Tänkte lägga mej nu!

Efter att ha ätit alltmöjligt gott ikväll så börjar jag återfå balansen i kroppen,just nu åker det ned lite salta jordnötter,det är njutbart så här i den fina sommarkvällen. Snart är jag nöjd med den här dagen och lägger mej för att ta igen lite missad sömn. Kanske blir jag ledig i morgon och då tänkte jag mej ut på en roadtripp åt Stockholmshållet,vi får väl se framåt dagen hur det går med det. Tack för idag gott folk och kom ihåg att vara snälla och säga fina saker om varandra istället för att kritisera och vara avundsjuka och dumma. Det händer så mycket tragiskt ändå i vår värld. Make love not war!

Tillbaka hemma!

Hej,hemma i Enköping igen! Det blev en helg med riktigt full fart. Hann både var på landet bland vänner,åka en sväng till festivalen i Westerqvarn i Strömsholm för de som inte vet var det ligger. Skulle kanske ha stannat där lite längre för det var massor med folk och det är ju ett schysst ställe verkligen. Men p ga några partypoopers så drog några av oss vidare till Västerås på netten. En sväng på Harrys och lite mat i den varma natten hann vi med. Dagen idag har varit väldigt lugn,det enda som hänt egentligen är att jag hämtat bilen på landet och pratat med en god människa om hur svårt det kan vara med separationer,när det finns mycket känslor! Och det gör det ju oftast från det ena hållet!


Hallå där folk!

God eftermiddag! Tillbaka en sväng hemma efter ett trevligt besök i Västerås! En tur på city bland butikerna och på det lite gott kaffe,så ska en bra lördagförmiddag spenderas! Nu är jag hemma en stund för lite tillsnyggning,har t om fixat fast duschslangen nu,så det är bara att slänga sej in där om en stund! Nice!

Utvilad

Vaknade nyss, och det känns riktigt bra att ha sovit ut. Visserlige vaknade jag vid två tiden av ett sms ,men det var en uppiggande konversation så det gav ju bara ännu mer styrka! Nu ska jag fixa till mej lite och sen blir det shopping i Västerås med Jenny. Återkomer hit på eftermiddan för att styra upp kvällen lite. Ibland är det bra skönt att vara ledig!

Kvar hemma!

Valde att stanna kvar hemma ikväll,även om det var jippo på torget här i Enköping ikväll. Det såg jättetrevligt ut när jag cyklade förbi på väg hem och hade tänkt ta mej en sväng dit!! Men behovet av sömn tog överhanden. Nu har jag softat vid datorn ett tag och tänker snart gå och lägga mej! Det var nog ett bra val jag gjorde,då kommer jag att se liet fräschare ut i morgon och det är ju inte dumt alls! När jag sovit ut imorgon så ska jag ta hand om mej själv och pyssla lite härhemma på förmiddan. Sen så blir det annat av men det spar vi tills det har hänt! Sov gott alla vänner!

Nu hemma!

Nyss slutat jobba för ikväll. Började redan klockan två idag,men tiden har gått fort! Tänkte äta en liten sallad nu och sen får vi se vad kvällen bär på för överraskningar! Bye!

Lite blandade bilder sen sist!

Nu har jag köpt en ny duschslang men ännu inte monterat den,det får bli vid nästa dusch! Lite annat pyssel blev det också,en snygg blomlåda bl a. Den senaste timmen har jag suttit med mitt egna arbete och skrivit, det känns riktigt bra. Äntligen har alla kamerabatterin blivit ladddade så här är någr bilder sen sist!


Några Zinnior som jag satt i en vas!



Blomman för dagen!



Ha,ha Eddie har köpt ett glasögonsugrör på Teknikmagasinet. Han ville vi skulle ha något tokigt minne från vår galna sommarshopping. Själv provade jag dom på inne på Levinskys,jag såg visst int klok ut! Jag har en film i den andra kameran som jag tänkte visa senare!


Fler skor till sommarens festligheter! De till höger är supersköna och kommer att användas till klänning!



Lite nytt till sminkhyllan också! Åh vad jag är nöjd med det limegröna,såå snyggt på! Testade det igårkväll. Perfekt!


Tja

Godmorgon alla! Frukost och fix härhemma avklarat! Sticker till Västerås en stund nu,måste komma ihåg att köpa ny duschslang för den gamla har gått sönder och det sprutar åt alla håll när man duschar. Passar kanske på att stanna på en och annan loppis också om tiden räcker till! Full fart framåt nu!

Tja

Godmorgon alla! Frukost och fix härhemma avklarat! Sticker till Västerås en stund nu,måste komma ihåg att köpa ny duschslang för den gamla har gått sönder och det sprutar åt alla håll när man duschar. Passar kanske på att stanna på en och annan loppis också om tiden räcker till! Full fart framåt nu!

Pallar inte å va uppe!

Nej det är lika bra jag ger upp med att försöka få något vettigt gjort ikväll. Jag är helt enkelt trött som en...en..jag vet inte vad. Hade tänkt att stryka lite kläder och fixa lite med bilderna,men t om kamerans batterier behövde laddas. Båda kamerornas batterier. Inte bara mina egna! Tar och sträcker ut mej en stund så får vi se om jag vaknar till nå mer ikväll. Det ska bli såå skööönt.

Hej!

Men äntligen är jag hemma igen! For till jobbet vid halv sju i morse för att hinan äta frukost där innan jag började. Det är så trivsamt att komma dit för någon har alltid satt på kaffet så det är bara att slå sig ner och ladda för dagen i gott sällskap. Passet jag hade slutade klockan ett och då cyklade jag direkt hem för att byta fordon till bil och hämta Eddie. Vi hade bestämt oss för en shoppingresa till Barkarby och Kista. Det blev helt enkelt en riktig tokshopping. Vi fick massor med grejer med oss hem,så vi är båda helnöjda. I Kista passade vi på att äta på Levinskys och det var också en höjdare! Nu måste jag helt enkelt vila en stund innan jag berättar mer och visar lite bilder. Kanske jag t om sover en stund för jag är riktigt trött faktiskt! Återkommer go vänner!

Kanske borde vila lite!

Huj vad jag varit kreativ idag! Ibland bara funkar det liksom,men nu ska jag varva ner lite för ännu är det inte färdigjobbat den här veckan. Tidig morgon i morgon också,och jag känner nog att det varit tuffa fjorton dar sen jag var ledig sist en hel dag! Men klockan 22.00 på fredag kväll så gör jag en paus nån dag från mitt fantastiska jobb så tills dess gäller det att ha ångan uppe! Det tråkiga just nu är att jag verkligen inte orkar lägga in bilderna från kameran,men när det sker så har jag ju lite nytt att visa för plåtar det gör jag i alla fall!

Marksten Max Trädgårdssten
Just nu önskar jag mej ett lass såna här markplattor från byggmax! 210 x 140x 40 mm är de så de är inte så stora och blir ju inge tunga att jobba med som de bjässar jag nu släpar runt på. De kostar 2.64 kr st de här så det är ju överkomligt!

 


Händelserik dag!

Vilken bra vän jag har! Det här är en människa med mycket mycket gott soulshine. Vi har fikat fixat och fikat igen. Jag har fått hjälp med massor av saker jag inte kunde ro iland själv. Bl a var vi och tittade på en framsida på ett hus som jag har fastnat för och skulle vilja åstadkomma här. Nu har jag fått massor med råd om hur jag ska göra och vad som är möjligt. Insamlande av material kan han också hjälpa mej med verkar det som. Jag är verkligen taggad på att gå ut och jobba med det,men måste göra lite mat först! Det var en väl använd eftermiddag det här. Tack så mycket snälla vännen!

Kväll!

Så har då även denna dag förflutit! En trevlig förmiddag hemma och en toppen jobbarkväll är vad jag har presterat idag! Nu är det dags för ett jippo i enköping istället för festivalen som inte blev av tidigare. Det är krogarna i stan som gått samman och fixat nåt arrangemang på torget. Får se vad det kan bli då!I alla fall har förvandligen av torget börjat,de bygger in hela härligheten för att kunna ta inträde! Själv har jag också så smått börjat göra lite planer för helgen och hoppas på bra väder! Så där alla vänner,nu ska jag strax dra mej mot sovrummet och ta en lur. Tänkte mej upp vid sextiden för att åka till jobbet till sju. Det ska bli så kul,för allt funkar så bra och det är lika spännande varje gång att ögna igenom dagens schema för att få se vad jag ska få göra!På eftermiddagen när jag slutat dyker en god vän upp och det ser jag fram emot!Natti natti så länge!

Yes!

Vilken skön kick det var att öppna brevet med lönespecen idag! Den här summan hade jag aldrig kunnat komma upp i på min gamla fasta tjänst i Västerås kommun. Då går jag ändå bara på timme nu, och är inte fullt utbildad ännu i den här branchen. Men snart så..... Ibland gör omständigheterna ett bra jobb åt en,jag var tvingad att göraen del tuffa val och har även bitit i det "sura" en del,men vad det här sporrar!Energin går som en spjutspets in i mej och jag vill bara mer ,mer. Snart är man inte rädd för fan själv och sånt befriar och skapar driv.nu ska jag ut med kameran i trädgården!

Sol igen!

Vaknade till den mest strålande morgon man kan tänka sej! Solen stekte redan tidigt och jag har varit ute sen dess! Åh vad jag älskar dessa dagar när man kan "bo" i trädgården! Är bara inne för att värma lite kaffe,sen ut igen! Jag ska verkligen använda varenda sekund av det här förmiddagen! Klockan två ska jag till jobbet och tänkte mej stanna där till 22.00 ikväll.Grabbarna får huset för sej själva och jag misstänker att de tänker ställa till grillfest när jag är borta! Mysigt!

More than words

Friden råder i detta hus just nu. Två söta gossar spelar x-box och äter thailändskt i ena rummet. Utanför huset är det riktigt mörkt nu kanske både p ga väder och för att det faktiskt sakta börjar bli lite mörkare om kvällarna! Redan,vad trist! Jag börjar faktiskt känna mej redo för sängen strax,nöjd med min dag och mitt liv. Må det fortsätta att vara så här lungt och bra i fortsättningen också! Det önskar jag alla er andra också! Kända som okända!


En lugn stund!

Nu har jag både hunnit jobba färdigt,cyklat hem och vattnat i trädgården. Vad mer ska jag behöva göra ikväll? Nej inte särskilt många måsten kvar faktiskt men så är ju klockan snart tio också så då är det väl kanske dags för lite fritid! Det har varit några ganska intensiva dagar ett tag nu så det känns skönt att inte behöva gå upp riktigt så tidigt i morgon bitti! Sova är skönt det också!

Lurat

Väcker mej själv efter entimmes luren med lite kaffe! Alltid lika jobbigt att vakna till när man sovit en stund på dan. Men det behövdes faktiskt. Det kände jag när jag åkte från Västerås tidigare idag,började närma mej det där stadiet när det är risk att man nickar till bakom ratten. Det är inte kul det! Men nu så är jag på gång igen snart!


Sammanträffande!

Hittils har den här dagen bestått av arbete mellan 7 och 14 och en fram och tillbaka vända till Västerås. Nu är jag hemma några timmar för lite mat och vila. Ikväll blir det ett kort arbetspass till för att täcka upp för en liten magsjuka! På spisen står nu lite bulgur och väntar på lite kryddning och tillbehör,sen ska jag nog vila lite i soffan. Måste bara komma ihåg att ställa klockan. Det hade jag nämligen inte gjort i morse. Det har väl aldrig hänt att jag missat det förr! Men som om det var meningen väcktes jag strax efter fem i morse av att en pappskiva som sitter för ett trasigt innerglas på altandörren,trillade ner. Det har den aldrig gjort förut heller. Det blev min väckarklocka i morse och jag tackar för att tejpen valde att släppa just då av alla dagar den suttit där!




Ja sa ba hej!

Vilket superbra sätt att använda en söndag em/kväll på ! At jobba undan en massa timmar på en söndag är ju superbra! dessutom vet jag att jag gjorde ett kanonjobb på ett ställe där vi klurat på olika lösningar! Nu sitter det så långt det går! Ibland får man verkligen mer än man ger,tack för all energi jag fått ikväll alla berörda! Nu väntar ett par timmars sömn för imorgon startar arbetsdagen kl sju på morgonen,det ska bli kul! Sen står det inte på förrän lönen trillar in och då är man ju på topp!

Break break igen!

Japp,nu har jag varit igång sen klockan ett på jobbet! Det har varit en riktig variation på jobben så tiden har gått fort. Men ännu är jag inte klar,fortsätter till 22.00 ikväll med. Nu ska jag stoppa nåt i magen och dricka lite innan rasten är slut! Hej så länge!

Sluta nu!

Jag är väl ingen människa som tar upp saker som händer i samhället så ofta och kommenterar dem! Inget gap och skrik om försäkringskassan, politiken,invandringen eller personangrepp på de som styr i vår demokrati! Sånt är bara hur fel som helst i min värld. Men det betyder inte att jag inte har åsikter eller kan stå för dem eller diskutera konstruktivt. Idag,med det som hänt i Norge som berör,och rör oss alla och är en fruktansvärd tragedi, så känns det som jag vill släppa ut lite av mina tankar alldeles fritt. När jag satt och skrev på mitt arbete om det rasistiska med att kalla en kaka för negerboll så började jag bli riktigt förbannad på alla som underhåller såna smårasistika skitsaker! Det är inte konstigt att samhället ser ut som det gör när det får lov att småputtra lite varstans i rasistgrytorna ute bland allt whitetrash i Sverige. Vad tror ni det blir sammanlagt! När människor som kanske inte har alla höns hemma hör och ser ur vi vuxna beter oss,så befäster och stärker vi ju deras snea syn på hur man kan ställa allt tillrätta! Det är ju självklart en lång process innan man går ut och mejar ner en massa oskyldiga människor,men någonstans får de ju bekräftelse på att deras tankar är rätt under resan. Alla negativa och rasistiska uttalanden t ex på facebook och bloggar är ju livsfarliga! Man ska fan aldrig vara taskig mot någon annan människa. Inte kalla någon ful eller dum eller något i den vägen! Det är ju bara helkorkat!Många bäckar små hörrni! Varför tror folk att det händer mycket just nu,det gör det ju hela tiden,lyft blicken och titta ut över världen så får ni se,folk dör varje dag av missbruk,sjukdom och krig! Attentat och attacker mot oskyldiga pågår hela tiden,varje dag i vissa delar av vår värld. Och jag försvarar inte någon. Varje handling som är emot någon eller något och som inte är god tar jag avstånd ifrån. Jag försöker leva som jag lär,det vet de som finns nära mej och de som hört mej predika mot allt vad rasims och elekheter heter i mitt hem. Nä städa lite i era huvuden och gå ut i vår fina värld och var för istället för mot människor! . Försök sätta dej in i och förstå,istället! Att förändra de saker som förpester vår värld och gör att människor får lida tar lång tid. Å det går ju inte fortare av att vi djävlas med människor eller olika grupperingar.Religion och etiska synsätt är inte lätta saker att ge sig på. Men försök i det lilla, på din egen gata. Inte genom att förgöra och förstöra, det kommer ändå aldrig att lyckas,belöna aldrig ont med ont,för det funkar inte mina vänner. Gap och skrik och hårda ord föder ingen kärlek. Sträck ut din hand istället. Jag behöver inte tacka för ordet,för det här är min blogg,men jag kan tacka dej för att du läser och bryr dej! Ni stackars mammor och pappor,och alla ni andra anhöriga som mist någon i den hemska tragedin i Norge,mitt hjärta gråter för er! The sky is crying......

Hårsnoddar överallt



På jobbet är det meningen att vi som har långt hår (eller skägg) ska ha det uppsatt av hygieniska skäl. Jag har sällan uppsatt hår utan tycker om att ha det utsläppt och låta det fladdra vilt. Men regler är regler så istället för att ha det uppsatt hela tiden så har jag med mej hårsnoddar och sätter upp det vid behov. Det betyder att jag numera har hårsnoddar överallt förutom där de ska vara. Hittade nyss tre stycken i min högra byxficka på jeansen. De sitter fastsatta på handväskor,i byxhällor och på min armled. Säkert har jag spritt ut minst tusen stycken på mina olika arbetsplatser också! Allt bara för att jag inte tycker jag passar i uppsatt hår! Ja så nu vet i det med!

Söndagsmorgon!

Hej och godmorgon alla! Visst är det väl lite trist väder ett tag nu va? I alla fall för att det fortfarande är Juli! så här kan det kännas mot slutet av Augusti och då kan det vara ganska mysigt med sånt här väder,men inte ännu! Men det vänder säkert snart igen! Ja idag är det ju söndag och jag ska jobba eftermiddag/kväll! Innan dess tänker jag skriva lite på mitt arbete,så det blir gjort. Kaffe och macka har redan trillat ner i magen så nu är det bara att köra!

Chad Kroeger

Hörde av några vänner som var här i Enköping ikväll med sin amerikanska bil,synd nog så jobbade jag ju och hade inte riktigt ork för en utekväll ikväll! Det var förresten en hel del amerikanska bilar här i stan och snurrade runt när jag cyklade hem! Lite crusing av nå slag antagligen. Det blev lie mys och chokladkaka på altan istället och nu tänker jag sitta en stund framför datorn och kanske njuta av lite god musik!

Här är en till sån där låt som jag kommer att koppla till den här sommaren!

Break!

En liten kafferast kanske ! Med kaffe och lite glass som en kollega bjuder på! Härligt! Snart är jag hemma igen och då kan vi ju kolla in lite mer vad som hänt sen sist! ha det trivsamt i sommarkvällen alla!

Det rullar på!

Jodå,allt går enligt planerna! Det städas och fejas överallt i huset. Grejer som stått och skräpat för att något ska göras med dem sen har blivit åtgärdade i ett nafs. Det är så trevligt när man väl blir sugen på att städa,det som känns som en jäkla börda mestadels! Strax ska det bli lite mat på middagsbordet och sen ska jag väl snygga till mej själv så småningom för att kunna gå och jobba! Om jag hinner ska jag gå hem till fru Zinnia med en redig bukett åt henne som tack för att hon gav mej fröpåsarna i våras! Jag känner att det här är en riktigt trivsam och bra lördag. Det kan ju ha att göra med att jag är riktigt utsövd för en gångs skull!


Goodmorning!

Har bestämt mej för att det ska bli en röjarförmiddag härhemma idag! Kanske inte så populärt hos alla men nödvändigt. Ut med alla sängkläder och full fart i tvättstugan! Här ska plockas och fixas så ordningen blir återställd. Rätt så skönt med en rejäl röjarskiva ibland. Så som livet ser ut just nu så vet jag att andra dagar hinner man inte ett skvatt av sånt! Och så ska det vara tycker jag. Lev och må bra,städa nån gång när du hinner!

Bulla i pannan!

Vet ni vad jag gjorde igår! När jag hade parkerat jobbilen och skulle gå tillbaka till vår lokal så gick jag genom korridorerna i byggnaden. Där finns massor med dörrar och dörröppnare! Jag kände mej nöjd med dagen och gick där och trallade för mej själv. Tryckte på en dörröppnare,dörren öppnades,inåt mot mej. Det är väl inget konstigt med det ,det såg jag ju men jag kom skuttandes lite för snabbt och dörren hann inte gå upp helt innan jag försökte komma igenom. Poff rätt i pannan kom dörren. Nu har jag en bula i pannan på vänster sida! Den är öm alltså,så ni vet!


Tjaba tjena hallå!

Puh!Nu kan man äntligen få slå ner rumpan en stund här vid datorn! Idag har jag jobbat mellan 7 och 16 i alla fall!. Det var ju ett riktigt ruskväder i morse men under dagen blev det en tropisk hetta eller vad man ska kalla den här luftfuktigheten! Svettig som en kamel i öknen åkte jag ändå och handlade lite. Idag blev det bakad potatis med en kryddig bearnaise sås till. Och så har jag lagt in lite gurka också. Det höll på att bli en riktigt dyr historia det. Expediten slog in Västeråsgurkan som saltgurka,så det blev 43 kronor för det som inte skulle kosta mer än högst en tia! Jag ringde butiken när jag upptäckte det hela så nu får jag pengarna tillbaka nästa gång jag handlar. Nu ska jag ta bort mitt gamla nagellack och göra lite manikyr och sen måla på nytt igen! Sen låter jag resten av kvällen ligga öppen!


I min telefon

A men hej! Tar en liten paus i skrivandet en stund,har just bestämt mej för att jag skrivit klart inledningen på arbetet och känner mej nöjd med det! Fast mellan varven har jag suttit och plockat in lite låtar i mobilen som jag skall använda som ringsignaler för olika personer. Ibland är det en låt som personen själv gillar eller så är det en låt som jag själv tycker passar den människan.Några kontakter har fått sina ringsingnaler utbytta också för att de inte passade längre! Här är två exempel som jag fixat till medan jag jobbade! Det här tycker jag är jättekul,passa på och ring mitt nummer om du är i närheten av mej så får du höra hur det låter i min telefon när du ringer! Om du nu vet att jag har ditt nummer!

Pinsamt för Sunes pappa!

Poff,nu sätter jag igång att jobba,tar fram lite smaskigt att äta och dricka under arbetets gång,man kanske kunde tro att jag skulle mumsa chokladbollar men nej,det är inget vidare gott enligt mej. Jag väljer jordnötter och lite rött,då får jag i mej både järn och salt samtidigt!

Dags för lite fritid!

Fått till en riktig arbetsdag igen,finns inget som stärker så bra som ett riktigt jobb. Där man gör något för andra på ett erkänt sätt! Nu ska jag roa mej ett tag och koppla av en stund för sen går startskottet för det stora avslutande arbetet i Människan socialt och kulturellt! Under några dagar har jag skrivit ner uppslag,lyssnat på diskussiner i ämnet,intervjuat några stycken och sökt fakta på olika sätt bl a på nätet. Tänkte slå en pling till Delicato, och kolla om de har något matnyttigt i ämnet Negerboll vs chokladboll. Very funny! Detta är så kul att skriva om så det kommer att gå fort! Men som sagt först lite avkoppling och kanske något i den skramlande magen! Ses å hörs!


Cykelställ!

Inom en halvtimme typ såg jag två olika cykelställ som jag fick lust att fota. Vad kul det är när inte allt måste vara som det alltid har varit!





Det var lite vardagskonst i mina ögon det!


Sveas första bad!

En toppentrevlig eftermiddag har spenderats i Västerås med Mimmi ,Svea och Eddie! Stackars storasyrran som jobbade och inte kunde vara med! Vi tog och åkte till hundbadplatsen vid framnäs för att låta Svea bekanta sig lite med vatten! Här är lite bilder!

Här sitter hon på bryggan och är lite skeptisk till hela tillställningen. Det kom ganska snabbt en fem sex stora hundar som kastade sig i och simmade efter bollar och lekte. Svea var bra sugen men satt mest på bryggan och tittade.

Svea ligger i hårdträning och belönas med hundgodis varje gång hon vågar kliva ut i vattnet.



Det går bättre och bättre,Svea vågar gå ut några steg och hämta pinnen!

Plötsligt så är hon några steg bakom Mimmi och Eddie i backen och får se de två stora hundarna kasta sig i efter bollen,jag ser hur Svea laddar, tar ett glädjeskutt åt sidan och sen springer med full fart rätt ut i vattnet!

T om de andra hundägarna ser glada ut för Sveas skull. Hon simmar så fint in till kanten,men ser allt bra förvånad ut när hon kliver upp och söker sig till matte!


Såg du? Såg du vad duktig jag var!



Belöning för väl utfört uppdrag!




Här har Svea bänkat sej mellan Mimmi och Eddie på Max för lite burgare. Sjön suger ju liksom! Efter maten somnade Svea nöjd och glad i bilen som det lilla barn hon faktiskt är. Idag fyllde hon 13 veckor den lilla sötisen!


Morningsun

Att cykla runt i det vackra vädret en tidig sommarmorgon i Enköping gör inte särskilt ont. Nu ska jag iväg på något som kan bli hur spännande som helst. Återkommer senare under dagen!

Haft det bra!

Hej å hallå! Hemma igen efter diverse göromål i Västerås på eftermiddagen. Avslutade kvällen hemma hos mannen på 8:e våningen där jag fick provsmaka lite inlagd gurka bl a . Äkta Västerås gurka! Skrev ju i ett inlägg för ett tag sen att jag skulle lägga in lite sån själv men det har inte blivit av ännu. Men nu är det dags! Det är så supergott med den där speciella salta smaken som det blir. Det är ju dessutom ett riktigt bra sätt att få i sig det där extra saltet man behöver när man svettas mycket på sommaren! Ja nu är det inte så mycket mer jag tänker ta mej för ikväll,en jobbardag väntar framför mej imorgon så det får bli att lägga sej strax.


Verkar bli en ledig dag idag!

Idag är det i alla fall bikiniväder i min trädgård! Har redan hållt igång därute i ett par timmar. Först frukost i solen sen bök och stök med blommor och gräsmatta. Just nu drar jag runt med klipparen och snyggar till lite! Dagen skall väl kanske användas till annat också,ev en liten tur senare idag, få se om färden går mot Västerås en sväng kanske,eller så blir det måhända mot rakt motsatt håll! Nu ut i det fina vädret igen!


Cool cykel!

Nyss hemkommen från en liten kvällspromenad i grannskapet. Riktigt skönt att komma ut och röra på sig en sväng! I lördags så låg den här cykeln inslängd i ett buskage på väg till stationen,nu står den på gatan brevid min och ser ut så här!


Den skulle jag vilja ha som prydnad i min trädgård,aj vad coolt det skulle bli med bllomsterbönor och luktärter klängandes i den!



Passade också på att plåta urnan som jag var så nöjd över i våras. Det finns ju såklart en likadan till på den andra grindstolpen. Man kan ju inte klaga på den här pelargonens vilja till att blomma!
Nu avslutar jag nog inläggen för ikväll och ägnar mej åt ett lite träningspass innan jag lägger mej! Ses i morrn!

Depend 105



Målat om naglarna har jag gjort,det blev färgen längst till vänster Depend nr 105. Den är lagom mycket när man inte får ha färgat nagellack på jobbet. Vit med mycket blänk i,lite glittrig liksom. Å nu har jag ju ordning på längden på naglarna också,då är det kul med nagellack!

Samtidigt har jag skrivit ett arbet om sjukdom och hälsa utifrån perspektivet kulturella skillnader på sjukdom och vård. Så nu är den inlämnad och klar. I den kursen är nu bara den individuella uppgiften kvar. Jag tänker ju resonera lite kring det där med chokladboll/negerboll. Jag har redan passat på att fråga runt lite bland vänner och bekanta om deras syn på saken. Googlat en hel del på ämnet och hittat massor med intressanta sidor. Jag ska väl försöka undvika i första läget att delge min egen syn,det kommer ställen att göra det på med senare i arbetet. Men det ska bli spännande att se om jag kan få något allmänt svar på hur moderna människor kan vara så trångsynta att de måste hålla fast vid just det ordet,när det inte har någonsom helst betydelse vad kakan heter! Oj nu kom jag visst in på min egen syn igen! Läste en intressant förklaring på varför många envisas med att säga "det har alltid hetat negerboll och jag kommer alltid att säga det". Men den spar jag till arbetet.

Framåt kvällen

Ja,sen sist så har jag hunnit ta mej en rejäl tupplur,hängt tvätt,räddat översvämmade pelargonen från att drunkna och varit och handlat. Det blev en ny stekpanna faktiskt,får se om jag ändå ska försöka fixa den gamla,men den ser så äcklig ut just nu så jag tror att jag struntar i den. Annars kommer nog kvällen att bli riktigt lugn känns det som.På sin höjd tänker jag ta bort det lila nagellacket och måla dit något mer genomskinligt för jobbets skull! Ja så lugnt och skönt har jag det denna regninga kväll mitt i den svenska högsommaren!


Förlorade ägg!

Äntligen har jag fått mitt stekta ägg. Titta vad som hände när jag skulle fixa ägg till mackorna igårkväll!


Det blev en stekt stektspade! inte gott alls. Hela härligheten står kvar ute på trappen och vi fick inga äggmackor. Nu när jag kom hem så kunde jag inte hålla mej uten stekte ägget i grytan istället det gick ju bra det med!



Det här är en spontanbild på några luktärtor som jag tog igårkväll när det diskuterades kamerainställningar. Det här är ett stuk som jag gillar när det gäller ljus,numera kan jag framställa det ganska enkelt här hemma med några få hjälpmedel,jag vet bara att det funkar,jag kan verkligen mycket lite om ljussättning egentligen!


Igång igen!

Det blev en trevlig avslutning på söndagen med fika och prat med vännen från Västerås. Vi funderade kring olika inställningar på kamerorna och klurade på det där med ljuset som är så svårt. Sen var det bara att hoppa i säng vid halv tolvtiden för att orka upp till jobbet klockan sju! Nu har jag snart också klarat av dagens pass för klockan två så slutar jag! Då åker jag hem en sväng och sen ligger dagen öppen att användas!


Vad det har hänt saker....



Ja så här såg det ut i början av sommaren,och så här ser det ut nu!



Jag är verkligen glad åt den här rabatten,det var inte sista gången jag planterar såna här!

Ett riktigt litet konstverk!



Även blomman för dagen som jag fick av A-K på jobbet har slagit ut!


Nu rå?

Ja det känns faktiskt lite tomt nu på flera sätt efter den här trivsamma helgen. Det är bara att återgå till ordningen och förbereda sej för en jobbperiod igen. Gamla kära vardagen,den är ju alltid kvar där för en i alla fall! Tvätten hänger därute på linan sen i fredags,diskmaskinen är igång och jag borde plugga. Jag måste också ut i trädgården och se till alla växter efter att de fått klara sej själva ett tag. Men men jag hinner nog, det är ju ändå inget överhängande. Vi ses om en stund för jag ska nog ut och fota lite en stund kom jag på! Det går faktiskt riktigt bra att skjuta upp tråkiga saker bara man försöker!


Stockholmshelg

Jag var inte hemma inatt,jag sov här!


Igår middag tog vi tåget till Stockholm jag och bästa herr J. Vi hade bestämt oss för en bar vända på så många pubar som möjligt! Redan på väg till Hotell Birger Jarl så hittade vi ett trevligt litet ställe på Sveavägen! Där satt vi en stund och bara njöt av storstaden. Vädert var kanske int helt hundra men det gjorde inget alls. Sedan vidare till hotellt där vi snyggade till oss lite och sen ut igen. Lite mat och dricka på en irländsk pub i närheten.Efter det blev det tunnelbana till medborgarplatsen där vi sedan gick in och ut på massor av trevliga ställen. Till sist stannade vi på Engelen för några immar och sedan vidare till hotellet till fots . På vägen drack vi varsin Irish coffe på ett annorlunda ställe i närheten av Sveavägen. Sedan hem till hotellet för en god nattmacka med lax. Hade ställt klockan för att inte missa den goda hotellfrukosten,det är ju bara ett måste! Dagen iövrigt spenderade vi på stan med att mest gå runt. Landade precis härhemma mycket nöjd, glad och lite trött!

Klart!



Jag tycker själv den blev riktigt fin! skulle verkligen inte ha något emot att ha den i storformat på väggen. Här har man användning av den stora bildfilen en "riktig kamera ger. Det skulle inte funka att omforma bilden så mycket som man gör med den här tekninken om man inte kan bibehålla kvaliten på motivet även om man drar upp den som mycket som är gjort särskilt i det första "hålet". Nedan är länken till tekniken för den som vill! Den här ramen har jag gjort själv för jag tyckte ingen av de färdiga förslagen var bra. När den väl är gjord så har man den ju kvar att stoppa nya bilder i men det hela bygger på att det är samma bild i alla hål men men omformar och förstorar,vrider och vänder den hur man vill. Sen är det bara att söka på quotes på nätet så hittar man säkert en passande text om man inte kommer på någon själv!http://www.moderskeppet.se/photoshop/presenter/fonster.php

Passionsblomma



Titta vilken underbar bild min vän Krister har tagit! Så klockren!
Även om den är 100% bra som den är så sitter jag med photoshop och gör min egen tolkning av den,en liten rolig grej som vi testat förut. Jag fick tillbaka två superhäftiga tolkningar på  en gammal vissnad tulpan som jag tagit. Vet att jag visade det hela i ett inlägg här för några månader sen! Min grundidé börjar bli klar. Jag ska bara öka ytan på den och lägga till en text i nederkanten. Okej ni kan få se arbetskopian så länge!



Snacka om att detta är ett kul samarbete,mycket kreativt faktiskt!

Nightwish

Hej! Nu börjar jag bli lite hungrig och måste nog fixa något att äta! Har tagit det riktigt lugnt och njutit av en skön förmiddag i gott sällskap! Igår kväll blev det några glas rött på altan och en massa musik. Vi tände tusen ljus eller i alla fall nästan och satt där och mådde bra. Nu har mitt sällskap dragit vidare en stund,så här får du med dej din favvo låt!


Tillökning i familjen!

Titta vad som kom och hälsade på mej idag!



Värsta söta Peugeot caben! Det är Jenny som köpt den ! Man blir ju avundsjuk faktiskt,när jag var 24 år så var jag ägare till en gammal Dodge 66:a som jag hade bytt till mej mot en Valiant 64:a. Ja bilar av alla sorter och slag har det alltid funnits gott om i familjen,det är då ett som är sant!


Vilket fint ekipage va! Jag tror nog jag behöver skjuts snart faktiskt!

Naglar och naglar!

Ja ibland är det skönt när luften går ur en,då kan man fylla på med ny fräsch istället. Dagen hittils har jag ägnat åt att halvsova på studsmattan och målat naglarna lila. De på fingrarna,tånaglarna blev svarta,det passar till alla sommarsandaler. Har ni tänkt på vilken skillnad det kan vara på naglar beroende på var de sitter!Långa aglar på fingrarna anses som snyggt och välvårdat medan lika långa tånaglar räknas som riktigt snuskigt och ovårdat! Nu ska jag sätta lite fart så något blir gjort,fånga dagen som man brukar säga!                                       


Två starka personligheter har sagt sitt!

Vilken superpoweer boost morgon detta varit. Sammanträffanden och tillfälligheter tillsammans med beslutsamhet gav mej detta. Det är två personer som skall ha all credit för det.Det finns inte långt ifrån varandara men hör ändå inte ihop på något vis,men för mej har de skapat en helhet som gav mej så mycket energi så det blev nästan huvudvärk på kuppen! Över en kopp kaffe blev det mycket som föll på plats hos mej,ja det känns som det vara bara jag som fick och de som gav! Så kan det ju vara ibland,och jag får väl hoppas att jag kan ge tillbaka när det behövs! Nu ska jag skifta helt och ägna mej åt att hänga lite tvätt som jag stoppade i maskinen tidigare i morse. Sen ska den här dagen användas väl och jag hoppas att kvällen ska bli lika givande som morgonen varit,för jag har planer jag!

Into the great wide open......

Inte så dumt....The sky is the limit....

Out of my life!

Den här låten får symbolisera ett stort fett goodbye! Texten skall såklart tolkas omvänt, fatta! Sad but true kan man också säga,men man kan inte vända sej om och ändra på något,det är då ett som är sant. Framåt är ordet som gäller,en låt som får symbolisera det ska få ett eget inlägg,för man ska inte blanda gammalt och nytt alla gånger,då kan det hela bli lite beskt! En sak till,jag gillar ju Sunrise avenue så inget ont om dom grabbarna!

Ärligt alltså.... tack !

Väldigt fint och rent har det blivit i huset här hemma vart efter kvällen gått. Jag tycker det är ett riktigt skönt sätt att städa på att liksom bara gå runt och små feja där man har lust,avbryta med lite fika och goda vänner samtal där emellan! Man blir ju klar nångång i alla fall,och vad är viktigare än att odla goda relationer! Den här dagen har verkligen varit full av sånt,och alla ni som finns runt omkring mej just nu,ni gör mej verkligen till en starkare människa. T om är det så att negativa krafter som far runt i periferin får mej att känna mej säkrare på beslut som jag funderat på inför framtiden. Det är fler vägar möts för mej just nu och besluten bara faller in i varandra på något finurligt sätt. Jag vet inte riktigt vad ordet ödet står för för just mej,vrider och vänder på det ordet ganska mycket,men kanske det kan vara något åt det hållet allt som sker just nu. Tänk om man vågar tro.....att det skulle kunna......fungera! Då får jag vara med om något som jag kanske inte har varit med om nån gång förut i livet....tror jag! Ha ha vad jag är hemlighetsfull va,men så får det vara ett tag till! Nu ska jag leta i mitt minne och på tuben efter en låt att symbolisera allt det här med! Får se om jag hittar nåt passande!

Upp med mej!

Så har man då vaknat till igen då! Tog en lur på studsmattan fast det blev inget sova,bara lite skön gungande vila. Pratade sen med bästa killarna på telefon och planerade lite roligheter. Då blir man ju så klart pigg och upplivad. Nu ska jag greppa det praktiska som ligger på lur och väntar så det blir lite fint i huset igen! Så håll ut vi hörs senare!

Våga vara stolt!

Hej! Något kall morgon idag,men det blir nog bättre framåt dagen hoppas jag. Det är ju ändå mitt i sommaren och för mej får det gärna vara stekhett! Har just fyllt på energin med en pytteliten bit rågsiktkaka och kaffe. Får se till att handla mer bröd under dagen så att det finns. Annar har jag inga andra planer för dagen ännu än att jobba färdigt och så småningom ta mej hemåt. Det skulle behövas en storstädning därhemma men jag vet ju hur det blir,förlorar mej hellre i mina växter och studierna så fort jag får en ledig stund. Tänk att i det moderna Sverige så finns det fortfarande människor som tycker att man inte får säga att man är stolt över sej själv för att man pluggar och kämpar och dessutom lyckas med det! Trodde verkligen vi hade satt oss över den gamla trista jantelagen och vågade vara lite stolta över oss själva och för det vi presterar! Men å andra sidan de som gnäller har väl inte kommit så långt själva och är väl förstås avundsjuka så jag förlåter er som ständigt klankar och gnäller,jag tänker fortsätta hålla huvudet högt och sträcka på mej ännu mer! Puss &kram!


Allt man kan önska sej



Ja nu är myset på altan över för ikväll! Insvept i stora varma morgonrocken så är det hur mysigt som helst att sitta där och njuta. Kan inte låta bli att tänka på hur det kom sej att jag hamnade här i Enköping och hur sedan livet fört mej vidare. Som alltid är det både pleasure and pain som kantat vägen! Det är människans lott och gränsen mellan det ena och det andra är hårfin. Men när det känns i hjärtat som Uno beskriver i låten här, så är livet helt underbart och just sån styrka känner jag nu!



Önskar att det alltid vore sommar ! Det går ju att tända ljus då också,det behöver vi inte vintern till!

Efter regnet

Tog en sån där skön liten lur påtidiga kvällskvisten och sov så skönt! När jag sen stack ut huvudet på altan så luktade det så där gott som det kan göra efter en förlösande regnskur. Det var såå härligt och friskt så jag spenderade en stund bland alla blommor och blader därute. Plockade några buketter med fräscha blommor och satte in i vaser! Man fattar varifrån luktärten har fått sitt namn,den luktar ju alldeles underbart. Den buketten får stå vid sängen och dofta i natt! På tal om natt så ska jag inte bli uppe så länge till tror jag,men innan jag lägger mej ska jag tända massa ljus på altanen och sitta där en stund i gott sällskap och en kopp kaffe,en vän på kvällsspromenad knackade precis på så nu måste jag sluta!

Luktärt!


Sommar sommar.....

Nu har gästerna droppat av efter vår lyckade grilleftermiddag! Vilken tur vi hade med vädret också,just nu så börjar det regna här! Ja vi har ätit och musat så både djur och människor fick ta lite siesta efter maten. Men sen drog vi igång med kaffe och glass. Å titta vad vi hade till!



Blåbär,smultron och hallon! Allt handplockat i skog och mark!



Somrigt och gott!


Lunchbreak

Tidig lunchrast idag! Man är ju inte precis så sugen på att äta nån större måltid just nu. Det får bli nån melonskiva och en banan. Frampå rftermiddagen blir det nog lite grillning med flera av de kära familjemedlemmarna. Gänget är just nu ute i skogen och försöker lära Svea att plocka kantareller. Kanske det inte kommit så många än men nånstans ska man väl börja! Nu ska jag ringa och bjuda lite fler till grillfesten innan det blir jobba av en stund igen! Bye!


Bär



Här står jag på studsmattan och försöker nå de sista bären! Undrar om den goda skörden berodde på min rejäla föryngring av trädet i våras eller om det bara var ett bra år! Vilket fall som helst så tackar jag The great spirit för god skörd!

Flowers in the Garden of Delight

Nu är det den där tiden i min trädgård när nästan allt har gått i blom. Utom förstås de speciella höstväxterna. Men allt jag sått och pysslat med sen tidigt i våras är nu på topp. Även pelargonsticklingar å sånt är i sitt essä. Några smakprov!

Luktärt!







Jag ska inte trötta ut er med mer växter, i alla fall inte ikväll!


Piong ,piong!

Å jag som var så trött i benen när jag kom hem från jobbet idag! trodde liksom jag skulle ta det lite lugnt just därför,men nu har jag hoppat studsmatta så fläsket dallrar! Det är super roligt att flyga däruppe bland trätopparna. Det värsta är man man går av,då känns marken alldeles stum och konstig! Snart har det sista av alla körsbär jag kan komma åt plockats ner från trädet,det blev ju hur populärt som helst på jobbet när jag hade med mej flera liter dit. Just nu står jag och stryker lite kläder så man får fram lite snyggt att glänsa i till veckoslutet. Ja det ständiga problemet med förvaringsutrymmen gör sig påmint när man ska börja få nån ordning på allt som dragits ur garderoben och hamnat på sängen,vet inte hur många par jeans jag har sovit med inatt,eller ett par nätter om jag ska vara ärlig.Bäst jag fortsätter att plocka om det ska bli klart nån gång!

Tjena!

Men oj vilken tuff jobbperiod jag är inne i just nu. Varvar på mina tre ställen,så jag kan lova att jag träffar mycket folk! Det är kul att ha så mycket olika jobbarkompisar omkring sej,och dessutom är alla så schyssta! Det finns ju dom som säger att man får det man ger,kanske det gäller mej också,eller hur! Men det är inte mycket annat jag hinner än att jobba och vila. Som tur är ligger jag ganska bra i fas med sömnen,man vill ju inte se för sliten ut inför attl kul jag står inför i privatlivet. Under de senaste typ tre åren har det varit många förändringar i mitt liv och de verkar inte som det lugnat ner sig än. Och det är kul. Extra kul när det dessutom är åt det positiva hållet! Nu ska jag i alla fall bli lite praktisk en stund och kolla till vätskebalansen hos växterna och slänga i en maskin tvätt! Sen kanske jag kan unna mej lite vila en stund! Jag har ännu inte fått ur helgens bilder ur kameran så jag säger väl bara Ha det gott i värmen som avslutning på detta inlägg!

Nyvaken för andra gången idag!

Hu vad jobbigt det kan vara att kliva upp efter en skön vila så här mitt på dagen! Det brukar stressa mej väldigt när jag ska försöka koppla av med en kort middagslur. Jag bara ligger och tittar på klockan även om jag ställt larmet. Men idag så slocknade jag visst direkt. Nu får jag fortsätta mitt ndra uppvaknande för idag med lite kaffe,för det här känns rätt segt! Men jag vet ju att när jag väl får fart så kommer jag inte att vilja lägga mej ikväll,för då är jag säkerligen pigg som en mört! Då ska jag ta och ladda in helgens bilder och jobba lite i photoshop som avkoppling! Men nu skruvar jag upp tempot med lite kaffe på verandan!

En bra helg!

Idag är det en riktig jobbar dag två pass ska det bli varav det ena är avklarat! Nu ska jag nog ta en powernapp innan jag fortsätter med allt som ligger på! När det är sommar så vill det gärna bli lite stökigt hos mej för jag prioriterar andra saker än att städa! Visserligen får man igen det sen men jag tycker man måste passa på att njuta av den fina årstiden! Det tycker väl alla förmodar jag men sen handlar det om prioriteringar till sist. Nu prioriterar jag vila i så där en halvtimme,hörs som vanligt efter jobbet!


Här är jag!

Jodå,visst jobbar man idag också! Lite trött men på g som alltid. Har suttit ute i solen och lunchat så nu är det bara eftermiddan kvar. Klockan fyra får jag gå hem så det ska väl kunna funka! Hörs då!


!


Raka rör

Nu jäsiken tror jag att folk får börja dricka lite mer vatten om dagarna! Det är varmt och man behöver mer vätska än vanligt, tycker mej märka att det fattas av den varan hos vissa. Samtidigt tackar och bockar jag för tron om att jag besitter förmågor och har kunskaper som jag faktiskt inte har.
Ja ha annars då? Jobbet är avklarat för idag och det har varit ett bra flow! Det är kul med alla vänner som hör av sej när det är Power meet,man är ju gammal Västeråsbo och bilmänniska. Har ju hängt på Power meet sen det startade för hundra år sen. Ja inte blir det tomt i det här huset den här helgen! nu har jag en del praktiska saker att fixa så jag säger see you !



Den där bollen igen!

Ha ha,vad roligt! Är hemma på en liten lunchrast och har käkat med Eddie. Jag kollade av om min senaste uppgift i skolarbetet var rättad! Så var fallet och det blev VG. Nöjd! Vi satt och diskuterade kursens innehåll och kom in på den berömda bollen. Neger /choklad. Då kom jag på det,mitt enskilda arbete i människor socialt och kulturellt. Det ska hata Negerboll VS chokladboll. Underbart vilket ämne,det kommer att bli lätt att skriva tre A4 sidor om det! Ämnet är ju oändligt,och det blir lätt att få in alla delar som ska vara med! Jag kan inleda det hela med att berätta hur det brukar låta på våra familjesammankomster när vi fikar. Av någon anledning finns det ofta såna bollar bland kaffebrödet, och det är alltid någon sopm startar upp med att säga Jag har alltid sagt negerboll,det heter ju det,snart får man väl inte .......bla bla bla å så är det igång från alla hörn!
Nu känner jag mej kreativ,men måste åka tillbaka och jobba klart nu! Ses!

Kvällen har gått!

Nu är jag tolv Pelargoner rikare. Hämtade ett paket med nio sticklingar av lite udda sorter som jag beställt. På köpet fick jag ett paket med tre olika sorter extra! Nu är de planterade och utplacerade. Köpte fler coola krukor på loppis som jag målat blanksvarta och stoppat dem i. Mycket effektfullt! Ett arbete om problematiken för asylsökande är också inlämnat ikväll. Skönt! Tidigare ikväll blev det ju grillat till middag. Jag grillade färsk potatis som jag skurit i skivor,hällt över olja och salt plus lite örtkryddor och så in i ett foliepaket och på grillen. Så underbart gott det blev. Resten av gänget grillade kött.



Ser ni det långa gröna strået? Det är mycket smakrik vitlök kan jag lova! This is beautiful! Vad jag kommer att sakna dessa färska kryddor i vinter!. Det är något extra med sånt som kommer direkt från odlingen och ner på tallriken.



Efter maten drog Eddie en repa på hojen rätt ner i fågelbadet,i strumpfötterna!



I morgon kommer den här att vara helt utslagen kan jag gissa! Vilka fantastiska skapelser de är! Jag har sagt det förut men för säkerhetskull så säger jag det igen. Zinnia! Min kamera kommer att gå varm när resten av gänget hänger på! Vilken prakt alltså!Om nån vecka är det dags för en leverans till inspiratören,det ser jag fram emot!



Här en klassiker som inte behöver skämmas för sej! Som små solar sitter de där och lyser i olika nyanser. Ringblomma!

Inne !

Tänk att jag aldrig vill gå in när det är så här fint ute om kvällarna. Det finns hur mycket som helst att pyssla med i trädgården förutom att lata sej och dricka kaffe! Det har faktiskt blivit massor gjort ute idag,men nu behöver jag faktisk lite råd av en expert så jag får koll på hur mycket jag behöver gräva ur och liknande. Men här i trakterna går alla in i Power meet koma vid den här tiden på året så man får väl vänta tills helgen är över så det det blir som vanligt igen. Nu ska jag hugga tag i en studieuppgift så jag kommer vidare i kursen! Hörs sen!

Nu vet jag!

Hej! Hemkommen igen från jobbet! Idag höll jag bara på till klockan två! Det har dykt upp en spännande och intressant utmaning som jag har pysslat med i två dagar där nu. Tyvärr så förbjuder mej tystnadsplikten att delge det hela mej för mej och mina studier så är det mycket positivt. Förmodligen fortsätter jag med det i morgon och sen kanske det är iland! Att jag ens skriver om det beror ju på att sånt som ger kickar ju vill ut! Nog om det! Just nu är jag ju på stället där man är utomhus väldigt mycket och för tillfället cyklar jag omkring i villakvarter från typ sjuttiotalet. Många har ju börjat göra om utsidan och trädgårdarna och jag bara suger i mej av de olika stilarna. Efter ett par dag så har jag kommit på hur jag ska göra med min framsida. Det är en variant som jag också kan jobba med relativt mycket på egen hand. Det behöver heller inte bli så dyrt eftersom material går att snoka upp! Det finns ett hus med en rätt så vågad lösning som jag sett. Skulle nästan vilja fota det, men å andra sidaan kan det vara bra med bara en bild i huvudet så man inte fastnar i andras tankebanor. Så fort det blir svalare ikväll så ska jag fortsätta med att gräva bort jord och skruva bort delar av det röda staketet. Antingen kommer det aldrig tillbaka eller så blir det svart istället! Nu iväg och hämta mer pelargonplantor och så på lite loppis samtidigt!

Äta och sova!

Varför är jag så trött på tidig kväll när jag egentligen har så mycket att göra? Både sånt jaghar lust med och sånt jag faktiskt kanske borde göra. En trevlig vän hörde av sej och undrade om jag hade lust att komma över till Västerås och hitta på nåt men jag hade verkligen ingen ork alls. En annan vän som jag hade kul med i helgen ringde nyss på väg hem från sitt jobb i Stockholm,lika trött han,tror vi tävlade om att gäspa mest!Det värsta är att om jag inte passar mej nu så piggnar jag snart till igen och vill börja gräva eller röj med nåt. Nä, jag behöver sova så jag ska sakta ta och avsluta kvällen och dra mej till bingen riktigt tidigt!


Nu verkar det som priserna på svenska jordgubbar är på väg nedåt. Jag ska nog ta och köpa mej en liter till lunch i morgon med!
410_Oatly Vaniljsås
Det här är vaniljsåsen som berättade att jag hade på jordgubbarna till lunchen idag.

Oatly Vaniljsås är helt vegetabilisk och innehåller varken mjölk eller soja.
Finns i 250 ml förpackning.

Å så blandar jag i några bitar god melon! Mmmm,jag längtar redan tills imorgon!

Mat å prat!

Ja å så har man då ätit igen. Det blev en liten gurksallad med vitlöksdressing och trädgårdens kryddor. En portion Jasmine ris och två skivor rökt lax. Som avslutning åt jag upp jordgubbarna som var kvar sen lunchen. Mat är gott det! Så fort jag laddat lite kraft så sticker vi till Maxi och köper upp oss på lite mer grillkol och tändvätska. Tänk vad den söta lilla grillen vi köpte tidigare i somras har kommit bra till nytta. Nu sköter Eddie den själv och grillar sin mat även om inte jag är med!





Igår började ringblommorna slå ut och idag är det fler som har öppnat sej



Det här är spännande,en zinnia som är på G att slå ut! Kanske vi får se den i full blom i morgon!


Å så den här som bara blir stökigare och stökigare! Nu är det verkligen full fart i trädgården!


Jordgubbsfrossa!

Köpte nyss årets första låda med färska jordgubbar. 20 kronor och de skulle visst vara svenska. Till lunch så skivade jag typ 10 stycken,lade i en skivad banan och en halv skivad apelsin. På det hällde jag massor med Oatly vaniljsås. Ruskigt gott! Det hela avnjöts på en balkong nånstans i Enköping med en trevlig vän! Nu sitter jag här med en kopp kaffe och njuter av livet! See you!

Ha en bra dag!

Tja! Pysslar för tillfället med att dricka min andra kopp kaffe för dagen,men den här gången blir det ingen macka till! Sticker strax en liten sväng ut på cykel men återkommerså småningom!


Trevligheter på kvällskvisten!

Tänk vad bra det kan vara med en liten lur ibland. Slumrade nån timme mot kvällningen när min vän ringde och sa att han var hemma efter att ha jobbat sent. Skodan och jag fick oss en fin kvällstur på somriga landsvägar. Typ bara en 20 minuter bort rakt ut på landet. Väl framme hade vi lite att prata om och fixa med. Sedan var vi en sväng i garaget och jag fotade massor. Älskar verkligen att gå runt och bara upptäcka lattjo moitv. Så klart hade jag macrot på! Radar upp lite bilder så får vi se om ni känner igen nåt!
















Ja det finns massor mer att visa ,gick även en tur utomhus och fyndade motiv. Men det får vi ta senare. Jag behöver fixa lite inför morgondagens roligheter och så ska jag väl sova lite också! Tio kilo lättare känns det som med allt vi fick klart idag,äntligen. Förresten så fick jag med mej något riktigt användbart hem också. Det ska användas vid iodningställandet av framsidan. Blev så taggad av det så jag körde några extra skottkärror jord alldeles nyss! visar bilder när jag fotat fyndet!


Helt slut!

Grävt och släpat mej matt,så nu måste jag vila lite. Håller på med mitt projekt på framsidan och flyttar jord från den ena sidan trappen till den andra typ. Ja det blir bra men jag orkar bara inte mer just nu. Kanske jag borde vila en liten stund innan jag ger mej iväg ut ett tag. Å dricka lite vatten kanske! Ja så får det bli! Svejsan!

Mat är gott!

Vet ni hur gott jag har ätit idag! Stekte två ägg lite lagom hårt,som omelett konsisens ungefär. Till det den rökta laxen i skivor,pesto,rosepeppardressing,hårdmacka och så min alldeles egan goda kryddblandning. Det roliga med den,eller snarare det goda ,är att hur den smakar från dag till dag beror på tillgången i trädgården. Just nu finns det gott om allt. Basilika,dill,vitlök och gräslök. Det är bara att ta saxen och klippa av den mängd man önskar. Om det här hade varit en doftblogg så skulle ni kunna sticka in näsa och bara njuta! Just det, det hela avslutades med en kopp gott kaffe! Nöjd och mätt i magen,det är vad jag är just nu! När jag satt där och åt och kände den ljuvliga dill doften så kom jag på att jag ska ta och göra lite snabbsaltad gurka. Man använder sån där Västeråsgurka som väl snart börjar komma i butikerna! Så här kan man göra!

Lag:

1 liter vatten
0,75 dl salt
1 tsk socker
3 msk ättikssprit(12%)
dillkronor och svartvinbärsblad

Blanda lagen. Var noga med att allt socker och salt smält. Den ska inte kokas. Lagen räcker till ca 1 kg gurka. Varva gurka, dill och blad i en stor glasburk. Slå på lagen så att den täcker. Förvara svalt. Jag brukar börja knapra på gurkorna redan efter två-tre dagar. De håller sig någon månad eller två i kylen.

Hörrni,hujedamej vad gott det blir!

Hallå ja!

Idag var det färdigjobbat vid halv två tiden. Tog en runda på Enköping, där träffade en vän utanför HM. Vi kikade en stund på kläder tillsammans. På rasten tidigare idag så köpte jag ägg,rökt lax och en god sås,det ska jag äta när jag börjat fixa lite med det som skall hända idag här hemma. På sätt och vis är det lättare att komma igång med praktiska göromål när inte solen lockar ut mej hela tiden. Om jag hinner ska jag ta en runda i drömparken med kameran också,men det beror på när min vän som jag tänkte besöka senare mot kvällen kommer hem från jobbet. Ja,ja vi får se vad det blir vartefter!

Dags nu!

Efter allt skrivande idag så tog jag och kopplade av med lite photoshop. Gjorde mej själv till en rosa Avatar ! Så här skulle min tatto på armen se ut om jag var en sån!



Tror nog att jag strax ska ta och traska till sängen och sova lite,för nu är den här hjärnan trött. Tröttare än kroppen kanske men det är bra att dom turas om de olika kroppsdelarna! Jopp så får det bli,lägger mej med hopp om bättre väder tills imorgon,för det är ju faktiskt sommar nu och jag vill att det ska vara varmt Godnatt alla !

Hit och dit!

Har haft en ganska blandad kväll hittils ikväll! Pratat i telefon och fixat men lite praktiska arrangemang. Småstädat i huset och tagit en vända i trädgården. Titta på ett avsnitt av kvällsöppet från i våras,och skrivit klart analysen av den debatten! Ha,vilket samhälle vi lever i inte en enda kvinna fick komma till tals på något vis i programmet,varken som reporter,programledare eller i panelen. Visserligen satt det några där i bakgrunden men det var väl mest som utfyllnad av panelen.Det är ju faktiskt ganska märkligt att det var så! Kan det ha att göra med att ämnet var kungens påstådda deltagande i vissa sittningar? Nu sitter jag mest och funderar över den femte uppgiften i den här kursen. Ungefär så här är den beskriven lite förkortat.

I kursen människan socialt och kulturellt ska du fördjupa dej i ett ämne som intresserar dej. Ämnet ska ge kunskaper om människan ur olika sociala och kulturella perspektiv.Bla bla bla och så ska man sammanställa det hela om minst fyra och högst sex A4 sidor. Det kan bli hur kul som helst.... men vilket ämne ska jag ta? Jag har två andra uppgifter kvar innan jag ska börja med det men jag måste fundera redan nu,kan förresten inte låta bli för det är så intressant!
Nu nåt helt annat som jag också funderar över, mascara!

Den här har jag använt ett tag nu  Volume million lashes från L 'oréal så köpte jag den här på nedre bilden idag,lösögonfranseffekt i fyra dimensioner säger reklamen,undrar vad det är! Från L' oréal den med,vi får se hur den funkar när jag testar den i morgon!



Slår mej ner en stund!

Hej! Sitter och äter en god sillmacka med egen gräslök på! Det är såå gott så jag ska strax ta en till! Dessutom har jag nypressat kaffe till!
Titta vilken fin blomlåda jag köpte på Åhlens idag! REA såklart!

Den får sitta på framsidan vid trappräcket !  Strax ska jag slå på något debattprogram på datorn och titta på det sen skriva en liten analys av det! Självklart har jag också hunnit med ett sju till fyra pass på jobbet idag,här vilar inga halta löss inte!

Hollywood hills å min gamla Canon!

Hörrni,den här låten kommer att bli den här sommarens slagdänga för mej! En sån där låt som man hör skvala lite överallt bakgrunden! Som man plötsligt kan komma på sej med att gå och nynna på fast man säger att det inte är min typ av musik egentligen. Men det jag gillar mest med den är faktikt musikvideon. Jag har tittat på den en miljon gånger och fastnat för alla de snabba rätta klippen och ljussättningen. Det är faktiskt jäkligt många klipp och är det inte duktigt folk som gjort det så blir min hjärna bara snurrig och jag tröttnar. Men inte här,så där skulle jag kunna vilja ljussätta till mina bilder,skapa en så där speciellstämning rätt igenom och förmedla budskap! Liksom att bara veta gör jag si så blir det så med ljuset,men det är riktigt svårt tycker jag! Visst har jag fått till det ibland men då är det mest en händelse och jag kan sen inte återskapa det medvetet. Inte för att jag tänker lägga ner en massa jobb på det men det är ett intressant ämne.


 

Sen har jag faktiskt sålt en av mina fina kameror med alla objektiv till en vän som som verkligen gjort sej värd den! Det är riktigt roligt att kunna vara med och bidra till att en duktig skapande själ kan fortsätta med sitt skapande precis som jag själv har blivit hjälpt med grejer! Jag har visat den här bilden tidigare men den är värd att visas igen. Visserligen är det jag som tagit originalbilden men han har stått för det konstnärliga arbetet!

Klart grabben ska ha en kamera!


Från det ena till det andra!

Men hujedamej vad jag blev trött. Kom igång med att skriv så tangenterna nästan kokar! (eller så är det sviter av det varma kaffe jag hällde i där för ett par dar sen!) Kollade av på min studieplattform hur de gått med den senaste uppgiften jag lämnat in. Den var rättad och klar! MVG! Tack vad glad jag blev! Så nu har jag snart gjort uppgift två också! Men jag ska lägga av nu och göra något annat ett tag för jag är verkligen mega super trött! Men mycket nöjd med det flyt som finns i livet för tillfället! Då ka man övergå till att bry sej om småsaker som t ex nagellack! Jag måste komma ihåg att tvätta bort mitt från igår förpå jobbet är det tabu med sånt om det inte är genomskinligt.

Just nu på mina naglar som som vanligt på sommaren växer ut och blir så fina har jag färg nummer 245 av det här märket från Cubus. Tycker den färgen var lagom somrig och mild den här gången! Fint va!
Max Factor Smoky Eye Effect Eyeshadow
På tal om smink så testade jag ju en sån här Smokey eye effect penna från Max factor. Den fjärde från vänster närmare bestämt. Jag gillar principen,det går snbbt och smidigt om man inte vill lägga ner massor med mer tid på att sota på annat sätt. Den här pennan duger bra till vardags! Funderar på den svart vita som tillökning!

Röda bär!



Detta är en bild tagen underifrån på mitt bigarrå träd!



Titta vad fina! Nyplockade och sköljda! Nu sitter jag här med en stor skål full och tänker sätta i mej. Sen är det bara att gå ut och hämta mer om så behövs! Tror det blev lite mer fart på trädet sen jag sågade bort en massa grenar och gallrade lite i det i våras. Det var enkelt att få ner bären också! Bara att dra fram studsmattan och ställa sej på den och plocka! Om man vågar studsa till lite så når man säkert ända upp om man vill,nej lite riskabelt kanske!

Hänt sen sist!

 I lördags på dan så passade jag på att shoppa lite på Skopunkten. Tänkte jag skulle passa på att köpa några sommarsandaler billigt! De som syns här på bilden kostade 149 kronor. Om man tittar noga så ser man att det är snörning framtill,för prydnad bara men ändå! Tänkte att jag skulle ta dom på mej till min svarta trikåklänning på kvällen när jag skulle ut med vännerna. Då upptäckte jag att på den ena skon så fattades en rad med hål för att stoppa snöret i. Det såg ju helknäppt ut fyra hål på ena sidan under varandra men inga hål på motsvarande sida! Den andra skon var helt okej med både snöre och hål! Tänk att skon hade passerat så pass många ögon och klarat sej ända från tillverkningen och hem till mej på det viset. Som tur var så köpte jag också de här två paren!

     
Jag valde de andra svarta till kvällen istället och idag så har jag varit och bytit det felaktiga paret. 149 kr för de svarta och 299 för de ljusa! Nu räcker det med sandaler för den här sommaren!



Den här bilden är från i fredags,det är den andra blomman som slagit ut på Hibiskusen,den var liksom dubbel till skillnad mot den första som var av den enkla vanliga sorten,hur kunde det bli så? Fin är den i alla fall! Nu går jag ut med kameran en sväng innan det börjar skymma mer och kollar vad som hänt med växtligheten när jag varit borta!

Hejsvejs!

Ville bara säga att jag är hemma igen efter en mycket händlserik helg! Berättar lite mer sen när jag har ätit! Kanske har jag några bilder också,vi får se! Nu ska jag ta och äta lite, kanske en god röd linssoppa vore något! Sen väntar en masssa pappersarbete och lite annat! Men tack alla ni som var med och fixade min helg så bra på alla olika plan! Nu har jag laddat massor med energi till arbetsveckan som startar i morgon! Ses snar!


Hallå!

Hej hemma igen efter ett sju till fyra pass på jobbet! Flöt bra som vanligt fast det var ovanligt kvavt! Nu blir det vila en stund så hörs vi senare! Tjo på er!

RSS 2.0