Farmen äger

Vad fint och mysigt det är här ikväll. Nu kokas det ägg i husbilen eter eldandet.
Och så har jag gjutit betong igen efter något års uppehåll. Riktigt kul!
Å så lite skitonödig information. Jag har varit på dass.

Stökar runt mer än vanligt

Ett intressant möte på jobbet gjorde att jag kom hem något senare än vänligt idag. Jag passade också på att hämta hem min symaskin som stått på förvaring i några år. Funderar faktiskt på att sy lite . Annars har jag förflyttning av grejer som sysselsättning just nu .Packar ner vinterstövlarna och upp med sommarskorna. In med grejer i bilen som ska till farmen i morgon. Det blir nog övernattning med riseldning på kvällen. Ja sysslolös är inget jag behöver oroa mej för att bli. Å vet ni vad, jag ska gjuta betong igen, det är ett roligt pyssel.

Onsdag

God morgon. Regn i Västerås i morse men uppehåll i Enköping. Snart drar dagens arbete igång, jag fick en lugn morgon och det uppskattas!

Tisdagen bara försvann

Efter en sen dag på jobbet åkte jag vägen via farmen hem. Jag hann i alla fall flytta på en växt som sitter lite på fel ställe. Den grävdes ner på sin nya plats och jag tror den kommer att trivas bra där. Det var en kärleksört
som jag planterade där för Några år sen. Både den och några pioner kom dit från mitt hus på Frihetsvägen i Västerås. Tänk vad växter som jag köpt och planterat på olika ställen i mina dar. Det är något som roar mej. Jag håller också på med planer för min nya betongverkstad som skall ordnas till på farmen. Det blir nog inte bara en betongverkstad utan även ett måleri. I helgen ska jag i alla fall gjuta, det är en sak som är sann. Back in business.

Lunchen är över för idag.

Det blev en grillad kyckling till lunch idag. De fanns att köpa för tjugofem kronor på Ica idag. Det kändes helt rätt. Nu funderar jag på om det ska bli farmen eller hem till lägenheten efter jobbet. Eddie är ju ute på sitt och inte hemma så mycket. Ja vi får fundera på saken tills det blir dags.

Nu är alla hemma igen

Åh vad mycket kul och bra saker jag hittade på Ullared. Panduro har ju en outlet butik där. Gips att göra egen chalk paint av köpte jag där.En alfabetsform så jag kan gjuta betong bokstäver fyndades också.Annars blev det både ett och annat,så nån tusing gick väl åt. Ett kul nöje som jag tänker upprepa till hösten skulle jag tro.

Shoppat

Nu åker vi hemåt med fulla kassar. Det har varit en upplevelse, mycket bättre än jag trodde. Ullared får besök av mej flera gånger!

Matl

Luncha mellan inköpen. Det här var ju jättekul

Nu


På väg

Här är vi utanför Alingsås. Snart börjar Ullaredsracet 

Premiär

Imorgon åker vi till Ullared jag och gänget. Jag har aldrig tidigare varit där så det ska bli spännande att kolla in stället. Typ fyra på morgonen kommer Mimmi och hämtar mej. Så nu ska jag sova. 

Lördag

När jag kom hem från jobbet idag så var det sovarparty här hemma. Den ena med huvudvärk från helvetet, kanske beroende på mycket jobb och många bollar i luften och den andre, den unga individen hade nog roat sig i natt och var sliten av den anledningen. Jag har nu fixat mat, röjt i köket och planterat om plantor som jag köpt idag. Några av plantorna får komma till torpet och några till Frövi för ett litet experiment. Nu blir det kaffe och sen lite klädstrykning och mera skrivande. Bl a på insidelookingout bloggen. Det är min lördag det.

Vilken känsla

Bilen och jag är på Statoils biltvätt. Äntligen ren bil igen efter alla geggiga Farmen turer på senaste tiden. Hoppas nu det torkar upp snart därute, solen kommer åt dåligt pga alla träd och marken är my jet blöt därute i skogen säkert på beroende på dålig dikning. Ikväll blir det jag och datorn och något gott att äta, ska skriva lite på insidelookingout bloggen och göra klart den sista reflektionen på skolarbetet.

Fikapaus

Söt och god

Kanon

I dag har jag haft flera fantastiska möten medelst underbara människor. Helt spontant alltihop men tack vare projektet insidelookingout. Alla är så hjälpsamma och delar sina erfarenheter med mej. Jag kommer att skriva mer om det i inside bloggen, så läs där. 

Bra dag

Det här är märkbart. Vad mycket det gör med lite färg. Den ena balkongen är ju klart vitare än de andra tre. På den första bilden ser ni den användbara liften skymta.

Fiint!


Ris å ris !
Växer gör det också

Farmen

Det svänger snabbt från det ena jobbet till det andra. Fika på farmen nu.

Förmiddag och lunch avklarad.

Någon timmes jobb kvar bara innan det blir grönbete på farmen fram till kvällen.

http://insidelookingout.blogg.se/

Nu har jag startat bloggen jag skall använda i mitt skolarbete. Den kommer att följa min praktik på asylboendet i Frövi. Läs gärna där om du vill veta mer, adressen är insidelookingout.blogg.se .

Läskig känsla

Visst är det läskigt att vara så trött så man inte minns hur man kom hem. Vet att jag satte mig i bilen i enköping efter jobbet, men resten av resan är som en dimma. Kära nån inte klokt ju. Nu blir det vila, det behövs verkligen.

Snabbt fixat

En spontan tur till Ullared blev just bokad. Där har jag aldrig varit förr och det hör väl till att man ska ha gjort en vända dit nån gång

25 års kalas

Idag fyller Mimmi 25 år och det har vi firat på landet i solen. Riktigt varm t väder blev det på födelsedagen. Här är en av tårtorna. Vit choklad mmm..  vad god den var.
Presenter öppnades i full fart till fikat.
Här har vi kalasbarnet.

Händelserik helg

Så var långledigheten över för denna gång. Vi har hunnit med många olika saker sedan i torsdags eftermiddag då det hela startade med övernattning på farmen. Vi eldade ris och röjde mark. Sen fredagkväll landade vi i Västerås och på lördagen blev det en tidig tur med lite loppisar innan det var dags för husen i Frövi. På lördagskvällen var det födelsedagsfest med utgång i Västerås för Marie som fyllde år. Trots festligheter så rullade vi i väg vid tiotiden i morse igen för att fortsätta arbetet på husen i Frövi. Många roliga projekt på samma gång. Nu ska jag bara finputsa arbetet jag skrev idag så kan jag skicka det i morgon. Nu släcker jag för idag så jobbet får en fräsch medarbetare i morgon.

Softar i soffan

Sedan pizzan blivit uppäten har jag legat i soffan i "våningen" och skrivit på sista uppgiften i gerontopsykiatrin. Jag har också sovit riktigt gott i kanske mer än en timme. Snart ska jag hem till vardagen igen, men avkopplande har jag det verkligen.

Ska skaffa mat

Ska gå till pizzerian i Frövi centrum!

Skrapar lite

Färgen i taket i trappuppgången på ett av husen har börjat flagna. Jag tar och skrapar lite.

I farten

Nu är vi i Arboga och handlar lite, sen till Frövi och jobba i husen

Hemma igen

Mat behövs när man jobbar
Utsigt över gamla dyngbacken

Å rishögarna krymper sakta men säkert

Regn

Vi är på farmen i regnet

Är på jobbet

Sov gott i natt och ser nu fram emot en arbetsdag innan jag styr mot farmen och en övernattning där. Det ska bli jättemysigt!

God,

Jag är nu riktigt trött av allt jag håller på med. Arbete , studier och alla roliga fritidsaktiviteter jag håller på med. Mycket kul har jag att berätta men jag bara inte orkar just ikväll. Ber att få återkomma imorgon.
 

Onsdag morgon

Lite mossig i huvudet idag, känns som jag skulle varit hemma från jobbet kanske. Men idag ska jag hämta mattan jag köpt och sedan få av vinterdäcken på bilen. Ja dagarna går så fort och det är både bra och dåligt det.

Ibland vilar jag från skrivandet.

Medan jag skriver på mina skolarbete kopplar jag av mellan raderna med lite praktiska tankar om alla mina projekt. Synd att jag inte hann med att ta några bilder på hallen på Farmen innan vi plockade bort det mesta av inredningen där igår. Väggarna och taket  tänker jag måla vita. Idag har pärlsponten en sån där klassisk soft grön som var så vanligt förr. Den känns helt fel, där just nu. Funderar på att blanda till en chalk paint för att få det där matta kalkaltiga utseendet. Då måste jag komma ihåg att köpa gips.Förresten bjöd jag på en kul rumsmatta på blocket som jag tänkte plocka upp i Enköping under dagen i morgon eftersom den blev min. Hur i hela världen kunde jag tro att jag skulle kunna nöja mej med att bo i lägenhet utan trädgård och inredningsprojekt. Nu har jag båda delarna och det roar mej kungligt

Bra

Min jobbar dag idag var bra och gick undan fort. Några överraskande episoder som vände upp och ned på en del ägde rum. Passade på att köpa finskt rågbröd och ost till kvällsmat, just nu är det en favvo kombo. Kvällen tänker jag ägna åt begreppet värdighet, två A 4 blir nog ingen match. En liten festligheter planeras till lördagen då vi samlas några vänner och umgås. Det är nog våren som får igång oss lite. 

Trött och belåten

Nu släcker jag för ikväll. Eddie är på plats efter att ha varit och tittat på ny bil. Den gamla är ju såld. Tre dagars jobb blir det nu innan tre dagars ledighet. Längtar redan tillbaka till farmen. Förmodligen blir det övernattning där igen någon gång mot veckoslutet. Och mycket blev gjort inomhus idag som startade igång nya idéer så nu ska det handlas måleri prylar också.

Text på trä med nagellacksremover

Vaknade vid halv åtta i morse och satte fart med dagen direkt. Var till mekonomen för att köpa locket till oljepåfyllningen men killen  tyckte det gamla höll måttet så nu använder jag det. Lämnade tillbaka lite böcker på högskolan och repade upp fingret på brevlådan för andra gången. Stannade till och provianterade på Maxi innan jag for till Farmen. Där hann jag fika och röja bland rishögarna innan det första officiella kompisbesöket sen övertagandet ägde rum. Det var Uffe som kom och jag fick en massa hjälp och vi fikade och trivdes. När han åkte så jobbade jag vidare med riset och fick fint.
Ett träd hade blåst ikull och det tackar vi för.
Här har vi tagit vara på lite delar från en gammal byrå vi slagit sönder. Ett roligt pyssel ska nu ske vid matbordet i stora salen.
Jag har skrivit ut texter spegelvänt på en laserskrivare. Texterna har jag gjort i photoshop. Sedan blöter man pads i nagellacksremover och lägger på pappret som har texten nedåt mot träet. En kort stund och inte för mycket remover lärde vi oss När padsen är borta gnuggar man med en sked på pappret så att texten förs över på trä ytan.
Typ så här kan det bli. Blir det någon miss kan man fylla i med tuschpenna

Farmen

Förmiddagskaffe i husbilen. Jag har det så mysigt här.

Otur eller klanteri

Mitt inlägg strulades bort av mej själv alldeles nyss, det handlade om oljepåfyllningslock, shopping och fika med Jenny på Erikslund, arbetsdagen och altanstädning. Också om min webbaserade gruppuppgift i skolan. Och min lediga dag i morgon. Men borta är inlägget och jag orkar inte skriva om det. 

Släppte in ljuset

Jag har passat på att plocka ner de tunna vita gardinerna jag haft för myskänslans skull under vintern på min altan. Det känns nästan lite naket men snart kommer solen igen och då blir det bra. Strax drar jag mej tillbaka till sovrummet och lite skrivande innan vila inför morgondagens arbete.

Lördagsbestyr.

Färdigjobbat vid fyra idag. Hemma nu och har kökstjänst. Solen är besvärlig och avslöjar massa damm och smuts i lägenheten. Bara att putsa på och snygga till skavankerna.

Natti!

Nu lyser alla solcellslampor ute på Farmen. Fem små satte jag dit idag och två orange bollar fanns sen tidigare. 
Min fina plantlåda. Där får växter bo tillsammans de ska någonstans på gården permanent. 
Jag har verkligen krattat och röjt ris o h grenar idag. Måste erkänna att kroppen är rätt mör för tillfället. Har i stort skrivit klart det stora skolarbetet sen jag kom hem. Bara att fortsätta med nästa uppgift i morgon. Det får bli efter mina åtta timmar å jobbet det. Jag är i alla fall mycket nöjd med min dag idag. Fötterna är så trötta efter gummistövlarna, lite för platta , ska skaffa gelé sulor till dom, för de kommer att behövas långt in i vår på de blöta markerna. 5000 kvadrat tomt kräver sina stövlar. 

Tandlossning

Så går det när man jobbar hårt .

I husbilen

Dags för kaffe. Underbart fridfullt på Farmen idag. Blåsippor,vitsippor och fågelsång.

Mysigt va

Visst har de väl lyckats med det egendesignade köksbordet Jenny oc Martin.

En 28 åring

 
Vilket mysigt och gott födelsedagskalas Jenny hade fixat åt oss idag. Mat, fika och tilltugg fanns på plats när jag kom från jobbet. Familjen åt och trivdes tillsammans i flera timmar. Jättemysiga! Det enda jag gjort sedan jag kom hem är att ligga i sängen och skriva på inlämningsuppgiften till skolan. I morgon är jag ledig men tänker gå upp tidigt och uträtta en del.

Vi har kalas

Grattis Jenny

I dag.

Jobbade över en timme idag för att jag kunde. Sedan hem och dona i hemmet innan jag nu landat i sängen med mitt skolarbete. Ångest och andra förstämningssyndrom är ämnet.Känner lite lätt hunger trots jordgubbar och vispgrädde till kvällsmat. Får gå upp och ta något snart.

Fortsättning på förra inlägget

Här är pallkragen jag ska fylla.
När jag höll på med detta så kom Lennart till farmen, yså jag kom av mej en stund. Vi sprang och sprayade på marken och gjorde markeringar för hur ett nytt hus med jättegarage skulle kunna placeras. Vi fick en bra idé som det nu skissas på både hos mej och honom. Vattenfall håller på med projektering angående eldragningen. Det är ju ett otillgängligt ställe våran farm. Det är också utrett med kommunen omom byggnads och rivningstillstånd
Jag hann i alla fall plantera klart och vi hann klippa bort massa busksnår innan mörkret började komma
Den här utsikten har vi tänkt oss betrakta från sovrumsfönstret i framtiden
Päronträdet med sin annorlunda form och lysande solcellslampor.

Efter jobbet

Vilken tur att jag har så nära till farmen från jobbet. Direkt när jag slutade åkte jag till växtriket för att köpa jord och två perenner. Framkommen blev det go fika och sen började det roliga. Hämtade fyllning till botten på planteringen från en grusväg efter vägen. 
Tung kärra med tungt lass.


Fortfarande påsk

Mycket lugn annandag på jobbet idag. Ska nu ta en kopp kaffe och sen en promenad ut till en kund.

Söndagkväll

Visserligen pågår påskhelgen fortfarande men jag har en jobbardag som väntar på mej i Enköping i morgon. Mycket har blivit gjort i helgen så jag är nöjd. Nu har jag några mail att skriva angående byggnadslov och avloppsregler i Enköpings kommun. Ska också höra hur det går med el anslutningen hos vattenfall. Full fart alltså!

Idag jobbar vi i Frövi

Soffklädseln jag tvättade är på plats på soffan 
Vi fick en gåva av en hyresgäst från Ryssland när vi kom. Han hade målat ägg.

Hemma igen

Två rökluktande småfrusna individer har just landat efter dygnet på Farmen. Underbart kul har det varit och jag är så glad för mitt kreativa sällskap som just nu tar sig ett varmt bad. Snart ska vi äta ägg och ta en påskdrink.
Här sitter häxan

Talande bilder

Å nu ska vi grilla kyckling

Påsk på farmen

Titta vad som väntade mej när jag kom till farmen
Päronträd goodbye. Nu flera timmar senare, mys i husbilen.

Förberedelser.

Jobbdagen var bra, det rullade på snabbt och jag gjorde nytta. Men sen jag kom hem har jag mest slarvat runt och handlat inför övernattningen på farmen. Hoppas bara det inte regnar för mycket så vi kan jobba också. Sova i husbil kommer att bli supermysigt, och inne i huset finns mycket att ta itu med, men jag hoppas att vi ska kunna både elda och såga ner mer träd. Visserligen finns det påskris till hela Sverige redan på backen, men fler gamla träd kommer att få sluta innan vi är klara. Jag har skaffat lite påskfjädrar att pynta med, fint ska det va på farmen vetja!

Lunch

Mitt emot den här lilla butiken står jag och väntar på mitt lunchsällskap, snart kommer de.

En trevlig dag

Det mesta blev väl gjort som jag tänkte mej i går när jag planerade denna lediga onsdag. Det är inte så ofta jag är ledig på en onsdag, men nu blev det så  den här veckan utifrån skola och andra möten. Alldeles strax ska jag börja ett arbete om delerium. Ett illstånd som inte kan vara särskilt kul att befinna sig i. Och det handlar mindre om alkohol än de flesta tror.  Ett  A 4  kan jag nog knåpa ihop känns det som.

Extra tid i tvättstugan

Nu är jag här igen. Körde första passet imorse kl sju. Nu försöker jag tvätta katthår från en klädsel till en Ikea soffa. Får se hur det går om jag kommer att slippa nysa när den ska användas så småningom.

Lunchdags

Nu är Eddie och jag utanför gröna kiosken och handlar, det står thaimat på schemat som skall ätas hos Mimmi och Svea. 

RSS 2.0