Gott slut

Jobbardagen över och det är inte alla som har koll på att det är nyårsafton idag av de jag träffar på jobbet. Knappt så jag själv tänkte på det under dagen. Nu vilar jag i favvodivanen med lite nyårsmat i magen. Riktigt mysigt här i högkvarteret och kaffe med saffransskorpa finns att tillgå!

Gott!

Jag tycker inte så mycket om chokladbitar med mandelmassa eller marsipan i. Hellre såna med massa smet typ nogat å liknande. Mycket chokladbitar i omlopp nu. Svårt att låta bli!

Va bra!

Fick faktiskt gjort en del nyttiga saker här hemma ikväll. Det känns ju bra. Det nya året får börja i ordningens tecken. Konstigt nog är det skönt att få bort julsakerna,trots att de varit framme så kort stund! Efter imorgon tar jag bort stora röda linneduken från matbordet och kör på något mer vårlikt. Underbart att vi är halvvägs genom vintern! Hoppas vädret fortsätter så här bra!

God mat är gott!

Har varit och handlat efter jobbet. Lite mer folk än vanligt men inte så hysteriskt inför nyår som inför jul! När jag kom hem lagade jag mig en underbar rätt med råriven blomkål som jag stekte med färsk röd chili och vitlök. Stekte det i olja tillsammans med stark gul curry. Sedan i med färska skivade champinjoner och en hackad tomat. Det blev så gott så portionen kändes alldeles för liten. Men det blir kaffe till efterrätt istället för mer mat! Sedan ska jag plocka bort och packa ner de juligaste julsakerna. Men belysningarna får vara kvar ett tag till!

Trevligt!

Dricker eftermiddagskaffe i Enköping.

Dags igen!

Efter en ledig lördag söndag så torkar jag bort nagellacket och ställer undan finstövlarna. Nu börjar en lång period av arbete. Hela nyår och även helgen därefter. Så jag tar en tidig kväll och njuter av god sömn.

Ljust igen!



Nu blev det ljust i badrummet igen. Äntligen fattade jag hur man fick upp luckan så det gick att byta lysrören. Båda var trasiga!

Fullt upp!

Snart så här jag kört mina dubbla oss på jobbet. Känns bra!

Jobb

Förmiddagsfika. Det blev en apelsin. Nu jobbar jag vidare. Långt pass idag, 7- 22. Frivilligt men med betalning.

Så slö!

Resten av kvällen tänker jag spendera liggandes i sköna divanen. Med en filt över mej. Tänker verkligen passa på att njuta och vila så mycket som möjligt på min lediga dag. I morgon ska jag jobba igen! Trivs så bra i mitt hem!

Armbanden

Vad roligt,såg att mina armand kommit och ligger och väntar på mej. Imorgon kan jag hämta ut dem efter jobbet. Fyra st olika beställde jag och det på bilden är ett av dem. Ser fram emot att få träffa dem på riktigt!

Kaffe!



Det här kaffet ska jag provsmaka nu. Kanel,kardemumma och vanilj atom. Det luktar så gott! Till det finns skorpor med saffransmak!

Juldag!

I dag går min jobbardag ordentligt sakta. Inte mycket att göra! Men vid fyra åker jag hem för lite festligheter i alla fall!

Juldag

Tänk vad det är tomt på gator och torg en sån här dag. I alla fall så här tidigt. Jobbar för fullt och har det Jättetrevligt. God fortsättning!

Dec. 24, 2013



Nu här vi firat julafton och haft det jättemysigt. Å kära nån vad jag har ätit! Och julklappar har vi delat ut. Även gullhunden Svea fick ett paket. Trött och nöjd lägger jag mej nu ner för några timmars sömn innan jag ska jobba igen!

God jul

Julafton och jag har hunnit ta mej till jobbet och redan utfört lite nytta. Annars är det riktigt lugnt här idag. Jag ska nu ta och köpa mej något att dricka innan jag fortsätter på julens irrfärder.

Julklapp!



Vi hat tjivöppnat lite julklappar härhemma. Jag hat fått en superbra högtalare till min mobil. Den har jag placerat i sovrummet ds jag kan njuta musik även där. Vilken snäll son jag har! Undrar hur han hade råd med den?

Mys



Jag har locket lite på glänt på julgodis burken, ifall jag skulle vilja ha något... Myskväll i väntan på att få gå och lägga sig . Halv sex i morgon bitti så går jag upp för att få åka och jobba!

Börjar bli lugnt här...

Nu landar jag äntligen hemma och har inte tänkt gå ut något mer ikväll. Klappat och klart med både paket och julmat. Väskan med julkläderna är packad för den får åka med till jobbet imorgon så byter jag om där och far direkt till Förunda för att fira JUL efter jobbet. Fixade lite "julklappar" till mej själv även idag. Tre par linnen i rätt längd. En rosa glitter tröja och en vit silkig topp med tryck på!
Passade på att premiärgå i dessa stövlar som nyligen inhandlades. De var supersköna!
Nu ska jag mumsa smörgåstårta med räkor och dricka lite kaffe.
 
 
 

Linnen och strumpor!

Spaghetti Dog Linne Lila i gruppen Yogakläder / Dam / Linnen hos Miguru.se (spaghetti-dog-lila-XSr)
Såna här linnen har jag massor av i olika färger. De är så användbara under nåt annat på vintern och på sommaren bara som de är. Men nu har jag irriterat mej länge på att fler av de jag har har blivit för korta. De har helt enkelt varit med för länge och tvättats för många gånger. Jag har verkligen inte fått längre överkropp i alla fall. Hade ett på mej häromdagen som varken gick att ha utanpå eller stoppa in i jeansen. Mycket störande! Så nu har jag börjat en rensning! Bort med dem och in med nya. Sticker ner till city senare idag och då ska förrådet fyllas på. En annan sak jag ska bli bättre på är att slänga strumpor med hål i direkt! Varför hamnar de alltid i tvättkorgen och sen i byrålådan igen fast de är oanvändbara? Vi lider ingen strumpbrist här så det är bara rent slarv att de inte slängs direkt. Bort med dem också! Nu!
 
 
 

Dagen före...

Dan före dopparedagen i dag. Jag är ledig och här redan börjat springa upp och ner till tvättstugan. Sedan rullar det hela på med massa bestyr kring julfirandet. mm.Hoppas nu tiden räcker till bara!

Dagar innan jul

Det är både lätt och svårt att köpa julklappar. Mest lätt men allra lättast är det att shoppa åt sej själv och sedan ursäkta sig med att "äh det får bli en julklapp till mej själv. det är jag värd" Det har blivit några såna klappar idag kan jag säga. B l a två par stövlar ,en top, en concealer och en sminkborste. Det behöver jag ju ändå tyckte jag. Men jag har handlat andra julklappar också förstås. Det börjar ju närma sej nu och jag ska jobba till fyra på julafton. Sedan blir det julfirande enligt tradition sedan länge i Förunda. På juldagen står jag på jobbet i Enköping pigg och kry kl sju på morgonen för att jobba till fyra igen.Sedan det blir andra festligheter av hemma i Västerås. Imorgon fixar jag både tvätt och annat eftersom jag är ledig. Sysslolös behöver jag inte vara!

Jul gott!



Fika på jobbet!

Vad lugnt

Tänk vilken skillnad det var att åka till jobbet när det var ljust ute. Som i fredags när jag åkte hemifrån strax efter ett på dagen.Det är ju rätt drygt de åtta kilometer där det bara finns ett körfält pga ombyggnad till dubbelfiligt. Man kommer rätt nära de stora långtradarna även om hastigheten ofta ligger runt 70 som det är tänkt där. Men det hela är beräknat att det ska vara klart till hösten 2014, så det lär bli att kämpa på ett tag till innan det kommer att gå riktigt fort och bra att pendla till Enköping. Idag var det riktigt trivsamt att komma hem till högkvarteret efter jobbet. Tända ljus och bara njuta. Gott kaffe och några goda mackor till! Det var väl extra skönt eftersom jag gjorde misstaget att gå in på ICA Maxi på väg hem. Proppfullt med folk är en underdrift. Hur långa köer som helst fast alla kassor var öppna. En trevlig expedit kom till mej i kön där jag stod med en korg med några få saker i. Hon sa: du har lite, kom här så kan du betala.En hemlig kassa lite avsides. Det som kunde ha tagit en evighet tog bara nån minut. Vilken trevlig grej att göra! God service.

Hej!

Igår så jobbade jag ju kväll, och började tidigt i morse. Ingen idé att åka hem emellan så jag övetnattade i Enköping. Mumsade i mej en halv marabou lakrits chokladkaka och somnade tidigt. Idag fortsätter jobbandet i bra takt och med trevligt folk!

Skön morgon

Njuter nu av en sån där skön morgon med kaffe och macka i sängen. Känner mej rätt utsövd och som att jag fått lite ork tillbaka. Har bestämt mej för en lugn och soft förmiddag innan jag åker till jobbet vid ett tiden.

Gott ska det bli!

Imorgon börjar jobbet kl 14 . Tänker gå upp tidigt och fortsätta ordna lite här hemma innan jag åker. Tycker att jag hann riktigt mycket idag och jag kände mej verkligen ledig. Några julklappar till ska fixas i morgon och så lite mat till julbordet. Eftersom vi kör knytis som vanligt så tar jag med typ lax, rökt regnbåge,sill och räkor. Längtar faktiskt efter god kokt potatis också. Det är ju uteslutet ur min kost för tillfället men då jäklar! Å Jansson ska ju också avnjutas. Nu är jag visst i behov av nått eftersom jag tänker så mycket på mat. Ser fram mot min goda proteinmacka med ost i morgonbitti.

Finaste lyktorna!

Nu är de mina alla tre! Å i de färger jag önskade. Får kalla det min julklapp eftersom notan slutade på 450 kr.



Full rulle!

Oj vad det hinns med idag, men det tar på shopping krafterna. Förresten så är tvättstugan avklarad med! Mimmi Svea och Eddie var med tidigare idag. Nu kommer snart Jenny!

Snart jul!

Nu handlas det klappar för fullt! Trevligt!

Suss nu då!

Titta vad klockan är mycket nu för en sån som mej. Men jag är ju ledig imorgon så det kommer väl att funka. Tänker ställa klockan rätt tidigt ändå för vi skall hinna en hel del. Eddie har ju avslutning imorgon i skolan.En hel termin har redan gått i gymnasiet och det har verkligen bara rullat på. Nu ska jag ta mej in till sovrummet där min fina ljuslykta lyser så fint. God natt hälsas från högkvarteret på Polstjärnegatan!

Kväller!

Handlat en del julklappar ikväll. Mer blir det imorgon när jag är ledig.Annars var det en fin jobbardag idag som jag känner mej stolt över. Något trött i huvudet men så är det ju oftast den här årstiden för mej. Mycket sömn behövs och det försöker jag ge mej!.

Som godis!

Var bara tvungen att visa en bra bild på de fina ljuslyktorna. Jag har verkligen fastnat för dem och det slutar nog med att jag köper fler! De är ju stora som fotbollar och det är ju det som är det charmiga! Den gröna och den lila ligger nog överst på min önskelista!

Butiken Paprika



Köpte denna jätteljuslykta idag på Paprika. 149 kr. Gjord av metall och med färgad insida. Min är orange men det fanns andra färger med. Skulle vara snyggt med tre stycken olika men kanske onödigt dyrt tillsammans. Klart mäktig i verkligheten i alla fall.

Västen!


Den svarta valde jag! Tänkte att den skulle vara snyggast till min svarta skinnjacka! Var och hämtade den idag eftersom avin jag efterlyste hade kommit. Jag känner mej nöjd trots att det är alldeles för varmt ute för att kunna använda den ännu!

Hej å hallå!

Sista rycket på jobbet nu innan det bär av till Ica Maxi för att återigen handla mat. Tycker jag handlar mest hela tiden! Hoppas jag har en avi i brevlådan när jag kommer hem så jag får hämta ut min pälsväst. Fuskis alltså!

Avslappnat!

En rätt lång jobbarvecka ligger framför mej nu. Samtidigt ska jag göra klart det som är kvar inför julen. Inget som är sådär jättestort, men lite småpyssel! Ska göra kväller tidigt ikväll hade jag tänkt så jag får behålla lugnet jag känner just nu.

Oj!

Helgen har bara rusat iväg. Har haft jättekul och umgåtts med goda vänner. I fredags var det musik på Bankiren och igår Luciafest ute hos Tramps. Idag var det fikastund med vänner hemma hos mej på eftermiddan.

Lucia

Sov till kl nio idag och jag hade kunnat fortsätta längre. Men tvättstugan kallade som vanligt när jag är ledig. Har hunnit få i mej lite kaffe och snart ska tvätten hängas. Sen måste det bara bli en powerwalk i solen denna snöfria och vackra lucia dag.

Rätt trött nu!

Fullmatad arbetsdag med bra uppgifter avslutades kl fyra. Kvart över hade jag tid för klippning hos min favvo frissa. Lika nöjd som alltid. Kl sex var det dags för julbord med jobbet. Vi åt och mumsade och lyssnade på en trubadur. Nu är jag hemma och känner mej rätt sliten. Men jag avslutar kvällen med ett glas vitt och känner mej nöjd!

Det blev gott!

Jag har en mage som är rund som en boll efter kvällens fika. När jag ska plocka fram kläder till julbordet i morgon kväll så tycker jag allt ser för smått ut. Men nu har jag i alla fall fått ihop lite prylar så jag kan snygga till mej på jobbet. Jag inte åker hem emellan då det ska ätas i Enköping. Istället passar jag på att klippa mej direkt efter kl fyra. Ja det blir fullt upp med rolighetet som vanligt!

Vad snällt!



Eddie fixar snickerskakor.

Tisdag idag.

Jobbade idag igen efter en fyradagars ledighet. Dagen gick fort o h det var kul! Nu har Eddie och jag stekt lax, var och en på sitt eget vis så båda blev nöjda. Å jag har en matlåda tills imorgon. Nu ska jag ut och sopsortera hade jag tänkt.

Skruvar

Hylla fyra strax klar för att sättas på plats.


Nya grejer



Trådlöst igen då. Vi köpte varsitt set med mus och tangentbord åt oss Eddie och jag. Här ju haft det förr men tyckte att den musen inte ville lyda nåt vidare! 299 / set.



Armhållare för telefonen 79 kr och nya hörlurar 149 spänn.

Morgonkaffe

Nyss uppkommen från tvättstugan, På vägen pluggade jag in bilen i värmaren så vi kan ut å åka. Nu väntar jag bara på kaffet och sen testar jag nya frukostbrickan från Ikea.


Ha en skön morgon!

Film helg

Under helgen här jag tittat på de tre delarna i Stefan Jarls dokumentär triologi. Men jag gjorde det i min egen ordning. Först andra delen som heter Ett anständigt liv. Sedan trean Det sociala arvet. Och nu ikväll körde jag första delen, Dom kallar oss mods. Jag har ju sett dem förr så därför styrde jag upp det så. För att det passade mej. Ja kommentarer om dessa tre delar lämnar jag. Snacka om dokumentär är det enda jag vill säga.

Fortfarande söndag!

Det har blivit en hel del shopping i helgen. Några julklappar Men mest annat . Skjutmåttet, mera hyllplan å konsoller, en del hushållsgrejer, massa mat och en hel del annat smått å gott. Ikväll här Jenny å Martin varit här på adventsfika med mej å Eddie. Nu myser vi bara med vad vi vill för stunden. Härlig söndagskväll.

Vill inte ha



Jag skrev ett meddelade om att jag inte vill ha reklam eller tidningar i mitt fack utanför dörren. Posten kommer ju i ett låst fack nere i trappen..Där finns samma meddelande från mej och det funkar. I två veckor lyckas jag i alla fall få tidningar i alla fall tre trappor upp. Är mitt meddelande oklart eller?

Sunday

Jag har semester på min jobbarhelg den här helgen. Försöker sova ut lite och ta det lugnt. I dag ska jag en sväng till Ikea är planen och sen måste jag planera julens festlighete lite. Nu ska jag ner till bilen och plugga i motorvärmaren.

Lysande



Jag här köpt ett sånt här roligt dusch munstucke som kam ändra färg. Vattnet ser ut att vara grönt,blått eller rött beroende på vattnets temperatur. Eller så blinkar det! Jätteroligt grej att ge bort i julklapp!

Igår fredag



Igår snöade det här hemma. Tog en bild på rosorna utanför porten som bevis.

Njuter av ledighet.



Vad skönt det känns att vara ledig idag. Blåsigt och snöslask utanför. Bilen ser lätt bedrövad ut där den står iskall och övergiven. Jag myser med frukost i sängen och har det varmt och skönt .Om nån timme letar jag mej ner till tvättstugan en stund och när det är klart ner tillll city för lunch på Kalle på spången!

Va gott

Testade detta proteinbröd för andra gången idag. Det är riktigt gott och inte alls "svampigt" som många LCHF bröd blir som man köper färdiga. En annan sak är ju om man kan lita på innehållsförteckningen och vad de anger när det gäller kolhydratvärdet. Stämmer det så är det riktigt bra men det har ju varit många turer kring många LCHF produkter så här i början när de ska introduceras. Man får hänga med och kolla vad som skrivs om de produkter som dyker upp! Men det blir i alla fall två till frucka imorgon bitti.

Trevlig torsdag!

Vad skönt att man är hemma och inomhus nu då när det ska bli oväder. Det låter som Sven redan har satt fart neråt Göteborgstrakten. Förhoppningsvis kommer vi väl lite lindrigare undan här i Mellansverige. I dag har jag varit på utbildning och lärt mej en massa om kvalitetsregistret Senior Alert som vi ska jobba med i fortsättningen. Jag har äran att få vara med i teamet som kör igång arbetet omgående! så nu sen jag kom hem har jag suttit på min fritid och fördjupat mej på Senior Alerts hemsida! Det här kommer att bli givande. Nu får jag väl pyssla lite med smått och gott härhemma en stund, fortfarande finns det mycket att pyssla med sen flytten.

Så soft!

Vilken soft kväll jag har, ingen stress och inga måsten. Jag har tagit ett skönt bad och njutit av mitt fina varma badrum. Slöat vid datorn och låtit tiden bara gå! Det verkar bli kallare ute nu, vid sjutiden var det glashalt på gården här utanför.Motorvärmaren är på plats i bilen så allt är lugnt! Imorgon ska jag på utbildning hela dagen, det ska bli kul!

Skjutmått

Jag behöver köpa ett skjutmått. Det ska jag ha så jag kan mäta mina ringar så jag får koll på storlekarna när jag vill beställa nya på nätet. Hur svårt kan det vara att komma ihåg det, jag är ju rätt ofta på Biltema eller liknande butiker men missar det ändå!

Nu är det onsdag!

På väg hem från jobbet var det dags för att fylla på matförrådet. Så det blev Ica Maxi som fick besök. Nu är jag i alla fall hemma och har ätit LCHF glass! Rätt dyr men vad gör man!

Tisdagen går!

En jobbardag har gått igen!. I morgon bitti måste jag komma ihåg att torka av lysena på bilen innan jag åker mot Enköping. De är så skitiga av detta väglag att de knappt ger nåt ljus längre. Har stoppat en rulle papper i handväskan så jag ska komma ihåg. Blir så arg på mej själv när jag svänger ut på motorvägen och inte ser nått. Det är ju extra körigt på den delen av E 18 de håller på och bygger om till motorväg, med bara ett körfält! Annars har jag putsat lite stövlar och fettat in dem ikväll. En fikapaus blev det när Marie kom över en stund på kvällskvisten. Nyss var jag ut och satt i motorvärmaren på bilen och kände att de var riktigt varmt och skönt ute. Det gillas!

Måndagen är snart över!

Börjar bli en vana att springa upp och ner i tvättstugan på måndagar. Så har jag gjort även ikväll. Jag har också satt uppe 10 meters ljusslinga runt inglasningen på altan . Det blev rätt bra fast jag inte kunde fästa den där jag ville. Flyttade in några pelargoner i vardagsrummet också, men de tycks klara sig bra därute på altan ännu. Ja nu ska jag lägga mej strax för det blev ju riktigt tidigt i morse, mera sömn behövs.

Mitten!

Halva jobbar dagen avklarad och nu är det lunch. Det ska bli gott.

Morning!

Tidigt vaken och tidigt på jobbet. Ser nu fram mot kaffe och macka!

Armband

Vilka häftiga armband jag hittade att beställa på en sida. De finns i ett oändligt antal olika varianter. Jag testar att beställa hem tre olika. Här är två av alla exempel.
 
 
 
Åh vad jag gillar dem!
 
 

Det strålar ett hjärta



Mitt sovrumsfönster har fått ett adventshjärta!

Nytt


Den här coola scarfen och en del smycken bl a de här klockorna här jag hämtat i ett paket idag.



Söndagstrevligheter!

En lång härlig sovmorgon blev det idag. Eftersom solen strålade så vackert så blev det snabbt på med kläderna och kameraväskan och så ut! visserligen blir det väl ungefär samma bilder som vanligt eftersom jag gärna promenerar efter samma stråk. Här är några exempel från idag!
 
 
 
 
Ja det var vackert ute men rätt blåsigt. Nu är jag hemma och ska ta mej en god kopp kaffe innan jag går ut en sväng igen!
 
 

RSS 2.0