Jobb

I natt har vi sovit på farmen. Väcktes kl sex och fikade och tog sen bilen därifrån till jobbet. Det var premiär tror jag, att utgå från farmen till jobbet. Kl ett slutar jag och då handlar jag något gott och åker sen tillbaka till vårt lilla paradis.


Mat

Nu är jag och köper thaimat till mej och Eddie. Vi äter hemma i solskenet.


Efter en heldag

Nu är jag hemma i Enköpingslyan igen. Var på jobbet kvart i sju i morse. Testade en annan avdelning i samma hus idag. Det gick jättebra och jag trivdes där med. Hoppas nu på timmar där med så jag snart kan leva lyxliv och bestämma mina arbetstider själv. Det går smidigt nu. När det passet var klart kl fyra var det dags för utbildning mellan kl fem och åtta. Trevligt det med. Nu landar jag i soffan med mina nya myslampor. Två stycken har jag.


En ledig dag

I morse vaknade jag här i Enköpingslyan där jag nu lägger mej igen. Däremellan har jag varit i Västerås hela dagen. Var och kollade in den nya jättebutiken EKO som öppnat på Erikslund. De säljer massor av allt. Jag handlade lite smågrejer och återvänder så småningom. Ett varv på shoppingcentret och Ikea. Köpte två st lampor till fönstret i vardagsrummet på Enköpingslyan. Jag var sugen på dem tidigare men tvekade då. Men nu gick det bra och jag är nöjd. Åkte till slut till lägenheten i Västerås och tillbringade dagen där med att tvätta bland annat. Nu är det dags att sova, dagen börjar mycket tidigt och blir lång, heldagsjobb och så utbildning på kvällen.


Regn och snö

Vädret ligger på minus hos mej. Lite för blött och kallt. Promenerade till Björkbacken och hälsade på Ulla på förmiddagen. Sedan blev det lunch hemma och en lugn stund i soffan. Jobbade mellan klockan tre och åtta. Sedan hem till soffan och virkningen igen. Nu är det sovdags och det känns bra.


Sovdags

Det har fortsatt att regna under kvällen med något kort uppehåll. Det ska tydligen bli mer i morgon. Ja det har varit en kall vår känns det som. Det har varit en riktigt myskväll här, jag har bakat fröknäcke och gjort en gryta på linser, potatis och sojastrips. Sedan i soffhörnet med en virkning.


Var på farmen

Fick Eddie som sällskap på en brunch macka på ett fik i Enköping. När han åkte vidare på jobbet så åkte jag till farmen några timmar. När regnet kom återvände jag till Enköpingslyan. I dag fick jag positivt besked om timvikariat i samma hus jag redan jobbar. Fick också tips om vem jag ska ringa för personlig assistent inom LSS. Det blir nog inkomst för full tid snart känns det som. Nu ska jag fixa vid spisen en stund


Godmorgon igen

Nu är det morgonfika för mej. Tvättstugan är bokad och första maskinen i. Idag blir det nog lunch med Eddie och sen får vi se. Jag behöver fixa en klädstång till garderoben så jag kan hänga i två våningar. Det börjar bli ordning på djupet i Enköpingslyan.


Helgen

Mycket roligheter som vanligt i helgen. Ett jobbpass på lördagkvällen hann jag också med. Farmen från fredag fram till lördagseftermiddagen. Enköpingslyan på lördagkvällen och sen till Frövi för att lasta bilen full med ett gammalt kök som hamnade på återbruket i Västerås. Sedan hem till Mimmi för födelsedagsfest. Vi myste på deras fina inglasade altan med tårta och gottis. Nu är jag tillbaka i Enköping och ordnar i garderoberna.

Här har jag flyttat en vallmo på farmen så den inte går under i altanbygget.


Hagel

Återbruket i Västerås. Det haglar rejält.


Vi bygger veranda

Start för något nytt.


Mimmis födelsedag igår

Igår firade vi Mimmi som fyllde år. En liten förfest då det stora kalaset blir på söndag. Vi åt i alla fall smörgåstårta och sedan jordgubbar och hallon till efterrätt. Allt detta i Västeråskvarten. På kvällen åkte jag hem till Enköpingslyan. I dag fredag är jag på farmen ute i skogen.


Nattläge

Nu när dygnet blivit nytt ska jag sova. En skön ledig dag med loppisar, farmen och hemmakväll. Så bra det funkar med det nya sättet att leva. Enköpingslyan är bra. I morgon fyller Mimmi år, storkalas på söndag men funderar på lite mys redan i morgon i Västerås


Chiapudding med hallon.

Äntligen börjar jag hitta mina nya vanor i Enköping. Framförallt när det gäller matvanor. Har längtat efter chiapudding men det har inte blivit av att göra någon. Men nu så.


Ledig

Har vaknat utsövd och ätit frukost. Ligger nu här och latar mej och planerar dagen. En loppisvända ska jag ta, men åt vilket håll? Tänkte lägga upp en rutt och hamna på farmen tillslut. Om en stund ska jag i alla fall släppa ut pelargonerna i solen. Det blir nog en fin dag idag.


Pelargoner

Nu har jag fixat några pelargoner igen. Har inte haft några på några år nu. De får tillsvidare vara i Enköpingslyan så får vi se sen. De kan ju stå ute när det är varmgrader på dagarna på vår lilla uteplats. Håller också på att måla om badrumsskåpet vitt med Chalk paint. På plats... Nu ska jag hämta tvätten i tvättstugan.


Chili och sesamsås

Köpte en variant av chilisås jag inte sett förut. Äter den just nu till kyckling, stekt potatis och ägg. En bra smakupplevelse med denna på.


Påsken

Det har varit en jättehärlig påsk med utflykter, jobb och umgänge. Vi har hunnit sova en natt på farmen också. Annars har det varit Enköpingslyan som sovställe. Men även Västerås har fått påhälsning under helgen. Ikväll har jag jobbat och imorgon börjar jag åtta på morgonen. Sen får vädret bestämma vad jag gör efteråt.


På farmen

Trots allt är det ett bra jobbarväder på farmen idag. Jag fixar med en slänten som ska rensas upp. Började förra våren men det finns så många ställen som behöver vård här.

Kratttorna håller inte för min behandling, i alla fall inte skaften. Blir Inge blåkulla i år med den här utrustningen. Nu lite paus i köket som har blivit gott varmt nu.


Enköpingslyan

Nu har jag flyttat mer grejer hit. Framförallt kläder. Nu gäller det att få allt på plats också. Kläder ska hänga, allihop helst.

Nytt vinglas och söta vin tetror.

Påskpyssel och jordgubbar.


Västerås

Håller på och packar och färdigställer för att åka till Enköping och eventuellt till farmen. Det gäller att ha ordning på allt som ska åt alla olika håll. Och så få det på plats på sitt ställe också. Nu ska jag snygga till mej lite med ett bad innan jag åker.


I Västerås en stund

Är just nu i Västerås och tvättar i den fina tvättstugan. Stor skillnad mot Enköping synd nog. I morse började jag jobba kl sju, slutade kl tolv så det gick undan. Sedan dess har jag shoppat på Erikslund. Mera grejer behövs tydligen. Ja sliten och släng och köp nytt på loppis.


Tisdag

Började denna dag med att umgås med Ulla. Vid lunchtid var jag hem en stund och så till jobbet kl tre. Nu ska jag sova för att köra ett pass kl sju i morgot.


Om dagen idag

Shoppade lite smått jag behövde på hm idag.

Har hunnit med ett jobbpass också, och sen jag kom hem har det bara varit soffhörnan med filtvirkning.


Lagat mat

Premiär för mej att laga mat i Enköpingslyan. I fredags hade jag haft tillgång hit i en vecka men inte hunnit använda spisen. Vad har jag ätit? Idag blev det Quinoa med tonfisk, tomat och kryddor. En promenad ut för att köpa olivolja och grönsaker i orientaliska butiken på Kungsgatan blev det först. I dag regnar det i Enköping men jag ska jobba ikväll så det går bra.


Chalk paint

Bordet börjar bli klart, behöver ett tunt lager färg till, sen så! En stor urna är under behandling också.


Chalk paint

I morse började jag som jag nämnde i förra inlägget att börja måla ytterligare ett bord. Det tredje jag plockat från Farmen. En guldgruva att plocka i från. Ett tips angående att spara krita färg är att för vars den i kylskåpet. Nu menar jag egengjord Chalk paint. Om man använt gipspulver som jag gör för tillfället så kan den inte brinna så lätt om den står svalt. Bara att ta ut den och låta färgen bli rumstempererad, röra om och måla.

Nu börjar förvandlingen.


Jenny fyller år

Idag har vi firat Jennys 30-års dag. Ett mysigt och avslappnat firande med familjen. Vi som umgicks var både vi från Jennys sida och hennes blivande mans sida. Nu har vi träffats alla tillsammans och det var jättemysigt. Sån tur att ens barn omger sig med goda människor. Innan kalaset var vi hos Mimmi och lastade bilen full med möbler och saker till Enköpingslyan. Snabbt iväg till jobbet för mej sen vid halv fem för att jobba ett pass på bästa stället. Nu är jag i lyan och ställer möbler där jag vill ha dem. I morse började jag måla ännu ett bord med krita färg. Plockade bordet från övervåningen på farmen. Visar läget i ett nytt inlägg.


På jobbet

Ikväll jobbar jag till halv tio. Sedan hem till Enköpingslyan. I morgon blir det 30 års kalas hos Jenny. Sedan ett kvällspass igen på jobbet.


Farmen idag

Vi tog en tur till farmen för att fika och hämta möbler.

Ett träd hade fallit ner på vägen, mina lökar är på gång. Senaste nytt från Farmen.


Vattenkanna

Hittade en cool vattenkanna i vitt porslin på loppis för en tjuga. Nu ska jag vattna mina blommor med den. Sedan går jag ut för att luncha med Katarina i solskenet.


Chalk paint

Målade ju friskt i går kväll i Enköpingslyan. Bordet är nu färdigt och skivan vaxad. Nu ska den torka innan jag kan ställa något ovanpå. Fler projekt är under färdigställande.


Tvättstugan i Enköping

Inte samma skick och kapacitet men funkar ju. Kommer att stortvätta i Västerås. En maskin mot tre gör lite på tidsaspekten.


Torsdag.

Jobbat till kl ett och så ett besök hos Ulla. Vi fikade och pratade tills det var dags för mej att inviga tvättstugan i Enköpingslyan. Passade på att gå på loppis i centrum . Det tar bara någon minut dit för mej. Jag bor ju i centrum. Nu äter jag Fajita bransch. Starka grejer det.


Hemma i enköpingslyan

Jobbade mitt dubbelpass utan stress. Hade det varit på mitt förra ställe så hade jag varit däckad nu. Jag trivs med det nya livet och allt som hör därtill. I morgon kör jag ett kort pass. Börjar kl åtta och går hem kl ett. Planerar att umgås med Ulla efter det. Japp det blir bra det.


Mellan två pass

Är hemma och lunchar några timmar mellan två pass som jag frivilligt tagit på mej. Äter thai mat från igår som Eddie hade med sig när han kom förbi. Sedan ska jag testa lite färger och äta vegan Nice Cream med blåbär och lakrits


Målar igen

Hemma igen efter jobbet. Fixar och grejar för fullt.


Chalk paint

Varv ett med vitt på det röda. Första varvet kan ju skrämma en om man inte vet bättre. Som Annie Sloan säger om sin färg: det behövs ett och ett halvt varv för att det ska täcka. Nu har jag det halva varvet kvar.


Chalk paint

Nu blandas det färg i Enköpingslyan, Marmorbordet ska få lite färg på benen. Vitt hade jag tänkt. Med den fantastiska kritade ytan.

Nu ska vi se om färgen börjar få rätt konsistens. I dag börjar jag jobba kl elva så då blir det nog klart ikväll. Jobbar ju bara till kl fem.


Soffan

Nu är den på plats i Enköpingslyan den nya soffan. Vet ni vad, köpte fyra olika klädslar till den. En grå, en mörkgrå, en röd och en blå. Vem kunde tro att jag skulle köpa en blå klädsel till en soffa! Soffan heter Stocksund och kallas för 3,5 sitsig. En extra lång rackare alltså! Och vi satte på den blå klädseln, kungligt blå vill jag kalla den. Mycket annorlunda faktiskt, i alla fall för mej. Men det ger inspiration till att fixa nya grejer som passar till.Om jag byter klädsel en gång om året så blir det ny soffa i fyra år framåt. Vilken lyx.


Inreder för fullt

Blev så uppfylld av att shoppa soffa så jag glömde handla lite på Ikea. Det får jag fixa senare nån dag. Här just släpat in massa grejer som jag håller på att packa upp. Både nytt och gammalt och gammalt som ska bli nytt. Blommorna från Västerås är här. Köpte och så lite grejer på loppis som ska förvandlas med färg mm .

Dessa prylar visar jag upp när de är klara.Bordet i köket har en äkta marmorskiva men ska bli av med de röda benen inom kort.

I sov och vardagsrummet händer det grejer nu, men det bruna bordet ska också förändras. Nu kaffe å väntan på att få åka och hämta soffan.


Ny soffa

Skulle kolla lite på Ikea och fick syn på en kanonsoffa till ett superpris. Nu har jag beställt en med två olika klädslar. En av färgerna trodde jag aldrig jag skulle ha i mitt hem. Visar ikväll för den åker på först. Nu lite lunch, sen loppis och vidare till Enköping för att vänta på transportbilar till soffan.


Bara vila

Ingenting annat än vila hittills denna dag. Snuvan gjorde mej mätt och orkeslös. Lika bra att kapitulera inför det och bara vila. Skönt faktiskt. Snart tar jag några Ipren och åker till jobbet.


Morgonstund i nya lyan

Tråkigt men sånt,antingen förkylning eller allergi. Mår som en snorboll. Tur att jag jobbar kväll i dag så jag får vila. Solen verkar i alla fall vara på gång utanför fönstret. Nu ska jag planera var jag ska bo de närmaste dagarna.


Lördagkväll

Nu ligger jag i sängen i Enköpings lyan. Här jobbat mellan kl 3 och halv tio. Varit på farmen och hämtat grejer och haft några besök här på inspektion. Nu är jag mycket trött.


RSS 2.0