Hemma i Västerås

Smutsig och med mycket skit under naglarna är jag nu hemma. En avkopplande dag har jag haft och mycket blev gjort. 
Min nyinköpta anemon på plats i fin jord.
Tillfälligt upplagda bara för att kunna se mönstret. 12 st har jag gjutit och två till i formen. 

Mera blomster från farmen.

Slänten förändras och blir bättre för varje gång. 

Fjäril

Det kom en vacker fjäril och höll mej sällskap.Den kom närmare och ville vara med och gjuta betong.

Så vacker

Mera stenupptagning

Nu middag, gokyckling från egen spis

Sten

Jag får ont i ryggen av detta. Nu får jag byta syssla ett tag.Men jag ger mej inte, mer mark ska slätas ut och stenarna bort. 

Betongvaser

Man lär sig snabbt hur man ska göra när man testar sig fram.De första försöken med dukar och handdukar ser nu lite barnsliga ut när jag ser dem. Men de får hänga med ändå här på farmen. De blir så vackra dekorationer här och där i trädgården.

Just nu har jag rast och sitter i solen och tänker äta några kokta ägg innan jag fortsätter trädgårdsarbetet. Det går så hett till så jag nyss hade av krattan som jag behöver.

Relax

Efter första jobbveckan efter semestern så är trött ett ord som känns rätt. Har nu mys på altan och trivs med tanken på ledighet i morgon. För mej blev det sex dagar av sju första veckan, men det blir betydligt lugnare nästa vecka.
I morgon blir det förhoppningsvis upp tidigt och ut i naturen för att använda kroppen till hårt arbete. Det känns nästan som jag vill packa väskan nu och dra till farmen direkt, egentligen är det ju möjligt för allt finns ju på plats där. Men inte så mysigt att komma dit själv när det är kolsvart i skogen. Jag får avvakta tills det gryr och ljuset kommer.

Anemon

En rosa anemon har jag köpt idag. Tänkte plantera den i morgon på Farmen. Hoppas jag kommer iväg dit tidigt. Jag har så mycket jag vill få gjort där till hösten, både inne och ute. Två stenplattor till ska ur formerna och två till ska gjutas. Kroppen behöver jobba så spaden skall fram!

Kläder

Så här jag då hittar till botten i vägen med kläder som behövdes strykas. Alltid skönt. Eddie fick ur sådant han inte använder längre ur sin garderob. Det blev en del att skänka bort. Gjort kyckling i ugnen till matlåda och kvällsmål. Så nu är det vila på schemat!

Biltvätt


Titta så bra det går. Det här sättet att tvätta var bra. Mycket bättre än GDS hallarna, och mycket billigare än mackarnas tvätthallar. Spacewash!

Jobbat klart

Hemma igen och nu har huvudvärken släppt. Eddie och jag ska åka och tvätta bilen. För hand var det tänkt. Det blir bra.

Seg fredag

En fredag med huvudvärk i stort sett hela dagen. Trist. Nu kan jag i alla fall snart gå och lägga mej så jag får vakna pigg till en ny jobbardag i morgon.

Vädret

Det började regna lite smått ute på Farmen. Egentligen inte så mycket men tillräckligt för att störa mitt grävande. Men det blev en heldag i alla fall därute. Börjar bli brydd över alla små grodor som hoppar omkring runt tomten. Har aldrig sett att de varit så många där förut. Fukten efter den regniga sommaren kanske.Vill i alla fall inte trampa på dom eller mosa dem med gräsklipparen. Ska försöka hålla gräset riktigt kort, det gillar de inte. Nu har jag druckit lite te med Marie och tänker snart runda av dagen. 

Farmen

Just nu njuter jag av kyckling och bulgur på Farmen. Har hunnit gjuta det jag tänkte i dag, så på eftermiddagen blir det lite trädgårdsarbete tror jag. God chokladkaka till kaffet har jag med mej så detta är en njutar-gjutar dag.

Tre dagar

Det här redan gått tre dagar på jobbet sen jag kom tillbaka från semestern. Fort går det när man har kul. I morgon är jag ledig och tänker ta mej en tur till farmen tror jag. Snart börjar vi höststöket där. Det ska bli kul. Ska ta med mej flera säckar betong dit i morgon och fortsätta gjuta plattor. Ja så får det bli!

Lyssnar på tvättmaskinen

Sitter och väntar på att maskinen ska bli klar så jag kan hänga tvätten. Nuuuu tror jag.. 

Lite höstkänsla

När regnet kom fick jag en känsla av att hösten är på väg. Den positiva delen med hösten, frisk hög luft och ändå varmt på dagarna. Myset med tända ljus under sköna hemmakvällar. I höst har jag ingen utbildning att ägna kvällarna åt, men det var mycket nära att jag anmälde mej till en psykiatri utbildning i samma regi som geriatrik utbildningen jag nyss tagit examen ifrån. Det hade varit väldigt givande men jag softar med det i alla fall tills vidare. Nu har jag ett bra läge att se mej om efter något nytt och utvecklande jobb, det vore bra att jobba i min egen stad ett tag kanske, så jag slipper ligga ute med pengar för bensin för de 6 milen jag åker varje dag i alla väder. Lite på gång har jag  i alla fall.

Home

Jobbat en heldag igen och vid fyra plockade jag upp Eddie som kommit till Enköping. Vi åkte vidare till Barkarby och handlade lite finheter i klädväg bl a till hösten. Hem och fixade kyckling och nu softar jag och lyssnar till regnet utanför. Bra dag!

Tidigare kväll.

Nu är det snart dags att vila lite för att komma in i vardagens rutiner. En sen powerwalk blev det av ikväll bland allt annat fix och trix. Nu lyser mina solcellslampor fint på altanen och glädjer mej. Tre av dem köpte jag på rean på Ikea i Sundsvall när vi stannade till där på väg upp till Norrland. 
Vilken tur att jag samlat på mej så många fina minnen från den här sommaren

Snart så

Första arbetsdagen snart klar. Det hela har gått lugnt och stilla till så nu är det snart en vana igen.

Semestern är slut.

 
Fort gick de fem lediga veckor jag har bakom mej. Det är nog för att jag haft så mycket kul för mej. Har farit runt rätt bra under dessa veckor. Västerås, Frövi, Fjärdhundra, Rättvik, och Gideå har varit några fasta orter och mellan dessa har vi rört oss fram och tillbaka massor med gånger. På våra resor har vi fått se mycket vacker natur och gjort spontana stopp på kul ställen. Med rätt sällskap blir inget fel eller tråkigt. Huvudsyftet med att befinna sig på dessa orter har egentligen varit jobb för mitt sällskap men tillsammans kunde vi göra en hel del nöje av arbetet också. Flera flugor i smällarna kan man säga. I dag testade vi matställen Pink lady strax före Sundsvall från Västerås sett. Det var ett toppenställe med cool inredning och underbar mat. Det var en amerikansk grillbuffe med massor av gott. Kocken grillade medan man åt på uteplatsen.
 http://sundsvallsbloggen.se/?p=2398
I morgon är det då dags att jobba igen men så är det ju om man vill ha semester igen nästa sommar.
 
 

Hemresa

Snart startar vi resan hem igen. Tillbaka till vardagen!

Fredag

Nu börjar vi närma oss slutet på norrlandsvistelsen för den här gången. I morgon är det tänkt att vi ska vara klara med allt så vi kan åka hem direkt på söndag förmiddag. Sen ska jag faktiskt jobba igen på måndag. Men vad jag gjort mycket kul under mina fem veckors semester! Det är därför tiden gått så fort förmodligen. Alltid något roligt att göra och det tar ju inte slut för att det snart är höst. Hur mycket som helst finns att göra mellan varje arbetspass, farmen ska få en rejäl omgång under hösten och vintern. Men nu blir det fredagsmys!

Hej

Idag har .i varit till en fabrik i närheten som gör papper. Tittat runt i omgivningen och fått kaffe hos en skrotnisse. Sitter nu i solen och njuter av doften från tvättlinan där tvätten nu torkar i solen. En fin dag hittills med underbar sol.

Man blir ju lite Norrland

Just nu har jag tagit rastlös från arbetet med att fixa i lägenheterna. Jag sitter på en av balkongerna och lyssnar på den lilla byns tysta stillhet. Äter tunnbröd och får till det ett glas rött. Jag trivs bra här. Så här ser det ut från balkongen, det är bygatan som passerar just utamför.

Fullt ös

I Gideå har det varit varmt och vackert. Vi har jobbat hårt med att iordningsställa lägenheter. Lite nöje blir det också mellan varven såklart!
Så här vackert var det igår 
Det gäller att hitta rätt vinkel när man fotar.

Försenade

Det verkar bli så att vi kommer iväg en timme senare än beräknat. Men det ska väl funka ändå kan jag tro. Jag är nu på plats vid samlingsplatsen i Enköping och snart hoppas jag ha resten av resesällskapet här.

Lugn morgon

Gick upp vid sjutiden men har sen dess bara tagit det väldigt lugnt. Det mesta är klart för avresan norrut. Nu ska jag bara duscha och ta på någon fin klänning och sen ut i solen.

Sista semesterveckan

Sol som bara strålar, ett bra slut på semester det. Det här varit en hemma dag i dag kan man säga. Klockan sju i morse hade jag ett tvättoass fram till kl nio. Det räckte inte till så jag fortsatte vid ett tiden. Svea var här en stund igen och Mimmi och jag var till Erikslund och handlade. Det blev fika och umgänge här efter det. Annars har jag pysslat med allt möjligt under dagen. Imorgon åker vi till Örnsköldsvik igen och planen är att hinna till en loppis i Sundsvall som jag länge trånat efter på vägen upp. Nu myser jag på altan och är trött så jag nickar till emellanåt.

Kvällskvisten

Efter kyckling i gräddsås med ris så blev det en resa till Frövi för att fixa lite läckande kranar och toaletter. Hemvägen gick via skogarna och vi kom fram mellan Kolsva och Köping. Nu nyduschad på altan och vilar både kropp och själ.

Badrum

I dag byggs det badrum hemma hos Jenny och Martin. Tidigare idag har vi varit på långpromenad med Svea, den vilda och ständigt hungrig vovven. 

I Västerås

Via Enköping för en titt på festen hos Strul Mc kom vi hit för en lugn kväll. Svea gästar oss och hon har fått en skön promenad. Härlig dag med ett mysigt slut

Fortsätter gjuta och njuta

I dag är det ju Mälaren runt här med stor fest ikväll i Enköping. Men det blir inget av med det i år. Det blir lugn och ro på landet i stället. Solen steker så skönt och klockan är fem redan!

Farmen

Det här gått mer än en vecka sen sist vi var här på Farmen. Allt är som det ska och solen lyser. Kaffet är klart och jag slår mej ner. Gräset ska sen klippas och betong gjutas.

Rast

Just ätit lunch på pizzerian i Frövi. Nu jobbar vi raskt vidare med alla saker som ska fixas innan vi får kaffe.

Tillbaka

Vid elvatiden i går kväll kom vi tillbaka från vår resa till Norrland för den här gången. En mysig vecka har det varit och massa trevliga utflykter har vi hunnit trots allt arbete. En tur på bilmuseum i Härnösand bl a blev det igår. När vi kom hem var Svea här hemma med Eddie så snacka om att vi var välkomna hem. Nu har Mimmi hunnit hämta henne sen nattskiftet på macken och vi åker snart till Frövi och kollar vad som hänt med varmvattnet där.

Hela dagen

Dagen har varit fylld av loppisar, möblering och tapetsering för oss. Än är inte dagen slut så jag fortsätter så det blir klart någon gång.

Fortfarande här

Idag jobbar vi hårt med att få klart i lägenheterna som skall hyras ut. Men just nu är det lunch och vi äter omeletter. Supergod var min med tomat och ruccola som fyllning . Apelsin vankas till efterrätt.

Helt otroligt

Vackert! Gideå just nu.

Betongvas med fat och dekorationer

Det blev ju coolt. 

Smaken är olika

En tapet jag inte skulle välja.

Dagarna går fort

Och semestern far ju iväg hur fort som helst. Men jag har kul och det är kreativt på alla sätt. Nu ska jag nog hjälpa till med lite förrådsröjning.

Lördagkväll

Vi firar lördag med att tapetsera ytterligare en lägenhet. Jag har ett gott glas vin och en bit melon.
Vasen har fått innehåll.

Betongvaser

Börjar bli torra nu. Vaserna har glasbehållare i sej så det går bra att sätta blommor i dem.

Lördag

Snart åker vi en tur till Örnsköldsvik igen på en loppistur 

Tog med mej gjuteriet

Vi var vid en fin sjö.
Vi plockade åkerbär

Kl ett i natt

Kl ett i natt som var kom vi fram till vår slutdestination  i Norrland. Sedan dess har vi hunnit mycket. Varit till Örnsköldsvik och hämtat tapeter till en lägenhet här i Gideå som ska få ny hyresgäst. Var på en loppis och handlade coola oljelampor. Jag har gjutit betong och mitt sällskap har målat fönster. Nu blir det snart mat . Grillade ky kycklingfiléer och lite rött vin till tapetseringen kan bli bra.

Tidigt uppe.

Idag är det både jobbardag och kalasdagen hos Jenny och Martin. I dubbel bemärkelse. Nu ska jag packa för en tur norrut igen!

Gjuta av virkade dukar

Bilderna kommer från testet med att gjuta krukor och skålar av virkade dukar. Jag ska förfina det hela lite mer och få in tekniken  så betongindustrin ska få sälja mer finbetong till mej imorgon.

Två mysiga dagar.

Två sköna dagar har vi spenderat på farmen. Mycket har blivit gjort i trädgården. God mat har vi också fixat Nu packa upp för en dag hemma i morgon.

Vad vi sliter

Det började lite lugnt 
Sen blev det värre. Det här gillar både gräsklipparen och trädgårdstraktorn. 
En betongvas av en virkad duk.

Farmen

Här varit till Enköping och lämnat betong som jag sålt. Passade på att handla också. Nu är det ostfralla och kaffe i strålande varm sol. Snart får jag sällskap så då blir det fart här.

Betong

Både betongen och arbetet i jorden gör mina händer torra. Nu har jag smörjt mej och det känns bättre.
Vad fin han blev Kalle, har en upphängning på sej så han kan hänga på väggen.
Å Musse med.
Den lilla sjöjungfrun i gröngräset.

Jobbat bra

Fågelbadet eller fatet är 40cm i diameter.
Här på ben. Testar också en ny grej, detta ska bli kul.
De fina dukarna på tork. De ska förvandlas till krukor.
Detta är mitt nya grytunderlägg. Ska få en eller flera fötter är tanken. 




Vad gott

Den första koppen kaffe när man är framme på Farmen, gissa om den smakar gott!

Ivrig

Ville komma ut snabbt i det soliga vädret, så härjade på fort som sjutton i tvättstugan i morse. Nu sitter jag på parkeringen till brödet och fiskarna och väntar på att de ska öppna om några minuter. Sen blir det ut och gjuta och njuta på farmen. Kom igen nu , öppna då för sjutton nån gång jag är på G.

Gjuta betong

Ska gjuta ett fågelbad eller får det bli ett planteringsfat.
Rentvättade och pljeinsmorda formar. Sen den viktiga smörjan betongen som jag blandat.
Grejerna fixerade och färdigskakade för att bli av med luftbubblor.  
Imorgon kan jag plocka ut betongplattorna som nu är färdiga och fler kan gjutas. På bilden Inder ville jag visa hjärtdekorationerna som jag gjutit fast på kanterna.

Mysigt

Nu har vi firat förlovningen för Jennyoch Martin .Fina rosor på uffes döskalle duk.
 
Här har vi börjat duka upp med olika rätter. Både kantarellstuvning och vanliga stekta kantareller. Goda såser o h röror fanns på bordet. Klyftpotatis därtill.
I startgroparna för matkoma.
På det blir det tårta och drillning av blivande brudgummen med frågor om hur väl han känner sin brud. Martin klarade det hela galant.
Plötsligt mitt i solgasset kom det lite stilla regn. Snart var det över och vi satt lugnt kvar under markisen. Nu är all diskat och undanplockat och jag är hemma igen. En jättetrevlig kväll , bra familj vi har , alltid mysigt att umgås med och alla är så lätta att ha att göra med.

Söndag

Nu ska Eddie och jag strax åka till Uffe i Förunda och starta igång grillen och fixa tillbehör inför förlovningsfesten. Det verkar vara något osäkert väder men vi får grilla under tak om det blir regn. Annars har jag inte gjort så mycket mer än att handlat lite. Den här duken köpte jag på Hemtex. 140 x 250 så den blir bra på stora matbordet.
Jag har också tittat runt på nätet efter gjutformer till betongen och klurat på ideer. Mycket skoj i gjuteriet på gång kan jag lova.

Förlovningsfest

 I morgon ska det bli fest. En förlovnings middag för Jenny och Martin. De har nyss förlovat sej och äntligen är vi samlade och kan ses och äta och mysa. Jag ska fixa lite mat och annat under dagen i morgon så det blir en hemmalag tills vi alla sammanstrålar vid femtiden i Förundra. Annars har det varit en vacker och solig dag och mycket har blivit gjort  farmen. Massa roliga idéer för betonggjutning har jag hittat på nätet. Nu ska det gjutas ännu mer!

Tidigt

Var på Farmen vid åttatiden i morse. Handlade på maxi och där träffade jag Mimmi som just gått av nattpasset på jobbet. Så här fin himmel var det när jag kom fram promenerade en km genom skogen för vägen var så lerig.
Alltså, den här vägen är ju hopplös. Jag behöver något fyrhjulsdrivet fordon.

RSS 2.0