2011

Hej! Nu är det äntligen den stora dagen! Nyårsafton! Det har hänt så mycket under 2010 som jag skulle kunna skriva om men tror det får vara. Det går ju ändå inte att få tillbaka varken de dåliga eller de goda stunderna.Det gäller att skapa nya guldstunder under 2011. Å jag tänker inte sitta still och vänta utan hålla ett högt tempo och jobba på som hittils. Just nu håller vi tjejer på och gör oss i ordning för att vara klara till kl tre då vi blir hämtade!


Snart slut på 2010

Girly Quotes & Graphics Så nu är vår kungliga tjejkväll över. Vi har pysslat och fixat så det mesta är klart för nyårsfesten! Vi har så härlig service så vi blir upplockade av en gentleman så jag slipper köra till Stockholm i morron! Pluspoäng på det! Vi säger godnatt härifrån och släcker nu! Hörs imorrn!

Hejsan svejsan!

Nu är det full fart här i stugan,vi har ätit hallon moussen nu,provat kläder och i stort sett bestämt oss! eller det är väl bara jag som inte kan bestämma vad jag ska ha på fötterna! Det finns tre olika alternativ,

Skon till vänster tillhör Marie och den tänker hon ha!  De andra tre är de jag väljer mellan!
Här är våra klänningar Maries till vänster och min till höger!

Den här gången frångår vi vår svarta princip! Det är inte ofta det,men nu är det ju nyårskalas! Efter helgen får ni nog se bilder på hela outfiten och hur det blev!


Homer: Lisa, Vampires are make-believe, like elves, gremlins, and eskimos

Nu är det klart för avfärd till Västerås! Hemmet är nystädat och fräscht för en gångs skull,det är bra det för då kan vi ställa till med gott samvete ikväll! Ses när jag kommer tillbaka om några timmar!


Stök &bök!

Vilken far man håller! Viker tvätt dammsuger och torkar golv! Det är ju inte klokt vilken energi jag känner! Har sprungit upp och ner yill källaren med julsaker jag inte orkar se längre! Det blir sååå fint! Men nu är det kaffe dags i alla fall och sen lite uppsnyggning av mej själv!
Random Quotes & Graphics

Upp!

Hej! Vaknat efter en god natts sömn. Hade faktiskt kunnat legat kvar lite till men så blir det inte! Näpp,frukost ska dukas upp uch sen blir det ganska snart en tur till Västerås city! Förmodligen träffar vi Mimmi som också skulle ut på shopping. Så där för trycker jag på startknappen tilll en ny dag nu!

Kanske inte en vacker dag bokstavligt talat men bildligt så känns det som en toppendag! Hoppas du får en sån också!

Det får bli två godnattlåtar ikväll!

Tidigare idag klev jag in genom dörren hos en kvinna. På hennes radio spelades en låt med Caroline af Ugglas. Kom då och tänka på kommentarer jag hört om hennes musik typ att hon inte är bra och för mycket Janis Joplin wanna be! Har under kvällen lyssnat på en del med henne och kommit fram till att det här är två låtar jag gillar!

Soft och romantiskt och med mycket innehåll!Nej inte på något vis dåligt alls! Sov gott alla läsare!


Nedräkningen har kommit långt!

Girly Quotes & Graphics Ho ho,det är vad vi tjejer ska greja med imorgon det!Å så ska vi äta hallon mousse å äta kladdkaka. Sen ska vi prova våra olika outfits inför nyårsafton. Särskilt mycket skönhetssömn behöver vi ju inte,men några timmar ska vi väl kanske sova! (Obs,skojade lite där). När vi sen fått ordning på allt under fredagen så kör vi mot Stockholm,men sen tänker jag inte säga så mycket mer. Jo okej då ! Först blir det middag med gamla och nya bekantskaper och sedan tänkte vi gå till ett place och fira hela natten. Det nya året kommer att starta kalasbra,det är redan bestämt så det så!
girls-just-want-to-have-fun.gif

Grunge angel

Kolla vad nice! Man kan redigera texten och ändra färger hur man vill det är ju superkul!


Keep talkin : you're makin me famous!

Peace Quotes & Graphics Vilken trevlig sida jag hittat på nätet! Massor med trevligheter (och elakheter)att använda på bloggen. Den här gången har jag bara kopierat och inte jobbat själv. Har faktiskt en del animeringar som jag gjort själv,men det är bara för skoj än så länge,inte så svårt faktiskt om man är något så när van photoshopppare! Sunburst Comment Graphics

http://www.iquotewho.com/

After work!

Tog en snabbsväng hem efter jobbet och plockade upp Eddie!Vi passade på att panta alla flaskor och burkar  som skräpat i källaren ett tag,och det blev en del som gjorde att vi satsade lite extra på maten. Eddie beställde kyckling i röd curry och ris. Så nu puttrar det i grytorna på spisen. En hel del annat gott trillade också ner i korgen så ikväll blir det äta av. T om efterrätt,och nyss har vi ätit förrätt för vi var så hungriga,lite ostbricka med dajm oboy! Som det ser ut nu så blir det ledigt i morgon så här kommer nog att stökas en hel del ikväll! Massor ska bli gjort hade jag tänkt! Riktigt mysigt att se fram emot! nu kör vi!

Break!

Lunchpaus! Den här förmiddagen har varit fylld av trevliga besök,tiden har bara fladdrat förbi! Nu ska jag slå mej ner i jobbsoffan en stund med en kopp kaffe och sen bär det av igen! Klockan kommer att vara fyra innan jag vet ordet av! Då ska jag åka hem och plocka upp Eddie så får vi umgås han och jag och han kanske vill spendera lite julklappspengar igen. Det ska bli mysigt! Sköt om er väl nu så länge,så hörs vi!



Den här bilden är ju bland det bästa jag tagit i blomväg! njut av den om du vill!


Dags!

Godmorgon alla pigga! Strax dags att bege sej iväg till jobbet igen! Ska passa på att dricka mitt morgonkaffe där så är man ju på plats när allt drar igång! Hoppas vi hinner höras på nån rast under dagen annars återkommer jag när jag slutar kl fyra idag1 Ha det gott så länge alla!

Så var min kväll!

Ännu en jobbkväll har passerat och gått bra! Visst blev det lite trångt med besök vid starten men senare blev det extra lugnt istället! Var i några klädbutiker och fyndade på rasten och laddade smikhyllan med lite nytt. Det jag saknat mest i min glömda sminkväska är borstar och penslar, resten fann ju i många dubletter.Men nu är det inköpt nya verktyg så nyårs makupen skall bli bra! Imorgon börjar jag jobba tidigt så ikväll måååååste jag lägga mej i tid. Vill ju vara utvilad till helgen ju! Å torsdagkvällen ska ju bli tjejmys uppesittarkväll å då kan det ju också bli sent! Underbart vad jag har det gott! Jag önskar er alla en skön kväll redan nu för nu ska jag packa upp mina fynd och ge dem plats i hyllor och garderober! Godnatt!




You too shall pass away.
Knowing this, how can you quarrel?
Buddha
Dhammapada.

Åker nu!

Hej å hå nu lämnar jag skeppet för en stund. Arbetsdagen börjar kl 14.00 och jag tänkte hinna några ärenden först! Det blir helt enkelt att speeda upp och dra iväg! Så möts vi igen ikväll så ska berätta för er vad som hänt i mitt liv under dagen å kvällen. Ha det bra och krama varandra i livet!


Ilandsproblem & Love´s theme

Nu måste jag bara sjunga ut om mitt senaste problem. Har dragits med det sen det började bli kallt i höstas. Alltså,vad irriterande det är när tightsen inte riktigt får plats under jeansen! Jag vill vara varm om benen och samtidigt använda mina vanliga jeans,alltså blir det strumbyxor eller kraftigare tights under. Det är inte det att dom inte får plats utan att plaggen liksom hakar i varandra,det blir inget glid när man rör sej,å sen vill allt hasa nedåt! Näe fy vad jobbigt! Vet att vi är fler som brottas med detta trubbel! Visst kan man ha brallor utanpå jeansen,men det har jag också emellanåt när jag cyklar på jobbet,så kom inte och säg att jag inte försökt!
Ah nej,tänk när sånt småtjafs är ens största problem,då får man skatta sej lycklig! I´m happy!

Hörrni vad tycker ni om Barry White då? Många har en idé om att han är en romantiskt soulfjolla och inte riktigt kan räknas in bland de stora soulkillarna,men det tycker inte jag han får plats i mitt musikhjärta också! Här en instrumental klassiker från honom!


God förmiddag!

Idag har jag sovit till klockan var tio. Sen upp med ett skutt och satte igång dagens aktiviteter. Frukost först å sen en djupdykning i källaren för att leta efter Jennys festblåsor som vi vakkumpackat och förvarat här! Kanske jag lånar någon av henne,till nyår,vi får se!Vilket fantastiskt förvaringssätt det är med vakkumpåsar. Å det roligaste är och ta dammsugaren och dra ur luften. Platt som en pannkaka blir det, å lätt och enkelt att förvara. Eddie och jag hade planerat en promenad och rundvandring i snön i trädgården, men den fick ställas in pg a sko/stövelbrist från hans sida. Mycket snö är det. Har nu en del att greppa innan vi ska luncha och jag drar vidare till jobbet! Hej så länge då!
Sparar utrymme och skyddar kläderna mot vatten, lukt, mögel, smuts och insekter. Clips för enkel förslutning.
   
. Här en hängande vaccumpåse! Helsmart!
http://www.biltema.se/sv/Hem/Forvaring/Ovrigt/Vakuumpase/
   

Godnatt bara!

Nu har jag varit i farten i massor av timmar och börjar känna mej i behov av lite sömn! I morgon jobbar jag kväll så jag får sova lite på förmiddan i alla fall! Håller faktiskt på och somnar nu så det är verkligen time nu! Så sov gott och tack för ikväll alla mina läsare! I morgon är jag i farten igen jag lovar!


In your wildest dreams!

En sensuell och suggestiv låt! Jag tycker musiken gör sig bättre utan bilder till när det gäller den här låten ,men det kan man ju göra som man vill med. Jag föredrar att lyssna på hög volym och susa runt i huset med mina tankar till den!

Sköön låt!

Trökjobb!

Har just greppat månadens tråkigaste jobb,att betala räkningarna! Usch att det ska vara så svårt,Särskilt när det kommer till vissa av dom typ parkeringsböter! Mitt eget fel såklart men för den skull inte kul! Men nu när det är gjort så är det ju en hel månad tills man behöver tänka på det nästa gång,det är ju nåt positivt i alla fall! Nu är det dags för roligare grejer mina vänner! Tur att man har så mycket kul att lägga energin på,undrar vad jag ska göra nu av allt som finns att välja på? Så länge ska jag i alla fall dundra på med lite bra låtar på spotify och flytta om lite i garderoberna,det är riktigt kvinnogöra det! Lite kaffe kanske skulle smaka också! Jaa!


Botoxpizza!

Pizzatime! Nu är den klar pizzan och faktiskt så har vi ätit också,alldeles som vi ville ha den blev den. Det är ju det där med botten som är känsligt men det är därför jag gör jäsdeg i stället för att köra med bakpulver. Vi skulle döpa den till något, hade vi tänkt namnet blev Botox,för vi tänkte att här blir den inte gammal!



Detta gör mej stark! Kosttilskott och persilja,finfint!

Vad säger ni om den här oklassiska pizzatallriken!

Å här är själva måltiden,på den högra sidan åkte det även på en burk tonfisk! Nice var det!


Mozzarella

Hemmagjord pizza är på gång här i huset. Degen står på jäsning och är snart klar. Det ska bli tomatsås,mozzarella ost,räkor och persilja! Det kommer att bli supergott! Annars har dagen förflutit bra. Jobbat lagom intensivt med ett flyt som gjorde att jag inte tänkte på tiden. Har också hunnit med en sväng till Outletbutiken nightmare där man kan köpa vantar och andra utekläder till fantastiska priser. Gjorde några fynd faktiskt!

Mozzarella är den bästa pizzaosten tycker jag! Nu ska vi fortsätta med pizzabaket,hörs sen!

På väg...

Nu är det snart dags att fara till jobbet igen! Vad skönt att det är varmare ute idag! Hoppas det får vara det ett tag nu så allt hinner bli som vanligt igen! Ha det så bra när ni vaknar alla ni som är lediga och ligger i bingen och snusar. alla ni som är eller ska till jobbet,vilken tur att vi har ett jobb! Hej hopp!


Nu knyter jag mej!

Vet ni vad,nu ska jag gå och lägga mej! Raka vägen till sängen! Imorgon ska jag jobba dag och då får larmet gå vid kvart i sex för att jag ska hinna det jag behöver på morgonen! Motorvärmaren sitter numera i lillskodan och temperaturen har ju stigit ute så allt ska väl funka! Då så,godnatt med er allihop Vi hörs nångång under dagen i morgon. Ha,en dag närmare nyårsafton,tiden går väl kanske i samma takt som den alltid har gjort men nu känner jag att veckan kommer att gå fort,det blir ju så när man har kul saker för sej hela tiden och gott folk runt omkring!


ART of YOU



Ytterligare en bild i serien ART of YOU! Ska göra den i flera färgställningar tror jag,Nöjd!

Test av ny jacka!

Har man investerat så måste det vara i bra prylar! Eddie var sugen på att testa sin nya jacka så vi tog en promenad ut i snön för att kolla!


Undrar om det bara var jackans förmåga att stå emot kyla som skulle testas? Snöhögar är ju underbara,måste köpa ny jacka å testa jag med!



Snön är så där mjuk och torr ikväll,det känns nästan som den värmer en,kommer ihåg den där känslan precis!

Jamen jackan funkar ju utmärkt,haja hur viktigt luddet på luvan är! Hela outfiten är godkänd i Eddies läger! Rätt skor, rätt vantar, rätt allt!


2011

Det som sker i detta hus just nu är att jag håller på att limma nytt gummi på en stövelklack,den var så sne så den kunde inte stå för sej själv! Samtidigt sitter jag med photoshop och pysslar. Svårt att bara göra en sak åt gången tycker jag ,det är väl för att jag har så mycket roligt att göra kanske!

Skulle göra en liten nyårslogga,men två saker måste abslut ändras på den här,i alla fall enligt min smak.Jag ska göra det senare och visa skillnaden så får vi se! Blä vad jag ångrar att jag åt allt godis,nu har jag gömt påsen för mej själv och försöker glömma var jag lagt den,men visst är det konstigt sånt viktigt som jag måste komma ihåg,det glömmer jag lätt,den där påsen kommer jag att veta exakt var jag har tills jag ger upp och mumsar i mej det sista!


Sillidill å litetill!

Nu har jag stoppat i mej lite underbar mat! Det blev potatis,sill,rökt regnbåge och ägghalvor! Sen var jag så listig så jag lämnade lite plats för lösgodiset som vi handlade på väg hem! Vilket frosseri va,men ska under kvällen ta och köra ett pass för fläskets skull,det vill ju också röra på sej! Nu håller jag på att samla material till nyårsöverraskningen som Marie och jag tänker färdigställa under torsdags kvällen. Då ska vi ha uppesittarkväll hon å jag!Självklart ska jag fota historien men bilderna ligger arkiverade djupt i underjorden tills efter nyår! Veckan kommer att springa fram det känner jag på mej! Wow liksom!


Dagens Tom Trick!

Nedräkningen har börjat och snart tänder vi på raketen! Pooff så lyfter vi och flyger mot nya höjder!

Shoppat och fixar om lite bland mina saker!

Nu har Eddie och jag precis kommit hem från lite julrea shopping. Först passade vi på att skjutsa Mimmi till jobbet när vi ändå var i Västerås,samtidigt ville glina äta på Mc Donalds å jag tog en kaffe. Som jag snyggt spillde ut över delar av över sjalen och jeansen. Sen for vi till Hälla shopping och där fick Eddie tag på en Peak jacka exat i det stuket han ville ha! 1500 spänn fattigare blev han i ett nafs. Vi fyndade båda på JC. Han en randig stickad kofta i bästa skatar stuk. Och jag en spetsjal som kommer att hamna som duk på barbordet och två par örhängen med kärleksfullt budskap!





Det här är min nya kaffebalja som jag fått av Eddie i julklapp! Under resan mot Västerås idag hade vi en underbar diskussion om skillnaden mellan kristendomen och Buddhismen. En av hans iakttagelser var att den buddhistiska läran har aldrig startat något krig! Det är annat än man kan säga om t ex kristendomen och islam. Vi pratade också om att tolka det som skrivs exempelvis i bibeln bildligt eller bokstavligt.Vad symbolik betyder! Resan gick fort i alla fall!



Nä jag har inte flyttat in björkskogen i vardagsrummet. Det är faktiskt ljus som är klädda med näver som är behandlad så klart så det inte kan brinna! En superfin julklapp!



En sån här har jag också fått! Den rymmer både vinäger och olja så man kan duscha över maten! Från OBH Nordica kommer den! Vilken lyxig en!

Annandag jul å söndag va?

Ledig dag och har fått sova riktigt länge idag. Jag har nyss avslutat en nyttig frukost bestående av kex med ost och chokladpudding! Å kaffe förstås! Såg att det hade snöat så pass i natt att jagnog måste ta en omgång med skyffeln så inte parkeringen beckar igen! Både tvätt och diskmaskin ska få jobba idag också. En sväng utåt åt något håll står också på schemat så det blir att jobba på då och köra igång dagen! Go for it Cheva!

Godnatt dags!

Så nu har det blivit sent igen men det gör inget! I morgon är jag ledig och får sova ut! Sen ska det väl hända något under dagen kan jag tro,vi får väl se vad det kan bli! Orkar inte skriva mer nu så jag säger helt enkelt godnatt till er alla,stora som små,snälla som dumma,nära och kära och övriga!Hörs i morrn!


!


http://jennlee.blogg.se/

Här vill ni se en fin blogg? Titta in här då!  http://jennlee.blogg.se/ Ah glömde jag säga att det är min dotters? Ja då vet ni nu då! Nu är jag så rysligt trött så jag vet inte hur jag ska ta mej till sängen knappt !Å min värmeslinga filt är så varm å skön ! Fötterna trivs i de mjuka tossorna så nu somnar jag snart sittandes! Kan ju snart börja sumera detta år ,nu när det bara är en vecka kvar av det gamla året! Vilka kategorier ska jag köra? Årets låt,årets coolaste människa, årets bästa händelse? Jag det finns mycket å kan bli riktigt spännande att fundera kring. En sak vet jag om detta år och det är att jag verkligen inte legat på latsidan!! Många nya vänner och spännande roadtrips har det varit! Ett fantastiskt arbetsår! Mina fina barn gör fantastiska framsteg i arbete och skola! Och det bästa av allt är att jag toppar årets sista dag med något riktigt riktigt spännande.....standing on the edge of forever....

Sån där musik man hör i bilen typ....

Ibland har man ju turen att få köra bill till de olika jobben man är ute på,å då hör man en massa halva låtar när man hoppar in och ut. Den här har jag hört så mycket nu så jag måste söka upp den och lyssna närmare. Det är något särskilt med den tycker jag,hur den är uppbyggd,den har alla klassiska ingredienser med höjningar å sånt men ändå på sitt vis . Tycker i alla fall om den fast det kanske mest är en radio hit! Nån av mina spelningslistor kan den få va med i. Bra att jogga till om inte annat! Wht's the point!

Trött som en barnunge!

Nu är jag farligt trött kan jag lova. Kan knappt hålla ögonen öppna,det kommer säkerligen att bli en tidig kväll ikväll,eller en sen morgon i morgon! Faktiskt lite sugen på värmefilten tofflorna och ett glas vin! Tydligen är det lite varmare ute nu sägs det,men det känns då verkligen inte! Läskig vind som biter i kinderna och gör händerna nariga. Uj vad jag smörjer och smörjer men det hjälper knappt! Nä nu får det bli myskväll tror jag. Först bara en låt till Tom Trick




Efter jobbet!

Nu kan jag lägga även dagens arbetspass bakom mej! Det har gått som smort å varit en bra dag. Nu ska jag bara vänta in ett telefonsamtal och sen dra vidare,så jag är bara hemma en snabbsväng. Det ska inte bli nåt party ikväll, utan en kväll i goda människors lag,så vi hörs senare för nu är jag hungrig!

Upp och hoppa!

Juldagsmorgon glimmar säkerligen därutanför dörren. Alldeles strax ska jag ut och kolla in det! Idag sträcker sig arbetspasset mellan sju och fyra.Såg ut på schemat i går som det kommar att bli en kanondag återigen. Jag tror jag packar ner mackorna och sticker ner till lokalen så får jag lite sällskap till kaffet,det låter gott! Vi hörs igen senare idag.Hej så länge gott folk!

Heating plaid

OBH Nordica Warm & Cosy, Heating Plaid

A pleasant heat plaid for chilly days. The soft heat plaid Warm & Cosy with thin, sewed heating elements quickly becomes your best friend during the cold season. Warm & Cosy has nine comfortable temperature settings and get warm in just a few minutes. Just as long as it takes to fix a cup of tea and take up the book or put your favorite movie.

  • Nine temperature settings.
  • Soft micro plush (100% polyester).
  • Ultra fast heating.
  • Timer with automatic shut off after three hours.
  • Size 160 x 120 cm.
  • Hand or machine washable at 40ºC.
  • Detachable switch.
  • Overheating protection.

OBH Nordica Warm & Cosy VärmefiltVet ni vad en heating plaid är? Ja man kan ju höra på namnet,men har ni provat en? I så fall så sitter ni kvar i den ännu för har man väl lindat in sej i den så kommer man inte fram förrän det blir vår!
En stor å mjuk pläd med värme i! Man kan ställa in den på olika temperaturer så det blir så där lagom mysigt som man vill ha det. Gissa vem som fick en sån här av sina döttra? Jo det var jag det! Tack så mycket mina kära barn även för de andra sakerna som ni mina nära och kära fixat. Det var en jättetrevlig julafton! Å vissa av oss ses förmodligen i morgon när vi jobbat klart!


Det började med mat

När vi var på plats i julhuset där vi skulle fira så drog matlagningskalaset igång direkt! Det stektes och kokades så det stog härliga till!

 Va,grisrumpa på julbordet!



Nä då här är allt tillåtet. Själv frossade jag i vegetariska korvar, rökt röding,sill, potatis,potatisgratäng,ägghalvor,morötter,räkor.räksallad ja jag kommer inte ihåg allt. Efter julklappsutdelningen var det kaffe med ostbricka och vanilljhjärtan. Trevligt mys och umgänge tills det var dags för mej att åka de 6 1/2 milen tillbaka till Enköping.



Här är storesyster som fått ett paket av sin lillsyrra. Ha ska jag säga vad det var i! Det var hennes favvo Kate Moss Parfym! Det var inte så lätt att fånga Mimmi på bild eftersom hon var tomte och delade ut klappar när hon inte sov. Men här kommer lillebror 13 år !

Kolla vad besviken han ser ut när han inser att det är slut på paket. Luvan åker t om av!
Men i nästa sekund kommer systrarna på att de "glömt" ett paket och då ser det ut så här istället!!

Jippie!!! Vad kan göra en gosse så glad kan man undra!



En iPod touch! Snacka om systrar va,ibland är det bra att vara lillebror!


Julstrumpor

Vilken fantastisk dag jag har haft idag,först julfirande med de nära och sen jobba! Nu sitter jag hemma med räkor och klasssiskt tillbehör! Alla jag mött idag har varit så schyssta och snälla,inte sett eller hört av nån elaking på hela dagen! Först och främst vill jag visa er min döttrars fantastiska julstrumpor. Det är sant alltså de såg verkligen ut så här på fötterna på självaste julafton! Tur de fick ny strumpor i var sitt paket!
Vi börjar med 23-åringens fossingar!


Å här har vi 20-åringens val,en av varje verkar vara en trend!



Här är två som i alla fall hade vett om att tänka på klädseln till jul!


Tomtemor poserar!



Hörru bruden it's christmas time!
Ja i det här hemmet finns en del underliga motiv att fota. Här kommer ett till!



Nej ingen fara,det är bara mina tre  barn som softar i farsan sin's soffa! Den utslagna tomten som dragit ner luvan en stund har inte nallat på julspriten utan jobbat hela natten och gör det även nu i skrivandes stund. Mer från vår jul kommer strax!

Tomtens dag!

Grattis till mej själv som har namnsdag idag! Tyvärr kära bloggen så ses vi inte så mycket idag,för nu ska det firas hela dagen och ikväll blir det jobb. Men framåt tio ikväll hör jag av mej! Då har jag nog massor att berätta !
Så ha det så bra alla vänner och God Jul!

Sötgrötnissar

Men då lägger jag mej nu å försöker sova lite. För i morron är det ju julafton och det ska vi fira. samlar ihop gänget och åker till landet tidigt! Sen ska vi laga mat och stöka i köket tillsammans,för det kan ju inte vara rätt att nån stackare ska stå där ensam. Julen är ju gemenskapens tid även vid grytor å kastruller. Härligt!

Åh vad det ska bli kul att få ge bort alla fina julklappar som ligger och väntar på sina ägare,To give is to get!

Godnatt nu bästisar ses vid grötbordet!


Tom Trick & Sadie

Tom Trick är egentligen namnet på en seriehjälte som skapades i Usa på 30-talet. Visste inte så mycket om honom innan idag då jag pratade med en man som är rejält gammal och inte minns mycket från nuet,men kommer ihåg allt från förr!

 Jag skrev ju i ett tidigare inlägg idag att Tom trick susade hit och hjälpte mej när jag var in trouble,kom på att det namnet passade min hjälpare precis. Han är just en sån man som kan en massa trick och sen poff så funkar allt. Då kan ju jag vara Sadie,den stiliga kvinnan som ibland var med i Tom Tricks äventyr!
 Tjing å va Sadie! Ha ha jag sa först! La la la lalala!

Happy Xmas!

Julsånger ja,det är ju lite speciellt det, har många som jag tycker om att höra men samtidigt är de lite tröttsamma. Sitter och funderar på vilken jag skulle välja om jag var tvungen, här är ett exempel,
Eller den här,den mycket jul för mej Eller de här galna slamriga glamrockarna! Jo det finns många att välja bland och den bästa stämningsskaparenär nog Happy Xmas med John Lennon i alla fall! So happy Xmas everybody!

Dan före dopparedan!

Men hej igen, nu har jag jobbat klart och dessutom hunnit prommenera hem. Det var en riktigt klassisk vinterkväll att vara ute och gå i. Gnistrande snö som knarrar,månen mellan träden och iskyla i kinderna. Man behöver såna promenader ibland,det är inte så hemskt som det verkar innifrån. Ja som jag skrev tidigare så verkar allt ha ordnat sej med bilar å vatten. Tänk vad det kan snurra till i bland men bara man tar det lugnt så löser det sej. Å jag fick ju bonus efter vattenfixar jobbet också! Nu har Eddie och jag nyss ätit hård macka med rökt böckling på och jag har pillat i mej massor av oliver igen. Tror nog det är saltet jag är ute efter. Ska bara ta itu med några småsaker nu så hörs vi av!

Från A till Ö

Har jag inte alltid sagt det,det finns ingen anledning till att stressa upp sej när det krånglar för en. Just nu har jag en liten rast på jobbet och sitter och äter risgrynsgröt med kanel och socker. Julgott! De som var problem tidigare idag,är som bortblåst och vattnet porlar som värsta vattenfall i kraanarna i huset. Fick lite hjälp av Tom Trick som susade hit och först guidade mej på telefon och sen live. Men då hade jag redan fått proppen att släppa med hjälp av hårfönen. Förlösande! Vi han med en ficka och lite umgänge innan jag så stiligt blev skjutsad med den lånade cykeln i bilen till jobbet. Vilken flygande start på dagen,me like!

Kom igen vattnet!

Nyvaken och kaffesugen. Vred på vattenkranen och inget vatten i kom. Attans det måste ha frusit nånstans! Usch å jag som behöver duscha. Bara att bita ihop å ta det lugnt. Ska gå ut och koppla loss bilen och se hur den mår! Ja ja det värsta är att jag vill borsta tänderna,det smakar inget vidare gott i munnen. Tur att det är på väg att bli varmare i alla fall så kanske allt blir som det ska snart igen. Ingen tid att deppa,det löser ingenting. Bara sätta fart å greppa! Nu är det bara en dag kvar till julafton och jag ska jobba ikväll å sen packa ihop för en white christmas! Snart höras vi igen!

Gröna oliver är såå gott!

Hur många gröna oliver är det okej att man äter mitt i natten,nån som vet? Jag börjar redan bli törstig av sältan,men det är så gott! Tur att jag köpte juice och har på kylning. Nu blir det påfyllning och mer musik! Slabo day!

Batteriladdare och startkablar

Nyss inkommen från den 22 gradiga kylan. Det är inga klena kvinnor som är ute och cyklar nu kan jag lova. Det är så kallt så snoren fryser i näsan! But I did it! Nu håller jag på och pysslar om Skodan och har satt batteriet på laddning för annars tar den jullov snart. Ha visste inte att det fanns en fungerande motorvärmare på den men nu sitter den i! På vägen hem från jobbet fick jag i alla fall med mej det mesta av den julmat jag skulle köpa och nu är lönen här också! Här ska firas med god vän och lite rött å gröna oliver!! Och tjejer,kom ihåg att en god kvinna måste veta hur man använder en batteri laddare det ingår numera i hushållsysslorna! Plus och minus you know! Å för den delen bör man även kunna hantera ett par startkablar!

Billys vegetariska!

En kort men välbehövlig rast stundar. Ska stoppa i mej en såndär vegetarisk Billys! Näee inte så  lockande men det gör inget för det som ska ske när jag kommer hem blir desto trevligare. Har varit inne på den där affären som ligger vägg i vägg med coop här i Enköping för att köpa lite tillbehör. Förmiddagen bra,arbetsdagen bra och kvällen kommer att bli super! Ett sånt underbart flyt jag har,å det önskar jag er andra också! Pling sa micron!

Plojsmaja!

Mera te och musik har passerat under förmiddagstimmarna och jag börjar bli klar för jobbet. Ska strax ut och dra igång bilen så den får stå och bli lite varm innan avfärd. Det är ju bra med en egen gård att man kan lyxa sej lite med sånt. Nackdelen är ju att hålla undan snön,men i år har jag jobbat på bra faktiskt ,nån gång ska man väl lära sej.Hinner nog ner till city på väg till jobbet och köpa lite saker jag just kom på,måste bara se på kontot om budgeten har hållit den här månaden. Det blir väl påfyllning i morron annars antar jag! Ja vi kanske hinner höras senare ikväll efter jobbet! Hej svej några timmar annars!


Ceylon Gardens

Här är ett gott te på vanlig påse som jag kan rekommendera,man vill ju inte alltid hålla på med löste och blaska!

 Det smakar lite juligt,förmodligen för att det innehåller kanel. Till det vörtlimpa å så lite Bootsy
Collins. I´d rather be with you! Hur kan en dag starta bättre! Lever just nu i ett lite förväntansfullt lyckorus å bara mina allra närmaste vänner vet vad jag tänker, men jag vill ändå försöka förmedla känslan till er alla,för ni mina bästa läsare förgyller min vardag! Så Julpussar på er och jag önskar er samma pirriga känsla!





Sitter här och känner mej så nöjd!

Hej nu har jag klivit ur sängen efter många sköna timmars sömn. Ingen stress å ingen press! Håller på och kokar mej en kopp te för ännu har inget kaffe blivit köpt! Ska ta och ordna allt det där under dagen och kvällen. Ha  å det gäller att komma ihåg kosttillskotet nu också,för mina naglar håller på och återhämtar sej och har börjat växa igen,vad bra! Ja det ska bli spännande att starta upp den här dagen och få njuta av den, nu ska jag bre en macka om det går för smöret var såklart djupfryst när jag tog in det från min specialförvaring. Varför leva som andra när man kan leva sitt liv som man själv vill och göra på sitt eget sätt! Vi hörs strax igen alla!

 

 


Engel

Blev ju nästan godmorgon nu ju,men det gör inget jag hinner sova ut i alla fall! Vilken skön låt det här är att lyssna på vid den här stillsamma tiden på dygnet.Slår på en bra spelningslista och tippar i kull mej nu på allvar,promise!


Coldplay

En låt som jag lyssnar på hur mycket som helst just nu! Det får nog bli kvällens godnatt låt till er alla men särskilt till dej som jag har i mina tankar nu efter kvällens uppiggande samtal! Vi ska nog fixa det där vi pratade om....inom kort! Sov gott nu både du och alla ni andra. Jag ska lyssna några gånger till på Coldplay och sen lägger jag mej också snart! Å drömmer!






Titta vilken fin present jag fick!

   

Mascara Volume million lashes och Superliner duo från L'orèal är det här. De kom till mej idag i en fin presentförpackning och jag blev så glad. Ska sätta in dem på sminkhyllan nu och samtidigt torka av lite därinne. Underbart att ha en ledig förmiddag framför sej i morron, då kan jag ju vara uppe en stund till och fixa här!

Ser fram emot julmaten och så fryser jag inte så mycket heller numer!

Det har visst blivit lite kallare nu ute! Detta är nog den vinter jag frusit minst i hela mitt liv. Kanske för kroppen vant sej vid att vara ute och kämpa i snön varje dag. Har verkligen lärt mej att klä mej rätt och det är riktigt skönt att vara ute då! Mössa är coolt om man hittar en med rätt stuk å jag har en som jag verkligen gillar. Dubbla vantar och lager på lager principen fullt ut! Ja ja ,jag längtar till vår och sommar jag med,å den här tiden fram till jul är väl inget att bråka om,det blir värre i Januari och februari tycker jag. Då känns det långt kvar tills solen åter värmer mina fina klippor på baksidan och jag kan ligga där och sola och njuta. Eller slappa på studsmattan med täcke och kudde. Det är skönt det! Men nu är verkligheten en annan. Julen knackar ju på och jag måste se till att handla lite julmat. Jag kör ju vegetariskt medan resten av gänget som ska ses på julafton är allätare. Men det brukar aldrig vara några problem, har inte riktigt bestämt vad det blir i år men är inne på den klassiska varianten men med gröna råvaror! Har man inga egna ideèr så kan man titta in här, nu blir jag hungrig! Å på tal om mat och värme så hänger det ju ihop,lite underhudsfett måste man ju ha,men av den rätta sorten!
http://www.vegetariskt.com/vegetariskt_julbord.asp


Här är mina klippor och så skymtar studsmattan därborta också!


Återkommit!

Landat hemma nu! Efter en toppendag på alla sätt och vis! Livet är fullt av underbara människor och jag är så glad för dem jag har runt mej! När arbetsdagen var avslutad så åkte en snabbvända hem för att hämta en liten överraskning till en vän som jag gjort. Sen till Västerås och sprang en stund på city innan jag sammanstrålade med Marie för en grillad kycklingbaguette och en god Latte! Efter det blev det lite mera shopping och idèinhämtning!
Ska fixa lite med mina senaste fynd nu och se om det funkar! Grymt flow!

Hej Världen!

Nu är morgonbestyren redan avklarade och jag har några minuter över,tror jag i alla fall! Som sagt ,det där med tid alltså! Det kurrar i magen efter morgonkaffe men såklart glömde jag köpa igår och burken är tommare än tommast! Ska ju strax iväg till jobbet så jag tar en kopp där. På tal om jobbet så glömde jag säga en sak om det igår. Tänkte faktiskt på det redan när det hände. Tänka vad mycket glada skratt jag hörde på lunchen,mycket snö och tuffa förhållanden ute på jobben,tighta scheman med mycket pyssel för att få det hela att gå ihop.men ingen klagar! Istället blir det skratt och glada miner och mycket gemenskap. Någon har gjort julfint i personalrummet och det är så mysigt att komma in mellan jobben och när man slutar så man vill knappt gå hem! Härligt och livgivande med starka och goda kvinnor! Ses snart! Idag blir det nog bara en snabb mellanlandning här för sen bär det av igen för ett litet tidigt julfirande och säkert en massa annat kul också! Må gott!

Julpysslat igen fast i photoshop!

Innan jag stängde shopen så fixade jag en liten julhälsning till julens inlägg! Så här!

Tar och säger godkväll  till er nu alla läsare och hoppas innerligen att ni är här imorgon igen! Det ska i alla fall jag vara! Förhoppningsvis så är jag pigg och utvilad efter en god natts sömn! Ses snart och kom ihåg att vara snäll om du vill att tomten skall komma!


Hitta på nå bra rubrik då för attan!

Så nu plockar jag undan och stänger ner i pysselhörnan för ikväll och bokar mej framför photoshop igen! Alltså nu är det ingen stopp på alla ideèr och tankar om bildprojekt som snurrar i mitt huvud. Vet inte hur jag ska hinna med allt roligt som pågår! Imorgon blir det jobb på dagtid igen så jag måste hålla ögonen lite på klockan. Fick ett bra uppslag av en annan vän till min nyårspartypresent! Kanske det blir lite poffa med i det hela också,det är ju i alla fall nyår! En sak är säker det blir unikt och det blir mycket Cheva över det hela! Å nu musik,vet att det inte var så länge sen jag delade med mej av Axl men det gör ju inget, för han är ju inte bara min,ni ska väl också få njuta lite,för här finns han mycket och ofta!


Julklappspapper



Pysslar med att slå in lite julklappar! Skaffade mej för ett par år sen massor av sånt blankt papper som ni ser på mina paket på bilden. Jättefin kvalitèt och riktigt fint! Kom liksom över det vid ett tillfälle och det var en rejäl mängd,och jag bara tyckte att det var så vackert. Klapparna har alltså sett ut så här under några år hos oss,om de inte blivit inslagna vid inköpet förstås! Förra året vid jul skulle Eddie och jag åka och köpa mer tejp när den tagit slut vid inslagningen. Då på affären sa han åhh... kan vi inte köpa sånt där riktigt julpapper med tomtar på !
Där ser man vad smaken kan vara olika,han var visst mer åt det klassiska hållet än vad jag var som tröttnat på sånt julpapper. Ha! nu är några paket till honom inslagna i tomtepapper i alla fall!

Det är ju faktiskt riktigt fint det med!

We make a living by what we get but we make a life by what we give.

Fantastisk formulering det där i rubriken! Det är så bra så jag vill ta det en gång till!

We make a living by what we get but we make a life by what we give.
 Det är ord som är värda att bära med sej och att försöka ha som ledstärna här i livet. I alla fall tycker jag det! På tal om att ge men på ett annat plan, så blir det så lyckat det jag håller på med just nu skulle gärna vilja visa er men det är ju julklappar så det blir ju omöjligt! Numera är det ju in te bara garderoben som man får passa vad det gäller att hålla julklappar hemliga utan även ställen som detta eller fb ochsånt också! Man vet ju aldrig vem som kikar in och läser! Jag har i alla fall lästa att jag ska få en Cadillac limousine med chaufför i mitt paket! Hi hi,internt skämt ! Men det är ju inte omöjligt att det kan ske igen,för en gång i tiden var det ju så! Nice!


Oasis!

Åh vad jag är nöjd med min nya spelningslista! Det är lika bra som igår och rullar runt hela tiden. Här är en godbit till ifrån den listan!

Nu ilar jag till kaffebordet å lussebullarna innan jag fastnar här. Måste ju röja lite på sovrumsgolvet också,mina kläder och galgar verkar leva sitt eget liv därinne! Hopplöst!

Julstök pågår

Nu så är arbetsdagen slut och jag har dessutom hunnit handla en massa saker inför julen! I stekpannan ligger potatis och steks, å så massor med morötter till! Är faktiskt riktigt hungrig nu för det blev väldigt lite till lunch idag. Det var så spännande på jobbet idag, som vanligt gick tiden jättefort. Men det är faktiskt ingen stress just nu,hade gott om tid till det jag skulle göra. Nej nu ska jag tänka på mitt och fortsätta med bestyren här hemma,dessutom håller jag på med en rolig grej som ska bli klar till nyårsafton. Känner på mej att den tillställningen vi ska på kommer att bli en riktig kalasgrej,det är så roligt att ha den att se fram emot. Nu är maten klar ,jag ska kasta mej över den! Mums! Å när den är uppäten blir det lussebullar som en fantastisk kvinna skickade med mej hem idag,tack snälla du!

 Ha det så bra ni kan snälla alla människor!


Morning

Oj nu har tiden rusat iväg igen å det är dags att åka till jobbet och få lite kaffe! Vi hörs snart igen! Ha det fint i snön nu alla vänner!


Tack för ikväll!

Nu är det dags att släcka här i kojan och hoppa i sängen! Det har varit en lugn och soft kväll här, kunde behövas efter den sociala helgen som varit! Jag har faktiskt hunnit med en del praktiskt här hemma samtidigt som jag lyssnat på bra låtar och varit social på andra vis! Inte särskilt trött egentligen men jobbar dag i morgon så det blir att lyssna på mobilen som ringer kl sex. Ja,jag är riktigt nöjd och belåten med mina fyra lediga dagar,har fyllt dem med värdefullt innehåll och laddat med positiv energi som kommer att räcka länge! Godnatt alla snälla läsare som håller mej sällskap här!


Audioslave



Som titel säger här, så tycker jag också! Varför göra nåt annat när det ändå inte går! Det blir ju bara patetiskt och så trivs man inte med sej själv! Det här är såå bra tycker jag!

Karma police

Oj vad det har snöat,har just varit ute och skottat snö. Det var faktiskt jätteskönt ute,inte kallt alls! Snön är så där lätt så den bara flyger iväg när man försöker få den på spaden!  Kanske inte så kul för alla som måste vara ute på vägarna och fara förstås! Ja nu har jag varit ledig fyra dagar på raken, så nu blir det att jobba i veckan och även över jul! Det kommer i alla fall att bli julfirande med de nära och kära så klart,en riktigt vit jul ute på landet på julafton! Mysigt! Vad roligt det är att sitta och botanisera bland alla låtar på spotify och göra spelningslistor,massor av minnen dyker upp och så hittar man nytt också. Karma police med Radiohead är en låt som i alla fall ska ingå i min nya lista! Den är så skön och soft att lyssna på en lazy sunday!


Chipotle

Chipotle Paste

Chipotle Paste


Genuin paste av rökt jalapeño med mullrande het smak, och nyanser av tomat, kakao och tobak.




Vilken kanon middag jag bjöd mej själv på. Laxen blev helt underbar med hjälp av dessa produkter. Nu sitter jag och äter glass å blir lite frusen. Men det gör inget för jag ska ta på mej stora varma morgonrocken och fylla på ännu mer glass. Sköna söndag!

Bobby brown

När jag satt i bilen tidigare idag så lyssnade jag på rockklassiker på radion. Då fick jag höra Bobby Brown med Frank Zappa. Den är ju faktiskt väldigt cool. Den spelas ju lite då och då och man var ju med på den tiden den var ny så den har väl alltid funnits där. Ätr ingen särskilt stor fan av Zappa annars, är inte riktigt inne på hans humor som så många gillar men det är ju bara att plocka de godbitar man vill. Så nu gör jag det!
Jag har bestämt mej för att göra en ny spellista på Spotify,den ska innehålla just såna där partypleasers som alla kan lyssna på, med såna där låtar som alltid funkar när man sitter några stycken och tjoar! Jag gör annars bara spellistor åt mej själv med mina absoluta favoriter,men nu ska det bli lite mera allmänt. Bobby ska bara med så får vi se vad mer det blir! Music was my first love!

Hej!

Ville bara säga att jag är hemma igen efter helgens lilla tur ut i världen! Vilket märkligt väder det var att köra i idag,det var sån snörök på vägen så sikten blev urusel.Ett riktigt yrväder kan man säga! Det ser ganska häftigt ut när snön virvlar runt så där.Nej nu ska jag laga mej lite mat,det blit lax och potatis med lite tillbehör.Å så glass efteråt med choladpudding! Berättar mer om min fantastiska helg sen..... kanske!

 Typ så här såg det ut på vägen idag!

Som en vindsnurra!

Var bara tvungen att jobba lite med den här bilden. Gjorde några olika varianter,kanske stilen är lite för mjuk för modellens smak men jag gillar det här, ska göra en lite tuffare variant utan övertoning med den blåa som grund. Men det hinner jag inte nu.Nu lyfter jag ut mina väskor till bilen och susar iväg! Ses och hörs!





Visst är det häftigt att mitten delen är modellens axel och en bit av en tatuering,så blev det när jag pysslade ihop bilderna. Det är det som är så intressant att försöka tänka ut när man beskär bilden från början!



Här är en annan variant! Nu ska jag tömma huvudet på både photoshop och bloggandet och istället fylla det med en trevlig kväll bland goda och starka krafter. Peace and love!

Ledig men upptagen!

Det är ju inte klokt ,ledig för andra dagen i rad och inte hinner jag blogga alls,vad gör jag egentligen? Just nu har jag kokat ris som jag ska äta med olivolja och persillado. Jobbat i photoshop så klart och gjort ett litet experiment. Det var riktigt roligt men hade behövt lite assisatans med själva fotandet så hade det blivit enklare. Men man måste ju börja nånstans. Vidare så har jag några grejer på gång inför kvällen,vi får se vad det slutar med,men Skodan ska igång och sen far vi iväg på en tur med packad väska,kanske landar vi hemma hos Marie,i alla fall i kväll!Helgen har ju många timmar som ska fyllas å det ska väl inte bli så svårt!Visst ja måste packa ner kameran,den har ju alltid en plats bokad!Så vi hörs innan jag åker!



Ni finns i mitt hjärta,alla kära!

You'll Never Walk Alone

Ja då har jag äntligen klivit upp,men jag känner mej fortfarande inte utsövd och skulle vilja sova mera. Kom isäng väldigt sent igår kväll så det kanske är därför,det hann nästan bli morgon. Idag ser livet lite annorlunda ut än vad det gjorde igår. För vissa är förändringarna större och vissa tycker att det är sej ungefär likt. Men hur det än är så rullar livet på och man måste vara väldigt rädd om både sej själv och de man tycker om som man har runtomkring. Det finns inte tid till annat än att slösa med kärlek och goda gärningar i livet. Det blir så mycket bättre då! Jag har lärt mej något viktigt som jag bara vill uttrycka så här just nu,Det är inte hur lång tid man spenderar tillsammans eller hur länge man känt varandra som räknas,det är känslan,hur det känns i en när man blir bemött och bekräftad av en medmänniska som har betydelse.


Så nu är det dags att åka!

Oj då,var ut på gården en sväng och upptäckte att det snöat lite,men inte så farligt mycket,hoppas det inte kommer mer bara. Men är man inne i Västerås city så märks det ju inte så mycket. Det är ganska skönt att surra runt på butikerna så här i juletid,alla har så mycket bestyr för sej å skyltfönstren är så vackra att titta i. Mmm..det ska bli härligt att ge sej iväg ut på skönshopping och umgängesvända! Har faktiskt börjat skriva en lista på saker jag måste komma ihåg,där står bl ansiktspuder,pincett,mascara konstrosor svarta och röda,smal hög vas (från nån loppis) hm hm vad var det mer nu då ja ja jag har redan glömt men får komma ihåg att ta med mej listan,visst ja kan ju inte skriva det här för det ska ju bli julklappar! Härligt,snart kommer tomten! Nu far jag!


Skön sovmorgon avslutad!

Vaknade vid niotiden och tyckte min säng var det skönaste i världen och ville inte gå upp alls. Låg och drog mej tills jag tröttnade på det tjatiga larmet på mobilen. Har ju en del kul att se fram emot idag så jag måste sätta fart nu. Kaffet är i alla fall urdrucket och mackorna uppätna. Så nu blir det uppsnyggninga och så småningom går färden till Västerås. Tänkte först dyka upp hos Jenny med lunch mackor och sen blir det nog en vända på city.Efter det blir det umgänge med Eddie och Mimmi framåt kvällen. Mellan varven ska jag försöka få till lite julklappar och ringa några samtal också. Det är kul när det rullar på,att sitta still för länge är inte min melodi. Men jag ser fram emot kvällen,då ska jag fortsätta göra bilder i serien ART of YOU! Återkommer  till er snart!

Lite nya bilder i ART of YOU stuket

Har ju totalt snöat in kan man säga .Å då gäller det ju inte vädret när jag säger så. Det är stilen på bilder jag vill fånga som jag menar.Det är så fantastiskt tillfredsställande i mitt huvud att skapa så här. Det är så lärorikt att försöka tänka sej hur något ska se ut när det är klart. Idén finns och sen gäller det att använad huvudet på rätt sätt!



Här är jag själv modellen,just så flummigt som jag vill ha det!

Här är Krister, han ger mej ett  fantastiskt arbetsmaterial å är super kul att fota.
Nu ska jag nog sluta jobba med det här för ikväll och ta mej till sängen en stund. snart är det morgon å då hörs vi igen såklart! Godnatt söta läsare,jag diggar er!


Leather and lace



Här är min nya skinnbolero från Freequent. Jag har hängt den över en kort axelbands svart spetsklänning. Klänningen har jag haft i massor av år och det är en riktig favorit. Den här jackan sitter så perfekt,det svåraste brukar ju vara att såna här jackor gärna "står ut" i ryggen men denna sitter som gjuten. En snygg detalj är dragkedjan på ärmen. När jag först såg den så tänkte jag synd det där med volangerna, sen såg jag den röda prislappen och kollade priset. 300 kronor! Såg att den fanns i small men tvekade ändå så jag gick därifrån till en annan butik. Väl där tänkte jag bara på jackan. Det var bara att stega tillbaka och testa den. Det funkade klockrent. "Volangerna" tog bort det där rockiga eller raggiga stuket som jag inte vill ha. Det är så lätt att det går överstyr och man ser ut som en tant som inte vet vilken ålder hon innehar,när man gärna använder mycket svart som jag gör. Med typ den här klänningen blir det alldeles som jag vill ha det,lite lagom häxigt men ingen bitchig rockmormor! Vi får se vad det blir för kombination till slut,funderar på accesoarer där det finns vitt inblandat kanske! Men jackan kommer att användas mycket det lovar jag!


Hej folk!

Snart är det dags för hemgång och fyra dagars ledighet som sagt. Innan jag började jobba,så var jag som sagt ute och rekade lite medn jag trillade över jordens fynd. Tror det kommer att bli en stor favvis. Precis mitt stuk,ska visa en bild sen och berätta varför jag föll så fullständigt för den. Nu blir den ett utgångsläge för övrig nyårsklädsel! Ha ha å så ska vi tjejer fixa en liten trevlig gåbortspresent till värden. Det ska bli en liten läcker grej har jag tänkt,men kan inte avslöja alla detaljer än! Ses alldeles strax när jag landar hemma! Tjohoo!

Nu bär det av ut!

Förmiddagen har snart gått å jag har haft det riktigt lugnt och avslappnat här. En hel del planering och fixande pågår inför kommande helger men är inte på något sätt kombinerat med stress. Känner mej så glad och nöjd hittils i alla fall. Visst tycker jag om att jobba och stå i men nu börjar det kännas ganska lockande med fyra dagars ledighet. Massor av trevligheter är på gång.Nu har jag en timme kvar innan det är dags att börja jobba ,jag ska nog bege mej ner till centrum och göra en del research inför kommande inköp. Japp så då säger jag tack och hej så länge såhörs vi om några timmar.

Sköna dag!

Här är det ett riktigt vackert väder idag. Solen lyser och snön gnistrar. Innifrån ser det helt underbart ut! Har inte kollat hur många grader det är men strunt i det just nu. Idag ska jag ju vara inomhus och jobba! Nice! Har nu börjat dagen som vanligt med att sova ut och på det lite kaffe och macka. Ska softa lite i soffan med en påtår och sen småpyssla lite, ringa några samtal och bara ha det bra!

Färdigjobbat på alla plan för idag!

Nu igen,alltid när jag jobbar som mest kreativt i shopen råkar jag se att klockan är alldeles för mycket. Det är ju en jobbardag i morgon också. Kör från lunch till sena kvällen. Sen kommer ett ledigt svep några dagar,undrar vad jag ska få göra för kul då? Hoppas på ett kärt återseende på fredag kväll kanske! Det gäller att vara i form för allt spännande  så det är lika bra att ge upp å gå till sängs. Javisst ja,nybäddat vare ju. Jippie vad nice! nu ska jag sova gott! God natt alla söta träsktroll!


One hundred push ups

Idag var det dags för först setet i andra veckan,raden var 9,11,8,8,11 med 60 sekunders vila mellan varje avdelning. Lyckades inte med det,gjorde istället 8,8,8,8,8 . Det är ju en attans massa armhävningar det,40 st närmare bestämt men det var ju inte så det skulle vara. Får försöka igen på torsdag för i morgon är det vila enligt programmet. Man kan inte lyckas varje gång,men det triggar så jag ser fram mot nästa försök. nu måste jag dricka något,för det här kostade på!

Stars and stripes

Jag är jätteförälskad i mina nyaste tights. De är köpta för att ha under jeansen när jag jobbar å därför tyckte jag inte mönstret hade nån betydelse. Lagom smidiga,perfekta. Priset var endast tjugo kronor på Outleten här i Enköping med det mystiska namnet Nightmare. Men nu gillar jag mönstret hur mycket som helst. På ena benet är stjärnorna mitt fram å på det andra på sidan. Jag blir riktigt glad av dom! Men kanske inte på nyårspartyt då får de ledigt å något annat får platsen!


Har haft ännu en bra dag!

Nu är jag på plats framför datorn igen efter mitt arbetspass. Avslutade dagen med en trevlig kaffestund hos en  mycket trevlig herre. Han är så insiktsfull och har haft en speciell livssituation som han gärna delar med sej av. Varmhjärtad och generös trots att han bär på en stor sorg. Tänk att han bara orkar. Beundransvärt,jag är så glad att ha fått privilegiet att lära känna honom. Samtidigt som jag jobbat har jag varit sambandscentral när det gäller samordningen jul/nyårsfirande. Det ena med familjen å det andra med människor jag väljer att umgås med! Ser fram emot allt med glädje,det ska bli så kul alltihop! Å hinna kommer jag att göra,det vet jag fast schemat är tajt,men I don't wanna miss a thing! Nu ska jag komma ihåg att ta mitt kostilskott,glömmer det så lätt för jag har fått för mej att ställa undan burken efter varje gång jag tagit en. Sen på det en apelsin för c-vitaminernas skull! Nyttig jag !

Näringsvärden, per 100g
Energi 46 kcal/193 kJ, Vatten 86 g, Protein 0,8 g, Fett 0,1 g, Kolhydrater totalt (ej fibrer) 10,3 g, Kostfiber 1,9 g, Kalium 158 mg, ß-karoten 126 µg, C-vitamin 53 mg.

Jobbar!

Tar en kort liten paus här på jobbet. det rullar på så bra ikväll och jag har det jättebra! Sen vill jag att ni ska veta att det går lättebra att skala morötter med osthyvel om ni inte har någon skalare! Har nyss gjort det och smaskat i mej två stycken,morötter alltså! Nu ska jag studsa vidare ut i mörka kvällen och jobba! Hej hej!


Inte klokt,jag har bäddat sängen!!!

Varning,jag har blivit arbetsskadad,känner det klart och tydligt. Nyss skulle jag bädda rent i sängen och gjorde som jag brukar,i stort. Men mot slutet kom jag på mej själv med att jag stod och bäddade,vek in kanterna på täcket så snyggt och stoppade om. Det var längesen det hände sist för mej,den enda som bäddat den här sängen är min fd sambo,men jag brukar aldrig göra det. Vete katten hur många sängar jag bäddar efter strikta order på jobbet om dagarna,men hemma brukar jag bara kliva upp och i bästa fall dra igen skjutdörrarna till sovrummet om nån inte tål min obäddade säng som  kommer på besök. Nu är den så fin så jag får väl sova nån annanstans ikväll. Ja nu ska jag bara äta lite å sen åker jag till jobbet. Så vi hörs när jag är klar där!

Nyårsafton och Mimmibilden!

Ha ha nu har vi bestämt vart vi ska ta vägen på nyårsafton. Den här gången blir det sidbyte,vi väljer norra delen av Stockholm den här gången! Först blir det lite äta,där är vi fortfarande på planeringstadiet,sen ska vi ta oss ut till ett ställe som verkar supercoolt,har inte varit där innan å det gillar jag . Nya saker och nya ställen. Nja allt är ju inte riktigt nytt men dock spännande för framtiden! Nu ska jag bara vänta till stackars Marie får sin telefon inkopplad så vi kan sitta och gotta oss och planera. Jag tänker inte ännu tala om vart vi ska,ni får vara nyfikna en stund till! La la la la lala! nu ska ni få se hur jag gjorde med bilden jag jobbade med. Så här:

Jag är jättenöjd! Hoppas du gillar den också Mimmi!


Tupplur och tvättfunderingar!

Nu har jag fått mej en härlig lur i soffan,det är svårt att ta sej för med att komma upp och slita sej från det varma täcket! Å solen lyser så fint här utanför! Mycket vackert och fridfullt! Ska hasa mej ner i tvättstugan och plocka upp tvätten som gått i maskinen medan jag sov. Det kunde inte husmödrarna förr inte ,då var det bara att stoppa händerna i nått iskallt vattenhål och gnugga! Sova medan tvätten blev ren var det sista de kunde göra. Sen ska jag sluta att irritera mej på att alla plagg vänder sej ut och in i maskinen så att man måste vända tillbaka dom när de är kalla och blöta. Det känns ju sjukt att hänga dom på avan och vända dom sen....eller? I alla fall så har jag inte så många "enstrumpor" nu förtiden. Det var värre förr när vi var fler i hushållet, då hade jag påsvis med strumpor som saknade sin make,å jag tycker det är kul med motivstrumpor å vill inte bara ha enfärgade heller. Nu är i alla fall alla plagg rena och hängda på rätsidan så slut på tjat om tvätt nu!

Vid tvättbryggan i Sunnansjö 1924

http://historia.timra.se/NuOchDaITimra/klader/tvatt/tvatt.htm  Läs detta om du tycker det är trist och tar tid att tvätta!

Morgonstund

Hej alla mysmänniskor som sitter med tända ljus och äter frukost just nu! Jag har i alla fall en kopp kaffe framför mej och några goda karlsson mackor. Det blev ändrade planer med min vän Magda idag så vi får höras igen när hon frisknat till. Jag ska istället ta mej en lur fram på förmiddan har jag bestämt för jag behöver sova ifatt lite, men just nu har jag så mysigt här så jag ska njuta av det en stund. Idag bär det av till jobbet strax före två så jag har många sköna timmar framför mej tills det roliga börjar. Jag tänker ofta på hur fantastiskt snälla och tacksamma människor jag får möta varje dag. Fast de befinner sej i riktigt besvärliga och svåra situationer så är de så underbara. Det är inte mycket klagan eller gnäll jag hör hos dem. Och ensamheten som många har som sitt enda sällskap,den är nog riktigt tuff nu när det drar ihop sej mot årets största familjehögtid. Nä vi "vanliga friska" borde sluta vara så gnälliga och småsinta. En dam som jag var hos igår kväll brukar fråga,Åker du bil hit,när jag kommer till henne på kvällarna. Igår kunde jag svara ja och då sa hon,åh vad glad jag blir för din skull när jag hör det,det är så oroligt när ni tjejer är ute i mörkret på kvällarna och cyklar.Det värmde mej i alla fall! Nu blir det påtår och sen kanske jag hämtar täcket och snusar en stund i soffan!



Beppes Godnattstund!

Så kommer det där godnattinlägget nu igen då! Jag känner mej så glad inombords just nu,allt flyter på och en massa spännande saker väntar framöver,jag vill inte alls gå och lägga mej,vill bara sitta här och tänka på allt härligt jag har runt omkring mej. Att ta mej tid och uppskatta allt det bra! Att värdera det,det blir så extra påtagligt när man ser hur en del andra får ha det i sina liv. Men om jag lägger mej och tänker på allt det där så kanske jag somnar i ett lyckorus. Å så i morgon går jag upp tidigt och träffar en så underbart klok kvinna som jag kan dela mina innerst tankar med. Ja så får det bli. ska se om jag hinner med att ringa några samtal inför nyår också på fm,det börjar bli hög tid att få klart arrangemangen,ingenting är omöjligt! Suss å puss!

Här kommer liten snutt med Beppe för er som vill se. Ja så var barnprogrammen då på den tiden,kommer ihåg att jag inte var så förtjust i det då,ungefär samma tänker jag nu.Men lite nostalgi skadar aldrig!

Undrar vilken jag ska ta?

Håller på och jobbar med Mimmi bilden! Vände lite på bilderna och fick ett annat mönster,nu vet jag inte vilken jag ska välja att jobba vidare med!



Det här är ju den första varianten som jag redan visat,där Mimmi vänder sej från sej själv.



Här en variant med lite andra tricks på och där hon vänder sej mot sej själv. Jag gillar Mönstret som bildas i mitten på den här varianten! Får såklart göra färdigt båda två! Jag kommer att bli lika nöjd med båda.Undrar vilken Mimmi kommer att gilla mest?

Karlsson

Hej vänner! Tjoff sa det och så var arbetspasset över för ikväll! När jag jobbar så tänker jag inte på tid på samma sätt som nät jag väntar på bussen en kall vintermorgon! Inte för att jag väntar på nån buss nångång för jag åker ju bil,men ni fattar vad jag menar va! Känner mej så hemma i den här branschen så det är inte klokt! Nu sitter jag här och mumsar på Karlsson,han är så god! Karlssons fyrkant närmare bestämt ett gott bröd! Förut var det en fyrkantig bit som var jäkligt krånglig att skära men nu finns den i limpform!


Den är så god med sin mörka smak,malt fänkål och kummin är det som gör smaken! På den lägger jag smör (som jag hämtade hem från jobbet idag) och gurkskivor. Sen njuter jag som bara den!

Mimmi Sofie!

Hej igen,har nu suttit och jobbat med en bild i photoshop på min andra flicka Mimmi! Det är ännu bara en råkopia och tänker jobba vidare med den ikväll. Ni kan i alla fall få tjuvtitta lite innan jag i full fart måsta kasta mej iväg till jobbet! Så här:



Vi får höras sen,nu ska jag klä mej varmt och sticka ! Hej hopp!

Trist grej

Usch vilken tråkig sak jag gjorde nyss. Men det var dags,för visst har jag har gott om tålamod och brukar inte bry mej om havanden och göranden hos folk jag inte känner. I alla fall inte om det inte rör mej personligen det som händer. Ja det är så trist så jag orkar inte dra hela historien,det gäller ett tillfälligt parkeringsförbud på den lilla återvändsgatan jag bor på. Det hela startade förra vintern, redan då tog jag kontakt med olika myndigheter och fick veta var problemet kom ifrån. Vill inte gå närmare in på det men redan då var jag galen för att samma människor sedan utnyttjade situationen och kom undan med det. Sedan startade samma historia den här vintern också! Men då var det stopp här hos mej. Utanför min dörr är det sopat,det kan jag lova ,men de andra fortsätter som förra året och nu har jag ringt en del instanser och tänker fortsätta med det tills problemet är löst! Punkt!
Egentligen är jag inte arg utan snarare lessen för att människor vill göra taskiga saker mot andra,vad får de ut av
det? Kanske jag får veta det nu när jag ska sätta stopp för detta! Det kanske är en skön känsla att vara en bitter självgod bitch!




Ha, här syns ju den lille syndaren t om på bild! Det tänkte jag inte på igår när jag tog bilden att det begicks ett brott framför ögonen på mej. Hemma på min gata! Idag hade BMW batteriet tagit emot laddning och den startade som en liten lydig kisse så fort jag vred på nyckeln! Nice!


Traveling Wilburys

Tänkte på en låt som jag lyssnade mycket på för ja många många år sen. Kunde inte hitta den nånstans och hade inte kvar den på min hårddisk. Den måste ligga kvar på den gamla hårddisken. I alla fall så var det Traveling Wilburys och i den här låten var det Bob Dylan som hade huvudrollen. Tom Petty har skrivit låten. Började lyssna på annat som de fantastiska fem männen gjort ihop och det är ju helt underbart ! Vilka stora musiker de är allihop!
      
Här är de allihopa, Bob Dylan, Tom Petty,Roy Orbinson .George Harrison och Jeff Lynne!



Vilken  Kombination va! Visst är de stora mästare alla fem ,men måste jag välja  så !

Tyvärr så är de versioner av de bästa låtarna inaktiverade på Utube så jag kan inte bädda in dem här, men här är länkar istället så hittar du mina favoriter!
http://www.youtube.com/watch?v=YPAwrtm-JK8&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=L8s9dmuAKvU&feature=channel

Tillslut fann jag en video med låten congratulation som var den jag lyssnade på mycket förr. Bob Dylan is the man! Och jag vill aldrig mera höra nån säga att han inte kan sjunga! Dålig sångare kan du va själv! Ha ha!

http://www.myspace.com/video/vid/34258312

Vad det är skönt att sova

Hej! Nu har jag vaknat och det hade visst solen också! Härligt! Kaffet är klart och så blir det en macka utan smör för det glömde jag på jobbet igår! Men allt går ju! Idag börjar jag klockan fyra å jobba så jag har en lång skön dag framför mej att spendera innan jag sätter fart med ett kvällspass. ska ut och kolla till bilarna lite och se hur det är med BMW:n. men först lite slötid framför datorn. Vi hörs senare !


ART of YOU

Just så ska det nya projektet heta! det handlar om att använda bilder på människor och göra konst typ som fraktaler. Kolla länken om du vill se närmare vad en fraktal är, och kolla mitt förra inlägg så får du se vad jag menar för stuk!
 http://www.hovberg.se/blogg/2006/05/28/snygga-fraktalbilder/

Vi får se vad det kan bli av det hela,men det kliar i fingrarna att utveckla denna idè men jag måste gå och lägga mej nu! Samtidigt som jag jobbat i Photoshop har jag pratat med gott folk på Fb chatten så jag har haft en mycket trevlig kväll/natt!
Ska jobba lite på loggan också,men den ska vara mycket enkel till skillnad mot bilderna, de ska synas! Godnatt nu alla människor!

En glad flicka!

Åh vad detta är kul! Har jobbat med en bild av min stora tjej! Lånade den från hennes fb sida och så blev det så här!

 Originalbilden!


 Här sprakade det till med en stark färgskala! Men så är det ju en stark tjej också!



Sen blev det så här! Bilden får heta " Man ska se på sej själv med ett skratt" eller "Man ska inte se ner på sej själv"



Här kommer en prinsessa variant!
Nu ska jag bara hitta bilder på mina andra barn så ska de också få synas här! Nöjd är jag i alla fall! Det roliga är att i ett nafs med en superbra filter i shopen kan jag byta färger och annat på en röd sekund nu när jag gjort grundjobbet!



Morötter och Photoshop

Nu skulle jag vilja ha en god morot att gnaga lite på,men i lådan finns bara såna där torra skrumpna tråkiga stackare. Tänker inte falla för frestelsen att ta nåt annat gottis för jag har just fixat dagens övningar i One hundred pushups och kört ett pass för resten av kroppen också! Får lyssna på lite god musik istället och fixa lite i photoshop. Har en bra bildidè men behöver lite mer arbetsmaterial,ha ha det måste vara en herre som hjälper till och som tycker det är okej att jag visar bilderna för ev intresserade sen. Och arvodet kan inte bli mer än äran för den som ställer upp! Typ i alla fall! Ja ja under tiden kan jag ju fortsäta experimentera på de bilder jag har i burken,de är ju mina enligt upphovsrätten,och jag tänker ju inte göra nåt kränkande,tvärtom! Nä vad det knorrar i magen,får ta en kvist persilja och tugga på så länge! Hang on friends!

 Det skulle vara såå gott!


Thake that

Nu har jag gått här och våndats och bara vägrat gå in i duschen ! Jag är så trött och frusen efter turen till Västerås så det är inte sant. Tänkte att det får lov att bli i morgon innan jobbet i såfall. Usch vad tidigt gick jag runt och svor över! Men då slog det mej att jag borde kolla schemat och hade det på känn någonstans därinne,jag börjar inte förrän kl fyra på eftermiddan! Helt underbart, då hinner jag ju både hårtvätt å en massa annat på dagen innan. Passar mej perfetkt det! Ska kolla in en cool grej till nyår också,det ska bli så nice! Om nu bara den sista självsprickan på ena tummen kunde läka så skulle jag bli ännu lyckligare för den gör så ont! Ska ta och ge den en omgång olivolja strax. Först ska jag bara lyssna på The Flood ännu en gång! Tycker detta är så bra!,Thake that igen!

Lax och lite annat!

Wokade nudlar och lax i röd curry och med en lätt ostbricka till efterrätt är just vad vi smaskat i oss Eddie och jag. Vi har ännu inte kommit iväg till Västerås,vi softar hemma ett tag till innan vi åker dit. Det är så varmt och gott härinne så man vill ju inte ut nå mer idag egentligen.Idag träffade jag en cool hundraåring. Hon tycker det är märkligt att hon känner sej lite krasslig när hon ändå varit pigg i hundra år. Tänka sej vilken underbar inställnig den kvinnan har. Ett riktigt lite modelejon är hon också. Hon har sålt kläder i en ansedd butik i sina dagar. Jag är så glad att få träffa dessa människor och att de gärna delar sin livsberättelser med mej! Vilken fantastisk erfarenhet jag får av dem. Som sagt man lär sej något varje dag! Om man bara vill!


På jobbet!

Hej alla ni som nyss vaknat. Här är en som varit på jobbet sedan kl sju och just nu är det lunch. Inge hungrig för jag har fikat så gott här på kafferasten. Nu blir det att springa lite extra i trapporna! Idag slutar jag klockan fyra och då bär det av hem för att plocka upp Eddie och sedan åker vi till Västerås. Kanske sammanstrålar vi med gänget för lite fika eller så blir det lite shopping om vi hinner,vi får se då! Ska i alla fall jobba vidare på mitt push upp program ikväll,det ska bli kul. Nej nu ska jag umgås lite med jobbarkompisarna en stund. Vi hörs vänner!

Come undone

fick bara lust att dela den här live versionen av Come undone med Robbie Williams. Vilken känsla det måste vara att stå inför ett sånt publikhav! Å så är han ju bra också! Goodnight! Å så den här bara

 

 


tankarna går i mitt huvud!

Lördagkväll som snart ska övergå i söndag. Känner mej så nöjd å glad att det gick så bra med bilarna idag. Ska väl erkänna att det gnagt ganska ordentligt i mej, för jag har förra vintern i färskt minne. Men nu så är det lugnt ett tag på den fronten även om jag jobbar vidare med det hela. Det kan hända att det blir en ledig dag i veckan och då ska jag försöka ta mej till återbruket med gammalt skräp å göra mer plats i garaget. Kanske anlita en rörmokare så elementen blir inkopplade igen,ja det finns mycket att bita i när det gäller huset men jag känner att en stark kraft hjälper mej framåt. Nej jag har inte blivit religiös eller börjat tro på övernaturliga krafter,det är nog bara det att jag känner ett sånt driv,just nu och det är jag väldigt lycklig för. Jag har en vilja och ett mod som för mej framåt och det måste jag vårda. Även om saker inte alltid går min väg så har jag kommit långt med att bara gå vidare och ta nya tag när det blir stopp. Mycket beror också på de människor jag omger mej med för tillfället,både gamla och nya bekantskaper som inspirerar mej mycket. Hur bra ska det då inte bli när våren och värmen kommer tillbaka! När Garden Of Delight väcks till liv igen och börjar spira! Å jag får ta fram alla mina sommarklänningar som nu ligger nerpackade i vaccumpåsar i källaren. Jag sneglar på dem varje gång jag går ner i källaren och längtar efter att få vara i dom. Jag längtar också efter att få genomföra en spännande utmaning som ligger på lur med en härlig människa. Det handlar om en studsmatta och ett tält, Det ska bara genomföras alltså,det går inte att backa på det! Hi hi! du har lovat! Nä här sitter jag och drömmer  och glömmer tiden. Måste ner i sängen och blunda lite. I morgon får jag ju gå till folket på innejobbet! Det ska bli kul. Då blir det trappspring igen,bra det för jag har ätit massor av frassegodis ikväll. Hörs å syns i morron. Glöm inte att borsta tänderna innan ni lägger er!                                                                                         

Jippie! Jag får vara precis som jag  vill och
jag behöver inte försvara mej!


Pepparkakor och ost!

Nu är jobbarkvällen slut,och jag är hemma. Det har som vanligt varit jätteroligt att jobba och tiden går sååå fort!
Idag blev det ett litet matbesök på Max på rasten och sen full fart igen! Ny blir det lite mys och en tidig kväll. Kör igen kl 7 i morgonbitti! Tjohej!

Poff!

Fetsmäll! Felkoppling så alla bilar flög i luften! Skööönt!






Nä skoja ba! Nu är de på plats alla tre på garageuppfarten!



Snart blir det åka av i den här kärran! Lite småpysselkvar bara!
Nu ska jag snart sticka till jobbet och stanna där till sent ikväll. Hej så länge!



Nu ska det hända grejer!

Nu luktar det kaffe i huset så då är det väl frukostdags då! Sen ut och förbereda lite med bilarna. Det bästa när man får fart och börjar med något man dragit på, är att det alltid brukar få ringar på vattnet! Jag vet att det blir så nu också,det är oundvikligt. Garaget kommer att få sej en rejäl uppryckning,annars kommer jag inte åt de grejer jag behöver,å då måste det ju hända saker på andra ställen också. Inget ont som inte har något gott med sej,jag går ju framåt i alla fall,fast forward som jag brukar säga! Jag kanske tar några bilder och visar senare,nu på med jobbarkläder och ut!


Bilfixardag i morron!

Tänkte kliva upp tidigt i morgon jag! Nu ska det tas tag i bilparken och pålitlig hjälp är tillkallad! Det här kommer att bli bra det! Hur det än blir så kan det aldrig bli sämre än just nu på den fronten! Tillslut kommer man till skott,men inte förrän det är riktikt bråttom,å så är det nu! Kanske några kronor kommer att gå åt som jag egentligen behöver till annat just nu ,men så får det bli! Ska snygga till lite i köket ,det har inte blivit av ännu så därför säger jag godnatt redan nu! Sov gott därute!


Jobbar på med push up grejjen

Tredje dagen på push up eller armhävnings träningen. Man kör alltså efter ett schema för att slutligen nå målet,100 push ups! Kan det vara möjligt? Ja fan vet efter att ha kommit igång ordentligt. Första dagen gjorde jag testet. Klarade sex stycken! Fick då starta i andra kolumnen. Det gick bra första dagen,vilodagen gick också utmärkt. Tredje dagen missade jag med några stycken men klarade mer än första kolumnen i alla fall. Dag fyra var det vila igen och så idag såg schemat ut så här!

Körde alltså dag två i kolumn 2 nu i stället. I sista setet blev det 8 st. Räknar man ihop antalet blir det då 34 st armhävningar. Lovar att jag inte tog mer än högst en minut mellan seten. Ska erkänna att jag har lite känningar i ryggen men det kan ju bero på andra övningar som jag gör samtidigt! Eller att jag sitter så mycket på en taskig pall framför datorn på kvällarna! Men är det något jag inte sitter så är det stilla! Ha ha tjoho! Vilken adrenalinkick! Jag vill mera!

http://hundredpushups.com/week1.html


Om att skriva....

Vad olika man gör när man skriver något på datorskärmen har jag märkt. Har tänkt på det många gånger då någon sitter brevid mej när jag skriver,så fort det blir något fel i texten så påpekar de de och vill att jag ska rätta och då kommer jag av mej alldeles. Tappar tråden liksom. Jag vill hellre skriva ner allt det jag har i huvudet och sen gå igenom texten och rätta sånt som blivit fel. Jag tycker det är bra för då kollar jag samtidigt meningsbyggnad och sånt, så att jag tycker det tar sej ut som jag avsett det! Sen säger jag inte att jag skriver rätt hela tiden,såklart inte! En gång i tiden lärde man dej ju maskinskrivning på gymnasiet, men jag kunde aldrig låta bli att fuska och titta under den där förbaskade skärmen som man måste ha för tangenterna. lev aldrig särskilt bra på att skriva snabbt då. Men nu går det undan istället men med min egen fingersättning. Ända tills jag bytte telefon för några månader sen så ville jag aldrig använda ordlista när jag skrev sms. Tyckte det var svårt att fatta hur man gjorde och vägrade lära mej! Korkat va! Nu kan jag ju skriva flera kilometer i ett nafs när jag släppt på prestigen och testat! Kalas bra!

                                                                                  





Två ska bort ,gissa vilka!


Ritter sport och potatissoppa!

Äntligen kan jag slå mej ner och kanske ha turen att få sitta en stund! Efter jobbet åkte jag raka spåret till Västerås och var på shoppingtur med Eddie och Mimmi. Vi kollade tjockjackor på massor av ställen men inget blev köpt idag. Jo Eddie fick ett par klassiska lovikavantar av sin alltid så givmilda sysyter!Kul att de är på modet bland de yngre, då klär dom sig ju varmt i alla fall!
Hestra Ullrika Typ en tvåhundring kostade dom!

 Avslutade det hela med att äta på Donken men själv drack jag bara kaffe. När jag kom hem tog jag itu med att göra potatis och löksoppa. Garnerade med massor av persilja. Häromdagen köpte jag en choklad bit att ha i väskan när jag blev sugen på jobbet. Den var supergod,så den är slut nu!
 Mmmm....fast inte Marabou utan Ritter Sport. Lite dyrare kanske men super lyxigt god!Ja nu ska jag ta rätt på det jag ställt till i köket så kan vi höras senare!

Hej!

Hej här kommer ett snabbt godmorgon från fikabordet på jobbet. Det var full fart i morse med morgonbestyren så jag hann inte kika in här något. Dessutom åkte jag till jobbet två gånger eftersom jag fick vända och åka tillbaka efter läsglasögonen som jag glömt hemma. Men nu är allt frid och fröjd och jag har fått kaffe och frasiga frallor. Hoppas din frulle var lika angenäm som min. Ses senare!

Godnatt kameran,nu gör vi kväller!

Tror jag ska ta och natta mej nu. Började med en spännande fotoidé som jag nog kommer att utveckla mer. Jag kan nog hålla på hela natten om jag inte passar mej,så därför säger jag bestämt godnatt  nu. Ska upp tidigt imorrgon och hinna tvätta håret innan jag börjar kl 7. Sedan blir det arbete fram till  klockan fyra. Vad som sen ska ske är öppet. Hoppas jag i alla fall hinner säga godmorgon innan jag rusar iväg annars vet ni var jag är tills vi hörs!

Underbart gott med vörtlimpa!

Nyss hemkommen från en toppenjobbar kväll så sitter jag och äter vörtlimpa och dricker kaffe. Har i flera dagar varit sugen på vörtbröd och idag blev det läge att köpa en limpa. Just så gott som jag tänkte var det också!
Skogaholms Vörtlimpa (skivad)Typ 25 kronor kostade den på Coop i Enköping. Snart när jag druckit ur mitt kaffe och mumsat klart blir det ett träningspass med bra musik,men vilar nog med armhävningarna enligt schemat tills i morgonkväll. Push up på er!

Nu bär det av...

Dinner is served! Rice and curry! Å så en skvätt olivolja på det! Kraftfoder för mej som ska jobba strax. Kör ett em/kvällspass idag på utestället. Jag kallar det så för det är då man besöker folk ute i sina hem runt om i Enköping,där jobbar jag mest för tillfället. Mitt andra favvoställe där jag var igår är visserligen också i människors hem men på ett boende där man är inomhus hela tiden. Vilken tur jag har som trivs på båda lika bra! Har ju varit på en del andra varianter och jobbat också men de två fyller just nu upp hela min tid. ska nu äta upp maten och klä mej varmt och sticka iväg strax! hej å på återseende!


Jag sa till mej själv....

Japp det blev lite sent i natt. Men jag vaknade tidigt av ett sms men den här gången gällde det ju jobb bokning. sånt värmer ju också. Man vill ju vara behövd även på jobbet. Det verkar som det blir full pott den här månden också. Max är ju 165 timmar men det händer allt som oftast att jag får passera den gränsen. Det är ju bara kul det! För både mej och plånkan. Annars har jag ägnat förmiddan åt bilstök och snöskottning. Det är den där rackarns Bmw:n som gäckar mej. Det är så lite som behövs göras. Senaste besiktningen var helt prickfri. Egentligen behöver jag bara serva den ,kolla över vinterdäcken och så köra. Men den står där som en fet padda och bara hångrinar emot mej,hur kunde jag vara så jävla snäll och köpa den på de grunder jag gjorde. Hade jag bara anat hälften av vad som skulle ske skulle jag ha hånflinat från början. Nä,nu ska jag vända detta till något bra. Hu svårt kan det va? Det är bara för att jag är så duktig på att skjuta upp saker som det blir så här. När jag tänker efter så kan jag ju formulera mej så här: Jag äger ett fint hus som jag har betalt kontant! Jag har tre bilar som det egentligen inte är något fel på bara latmasken kryper ur ryggen på mej. En BMW combi,en Chrysler voyager som man kan lasta mängder i. En liten bensinsnål Skoda som man kan åka billigt i på roliga roadtrips. Massor av saker och prylar har jag också. Men framför allt har jag mina nära och kära runt mej. Som är friska och pigga. Jag har ett fantstiskt jobb med mycket frihet. Jag har själv valt att säga upp min fasta anställning och jobba på timme för att styr lite mer själv. Vad har jag att klaga på,jag är en stolt och stark kvinna som vet vad jag vill och jag KAN. Ha det är detta som kallas Peptalk till sej själv. Go for it Cheva,fast forward!

Väljer den här bilden idag för att jag behöver det. Den symboliserar flera saker. En glad cheva, hos en god vän med en god vän. Det var en toppen helg i somras som jag kommer att minnas länge! brukar också påpeka att datuminställningen på kameran var felaktig. Det var aug 2010 som bilden togs! Nu är jag glad igen!

Skulle kommit i säng för länge sen!

Nä nu måste jag lägga mej, ha började skriva de där första orden för flera timmar sen! Jag fick annat för mej en lång stund! Bl a lite planer för nyår börjar ta form,det kan nog bli riktigt bra som det verkar!Men nu måste jag i alla fall lägga mej, de är en sak som är säker. Tänker ta mej upp rätt tidigt,och försöka fixa med bilen. så där kan det ju inte se ut som den står nu.. Sen måste jag tanka mobilen för kortet tog slut ikväll. Oj vilken gäsp,jag börjar nästan längta efter frukost redan,jag går och lägger mej nu! Godnatt vänner!



Alla trappor i ett nafs!

Ja då ska jag berätta lite hur det gått med sånt jag tänkt och skrivit om här på bloggen. Jodå,jag lyckades med tanken om att inte använda hissen en enda gång på jobbet idag. Det var nog ingen särskilt stor bedrift för jag var nog inte högre upp än andra våningen typ. Kanske en gång när jag sprang fel. När det gäller one hundred push ups grejen så var det vecka ett, dag två idag. Lyckades inte helt med mitt schema för jag har kraftig träningsvärk i magen fortfarande sen i måndags. Blev en mellanvariant av ettans och tvåans schema. Kände att tekniken var bättre idag i alla fall.
Nu vill ni väl veta hur man inte ska göra med julgranen va. Det är enkelt att förstå när man läser detta att det barrar mer om man är där och karvar. Jag citerar boken nu: När man täljer till granens nedre del(för att den ska passa i julgransfoten) tar man ofta inte bort bara barken utan även den yttre årsringen med tillväxtskiktet. I detta finns transportkanalerna som leder vattnet till grenar och barr. De äldre årsringarna med sina döda förvedade celler längre in i stammen saknar förmåga att leda vatten. De behövs bara för att ge stadga åt stammen.

Det betyder väl helt enkelt att en gran som är rakt avsågad med alla årsringar i behåll barrar mindre än om du spetsar den! Intressant information va! 

 Vilket är bäst äkta eller plast? Kör ju en egen variant i år så jag tar inte ställning i frågan!

Så tokigt då!

Det blev inte så sent hem som jag befarade i alla fall. Trodde inte Skodan ville start eftersom den var seg och halvdöd när jag parkerade den klockan 5. Men hem kom vi. skottade upp en plats att parkera den på på min garageuppfart eftersom det blivit parkeringsförbud på gatan pg a snöröjning. Det gick ju bra. men när jag skulle köra in den var det ändå för mycket snö så den la av . Sen ville den inte starta nå mer. Nu är den alltså halvvägs inne! Bakdelen sticker ut på trottoaren och det ser helsjukt ut.! Jag får väl ringa vilka det nu är,gatukontoret i morron och prata med dom om den inte hämtar sej och startar igen!
Nu byter vi raskt ämne. Popcorn som man poppar själv i olja i kastrull är godare än de man gör i micron. Punkt!
Extra kul är det att titta på när de poppar om man har en kastrull med glaslock som jag har! Sen kryddar man med grillkrydda och bara moffar i sej! Det gör jag nu!


Sen hem ikväll verkar det som!

Har en liten paus nu på jobbet. sen ska jag antingen åka bil eller promenera hem. Vi får se vilket. Tur att det inte är så kallt i alla fall och att man är van att vara ute. Kvällen har varit bra i alla fall men nu måste jag jobba så vi hörs sen när jag är hemma.

Hur många klyftor finns i en apelsin?

Av en vän som håller på och rensar bland saker och ting fick jag överta massor av böcker. Mycket romaner och sånt som jag ska lämna vidare till en annan lästörstig väninna. Själv läser jag mest på nätet och då blir det oftast fakta och kunskapssidor. I alla fall så fanns där en intressant bok som heter Vardagens hemligheter. Den innehåller förklaringar om vardagliga företeelser som förklaras på ett trevligt sätt. Och så lite roligheter.
De säger på en sida att redan innan man har skalat en apelsin så kan man säga hur många klyftor den innehåller!



Vill ni veta hur ? Så ni kan imponera på era fruktätande vänner!
Så här står det i boken! Om man tar bort blomsterbottnen på en apelsin kan man på den och i fördjupningen i skalet se en ring av små punkter. Varje punkt motsvarar en apelsinklyfta.En liten punkt betyder en tunn klyfta. Punkterna är altså anlaget till en apelsinklyfta. Så enkelt ock klyftigt va. En bild så ni förstår vilken fördjupning som menas.

 Däruppe under den där pläppen man kan pilla bort! Ska nog köpa mej en apelsin och kolla.
 I boken fanns mer liknande intressanta saker. Snart ska jag berätta för er vad ni inte ska göra om ni tänker ta in en levande julgran i år. I alla fall om den inte ska börja barra direkt!

Go green

Tänk att idag har jag ingen aptit alls. Jag hade ju tänkt att göra en god potatislåda och köpte med ingerdeienser hem igår. Men nu kväljs jag av bara tanken! Men eftersom jag vet att det är helt förkastligt att inte äta så har jag än så länge stoppat i mej en halv sån här!


Sen innan jag går till jobbet så slinker jag in på coop och köper något jag är sugen på då. Man ska lyssna på kroppen och ge den vad den behöver. Känn som jag har lussebullar och mackor i hela huvudet. Har nog tackat ja till för mycket fikabröd på senaste tiden känns det som! Nu blir det kolhydrat stopp ett tag!

Mums! Kanske en sån! Å så en sharon frukt!

Erkänner mej skyldig till slarv!

Maskinernas dag,både tvättmaskin och diskmaskin jobbar idag. Själv bara små plockar jag lite bland alla prylar. Jag bestämde mej ju för ett tag sen att bryta en dålig vana som jag har och som jag själv lider av också. I alla fall en gång i månaden och då blir jag så förbannad på mej själv för man ska ju ändå föreställa vuxen. Det gäller brev och sånt som kommer som inte ser så roliga ut! Jag lägger dom på bänken och tänker att jag öppnar dem sen. Ibland öppnar jag dem inte alls eller annars alldeles för sent. Sånt är inte bra och drabbar bara en själv. Visserligen dyker det allt som oftast upp en del skit som inte är adresserat till mej men sånt går bara rakt ner i skräpkorgen, inte mitt jobb att fixa det! Men nu har jag i alla fall bestämt mej att öppna all post till mej direkt när jag tar in det. Å så har det blivit hittils,sen har jag också direkt sorterat det så jag är så nöjd så! Risken med detta om jag blir trög igen är väl att jag kanske lämnar det i brevlådan och inte tar in det alls men så långt ska det väl inte gå. Jag får ju positiv post också som jag gärna öppnar så det ska nog gå bra. nu ska jag se om det är mäljigt att snygga till sej själv lite grann, valde att vra alldeles utan smink i ansiktet igår,tog bra lite fondation,för att slippa bli så svidande torr i hyn. Men jag gillade verkligen min nya rengöringscreme, ska nog utöka med fler av deras produkter!


Ovanligt seg och träningsvärk i magen!

Hej,är lite nyvaken ännu för jag har just klivit upp ur sängvärmen. Har också hunnit med lite kaffe å macka å en massa skön sms värme. Har en dov tung i huvudet känsla som jag försöker bota med en alvedon. Det känns i kroppen att jag ska ta det lugnt idag. Ska sakta göra mej i ordning för jobb ikväll,det är viktigare att vara pigg till dess än att surra runt och städa här. Ska nog åka ner till tanterna på kupan och se om de har några loppis fynd. Svarta blomkrukor och lite annat står på önskelistan. Tror inte jag kommer att orka med att göra någon potatislåda som jag tänkte idag,å dessutom känner jag mej proppmätt just nu,undrar utav vad? Ja då sparkar jag väl igång den här dagen lite sakta i alla fall det hjälper väl inte att sega för mycket heller. Vi hörs snart igen !


Ta nu å hoppa i säng då vetja!

Hård macka med klippt gräslök,ja det är gott det. Tre stycken slank ner medan jag satt här. Men nu kan jag inte låta bli att göra några armhävningar fast det är vilodag idag. Känner mej jättetaggad på utmaningen jag skrev om tidigare. I morgon förmiddag ska jag köra ett hårt träningspass,sen blir det mera ben på kvällen för då jobbar jag inomhus och har bestämt mej för att skippa hissen helt,det blir många trappor upp och ner kan jag lova! Japp får se om jag pallar det! Lika bra jag går och lägger mej nu medan jag är på topp! Vem vet hur man blir väckt i morgonbitti!

Vilken skön öppning vi hade på arbetsdagen (eller kvällen)idag,Många glada skratt och roliga resonemang. Det spelar ingen roll hur olika vi är egentligen,bara vi har någon gemensam nämare som t ex arbetet så funkar det om man bara vill, släppa in och har ett öppet sinne. Den stunden gjorde min kväll ännu lättare!


Idomin ,propyless och neutrogena!

Så hej igen alla mina härliga bloggläsare! Undrar ni vad jag gjort borta så länge? Jobbade över en halvtimme å lite till,sen fick jag skrapa bilrutor en lång stund när jag skulle åka hem. Det var sån där hård is på rutan så det bet knappt nånting när jag slet med skrapan. Men nu är jag hemma i värmen. Fick i alla fall köpt det jag planerade tidigare idag och såklart lite till. Stannade på Brödet och fiskarna och fick tag på lite småsaker. Ska visa er på bild när det blir klart. Läsglasögon är också fixade. Var till apoteket och botaniserade bland krämer och smörjor. Det finns mycket att välja på numerpå apoteken tycker jag,riktigt kul att kolla in sortimentet.

En sån här köpte jag,en liten förpackning att ha i väskan!


 Å en sån här att ha hemma. Den rekomenderar jag er alla!Läs här så får ni se!

Propyless är den första läkemedelsregistrerade hudlotionen utan vare sig koksalt och/eller karbamid. Propylenglykol verkar fuktighetsbevarande bland annat genom att bilda en film på hudytan vilket minskar vattenavdunstningen.

Vid behandling med Propyless är risken låg för allergiska reaktioner eller hudirritationer. Eftersom Propyless varken innehåller koksalt eller karbamid kan den passa barn som får sveda av dessa ämnen.

Propyless är en hudlotion som innehåller 20% propylenglykol, vilket verkar fuktighetsbevarande. Propyless innehåller 9% fett, är lätt att smörja in. Propyless gör huden mjuk och smidig.

Jag glömde ju min sminkväska när jag var ute på vift för ett tag sen. Har ännu inte plockat upp den. Det enda jag saknat är flaskan med make up remover. Den jag hade hemma i reserv torkar ut huden ordentligt på mej i alla fall. Köpte därför den här på apoteket idag. Har ännu inte testat den ,men skall snart göra det. Kolla in deras sida här!
http://www.visiblyclear.se/             


Nu ska jag äta en bit mörk choklad och packa upp lite av det andra sakerna. Ses strax igen!

Hej hopp gummisnopp!

Så här tänker jag nu! Äta lite broccoli,kanske hälften av det jag nyss kokat. Dedan tar jag med resten till jobbet och stoppar ner i potatissoppan som är kvar sen sist. Då får jag en toppen god och nyttig middag på jobbet ikväll. sen vill jag ha tag på en vattenfri hudcreme,för sån med massa vatten i torkar bara ut ännu mer. Annars får jag väl halka runt i olivolja, men det vore praktiskt med nåt annat också. Behöver också köpa ett par nya läsglasögon för de gamla håller på att ta slut. Måste ju kunna se ordentligt i alla papper på jobbet och sen vid photoshop jobbandet behövs de också! Så det blir att resa på röven och sätta fart. För jobbet börjar klockan två och det vill jag inte missa. Har tagit med mej en liten övveraskning till någon jag hoppas träffa under eftermiddan! Det ska bli kul att se reaktionen. Så om inte annat så hörs vi av när jag kommer hem ikväll!




Jag bara är ....

Åh vad jag uppskattar dessa lediga förmiddagar ska ni veta! Först sova en lagom stund in på morgonen,och sedan vakna till med kaffe och pepparkkaka med smör på. Några spännande sms i min telefon som får mej att le! Massor av musik via olika forum,strömmar in i mitt hus! Sedan har jag den där glada känslan i magen av att ytterligare en dag på jobbet ligger öppen framför mej. Lite att klaga på har jag också,de där armhävningarna har satt lite spår i ryggen,tur att det ingick en dags vila mellan varven. Kanske har lite kvar att fila på vad det gäller tekninken, och så förstås fick sej lata muskler ett brutalt uppvaknande. Till mina träningsprogram har jag alltid valt låtar från min hårddisk som jag gillat och tyckt passat bra,men en kul grej är att skriva jogging i sökfältet på Spotify så dycker det upp massor av musik gjord för just det. Typ 50 songs for jogging eller total workout running. Kanske inte låtar man lyssnar på annars men de är bra anpassade för ändamålet. Finns ju många att välja på å sen är det bara att sätta ihop sin lista och köra hårt! ska ta en sväng nu innan det blir en nice dusch!

Total Workout Running, Vol. 2: 125BPM - 140BPM (Ideal for Running, Jogging, Treadmill, Gym Workout & General Fitness)

Romantiskt

En fantastisk musiclover bjöd på denna låt på sin profil på facebook i morse. Jag brukar hålla koll på vad han spelar för jag tycker han har en så speciell musiksmak! Just nu letar jag efter ett ord att beskriva det med men det har fastnat. Kanske den här låten får er att förstå,vi får se. För mej var versionen helt ny,å jag bara älskar videon. Satt bara och väntade på att något tragiskt skulle komma och bryta känslan av magi och....... kolla själv.
Gillar sekvensen där mannens stela ansikte förbytts i ett så underbart leende! Äh lyssna och se efter själva!


Ja ja ja,det är väl bara att gå till sängs kvar nu!

Dags för att packa ihop för kvällen. Det har varit en bra och lärorik dag som vanligt. Jag har hunnit med att vara en glad och trevlig medmänniska och skött mina åtagande efter min bästa förmåga. Jag har mött människor i svåra situationer och gjort allt jag kunnat för att göra det lite bättre den lilla stund jag deltar i deras vardag. Jag har mött glada och duktiga kollegor som får mig att skratta och att trivas på jobbet. Jag har lyssnat och jag har lärt,snappat upp och använt tips från andra. Jag har umgåtts med en mysig liten kille,min Eddie som kämpar så bra för att få till det med sina veckopeng,å det är inte så lätt att spara och vänta när det lockar i alla butiker och gallerior. Jag har också lärt mej att göra armhävningar bättre än innan,och det känns i kroppen!

Vilken utmaning va,ska du va med?

Kolla  in det här om du vill vara ute i tid med att slippa vassen i sommar!

http://hundredpushups.com/  Gjorde faktiskt testet nyss och det gick så där. Vet att jag har en god armstyrka och framför allt så finns det muskler i benen. Inget större fel på kondisen heller egentligen.Allt utifrån min ålder alltså! Men man måste underhålla det hela om det ska funka. Och nu är tiden. Det behövs bara ett rum som alla som inte är hemlösa har, för att hålla sej i trim. Med det menar jag att det behövs inget gym eller en massa dyra TV -shop tillbehör att lägga i garderoben om man inte vill förstås. Alla hittar ju såklart sitt sätt. Men nu utår jag från mej. Även om man har ett rörligt jobb och håller igång på dagarna så räcker det förmodligen inte för att alla muskler ska få sitt. Inte för mej i alla fall! Därför joggar jag ute på sommaren och inne på vintern. Dessutom försöker jag med lite andra saker som armhävningar och situps. Det här konceptet med hundredpushups verkar kul! Men undrar om det är möjligt! Det lär bli fina muskler och bort med gäddhänget girls,ska vi köra?

Perfect Push Up

En logga som jag kan ha när jag ska blogga!

Jag har pysslat med att göra en ny liten signatur till min blogg,om ni nu undrade vart jag hade tagit vägen. Ja å så pratade jag en stund i telefonen också,men det är viktigt att prata med ord med sina vänner och inte bara med bokstäver. Såklart är ju det allra bästa att träffas och se varandra, och njuta av varandras sällskap live,men ibland är det inte praktiskt möjligt och då är telefonen jättebra!
Jag har fått en liten idé om en grej till kära bloggen. Gillar ju det där med att reflektera över dagens händelser i stort och smått. Det gör jag mest hela tiden i huvudet om jag ska vara ärlig. Dumt uttryck det där "OM jag ska vara ärlig,klart man ska vara ärlig,alltid! Ja alltså så tänkte jag att ta någon av mina dagliga funderingar och pränta ner här. Man brukar ju säga att man lär sej något nytt varje dag så nu tänkte jag kolla om det stämmer,eller om det är som jag misstänker att jag är fullärd och världsbäst! Ha ha nu skojade jag bara med er! Det finns så många runt mej hela tiden som kan och vet så mycket som jag också vill lära mej,på så många olika plan!
Av gamla och av unga,av män och kvinnor ja av allt och alla. Så där för gjorde jag den här loggan. Den kan jag använda varje gång jag vill delge någon ny kunskap eller erfarenhet från dagen! Vi får se när den här dagen är över vad jag har lärt mej idag! Nu ska jag bli lite fysisk en stund men sen hör jag av mej!




Har hållt igång hela dan....

Oj vad länge jag har varit på vift idag,först en intressant och givande arbetsdag fram till fyra och sen snabbt intill Västerås för en mysig kväll. Först nere i centrum för att kolla in skor och jacka,sen ut på Erikslunds köpcenter,och spana in mer grejer. Inget särskilt blev köpt men ideèr föddes. Kvällen avslutades med Pizza på Cupido eller Picudo som vi brukar kallade stället på skoj. Sedan hem på snöiga vägar. Hann prata med mina alltid aktiva döttrar under resan. Den ena befann sej på solarium och den andra i Örebro! Ja det är så kul att de har fullt upp i livet och kan spendera sin tid på ett sätt de trivs med! Härligt,heja på flickor! Undrar om jag ska koka mej lite färsk broccoli kanske,det är vitaminbomber det! Å så ska jag komma ihåg att ta min vitamintablett också! Skönt med ledig förmiddag i morgon,då kommer jag att hinna det jag vill ialla fall ikväll! Hörs strax igen!

 
Ett enkelt arrangemang men å vad njutfullt!
Miss you lovely summer!

Välkommen nya dag!

Härligt att vakna pigg och kry till en ny dag! Lite har det snöat här men inte var det många korn sen jag parkerade bilen i går kväll! ska strax skutta iväg  till en ny arbetsdag och när den är över blir det nog direkt en tur till Västerås.Nu ska jag bra packa ihop lite mat att ta med till jobbet. det blir den goda soppan ifrån igår kväll,längtar redan efter att få äta den! Mmmm vad det ska bli gott. Jamen då får vi höras senare idag för nu blir det full fart framåt!


Värme både i hus och hjärta!

Här inne är det varmt för värmen har hunnit ifatt nu när det blivit varmare ute! Soppan var rykande het när jag åt den och nu har jag joggat i vardagsrummet i typ 20 min. Inte undra på att man svettas. Ska svabba av mej en sväng och sen dyka ner i sängen. Ja vad dagarna går fort,och även nätterna men det blir väl så när man försöker att känna total närvaro i just det man gör för stunden. Jag sa försöker men det är gott nog. Att varje dag försöka dra någon ny erfarenhet eller lärdom av det man är med om är en god tanke. Det kan ju vara på vilket plan som helst bara man reflekterar och värderar är det bra. Som t ex att det är jättegott med gräslök i potatissoppa! Godnatt alla vi ses i morrn!


På tal om vitlök

Åh vad jag gillar den vita lilla löken! Jag kan äta en råpressad vitlök på en hård macka,det är bara jättegott! Har ett kul tips att dela med mej av,Plantera några vitlöksklyftor i en kruka (inne menar jag nu,) Strax kommer det att växa upp långa stjälkar. När det blivit så långa så de börjar bli "vingliga" så är det bara att klippa och eller hacka och använda hur du vill som krydda! Lägg den på mackan eller släng ner i grytan. Stjälkarna är verkligen smakrika och det kommer att dofta gott i hela huset. Jag tycker verkligen synd om dem som ojar sej över att vitlök luktar om andedräkten när man ätit den,vilken smakförlust för dem! Jag brukar tänka på storyn som min farfar berättade,han jobbade extra som försäkringsombud och besökte mycket människor i deras hem på kvällarna. Han åt också ständigt vitlök,det var man ju van vid. Men en liten pojke som fick sitta i hans knä vid ett hembesök fällde kommenteren, "farbror luktar god köttbulle" när han kände den starka doften! Det var en nice kommentar tycker jag. Här kommer lite vitlöksfakta att njuta av medan jag går och kollar hur det går med soppan. Förresten glömde jag säga i det förra inlägget att jag kryddar med massor av gurkmeja och lite krossad chili också. Världens godaste potatis soppa just ikväll!




FARMAKOLOGI:
Vitlök sänker halten kolesterol och triglycerider i blodet, sänker blodtrycket och blodsockret. Vitlök har också anti-inflammatorisk, antibiotisk och maskfördrivande verkan. Vitlök är också kramplösande, väderfördelande och hämmar bakterie-jäsning i tarmarna. Vitlökens hormonverkan kan lindra besvären i klimakteriet.

VITLÖKEN INNEHÅLLER...
...bl a aliin, allicin, kiselsyra, vitamin A, B och C. Dessutom innehåller vitlöken små mängder mineraler som: natrium, selen, jod, kalium, järn, kalcium, fosfor, zink, krom, magnesium och koppar.

VAMPYRER OCH VITLÖK... 
Den som läst eller sett film om greve Drakula i Transsylvanien vet att vitlök (tillsammans med dagsljus och speglar) skrämde vampyrer på flykten. Det gällde att alltid ha en krans av vitlök hängande i bostaden...

OM ATT TA BORT VITLÖKSDOFT
För att bli av med vitlöksdoften i andedräkten finns en mängd olika knep. Här är några av de vanligaste:
Tugga på persilja, basilika, mynta eller timjan
Svälj en hel vitlöksklyfta
innan du äter mat med vitlök i

HUSKURER MED VITLÖK:
HÄLSODRINK 
Pressa en vitlöksklyfta i ett dricksglas med hett vatten. Låt dra med lock ca 10 minuter. Sila ifrån och låt svalna.
HOSTMEDICIN 
Krossa en vitlöksklyfta och rör ned i 2 matskedar honung. Ta en matsked 2 gånger per dag.

NAMN PÅ VITLÖK:               
Franska = ail 
Engelska = garlic
Tyska = Knoblauch
Spanska = ajo
Italienska = aglio
Latin = allium sativum
Norska = hvitlok
Danska = hvitlog
Finska = valkosipuli

http://www.ortblomman.com/ortbiten/vitlok.html

Morötter småstadslugn och potatissoppa!

Morotsknapring pågår just nu! Finns det något godare när man är lite småsugen på nåt att äta,än en nyskalad morot? jag njuter för fullt och är redan inne på min andra. Å kvällen på jobbet blev som jag trodde, lugn och mycket trevlig. det ligger ett härligt småstads lugn över hela Enköping ikväll,både för att det är söndag och snöigt men också för att det är så det funkar här. Underbart lugn råder. Har planer på att göra en potaissoppa tills imorgon, redan ikväll. Både av praktiska skäl för jobbar gör jag ju såklart,(vad kan hindra mej) och för att jag kan smaska en skål inann jag lägger mej. Ja det gör jag,har ju alla ingredienser hemma,å den ska innehålla både gräslök och vitlök! Namnam!

 That's all folks!

Det kommer att gå bra....





Ser ni, klart man kan bli orolig och fundera över om detta verkligen är möjligt! Men jag tänker inte ge mej. Ska ta och forska lite mer om det där med jordens sammansättning för olika växttyper. Vet att vi har en plantskola i närheten där det finns en man som gärna delar med sej av sina kunskaper,får åka dit och be om lite tips,och framförallt handla sen i vår. Jag har slutat tro på gröna fingrar, det handlar inte så mycket om känsla utan mest om kunskap och den vill jag tro sitter i hjärnan. Sen måste man ju sprida kärlek och värme till allt levande också, men det kan ni kolla med Di leva lite närmare om! Själv ska jag åka och jobba nu men vi hörs sen!
http://www.reese-handelstradgard.se/

Hur ska det gå med pelargonerna då?

Timmarna går fort en sån här dag,snart är det dags för jobb igen. Vet redan att jag har en bra tur och att kvällen kommer att flyta på den också! Jag har kostat på mej att vara ganska strukturerad med det jag pysslat med under dagen härhemma, och med det har det ju blivit saker gjorda också! Funderar allt en del över om jag verkligen skall lyckas med projektet att övervintra alla pelagoner jag radat upp i källarn. Har ju aldrig testat förut, så jag känner mej allt lite osäker på hur det ska gå. Jag ska snart ner en vända och hämta lite tvätt så ska jag ta med kameran och ta en bild så kan vi ju följa de stackars blommornas väg till våren! Jag ska ge dom lite schyssta vibbar så går det säkert bra! Jamen då går jag nu då!


Slöstart på dagen

Halloj! Jag har passat på att vara ritkigt slö och lat den här förmiddagen. Det enda jag har gjort är att fundera lite. Inget praktiskt har blivit gjort alls. Ska väl ta och ändra lite på det nu. Jag har lyckats dra på mej en sån dum självspricka precis vid långfingernageln på höger hand. Lyckas stöta i den hela tiden och det gör så ont! Å så går den upp hela tiden å hinner inte läka! Nu har jag smort in finertoppen med olivolja för att mjuka upp lite. Så nu ska det väl snart lösa sej med det lilla problemet! Mera kaffe nu å så sparka igång dagen lite mer!


Lyssna in Duffys nya platta Endlessly!

Nu är John Blund i faggorna,det märks. Konstigt annars efter en sån här fullspäckad dag! Strax innan det var dags att avsluta arbetsdagen, satt vi och småpratade om vårt jobb och det vi gör om dagarna. En flicka som hade jobbat en "delad tur" Alltså jobbat fram till lunch från morgonen,varit ledig några timmar mitt på dagen och sen komit tillbaka och jobbat kväll sa. Jag känner mej ganska trött nu, jag svarade,ja du har ju haft några besök idag! Hon räknade,jo men inte såå många bara sexton stycken! När man jobbat ett tag i den här branschen där man möter massor av människor med olika sorters behov av hjälp och med olika typer av problematik så tycker jag man verkligen är beundransvärd Tänk att på en arbetsdag knacka på dörren i 16 olika hem och lika glatt vid varje besök kliva in och vara en liten magisk fe som hjälper stöttar och ser till att människor kan få bo kvar i sina hem trots all problematik som kan förekomma. Vilka sociala förmågor måste man inte besitta då! Vilket tålamod och vad duktiga ni är alla mina kollegor. Åh vilken lycka för mej som får jobba med er! Vi ses i morrn working class heroe girls!


Här är bilden som jag är så nöjd med!



Vilken ofantlig tur jag hade för så där en rackarns massa år sen när jag för första gången trillade över en kopia av photoshop. Det var någon av de första versionerna som kom ut, och som var långt ifrån den jag arbetar i idag. Den här bilden ni ser, krävde ganska mycket klurande för att resultatet skulle få stuk som jag ville ha. Men jag blev 100% nöjd med hur det blev. Den skulle passa i affischformat på en vägg tycker jag!


Locktång bl a

Hej ,tillbaka i sköna värmen hemma. Blev en kort vända och en trevlig pratstund ute på stan ikväll. Alldeles lagom tycker jag. Har ju inte hunnit berätta för er om min trevliga dag innan jobbet idag. Åkte till Västerås och sammanstrålade med Marie på spången. En somvanligt supergod latte rann ner för strupen och så en massa tjejsnack så klart! Efter en kort kolla in vända på JC och New yorker ringde Jenny och vi kastade oss ut mot Eriklslund för att sammanstråla med henne på Donken. Vi fick ett tips på att det var kampanjpris på den konformade locktången på Elgiganten. Den som används i IDOL,
Ett mycket schysst pris var det och kan ni tro att det var nån som köpte den kanske? Ja då!

Marie fick med sej en massagedyna,en sån man sätter i en stol och som sen lever sitt eget lilla liv på ens rygg och skuldror. Den ska jag testa så fort jag kommer hem till henne.
Efter den turen var det bara att fräsa på direkt till jobbet! Jag har just gjort klart en bild i photoshop som jag bara måste visa er snart. Trogna och tålmodiga läsare behöver bara vänta en liten stund så kommer den. Jag är verkligen nöjd med den,tror det är en stil somdet står lite Cheva på,flummigt å mycket sjuttiotal. Återkommer om nån minut!

Snart klar!

Hej här kommer en hälsning från jobbet. Tog en sen rast idag och om en timme är det dags att gå hem och starta upp min egen kväll! Fortfarande är det lite öppet vad som ska hända,men förmodligen så hörs vi inte förrän i morgon för nu kommer jag att öka tempot en del. De andra har ju försprång ju! Ha det så kul vad ni än gör!

I´ll carry you home

Nu har jag hunnit göra mej klar för en utfärd på några timmar. Har lyssnat på spotify och njutit mitt kaffe. Tänkt på vilka romantiska låtar det finns på James Blunts repertoar. Får återkomma till det lite mer sen, nu ska jag ut och "göra min dag". See you soon

James Blunt – Carry You Home


Så står vi inför en ny spännande dag!

Men hej,nu har det gått en natt igen. Lite mer snö har det också kommit! Åh vad jag blir torr på huden den här årstiden t om i ansiktet. Smackade på en fet ansikskräm efter duschen och det sved till ordentligt. Har nu i alla fall kommit till kapitel två den här morgonen och det är frukosten. Kaffe och smörgås blir det som vanligt. Sen ska jag fortsätta att snygga till mej och ta mej iväg en stund på dan. Men vi hinner säkert höras innan jag åker ! Mys på nu i stugorna denna tysta vintermorgon!


Mina sjungande tulpaner glädjer mej!

Vet ni vad,det är en riktigt trevlig och stillsam fredagkväll här hemma hos mej. Har gjort lite planer för dagen i morgon och sen vet jag att jag jobbar till 21.30 på kvällen.Men efter det vill jag gärna hitta på något kul så vi får se vad som kommer upp under dagen. Man hinner oftast mer än vad man tror om man bara ligger i lite! Nu ska jag bara njuta lite mer av den sköna kvällen och sen blir det godnatt så småningom. Så jag skickar ut lite härliga mysvibbar i mörkret till er nu ifall vi inte hörs förrän i morgon! Sweet dreams!





















Jag tycker det ser ut som de här tulpanerna sjunger sin skönsång rätt ut i cosmos. bilden är tagen i Drömparken i våras! Den är så skön!

Hotter than hell

Nu har jag jobbar klart och hunnit komma hem. Tiden har bara flygit iväg och jag har haft jättetrevligt. Fått kaffe och mandelkubb när jag behövde det som mest hos en underbar man ,med mycket livserfarenhet. Så lättsam att ha att göra med! Nu när det har blivit varmare ute så hade tvätten hunnit torka tills jag kom hem också,toppenbra! Nu ska jag äta popcorn och dricka något läskande och fira att det är fredagkväll!

 Mumms!

Känner mej laddad och klar!

Så ska jag snart ta och ge mej iväg ut då. Just nu singlar det ned några snöflingor här men hoppas på att det inte ska öka tempot. Får komma ihåg att borsta av trappen när jag sticker. Det är sånt jag lätt vill blunda för och tänker Äh det smälter snart! Det är många gånger jag ångrat den taktiken kan jag lova. Förresten så har jag tagit på mej den härlig svartvita tröjan jag visade på bild igår. Den är så perfekt att använd i lager på lager principen p ga den tunna men fasta kvalitén. Å snygg på blev den också! Nu är jag nöjd å känner mej så fin när jag ska iväg å jobba. Vi hörs om några timmar så får ni veta hur det känns efter uträttat verk!

 Här är den igen,tröjan! Haléns rea var det! Coolt tydligen slutsåld nu!


Hittar på lite nya rutiner för att det ska bli lättare...

Oj oj vad mycket trist arbeta jag utfört idag. Det tog lite tid och några relefonsamtal,men nu verkar det vara klart. Väl använd tid i alla fall! Ska nu belöna mej med en kopp kaffe och lite mjuk pepparkaka. Sen en varm och skön dusch. Ett jobb har jag kvar och det är att hänga tvätt. Det blir så kallt i huset när jag måste hänga härinne,men hoppas på att det torkar medan jag är på  jobbet. ja då så pysslar jag vidare en stund och hör av mej innan jag sticker!


Njuter av sommaren som var,tills den nya kommer!

Åh vad jag har sovit gott i natt. Vaknade alldeles nyss och känner mej ordentligt utvilad.
Nu blir det frulle och sen sätter jag igång med sånt som jag skjutit upp för tråkighetsfaktorn var så hög.
 Många härliga timmar innan jag behöver ut! Hoppas ni känner er lika laddade som jag gör.
Skickar gärna ut moln av skön energi åt er annars,här finns massor!
Det var här In the garden of delight som jag laddade mej i somras. Vilken fin trädgård jag har.

























Kanske inte perfekt, eller som någon annan skulle vilja ha det,men perfekt för mig och min sinnesro!


Na na na na hey hey hey goodbye! (bara för i kväll alltså!)

Såå,nu ska jag strax gå till sängen för lite vila. Det ser bra ut på termometern för det har faktiskt blivit nån grad varmare ute sedan jag kom hem! Tydligen skulle det fortsätta även i morgon. Det bådar gott det för jag tänker jobba kväll i morgon! 14-21.30. Det känns gott,gillar fredagkvällarna på jobbet,det ligger en skön fredagsmys känsla över hela stan då,särskilt nu när det är pyntat och fixat inför julen! Ja å sen ligger ju hela kvällen öppen för mej när jag kommer hem, det känns bra! Sov så gott sen när ni nu får för er att göra det, och kom ihåg att jag verkligen uppskattar att ni tittar in på bloggen då och nu! Ses i morrn!

 Peace and love!

Fly on my sweet angel

Två citat från sidan jag nämde i förra inlägget.Njuter verkligen av att vara därinne och snoka runt!

Can't buy what I want because it's free. Can't be what you want because I'm me. - Pearl Jam, Corduroy

Before you condemn me my friends, I suggest you look deep inside you. For good and evil exists in us all. - The Kinks, Scream Of The Earth

 Vill samtidigt bjuda er på en mycket spröd och vacker låt som jag trivs med! Här! Take it or leave it, i mitt hjärta bor den i alla fall!


 

Ett riktigt trevlig ställe på nätet!

Then one day you find, ten years have got behind you. No one told you when to run, you missed the starting gun. - Pink Floyd, Time

Ett ställe jag kan sitta och njuta av i evigheter på nätet är detta http://rockwisdom.com/
Kasta dej in där och botanisera om du som jag gillar kloka ord och musik.

Här är låten Time med Pink Floyd som ovanstående citat kommer ifrån.

Det började med en randig tröja...

Satt på ett ställe och fikade och småbläddrade i Haléns reakatalog som bara råkade ligga där. Har väl för ganska längesen slutat handla på det viset för att det alldeles för ofta har blivit fel med storleka osv. Men när jag såg den randiga tröjan med det assymetriska mönstret så fastnade jag för den! Å då var det ju ganska lätt att bara gå hem och klicka lite på datorn så dök det upp massor med saker jag kunde tänka mej som också nu är mina.



Matchningen på linnet med spetskanten kan jag tänka mej helt,men klänningen med nitarna (också assymetriskt mönster!) ska nog bäras lite annorlunda på mej! Ja så blev det en del andra småprylar också! Den här gången gick det mycket bra med storlekarna så jag är nöjd,men det blir nog mer liveshopping även i fortsättningen!
LinneKlänning

Medan soppan svalnar lite!

Rykande het soppa gjord på buljong,potatistärningar,och vitlök. Kryddad med massor av gurkmeja svartpeppar och lite indisk specialmix av egen blandning. Till det en frasig fralla som jag plockade fram ur jobbarväskan. Nu skulle jag bara haft hårt bröd hemma också så hade det varit fulländat. Idag på jobbet var det en dam som längtade efter varm choklad och hårdmacka med ost på,oh vilken klassiker va! Jag som inte särskilt ofta äter ost kan få ett riktigt sug efter kryddost som jag älskade som barn,hade kunnat smaka nu kan jag lova!

Kryddost

(kumminost)

 

Kryddost är ett allmänt begrepp som i princip kan vara vilken kryddad ost som helst. Vad man dock i allmänhet avser är en grynpipig hårdost bl.a. kryddad med (spis-)kummin och som traditionellt äts till kräftor och andra skaldjur. Typisk sådan ost är t.ex. Wästgöta Kloster Krydd eller Boxholms Krydd

Kryddost

Kryddost

(kumminost)

 

Kryddost är ett allmänt begrepp som i princip kan vara vilken kryddad ost som helst. Vad man dock i allmänhet avser är en grynpipig hårdost bl.a. kryddad med (spis-)kummin och som traditionellt äts till kräftor och andra skaldjur. Typisk sådan ost är t.ex. Wästgöta Kloster Krydd eller Boxholms Krydd


Hej alla ni som fryser!

Så är jag då hemma igen efter en dags arbete. Måste säga att jag hade tur idag som fick bilschema så jag slapp gå eller cykla! Men jag känner mej ändå rätt stel och frusen så jag börjar fundera lite på att göra mej en soppa för värmens skull! Tänk vad många saker jag har att glädjas åt ändå i vinterkylan, har blivit tillfrågad om ett mycket spännande och lite tufft uppdrag av en arbetsgivare här i staden. Om det är möjligt att kombinera med mina nuvarande uppgifter så hoppar jag på direkt! Vilken tur jag har ,eller så är det så att om man jobbar hårt och visar sina framfötter så kan det hända att djungeltrumman går! Hur det än blir så kan jag njuta av tanken att bli tillfrågad! Ska plocka upp lite grejer som jag bara droppat innanför dörren de senaste dagarna och så ska jag packa upp ett spännande paket som kommit också! Nej glad och nöjd ska människan vara,allt går så mycket lättare då!


Heeej!

Nu trycker jag på startknappen för en hy jobbardag. 7-16 står det på schemat. Jag vet att det kommer att bli en bra dag för jag ska vara med och göra den till det. Tänker inte låta kyla och mörker slå ner mitt humör. Lika bra jag sticker direkt så får jag lite extra tid till morgonfika med kollergorna! Hej åhå på med leendet ochsätt fart nu !


Får leva utan sminkväskan ett tag nu!

Jag börjar nog känna att den här dagen lider mot sitt slut. Förresten lider vad är det för ord att använda i det här sammanhanget! En mycket bra dag för mej börjar ta slut. Ha träffat goda människor i vars sällskap jag trivs. Pratat med andra i telefon eller via sms och chat!. Jag har det oförskämt bra och det uppskattar jag verkligen! Tack snälla vännen som gav mej alla böcker. Har redan fått bekräftat att de kommer väl till pass dit vi tänkte! Råkade glömma få ner min sminkväska i min braatthapåroadtripbag idag när jag skulle hem,så nu gäller det att titta djupt i gömmorna och se vad jag har dubbelt av till imorgon. Suss på mej nu så ser jag er i morgon. Åter igen tack till alla som hjälpte mej att göra min dag!




Lätt som en plätt,öh pizza!

Ville bara visa hur man snabbt kan fixa till en lunchpizza. Den här är avsedd för en vegetarian och en köttätare. Den heter... äh...hum...e nä jag kommer inte på något bra namn jo kanske typ Ossian för det är dagens namnsdagsnamn!


 Ett pizza kit,jo jo,innehåller deg och tomat sås och instruktioner. Resten får man plocka ihop efter tycke och smak!



Här ser vi delar av fyllningen,köttätaren kommer att komplettera med bacon,köttfärsklumpar färska champinjoner och vitlök!



Här åker osten på och fördelas med varsam hand!



Så ,tjoff så åker den in i ugnen!



Puh,äntligen ute ur ugnen.Den höll på att få stanna där. Strax innan den var klar så öppnade jag luckan och kollade om det var dags! stängde luckan för att ge den några minuter till. När luckan sedan skulle öppnas igen så gick det inte. Spärren som ska hållas in hade lossnat och låst luckan helt. Det blev för en händig man att börja meccka. Efter en stund så gick vattnet och pizzan kunde plockas ut. Super god blev den. Men har man tid kan man ju lika gärna göra botten själv, men nu blev det så här!


Massor av mil och timmar senare!

Så,ville bara säga att jag är hemma i Enköping nu igen efter en vintrig och hal Roadtrip. Vill ge massor av credit till min resekamrat Felicia, Skoda Felicia. Hon sköter sej alltid så fint när vi är ute tillsammans.Aldrig nå gnäll eller annat.Hon liksom bara rullar på! Lite flytande emellanåt är allt som behövs. Nu ska jag ladda in bilder och kola lite på dom. vi hör för mer utbyte senare. Förresten måste bara få citera en underbar kvinna som befinner sej i en mycket speciell situation i livet. Så här sa hon när hon fick frågan om hur läget var! Jag har det så förbannat bra! Kanske inte så märkvärdiga ord för andra och jag vill inte gå in närmare på detaljer. Men om vi hade det tänket i vardagen så skulle mycket kännas lättare,och jag skulle verkligen vilja få receptet på hur man gör för att alltid vara så stark och positiv som den här kvinnan. Jag beundrar dej oändligt!


Allt väl go vänner?



Här kommer lite sol i den kalla morgonen att värma er med. Go ahead and make your day!


Sov nu så ni orkar i morron!

Nu är det dag för en stunds sova och så hoppas jag på massor av fotande i morron. Bara hoppas att vädret inte är allt för strängt mot oss. Fly on little wing!


RSS 2.0