jobbade å så ploppade den frivilligt ut till slut! Det var en befrielse. Nu fortsätter jag att jobba så jag får sticka iväg och hämta en bok jag behöver hos en vän efter fyra när jag slutar! Ses!



Säkert vårtecken-sticka i fingret!

Typiskt alltså,det är som ett säkert vårtecken! Varje tillfälle jag krattar så lyckas jag alltid få en sticka av kratt skaftet! Så även idag! Jag får skylla mej själv som inte vill använda handskar när jag jobbar i trädgården! Å just nu sitter jag här och skyller mej själv som inte får ut stickan som irriterar så! Jag har alltså varit i trädgården flera timmar och krattat löv! Det är riktigt avkopplande kan jag säga och väder och vind var alldeles utmärkt.Bättre avkoppling kan man inte få. I en lövhög låg en humla och sov som jag nog väckte upp,skulle bara gå in efter kameran snabbt och fota den när den vinglit försökte vakna. När jag kom ut igen var den borta så det blev ingen bild. Fann några andra vårtecken istället!

Krokusarna dyker upp lite här och där i gräsmattan!

Tulpaner på väg!

Här är en gryta som nog fanns här i nåt förråd sen förr. Den har fått stå ute över vintern för att bli så här fin! Tror den ska få något färglatt i sej till påsk och pryda entrén.
När jag tröttnat på att vara ute så tjattrade jag med mina goda väninnor på telefon å sen satte jag mej och skrev ett arbete om urinvägarna. Just det! Nu börjar det bli dags att ta tag i den stora frågan ,skall det bli hårtvätt nu eller i morgon bitti? Då får jag gå upp halv sex om jag väntar till imorrn, äh det är väl ingenting,jag sitter uppe vid datorn en stund till istället! Å så ska jag försöka bli kvitt den där rackarns stickan också!


Jobbat en sväng!

Tänk vad det händer snabbt ibland. Hade ju arbetstid till halv tå idag men den ändrades rask under förmiddagen till kl fyra istället! De timmarna gjorde ju ingen större skillnad att jobba. Som vanligt är det värt det,det ger så mycket att träffa dem jag hjälper,det har jag ju sagt tidigare,men det är värt att sägas igen! Nu ska jag bege mej ut en sväng men nån längre resa blir det nog inte idag,det spar jag till senare i veckan.Jag har tänkt mej att proviantera lite på Willys och sen spana in några andra ställen innan det blir plugga av! Hörs igen snart!


Festbilder!



Jenny och Erik!

Så här glad ska man vara på kalas! Undrar om det inte var bilden på Jenny som morfar satt in på sitt grattis kort som fick henne att skratta så! Härligt med minnen,och tänk vad mycket de gjort tillsammans med sin morfar mina barn! Jag lade på en retroeffekt på bilden eftersom solljuset från fönstret gjorde färgerna lite svåra,men det blev ju bra!



Syrran Mimmi har lagt en present i en påse,Jenny sticker ner näsan och kollar!  Ahh! Massor med löshår att välja mellan,olika färger och olika fästvarianter. Vilken lycka!


Hårgrossisten .se dit kan du också vända dej om du vill ha bra löshår till bra priser. Kände på det äkta remy håret,helt underbart skön kvalitet!
http://www.hårgrossisten.se/

Här sitter säljansvarige Mimmi och syr fast träns på det hår syrran valde! Ja vi hade som sagt en toppentrevlig dag tillsammans på Jennys fördelsedag. Den 20: april går nästa fest av stapeln! Så nu startar vi planeringen för vad som skall ske då!

Här är vad jag fick till av vad som fanns att tillgå! Satte i mej alltihop och lite till nyss. Nu behöver jag ta igen en massa sömn,så det är nog bäst att dra sej mot sängen! Börjar jobba kl sju imorgon men om inget tillstöter så slutar jag halv två och då blir det plugga som gäller! Vi ses i morrn!


Back home!

Hej alla! Har just kommit hem efter helgens alla festlighetre!. Nu är jag jättehungrig och tänker äta söndagsmat! Det blir glass,kladdkaka jordgubbar och lite andra frukter! Sen ska jag ta ock kolla in bilderna från fördelsedagsfesten i lördags och se vad det blev. Festen i sig var toppen trevlig och massor av trevliga presenter landade hos Jenny och god mat och fika blev det också! Snart är det Mimmis tur att bli firad sen har alla mina tre barv avverkat sina födelsedagar för i år! Återkommer strax men nu är nog glassen lagom tinad så nu blir det frossa av!


Födelsedag!

Nu är vi en bit på väg med förberedelserna inför dagens händelser. Ska stanna på vägen sen och köpa en kladdkaka som jag inte hann baka. Vilken solig och fin födelsedag Jenny får! Och vilken omtänksam syster hon har som redan kl sju på morgonen sms:ar och undrar om hon ska köpa tårta! Härligt! Lillebror ligger och kollar på Avatar för tusende gången och svarar nej på det mesta i god fjortis anda! Det är skönt när saker och ting är som det ska! Själv håller jag på och packar ned det som ska med för dagens och kvällens tillställningar! Såklart är kameran redan packad och klar sen igår! Förresten så var jag ut på altan och kollade in de ommålade krukorna. resultatet blev MVG.

Äh upp med kameran och så snabbt en bild bara för att visa! Lovar att det inte är fuskmålat.Det är bara lite blänk från något man ser!

Så här såg krukan ut innan,den till höger såklart. 10 kronor plus tiden det tog att måla och en färgklick på armen kostade det mej. Färgenburken fanns redan innan så det blev inte så dyrt. Även pelargonen själv var ju gratis så nu har jag spart massor med pengar som jag kan spendera på annat! Eller hur!


Blombög!

Få se nu,har jag något kvar att göra av det jag hade tänkt hinna ikväll? Tvättat och hängt kläder har jag gjort, än en gång måste jag få skryta över min fantastiska tvättmaskin,med en maskin som centrifugerar i 1400 varv så är tvätten nästan torr när den kommer ut,helt underbart! Målat krukorna har jag gjort.Använde högblank riktig lackfärg för att det ska hålla utomhus. Det blev så bra så,vad skulle det annars kunna bli när man håller på förresten? Nästa gång ska jag nog hålla till utomhus,det luktar inte bra om lackfärg inomhus så nu vädras det för fulla muggar! Krukorna själva står på altan för att torka så det får bli en bild senare. Fixat färdigt för kalaset i morgon har jag gjort. Nu är det ju den fantastiskt snälla pappan som står för maten och upplåter sitt hem till fest. Visst har Jenny en egen lägenhet men hon tycker det blir för trångt där. Då är det bättre hos farsan! Så på förmiddagen i morrn brakar vi iväg ut på landet för att starta festligheterna! Ja nu när klockan är nio på kvällen så kan jag börja känna mej lite ledig.Ska kanske ta och slänga ihop lite paltor till i morgon kväll också så blir det enklare i morgon.




 


Men va? Har människan tagit en bild på en sån där jävla pelargon igen ! Eller som Eddie brukar säga när han tröttnar på mej"tror du jag är nån jävla blombög va?" Han säger det med sån härlig betoning på ordet blombög så det låter så gulligt! Japp det har jag, fotat små söta blommor igen,å detta är bara en yttepytteliten blomma som tillsammans med en massa andra små blommor ska bilda en sån där klassisk pelargonklaseblomma. Så här är vi inne på riktigt smågrejer,ser ni den lilla handen in mitten på blomman som liksom sträcker sej mot en. Det är därifrån det kommer det som kallas flower power,!


Allt möjligt!

Nu är det lite mer fart här i stugan efter lite mat och vila.! Pizzeria karavan några minuter härifrån har haft mat besök härifrån ikväll kan jag erkänna! Vi delade en pizza på två, det räckte gott och väl! En sväng till stora mataffären blev det också och nu är det dags att hämta upp tvätten och hänga den! Bra jobbat! Jag tror jag ska ta mej för att måla blomkrukorna som stått och väntat på bordet hela veckan i kväll, och så förbereda lite för det som skall gå av stapeln kl 13.00 i morgon.FÖDELSEDAGSKALAS! Det är dags för Jenny -Lee att fylla år igen! Jag ska vara en snäll mamma den här gången och visa en bild som jag vet att hon tycker är okej,jag antar det i alla fall eftersom den finns som profilbild på fejjan! Dan före dan,sjunger i morgon!

Jennylee Lindqvist


Vila vill jag!

Hej vet ni vad,nu är jag äntligen hemma igen. Var ganska pigg när jag gick iväg till jobbet i morse men sen tocg tröttheten över fram på eftermiddagen. När jag skulle gå hem var det som om fötterna inte ville lyda,det kändes som jag gick baklänges ungefär,hu vad segt det var. Här är en bild från imorse när jag gick till jobbet vid ca halv sju. Vände mej om och såg hur solen gick upp över alla nyvakna Enköpingsbor. Då var jag tvungen att plocka fram mobilen och föreviga det. Borde lära mej att fota mer med mobilen, då kan jag ju få med lite mer från min vardag här på bloggen!

Det är en riktigt fin skog som ligger alldeles brevid mitt hus,men jag brukar aldrig gå i den när jag slutar sent för där är kolsvart just nu vid den här årstiden.



Den här bilden tog jag nyss på väg hem,då var uppförsbacken riktigt trög kan ni tro! Jag ska pausa lite i soffan en stund ,sen ser jag fram mot en lugn och skön hemmakväll.......tror jag!


Trött i fossingarna!

Min tröttaste kroppsdel just nu är fötterna! Man kanske kunde tro att det var huvudet efter en hel skoldag men det börjar kännas som det var igår vi var i skolbänken. Det som hände där håller på att tränga in i sina olika fack i hjärnan så det sköter sej självt. Jobbarkvällen har varit bra, en alldeles vanlig kväll med diverse sysslor som rullade på som den skulle.. En god vän har hjälp med med att få låna en kurs så jag slipper köpa den,det var ett glatt besked. Då kommer det att gå ännu enklare med pluggandet! Tack för det! Nu avslutar jag denna långa dag med att äta några hårda tunnbrödsmackor och dricka lite gott te. Sen blir det högläge för fötterna och godnatt. För i morgon står jag pigg och utvilad på jobbet igen klockan sju! Sov gott alla vänner!


Hallå!

Hej,nu har jag kommit en bra bit med dagens göromål! skoldagen är avslutad och har dessutom hunnit jobba några timmar. Ett visst kaos rådde på skolan eftersom vi befinner oss i nya lokaler där det finns ungefär ingenting i utrustningsväg.Tur att vi var nära en av våra arbetsplatser,så vi kunde gå dit och fika och äta. Nu ska jag jobba några till så rapproterar jag mer senare.

Proppad dag!

Ja ha då har man vaknat till en fullmatad dag. Skola och jobb fyller upp mina timmar till sent ikväll. Torsdagar är den dag då man träffar sina studiekamrater och pluggar tillsammans. Den praktiska informationen har varit lite knapphändig men det ska väl lösa sej under dagen. Tur att man känner många där redan,då går det ju lite lättare. Lokalen vi ska vara i ligger på samma gata som jobbet så det blir ju nära i alla fall när man ska ta sej emellen. Jag är så glad och tacksam för att slippa resor. Både tidsmässigt och kostnadsmässigt. Så lillskodan får vila idag också,jag promenerar förbi en av tjejerna på vägen ner och plockar upp henne, sen möts vi andra på Enköpigstorg strax efter halv nio. Nice va! Jag återkommer till er nästa gång jag träffar en dator,vilket kan dröja lite! Må väl idag!


Här är jag!

Nu är en lång dag över! Promenerade hemifrån strax efter tio på morgonen och hann i god tid till jobbet halv elva! Har sen kört på i rask takt fram till klockan nio i kväll. Var utomhus en sväng vid sextiden och då hade även solen tittat fram! Härligt! Promenaden hem ikväll var rätt seg kan jag meddela,fötterna var något trötta men en härlig dusch lockade och nu är det gjort! Sitter och mumsar jordgubbar och apelsin som jag blandat i en skål och till det lite  rostade solroskärnor! Snart blir det sängen för i morgon väntar en hel skoldag och sen jobb efter det. Jag kan säga att jag inte ligger på latsidan precis men jag trivs med full fart. Så godnatt med er om vi inte hörs mer ikväll!



Strumpor alltså!

Om strumpor kan man ha hur mycket synpunter som helst,i alla fall jag. Allti från snygghetsfaktor,bekvämlighet pris och kvalitét och modell!

Något jag gillar är den här modellen, i alla fall i en viss typ av skor och om de inte är för lösa i resåren eller för låga! Då åker de bara ner under foten i skon!

Sen kan jag ju tycka att det är roligt när de är mönstrade,men samtidigt kan det kännas så fel med små söta kissemissar på sockorna i vissa sammanhang. Av praktiska skäl är det ju bra med bara vita och svarta för då kommer man undan problemet med strumptjuven i tvättstugan. Alla svarta passar ju med alla svarta så att säga!
Jag har faktist hittat en sort som jag gillar mycket bra ,tror jag köpte dom här i Enköping på Nightmare outlet.


Såna här klassiska sportstrumpor äger jag nog inte ett enda par. Jag tycker de blir för varma,hellre tar jag två par tunna uppepå varandra om det är kallt. Bättre för värmens skull och så kan man ju plocka av sej om det blir för varmt!

Prickiga herrsockor från Happy Socks

Vad tycks om prickiga herrstrumpor?
 
Tå strumpor,ja de ser jätteroliga ut på, men nej nu kan jag inte hålla mej längre..... paniiiik! Jag skulle aldrig klara att ha på mej dessa!

skulle kunna göra detta inlägg hur långt som helst men nu får jag gå till jobbet,kanske man får både sätta på och dra av en massa stödstrumpor idag som många måste använda för att benen inte ska svullna! Undrar ni vad jag själv har på fötterna idag? Jo ett par vita låga ankelsockor som på första bilden!



Kaffestund och fågelkvitter!

Halv åtta ringde klockan idag och jag vaknade från min sköna sömn. Tog på mej morgonrocken och gick ett varav i trädgården bara för känslans skull. Det är varmt i luften och ett rysligt liv på alla småfåglar,det kvittrar och sjunger så det står härliga till! Vårkänslor! Efter kaffe och macka så börjar det nu dra ihop sej mot lite uppsnyggning av mej själv. Halv elva börjar jag jobba och kör sen till nio ikväll. Det kan väl kallas ett långpass det! Så när jag kommer hem ikväll så händer nog inte mycket,jag stannar på min post härhemma så gör jag inget dumt den stunden! Ta del av det härliga som sker i naturen och njut av alla små vårtecken i dag även om inte solen skulle komma fram. Det finns så mycket att vara glad för!

En gammal bild från 2007 som jag gjorde på en av mina tidigare arbetsplatser. Vad fin den är !


Säger inget mer.....

◊ You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body ◊





 


Dag två!

Härligt,andra dagen på utbildningen och jag är fortfarande med i matchen! Det är riktigt avkoplpande att sitta så här och skriva och lära sej! Man fokuserar hårt på det man gör och tiden bara försvinner! Det ska bli kul att få respons på de uppgifter jag redan lämnat in och se vad de tycker om nivån jag har lagt mej på! Trots allt är det en utbildning för vuxna människor som arbetat länge inom vård och omsorg på olika sätt,och därefter är det också anpassat. På både gott och ont! Men det känns som en stor trygghet att jag redan har en utbildning med mej och att jag jobbat så mycket med människor i utsatta lägen. Och att jag alltid suktat efter kunskaper och velat plugga. Om ändå datorer funnits när man var yngre så hade det här förmodligen varit gjort för länge sen!  Nu blir det paus med kaffe och sen ett träningspass så man inte bara sitter stilla hela kvällen!
  En annan sak som jag måste berömma mej för är att jag skärpt mej oändligt med min lathet att ta itu med trista och tråkiga saker. Jag öppnar alla brev som kommer direkt,jag ringer trista samtal på momangen och får det överstökat. Kommer en tanke att,det där ska jag göra sen....då backar jag bandet och gör det på direkten istället! Vilken fröken präktig och ordentlig jag blivit va! Vi får väl se för hur länge och i vilka sammanhang det kommer att hålla! Dessutom har jag ett tillfälligt tvättstopp hängande över mej. Det är för att jag inte bara ska använda samma gamla vanliga kläder hela tiden,om jag inte tvättar så måste jag ta och använda det som finns rent. Och det finns,massor. På det sättet blir det en naturlig utrensning när jag upptäcker vad som bara hänger och jag verkligen inte kommer att använda mer,även om det inte finns något annat! Nån dag när det blir sol ute får jag ta tag i grejjen att hitta var jag ska fästa tvättlinan när jag sågade ner det ena trädet jag använde till det! För att torka tvätt ute,det är en klassiker jag njuter av,det finns väl inget fräschare!


Blanksvarta blomkrukor och Dyspepsi!

Har återkommit hem denna grå trista kväll .Solen verkade göra ett litet försök när jag var ute men lyckades inte riktigt! Men jag lyckades, med att stanna på en loppis på väg hem och köpa två blomkrukor för en tjuga! Så här ser dom ut för tillfället!


Det syns väl vad jag tänker ta mej till med dom! Blanksvarta ska de bli båda två. Sen ska de ingå i min Pelargonspecialdesign hörna i trädgården. Enda kruxet blir när det regnar för det finns inget avrinningshål i dom. Blommorna ska såklart ha innerkrukor så jag får helt enkelt vända upp och ner på krukorna och tömma ut vattnet om det nu skulle råka regna nån enstaka gång i sommar! Det som gjorde att jag valde just de här två krukorna var nr 1,de är inte glaserade så färgen kommer att fästa! nr 2,de svängda kurviga formerna! Som sagt blanksvarta pelargonkrukor är det som gäller. Nu när jag fått lite avkoppling ska jag sätta mej och skriva ett arbete om Dyspepsi! Det är inget som du ska sträva efter att få,så försöka att hålla dej undan! Om du inte vet vad det är så får du antingen googla på det eller så sväva i okunskap! I'm going to study now!

Så ja!

Så ! En liten mellanlandning innan jag fortsätter ut i världen! I dag har jag varit på jobbet mellan sju och fyra. Inga problem med det ,utan som vanligt har dagen rullat på! Härligt med glada arbetskamrater som mot slutet av dagen blivit lite tröttfnissiga! Lokalen ekade av glada skratt när vi skiljdes åt och sånt är stärkande! Nu måste jag skätta lite vatten på pelargonerna och småplantorna så de inte blir ledsna medan jag är ute och far! See you!




Nyttigt kvällsgott!

Kvällen har gått så fort här hos mej,jag har faktiskt inte bara varit duktigt och pluggat utan även roat mej på annat sätt. Kört ett träningspass så svetten lackade och spatserat lite i trädgården så själen fick sitt också! Nu ska jag äta lite frukt och bär som jag sparat sen igår. Och dricka massor av vatten,för jag är törstig som hell! Ja sen loggar jag nog ut härifrån för ikväll för att ta några datorfria timmar innan sängåendet. Det har blivit mycket sittande framför skärmen idag,och komer nog så att bli framöver så det är bäst att vila ögonen lite nu!

      

Det här ska jag äta nu! Okej då kanske jag brer lite lätta på en grov hård tunnbrödsmacka också! Nä nu sticker jag till köket för det suger i tarmen som man brukar säga!
 

Värsta goda tunnbrödet. Can't live without it!

Today

Hå hå jaja, nu har jag suttit i många timmar med mina arbeten. Vilken skön start jag har som redan var så långt kommen så jag kunde mata in massor med jobb för rättning så snabbt! Men sen ska det fastna i huvudet också,för i medicinsk grundkurs ingår ett prov som görs via nätet på tid! I andra kurserna har man inte prov utan man får bara betyg utifrån sina arbeten. Jag tog en skön paus på gården för ett tag sen. Kopplade av med lite lövkrattning. Det har torkat upp riktigt bra nu på eftermiddagen när solen om fram,det var fullt liv på alla småfåglar i träden och det kändes riktigt härligt med lite uteliv på den egna gården! Jag har en aning om hur nice det ska bli,ungefär så här kanske!

Är det så här det ser ut när det grönskar? Den här bilden är nog tagen tidigt förra sommaren. För jag ser att det saknas en massa grejer som tillkom sen,men det är en härlig oas My Garden Of Delight!


Pluggis

Ca: två timmar tog vårt skolstarts intro. Så nu ligger lektionerna ute på vår plattform så det är bara att jobba på och skicka in arbeten i rask takt! Det är så häftigt att plugga på distans med hjälp av datorns hjälp. Är man duktig på att sålla information så kan man använda seriösa sidor på internet och då behövs inga böcker ens! Wikipedia är tabu eftersom informationen där kommer från privatpersoner som kanske inte alltid vet eller kanske t om medvetet skojar! Vill man ha en bok framför sej att läsa ur så finns ju rekomenderad kurslitteratur att köpa. Att försöka låna på bibblan är ju ett alternativ men böckerna finns sällan inne och många vill låna. Rik av erfarenheten så vet jag att nätet funkar bra. Det gäller bara att komma ihåg källanvisning! Visst är det väl fantastiskt att kunna plugga helt gratis på detta vis! Eftersom jag vet att man klarar att jobba heltid samtidigt bara man vill och fokuserar! Just i första kursen som är helt faktabaserad,medicinsk grundkurs så väljer jag att läsa på halvfart,har då ca: tio veckor på mej! Sedan kommer jag nog att vilja öka takten för då kommer det roliga,då det handlar mer om etik,moral och synsätt!

Efter plugget idag så gick fyra av oss vidare för eftersnack och fika! Vad kreativt det är när man är fler som gör samma sak fast man egentligen gör det ensam ! Trots allt är det mycket jobb som skall läggas ner framför skärmen,men det är så givande! Så dagens tips,funderar du på att plugga så gör det,men satsa lagom hårt för det gäller att hinna med annat också här i livet! Allt har sin tid!

 http://www.svok.se/

Länken är till utbildningsanordnaren!    
                                           Så här blir det väl sen då!


Hej!

Idag är det måndag den 4:e april. Då samlas vi ett gäng för att starta vår distansutbildning till undersköterskor. Vi kommer att träffas en gång i veckan om det är möjligt för jobb och annat. Sen pluggar man helt och hållet hemifrån. Jag har ju redan provat på distansstudier tidigare och vet att det är en form som passar mej. Själva upplägget för den här utbildningen är mycket bra! Uppdelat på ett sätt som gör att man kan plugga i ganska korta pass,typ på rasten på jobbet eller så! Ja det ska bli kul,särskilt som tre av mina arbetskompisar går samtidigt. Så snart knallar jag ner för backen för att sammanstråla med dem,och sedan går vi i samlad tropp till "vår" skola! Berättar hur det gick sen!


Utloggning

Ja, nu loggar jag ut för ikväll. Har lite att fixa innan jag lägger mej,för i morgon ska jag träffa min tre vänner som samtidigt som jag ska på introduktion till distans utbildningen till undersköterska! Kl 9.00 startar vi! Jag återupptar min,som jag avbröt för typ ett halvår sen! Det ska bli så kul att köra igen! Det tar lite på krafterna att samtidigt jobba heltid men det kommer att fixa sej! Man kan väl göra mer än en sak samtidigt! Japp, så är det!


Hemmaträning!

Om man av någon anledning inte vill,eller har råd att ta sej till ett gym så finns det massor av bra sätt att hålla formen på utan särskilt stor yta! Här är två av mina favoritdamer som visar några enkla grejer! Till alla bra dessa bra övningar räcker ett vanligt vardagsrum eller mindre. Fördelen kan ju vara att ha en spegel ,men det går ju faktiskt bra ändå! Så, då är det bara att köra!

Projekt Pelargon!



Här startade projektet i höstas. Fådda pelargoner som jag tänker få att övervintra. massor med snälla människor bidrog med sina trötta sommarplantor och var tacksamma för att de inte behövde göra sej bekymmer med dom.
Jag hade aldrig tidigare testat detta men hade nog goda förhoppningar att lyckas efter alla expert råd jag fick. Tycker jag vill påsta att jag klarade dert hela alldeles utmärkt och så även pelargonerna!
De på bilden är bara ett fåtal av vad jag fick,just nu är det 11 st praktexemplar som trängs på fönsterbrädan,och väntar på att få komma ut! Bilden nedan är en av dom!




Här växer det så det knakar, det är en blomsterböna som drar iväg brutalt,jag måste genast ge den en större kruka!
Här kommer resultatet av kakdekoratinen


Learning by doing,dekorerad av Fast Eddie ev en framtida konditor! Nu är kaffet på, och snart sticker vi kniven i kakan och mumsar! Fortsatt trevlig söndag hörrni!

Nu bakas det!



Kladdkakesmet i närbild!

Eddie undrar varför vuxna inte vill slickepotta!



Nice! Nu är kakan i ugnen och gräddas för fullt. Vi ska göra en mall och dekorera den på något kul sätt när den svalnat! Får se vad det kan sluta med!


Lax och kladdkaka!

Home sweet home! Det var riktigt skönt att komme hem till lugnet idag. Det har varite lugnt även på jobbet idag,nästan på gränsen till att det var för lite att göra så tiden gick relativt sakta! Ändå passade jag på att göra lite extra saker för några när jag ändå hade tid! Nu ska jag dra igång eftermiddagen härhemma med lite lax och pasta. Sen plocka undan alla blomskott på bänken så lille bagaren får svängrum att fixa kladdkaka. Tror nog vi gör två stycken när vi ändå är på G! Så kan den ena hamna i frysen eller nåt! Rapporterar vidare sen!


På jobbet!

Hej! Om inte så länge så har jag jobbart klart för idag och beger mej iväg hem. Först blir det mat i magen och sen ska vi baka Eddie och jag. Kladdkaka är beställd! Ser fram emot en trevlig hemma eftermiddag! Glad också för att det är så fint väder ute även om inte solen lyser,varmt och milt i luften!

Vilda banbrytande ideér

Filmjölk är det många som gillar det vet jag! Inte jag själv faktiskt eftersom hag undviker mjölkprodukter ganska rejält! Men det är inte mina vanor detta ska handla om utan en som levt i 96 år och gillar filmjölk! Ikväll skulle jag hjälpa damen i fråga att fixa nåt att äta till kvällen! Hon visste inte riktigt vad hon var sugen på så jag sa: Jag tittar vad som finns i ditt kylskåp och sen kan du se om du blir sugen på något av det som finns där! jag hittade risgrynsgröt,kräm,korv och en del annat smått och gott. Sen hittade jag en oöppnad liter filmjölk. Jag sa: Vore det inte gott med en tallrik filmjölk då? Och en smörgås. Damen tittade frågande på mej och sa.....men....kan man äta filmjölk på kvällen då? Jag har alltid bara ätit det på morgonen. Ja vanor har en förmåga att sätta sej! Jag lovade damen att det är många som äter fil på kvällen när de vill ha något lite lättare bara. Jaa... jag kanske ska prova då! Vi snitsade till det hela med lite socker och hallonsylt uppepå. Alltihopa gick åt och nu kanske en ny vana har skapats i Enköping ikväll. Vi får se!


Damens filmjölk var inte laktosfri men det är ett bättre alternativ för alla människor! 

Mittemellan

Morgonpasset på jobbet är avklarat! Nu ska jag göra lax i röd curry och ris! Sedan blir det något utåtriktat med Eddie en stund innan kvällspasset startar halv fem! Vi har en del praktiska saker att gå igenom också men i första hand satsar vi på nöje idag! Det blir bra det!


Mer om nyttig mat!

Åh vad jag fastnade på Staffan Lindebergs forskning om ursprunglig föda! Här är en länk som jag bara inte kan sluta läsa i!
http://www.staffanlindeberg.com/Svenska.html Samtidigt som jag äter alldeles åt helvete för tillfället eftersom jag stoppar i mej något jag verkligen älskar. Hårt tunnbröd med gott om smörgåsmargarin på! Har funderingar på att göra en testvecka enligt något av hans förslag,bara för att få se hur det känns! Ska passa på och ta en god macka till innan jag går till sängs! Inte klokt kanske men jag hoppar ur sängen kl sex imorgon bitti för att jobba en delad tur ,så då kan jag bränna fett ordentligt i trapphusen. Ska bara komma ihåg att ta med mej böttre skor,kanske joggingskorna åker fram dagen till ära! Jag vet att jag inte har några somhelst viktproblem men detta med ursprunglig föda lockar för hälsans skull,man vill ju vara frisk och ha hälsan länge till! Stackars alla rökare förresten,även om ni äter så här sunt,hur ska det gå för er!


Ursprunglig kost!

Passar på att ta en liten välförtjänt rast nu när jag snart jobbat tre timmar! Då betyder det att jag bara har två timmar kvar innan jag kan dra mej hemåt! Har nyss bläddrat i tidningen Miljömagasinet,där fanns mycket intressant men framför allt fastnade jag i en artikel om Ursprunglig föda! En man vid namn Staffan Lindeberg resonerar kring de olika dieter som är populära för tillfället. Tydligen har han skrivit en bok som just heter ursprunglig föda! ska surfa lite och kolla mer när jag kommer hem! Trivs med ditt liv och dina val så länge! Vi hörs!

Obs,uppdatering! Här är länken till artikeln!
http://www.miljomagasinet.se/artiklar/110330-friskare-med-ursprunglig-kost.html

Drar strax igen!

Nu kan jag släppa allt praktiskt för idag och ladda för jobb! Det blir ett alldeles lagom pass så här på fredagkvällen,börjar nu kl fem och slutar kl tio ikväll. Finns egentligen inget att klaga på just nu,möjligen vädret då, men det blir nog bättre i morgon, töat har det i alla fall gjort en hel del,det ser så skitigt och fult ut i naturen nu så det är inte klokt,men det blir ochså bättre snart när allt det gröna tar över! Men då så nu vet ni vad jag pysslar med ett tag fram över! Och härhemma ska det visst bli filmkväll medan jag är borta!

Sticker en stund

Ja för en gångs skull är det riktigt fin ordning här hemma,då menar jag inte på ytan för det brukar vara ganska okej oftast. Men jag tänker mer på sådant som inte syns, som man måste ha i huvudet eller på listor, saker som ligger framför som ska ordnas med på olika sätt. Jag vill inte säga ordet struktur igen, nu ska jag ha det istället så jag inte behöver tänka på det mer. Iväg nu på några ärenden å sen plockar jag upp Eddie när han slutar skolan så vi hinner göra något innan jag börjar jobba! Ses å hörs!

Kemikalierna anfaller!

Hej, vilken lurig morgon det är idag! Det verkar som aprilskämten tar över båda bloggar fb och annat! Vissa är riktigt bra,man tvekar en kort sekund innan man bestämmer sej för att det inte var sant! 1:a April får man passa sej! Ganska kul faktiskt!
Idag är jag ledig fram till klockan fem,har hunnit in i duschen en sväng på morgonen och då kom jag att fundera på följande! Hur mycket kemikalier använder man inte bra för att komma iordning en helt vanlig dag? Först hårschampo och sedan balsam. Sen duschcreme på kroppen och lite raklödder för att hålla benen släta och fina. Det var vad jag använde i duschen. Sedan deodorant under armarna, å hudlotion för att hålla skinnet mjukt. Lite mousse i håret och så värmeskyddande spray innan hårfönen åker fram. Dagcremen i ansiktet och så allt smink som ska dit också! Ändå är det ju inget särskilt man ska snygga upp sej för så det blir en foundation, lite solpuder,eyeliner ,ögonskugga och mascara. Lite parfym så man luktar gott, och så hårspray för att frisyren ska hålla en liten stund! Ja såklart har jag använt tandkräm också! Inget särskilt alltså,ungefär så ser det ju ut varje dag utom dom som är värre! Våra kroppar utsätts för mycket skit,och detta är ju bara på utsidan,tänk på allt vi stoppar i magen då för att må bra! Så ser livet ut 2011 för en vanlig människa,vilket jag tycker att jag är!
På tal om att stoppa i magen så blir det kaffe nu! Må bra alla vänner!


Sleepy

Nu är det dags för mina nyfixade fötter att ta mej till sängen! Vilken bra dag det har varit,jag har greppat massor med saker som jag vanligtvis skulle ha skjutit lite till på. Jag har aldrig behövt ha koll på såna saker innan ,allt har ju funkat ändå och jag har aldrig varit orolig för att livet inte skulle funka. Jag har haft ordning på sånt jag själv tyckt varit viktigt och skött sånt som man måste sköta i vårt samhälle, men för övrigt i livet så har det varit,äsch det löser sej. Det funkar bara så länge inte någon annan nästlar sej in och ställer till oreda som inte uppdagas förrän efter lång tid! Men det är ju inte jag som sitter i skiten i längden, och det är jag glad för! Nu skickar jag massor av soulshine ut i natten till er alla,sov gott govänner!


RSS 2.0