Slut för idag!

Så nu är det snyggt och rent på köksbänken efter allt stökande med blomjord och grejer! Nu är det bara att sätta sej och vänta på att det ska gro! Det tar nog nån vecka eller två, innan det händer något,men kul ska det bli! Vilken dag som helst ska jag släpa upp växthuset från källaren till altanen. Så det är förberett när det blir dags för växterna att skolas ut i solen. Det är bra att börja tidigt för jag vet hur mycket extra arbete jag hittar på vid mina omflyttningar och arrangemang här i huset. Jag kan verkligen rekomendera detta miniväxthus till den som har någotsånär med utrymme !

Miniväxthus

För balkonger eller små trädgårdar. Utmärkt för småplantor, frön etc. Lackerad stålrörsstomme Ø 16 mm, med plastfästen, 3 gallerhyllor, och kraftigt, genomskinligt PVC-plastöverdrag som kan rullas upp och knytas fast. Enkel montering/demontering utan verktyg. Mått: 70 x 50 x 130 cm. Pris 179 kr.

Passar nu på att säga godnatt till er alla! Imorgon ska jag jobba till strax efter tolv,sen blir det födelsedagsfirande hela långa dagen!


Växtkraft!

Nu har jag under en lång stund gått omkring inne med en stövel på mej! Det beror på att jag limmat fast hela sulan som hade släppt på mina supervarma jobbarstövlar. Jag använde kontaktlim och tänkte att det blir bättre om det ligger lite tryck på! Så nu är jag så varm och skön om vänsterfoten så! Tror också att sulan verkar sitta bra! annars har jag med varsam hand stoppat små och även lite större frön i små minidrivhus och krukor.


Här är första omgången,det blev en hel del krukor till. Nu ska de få stå på tillväxt och jag kommer att vaka noga över dom! Vissa av fröna får vänta lite med att komma i jord så de inte blir klara för utplantering för tidigt,då blir de bara skrangliga och trista! Trädgårdsmästare hade nog varit ett bra yrkesalternativ om jag skulle valt någon helt annan bana än jag gjort! Trivs så med att odla och fixa med de små plantorna!

Några Ringblommor som bodde hosmej i somras som var. Kanske har de fröat av sej och lämnat spår till i år också! Visst är de vackra!


Ajax vinner!

Mmmmm..... Det luktar nystädat! Ajax är alltid Ajax i alla fall! Köpte både den och diskmedel nyss när jag var ute och handlade!
AJAX DISK 500 ML RED BERRIES

Det här borde jag köpt för länge sen, men när jag inte gjort det så var det ju bra att jag köpte den nu då! Jag ska direkt gå och börja gnugga på min spishäll för den är inte snygg! Samtidigt med allt annat har jag tagit upp alla Pelargoner från källaren och pysslat om dom lite. Jag tror att jag lyckats med mitt övervintrings projekt,för allihop verkar må bra! Gröna fingrar,javisst men snart när jag ger mej på spisen så blir de svarta!

Hej å hallå!

Hej! Nu ska jag belöna mej själv med att slå ner baken en stund vid datorn! Har såklart hunnit jobbat ett pass mellan sju och fyra för det första. Sedan har jag tagit itu med en del praktiska arrangemang både kring hus och hem, och inför Eddies födelsedagsfirande imorgon. Det ska bli superkul att träffas och umgås med allihop! Snart ska jag fixa nåt att äta och sedan fortsätta vara flitig. Visst känns det lite i luften i alla fall att våren tänker komma och ge sej på alla snömassor, min gård är fullständigt proppfull med snö och det är ju ingen idé att ens försöka ge sej på dom med spaden längre! Istället för att sura över det så ska jag börja att förkultivera lite av det som skall blomma i trädgården i sommar! Jag har varit och köpt en bra såjord nu så det ska bli kul! Nä puss på er alla nu så hörs vi senare,och massor massor med Soulshine till alla er som behöver något uppiggande!


Färgsprakande



Här har jag frilagt lilla blomman och placerat den tre ggr på en svart bakgrund. Den är roterad åt olika håll så man inte direkt ska känna att det är samma blomma. Sedan har jag lekt fram några olika färgvarianter. Kände för att vara riktigt färgsprakande idag.



Här ligger en ljuseffekt på också så det blev ännu mera tjong på det hela! Nu är det jag som ska hoppa i säng för ikväll och vila lite,ses i morgon alla vackra blommor och goda vänner!

Me and my flowers!

Vet ni vad som hände ! Jag skulle bara vila lite i soffan efter maten och såklart råkade jag somna! Det var en skön och välbehövlig lur,så jag ångrar mej inte. Sitter vid photoshop och pysslar lite smått, och fixar lite med bilder från helgen! Igår när jag var och handlade så köpte jag mej några växter för att ha och fotografera och redigera. Jag vet att om jag väntar till det blir mörkt och använder min prydnadsbelysning och blixten som ljuskälla så kan jag få superfina effekter med macrot!



Här är en sån bild,blomman är i verkligheten bara några centimeter i diameter. Med den svarta bakgrunden är den dessutom enkel att frilägga från bakgrunden,mycket användbar bild för mej. Dessutom är den fin som den är tycker jag!

Vackert alltså! Den här kommer att bli flitigt fotad. Har aldrig tidigare ägt en orkidée,men nu gör jag det också!



En röd ros,vad kan vara vackrare. Bara just den här rosen kostade 30 kronor,men egentligen är det billigt för alla bilder den ger mej. Imorgon har den nog slagit ut ytterligare och ska då fotas igen. Väl använda pengar! Alla dehär tre bilderna är ju ännu oredigerade så vi får se vad som händer med dom såsmåningom!


God eftermiddag!

Hej vänner nu har det glada sällskapet som huserat här lämnat Enköping och mej! Vi hade en skön kväll igår,först här hos mej och senare framåt kvällen knallade vi ner till den lokala puben och kollade läget! Idag har vi mest fikat och småsnackat i soffan. Nu börjar det redan skymma utanför fönstret,för det är ganska mulet här,men dock behaglig temperatur jämförelsevis. Jag ska ta och plocka undan lite härinne nu och sen softa framför datorn lite,så mycket mer än det lär det väl inte bli gjort idag! Skönt att bara vara också!

Här är det!


Tidigt hej då!

Så då go vänner nu stänger jag bloggen för idag! Jag har tränat på det där med att göra ett vampyr foto som jag gav en länk till tidigare i dag.Det knallar väl på kan man säga,det är ju så super bra instruktioner de ger på moderskeppet! Vilken fantastisk sida det är egentligen om man är intresserad av bild redigering. Men nu är jag lite mer intresserad av att umgås med vänner så därför försvinner jag härifrån nu! Men var så säker dyker upp i morgon igen och berättar lite om min kväll!

 

Provade att göra vampyr av den här bilden men jag såg alldeles för snäll ut för att det skulle bli bra. Hej alla snälla läsare gör en trevlig lördag åt er nu!


The garden!

Ni har väl inte glömt Creepshow! Idag tycker jag om den extra mycket!

Varit ute en stund!

Hemkommen efter en liten inköpsrunda! Ja ja,som vanligt hoppade jag över det tråkiga och handlade sånt som roade mej istället. Får ta det där med massa olika sorters jordar senare. Jag vill ju kunna plantera och så,men inte släpa på tunga säckar. Hade verkligen tänkt köpa så det fanns hemma när lusten kommer på, men så blev det inte idag.Nu något gott i magen och den slöa och så småningom börja fixa sej lit framåt eftermiddan! Snyggt blev det med skoskåpen också å allt det andra jag släpade hit igår.Roligt med förändring och förbättring. Nu finns det bra med förvaringsytor i hallen för både smått och stort!

            

Jord är inte bara jord heller om det ska bli bra!

 


Slabo day!

Såg ett spännande tricks på moderskeppat.se! (Bästa sidan för oss photoshoppare) Nu har jag några bra bilder att testa det på,alltså på mej själv då. Det handlar om att göra mej själv till en vampyr! Kolla in sidan så får du se! Sorgligt nog hinner jag väl inte börja idag,men det kommer ju många sköna photoshoppar dagar och kvällar framöver och det är riktigt kul att gå omkring och bära på ideérna å låta dom mogna lite! Nu fortsätter jag mitt sköna liv i sus och dus så länge!

http://www.moderskeppet.se/live/arkiv/2011/webbtv-vampyr/


Red house

Tja,nu har jag varit uppe och stökat över en timme med allt möjligt,så nu är det dags för en kaffepaus! Men jag tänker inte ligga på latsidan särskilt länge,nej då! Snart är sista skoskåpet uppsatt och då börjar det roliga med att plocka in saker och dekorera uppepå! En sväng på butiken står också på schemat så nu hasar jag vidare med lite Hendrix på god volym! Skön fixarmusik detta!

Sov nu!

Det börjar bli sovdags här, det är ju lördag på gång så en liten lur bör man väl ta för säkerhets skull!
det är ju inte ofta som jag hamnar framför kameran,jag är ju jämt så fotosugen så jag brukar ju mest vara bakom den! Men idag var det tvärtom en stund. Å det är ju ganska kul på sätt och vis att själv bli plåtad när man är på humör för det! Det är lärorikt faktiskt om inte annat! Å så finns ju photoshop om det behövs också!
Håll i er nu för här kommer bilder på mej själv som jag tycker blev bra!




Detta är en originalbild!



Gillar mej själv i den här färgsättningen!



Bluest blues,här är det en lite mer kall och utlämnande stämning!



En annan bild,nej lika bra att sluta nu så jag inte tröttnar på mej själv!

En godnattlåt som passar är ju såklart Bluest blues,Alvin Lee!


Tja då!

Hej å hå! Vad mycket jag har gjort idag sen jag for!  Först av allt handlade jag skoskåpen på IKEA så det blev gjort,såklart hittade jag en del smått och gott annat också som kom med hem i påsen. Efter det var jag med världens bästa prins och åt sen lunch och surrade runt på butiker på Erikslund. Fortsatte ner till Västerås city där jag fyllde på bl a sminkförrådet en del! Planerade för Eddies födelsedag med inblandade och vi har nu en färdig plan. Sedan blev det äntligen Kalle på Spången igen. Det har varit stängt en längre tid p ga vattenskada men nu var det visst färdigfixat och allt såg ut som vanligt därinne. Det blev några timmars snicksnack i gott sällskap. När jag sedan styrde Lillskodan hemåt så hann jag lagom in på MAXI för att fylla på matförrådet en del. Nu ska jag skruva upp skoskåpen och plocka upp alla påsar som ligger innanför dörren. Måste också passa på att snygga till lite i köket inför imorgon då det blir samling här hos mej framåt eftermiddagen för lite trevligheter. Åh visst ja,sen har ja ju massa roliga bilder att titta på som jag tog i förmiddags,ja nu är det ingen ände på trevligheterna.


Nu vill jag bara citera Anastasia från låten Pay my dues: You can say what you want about me
Wanna do what you want to me
But you cannot stop me

Nu kan äventyret börja!

Dåså,dåså! Nu blir det ut i världen en stund,först går turen till IKEA,för nu ska jag köpa de efterlängtade skoskåpen! Sedan blir det sen lunch med Eddie och i kväll lite mys med vänner. Så långt tror jag att jag vet i alla fall. Lämnar lite öppet för spontana infall också,det är alltid nyttigt! Tur jag har fällt sätena i Skodan så det finns plats att packa utrustning för äventyr! Hej svejs på en stund då! Soulshine på er alla läsare,ta hand om er nu!



Gilla Di Leva för Hjärtat vinner alltid!


http://press2play.tv/rekommenderat/24/thomas-di-leva-hjartat-vinner-alltid

Klicka på länken och lyssna på Thomas när han "flummar" som många skulle säga. Men tänk på innebörden i det han säger, skala av rundsnacket och inse,Hjärtat vinner alltid! Å förresten lyssna på nya plattan också,det gör jag hela tiden. Skönt flow i låtarna som vanligt!


You are the morning of my life

Så var det fredag morgon och jag gjorde precis som jag sa. Gick och la mej i okej tid för att kunna gå upp tidigt idag. Kaffet är urdrucket och en del praktiska saker fixade.Fortsätter väl på det viset en stund till,för att sedan bli mer utåtriktad. Synd bara att solen fattas men jag tycker om siffrorna på termometern, -2 just nu och varmare hinner det nog bli under dagen! 

  Vackert,finns inget mer att säga varken om Sally Oldfields röst eller låten!

Skomakarcheva!

Ja det blev inte bara ett par stövlar som fick nytt gummi på klackarna.Snarare fem par. Putsade och smorde in gjorde jag också. Riktig skovård var det,å så passade jag på att dammsuga stora garderoben när jag skulle ställa tillbaka allt. Sen fick diskbänken sej en omgång efter allt limmande och putsande så nu är det lika bra jag tvingar mej i säng,annars håller jag nog på till gryningen. Å det är ju dumt för jag tänker gå upp tidigt för att utnyttja min ledighet! Så här tar dagen slut för mej ,så sov så gott och tack till alla er tittat in här på bloggen idag! Imorgon hörs vi igen!



Kanske var det bättre förr....eller?

Slöar

Det blev en och annan timmes vila under värmefilten i soffan när jag kom hem! Superskönt! Piggade upp  mej med lite kaffe när jag vaknade så nu känns det riktigt bra! Men jag har inga planer på några större grejer inför kvällen,det är så skönt att bara vara ibland,och så är det just nu. Det är väl bara en sak som ligger på och det är att klacka om ett par stövlar som legat och väntat på golvet i köket i en vecka. Det är lika bra jag gör det nu innan jag ångrar mej,det har jag varit med om förr! Roligare än så blir det inte ikväll,men jag är nöjd!


Vippa på rumpan!

Nu så är jag tillbaka hemma igen,en dag som rullat på bra fast jag känt mej lite hängig och seg i halsen. Det är inte så skönt att dra i sej den kalla luften när man cyklar när det redan gör ont i halsen. Men det botar jag med lite varmt kaffe och glädjen av att läsa lönespecen. Ja det lönar sej att jobba och ligga i! På tal om ligga i så ska jag nu dimpa ner i soffan under värmefilten för en välförtjänt vila innan den lediga helgen, som faktiskt börjar nu, snurrar igång! Jag måste säga att jag känner mej riktigt nöjd med alla tuffa pass jag gjort. Nu förtjänar jag att roa mej lite!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes



Hej!

Hej,alla,jag är på jobbet just nu och för tillfället har jag en liten kaffe paus. Håller på till kl fyra idag och sen bär det av hem! Vi hörs då!

God natt med Findus!

Det här får bli kvällens sista inlägg för mej! Har ätit det jag skulle och hunnit snygga till lite i köket. Kan förresten rekomendera den här om det skulle behövas lite smakförstärkare nån gång. Jag tippade ner hela paketet i min broccoli/ärt pesto och det smakade mycket bra!

Asiatiska Kryddor

Persilja ,ingefära,citrongräs,chili och koriander!
Så med god mat i magen och i tankarna, så säger jag sov gott till er alla! En jobbardag kvar och sen långledig från fredag och över helgen,det kan bli hur bra som helst det!

Hoj!

Okej,så nu är jag hemma igen,behöver jag säga att det är kallt ute,knappast! Fast det gör inget för det sägs att kylan tänker släppa sitt grepp till helgen och det låter ju riktigt bra det! Ha,vilken underbar jobbarkväll jag har haft,visst har jag fått ge av mej själv men har fått mångdubbelt tillbaka! Helt underbara kunder vi har. Å för att inte tala om dessa fantastiska arbetskamrater,tåligare kvinnfolk får man leta efter! Här gnälls det inte över något,man jobbar och sliter trots egna krämpor och den tunga vintern! Nä ut i kylan drar de alla å så även jag. Det känns så skönt att tillhöra ett sånt gäng så jag bara jublar! Ha ha,vilken rolig grej.Kollade just på termometern. Den visar - 16,2 grader ute och + 16,2 grader inne! Gå och göm er fryslortar!Nu ska jag äta lite värmande broccolipesto å vad nyttigt då men jag erkänner villigt smågodispåsen på sätet brevid mej under rundan ikväll!


Lager på lager

Så ja,nu har jobbarkläderna åkt på igen ,för kl 14.00 är det dags att inställa sej efter en och en halv dags ledighet.Det är alltid lika roligt att få ge sej iväg på ett pass. Men som sagt det gäller att klä sej väl för det är -10 här och kallare lär det väl bli innan man är klar ikväll! En rolig grej som familjen och nära håller på och stökar med nu, är Eddies födelsedagsfirande som ska äga rum om några dagar! Det är härligt att ha sådana festligheter att se fram emot! Oj måste rusa nu,vi hörs mer sen! Ha det varmt idag!

Ordning och reda ska det visst vara!

Det rullar ju på hur bra som helst idag. Mycket av sånt som jag ansett som tråksaker och skjutit upp har blivit gjorda idag.T ex nåt så trist som att ligga och skrapa stearin från klinkersplattorna runt kaminen är gjort! Burit ut tomglas och annat som blockerat utrymmet under diskbänken under lång tid.Pratat med schemaläggaren på jobbet och fixat till schemat under mars så det funkar med övriga livet också! Ja,massor med såna saker som en bohem som jag gärna skjuter upp. En kvinna sa till mej,såna människor som du som är doers (Coolt ord,typ typ praktisk människa som är handlingsfocuserad)gör saker som de gillar och mår bra av. Hon tyckte jag borde träna på att skriva listor och pricka av för att inte hamna i trubbel som jag gör när jag skjuter upp för mycket av sånt som faktiskt är viktigt. Jak får lov att hålla med henne lite, det har blivit ett och annat som blivit"paid with fools gold" i livet.Men som tur är så är det inga större saker det gäller, men i alla fall! Strukturcheva,det är väl inte jag inte,men ska väl försöka bättra på kontot lite på vissa plan kanske!

Proggcheva!

Har du aldrig kommit i kontakt med Kung Tung tidigare så är det dags nu! Gillar du inte svensk progg så är det inget att göra åt, men I LOVE IT! Skulle faktiskt lägga upp några låtar på tuben själv eftersom jag inte hittat några där tidigare,men nu hade någon hunnit före mej! Två blodröda segel är favoriten,men om man tar sej tid att lyssna på låten Du är min korvkiosk så lovar jag att du kommer att glädjas åt den underbara humorn som finns där, det gör i alla fall jag ,men smaken är ju som baken,men gör ett försök så får du se vad du tycker! Här kommer låtarna!




Nu går det undan kan jag lova

Nu måste jag stoppa mej själv en stund och ge mej lite betänketid! När jag håller på och stökar på det här viset är det lätt att det drar iväg alldeles för fort och mycket. Har så många ideér och får ännu fler medan jag håller på. Det gäller att ta en i taget,men å andra sidan vad kan hända? Skruva upp och skruva ner,flytta hit och flytta dit det är ju bara ett enda stort nöje egentligen och det brukar ju inte bli sämre i alla fall! Problemet är väl att det blir rörigt eftersom jag gillar att göra massaor av saker samtidigt,men då blir det ju aldrig tråkigt i alla fall! Nu ska jag ta att sticka emellan med att plantera ihop tre blommor i en stor kruka så jag får mer plats för vårbruket på fönsterbrädorna! Under tiden grunnar jag på att fixa en cool upphängningsplats för alla solglasögon så de hänger bra till för att greppa när man ska ut i solens sken i vår och sommar! Just nu finns tio olika par att välja emellan och fler blir det väl under resans gång. Lika kul med solbrillor som skor eller handväskor! Gillar dessutom att exponera de vackra sakerna istället för att dölja dem i garderober och skåp! Bling blong!

TRONES Skoskåp svart Bredd: 51 cm Djup: 18 cm Höjd: 39 cm Antal i förpackning: 3 styck
Fler av dessa ska inhandlas snarast! Det är riktigt genialiska grejer som passar utmärkt som förvaring till allt möjligt i hus och hem. Så användbara.Just nu finns det nio stycken i mitt hem i olika arrangemang. Ett set till behövs i stora hallen. I helgen hinner jag nog till något IKEA varuhus och fixa det. 349 kr är priset för tre st!

Fixarcheva!

Hej alla morgonpigga! Jag har varit vaken sedan strax före sju i morse. fick en förfrågan om jag ville byta mitt kvällspass mot att jobba dag istället. Det hade väl kunna funka om jag inte hade vaknat med huvudvärk inatt som inte var helt över vid den tiden. Jag somnade aldrig om efter det utan tog kaffe och macka på sängen,serverat av mej själv. Softade lite i bädden, men kom att tänka på allt som behöver göras och satte igång istället. Nu känner jag mej ganska pigg igen och kommer nog att vara ganska effektiv med jobb härhemma tills jag börjar på jobbet kl 14.00. Jag har redan bytt färg på listen runt spegeln i hallen med hjälp av eltejp. Eltejp är bra att ha till mycket. oftast mer använt hätr än silvertejp kan jag lova.Nu när det problemet är löst blir det roligare att börja plocka tillbaka grejerna som jag tog bort för typ två veckor sen ,och som dess blockerat köksbordet! Full fart framåt igen å mera kaffe på vägen!



Ser ni den där ljusbruna listen över och under spegeln,den är numera svart! Nu ska här bli en helt ny design på grejerna och på väggen runt! Vänta ska ni få se!

Ska fylla på sömnlagret lite!

Tillslut fram på kvällskvisten fick jag tillbaka inspirationen till att photoshoppa igen! Några nya ideér har börjat ta form,å bildmateriel det har jag ju massor! Mmmmm.....ska grunna lite till! Men nu har jag bestämt mej för att sova tidigt för fortfarande råder nog brist på den varan så därför säger jag bestämt godnatt nu och drar mej till bingen!




Den här bilden gjorde jag 2007. Bilen är en Hudson som jag fotade på Power meet! Sen är den inklippt på en bakgrund från Lögarängen i Västerås tagen vid ett tidigare tillfälle. Till sist har jag lagt på en massa effekter för att få det slutgiltiga resultatet! Kul att jag fortfarande är nöjd med den många photoshoptimmar senare!


Blomsnack igen!

Det här är blomsterbönor. De är och tacksamma att odla. Som ett plus kan man ju förvälla och äta bönorna men jag tänkte odla dom för att de växer så snabbt så det hinner hända mycket under en sommar. Jag täkte att dom skulle få klättra i trådstommen som jag använde som julgran i julas. hittar inte bilden på den just nu men ni kan få se bilden på blomsterbönan i stället


Titta vad den är vacker, ska göra en beställning från Odla.nu där jag brukar beställa mina fröer.


Röd solhatt 'Dreamcoat'

Det här är solhatt! Den rosa varianten finns redan i trädgården. Nu ska den få sällskap av lite fler färger i sommar.
Atlasblomma 'Rembrandt'

Atlasblomma " Rembrandt" Den kommer att bli fin att fota!

Luktärt 'Twilight'

Klickade också köp på luktärten Twilight till i sommar!
Aster 'Matsumoto Red Striped'

Å så lite Astrar till sist!

Nu råkar jag ju redan ha beställt en del fröer som också ligger och väntar på att bli förkultiverade. Å så ska jag åka till handelsträdgården och köpa riktigt bra så jord och planteringsjord. I år blir det inget billigt skit från ICA till blommorna de ska få riktigt bra förutsättningar i år. Det gick ju bra förra året ändå man man kan alltid göra saker ännu bättre om man vill.
























Solrosorna från den egna odlingen förra sommaren blev föremål för mycket fotografering,den var helt underbart vackra och jag gladdes mycket åt dom.



Näe,nu vill jag nästan gråta när jag tänker på mur mysigt det var i trädgården i somras. snacka om en egen vrå där inget kan störa och endast de man tycker om får vara.



In the garden of delight får även ogräset plats,i alla fall om det blir bra på bild! Den här sommaren ska bli spännande,det blir nog stor skillnad på växtligheten nu när det blivit röjt i dungen så solen kan ta sej in lite mer. Det var ganska skuggit förut så nu blir det nog bättre! Å jag ska ligga på studsmattan med mitt kaffe och njuta precis som vanligt! Nu längtar jag så jag får gåshud på armarna! Härligt!

Blockat igen!

Oj vad tiden går fort när man är ledig. Efter lite undanplockning och småstädning här hemma så har jag suttit och spanat på blocket tills jag blivit trött i musarmen. Så nu blir det till att fixa nåt i magen också,så jag har satt på lite ris till att börja med. Men jag är så nöjd med att bara få vara hemma,och vila ut så det är inge synd om mej, som jag brukar få höra av en härlig dam! Hon kan verkligen konsten att vara positiv i alla lägen,helt underbart. Återkommer under kvällen med fler funderingar! See you!


Halkvarning!

Jag brukar parkera min bil utanför coop här i Enköping när jag jobbar. Där finns numera också coopbygg. Jag har sett en rolig skylt utanför entrén där. Det står att de säljer halksand billigt.Varje gång jag passerar den har jag tänkt att det behöver inte bli halare ute nu,folk trillar ju hit och dit ändå och skadar eller bryter sej.Så nån sån sand vill vi inte ha! Jag förstår ju att de egentligen menar någon sorts sand som ska skydda extra ifrån att man ska halka. Tog och slog upp ordet halksand på nätet,ja det var ju som jag tänkte. En behandlad sand som ska se till att man inte halkar. En sand somm innehåller massa skit som ställer till det för dem som ska sopa upp den på våren eftersom den innehåller ohälsosamma grejer! I alla fall,det roliga var när jag såg bilden på säcken,som sanden säljs i,då blev det hela ännu mer förvirrat för man ser ju tydligt på bilden resultatet man får om man häller ut halksanden på marken!


Godmiddag!

Tänk att jag sov till kl tolv i ett streck sen jag lade mej igårkväll. Visst kände jag några gånger att solen sken rakt in genom sovrumsfönstret och landade i mitt ansikte! Åh vad skönt det var ,ville liksom krypa närmare solen och värmen. Det är fördelen av att sova med otäckta fönster,man får i sej ljuset fast man sover. Idag har jag inte en enda plan på att gå utanför dörren. Bara vara hemma,en sväng ner i källaren är det längsta i så fall. Jag har ju hela helgens kaos kvar att ta reda på här hemma,så det finns att göra ändå! Å dessutom är jag långledig i helgen igen så nog hinner jag vila upp mej lite igen. Härligt och tack solen för att du lyser!


Nu är det dags för godnatt!

Det är nog bäst för alla om jag går och lägger mej nu! Annars drar jag väl iväg till jobbet av bara farten,har på nåt vis kommit in i andra andningen som man säger. Men om jag känner efter så är jag egentligen riktigt trött, så därför säger jag godnatt och ber att få återkomma imorgon!

Äntligen!

Godmorgon,godmiddag å godkväll!Tar allt på en gång eftersom jag inte haft en enda möjlighet att komma till en dator idag! Började i pannrummet vid halv sju i morse och fyllde på mera vatten i systemet! Sedan vidare till jobbet och jobbade ett pass mellan 7och 14. Hem i flygandefläng och hämtade Eddie och skjutsade honom till Västerås. Gick på kvällspasset igen kl 16 och avslutade nu 22.00. Nu börjar t om jag tycka att det skulle vara skönt med en vilo dag. Många dubbla pass har det blivit nu och det börjar kännas i kroppen. Hoppas bara det märks i plånkan också! Nu ska jag försöka varva ner lite så jag sen kan krypa ner i varma sköna sängen. Vore läge att ta något att dricka kanske å så lite gottis,det är jag värd!


Nja!

Kanske jag ropade hej lite för tidigt,den senaste inventeringen i pannrummet säger mej att det kan vara något ytterligare lurt därnere. Den tidigare läckan är ju åtgärdad men allt är inte helt hundra ändå,men förklaringen är inte långt bort,får finputsa lite på det här! Tror nog jag avslutar dagen här på bloggen med ett Godnatt,så visar det sej under natten hur det ligger till! Sov så gott alla!

Jorå!

Tror nog att jag äntligen kan pusta ut lite nu från allt som flåsat mej i nacken den här helgen! Verkar som jag lyckades ro saker och ting iland i alla fall med en jäkla vilja och lite gott folk runt omkring! Och bilen har skött sej alldeles utmärkt och startat trots kylan.Jag ska nog ta och fira med en kopp kaffe och en tidig kväll i sängen! En tur till källaren för att kolla för säkerhets skull och sen sätta i motorvärmaren på bilen. Jobbardag i morgon såklart!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes



Rörmokeri i en klass för sej!

Nyss uppstigen från den kalla och mörka källaren.Klev ner där med ficklampan och en attans massa jävlaranamma. Steg ett var att leta upp läckan,Det var bara att följa spåren efter vattnet och sedan blev det fågel fisk eller mittemellan. Vattnet kom från ett hål mitt på ett element. Pyttelitet hål som förmodligen orsakats av att det varit för kallt så vattnet frusit i elementet. Fan när man ska stänga av vatten till en massa ställen måste man stänga ordentligt ju! Så det inte finns en massa vatten kvar som kan frysa.Eller så måste det vatten som är där vara varmt! Så mycket fattar ju jag med. Nåja!Nu har jag ju sån tur så jag har en direktlinje på telefon till rådgivning av såna här frågor.Så det blev lite resonerande fram och tillbaka och sen var det bara att greppa skiftnyckeln och skruva. Sedan in med en nyckel och vrida av vatten tillförseln till elementet genom de hemliga hålen.(Fin arbetsbeskrivning va!) Vips så slutade det att droppa,kanske inte vips men sakta så avtog droppandet. Nu återstår det bara att se om trycket stannar kvar i tryckkärlet på pannan eller om det finns ytterligare läckor.Jag kan i alla fall inte se någon. Å i garaget skedde ju samma sak förra året,så det borde ju vara ordentligt tömt och pluggat nu!




Ser ni att det ligger en vacker fjäril på golvet brevid stället där läckan var.Det var nog att tecken på att allt skulle gå bra. Den höll mej sällskap medan jag skruvade.Den kunde ju inget annat för den var ju död. Men vacker som en dag ändå! Ser ni det bruna strecket på elementet,det är där hålet är!

Ser ni de två hålen som jag fått fram genom att skruva av "locken" som satt över med en skiftnyckel!
Sedan var det bara att stoppa in en lång sexakantsnyckel och vrida av! Kolla på bruna strecket nudå,där hänger ju en droppe.


Där ligger ju de två locken som jahg tog bort! Resten är verktyg som vi rörmokare gärna använder i vårt dagliga jobb. Men jag har slutat moka nu för jag är säker på att det funkar. Snart ska jag gå ner i källaren ock kolla att inget tillstött, men tills dess tänker jag leva i god tro! Får väl hitta på något bra sätt att tacka min telefonrådgivare på för hjälpen! Nice man!

 


Å på a svarar vi kanske!

Flygande fläng! Så ser mina dagar ut just nu! Arbete,arbete,sjukt barn och läckande rör i källaren. Allting går som jag brukar tänka men nu är det upp till bevis! Ett steg i taget,det viktigaste först är en bra regel.Men visst frestar det på en del,känns som uttrycket living on the edge passar bra just nu! Men egentligen kan jag vara glad,för det är massor av saker som funkar också,det får jag inte glömma!nu är jag i alla fall ledig resten av dagen efter ännu ett fullmatat arbetspass! Nu ska det först och främst bli mat i magen och sen får vi se om det löser sej med hjälpen till värmen och de läckande rören!

Natten har tusen ögon,som följer dej varje steg du tar!




Dags och tända natt lampan och gå och lägga sej strax.En arbetsdag till hägrar i morgon. Ställer larmet på 06.00 och hoppas på att det inte är så kallt ute då när man vaknar,för dragkedjan i min sköna varma jobbarjacka verkar ha gett upp helt nu.Inte så konstigt egentligen med tanke på att man öppnar och stänger den vid alla besök man gör,det måste bli ett oändligt antal gånger per dag! Hade hoppats den skulle hålla säsongen ut för jag tänker inte kosta på att byta den,så fräsch är inte jackan! Nej godnatt på er, vänner nu Går jag och laddar shinebatterierna!

I hemmets lugna vrå!

Tillslut så hamnade jag hemma och så är även denna jobbardag över.Allt har gått bra trots kylan,så jag är nöjd!En annan sak som gör mej riktigt nöjd är värmefilten som jag fick i julklapp av mina barn,jag kan lova att den används flitigt nu. Jag berättade nog om den när jag fick den. Det är en så där elektrisk med värmeslingor i ,och den värmer helt underbart,sitter inlindad i den just nu och bara njuter!

Jag lovar den är verkligen superbra,köp en om du är frusen,du kommer inte att ångra dej! När man går och lägger sej så tar men den med under täcket och drar ur kontakten,då  håller den värmen länge. Annars är den ju utrustad med termostat så det är ingen fara att man vaknar grillad på morgonen om man somnar från den! Åh vad jag tycker det är skönt att vara hemma i värmen,går nog inte ut något mer i kväll om jag får bestämma!


Hej å hallå!

Slurp så var det slut både på kaffet och på rasten!
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Kallt kallare kallast

Hoppsan,råkade titta på SMHI:s hemsida för att jag hoppades få reda på att kylan skulle ge med sej,men det var inte riktigt så det var. Här skulle det kunna bli -22 inatt. Och under veckan som kommer finns inga tecken på värme heller. Ja då så,då vet man det,bara att klä på sej ordentligt och hoppas att den rara lilla Skodan pallar med detta. Idag när jag skulle hem på de här lediga timmarna så var det faktiskt lite segt hörde jag,men det ska nog gå. Här gäller det att se det positiva för nu är det många runt om som sviktar,men jag ska ut och sprida lite värme nu var det tänkt! Vi vet snart hur det gått med det!


Schlagercheva!

Nu när klockan är två på dagen så har jag hunnit jobba ett pass och dessutom hunnit laga lite lunch åt mej själv.Nu håller jag på och kör en maskin tvätt,men det blir nog ett bekymmer att hitta torkplas för tvätten för det kyler ner så väldigt inomhus när jag måste hänga allt här.Men det får väl lösa sej,annars får hälften av tvätten ligga kvar i maskinen tills imorgon. Jag tror nog jag ska passa på att sova nån timme kanske för klockan 16.00 åker jag tillbaka till jobbet för att återkomma hem vid 22.00. Men då är det ju ändå långt kvar av kvällen att photoshopa på och då gäller det att vara pigg. Å hörrni,alla ni som ska se melodifestivalen ikväll,ta inte i så ni spräcker livstycket,(som min mamma brukade säga) när ni tycker att allt är fel vad det gäller låtar och framförande osv. Säkert får jag se en och annan glimt av programmet när jag jobbar ikväll men det gör ju inget!Jag är nöjd! Abba och waterloo från 1974,älskar att titta på den här videon,underbart

Slut för idag!

Nu är det lika bra att jag säger godnatt för ikväll för nu har jag saker och ting som måste bli gjorda innan jag sticker till jobbet imorgon kl 07.00. Ack ja, dagarna går så otroligt fort så man nästan saknar dom när dom är över. Men snart står det en ny på tur som kallas lördag,dom brukar vara bra! Hej så länge alla nu blir det mys!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Snö som knarrar

'Varför knarrar snön när man går på den?'

Ur F&F 8/2004.

För att få svar vänder sig F&F till Lennart Fransson vid köldforskningscentret Coldtech, Luleå tekniska universitet.

Nysnö består av små isnålar och luft. När man trampar på snön trycks luften ut och många isnålar går sönder. Är det tillräckligt kallt hörs tydligt ett karakteristiskt knarrande ljud under skorna, och man kan också skapa ett sådant ljud genom att trycka ihop snö till en snöboll. Ljudet kan uppstå dels genom att isnålarna bryts av, dels genom friktionen mellan isytorna. Även mindre kall nysnö knarrar litet, om än något tystare. Det som avgör hur det låter är formen på snökornen. “Varm” grovkornig snö låter inte mycket eftersom friktionen är liten och iskristallerna är hållbara. Rimfrost knarrar också då man går på den, vilket tyder på att det är snölagret närmast sulan som bidrar mest till det knarrande ljudet.

Så då vet man det då! Hur som helst är det mysigt när det knarrar tycker jag,så var det ju ikväll,riktigt knarrmysigt! Jag såg en följd fråga på artikeln och den var, vid vilken temperatur börjar det knarra? Här står ju bara att det börjar om det är tillräckligt kallt. Kan det vara vid typ -10 kanske?

Den här bilden är från förra helgen,men då var det inte knarrsnö!


Break

Dags för en välförtjänt rast,oj vad saker och ting har gått i varandra i dag,men jag har i alla falllyckats få allt att klaffa. I pausen tidigare idag,mitt på dan,hann jag precis fram och tillbaka till Västerås och dessutom hann jag handla det nödvändigaste. Nu en mugg kaffe och så ut och jobba igen, vi hörs när jag är hemma om jag inte somnar stående i hallen! Ha det mysigt nu!

God solmorgon!

Hej å hå ,en ny tag står på tur! Lite annorlunda arbetstider idag. Startar upp 8.15 och kör sen till 12.30 På det en paus på en och en halv timme,och sedan ett nytt pass mellan 14.00 och 22.00. Vi får se vad man ska göra för kul på alla lediga lunchtimmar,kanske blir det en vända fram och tillbaka till Västerås. Ja fullt upp ska människan ha,då mår man bäst.Jag kan absolut förstå alla som av olika anledningar inte kan jobba. Det måste vara ett elände att inte få det sociala utbytet med andra människor. Vänner och bekanta är en sak,de väljer man ju själv. Men det är riktigt nyttigt att vara i sammanhang med människor man kanske inte annars skulle ha valt. Det ger nya insikter och vinklingar på saker som man kanske annars inte kommit i kontakt med.  Lika illa som att äta för ensidig kost,man behöver fler smaker och kryddor här i livet. I mitt arbetsliv träffar jag verkligen mycket människor,skulle jag börja räkna så blir jag nog själv förvånad över hur många det egentligen är. Å så som grädden på moset har man sina egenhändigt valda vänner,det är för härligt att vara människa. För att sen inte tala om kärleken,gott folk! Men om det skulle råka finnas en och annan som av någon anledning kanske inte beter sej schysst mot en så är det ju ingen fara, oftast är det ju bara avundsjuka och den andres svagheter som talar. Å sånt är ju lätt att förlåta. Nu pratade jag förstås inte om misshandel eller brott av något slag,sånt är inte reko. Nej nu hinner jag inte utveckla mej mer i detta intressanta ämne,men kom ihåg att vara en god medmänniska idag och sprida lite positivt shine omkring dej,allt annat är bara självdestruktivt!




Kvällens sista!

Har surfat runt lite på olika hälsosidor på nätet som jag gör ibland. Det är så lätt att fastna där i alla möjliga roliga och intressanta artiklar! Jag hittar hur många uppslag till bloggen som helst! På en sida handlade det om affirmationer, som jag gillar som pepping metod! Det var väldigt längesen jag kom i kontakt med företeelsen och använder den faktiskt en hel del! Mellan alla stycken fanns små kloka ord,som det här t ex: Sänd goda tankar till dina celler och medmänniskor! Här kommer en bra förklaring på vad en affirmation är:

Följande gäller för affirmationer De är formulerade meningar som du läser högt eller tyst för dig själv De ska upprepas regelbundet De ska vara formulerade i nutid De ska utrycka något som om det redan har skett, innehålla ord som: är, kan, vill, gör, känner… De ska vara positiva De sker en omprogrammering Du ska ha vilja och tilltro till förändring De ska inte innehålla negativ laddade ord som: inte, aldrig, måste, bör…

 Exempel på positiva affirmationer Jag är glad och nöjd med mig själv Jag känner mig vacker och stark Jag är frisk Jag klarar det jag företar mig Mitt självförtroende blir bättre och bättre för varje dag Jag trivs med mina vänner Jag kommer i tid Jag har ett bra och utvecklande arbete Jag gillar utmaningar och utvecklas av dem Jag vill ge mer kärlek Min familj har det bra Jag tycker om min sambo som han/hon är Jag tycker om alla som de är Jag behåller mitt lugn i pressade situationer Jag äter nyttig och god mat Jag känner mig smal


Visst är dom bra!Här är länken till sidan om du vill läsa mer
http://www.halsosidorna.se/Affirmationer.htm

Tänkte på låten med Anastsia som jag lade upp tidigare,den består ju mycket av affirmationer. Men det finns en sak som jag funderar över,det är när hon säger: you try to steel my shine. Jag tänker tvärtom om saken, jag tycker man ska dela med sig och sprida sitt shine istället. För jag är säker på att alla människor,jag menar verkligen alla, har massor av gott soulshine att dela med sig av. När man skaffat sej förmågan att se det ,då öppnar sej en ny värld,och jag älskar den världen! Jatg vet att jag idag t ex på jobbet har gett en massa shine ,men jag kan lova att jag fick dubbelt tillbaka och det i sin tur ger styrka!
På den mer privata delen så finns det gott om människor som jag byter shine med. Det gäller ju både vänner,familjen och kärleken!

Godnatt nu alla läsare,önskar vi kunde ha en stor soulshine fest tillsammans allihop!



Leva-Lena

Tjo,nu är jag hemkommen för ikväll. Lite sent blev det men så kan det bli ibland när det gäller arbete med människor. Ikväll hade jag ett underbart samtal med en gammal man som verkligen har piggat på sej sen jag såg honom första gången i höstas. Nu kunde han berätta om sitt liv och vad han hade pysslat med. Det var då en blandad kompott, men jag blev riktigt imponerad. Ser fram emot att få prata med honom snart igen! Visserligen brukar han glömma mitt namn mellan gångerna men idag kallade han mej för Leva-Lena,det var ju ett riktigt bra namn!Annars så har jag fått bra med motion genom allt springande för det blev inte någon lucka för fika ikväll så jag ska väl ta mej nått lite nu! Ska kolla djupt i skåpen för det börjar bli lite tomt därinne! Hörs innan jag avslutar för kvällen!

Paid my dues

Det börjar bli dags att avsluta här nu å plocka fram jobbar inneskorna och ta av långkallingarna. För ikväll ska det springas i korridorer och trappor! Det blir ett fyra timmars jobbpass nu så jag beger mej alldeles strax iväg hemifrån. Ska bara ladda med lite ramlösa svartavinbär först. Sen en låt att ha i huvudet till kvällen.Framförd av en brud som jag vill påstå har a lot of attitude!

Hon har det naturligt liksom, behöver inte väsnas och domdera på något annat sätt.Snart hörs vi igen så får ni höra om min kväll,hoppas ni fixar er en skön afton därute medan jag jobbar!

Chevaloppan

Ja så är det jag har nog i alla tider gillat loppisar å andra ställen som säljer begagnat. Kanske för man är uppväxt på "skrotmarknader" som det hette på den tiden. Med en far som lever för motorcyklar och motorer så fanns det ingen annan möjlighet. Men man hittar ju sina favorit ställen,ställen som har det rätta stuket på prylar,därför funkar inte antikvitetsaffärer för mej,vilken tur för det skulle inte passa min plånbok heller. Nä, jag är för mycket bling för det. Nu ska jag visa delar av det som inhandlades idag, några av grejerna ska användas till framtida projekt å därför vill jag ännu inte visa dom. (Så man inte lovar för mycket i fall de avstannar och hamnar på"det ska jag göra klart sen högen" menar jag)



Bakgrunden är ett  svart chintzpåslakan som ska användas som bakgrund i olika fotosammanhang. Bara att vika ihop och stoppa i fotoväskan. Den  svarta plastbricka som sakerna står på har en fin blomform och skall användas som ljusbricka. Den röda ljusstaken tycker jag talar för sej själv och ska få ett fint guldljus i sej. Glasflaskan med gulddekor kan jag ju ha som vattenflaska när jag joggar i sommar,nej nu skoja jag igen,den ska bli en prydnad i mitt Blingbling skåp så länge. Ja för dessa grejer gav jag typ 60 kronor. Väl använda penar tycker jag!

Kolla den här loppan då! Nice outfit. Här är jag typ sju år och som vanligt med pappa på något äventyr.


Skynda fynda!

Ha,stort pådrag,det går ett rykte om att det är rea på Brödet och fiskarna här i Enköping! Halva priset på grejerna,nu ska jag bara snygga till mej lite så sticker jag dit, attans det här är ju större än mellandagsrean ju!

http://www.brodetofiskarna.se/text1_16.html



Här på fina gatan ligger den glamorösa boutiqen. Vägbeskrivning finns i länken ovanför!

Avokado betyder testikel!

Vilken dag som helst nu är båda mina nygjorda tatueringar läkta. S:et i suolshine har en liten skorpa kvar,och så någon liten prick på fjärilen också. Det har gått helt enligt regelboken med läkningen och det har inte varit några andra problem än att jaf fick ha Behån utan på en tunn t.shirt de första dagarna för att bandet inte skulle skava. Visar upp hela kalaset när allt är helt klart och jag fått några bra bilder! Fota sej själv är inte alltid lätt, visserligen finns ju självutlösare men man ser ju i alla fall inte hur man vill ha det när man ska springa fram och hinna komma på plats! Inte det viktigaste i världen just nu! Nej nu börjar kroppen tycka det är dags för mat,det ska göras en avocadoröra och sen blir det wraps av det hela. Drycken blir faktiskt kaffe,det låter väl gott!

 

Sen spar jag kärnorna och planterar dom! Har provat förr och det gick bra men det tar sin tid!

 

Ordet avokado kommer ytterst från ahuacatl på aztekernas språk nahuatl.Det betyder ordagrant  testikel och kom till svenska genom spanskan. Frukten kallades förr även advokatpäron, då formen är päronaktig och på grund av en folketymologisk koppling till advokater. Andra namn var krokodilpäron eller alligatorpäron, då skalet påminner om krokodilers och alligatorers skinn.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Avokado


Silvermorgon

Väcktes kl sju i morse av en jobbförfrågan,men var så trött och slut att jag faktiskt tackade nej och somnade om direkt. Hade omöjligen kunnat pallra mej upp och komma iväg vid den tiden. Men nu har jag i alla fall sovit klart och fått tillbaka min energi. Har varit ner i källaren och dragit igång tvättmaskinen,och samtidigt kollat pannan. Den där pannan gör att jag får leva i spänning varje dag. Man vet aldrig ur det ska stå till med vattenivåer och liknande. Nu har den startat ett nytt kapitel för att retas tror jag,eller så beror det på väderomslaget,alltid när det ska gå från kallt till varmare ute så händer det saker i ett hus kan jag lova! Nu har det slutat skvala inne i pannan men istället är det kondens runt kranarna! Äh den kanske har självläkt nu och blivit bra igen. Jag har i alla fall drukit kaffe och ätit macka. ska sakta jobba mej framåt så jag hinner ut en sväng till min favoritaffär Brödet och fiskarna,behöver grejer till min ljusgjutar idè! Hoppas nu solen är framme hos er alla,både på himlen och i sinnet!



Den här lille killen fyller snart 14 år,numera har han övergått från bilexpert till skateboard kung. Puss puss Eddie!

Feeling indestructible!

Dags att säga godnatt för ikväll då! I morgon tänkte jag sova en stund på morgonen,och sen softa på dagen. Jobbar bara mellan 18.00 och 22.00. Då hinner man ju mycket skoj innan det är dags. Men vad det blir vet bara morgondagen. Här är en bild från kvällens photoshoparbete,det blev några till men dem spar jag så länge!



Den här tål att tittas på i stort format,då kommer färgerna verkligen till sin rätt!
Godnatt nu alla människor därute och kom ihåg, Let your soulshine!

Come undone

Plötsligt när jag skulle sätta på Spotify för att dra igång lite träningsmusik, så slog det mej.Den här veckan har jag inte alls hunnit med att lyssna på någon musik.Det är ovanligt när det gäller mej,annars är det alltid någonting jag är inne i för tillfället. För några nätter sen var den här killen med när det skulle sovas. Jag bara lyssnade och lyssnade, framför allt på mellansnacket eftersom det var live musik. Tillslut fick han lov att stängas av för jag kunde inte somna utan koncentrerade mej bara på vad han sa och hur det ser ut på scen till den här videon. Så mäktigt,en sån carisma han har Robbie Williams. En mästare i mina ögon.


Fixa lite ljus i huset!



Det är bra att man kan köpa färdiga ljusvekar med hållare,om man skulle vilja ta reda på alla ljusstumpar som blir över,i alla fall hemma hos mej blir det myckert av den varan. Tidigare har jag alltid köpt på metervara och själv försökt fästa garnet i botten på det jag gjuter i. Det har inte alltid lyckats så bra! Bl a Paduro säljer massor med material till denna roliga hobby!



Härligt att få gå på loppis och fynda snygga  former att gjuta i. Då är de färdiga vekarna perfekta!

Randiga ljus

Så här kan man göra också och då duger det bra med ljusveke på metervara bara man är lite fiffig och kan hitta på former att gjuta i och att kunna fästa veken. Så spar alla stumpar och ha lite kul i vintermörkret. Här kommer stearinet att puttra i grytorna inom kort. Det är bara att köpa kastruller å liknande billigt på loppis om man inte vill förstöra det man har,brukar kunna bli lite kladd! Men ack så kul och personligt!

Svejsan!

Å hejsan alla! Färdigjobbat på jobbet för idag! Nu blir det ett pass härhemma inann jag slår mej ner framför datorn och jobbar vidare med mitt bildmaterial i photoshop. En rolig grej på jobbet idag är att det verkar bli fler av tjejerna som hänger på på utbildningen till undersköterska! Det kan ju bli riktigt kul! För ännu har jag inte träffat nån jobbarkompis som inte är positiv i sin inställning och inte rädda för hårt arbete. Ett sånt arbete som vi har kräver en viss typ av människa,det är några viktiga egenskaper man bör besitta om man ska jobba med människor som lever i tuffa situationer och som behöver mycket hjälp för att klara sin vardag. Förmodligen besitter man väl dom då eftersom mitt schema är mer än fullt varje månad. Idag blev jag erbjuden ett längre vik på ett av mina andra favvoställen. Då jobbar man inomhus hela dagarna och slipper kyla och snö. Men den här vintern har verkligen gjort mej gott, snacka om att man blir härdad och van med den verklighet som finns runt en. Å snart är det ju en löneförmån att få sitta på en cykel eller promenera runt i staden på solig arbetstid! Ödmjukhet, socialkompetens och en attans massa soulshine är det första man behöver för att bli en i gänget på en sån arbetsplats som min. Själklart ser sen våra överodnade till att även vi som ännu inte är färdiga undersköterskor erhåller full kompetens till att utföra det vi gör under dagarna,har man jobbat med människor i hela sitt liv så har man mycket gratis! Därför vill jag tacka alla mina lärjeungar som jag mött på livets stig,och hoppas du som skulle ut en sväng idag men förolyckades har det bra nu. Jag tänker i alla fall på dej, och hoppas vi snart får ses igen så jag får fortsätta lyssna på din livsberättelse.



Kanske den här bilden ska få sej en omgång idag! Vem vet!

Det blev visst ett inlägg till!

Så nu har jag nog jobbat klart för ikväll med mina bilder. Det är såå roligt att ha så mycket nytt materiel att jobba med. Här får ni senaste nytt från mina fotoideèr!



Originalbilden



En variant!



Samma bild fast med svart ram istället!



Den här var rolig att göra,och nu sitter tricket med de vita ramarna också. Jag är nöjd!



Å här är originalet!

Jag hade ju redan sagt godnatt för ikväll men så blev det så här! Inte ovanligt alls! Men nu ska jag i alla fall göra slag i saken och avgå för ikväll. En till bild bara förresten!


Vilket konstverk va! Gjort av levande hår,medan ägaren vilade lite!


Let your soul shine

Vet ni vad ! Jag har gått över från morötter till broccoli! Kokar stora buketter och äter varje dag! Det är såå gott när de är lagom kokta i lite grovt havssalt! När jag slutade jobba så slank jag in och köpte till imorgon. Just nu äter jag lagom mogen avocado med salsasås och hackad rödlök! Riktigt gott! När jag klarat av det så blir det lite photoshop igen,ska försöka göra klart en bild som jag började med i förmiddags.Bör väl inte stanna uppe allt för länge eftersom arbetsdagen startar klockan 07.00 i morgon bitti. Så jag får lov att säga godnatt för ikväll och tacka alla snälla läsare för att ni tittar in till mej här på bloggen!




kafferast!

En liten kaffepaus i jobbarkvällen! Sedan jag började kl 14.00 har det gått i ett kan man säga! Känner nu att beslutet jag tog tidigare idag är alldeles riktigt. Att tacka ja till en undersköterske utbildning. Avbröt ju den jag startade för ett år sen för att helt gå in för jobb och att bygga upp livet på mitt eget sätt igen. Så om någon vecka kör jag dubbelt igen. Jag tänker klara det hela genom att jobba heltid och plugga samtidigt. Många kurser har jag validerat bort redan. Sedan är ju resten på distans med en dag i veckan på plats i skolan . Ja har inga problem,det kommer att gå som smort det här! Så jag är jättenöjd med mina beslut och vet verkligen vad jag har siktet inställt på!

Halluuuu!

Hej alla,har ni märkt vilket vackert soulshine vi har idag! Min morgon har hittils varit mycket innehållsrik och kommer t om att ha betydelse för mina framtida livsplaner. Först har jag träffat en stark och klok kvinna som alltid lyckas ge mej kraft fast jag inte riktigt vet hur det går till när det sker. Vid gott mod och ett stärkande papper i väskan så for jag vidare till nästa positiva kvinna. I samma rum som för ett år sen spelades händelser upp som exakt påminde om dem som skedde där då. Nu idag har jag lyckats ta mej igenom många tuffa situationer sen dess och dessutom med all erfarenhet från det intensiva arbetsåret, så är jag förmodligen mycket mer beredd och förberedd på att lägga energi på rätt saker nu. Dessutom är det ju mycket varmare och skönare känslor som finns i mitt hjärta nu och det stärker istället för att bara sno all min energi. Nu ska jag bara ägna kraften åt alla mina positiva förebilder som jag har runt mej. Som tur är är det ju en brokig skara människor med massor av olika typer av erfarenheter som jag räknar som mina närmaste och som jag gärna släpper nära och känner förtroende för. Det är inte alltid en relation till någon behöver ha en historia långt tillbaka i tiden för att vara bra, det är just kombinationen av det gamla och trygga och det nya, oskrivna som ger utveckling. Och så har jag bestämt mej för att ta ännu mer avstånd från alla gnällspikar som bara tycker att endast de sitter inne med sanningen om allt. Show some soulshine istället för att yla om allt från melodifestivalen till för mycket snö! Livet går inte på en spikrak räls,det är både vingligt och krokigt och man får prova att göra många tuffa lärdomar innan man kan känna sej något sånär tillfreds. Jag vet idag vad jag har att jobba med hos mej själv och jag vet idag mina styrkor. Snart skall det öka på styrkekontot och minska på det andra för egentligen är det bara att göra det som fattas! Utveckling är så skönt,att bara stå stilla och sträva efter att allt ska vara som det alltid har varit är inte min melodi! Kanske det är dags att göra som Morticia i Familjen Adams,klipp av rosen och njut av det vackra i stjälken!


























Härligt gäng å sköna förebilder!


Som ett exempel

Ja ja,lyckades inte ladda hem det jag ville! Egentligen visste jag det sen förr men ville försöka i alla fall! Får väl skylla mej själv om jag får en massa skit i datorn när jag försöker slippa betala mina licenser och sno åt mej dom på annat vis! Men strunt i det nu! Jag har ialla fall suttit och pysslat med en bild och testat om jag skulle komma ihåg tekninken att göra den! Det blev så där för jag missade lite på kantlinjen runt de olika rutorna.Fick lägga till dem i efterhand å då blir det ju inte lika bra! Texten är förstås bara lösrykta tankar jag fick medan jag jobbade men gillar ideén att använda ett och samma foto och göra en affisch av på det här sättet! Här är länken till moderskeppets sida där jag hämtat kunskapen!

http://www.moderskeppet.se/photoshop/presenter/fonster.php


Här är originalbilden för den som vill se!


Nu ni gott folk så ska jag resa på röven och göra lite annat en stund så det blir något gjort härhemma också! Undrar hur kallt det har hunnit bli nu därute,det är ju knappt man vågar kolla termometern!


Ska fixa lite ja!

Tjo! Nu är jag hemkommen från både jobb och en liten tur till Västerås. Det blev ett besök på MAX med Eddie och på hemvägen handlade vi lite. Både nyttiga saker och lite Alla hjärtans dag mums. Nu ska jag göra ett försök att hitta ett serienummer som jag skulle behöva,får se om det kan funka igen sen! Annars har jag en annan plan men det kommer nog att ta mej en stund detta! Fullt upp med andra ord men jag hör av mej under kvällen och berättar hur det går!

Alla hjärtans!

Hej! Tar mej just en liten paus på jobbet och äter lite soya yoghurt! Större delen av arbetsdagen har ju redan passerat och när jag slutar om en timme så blir det en sväng till Västerås! Berättar mer sen när jag landat hemma i Enköping igen! Ha det bra så länge!

Bara några bilder till!



Med lite fantasi så kan vad som helst hända! En klänning med glitter och en spontanupputsad silverring!
Den här bilden är jag riktigt förtjust i,dessutom är den helt oredigerad! Bara som kameran såg den!



Eller vad sägs om den här! En gräshoppa kom på besök i vår fantasi!



On the rocks!

Lovade att jag skulle gå och lägga mej senast kl 00.00 om det var så att jag skulle börja jobba kl 07.00 i morron. Å så var fallet, men jag har redan kommit för sent till sängen hur jag än gör. Passar på och säger godnatt å vi hörs vänner. Soulshine på er alla!

Bilder från helgen



På min nyinköpta bling bling klänning ligger hjärtat som Marie köpte och det röda med blommorna har jag inhandlat.Det blev en spontan fotosession på fredagkvällen,med en massa roligt experimenterande och stök. Det blev många fina bilder!



En härlig långpromenad runt Lambarön. Varsågod att kliva på i snön. Här fick man mestadels göra sina egna stigar men på andra sidan var det plogat en liten bana som under dagen blev bredare, för här skulle under söndagen Vikingarännet passera!

Vikingarännet går på Mälarisar mellan Uppsala och Stockholm efter den gamla Vikingaleden. Det finns många kulturellt intressanta och historiska platser längs med banan. Vikingarännet är världens största regelbundna skridskolopp på naturis och är landets näst största vintersportarrangemang utomhus.

Att åka skridsko mellan Uppsala och Stockholm har i alla tider varit en klassiker. Vikingarännet ger dig möjligheter att genomföra denna klassiker. Plogade banor, service efter vägen och säkra isar. Vikingarännet, som arrangerats av Friluftsfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet sedan 1999, har utvecklats hela tiden och består nu av Vikingarännet ca 80 km, Vikingaturen ca 50 km, Kortisen 20-30 km, Vikingastafetten och Lilla Vikingarännet (för barn). 2010 kom vi ända in till centrala Stockholm!

Nu är det eftermiddag och snart solnedgång,då är det ju perfekt med lite nercabbat i Jaggan! På med full värme å så iväg!



Här är samma bild i HDR teknik. Tyvärr så har min licens gått ut så jag fick lov att använda gratisversionen med stämplar på men det är ju bara tillfälligt. Snygg som bara den i alla fall!



Sen framåt kvällen var det bara att sätta sej vid dukat bord och njuta! Fantastiskt god mat och bra service från värdparet. Tackar allra ödmjukast!







Här kommer dagens fråga! Nån som vet vad detta föreställer? Varsågod att gissa vilt,äran står på spel!



Sista bilden på kortet från helgen! Här lämnar vi den magiska weekenden bakom oss och passerar genom tunneln tillbaka till vardagen och en ny arbetsvecka. Men efter den här helgen kommer den att gå ännu lättare än vanligt för jag har haft det väldigt skönt på alla sätt och vis! Tack hörrni!


Hej!

Hallå vet ni vad? Nu är jag hemma igen efter en superbra helg i Stockholm! I fredags startade ju Marie och jag upp med en shoppingresa till Kista trots oväder och problem med varmvattnet här hemma igen. Vi handlade en del och åt indisk mat! Som alltid har vi supertrevligt tillsammans när vi är ute på sånt! Riktigt tjejmys faktiskt! När vi klarat av den biten sammanstrålade vi med resten av gänget som vi sen skulle komma att umgås med under helgen. Har massor av fina bilder från en rejäl promenad på mälarens is i solen,sightseeing i Stockholms norra delar framför allt men även i city. Bil och mc foto,en fantastisk middag hos en av herrarna och även lite tefatsåkning. Ja det har vekligen varit blandad kompott och även det känslomässiga har fått sitt. En god pizza på Ekerö blev avslutningen på kvällen innan vi hämtade Marie där hon varit, och så packade vi in oss i lillskodan och åkte tillbaka till verkligheten i Enköping och Västerås.Nu ska jag bara ladda batteriet till kameran så jag kan få in bilderna i datorn å sen blir det Photoshop resten av kvällen! Såklart ska jag visa lite av bilderna här också! So long!

Ledig fredag

Imorse klev jag upp halv åtta,då blev det en snabb frukost och sen ut i snön! Var ju ganska sen hem igårkväll och då hade det snöat mycket men nu när jag klev ut så var det verkligen mycketmycket! Ingen plogbil har varit på gatan ännu så det är verkligen en chansning om man ska kunna ta sej ut med lillskodan.Jag har i alla fall skottat så mycket jag kan bidra med för att det ska funka. Marie är på väg hit nu och när hon kommit så kastar jag mej i duschen och sen åker vi mot Kista för att börja dagen med lite shopping. Vad som sen ska ske får jag delge er i efterhand för just nu är planerna lite halvluddiga, men tjura nu inte för mycket för snön nu, för det är i alla fall inget man kan påverka,det är bara att gilla läget hur man än gör!

Så här glad ska jag vara idag! Nice allover!

Åt upp alltihop!

Då var nattmålet avslutat då,skulle kunna ätit ännu mer men tyvärr så är det inget kvar! Riktigt gott var det i alla fall! Så här gjorde jag för att skapa en vitaminbomb! Kokade en broccolibukett några minuter tillsammans med lite grovt havssalt.Blandade den färdiga broccolin med ett litet paket fina ärtor från Findus. Kryddade med gurkmeja och Orientalcurry sedan mixade jag alltihopa tillsammans med en skvätt rapsolja. Strödde färsk persilja över det hela och sen var det bara att mumsa! Nu ska jag strax droppa ner i bingen för i morgon blir det äventyr!


Hej folk

Idag är nog ordet snö ett ord som är på mångas läppar! Tror inte att de flesta pratar om det i positiva ordalag heller! Och jag skulle vilja skrika ut DET RÄCKER NU! Har ju jobbat ute ikväll,men i alla fall haft en biltur. Men det är såå drygt att ta sej fram!! Otur nog så kunde Marie inte ta sej över som vi planerat men, vi får ses i morgonbitti istället! Nu ska jag faktiskt gå och koka en god och nyttig broccoli och ärtpesto! Kroppen skriker efter sån mat å det betyder att jag behöver den! Vitaminer i massor ska det bli! Nu sätter jag igång!

En sån här ska det bli! Å dessutom har jag köpt spenat,man är en riktig gröngöling!

Mitt på dagen!



Så här ser det ut nu på tredje dagen,jag är i alla fall nöjd!
Har dessutom hunnit med att ladda inför jobbkvällen med en riktig nyttighetsbomb.På tallriken ligger stekt fisk och kidneybönor i chilidressing och färsk persilja! Det är något för en gräsätare att njuta av! Gott fläsk på er alla andra! Nu kaffe på maten!


Don't release me from your spell

Nu så har jag nog fått dagens sömn. Det är ju inte klokt vad skönt det är att vakna och veta att man kan ta en kopp kaffe och sen gå och lägga sej igen och sova ett par timmar till. Det kallar jag lyx! Så gjorde jag imorse och nu sitter jag här betydligt piggare. Moto Boy är den bästa avslappnings musik jag vet när jag är alldeles ensam,och vill softa. Hela plattan Lost in the call är lika skön,prova den nån gång om du behöver varva ner!

Moto Boy – Don't Release Me From Your Spell



Hej å godmorgon

Uppe riktigt tidigt idag,å ändå börjar inte jobbet förrän kl 14.00. Ska ta mej en god kopp kaffe å macka å sen lurar jag nog en stund på soffan.Sen är det npg dags att måste ställa tillbaka alla grejer vid smyckehyllan och fortsätta med städningen som jag påbörjat. Läget med tatueringarna är alldeles utomordentligt,det värsta som hänt är att det fortfarande kliar på ett ställe vid halsen där tejpen till gladpacken satt. Det ömmar lite på skuldran just vid själva benet där huden är som tunnast, annars kan jag riktigt känna hur det läker och det ser så bra ut nu när det vita börjar framträda lite bättre. Återkommer när jag slumrat klart!

Både blomstren och jag vaknar till liv!

Jag har ägnat en stund åt att kika runt lite på olika fotobloggar,å blivit så inspirerad! Kan ju villigt erkänna att jag mest bara lägger upp foton här för att illustrera det jag skriver om så det blir lite roligare att läsa förhoppningsvis. Men tänk om man var lika noga som några jag sett med att både fota och redigera så det blir lite snyggt också! Egentligen har jag ju tillgång till det materiella,men latheten verkar ha tagit överhanden. Visst jobbar jag mycket och fotandet och fixandet tar ju sin tid, men egentligen är det ju bara trams det där,jag ska ta itu med det hela när drömparken och dess omgivnigar vaknar till liv igen. Jag har ju en guldgruva inpå knuten och växter och dess symbolik med det mänskliga livet är ju ett stort intresse. Varför håller jag inte på mer med det,jag har ju faktiskt kommit en bit på väg med min egen stil,och jag tycker att den funkar!

Det behövs inte så mycket för att ideèrna ska vakna,här är en bild från drömparken juli 2009. Så soft,men jag fick en tanke om att softa den ännu mer. Detta är originalbilden helt oredigerad!


Home!

En kväll på jobbet har åter passerat. Trevligt som vanligt men också besked som inte är så roliga men vanligt förekommande i det här yrket! Tack herrn i hörnet för alla kloka ord som du delade med dej av, jag ska inte glömma det du sagt till mej! Annars så börjar väl planeringen inför helgen ta lite form men ännu är det ganska öppet på sätt och vis. På torsdag kväll sammanstrålar jag med Marie vid 22 -tiden och sen ägnar vi fredan åt lite tjejgrejer till att börja med! Det ser jag fram emot.Har det blivit kallare där ni bor också? Här har temperaturen sjunkit en hel del och det var sån där hård is på vindrutan på bilen när jag skulle hem.Det gick knappt att skrapa bort den,å dessutom hade den placerat sej på både in och ut sidan! Fick till ett lagom titthål så jag kunde ta mej hem uppför backen i alla fall! Nu blir det lite juice och några smörgåsrån till kvällen! Hej å hå!

Lite annorlunda ordning

Nu har jag tagit bort plastfolien och torkat rent dekorationerna.Smort in med salva enligt instruktioner. Lite fånigt känns det med klädseln idag kan jag säga. Jag kan ju inte ha något Behå band som sitter åt eller skaver på skuldran så underst har jag en mjuk bomulls T-shirt och sedan Behån uppe på den, med det vänstra bandet mycket löst reglerat. Ha ,ha tur att det är den årstid det är så jag sen kan ha en långärmad varm tröja uppepå det hela! Allt ser väl ut som vanligt men jag kan lova att känslan av att man vet ur det är gör att det känns ganska konstigt!  Men om ett par dar så är ju det hela läkt och då ska väl kläderna hamna i rätt ordning igen! Nu ska jag äta lite och sen fixa mej för jobbet.

Kolla ,så här blev det!

Hej alla! Här kommer några bilder på tatueringarna som blev gjorda igår. Det  kanske ser lite kletigt och konstigt ut men jag tog bara bort plasten för en kort stund och ville inte röra det hela på något vis. Men det är ju kul att få visa i alla fall!



Här är texten på insidan av min vänstra arm. Den är placerad mellan armvecket och handleden. Storlek ca 10 x 4 cm.



Här är fjärilen med dekorationer. Blänket ni ser är salva. Det är alltså ingen färg på det hela utan bara svrtvitt med skuggningar och highlights. Redan idag när jag tittar så framträder det hela mycket bättre. Kommer med bättre bilder så fort det läkt lite och jag tvättat rent lite mer. Men nu har ni en aning i alla fall! Tänk att någonstans på fjärilens överkropp finns den gamla lilla fjärilen gömd,jag kan inte alls märka det,tycker det var mycket skickligt gjort!


Segpropp

En liten lur i soffan har det blivit under eftermiddan. Kanske det blir en till snart, för det känns som det fattas några timmar av den varan. Lite frusen är jag också,så varför inte njuta av den goda stugvärmen när man kan. Jag sätter på Lost in the call med Moto boy,det är skön musik att koppla av till, mycket soft och avslappnande. Nu vill jag ha lite kall juice först å sen mosar jag ner mej i soffan!

Toms tatto Enköping!

Hej nu är jag hemma igen och ser lite annorlunda ut än när jag for! Två tatueringar är gjorda. Den ena på insidan av den vänstra underarmen. Där står ordet Soulshine i en font som jag blev riktigt nöjd med! Storleken känns också alldeles okej! Den andra är på min vänstra skuldra och är en över målning av min gamla fjäril. På samma plats sitter nu en ny vacker och större fjäril,med typ"krusidull" dekarationer runt. Jag är verkligen jättenöjd. Så nu vill jag rekomenera stället som fixade det åt mej!

http://tomstattoo.se/ Titta in där så får ni se. Själv är jag inplastad i plastfolie några timmar till men sen kan jag visa er så får ni se! Nu blir det mat i magen och lite kaffe gott folk! See you!


Tisdag 8 februari!

Hej å hå,har ni hunnit vakna ännu? Jag har just klivit upp och ska ta mej lite kaffe och macka! Startade nyss igång diskmaskinen så blir det diskat och klart också! Sen gör jag mej iordning och sticker iväg ut och kommer tillbaka nån gång på eftermiddan! Hörs då !

Underhåll!

Okej,lika bra jag säger godnatt då,för nu ska ju här bli underhållning! Systemunderhåll alltså,här på blogg.se. Så då går det inte att göra några inlägg på ett tag. Ja ja man får väl försöka stå ut då! Eller så är det ett bra läge att passa på att få sej lite sömn kanske. Ja så får det bli! Godnatt alla vänner, snart hörs vi igen!


Kexchoklad, tunnbröd och morötter!

Flera kära återseenden har det blivit under arbetsdagen idag,det är så roligt när man kommer tillbaka till ställen det var ett tag sen man var på! Samtidigt hinner det ibland hända tråkiga saker också, vilket det hade gjort nu,men tack för att jag fick lära känna dej och att du litade på mej,å tack för alla kexchoklad du skickade med mej,du goda kvinna! Själv sitter jag nu med en kopp kaffe och har hunnit få i mej några hårda tunnbrödsmackor,det är något som jag verkligen kan okynnesäta,hårda tunnbrödmackor! Nu ska jag toppa med några råa morötter som jag bara inte kan leva utan! Kanske jag var en morot i mitt förra liv,eller så blir jag en i nästa! Anyway,Soulshine!


Färdig!

Jodå,nu har jag gjort det jag skulle,ringt inte bara ett samtal utan flera,man kan säga att jag faktiskt är tillbaka i ett läge där jag var för ett år sedan på ett plan! På andra plan är det stor framgång,men just nu så lämnar jag nog det hela och avvaktar lite! Allt har sin tid och kanske är det någon mening med det som sker!Vi får väl se. Nu ska jag plocka lite ordning härhemma och sen göra mej klar för lite arbete! Idag blir det på "innestället" och det var ett tag sen sist,kul att få träffa alla de människor som bor och jobbar där! Nu ner med lite lax i magen så man orkar också! See you all!


Morning!

Godmorgon,en riktigt mulen morgon har jag här,men det är okej för det verkar som snön tinar bort ganska bra i alla fall och det gillar jag! Njuter även av ljuset som kommer in så mycket bättre sen röjningen i skogspartiet utanför!

Nu en mugg kaffe och så sätter jag mej och tittar ut över trädgården och tänker på sommaren,eller i alla fall våren som snart ska regera här utanför! Idag har jag lovat mej själv att ringa ett samtal idag som jag skjutit upp ganska länge. Nu lovar jag er att göra det också så att jag får lite press på mej! Återkommer om det hela senare. Jag ska bara...... Myspace  Icons

Svettlök!

Svettigt! Nu har jag fixat ett tränigspass igen.Tänk att kvällen är min bästa träningstid! (eller det är ju natt nu...). Måste variera min övnigar lite,för benen får ju verkligen sitt på dagarna ändå! Armarna är jobbigare när man tränar på Chevasättet! Men allt går,det vet vi ju! Nu blir det några glas kallt vatten å lite god musik! Sovmorgon imorgon så det är därför jag har råd att nattsudda lite! Ha ha, å snart är det tisdag också,spännande!

Nä hu vad tokigt det kan bli!

Fibertunnbröd 330g Gene

Caviar,räksallad och fibertunnbröd,det är just vad mina kvällsmackor består av,sitter och äter dom just nu! Tidigar på facebook funderade jag över vilken tid på natten det var okej att kalla en macka för en nattmacka?
När övergår en kvällsmacka till att vara en nattmacka? På jobbet var det någon som föreslog att en nattmacka är det om man äter den efter kl tio på kvällen för på jobbet slutar våra pass som senast den tiden och sen tar "natten"(nattpatrullen) över. Ja det kan ju vara logiskt kanske. Å kväll då? När börjar kvällen? Helt kaotiskt när man börjar tänka så! Eftermiddag det är det ju i alla fall efter att man ätit middag,det hörs ju på namnet. Middag det äter man ju vid typ fem tiden eller senare enligt vad många säger. Å då börjar ju eftermiddan efter det då i såfall,typ på det som jag trodde var kvällen.Allt som är före klockan fem på dagen måste ju då vara förmiddag,eller hur! Mitt på dagen,om man tänker på solens läge,ska ju vara kl tolv, då kallas det ju för lunch,å nu börjar allt bli riktigt rörigt. Vilken tid börjar och slutar morgonen,är det när man vaknar eller? Nu är klockan 22.00,då är det väl i alla fall kväll,å mitt i natten är ju 00.00. Då börjar alltså natten kl 23.00 om det är kväll kl 22.00 och det är mitt i natten kl 00.00. När slutar då natten? Ja det är ju inte så svårt att räkna ut om man redan vet när mitten på något är,lägg bara lika mycket på varje sida så blir det solklart... nä nu vet jag ingenting längre!
En macka kan ju bara få vara en macka,den behöver ju inte ha någon tidsangivelse,den smakar ju lika i alla fall! Gryningsmacka.... Ha ha, After work,är det när man går i pension! After eight vet jag i alla fall= gott!

Eftermiddag !

Vet ni vad,nu är jag hemma igen för idag var det en kort jobbardag! Men jag hann med ordentligt många besök i alla fall! Sedan jag landade här har jag hunnit fixa lite mat och nu ska det bli fika med chokladmoussé. Det är ju söndag och då ska man ju ha efterätt ju! Ja det får bli allt för nu men jag kommer igen senare!


Nattmacka!

Jobbarkvällen klar! Blev lite övertid,men vad gör det! Så njutbara människor,både dom jag arbetar med och de vi hjälper! Trivs som fisken i vattnet! Nyss har jag fixat några mackor i smörgåsgrillen som vi avnjutit. Använde laxen från tidigare idag ,caesardressing och en blandning av olivolja,örtkryddor och persillado!Gissa hur gott det blev då? Helt attans underbart faktiskt,men som tur är så tog jag bara en,men det hade kunnat gå ner många fler. På tal om att vara ledig helgen som kommer så blir det inte bara shopping,utan vi slår nog till bästa Marie och jag och planerar in en hel turnè i Stockholm. Med gott folk omkring oss så blir det nog en toppenhelg känner jag på mej! Nu ska jag strax vila mej för det blir ju jobb tidigt i morgon också! Puss å kram hela dan,som en jag vet alltid brukar säga när vi skiljs åt!

Just nu läget....

Lämnar nu över rodret ett tag till övrig styrka här hemma! Själv ska jag roa mej på jobbet ett antal timmar! Det ska i alla fall bli skönt att få komma ut i friska luften och röra sej lite! Tycker verkligen inte om att vara för mycket stillasittande. Nej, fläsket ska gunga och röra på sej,då trivs jag bäst! Har trots allt kommit en del framåt vad det gäller stylingen här hemma. Det är så roligt att försöka få till det så det ser nytt ut fast det i mångt och mycket är samma grejer som släpas runt! En del nytt behöver inköpas,men det får bli på nästa lön,för den här kommer att behövas till annat. Bl a tisdagens nöje! Sen är det också på tapeten med en shoppingresa några mil bort på fredag! Ha,vad bra ,veckan börjar redan fyllas med roligheter fast den inte ens börjat! See you later!



En av förra sommarens härliga bilder,nu ger den mej styrka att vänta på våren,njut av den du med!

Laxlyx!

Lax är lyx,kanske inte nuförtiden men under min uppväxt kan jag inte påminna mej att jag någonsin fick äta lax. Det var fin mat för de rika! Här har det blivit laxfileèr med ris och cittron och dill sås idag. Annars brukar jag oftast köra med det thailändska stuket vad det gäller lax men idag var vi lite med klassiskt svenska. Annars har jag lyckats lika bra som vanligt med min städning/omorganisation här hemma. Totalrörigt överallt typ! Kanske blir det bra så småningom eller så trycker jag tillbaka allt in i skåpen så det blir ännu knöligare! Jag känner mej själv vid det här laget och inser att det är svårt att ändra vissa egenskaper! Men annars är jag glad och på G. Det har aldrig legat för mej att tjura för lite missad städning!

 En lax! Fileér!

Minnen

Nyss bad jag min om en månad fjortonårige son att följa med ner i källaren och titta lite. Vi började plocka med saker som fått flytta ner i lådor för att han blivit "stor". Gamla leksaker och böcker och sånt. Det blev ett kärt återseende. Åh,den här bilen det var min favorit ,åh den här köpte du åt mej....osv...osv. Snabbt konstaterade han att alla saker har en berättelse med sej.Det var ett härligt konstaterande av en kille som håller på att bli stor. Han sa också när nostalgin blev riktigt svår, "Jag vill vara liten igen". Sedan satte han sej vid trumsetet som stått tyst länge nu och drog igång några solon! Härligt! 

Här är Eddie några månader gammal,en riktig baddar kille som Timmy har lite problem med att hålla i!

Året måste vara 1997 eftersom Eddie är född 1:a mars det året!


Hello!




Hej ,har ni hunnit vakna än därute?  Har har det varit en riktigt mysig morgon! Kaffe och rostat bröd fölt av en skön dusch gjorde susen. Nu ska vi strax ta oss ut en stund och ta pulsen på Enköping en vanlig lördag!

Natten närmar sej!

Nu säger jag godnatt och passar på att få lite god sömn en stund. Ikväll har jag suttit och blockat ganska mycket. Jag menar inte som att blocka någon från sin sida eller nåt,det behöver jag inte för det verkar som alla styggingar har försvunnit härifrån,eller i alla fall valt att hålla sina munnar stängda! Nej jag menar blocka som att sitta och kolla in vad som finns till salu på blocket! Det kan bli som ett litet gift,nästan som det är att blogga! Vi får se om det dyker upp det jag är inne på,det gick ju så finfint att få tag på barbordet och stolarna,bara man har is i magen och kan vänta tills det känns riktigt rätt så! Nej god natt alla! Spread some  good soulshine!

Styling

Just nu pågår förberedelser och planering inför vår stylingen av hallen! Har plocket bort och flyttat lite på saker för att få nån slags feeling och känna mej för hur jag skulle vilja ha det. Saker och ting måste liksom mogna innan jag bestämmer mej.















































Här råder ju totalkaos,det kanske vore bäst att plocka bort och sen plocka tillbaka grejerna i en lite snyggare ordning!

Samma gäller för väggen mittemot,inte bra!



Den här smyckehållaren(som jag använder den till,är väl en värmeljushållare tror jag) fick en kompis idag!


Loppisfyndet som jag skrev om tidigare! Perfekt att hänga halsband på, och ringar och örhängen kan ligga i skålarna! Billigt 15 spänn! Kom inte ihåg vad jag gav för den andra men det var nog nåt liknande!

 Här har jag tömt väggen för att göra plats för nytt. Kanske golvlister vore på sin plats också! Den vita dörrkarmen runt ytterdörren ska bli svart  i alla fall!



Hu ,här behövs förändring!


Lite smått och gott som kan användas på nya ställen å sen ska det bli fint här med! Nä kaminen funkar inte än,men man ska aldrig ge upp hoppet!


Tandkräm å lite annat

Ikväll hittade jag den borttappade tandkrämstuben som jag letat efter i mer än en vecka.Tog mej tid och plockade upp en kasse med grejer jag hade haft med mej bort i lördags. Jag trodde kassen var tom när jag stoppade lite smågrejer i den som jag behövde när jag skulle bort!! När jag sen kom hem i söndags så slängde jag bara kassen i ett hörn med grejerna i! Men nu när jag packade upp så fann jag tuben,så nu kan jag borsta tänderna igen! Nä skoja ba,hade ju redan hunnit köpa en ny såklart.

toalettpappershållare,svart,smide

Så här ser min nya toapappershållare ut! Jag köpte min på Nisses i Västerås. 100 kr kostade den. Det är så skönt att äntligen hittat nåt jag ville ha och tyckte passade. Visst ja,i bilen ligger ett loppis fynd för 15 kronor som jag fyndade tidigare idag. Ska passa på att hämta den när jag ändå ska slänga soporna. Övernattade räkskal är ingen hit att hitta imorgonbitti!


Svejsan

Arbete,storhandling och matlagning,det är vad jag kan pricka av på listan för idag hittils! En massa efterarbete står nu och väntar på mej,typ disk och undanplockning. Verkar som det blir en lugn hemmakväll ikväll! Jag funderar starkt på att göra en make over i hallen! Det finns en del saker jag tröttnat på och så skulle det bli mer praktiskt också om det blir som jag tänkt! Förvaring behövs alltid,och särskilt här! Mja..... får återkomma i detta ärende senare! Nu ska jag duka av lite!

Här kommer natten...

Har eran klocka rusat iväg lika snabbt som min har gjort? Men visst har jag hunnit en hel del,umgåtts med vänner både via nätet och telefon! Pysslat och plockat med blommorna som var lite törstiga och behövde lite allmän omvårdnad. Fixat upp nya toapappershållaren på toan och med det följde en del annat fix därinne.Hängt flera maskiner tvätt,knaprat morötter och sänkt värmen i huset ytterligare! En riktigt skön kväll som jag måste avsluta strax, för i morgon kör jag 7.00 - 16.00 på jobbet å sen till Västerås! Å jag som tänkte hinna ett träningspass innan jag lägger mej också,så nu brakar jag igång så det blir gjort! Sov gott alla vänner å kom ihåg,You got to let your soul shine!

Okej, här är ordet!

Soulshine Kanske jag berättar nån dag varför detta ord SOULSHINE betyder så mycket för mej och vad det står för i mitt huvud.Men det är ett ord som jag vill ha med mej varje dag,i allt jag gör. Nu kommer jag att se det varje dag i fortsättningen också! Tycker t om att det är vackert i skrift,det är ett snyggt ord!! Som ni förstår så lyssnar jag ofta på låten också,den är en underbar ledstjärna för mej! Så får det bli!

Oatly Vaniljglass!

Oatly Vaniljglass

Näringsvärde

per 100 g  
Energivärde  820kJ/195kcal
Protein  1 g
Kolhydrater  25 g
Fett  10 g
 

Det här är en riktigt god vaniljglass som dessutom är mjölk- och sojafri, vilket gör att den kan njutas av alla.
Oatly Vaniljglass är helt vegetabilisk och gjord på finaste, svensk havre.
Och jättegod för alla!

Havre är smart mat.

Oatly är en hel serie havreprodukter för dig som vill äta naturligt nyttigt.  Alla våra produkter är gjorda på finaste svensk havre, som är bland det nyttigaste du kan äta.
Havre innehåller det din kropp behöver: här finns protein, kolhydrater och vegetabiliska, omättade fetter i balanserade mängder. Dessutom innehåller havre mycket fibrer. Bra för både mage och hjärta, med andra ord.
Våra produkter innehåller varken mjölk eller soja.

http://www.oatly.se/Om-Oatly/Var-historia/

Länken är till Oatlys hemsida där jag hämtat informationen. Det finns massor att läsa där,det kan vara kul att veta lite om hur det hela började! Å ni som kollar kalorier. Ben & Jerrys glass innehåller 270 kcal / 100 g glass! Det gör ju inget egentligen men det kan vara bra att veta! Jag har i alla fall nästan ätit upp burken på en halv liter med Oatlys vaniljglass. Jättegott!
Nu ska jag hänga tvätt en stund!


Vad fint det blivit!

Utanför mitt hus finns en stort vackert skogsparti.En bit bort gränsar det mot en kyrkogård.( Nej jag tycker inte det är läskigt!)Det finns en liten promenadstig mellan där men det är ett mycket lugnt och stillsamt ställen. Så stillsamt att den lilla plätten mot mitt hus blev bortglömd. Kommunen sa när jag ringde och ville ha röjt där att det var kyrkans mark, medan kyrkan sa att den lilla skogsdungen ägdes av kommunen. Så höll det på ett tag tills det kom fram att båda ägde plätten. Den ena var lagfaren ägare och den andra var taxerad ägare. De sa att sånt kunde hända när kyrkans mark skulle övergå i kommunal ägo.I alla fall såg det förskräckligt ut där,snårigt och risigt och helt vildvuxet. Solen kom inte fram mellan alla höga träd heller! Det blev nåt möte med kommunens gubbar och massor med telefon samtal och sen hände inget mer på två år.I måndags när jag kom hem vid tio på kvällen från jobbet såg jag att det låg en del ris på en allmännning alldeles i närheten. Men jag såg inte varifrån det kom eftersom det var mörkt. Likadant var det när jag gick upp och kom hem nästa dag. Men igår hade högen växt och blivit så stor att jag misstänkte att något var på gång.Rundade huset och såg att hela skogsdungen blivit uppröjd och tillsnyggad. Några stora träd var nertagna också. Nu kommer tomten att bli betydligt ljusare och solen kommer att kunna ta sej in mycket bättre. Till alla som undrar hur det nu ska gå för ekorrarna att ta sej runt på sin gamla invanda väg så tror jag det kommer att gå bra! De har röjt med omtanke.Å kurres favvo träd utanför sovrumsfömstret är kvar. Det finns några extra goda frukter som han gillar där!

Titta vad fin han är bästa Kurre! Från våren 2009!

Hej sötisar!

Det är knappt så jag förstår det själv,jag är hemma! För en halvtimme sen kom jag hem till mitt kära hemma! Det enda jag gjort här under den senaste veckan är att  komma hem sent för att sova och gå upp tidigt för att åka och jobba! Visst var jag ledig i helgen som var men då var jag ju på annat håll också! Nu var det riktigt hemtrevligt att gå ner i tvättstugan med sin egen tvätt och sätta igång att städa och fixa i sitt eget hem! Nog för att jag trivs på jobbet så jag klagar inte. Men i ett visst läge när man bara springer ut och in så här,så blir det tillslut för stökigt och rörigt runt en! Nu ska jag fixa nåt ätbart och sen fortsätta göra mej hemmastadd igen! Sen ska jag berätta för er om vad som hänt runt huset när jag varit borta! Vi ses strax!

Myspace Graphics


halluu!

Hej! Idag har jag landat hemma betydligt tidigare än de senaste dagarna. Efter jobbet idag har jag varit i Västerås några timmar. Jag,Mimmi ochEddie Var på Cupido och käkade pizza. Sedan var vi på en kort shoppingrunda och lite smått och gott följde med hem. Visar lite bilder senare. Just nu är jag så trött så jag inte vet riktigt om jag orkar hålla ögonen öppna länge till. Det blir en tidig start på dagen imorgon också, så hur jag än gör så blir det tidigt i säng. Känner mej riktigt törstig nu efter maten så jag börjar hemmakvällen med något att dricka så får vi se vad mer det kan bli!

Mango & Pink Grapefruit

Nu tror jag att jag ska ta min trötta hjärna och gå och lägga mej för idag!Jag behöver nog några timmars sömn känns det som! Här är en annorlunda chokladkaka som jag köpte två stycken av idag!


 Mango och pink grapefruit,dessutom dark 72%. En riktig vuxenchokladkaka. Jag tyckte den var riktigt god och spännande i smaken. Kanske inte alla tycker det för de såldes för fem kronor st på ICA Maxi här i Enköping. Å massor fanns det att plocka åt sej av! Förresten så var min Fairtrade märkt också!


Om en vecka!

Dagens arbetspass sträckte sig från 07.00-22.00. Snygg jobbat Cheva,två såna dar på raken kräver sin kvinna. I morgon blir det bara 07.00-16.00,sen tänker jag nog relaxa i Västerås. På rasten vid fyra tiden så var jag och resonerade med mannen som ska få snygga till tatueringen som jag pratade om. Nu har vi en plan och den sätts i verket om en vecka.Han ska få göra två grejer år mej,den andra är en text,som ska påminna mej om hur viktigt det är att vara en god människa och alltid försöka visa förståelse och ödmjukhet mot både sej själv och andra.Gav en ledtråd i ett tidigare inläggom varifrån ordet kommit till mej,här kommer en till! Dessa är bokstäverna som ordet innehåller fast i omkastad ordning! N O I SL U H E S. Vi har pratat om hur fonten ska se ut på ett ungefär,ska se om jag kan hitta någon att visa er! Ses snart!


RSS 2.0