Chalk paint på farmen

Tänkte fixa till skåpdörrarna med vit färg i köket. Blandade färg för flera veckor sen som stått ute men funkar utmärkt att måla med .

Det här ska ju snart rivas men behöver se Bra ut tills dess


Farmen

En sen kväll på farmen blev det igår. Jobbade ju till nio på kvällen först och efter det åkte jag och handlade till helgen innan jag åkte hit. Bra att affärerna är öppna sent för oss som jobbar sent. Då kan man utnyttja tiden eftersom man gärna tar det lugnt på morgonen även om man inte sover så länge. I alla fall sätt jag uppe och tittade och såg solen stiga upp, den visar sej riktigt tidigt på natten. Nu har jag skruvat Ikea grejer på morgonen. Livet leker på farmen. Idag börjar jag jobba halv fyra och tills dess blir det mera pyssel här


Vad bra jag har det

Känner mej så nöjd med det jobb jag började på i slutet av mars i år. Efter att ha sagt upp en fast tjänst och åter kastat mej ut innan jag haft ett nytt jobb så har jag lyckats till 100%. Bättre lön fast jag jobbar på timme jämfört med en tillsvidareanställning inom samma yrke och med samma arbetsuppgifter. En annan kommun är det ju förstås. Ja vad säger man. Lycka är att ha ett jobb som känns som om man inte jobbade. Man bara gör vad man kan och tycker om och vips så är lönedagen där. Imorgon jobbar jag från halv fyra till halv tio. Efter det drar jag till farmen igen.


På farmen

Här sovit i Västerås i natt. Åkte dit efter jobbet i Enköping igår kväll. En shopping tur bl a på Ikea, för att fixa ben och benbockar till bord jag tänkte vi skulle bygga av gammalt virke i helgen. Så nu sitter jag här i solen en stund innan kvällspasset på jobbet. Lite bilder på sitthörnorna som växer fram på vår jättealtan.


Solnedgång

Ikväll tittar jag på solnedgången från jobbet. Fint det med. Snart är passet slut och jag springer ut i den ljumma sommarkvällen. Sköönt att det är sommar.


Perfect day

Verkligen en perfekt dag och perfekta bubblor. Solen ligger ovanför trädtopparna och ger den här kvällen ett underbart ljus. Man blir lycklig av att se detta fantastiska skådespel på farmen. Jag har slipat halltak idag, drygt på alla sätt,gammal kalkfärg sitter hårt fast det flagar sej. Har röjt lite här och där och bytt lite gardiner i köket.


Måndagen

Var ledig igår precis som idag. Åkte till Västerås för att luncha med min vän Bana. Vi satt många timmar och pratade om livet och om jobbet. Pilfinksgården...
Tur att jag trivs så fantastiskt på mitt nya ställe i Enköping. Vi hann med en tur på Ikea också. Kvällen spenderade jag med Eddie. Vi var och handlade och fyllde på matförråden lite. Bar ner massa kartonger till bilen som ska till farmen . Övernattning blev det i Västerås.


Snart så

Midsommarhelgen är snart slut nu. Det här varit jobb från tidig morgon till sen kväll. Jag ska räkna ut hur många timmar jag jobbat sen i torsdags, det är många det. På midsommarafton åkte jag till farmen när jag slutade kl nio och åkte därifrån kvart över sju på midsommardagens morgon. På kvällen när vi satt där i stugan så fick vi se ett stort svårt monstret på ängen, ett vildsvin, usch nu är de nära oss. Stor och ful men smidig som attan. Fy.

En av farmenverandans myshörnor.Lilla skugghörnan, på varma sommardagar.


Farmen

Skulle ju återkomma om bröllopet men jag har varit så uppfylld av allt det underbara så jag har sugit på den karamellen och tänker göra så ett tag till. Det finns verkligen ett före och ett efter Jenny och Martins bröllop. Det här påverkat så många saker i en positiv riktning. Idag har jag vaknat i Västerås. Sitter just nu på farmen i solen och ikväll ska jag jobba i Enköping.


Återkommer

Det blev ett lite blogguppehåll ett tag. Jag lovar att visa massa fina bilder från ett underbart bröllop i lördags. Jag är fortfarande tagen av allt det fantastiska som hände. Nu åter till vardagen med mycket mycket jobb denna vecka.


Sotare på farmen

Just nu är sotaren här och provtrycker våra eldstäder,spännande.


Farmen

Det blåser på farmen idag. Men det får det göra. Jag ska fortsätta fixa både på altanen och inne.


Sovmorgon

Jättemysigt att vakna när man vill och äta lite frukost på sängen. Ingen stress. Dagen ska gå åt till lite fixande inför bröllopet och så ska jag måla lite Chalk Paint. Sedan mot kvällen blir det farmen. Men jag ska bara dra mej lite till först.


Onsdag

Här hunnit en del idag. Snart är byrån färdigmålad med Chalk Paint. Känner att jag blir nöjd. Varit och fikat med Ulla på förmiddagen innan det var dags för tre timmars personalmöte. Efter det fem timmar på jobbet. Sedan hem och stryka lite och fortsätta måla. Nu sängen direkt. Natti !


Trevligheter på byn

Ikväll har jag umgåtts med Katarina. Vi åt en god sallad ute och sen hem till min lya för tjejsnack. Sedan har jag bara kopplat av hemma och nu är det sovdags. En bild på min blåa filt, har hunnit en god bit på den sen fotot i eftermiddags.


Chalk paint

Skulle blanda mer Chalk Paint när jag märkte att gipset var kvar på farmen. Vet att jag kanske inte kommer dit på nån dag och vill måla nu. Byrån ska bli klar för massa andra projekt väntar. Kom på att leksaksaffären här i Enköping är återförsäljare för Panduro. Trodde inte de skulle ha särskilt stort sortiment. Men där blev jag glatt överraskad. Jag köpte en burk färdig vintage paint för utomhusbruk. Kulör linen. Den ska målas på gungstolen som står på farmenaltan. Och så kan den beige-blå filten som jag jobbar med nu ligga där i. Vad bra!


Tisdag förmiddag

I dag tänker jag hålla mej hemma i Enköpingslyan på dagen. Bara slappa och vila. Som semester. Visserligen har jag massor med tvätt och första maskinen är redan igång. Så ska jag måla byrån klar och lite annat smått så arbetslös är jag inte.


Ledig idag

Tog en tur till Västerås i morse, måndags morse alltså. En loppis tur och sen hem till lägenheten. Där blev det storstädning. Vid femtiden åkte jag med Mimmi och Uffe till Erikslund för shopping inför bröllopet på lördag. Hem till lägenheten igen en stund och sedan tillbaka till Enköping. Med mej hem har jag också massor med snyggt garn jag hade beställt. Nu blir det lite sova en stund.


Fredag

Snart blir det fredagsmys för mej. Bara hem och hämta vatten till farmen och handla lite mat så åker jag sen. Blommorna därute måste ha saknat mej och vattningen sen sist.


Nöjd

Nu så är det klart för idag med jobb. I morgon kör jag till kl ett och sen lovar jag mej själv att vara ledig resten av dagen. Då blir det en skön tur till farmen tänkte jag. Nu ska jag sova mej pigg till i morgon.


Mellan passen

Delad tur idag. Så då passar jag på att tvätta och gå till frisören. Dax för klippning.


Färdigshoppat för idag

Nu sticker jag från Västerås mot Enköping för att jobba. Bra shopping idag ,bilen full med grejer.


Farmen förnyas

Nya ytterdörren på farmen blev monterad idag. Dubbeldörr till och med. Och allt medan jag räddade äldrevården genom att jobba först ett pass mellan 7 och 16 på LSS sedan direkt 16 till 21 på äldreboendet. Nu är jag så taggad på att åka och kolla, men i morgon innan jobbet blir det en tur till Västerås.

Ja vad tycks?


Helgen klar

Jobbat, och varit på farmen. Det går varit en jättemysig helg som vanligt. Altan bygget bara flyger fram. Nu har vi fått vindskydd i form av glas. Tyvärr är bilderna från igår och mycket har hänt sen dess. Ikväll Kim Mimmi och hämtade sina gurkor och tomatplantor efter sin Greklands resa.


Blåsväder på farmen

Det blåser verkligen illa nu här på farmen. Till och med en del av en stupränna kom nerdansande. Blommor låg huller om buller på altanen. En del har fått komma in i köket för att få det lite lugnt omkring sej. Jag ska fika hårdmacka med ost nu och sen vattna lite innan jag åker mot Enköping igen. Ska förvandla en byrå ikväll hade jag tänkt.


RSS 2.0