Betong igen!

En betongängel på tork! Stor och rejäl är den. 23 x 20 cm typ!
Ytterligare en STOR ljusbricka. Formen är liksom tolvkantig,så den är inte helt rund som synes. Det bästa av allt är de gröna och rosa värmeljusmallarna jag har hittat. Det är en fempack med typ värmeljus i dessa plastbehållare för en tia. Ljusen som jag plockar ur är jättedåliga,vill knappt brinna alls så det är inget jag rekommenderar att köpa annat än om man vill ha plastformen till gjutning. Jag har fixat dem med att lägga i grus och tejpa för så de står stadigt medan betongen torkar.När jag behandlat dem noga med matolja på utsidan så gick det med stor försiktighet att få loss dem hela när betongen stelnat så de går att använda fler gånger. Då blir det också ekonomi i det hela! Dessa ljusbrickor säljer jag för 80 kr styck.
Det här är det första exemplaret. Hålen sitter ju inte lika placerade på dem,det är ju det som gör dem så unika,dessutom är de Real handmade by Cheva!
Så här ser ju de små för 60 kr ut!

Eddie och moppen!

Här är Eddies moppe som han renoverat under vintern. Nu är han ju också stolt ägare till ett moppekörkort,så det är bara att åka!
 
Morsan kostade på en ny fin hjälm för säkerhets skull. Den gamla ansågs som töntig dessutom!
På med munderingen bara!
Startklar!
 
Full fart framåt!

Mysställe!

Salladsskålen och tillbehör på studsmattan. Nu ska vi äta!
Om man tittar lite uppåt vänster från den position jag hade på mattan så ser man rakt in i skogen. Häromdagen när jag låg här och lurade kom en koltrast och satte sig alldeles nära mig och sjöng så vackert för mej!
 
Fler exempel på hur det kan se ut om man ligger på studsmattan och fotar!

Igår var det fredagsmys

Fredagskväll! Efter jobbet och diverse ärenden så blev det mys på altan. Pizzasallad gjord på färsk vitkål,grillade champinjoner och grillad kyckling för de som ville. Lite vitt vin blev det till. God färdk basilika från den egna köksträdgården.
Om man lade sig på studsmattan och tittade mot huset så fick man den här vyn i motljuset.
Den här utsikten fick man om man valde att mysa på bänken på altan bland alla kuddarna! vilken fin och mysig sommarkväll vi hade min vän och jag!

Lite hit och dit!

 
Igår visade jag en bild som jag tog från min morgonfikaplats i trädgården. Om man vrider på huvudet åt andra hållet när man sitter där så ser det ut så här!
Går man uppför trappen så står massa pelargoner på räcket som är på gång att slå ut i blom!
Efter fikat i morse blev det en tur med bilen! Umgicks och shoppade med Eddie och Mimmi. Jag hann också till banken för att aktivera mitt kort så jag äntligen kan handla på nätet direkt. Har beställt en silikonform via Ali Express i kina,så nu går jag i väntans tider för att se om jag lyckades med alla siffror och grejer. Lite lättare att handla i Sverige men det brukar ju funka för Mimmi så det måste väl gå! En sån form som nedan var det och den är ordentligt stor också! Kanske jag ska ta hem några extra och sälja vidare, för det är inte lätt att få tag på dessa till bra priser i Sverige och de är ju nästan omöjliga att slita ut också.
Detta shoppade jag till betongen idag i Västerås. Dessa grejer skall strax få jobba men först en powerwalk,för det var några dagar sen nu!
De gula plast grejerna är perfekta som hål för värmeljus. Synd nog är de bara engångs för de flesta går sönder när man ska ta loss dom ur gjutningen. Som tur är kostar de 10 kr för fem och då sitter det ett användbart ljus i varje också så det är övekomligt tycker jag! Annars är det ett krux och klurande att få tag på bra mallar om man designar egna grejer. Annat är det med den färdiga änglaformen. Bara att blanda massan och hälla i. Enklare kan det inte bli!
 
 

Dagstur till Stockholm!

 
Den här vyn beundrade jag från frukostbordet i trädgården i morse. Strax efter jag tagit den bar det av till stationen för att hoppa på tåget till Stockholm. Jag och Marie hade bestämt oss för en tur dit och skulle ses på tåget. Många fler än vi hade kommit på samma sak så vi såg inte varandra förrän vi var framme på centralen. Vi fikade shoppade och åt god mat. Pratade och umgicks och hade en mycket trevlig dag!
 
Hemma igen plockade jag ur min senaste gjutning och den blev mycket lyckad!
 
Finfin blev den! Plats för fyra värmeljus och två större och så mosaik. Detta är en beställning så jag hoppas den skall passa beställaren!
 
 
Dessa två blomster är också en beställning och skall nu dekoreras som Linda har önskat. Återkommer med ett foto på hur det blev när de är klara!

Midsommarhelgen över!

Tja nu börjar det bli kväller! Idag har jag hunnit jobba från sju till fyra. Varit till Västerås och och sprungit på köpcenter och handlat lite. När jag kom hem blev det till att gjuta lite prylar. Ett nöje jag inte alls hunnit med den här helgen! Nu sitter jag här med en kall öl och en påse såna här!
Jag gillade dem skarpt, krispiga och helt ofriterade. Fler påsar blir det vid tillfälle!

Födelsedagskalaset!

Full fart direkt efter jobbet. Raka spåret hem för att hämta presenten till far min,plocka upp Eddie och Kusin Robban å så vidare till Surahammar. Där mötte vi upp resten av gänget, Uffe,Jenny och Martin.Kaffet var klart och så blev fika med tårta direkt!
 
Slurp så var det tomt i koppar och på fat. Lite snicksnack om allt det vanligaoch så ner i det allra heligaste för lite motorsnack!
Här skall det förevisas både det ena och det andra!
Allt gås igenom i detalj!
 
Eddie och Mimmi diskuterar musik!
 
Efter Surahammar blev det en sväng till Hallstahammar för att hämta lite material till betongprylarna. Tack för det!
Resan avslutades på MAX i Västerås innan vi lämnade av Mimmi som skulle jobba natt och vi andra for var och en till sitt. I morgon är det sista jobbardagen för den här helgen så nu behöver jag vila om jag ska orka upp kl sex i morgon bitti!
 

kalas!

Så fort jag slutat jobbet idag bär det av på födelsedagsfest med de nära och kära! Det ser jag fram emot och berättar mer senare!

Midsommarflicka!

 
Här har vi en riktig midsommarprinsessa tycker jag. Det är ju vårans Mimmi ju!

Midsommarafton!

 
En bild från gårdagkvällens mys. Här serverades det makrill och kokt färskpotatis med en kall öl för trötta jobbarkillar och tjejer.
 
 
En sån fin sommarkväll det var.
Idag har det arbetats igen under dagen. Nu har grillen gått igång på altan så det blir mys där igen snart! Härligt!

Kväller på altan

Dags att avsluta dagen i lugn och ro på altan med tända ljus och lite gottis

Igår

Efter jobbet igår fick jag besök av Jenny och Eddie. Vi åt grillad kyckling och glass på altan. Trevligt! När de åkte var det dags för kvällspromenad i Enköpings parker igen tillsammans med Mr Indiana Jones. Det var så mysigt ute,folk tog sig en öl och lyssnade på musik på både Klara Hall och vid hamnen. Nu ska jag ge mej ut bland alla andra midsommar handlande människor i lilla Enköping. Jag ska köpa en säck betong och ev ett sexpack folköl. För här i huset är det jobb som gäller hela midsommaren!

vad bra

Ny app på blogg.se vad bra. Nu blir det hela mycket enklare!

Mera utflykt!



Det gamla ödehuset i sommarskrud!



Fika paus i Torstuna!



Ett ödehus kan man tro,men så var det inte. Tydligen bor en liten gumma här!




De överginva ladugårdarna!

Ändå har jag hunnit gjuta två omgångar betong sen hemkomsten! Nu ska jag bara ut och kolla in dem innan jag hoppar i bädden!

Igår



Här kom experimentet ut ur sin form. Jag blev nöjd med resultatet i alla fall så fler är på gång.



På promenad runt och i Enkping med Indiana Jones igårkväii! Här är det vätske och kanelbullepaus vid hamnen! Fler var sugna på bulle!



Här kommer en passagerarbåt som hämtar och lämnar folk!



Munksundskällan.



En båt som nog blir kvar på land i år!



En vy från Dyarna vid Gröngarn!

Klot

Lampglob
En sån här lampglob i plast ska jag snoka upp. De finns nya på biltema för 30 kronor. Det är ju onödigt dyrt eftersom jag bara kan använda den en gång till att gjuta i. Jag ska nämligen gjuta en dörrstopp till en vän och då tänkte jag mej ett klot modell halvstor och som ska kunna stå. Då är ju en sån här perfekt. Men som sagt för att få ut klotet måste jag ju ha sönder formen. Bara att hålla utkik på nästa loppisvända!

Nya ideér testas!



Dekorerat några fler hjärtan idag bl a det här som fick rosa pärlor. Lite lagom soft!



Här har jag fäst fast två tulpaner på varsitt grillspett. Funkar kalas! Nu vidare med testet att gjuta fast blommorna i en vas, Provar med en först!



Bild från det innersta rummet i betongfabriken,det allra heligaste. Nu står den där på tork,och fungerar det här bra så blir det en större vas med tre tulpaner på olika höjder nästa gång. Väntar ivrigt på att få ta loss den!



Här testar jag att gjuta fast grillspetten i blomman genom att böja dem i själva "kroken" man håller i när man grillar. Det verkar funka bra!



Här är en annan variant av blomstjälk. En sån där gäng grej vad det nu heter. Den är lite tyngre men jag håller på och löser hur jag ska fästa den mot blomman. Har ju gjutit fast ståltråd  på baksidan av blommorna men den var lite för grov den jag använde först så det var svårt att hantera den. Nu använder jag en tunnare så då går det nog bättre. Kommer att bli finfina blombuketter av det här till slut,det känner jag på mej i min betonghjärna!

Kungsör igen!



Efter att ha hämtat en nyservad och åtgärdad Skoda så blev det en latte och fralla i Kungsör där solen lyste förfullt tillskillnad mot här. En sväng in på Bahaus hann vi med i Västerås på vägen dit också. Eftersom vädret var dåligt så var det många som spenderade sin söndag därinne. Det märktes på den stressade personalen som inte riktigt kunde ge nån vidare service!

Lite nyttiga bra att ha grejer hann jag handla på Dollarstore innan de stängde,och så vidare för att köpa potatis som nu kokar och som skall avnjutas till sill! Tjuvstartar med midsommarmaten lite!

Fyra st såna här grillspett i metall köpte jag för 10 kr på Willys. De kommer att funka utmärkt som stjälkar till mina betongblommor. Har även ett annat alternativ som jag köpte idag och som skall testas. Huvudet är fullt av betongtänk!

Söndagförmiddag!

Det är knappt så man vill säga det men det regnar igen, vad tråkigt,alla fina blommor blir ju dränkta därute i sina krukor. Men jag ska i alla fall våga mej ut en sväng till garaget och pyssla lite med gårdagens gjutningar och kanse dessutom få till något nytt. Det gäller att bygga upp ett lager nu för i vinter blir det jobbigare att hålla på så man trots allt behöver vara utomhus,i alla fall när man blandar betongen! Jag tar med mej kaffe och musik ut så blir det riktigt mysigt när det nu måste regna utanför!


Bilen klar!

Nu har solen återkommit till Enköping,annars har det regnat mest hela dagen här. I alla fall så fick jag besked om att bilen är färdigfixad så nu kan jag ombesikta i veckan. Kalasbra! Nu ska den bara hämtas i Kungsör också!

http://www.aliexpress.com/product-fm/560001992-1pcs-Big-Love-Mold-Food-Grade-Silicone-Cake-Mold-Muffin-Cupcake-Pan-wholesalers.html

Här är en länk till Aliexpress där jag tänker köpa lite nya gjutformar så fort mitt nya kort kommit. Den här formen jag länkat till är stor, 29x25 cm. Massor av annat kul att köpa finns det hos Ali. Titta in och handla vet ja!

Betongkatt!

Vaknade med ett huvud fullt av planer för en ledig dag,men regnet satte stopp för det mesta. Man vill liksom inte ta sej i kragen och komma igång utan det är skönare att bara softa runt hemma och småpyssla. Jag passade på att sätta mej i kö till telefonbanken för att ändra förutsättningarna för mitt bankkort så jag lätt kan beställa från utlandet via nätet. Tänkte visa lite bilder på mina planer senare.

Har varit ute i betongverkstan och gjutit lite. Jag har ett litet dilemma med några former som har fula stämplar på insidan så de syns på den färdiga grejen. Betong har ju förmågan att krypa in i minsta skrymsle så t om tejpen som jag satte ovanpå texten syns i gjutningen.



Eftersom det ändå inte går att dölja texten utan att det blir något märke så får jag ändra taktik och utnyttja det hela istället. Jag får hitta på ett snyggt mönster och lägga ner i gjutformen så kissekatten får en ingjuten dekoration som ser bra ut på kroppen istället.
Den här formen och dessutom en hund finns att köpa på Lekia om någon är intresserad. Katten har dessutom ett annat problem som jag måste lösa. Den kan inte stå för egen maskin utan behöver ett stöd. Bästa sättet är nog att gjuta fast den i en platta som man sen även kan dekorera.

Ja detta är en bra dag för att klura ut massa lösningar och jobba på ny betong ideér.

Det där ljudet när man får punka....



Ev vanlig väg i Sverige i sommartid. Närmare bestämt strax utanför Kungsör från Köpingshållet.



Här vrider jag på huvudet åt vänster å då ser det ut så här därifrån jag sitter och väntar. Ganska snyggt det med!



Här är anledningen till att jag sitter efter vägkanten och väntar. Det blev punka på vänster framhjul medan jag var på väg till Kungsör för att få bilen fixad till ombesiktningen. Bl a fick jag påpekande på att däcken var dåliga och att det fanns torrsprickor i dem och det hade besikningsmannen alldeles rätt i. När jag om någon dag hämtar Skodan igen så har den en bytt bromsledning,en ny spindelled och fyra bra sommardäck! Tur att jag hade reservdäck med mej när detta hände. Dock fanns ingen domkraft. Men jag ringde bara vännen Robban så kom han med en så vi kunde byta däcket och jag kunde ta mej vidare till stället där bilen ska fixas. Skjuts hem till Enköping och en god pizza på vägen hem och så kom kvällen! Nu är jag fint trött för en arbetsdag har jag ju faktiskt också hunnit med!

Heart of stone





Senaste två tillskotten i kollektionen. Ändå har jag i alla fall hunnit stryka högen med tvätt som har legat på köksstolen i flera dagar. Nu ska jag ut och flytta in träsoffan i garaget så den snarast får bli inoljad så den hinner användas innan sommaren är slut!

Betongparadis!



En värmeljuslykta med ett hjärta av glas. Härlig kontrast mellan glas och betong är min åsikt!




En liten hållare där man kan sätta komihåg lappar eller lämna söta meddelanden till nån man tycker om eller så!



Ett brutalt kärlekshjärta. Mycket tjong i detta när man ser det live kan jag lova.





Idag har jag passat på att städa och ordna om lite i garaget för att det ska gå lättare att jobba med betongen. Kul om betongfabriken är lite snygg också! För nu har jag att pyssla med,vad sägs om beställningar på dörrstopp,en special utomhuslykta,en häst och dessutom ett önskemål om en flodhäst! Riktigt kul har jag med detta! Tur att jag varit ledig idag så jag kunde ligga och dra mej och klura lite på  alla uppdrag!

Hej där!



Fikastund på Bressekrog på onsdagskvällen i solen! Varmt och skönt!



Här är studentnallen på G!



Studentnallen färdig för leverans! En nöjd köpare och säljare möttes över en kopp fika på min altan ikväll!

Jordgubb & Lakrits



Lite vackra blommor från en av de små fina parkerna i Enköping.

Just nu har jag en liten rast,men annars pågår jobbardagen. Stannade på ICA och köpte några frasiga frallor till kaffet,oh vad gott! Köpte en av de här också!



Lakrits jordgubb blev det! Jag gillade den som bara sjutton. Under sommaren ska jag nog testa de andra också när andan faller på! Nu till kaffet och sen mera jobb!

Ledig måndag!



En snygging från Gröönsö slott där jag var på besök idag!
Dagen har bestått av en del ilika utflykter eftersom jag var ledig idag. Vädret var ganska okej men en del regnskurar störde den annars perfekta dagen.

Pyssel å betongknåp!

När man har jobbat helg så brukar det vara svårt att hålla ordning på dagarna,det mesta känns ju som en vanlig vardag på jobbet. För många finns det ingen skillnad på vardag och helg. Det rullar på i samma spår och med samma vanor. Men det är ialla fall söndag idag. Sen jag kom hem har jag hunnit gjuta en del ny betong och dekorerat lite som legat på tork.



En lite mer romantisk variant av hjärtat med rosa stenar och guldtråd.



Här är studentnallen på gång. Formen med de fastgjutna blommorna är precis urtagen ur sin form. Nu ska den få torka . Nallen kommer att stå lös ovanpå med en HUGS&KISSES dekoration på bröstet. Kanske kommer det dit en hållare där man kan sätta ett litet grattiskort också men det får vi se vad köparen tycker. Jag tycker den blir jättesöt faktiskt!

Fredag & Lördag!

Igår,fredag var det en fullmatad jobbardag. Det blev 7-22 i ett sträck med undantag en nån timmes rast. Därför hann jag inte uppdatera något här. Efter det var jag till Västerås en tur fram och tillbaka. Fulla studenter trängde sig i Donkenkön så man tröttnade! Jag var rätt mör då kan man säga och dessutom skulle jag börja jobba idag igen kl 7 på morgonen.



Min avkoppling efter jobbet idag. Målade färdigt en del krukor som stått och väntat. Inhandlade för en billig penning på loppisar under vintern och våren! Snygga blir dom!



Pyntat några fler hjärtan!



Nygjuten blomma på blompinne. Det hela är lite för tungt för att funka så nu ska jag försöka få tag på tunna armeringsjärn att fästa dem på!



Så här ser det ut på baksidan. Jag har gjutit fast ståltråd att fästa skaften med!



Det finns en tulpan också. Ca 6x7 cm stora

Från dagen!



Jäkla blek bild,i verkligheten är min gräsmatta riktigt grön och saftig. Egentligen borde jag inte visa såna här dåliga bilder ,men nu blir det så i alla fall. Tänkte berätta att jag håller på och fixar med en liten plantering,högst upp i bilden till höger kan man se att det sticker upp en pinne. det skall bli ett stöd till klängrosen som finns där bl a.



Här hänger det sista utav tvätten på tork.Gräsmattan kommer lite mer till sin rätt på den här bilden. Jag är riktigt nöjd med att jag klippte den i tid innan den fick hockeyfrilla den här gången. Nu är den riktigt snagg kan man säga!

Ledig,men bara från jobbet!

Men vilken fullmatad dag jag haft. Ledig från jobbet och började med sovmorgon till ungefär kl tio. Sen blev det full fart på mej med morgonfika,gräsklippning och allmänt fixande i trädgården. Ren och underbar avkoppling. Samtidigt lyckades jag köra tre maskiner tvätt och hänga dem ute. På eftermiddagen blev det några olika loppisar i Västeråstrakten. Fynda bra tycker jag! Även Biltema,Nisses och Eriukslunds shoppingcenter hann få besök av mej! Sedan hem igen och ännu mera gräsklippning,trädgårdsarbete och betonggjutning.

Kakform, silikon

En sån här silikonform köpte jag på Biltema. Inte tänker jag använda den till att baka i som ni kanske förstår. Fick en idé för den som jag just nu provar,vi får om någon dag se hur det funkar!

Min viktiga trädgård!



Jag har en spåkula i min trädgårgd på ett mysigt ställe. Tittade vad den visade mej idag,en blomma,kanske ingen större överraskning egentligen,för blommor är ju ett stort intresse även det. Den lilla mysiga spåkulan köpte jag på en loppis riktigt billigt. Den passar så fint i min trädgård tycker jag!


 I en annan del av trädgården finns det här lilla landet. Där är massor av ringblommor på väg upp. Självsådda. De senaste två åren har jag haft ringblommor där som jag planterat,olika sorter! I våras grävde jag om jorden och lät den vara och så växte det bara! Nu är det bara att vattna som jag kan göra, visserligen har naturen skött det med med den senaste tidens regnande. Alltså en helt självgående blomrabatt!

Känner mej lätt!



Kafferast ute vid grindstolpen. Gott och värmande en sån här dag när vädret inte riktrigt kan bestämma sig för hur det ska vara. jo jag har fixat till pelargonkrukan bättre så det inte ser så slarvigt ut med streckkoden synlig.

Lite nytt på betonghyllan.



Nallarna har fått en annan sorts budskap,tror det finns en kvar från den förra Peace,Love och Harmony serien. Den här gången är det I LOVE YOU eller HUGS & KISSES som gäller.



Heart of stone är en serie jag också just satt igång. Ett liknande hjärta men med några fina rödrosa pärlor på bandet också är redan ute i världen och gör sitt jobb.

Hjärtat är ca 9x8 cm.



Betongens kungar kallar jag dessa söta smilisar. Döpta efter en textrad från låten Barn av vår tid av nationalteatern.

Som jag skrev i rubriken så känner jag mej lätt idag. Det beror nog mest på att jag lyckades sälja Chrysler rackarn igår kväll och fick en slant att lägga i madrassen istället. Det där har varit en börda länge och inget roligt alls. annars har min jobbardag varit super bra och trevlig.



Det här kom med hem idag,likaså en säck betong till och även möbeltassar att sätta under betongföremålen blev inköpta.




Hå håja ja!

Hujedamej vilken händelserik dag. En bil besiktad och en såld. Betong såld och betong gjuten! Jag har ju knappt hunnit äta,herregud vad tiden går fort när man har roligt! Kalas,när man sätter fart och ger sej fan på saker så funkar det ju!

 Hej då chryslern,det var kul så länge det varade.

Till salu!

Här går det undan saker och ting. Nu står Skodan därute tvättad både på in och utsidan,dammsugen och fejad. Småfel fixade och imorgon är det besiktning. Visst finns det några saker som inte är helt hundra med den men det ska nog gå bra hoppas jag. När jag ändå var i farten så hämtade jag ut en skruv jag beställt som legat och väntat på utlämningsstället bara för att det var tråkigt att hämta en plastskruv. Äntligen har jag satt ut en annons på min Chrysler Voyager på blocket. Men när jag skulle betala annonsen via telefon så var Hotmail avstängt tillfälligt. Det är ju där instruktionerna finns som jag behöver.



Säljer billigt!

En bra måndag!

Vad trevligt,jag har haft betong besök här efter jobbet. Så nu har en del av mina alster spritt sej till Dalarna. Vi hann i alla fall få en pratstund och jag blev uppdaterad en del på vad som hänt sen sist. Sedan har jag hunnit gjuta en omgång till,nallarna och katterna har blivit så populära att de tagit slut,kul värre det här. Medan jag var i garaget,eller förlåt gjuteriet så kokade färskpotatisen på spisen. Perfekt timing! Nu bär det av en sväng ut på gården för jag har vissa förberedelser ang. skodan inför morgondagen att göra! Bye!



Hej då nallen!

Tiden lider



En variant på den med röda utstansade blommor. Den här fick några silverpärlor inblandade också!



Det svarta som ligger i botten är såklart sand för att få 100% rak yta för ljusen att stå på

Nu släpper jag betong tankarna för idag och kopplar av en stund. Jag har ju haft sovmorgon sen i onsdags eftersom jag stoppade in två kvällspass i schemat istället för dagtid. Å så har ju helgen varit ledig,så det ska bli skönt att köra igång i morgon. Känner mig faktiskt riktigt utvilad fast jag varit aktiv och gjort mycket.

Betong pling plong!

Sedan regnet kom så har jag ägnat mej år städning och handling. Städat både inne och på altan. Plockat ur några betongrejer ur sina formar som kommer att bli skojiga att ta itu med.



Det stora hjärtat ska dekoreras med text smycken,smilisen ska putsas till runt kanterna och sen får den vara som den är. Ligga och lysa upp tillvaron i en blomplantering eller på något annat ställe där den kan pigga upp! Det lilla hjärtat skall jag hitta en stomme för och sen ska de bli kylskåpsmagneter tror jag!



Ett turkos ljusfat eller bara ett fat för småsaker. Blev ju fint också tycker jag!
Strax far jag ut en kort tur för att hämta hem en katt och en nalle till en vän. Snart tillbaka!

Inifrån betongbunkern

En liten tjuvtitt på vad jag håller på med inne i min betongbunker. Det är ju hur hemtrevligt som helst att vara där och pyssla med betongen. Huvudsaken man har bra ventilation eller är utomhus när man rör ihop själva smeten. Sen är det viktigt med ett rakt och slätt underlagg för grejerna att stå på medans de brinner ihop och det har jag ju där på arbetsbänken!



De stora hjärtana och smilisarna är nya grejer,annars gjuts det mer av det gamla också!



En test för att se om formen passade till innehållet,inte riktigt hundra nöjd,kanske skulle den svarta hållaren vara något längre ner i betongen, vi får se när den stelnat oach alla tillbehör kommit på plats!



Titta vad smultronen trivs mellan garageväggen och bergshällen,snart får man skörda fast man inte sått!

Kallastart på Juni

Fortfarande alldeles för kallt inne,så det är lika bra att gå ut i trädgården och garaget och jobba sej varm. Det finns ju massor att göra så det är bara att välja. Har en del plantor som behöver komma i jord så det kanske kan vara nåt att starta med så länge det håller uppe! På med gummistövlarna bara!

IKEA Kollektion blå

Den 1:a juni ,igår alltså släpptes IKEAS kolektion blå. I begränsad upplaga. Spanade in den på IKEA Västerås idag. Ganska kul då den är ordentligt blingig till skillnad mot vad IKEA oftast står för!



        

Spännande tycker jag, inte för att jag har något blått i min inredning,men jag gillar stilen,och kanske man utvecklar det hela så småningom i fler färger. Känns som stilen ligger i tiden!

En annan lattjo grej frå IKEA rundan idag är den här


Ps 2012 kollektionen. Det är faktiskt en golvlampa,lånar en bild från nätet för att visa hur den tar sig ut i miljö. Idag kanske jag inte skulle köpa den till mitt hem precis,men som barn hade jag älskat den. Den ser ut som en balettklänning!



Allt annat än anspråkkslös,det stämmer verkligen på den här lampan!


En liten tur


IKEA:s dörrmatta Halsted. Passar alldeles utmärkt innanför min toalettdörr. 19 kronor.


IKEA:s underlakan Vila i satinvävd bomull. Färg purpur. Extra brett 240 x 260 cm.

Vad passar väl bättre en regning lördag än att gå på IKEA med Marie. Detta var vad jag köpte plus några vita blockljus. Ikväll är det ett måste med ljus hemma hos mej. Det är riktigt kallt härinne eftersom jag dragit ner värmen ordentligt efter värmeböljan som varit. Nu har jag tjocka raggsockor på och tänker strax dricka te i den stora Buddha koppen för att värma mej. Förresten efter IKEA var vi på Kalle på Spången och åt grillad baguette och drack en som vanligt underbar latte där. Vi hann också fixa till Maries lilla uteplats med hennes nyinköpta utemöbler innan jag begav mej av hemåt i regnet. Mysigt när man ser regnet inifrån och hör det slå mot rutan,men hu vad trist det är att möta det utifrån. Nä lås dörren och på med mysfaktorn Kent att lyssna på på datorn!

Kall och blåsig morgon

Tidig lördagsmorgon och jag har redan tröttnat på sovmorgonen. Något väckte mig riktigt tidigt i morse och det blev svårt att somna om. Så nu är jag inne på andra omgången frukost och ska strax ut i gjuteriet och fixa lite nya gjutningar. Det ska bli några grejer jag gör för första gången så det kan bli spännande. Så långt har jag i allafall lördagen klart för mej,sen ligger den där fin och öppen att fyllas med något nytt äventyr!


YES - FAIRY



Det lilarosa diskmedlet från Yes, clean & care luktar alldeles underbart gott. Synd att stället jag diskade på hade så lite disk, jag hade kunnat diska hur mycket som helst så underbart luktade det! När jag googlade på Yes diskmedel så sägs det på Wikipedia att det är samma sak som märket Fairy som man kan köpa billigt på typ ÖB. Kolla vad de skriver:Yes är det svenska varumärket för det brittiska diskmedlet Fairy som tillverkas och marknadsförs av Procter & Gamble. Produkten finns både för handdisk och maskindisk. Medlet finns i färgerna grönt, gult och orange.
Fairy är samma diskmedel som YES

Om det är så så kan jag i alla fall säga att jag blev något överraskad. Hade nog gissat att Fairy var en kopia på YES.
Tro 't den som vill

Järnnätterna

Härligt det här med att det är 1:a Juni idag. Den riktiga sommaren har börjat oavsett väder. Och vädret är ju inte så roligt idag. Det är väl de där sk järnnätterna som är på gång.

Så här säger man på SMHI :Enligt gammal folktradition skulle vissa datum vara mer frostkänsliga än andra. En vanlig uppfattning i Mellansverige är att de inträffar första veckan i juni, speciellt natten till den 2 juni och nätterna mellan 13 och 18 juni. I Norrland talar man också om 28-31 juli och 11-19 augusti som särskilt utsatta nätter. Det här är dock mest folktro, några statistiska stöd för att vissa dygn skulle vara mera utsatta för frost går inte att finna.
http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/jarnnatter-1.3904



Så här illa ska det väl inte kunna bli i alla fall!

Ja vi får väl se då,jag som har så mycket växter ute som mår så bra. Hoppas de klarar sej. Förbaskat vad jag saknar min kamera,men nu ska det väl inte dröja så länge tills mitt nya körkort kommer så jag kan legitimera mej tillräckligt för att kunna köpa en ny på abis. När man väl vant sig vid riktiga grejer så ser man skillnaden även mot en riktigt bra mobilkamera som jag faktiskt även har. Men inget slår ett äkta macro där man kan komma närmare än nära,precis som jag vill kunna göra,för att inte tala om ljuset! Nä det ska bli riktigt kul den dagan när jag åter har en bra systemdigital i min hand! Det är alltid nyttigt att få vänta och kämpa lite för bra saker ,då uppskattas de verkligen när det blir av!


Bra saker


Fredagsförmiddag


Latis morgon

Tänker alldeles strax ta och stiga upp ur sängvärmen där jag för tillfället befinne mej. Jag har bytit mitt dagpads idag mot kväll eftersom det inte fanns folk som kunde jobba. så därförblev det sovmorgon idag.Återkommer med lite om gårdagen när jag klivit upp. Å vad mydigt med kaffe på sängen.

RSS 2.0