Nyår på farmen

Nu är mysfaktorn hög på farmen. Under dagen har vi eldat våra gigantiska högar med allt skit från farmen under året. Men en hög ville inte ta eld så den får vi ge oss på i morgon. Nu är vi inne i det gamla bondköket och firar vidare. Jättemysigt på mörka bondlandet på nyårsafton.


Dagen före nyårsafton

I dag är jag ledig och fixar med mina framtidsplaner både praktiskt och i huvudet. Så småningom idag eller i morgon sticker vi nog till farmen för att fira nyår. Då ska vi också ge oss på att elda våra stora högar med bråte vi samlat på oss under året. Funderar på att grilla nyårsmaten samtidigt. Det ser vi fram emot.


Up date

Nu har jag hunnit fira en härlig jul med allt som hör till med mina fina nära och kära. Jag har varil ledig över jul och det är ju ovanligt. Vi har hunnit med några turer till vinterlandet på farmen. Bl a så blev det en utflykt på fyrhjulingen i varma kläder, jättemysigt. Vi smygkikade på vår blivande gamla malmgården också. Ser fram mot den 12 januari då vi ska dit igen. Nu ska jag dra mej tillbaka för natten. Sov sött.


Jäkla plojsgubbe

Nu får vi lov att flytta fram tillträdesdagen för Gamla Malmgården  till mitten på Januari. En man i huset verkar inte ha skött det han ska så åtgärder måste vidtas. Så det blev tyvärr en fördröjning på grund av det. Då får vi fira nyår någon annanstans. Jäkla tråkigt streck i räkningen. Å jag som hade köpt en stor vit julgran med gildkulor därtill. Nu är den uppsatt i Västerås lägenheten istället. Jättefin blev den! Så godnatt nu från Enköpingslyan för i morgon blir det jobb och så till mäklaren för förlängning av klausulen om huset.


I Enköpingslyan

Sitter och dricker lite varmt te. Tänker sedan strax åka och jobba. Så fort jag vaknar är det något kul om nya huset som dyker upp i huvudet. Så mycket idéer hela tiden. Det här är kreativt till max. Men jag trivs också så bra här i mysiga fina Enköpingslyan. Allt ger spå mysig energi. 


Gamla Malmgården

Idag har vi varit och tittat på det vi behövde för att kunna avsluta affären med det stora vackra huset. Från början byggt som ålderdomshem sent 1800-tal och därefter har det fungerat som församlingshem. Ni kan ana att det är en stor byggnad och dessutom finns uthus. Här ska det levas loppan när vi flyttar in på hemmet. Jag sprudlar av glädje och lycka bland nyinköpta adventsljusstakar och annat som ska pryda huset på inflyttningsdagen. Hur många hem har jag nu?


Sovdags

Borde somnat redan för jag är trött känns det som, men ligger här vaken. Jag får se det som vila i alla fall. Tänker kanske för mycket på det spännande äventyret med det stora nya huset. I morgon eftermiddag ska vi titta på de två delarna vi vill undersöka lite närmare. Hoppas allt är som vi tror så vi kan skriva det sista i veckan.


Mycket nytt nu.

Det började för någon vecka sedan med en splitter ny eltoalett till farmen. I fredags kom det till ett väldigt stort hus som vi skrivit papper på men behöver slutbesikta innan vi skickar handpenningen. Det är alltså vårat om vi vill och i så fall tillträde den 22 december

Här är stora entrén. Det blir en egen blogg om denna resa vi förmodligen startar om en vecka. En ny bil blev det idag av bara farten, inte sprillans men en superfin Volvo V50. Å så de fina silversmyckena jag fick av husbonn på Gamla Malmgården. Samma husbonden är nu på väg att hämta en sängstomme jag trillade över till det nya sovrummet. Mitt i allt har vi spenderat helgen i Frövi och hunnit jobba lite i badrummen i alla fall.

När jag parkerade bilen lyste den så fint!


Vilken spännande dag

Man ska inte ropa hej innan alla papper är klara, men i morgon kan det vara så. Då blir det att skåla för ett nytt spännande äventyr. Jag ser det som att vi i så fall har fångat drömmen och kan börja leva i den. I morgon kl tre ...


Ålderdomshemmet

Bara formaliteter kvar nu.

Vilken grej, man kan ju säga att vi ska flytta in på hemmet snart. Nu ska bara det sista klaffa! Så spännande att det får bli en egen blogg när allt gått i lås.


Snöat

Nu är det snöigt här i Enköping. Men jag har varit inomhus sedan jag slutade jobbet kl fyra. Det var ganska tung och blöt snö tidigare, får se hur det är i morgonbitti när man ska upp tidigt igen.


Västerås

Igår kväll efter jobbet åkte jag till lägenheten i Västerås. Skönt att vara där ibland med. Har stökat runt på Erikslund idag och nu äter jag thaimat. Om nån timme åker jag mot Enköping igen för att jobba.


Fredag igen

Igår kväll var jag på jobbet igen. Som vanligt var det jätteroligt att jobba även om vi står mitt i en flytt. Nu är det ledigt fram till kvart i fyra i eftermiddag och jag njuter i Enköpingslyan. Visserligen springer jag över gården till tvättstugan emellanåt. I helgen är det jobb båda dagarna så jag vet vad jag ska göra.Nu blir det mera kaffe i koppen!

Blommornas dag

Idag har jag vård av friska blommor på schemat. De som vill ska få en dusch, andra lite ny jord och vissa bara lite uppfräschning.Blommorna mår jättebra här i Enköpingslyan, kanske tack vare luftfuktaren som står här. I andra fall jobbar vi mest med luftavfuktare, vatten är allsidig en issue.


En snabb dag

Den här onsdagen har bara blåst förbi. Gick upp sent och var på jobbet klockan tolv. Där var det massor av roligt jobb som väntade. Nu är jag hemma igen och ska koppla av lite.


Eltoan

En eltoalett till Farmen har stått på önskelistan ett tag och nu har vi klickat hem en från Bauhaus. Så fort vi får möjlihet ska den monteras på Farmen och för det avdelar vi ett litet rum som varit skogvaktarens kontor en gång i tiden.Rummet används nu som förvaringsrum för allt möjligt bra att ha material. Så roligt det ska bli att få designa och bygga vår egen innetoa. jag får berätta mer och visa bilder inom kort.

Decembermorgon

Godmorgon, nu är dagen igång och idag är det jobb ändå till kl nio Ikväll med en paus mellan passen. Jag dricker gott grönt te med ingefära och honung för en bra uppstart av dagen.


Guld

En skräptunna till toan.

Den med guldhandtaget var silver nyss den med. Guldspray gjorde jobbet. Den som fortfarande är silver ska också sprayas när det blev så bra. Klarlack sist för hållbarheten.

Tur jag köpte ett verktygskit nyligen. Bra redskap är nödvändiga.


Kuddfodral

Det var dessa coola stora kuddfodral jag hittade på fyndet på Ikea idag. Passar perfekt på flera ställen som sagt. Just nu dricker jag en kopp körsbärste som smakar glädje och framtidstro. Sen ska jag visa fler roligheter från idag

Syns den nu?


Ikea

Ledig dag betyder shopping. Idag har jag varit på loppis och nu Ikea. På Ikea har jag fyndat två 65x65 kudfodral till sängen, antingen till farmen, Enköpingslyan eller tänk om....


Vänskapsruta

Mönstret jag virkat kallas vänskapsruta. Färgerna är verkligen annorlunda mot vad jag brukar välja. Passar egentligen ingenstans i något av alla mina hem. Men jag gillar det, jag har ju ändå själv valt dem. Får se vad jag gör av rutorna och hur många de blir. Det var den lite annorlunda virktekniken jag ville prova. Man virkar nämligen vissa varv från baksidan. Därav den lite bulliga effekten.


Sovmorgon

Nu sitter jag i sängen med kaffekoppen. Skönt att få börja dagen lugnt. Förhoppningsvis kommer jag att somna i Frövi i kväll men däremellan ska jag jobba. 13-20 är passet. Nu tänkte jag plocka upp min vänskapsruta och virka lite.


Fredagsjobb

Det är väldigt avkopplande att jobba en fredagkväll. Huset är lugnt och stilla. Alla aktiviteter är slut och dagpersonal och ansvariga har tagit helg. Just nu har jag rast. Ikväll slutar jag kl nio och då blir det Enköpingslyan.


Det finns ett hus

Tänk om man kunde få bosätta sej innan för dessa dörrar. Kanske, tänk om,,,
 
Å detta är entrén från baksidan, framifrån är det rejält mycket pampigare. Vilken drömbyggnad detta är!

RSS 2.0