Svea



Här leker vi med Svea innan hon fick skjuts hem till sej. Vi har så mycket kul tillsammans så det blir så tomt när hon åker härifrån. Men snart är hon med all säkerhet tillbaka här och sätter fart på oss.

Påskdagen.

När arbetsdagen är slut alldeles strax,så cyklar jag hem å tar en lur. Det behövs,men bara en kort en. Så småningom blir det en tur till Västerås för Svea ska hem till Mimmsan igen. Jag börjar jobba vid halv fyra i morgon så annandagen börjar med sovmorgon!

Ledig mitt på dan!



Svea visar sig från sin mildaste sida för att få en godis!



Apelsinstunden i solen tidigare idag!

Kafferast

Att sitta i solen och äta apelsin känns helt rätt!

Långfredagen

En sak jag är riktigt glad över att min kaffemaskin gick med på att gå igång ordentligt idag! I minst en vecka har jag hållt på med rengöring och avkalkning. Till sist måste all skit ha släppt för nu funkar allt som det ska igen! Underbart nu slipper jag köpa en ny som jag hade tänkt!
Mimmi har åkt tillbaka till Västerås men Svea är kvar här goda oss. Nu ligger hon bredvid mej och snusar gott! Ja det blir en tidig kväll igen för imorgon så jobbar denna påskkärring igen!

Mar. 29, 2013



Två ungar å en hund! Det var vad som väntade mej efter jobbet när jag kom hem. Vi har ätit mat,letat påskgodis i trädgården och bakåt snickersbars. Nu vilar Mimmi och Svea middag och Eddie spelar gitarr för oss. En stillsam och trevlig långfredag så långt!

Solcellslamporna

Kolla de lyser redan!



Lunchtime

Passar på att luncha hemma idag. Väntat på en avi på ett paket från Kina och yes, den kom idag. Vilken tur att den hann före påsk! Passar på att vara lite gul jag med o hänger upp solcellsbollarna som jag köpte på Ikea tidigare i år!



Kikärtsbiffar.

Det blev storhandling för veckan efter jobbet. Hamnde mitt i påskhandeln kändes det som. Massor av folk so tänkt som jag tydligen. När jag kom hem fixade jag till någar kikärtsbiffar efter ett enkelt recept. ! burk kikärtor som mixades tiollsammans med curry,chili,spiskummin,sesamfrön och pressad vitlök. En skvätt olja och lite majsmjöl och så var det bara att steka. Till dessa åt jag några gröna oliver också! Såna här recept gillar jag det är bara att ta vad man har eller känner för och slänga med så blir det som man är sugen just då!  Jag ska ta och tända lite ljus nu och mysa för jag har vridit ner värmen ytterligare. Varenda krona som inte går till EON är bra!

Påfyllning.



Lunch & lön. Det blev ett apoteksbesök idag. Lite nytt i hyllorna. Nu tar jag bilen å fortsätter att shoppa lite.

Lång dag

Jag drar mej helt enkelt mot sängen för en lur. Jag var ju uppe kl sex i morse fast det var en ledig dag. Nu är jag inte ledig förrän på annandagen och bara det finns så hoppar jag på några extrapass dessutom. Så visst kan jag behöva lite skön vila! Åh vad skönt det var att få sträcka ut sej. Å så på med värmefilten!

Vår vän...

Så har vi då tagit farväl av Anders idag. Lånade bild och text från Tramps sida,han hörde säkert dånet av alla hojar som tagits fram i dag till hans ära och körde i kortege till kyrkan.
 
 
Ps,Jag hängde armbandet på en spik i baren. Kändes fel att jag skulle ha det kvar!
 

En kär vän är borta...

Det var nog andra sommaren jag bodde i huset på Frihetsvägen. Det gamla huset var invändigt nerrivet och allt hade kört ihop sej! Barnen var små. Eddi ca ett år gammal, Mimmi sju år och Jenny tio. Jag hade just börjat jobba efter föräldraledigheten och ekonomin var ganska ansträngd. På skolan där jag jobbade då dök plötsligt en ny slöjdlärare upp på ett vikariat. Eleven jag just då stöttade,en grabb i åttan skull ha slöjd en eftermiddag och jag skulle vara med honom. Det var första gången jag träffade Anders.Det mötet skulle följas av många glada stunder tillsammans. När det närmade sig sommarlov blev det klart med skolans ledning att fritidsgården skulle byggas om under sommarlovet och det var Anders som skulle stå för snickrandet och jag som jobbade påfritidsgården skulle ha ideérna. Med oss hade vi våra kamratstödjare. Vi målade opch snickrade och skrattade oss igenom hela arbetet. När det hela var klart frågade jag Anders om han kunde tänka sig att snickra hemma hos mej och hjälpa mej att färdigställa kök och toalett bl a. Som den hjälpsamma människa han var så tackade han ja mot en relativt låg betalning. Jag fick även äran att träffa hans bror som ibland var hantlangare. Oftast jobbade Anders själv. Jag brukar beskriva honom som effektiv,envis och råseg.När jobbet var klart så förblev vi vänner. Ofta träffades vi ute på hojklubben Tramps som håller till strax utanför Västerås. Där var han en poppis festfixare och glad vän och medlem. Imorgon är det många därifrån som kommer att följa honom vidare. Anders berättade för mig att han var sjuk,men kämpade i tysthet för sitt liv. Tillslut orkade han inte längre och lämnade oss. Jag kan bara tacka igen för all hjälp och för god kamratskap.

Måndag

Igår blev det ett beordrat arbetspass mellan 15.30 och 22.00. Hem efter det för att vila ut till dagens pass som varade mellan 7.00 och 16.00. Så nu är jag hemma och har bakat en omgång LCHF foccacia och dessutom provsmakat det med en kopp kaffe. Ett annat recept jag måste prova är det här!
 
Receptet kommer från Risentas hemsida. Egentligen har jag alla ingredienser hemma men tänker nu varva ner och samla mej inför morgondagen då jag tillsammans med en hel del vänner skall ta farväl av vännen Anders som tyvärr saknas oss sedan 1:a Mars. Kanske om jag känner så, så skriver jag några ord om honom och vår vänskap senare.

Det svänger!

Då har jag hunnit till Västerås för lite shopping med Eddie. Strax åker jag tillbaka till Enköping för att jobba ett extra kvällspass. Vi ska bara ta en gofika först!

Instängd



Håller på och städar bland skor och stövlar i hallgarderoben,därför ser det ut så här i min hall för tillfället! Kära nån vad det går undan idag och roligt är det också! Full fart mot framtiden!

Vilken vacker dag!

Jag har varit vaken och uppe sedan många timmar. Hunnit med att göra massor av praktiska sysslor i huset. Just nu är det mycket som sitter löst och åker i sopen. Vad skönt när man inser att man inte längre har användning för vissa saker och kan kasta eller skänka bort med gott samvete. Å ändå är jag ingen samlare som håller på gamla grejer. Tvärtom gillar jag förändringar och att byta stil ibland. Nu ska lite kaffe fixas och sen fortsätter jag mitt strävsamma rensningsarbete.

Garagescener

Gillar den här bilden på Uffes bra att ha glasögon. De ligger så smidigt till hands på hans slipmaskin i verkstan.
Å så kollar vi in en låsmutter lite närmare. En snygg och välpolerad liten rackare. Den kommer faktiskt från min bil men togs ur tjänst idag då den inte behövdes längre. Så nu är den arbetslös tills vidare.
 
Att fota i en levande verksta är alltid underbart kul. Man hittar så många annorlundal motiv att gå lös på. Detta är två hylsnycklar som blev riktigt snygga på bild.
 
Close up häftstift. Lagom slitna och skitiga men förmodligen bra att ha till nåt!
 
 
 
 

Skodan blir lagad!

Så gick det till när Skodan blev hel igen
Här har bakhjulet kommit bort och man kan tydligt se felet. Där typ vid Uffes tumme har det som skall hålla uppe fjädern rostat av. Då kommer fjädern för långt ner och det är därför den hängt ner med höger bakända ordentligt tungt!
Så ja där är stötdämparen borttagen utan problem. Det gick hur lätt som helst. I det här momentet hade man kunnat vänta sig svårigheter med fastrostade skruvar på en gammal bil,men så var inte fallet.
 
Nytt möter gammalt. Nu ska det bara flyttas över lite grejer till den nya stötdämparen från den gamla och så ska den sättas på plats igen. Här går det undan värre med skruvandet.
 
Sådärja! Nu var den på plats igen. Inge mera häng utan en snygg rumpa i normalhöjd på Lillskodan igen!
I effektiv arbetstid tog det nog bara en 20 minuter att göra jobbet. I praktiken med diverse runtomarbete tog det lite längre tid såklart. Under tiden passade jag på att fota i gRget. Där finns ju massor med grejer att spana på genom en kamera lins. När arbetet var klart passade vi på att äta helgbuffé på wok & go i Västerås alla fyra,jag,Eddie Uffe och Lillan! Vi passade även på att göra som många andra,en liten runda på Biltema när vi ändå var i farten!
 
 
 

På plats



Uffes garage!

Tidig morgon

Nu gör jag det igen,äter frukost i sängen. LCHF bröd och kaffe. Solen lyser mej rätt i ansiktet och det är jätteskönt. Om en liten stund sätter vi fart på dagen Eddie och jag och drar till Förunda via Västerås. Spännande att se om Skodan får upp bakdelen med de nya delarna jag beställde. Som det ser ut nu känns det ganska sunkigt att fara omkring i den. Nu mera kaffe och blunda mot solen!

Underbara bars!



Därute på altan står nu Eddies egentillverkade bars på stelning. De ser jättefina ut och är nog underbart goda.



Här är de jag gjorde igår med den mörka chokladen på. Jag gillar dem spå mycket! De får namnet Underbars av mej! En gick åt till fredagsmyset med kaffe till. Det som är på plåpten under är ytterligare en omgång som jag tänker frysa och ha framöver när det behövs.

Startar helgen!

Fredag,fredag! Nu sätter jag fart på helgen med att laga lite god mat,hämta upp tvätt från källaren,hämta stötdämparen på utlämningsstället och något jag borde gjort för flera år sen,BYTER ELBOLAG! Äntligen kanske det blir en något drägligare kostnad för det här är tungt! Annars har jag jobbat idag och farit runt med kommunbilen både här och där. Ibland är det skönt med ett "ute" schema till skillnad mot att jobba inne på Kryddan! Jag älskar alla mina fyra ställen och de människor jag har att göra med på de olika ställena så egentligen spelar det ingen roll var jag är. Den här helgen skall stötdämparen bytas vilket förmodligen kommer att ske imorgonbitti. Resten av helgen har jag anmält mej till att jobba extra för egentligen är det min lediga helg! Vi får se hur det blir när vi är där!

Nyttiga mellanmålbars!

De blev underbart fantastiskt goda barsen som jag gjorde. Fina set de ut också med smält mörk choklad på. Dessa går ju att ändra ingredienserna på efter tycke och smak, men så här gjorde jag mina.
2 dl fiber havregryn.
1/2 dl flingor
1/2 dl kokosflingor
10 st torkade aprikoser,klippta i pyttebitar.
1 msk rapsolja
1 dl outspädd osötad äppeljuice.
Alltihopa blandas ordentligt i en skål så vätskan blir riktigt inarbetad i grynen.
Jag fördelade massan i en smord form så jag skulle få ut 5 st normalstora bars. Se bild i förra inlägget. In i ugnen på 150 grader typ 20 - 30 min. för att stelna. Inte gräddas så de blir mörka. När de svalnat smälte jag mörk blockchoklad och bredde över. Utmärkt mellanmål. Jag ska göra en mer LCHF lik variant nästa vända!

Nyttiga bars



Detta ska bli nyttiga Muslibars. Just nu befinner de sig i ugnen för att stelna! När de sedan kallnat ska de bli choklad ovanpå också! Perfekt för Eddie som tränar! Blir de bra så kommer receptet sedan!

Dolce Gusto på G

I flera dagar har den stått med rengöringsmedel i tanken men det har inte velat funka. Inget vatten har runnit igenom kaffemaskinen. Idag prövade jag med ättika och efter bara en timme så hände nåt. Vatten sipprar igenom och det sa plopp i den för en stund sen! Kalas! Den ska få stå så har nu medan jag är borta så ska vi se vad som hänt till kvällen!



Förmiddag snart!

Morgonen fortsätter i samma sköna lunk. Efter fikastunden i på sänkanten så passade jag på att baka detn god LCHF foccacian som jag blivit så förtjust i. Den är ju lätt att göra och lätt att äta,så smidigt! Snyggat till mej själv och satt fart på tvättmaskinen. Känns som det snart är dags för en kopp kaffe igen. Framåt dagen smyger jag iväg till Västerås och uträttar en del ärenden!
ett arrangemang till min trapp på framsidan från 2011. snart dags för 2013 års version. Snart kommer våren,det vet jag!

Morgonstund

Min alldeles egna morgon. Nyss slog dörren igen och jag blev ensam hemma. Dessutom ledig. Så nu njuter jag av en kopp kaffe och två skivor lågkolhydrat bröd i sängen. Funderar över dagens upplägg medan jag samtidigt njuter av solen genom altandörrarnas fönster!
En mycket vacker morgon och en känsla av tacksamhet och välbehag inför dagen.




Mar. 20, 2013

Alla tiders super tandborsthuvuden de jag beskrev i förra inlägget. Någon, förmodligen ett rackarns tandtroll verkar ha badat själva tandborsten för mej för det var nämligen gott om vatten i den. När den fick torka ur så startade den snällt och jag fick testa den dubbla borsten. Vilken skön effekt det blev. Ren njutning att låta den jobba runt bland gaddarna. Längtar nästan till jag får borsta igen imorgon Annars har jag hunnit beställa stötdämpare till Skodan hos skruvat.se. De har bra priser. Hoppas paketet är här tll lördag då det ska bli byte av. Nu blir det nog godnatt en stund i den här stugan för mej i alla fall!

Dual Clean

Såna här fina tandborsthuvuden beställde jag hem från Kina. Fyra stycken för typ 40 kr med gratis frakt. Här kostar två stycken borsthuvuden en bit över hundringen. Testade på min Oral B tandborste direkt och den passade perfekt. Det var bara ett fel,sen i morse hade min tandborste slutat funka. Den var nyladdad och som sagt i morse funkade den utmärkt! Kan det vara trollen som varit framme och busat med den? Tandtrollen alltså! Nu står den på laddning igen och vi får se om den återhämtat sig från chocken att få ny borste!

Gilla sängvärmen!

Det var värst vad trött jag blev när jag kom hem efter jobbet. Tre vegetariska korvar hann jag med innan jag däckade i sänghalmen. Förstår att jag sovit en stund när jag ser vad klockan är. Strax ska jag ringa en vän jag inte pratat med på länge och sen en dusch med hårtvätt innan jag lägger mej för kvällen.

Ljusstakar av gammalt porslin

 
Har skapat två nya ljusstakar ikväll. Den här får namnet Go Green!
Å den blå tänkte jag kalla Baby Blue.
Nu har jag tio stycken färdiga till steg ett. Nu är bara finputsningen klar innan de kan bjudas ut till försäljning. En snygg "botten" eller undersida skall skapas. vissa dekorationer skall läggas till på en del och till sist ska de få sin tag runt halsen! Fantastiskt kul nöje kalla vinterkvällar som i mitt huvud har gett mej ännu fler roliga porslins idéer.
 

Ingen ordning på allting!



Ännu har jag inte hunnit få ordning på allt jag dragit fram. Men jag har ju faktiskt varit ut en sväng också! Tog en fika med Jonas på Drott innan han skulle börja jobba. Usch vad det blåste kalla vindar. Jag går inte ut mer idag! Nej fortsätta städa är vad jag ska göra. På med mer Dylan på datorn och så kör vi!

Städning



Det är rätt mysigt att städa,bara tiden finns och man får göra det på sitt eget vis. Jag håller på lite här och där samtidigt så det blir lite rörigt ett tag. Massor av idéer poppar upp och jag går ju i förändringstankar så det händer en del. Nu ska jag ner i källaren en sväng mitt i allt!

Söndag!

Rätt trött efter helgen som bestått av arbete, umgänge och matlagning. Så nu har jag möte med värmefilten och det känns toppen. Det har faktiskt varit fullt hus här i helgen och det är mysigt men visst känns det! Imorgon får vi se hur det blir, ledig egentligen men anmält att jag kan ta ett extra pass om det behövs!

Lördagsnjutning



En liten paus med mys på jobbet. Underbart så gott det smakar. Alpro yoghurt med frysta fast nu lagom tinade hallon. Och så en kiwi som synes!

Mitt på dagenbreak.

Idag jobbar jag en liten specialtur som jag blev tillfrågad om. så ena delen av passet är av klarat och strax åker jag iväg igen. I alla fall har vi hunnit med att laga mat och umgås vi som för tillfället finns i huset. Eddie,Svea, Jonas och jag. Nyss fixade jag lite liv i en gammal jeansskjorta genom att börja dekorera den lite. bl a med några nitar.Mer ska det bli å sen kan den användas på nytt.

Bushundar!

Svea och Nutti är här och busar med oss. Mimmi passar på och vilar för de två vovvarna busar mest hela tiden om de får! Annars har vi ätit tillsammans hela gänget och Eddie och jag har hunnit med att baka snickerskakor som vi också mumsat på!
Svea kollar in den hopplösa lilla Nutti som busar med en spade.
 
 
Här berättar Svea för Nutti att om man inte lär sig lekens regler så åker man på däng!

Nu blev jag sugen!



Såg en folder från Consensum idag på jobbet. Den här utbildningen vill jag söka!

Var vill jag bo?

Funderar på framtida boende just nu! Sugen på att flytta tillbaka till Västerås å ena sidan . Men å andra sidan trivs jag utmärkt här i Enköping. Just nu kan jag göra precis hur jag vill. Jag äger mitt hus, har jobb om jag vill egentligen varsomhelst. Möjligheterna bara finns där! Spännande tankar att tänka! Kika bra att vila hjärnan med nåt annat en stund.


Några fynd från igår. Roliga former att gjuta betong i!

Inte utan min värmefilt.

Visst måste det väl vara en ovanligt kall mars i år? Tur att jag har min sköna värmefilt att koppla in! Tänker mig att snart glida ner under den och sova lite. Tre dagars arbete väntar på mej framöver så batterierna behöver laddas.

Trivsam dag!

Tänkte mej att ta lite bilder på grejer jag köpt idag på min inköps och loppisvända. Men kameran meddelade att den hade slut på batteri så den la ner.Batteriet är nu på laddning så det får väl bli nån bild så småningom kanske.  Dagen drog igång med en kall kissvända på gården med Svea i morse. Pigg och glad jagade hon pinnar och isklumpar hur länge som helst. När vi kom in gjorde vi oss iordning gänget och jag, och hoppade in i Skodan och for till Västerås. Där blev det loppisbesök som sagt var, tahiländsk mat och sen en sväng till Uffes garage för att få en diagnos på Skodan. Den har börjat hänga med bakdelen oroväckande mycket och som jag misstänkte så behövs det bytas fjädrar bak. Det löser vi ev nästa helg. Eddie och jag träffades och storhandlade till helgen. Det var riktigt kul då han har börjat träna på gym och intresserar sig för kost och hälsa. Avslutade resan med att lämna tillbaka Svea som också hunnit få en långprommenad med Jonas under dagen. Nu ska jag ta mej en kopp kaffe och njuta av mina fynd!

Är på loppis!




Snart dags att så

Idag kom mina fröer från odla.nu. Jag väntar på lite mer värme innan jag fyller de redan fulla fönsterbrädorna med fler växter. Det ska bli kul att sätta igång odlingarna igen. annars har jag softat sen jag kom hem. Svea och jag var ut en sväng på gården och lekte,nu slöar hon i soffan  brevid mej!
 
Fackelranka,en sån påse bl a beställde jag. Om nån vecka planterar jag den så får vi se hur det går!
 
 

Mar. 11, 2013

Det blev en ta hand om mig själv kväll ikväll. Det känns bra! Bara göra sånt som är bra för själen. Även rent tankemässigt, inte bara i praktiken! Njutning det!

Måndagen

Halv dag på jobbet då det blev läge att ta ut ytterligare flextid som låg och skvalpade. Hem för att kolla färg och spackel som fanns i källaren till garageväggen.. Det finns fin grå väggfärg och spackel så det räcker. Fixade lite smått med väggen . Slipade ner upphöjningar och spacklade en del hål opch sprickor. Det var kallt därute och inte så jobbarvänligt. Men snart kommer värmen säkert och då vet jag vad jag ska pyssla med mer bestämt. Handlade lite smått på Willys och nu hemma i lugnet.
 
Min den här kompisen ska få sig en omgång rengöring och avkalkning hade jag tänkt också!

Nu är det kväller!

In bed! Söndagen började med latfasoner, vilade ändå fram till tvåtiden då det blev Biltema o h diverse andra butiker med Eddie på Erikslund. Vid fyratiden samlades gänget hos Uffe för att fira kalas. Födelsedagskalas! Alltid nice! Å dessutom känns det extra bra nu när vi kan vara alla i Förunda utan att någon har åsikter om det! Toppen, verkligen!

Mera loppis!

I lördags blev det en Loppisvända till både Hallsta, Kungsör och Köping i nämnd ordning. Det köptes porslin och två långa mattor till garaget. Ser verkligen fram emot att fortsätta med arbetet där ute. Idag blir det ingen tid över till det eftersom jag fortfarande är kvar i Västerås. Senare idag åker gänget å jag till Förunda på kalas. Kul när det rör på sej.

Hej alla!



Så här långt kom jag i torsdags med mitt fixande innan jag avbröt för en dusch på eftermiddagen. Nöjd med mitt arbete! Fredagen gick åt till att jobba. Tog åt mej dubbla pass. Från sju på morgonen till tio på kvällen. Trött som en gris åkte jag till Västerås vid elva tiden för att vila. Tuffa tider, men för en god sak.

Jobbarkompis



Återigen lovordar jag denna skönhet! Hon gör ett fantastiskt jobb åt mej!

Fortsätter...



En timmes jobb ni på morgonen. Parallellt håller jag på i källaren. Det blir rörigt ett tag innan allt kommer på plats. Det rör sig om några veckors jobb säkert. Eller mer...

Nu har jag börjat!

Så nu är det bara att börja klura på bästa lösningen. Bordet tar jag ner i källaren tills det kan stå ute. Bra till avlastning och fixarbord. Soffan skall få ny svart färg och sen tillbaka in i rosen spaljen ute i vår.Lister å sånt som ligger över fönstret skall rensas och flyttas ev till den vänstra långväggen. Sedan bort med allt i hyllorna och verktygstavlan ner. Ska den vara med i fortsättningen så får även den ny färg. Väggen skall helt klart målas om, tror jag har grå färg kver sen Eddies rum. Runt fönstret blir det svarta lister.Hyllan på högrar sida får förmodligen flytta till den vänstra istället.och efter att den fästs i väggen så fäster jag arbetsbänken i den och tar konsolerna som sitter över dörren och tar ner den hyllan..... herregud vilka planer och idéer. Men inte alls omöjliga eller svåra på nåt vis, nu har jag börjat och då är det bara att fortsätta. Ska hålla utkik på loppis efter en bra lång matta att lägga längs hela kortväggen! Å så det som jag får svårast att fixa. Värmen och elementet skall tillbaka i garaget. Dumt att det blev bortkopplat. Nu behöver jag ett element och en rörmokare.! Det sista blir svårast om det ska bli ekonomiskt genomförbart.
 
Jag satt upp en lite hylla,en sån där tavellist från IKEA i Eddies rum. En nalleprinspojke i betong fick bo där. Det roliga mönstret på väggen kommer från den nya taklampan som kom upp i söndags och fick en glödlampa idag.

Garaget



Här har jag just backat ut bilen och står och betraktar läget! Det är alltså kortväggen rakt fram som ska fixas!

Lite nytt fast gammalt!

Från gårdagens loppisbesök. Några av sakerna har redan fått sin plats i nya kreationer. Efter jobbet var jag en tur till Röda korsets loppis här i Enköping men just idag så gav det inget.
Det här är två nya kökshandukar som inhandlats idag. svart bomull,precis vad jag letat efter. Extra rolig lösning på hängare,riktigt fiffigt faktiskt. En öljett med ett knutet band i .Smart det kan man ju lätt fixa själv om man vill vara kul!
Å detta är vad jag ägnar min tid åt just nu! T o m  en hallongrotta har smugit sig ner! En av de hembakde som vi bakade Eddie och jag till hans födelsedag. Gott,underbart gott,särskilt när kaffet kommer ur GOkoppen! Den är faktiskt stor som en tekopp,det kanske inte syns på bilden. Önskar jag hade fler!
strax går jag ut i garaget,backar ut bilen och börjar fundera över lösningar till den nya arbetsbänken som skall byggas. Kameran kommer med för här ska dokumenteras.

Ny Fender!

Idag blev jag lite ivrig att komma iväg från jobbet. Jag hade fått en sms:avisering om att Eddies gitarr hade kommit. Vi som beställde den i lördagskväll,så det var kvickt jobbat! Jag åkte direkt och hämtade den och levererade den till honom. Han var så glad och nöjd med den och den lät faktiskt riktigt bra. Han tyckte verkligen den var värd 2000:- av födelsedagspengarna. Själv stannade jag till på loppis på hemvägen och fick tag på ytterligare lite porslinsgrejjer. Nu har jag allt på köksbordet och under kvällen har jag plockat ihop två nya ljustakar. Limningen blir av imorgonkväll som det känns nu.Nu tänkte jag mej att röra på fläsket lite,det blir ett pass i vardagsrummet till lite go joggingmusik.Hej å hå!

Mar. 05, 2013

Här står jag och gör ingenting på arbetstid. Vänta vänta vänta...



Mera nya grejer!

Ytterligare lite nya grejjer har införskaffats bl a idag. En till sån ljuvlig blus till våren. I en färg som jag föll för direkt. Den ligger ju i linje med min ljusa style jag tänkte gå på till våren. Den är från New Yorker.
 
Denna är från HM och blir jättesöt i vår,köpte en vit t-shirt att ha under,vita linnen modell längre finns det redan gott om i garderoben.
 
Denna är också från HM i en lite beigare ton. Till den blev det ett linne också i beige.Snacka om att spets blir  hett till våren och sommaren. Bra det för det gillar jag!
 
Lite nya småväxter från Plantagen. De ska få sina platser i vackra lite udda krukor som jag har står. Sen ska de få pryda olika ställen härhemma i små arrangemang tillsammans med betonggrejerna.
 
 
Loppis har jag också hunnit med. Lite nytt till ljustakarna, jag plockade ner alla olika delar i lådor för några dagar sen,kunde ju inte ha allt framme när vi hade gäster. Nu ska de få komma upp och blockera köksbordet igen så jag kan skapa när jag får lust!
 
Två nya formar att gjuta hjärtan i hittade jag också. Åh vad roligt att det snart blir så pass varmt att jag kan gjuta och njuta igen.Det har blivit rätt mycket nytt material under vintern. Och massa nya ideér.Jag har en plan för garaget som snart ska verkställas. Det skall byggas ytterligare en arbetsbänk på ena kortsidan. Det finns ju gott om utrymme och Skodan är liten så den får plats under den kalla årstiden i alla fall. Bara lite varmare får det bli sen börjar projekt Style My Garage!
 
Här en,eller jag köpte faktiskt två likadana såna här udda vaser,eller man kan ha dom till annat med,ljuslyktor kanske. De är också från loppis. 15 kr styck.
 

Söndagkväll!

Så var arbetshelgen över. Lite trött och fundersam går jag riktigt tidigt å lägger mig ikväll. Suss gott snart!

Så bra!

Ja visst blev det fart på mej efter vilopausen jag tog efter jobbet. Lagade lax och potatisgratäng till middag. Dukade fram födelsedagsfika igen,för idag var det morbror Pelles tur att komma över och gratta 16 åringen. Snälla släkten och vänner som hjälpt till att skramla till Eddies önskegitarr jobbade bra. Det både räckte och blev över. Nu är guran beställd också. En akustisk Fender. Orginalfixad för vänsterhänta. 2000 kr med rabatt. En Michael Kors klocka är också på väg hit över oceanerna. Alltså gitarren är köpt i Sverige via nätet,så ingen missförstår mitt lite röriga skrivande. En annan kul sak är att Jenny klarade sin examen idag på Solna nagelskola vad det gäller gele kursen. Fler delar betas av vart efter! Duktig flicka!

Som vanligt!

Plask i sängen för lite vila efter en arbetsdag. Det var ju mer än en vecka sen sist jag jobbade. Strax sätter jag fart på mej själv igen och gör nått nyttigt, solen lyser ju faktiskt!

Födelsedagen avslutas



Mc Donalds Enköping har besök av oss!

Lilla vovven!

Man blir trött på kalas! Detta är lillgrisens första kalas kan man med säkerhet säga! Hon firade förfullt med att tigga av alla hon kunde! Sva var väl inte bättre hon heller sin vana trogen. Men mysigt hade vi med alla gäster som åt och mumsade,även de mänskliga!

Vi ska ha kalas!

Idag fyller Eddie 16 år. De första gästerna som dyker upp blir nog Mimmi och vovvarna! Sedan kommer resten av gänget vid femtiden. Då ska alla hembakade godbitar avsmaks! En äppelpaj på mandelmjöl och utan socker har bakats på förmiddagen. Funkar för både diabetiker och LCHF:are. Tidigare idag var Eddie och till Drott och tjuvstartade firandet med lite gofika där!

RSS 2.0