Snart sova!

Ikväll ska det bli en riktigt tidig kväll har jag tänkt. Både för att jag behöver sova för att vädret gör mej trött men framför allt för att jag vill ladda för en riktigt stor femtiårsfest som går av stapeln imorgon. En kul present är klar, det är bara sista dekorationen som skall till,och det gör vi i morgon strax innan leveransen. Lite samordning med transporten skall också göras,jag kan lova att det kommer att strömma till folk från när och fjärran. Det ser jag fram emot!

Bokstäver i betong

Ha ha vad kul,jag har i alla fall hittat ett sätt att gjuta in bokstäver på.När det här har torkat ordentligt om några dagar ska jag visa den igen. Jag har använt lösa skumbokstäver för ban som jag köpt på ÖB för en tjuga typ. De lossnade jättelätt. Det enda jag gjorde var att jag smorde dem med matolja innan jag lade ner dem på betongen. I en förpackning fanns flera bokstäver av samma också,men de här kan återanvändas många gånger. Vad kul! Detta ska jag experimentera mer med!
Här är en fjäril gjuten i en silikonform för bakning. Den blev riktigt fin. Den nya som ligger i formen nu har fått ett upphäng på baksidan så man kan ha den på väggen om så önskas.
Här är ett hjärta som också har gjutits i en silikonform för bakning. Den har jag beställt från Kina.
Här sitter en sjöjungfru på tork i en hjärtform. Efteråt kom jag på att jag skulle ha gjutit ett  runt hål som det kunde vara vatten i så hade det blivit ett fågelbad. Det får bli en sån också! Ideérna flödar!

Snart så...

Om en liten stund beger jag mej hemåt. Skulle egentligen slutat kl 4 men snäll som man är så jobbar man över lite!
Jag ska försöka packa bilen med en del tunga grejer som skall köras undan,får se hur det går...hjälpen tycks ha gått upp i rök. Ja ja men på något vis får det ordna sej ! Hur som helst ska det bli skönt att komma hem,men cykelvägen dit känns mindre lockande. Kanske man skulle stanna till på ICA och proviantera lite också!

Snö,för att jag inte kan välja bort det!

 
Jag tycker inte livet blev så mycket bättre bara för att det kom snö och det tydligen skulle bli så mycket ljusare som alla tjatar om. Jag tycker det är lika kolsvart ute som vanligt. Jag var i alla fall ut och tog lite bilder på eländet på väg mellan huset och garaget.
 
Min ena grindstolpe
En blomma har jag i trädgården i alla fall!
 
Eller två,här är den andra grindstolpen!
 
Nu har den blivande juldekorationen börjat dekorera sig själv!
 
Jag hittade vinterdäck på min tomt,va bra! eller inte kanske! Får nog ta och titta var jag har de riktiga vinterdäcken så jag kan få på dom till helgen kanske!
 

Betongverkstan

En titt in i betongverkstan! Ha vad roligt det är med film,jag glömmer visst bort mej ibland och sjunger lite men det gör väl inget!

Härligt

Kafferast med Cloetta i betongfabriken.




Fixardag!

I dag är jag ledig,bytte bort min långledighet med en jobbarkompis annars skulle jag jobbat idag och varit ledig torsdag em till mån morgon men det lönar sig alltid att ställa upp om man kan! Under fm har jag skottat lite snö på gården men framförallt pysslat i betongfabriken. Att gjuta betong är inte lika bra den här årstiden. Materialet påverkas märkbart negativt under torkningen när det är lite kallare ute. Visserligen ska det ju torka sakta men det är ju inte bara det det hänger på. Nu har jag tagit in en del i sina former i huset för den sista torktiden. Strax ska jag ta en tur till ÖB och köpa mer material till ett nytt projekt. Kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drygt

Kanske inte varit riktigt så pigg som jag önskat idag men nu känns det bättre. Som tur var slapp jag laga mat idag,jag blev serverad en kycklingrulle från den lokala pizzerian istället. Nu myskvälla!

Hej där!

Nu kväller efter diverse göromål.Tur att Mimmi hittade sina bilnycklar som var borta en liten stund eller så.
Sover en stund och sen cyklar jag till jobbet. Snart är det helg och då stundar en spännande 50-års fest!

Ogilla regnet!

Det är inte kul för dem som jobbar ute en hel dag att höra "det finns inget dåligt väder ramsan". Idag har det varit regn hela dagen och många kollegor har cyklat eller gått i detta väder sen kl 7 i morse. Fy attan! Själv har jag åkt runt till mina kunder i en varm och ombonad kommun ford! Så jag ska verkligen inte klaga! Sen jag kom hem kl 4 har jag hunnit med en sväng ut i betongverkstan. Nu i detta fuktiga och kalla väder tar det nog dubbelt så lång tid för betongen att brinna. För betongens egenskaper är det ju bara bra att det hålls fuktigt,men det är jobbigt att hålla fingrarna i styr och vänta tillräckligt länge med att ta loss grejerna. Men det värsta som kan hända är att man är för ivrig och har sönder grejerna istället. Nu ska jag fundera vidare på konstruktionen av en idè för en liten sjöjungfru som skall bli till en helhet!

Betong är coolt!

Nu har massor med tid använts till att kolla in om någon lagt ut några nya ideér om former för betongjutning på de ställen jag brukar snacka betong.Men inget speciellt dök upp. Jag ska kolla lite vad som hänt i Kina på silikonfronten också ifall några ny formar kommit till där. Det känns riktigt kul i alla fall att ha gjutit idag trots att det är vinter och jag tänkte att gjutningen skulle ligga nere då,men så blir det inte när något lockar tillräckligt.Å så är det ju rätt varmt i garaget trots allt. Men inget är som sommaren,tänk när mina första alster blev till i somras vad lycklig jag var!
Det här var i april när det hela startade. Alldeles hela och rena grejer!
Innan jag lärt mej att slå ur luftbubblorna ordentligt så kunde det se ut så här som på nallen som jag dekorerade med en silverkedja och så kallade jag honom rockbjörnen. Nu efter mycket gjutande och experimenterande så har jag lärt mej massor av bra knep och fått ett handlag så jag känner mej riktigt säker när jag jobbar.
Såna här sötisar var det första jag sålde av. Jag tycker själv mycket om dom!
Ja imorgon tittar jag till grejerna därute i garaget och om tid finns så gjuter jag lite till!

Betong & muffins!

Fast jag kom upp ur sängen ganska sent idag på min lediga dag så har jag hunnit mycket. Efter att ha rensat avlopp både i tvättstället och duschen så blev det renskrubbning av hela badrummet och diverse andra delar av huset. Eddie och jag stack till Coop och köpte betong som planerat vid lunchtid.Vi passade också på att köpa med oss lite goda  muffins hem till fikat.
 
Med en kopp latte till så blev det sagolikt gott! När Eddie kom till betongverkstan och hämtade in mej var jag precis klar med att gjuta det som skulle gjutas. Det roligaste är att jag om ca två dagar får kika på hur fjärilen blir,det senaste tillskottet av silikonformar.

Hemma igen!

Nu känns det rätt bra i samvetet efter att ha täckt upp för två sjuka personal på jobbet. Imorgon är jag ledig och det uppskattas. Om det blir som jag tänkt så ska det handlas betong och gjutas lite mer prylar! Men nu är det alldeles strax godnatt för idag!
 

Söndagseftermiddag

Har varit i betongfabriken och gjutit lite nyss.Nu är det slut på betong så imorgon blir det att handla mer
.
Projekt fixa nåt snyggt i tunnan till jul pågår också. Här krävs mer tankearbete innan det blir klart!
.Annars sitter Eddie och jag just nu på Drott och fikar efter att vi varit på återbruket.
 
 

Jobbar



Strax tar jag av mej namnskylten och cyklar hem några timmar. Återvänder sedan till jobbet vid femtiden för att jobba ikväll igen!

Nov. 24, 2012

Jag inser nu i sanningens minut att jag måste gjuta lite mer betong så här i vintertider. Jag trodde jag hade prylar så det räckte, men det har varit åtgång på grejerna! På min lediga måndag får jag helt enkelt ta itu med det! Det är riktigt kul när man får kredit för det man gör!


Fler änglar kommer det definitivt att bli. Å så får jag en chans att testa fjärilsformen!

En vanlig lördag!

Jobbarlördagen var över klockan fyra idag då jag cyklade hem genom ett tomt Enköping. Sedan dess har vi haft besök av Robban som hade med sig goda bullar till fikat. Vi pratade och umgicks till för en stund sen då han åkte hem till Stockholm igen. Här händer imte så mycket mer ikväll eftersom det är jobbardag imorgon igen. Igår var jasg förresten på en superbra föreläsning om palliativ vård. Alltså vår vid livets slut. Tänk vad duktiga människor det finn som är därute och jobbar och göra goda saker för andra. Mycket kloka kvinnor som höll i det hela!

Popcorn

Popcorn kan vara gott som snacks så här en fredag. Men vilken variant ska man ta? Såna man poppar själ i en kastrull på spisen,eller micropop fyra minuter i micron eller såna i påse som man köper färdiga i butiken? De är ju goda på sitt sätt alla tre. Kanske de man poppar själv är minst onyttiga utifrån tillsatser och annan behandling Ikväll blev det i alla fall en färdig påse från Estrella. Det funkar att trycka i sej en dag som idag.

Fredag!

Nu ska färden gå mot ICA Maxi för att proviantera lite för kvällen. Sen blir det lugn och ro med mys för hela slanten ikväll! Panta mera ska vi också göra!

Dagen i lite bilder

Hur många olika ställen har vi inte hunnit med att shoppa på idag på vår lediga dag! Och inte bara shoppat har vi gjort. Uträttat  olika typer av ärenden,och suttit på spången och njutit av deras goda räksallad! Varit och handlat skosnören och en sjal med bruna inslag till min nya Puma jacka. Detta gjordes på New yorker. Jonas fick med sig massa porslin från Myrorna medan vi ändå var i Västerås centrum. Sedan vidare till Bäckby och butiken Cyrus livs där jag bl a köpte kryddor som inte hittas på andra vanliga butiker. Som synes så har vi också varit på IKEA och både fikat och shoppat. Tur att man har sällskap av en man som kan shoppa längre än de flesta kvinnor. Det blev en timme på Dollarstore också men där köpte inte jag något.
Clipsen från Biltema på bilden ovan den här, ska användas att fästa ljusslingan bättre runt altan. Den är så lattjo för man kan ställa om den i så många olika lägen.Blink blink!
Dessa skor köpte jag igår. Jättesköna båda paren.
Å här är sötisarna som jag beställt hem direkt från Kina.
En brun jacka också från Pumas outlet i Barkarby. Jag valde till sist den bruna färgen fast jag funderade länge över den blå. Men den blå nyansen passade inte mina färger men den är fin att titta på.
Så ser den blå ut,jag tycker den är jättesnygg,men tyvärr så passade den inte mej! I alla fall så var priset bra, 450 kr.

Julskyltat



Så här söta tomtar fanns på Barkarby outlet! För tillfället befinner jag mej på wok n go i Västerås. Strax blir det ett besök på biltema för att se om jag kan hitta något bra att fortsätta sätta upp min rockslang med!

Igår!

Försökte göra ett inlägg igår från Barkarby outlet men det ville sig inte riktigt. I alla fall så blev det en tur dit efter jobbet med Jonas. Pumabutiken fick stå ut med oss i typ en timme. När i gick hade vi handlat bra. Fika på Waynes i ytterligare en timme innan vi för tillbaka hem till Enköping. Mysigt!

Goodmorning!

Morgonfika i sängen, men snart studsar jag upp och gör något bra av den här lediga dagen!

Tisdagen!

I går efter jobbet hämtade jag ut mina fina kängor på Ica Maxi. Man skulle vilja säga posten men så funkar det ju inte numer. Jag blev i alla fall jättenöjd med dom! Efter det blev det en barnpizza på Astas vedugn med Jonas . Mys!

Matfrossa

Tabbouleh,det var kvällens favorit bland alla maträtterna på våran frossakväll!. Alltså hur mycket mat det blev! Jag kan inte ens namnge alla goda maträtter som jag provat. Och då hoppade jag över allt med kött i förstås! Lxpudding,sill gravad lax,fonska rotsakslådor,glasnudelsallad, olika typer av piroger, ägghalvor hummus, för att inte tala om alla goda efterrätter eller smörgåstårtan med räkor. Kaffe,glögg, bål och cocacola. Ja det var en matfrossa av stora mått! Tillslut när vi inte orkade äta mer fixade alla matlådor till imorgon. Det har aldrig varit sånt sökande efter plastlådor på jobbet som då! En fantastiskt trevlig kväll med supertrevliga människor  därtill. Delar av gänget jobbade dessutom mellan tuggorna och tog hand om våra kunder. Bra gjort och tack alla!
Tabbouleh är en sallad med persilja som grund. Den här var gjord på det rätta viset,de flesta recept man läser på nätet utgår ifrån bulgur och med en mindre mängd persilja. Här är det tvärtom,persilja i mängder utgör basen sedan är det tomatbitar,olivolja vitlök och citrin som blandas i propotioner som bara dom som kommer från libanon kan! Åh vad gott! I min matlåda till imorgon lunch ligger nu laxpudding,ägghalvor massor av tabbouleh och så nåt mer som jag inte kommer ihåg!Nu ska jag släcka törsten med en kall efter allt gott som jag ätit!

Va kul i höstmörkret!

Nu har de anlänt till Sverige mina kängor. Som det ser ut när jag spårar paketet så är de i stockholm och blir sorterade! Det var den tredje november jag beställde dem från Kina så det gick ju rejält fort med tanke på att jag använde gratisfrakten som kan ta riktigt lång tid ibland.
De vita av den här sorten var det. Åh vad mysiga de ser ut. Förmodligen kan jag hämta ut dem imorgon för ikväll hinner jag inte även om kollinumret skulle dyka upp på nätet.
Om en liten stund ska jag ta mej ner till ett av mina jobbarställen där vi ska ha en liten matkulturafton. Alla har med sig något speciellt från sitt hemland och bjuder på. Vi är ett tjugotal som jobbar och det är många olika nationaliteter representerade. Det kommer att bli mysigt! Mitt bidrag är gravad lax, knäckebröd och glögg med tillbehör! Jag tar med mej brakameran!

söndagskväll

Jodå,jag hittade silikonfjärilen i bilen som jag trodde. Funderar på om jag tillfälligt nu när det blir källare ska flytta delar av betonfabriken till källaren istället för garaget. Det kan ju vara bra att kunna ställa in Lillskodan där när det blir kallt och snöigt. Hoppas bara det dröjer med det! Det börjar väl dra ihop sig för sängen nu,så godnatt från Enköping!

Former

Glömde bort att jag köpte en ny silikonform också igår. Den måste ligga kvar i bilen. Jag får kolla upp det om ett tag när jag ändå skall ut och åka.Såklart är den tänkt att gjuta betong i och som synes är det en fjäril,storleken är som en normal sockerkaka typ. Ha ha!
 

Kom upp tillslut!

Har tagit det riktigt lugnt och stilla den här förmiddagen. Planerna på shopping  i Barkarby och Kista försvann så nu tänker jag om. Ett bra ställe att fundera på är i duschen så därför gjorde jag lite mysigt i badrummet och njöt av det strilande varma vattnet mot kroppen.
Några betongalster som fått en uppift. De blev så fina ihop med smideshållarna på väggen! Nu fortsätter jag min slitsamma färd mot kvällens nöjen!

Hair Repair!

 
Kanske kan vara något för torrt vinterhår,i alla fall så köpte jag en flaska idag. Den får jag testa imorgon!

Lite nytt!

En sån här bling bling slinga har jag köpt! 12 meter lång och omställbar från blinkande till fast sken. Även färgen kan varieras. Den blir kul att dekorera med därutanför!
 
 
Dessa vita fodrade kängor kom också med hem till ett bra reapris. Sänkta från 650 till 199 kr! Supersköna!

FIKA



En paus i handlandet. En ljusslinga att dekorera med utomhus har det bl a blivit.

Powerwalk & påslakan

Det blev en likadan Powerwalk vända alldeles nyss som i morse. 5 km till alltså! Om jag inte får för mej att sätta igång med nån matfrossa nu så har jag nog förbränt mer kalorier än jag stoppat i mej idag. En kopp kaffe till ska det bli såsmåningom i alla fall. Nu ska jag ta mej för att sätta på påslakanet på mitt stora dubbla täcke,det brukar ta lite energi det med men jag går alltid segrande ur den matchen i alla fall!
Det här är ett enkelpåslakan från Cellbes för 300 kr. Gulligt!
 
Det här påslakanet kostar betydligt mer! Hittade de hos en grossist i Kina. Vackert sovrum att somna och vakna i!
 
 

Betong

Nu en stund har jag pysslat lite med mina betongalster. färdigställt och dekorerar. här är en ljusbricka som gick sönder när jag trodde jag hade gjort en bra uppfinning för hålen till värmeljusen. Den har bara blivit liggande sen i somras då det hände men nu har jag gjort klart den. Sprickan till vänster i bild gör ju absolut ingenting,det hela fick ju bara en ännu tuffare karaktär! Den här behåller jag såklart själv eftersom den inte är hundra okej för försäljning. Men till det har jag andra ex.
som synes finns det fyra små hål för värmeljus men jag lade lite fina glasdekorationer i ena hålet!
En annan variant av ljusbricka där jag ställt en lös liten värmeljuslykta direkt på betongplattan. Här finns öppningar för fantasin att variera utseendet!

Solen glittrar!

Tur med vädret igen på min lediga dag! Strålande vacker sol var vad jag skådade när jag vaknade! Jag tog mig en 5 kilometers powerwalk runda och blev riktigt svettig och varm. En skön dusch väntar nu och sen får vi kolla in vad som skall göras resten av dagen!
I dag fick inte kameran följa med på min morgontur,den här bilden är från i måndags!

Trista mörker

Å såvar det redan onsdag,veckan bara går trots att det är trist och tråkigt väder. Det känns som kvällarna inte går att utnyttja lika bra när det är mörkt. I alla fall när man som jag gillar att vara ute i trädgården och pyssla. Åh vad jag saknar att gjuta betong. Visserligen har jag massor av fina grejer kvar att sälja men det är ju att göra dem som är det allra roligaste! Saknar verkligen möjligheterna som den ljusa och varma årstiden ger!
 
Här är några av mina allra första grejer på gång!
Fint tycker jag själv!
 

Tar det lugnt!

Vilsam dag idag hittils, och det känner jag att jag behöver efter helgens arbete mm. Var ut en sväng i trädgården med Svea och henne var det fart på!
 
 
Svea hittade ett gammalt äpple på marken och det roade henne en lång stund. Hon kastade det fram och tillbaka och jagade det stackars äpplet runt trädgården tills hon till slut åt upp det som var kvar!
En bild från i lördags då Mimmi och Eddie bakade!
Får jag ork under eftermiddan så ska jag ta en sväng och fixa lite säckväv eller liknande. Det ska jag ha till att täcka över några känsliga växter i trädgården till vintern. Bl a detta känsliga gräs!

Beyond mascara!

http://www.benefitcosmetics.com/product/view/theyre-real
Kika lite på länken ovan så får ni ett hum om mascaran jag pratade om i förra inlägget!
 
Den här alltså! 23 dollar kostar den hos benefit cosmetics.Det är ca 155 svenska kronor.
http://www.asos.com/Benefit/Benefit-They-Re-Real-Beyond-Mascara/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1678158&SearchRedirect=true&SearchQuery=beyond%20mascara
kikar man hos  asos .com så kostar den betydligt mer! 221 kr.
 
http://www.youtube.com/watch?v=QDmnbnEOWo8
En länk från tuben!
 
 

Beyond mascara

Ett rejält antal av den här produkten fanns i paketet jag fick imorse. Mer info om denna produkt kommer alldeles strax!

Nov. 12, 2012

Vilken otroligt vacker morgon jag vaknade till nyss. Solen bara strålar därute och jag är ledig. Jag vaknade faktiskt av att det knackade på dörren och jag fick ett paket med varor levererat. Visar vad innehållet var alldeles strax. Söta Svea ligger bredvid mej i sängen och snusar,snart går vi upp och sätter fart på dagen!

Fars dag!

Vilken mysig dag jag har haft idag! Först en mysig morgon och sen jobb mellan sju och fyra. En fin sallad med Jonas på café magnifik på lunchen och sen hem för att fira fars dag. När jag kom hem fanns i mitt hus tre olika sorters pappor om man nu kan säga så. I förhållande till mej är de i alla fall olika. Den ena var min egen far,den andra var mina flickors pappa och den tredje var min bror som alltså är far till min brorson. Fattar ni hur jag tänker då! Vi fikade och umgicks och hade jättetrevligt! Kvar i huset nu ärSvea ocjh Jonas och vi har myskväll!

Puh!

En riktig rulle blev det efter hemkomsten från jobbet. Nu börjar lugnet lägga sig äntligen.Det är Mimmi .Svea och Eddie som stått för den fulla rullen. Tre olika grejer har bakats,mat har lagats och på det en massa hålligång. Svea har tagit plats i soffan och halvslumrar just nu,men strax väcker jag henne och vi möter upp Jonas som slutar jobba om nån timme. Imorgon blir det jobb tidigt och sen mer hålligång för då väntas fler gäster när jag kommer hem! Kul när det rör sej!
 
 
 
 
Lite snickerskakor fick vi bla till!

Mat i magen!

Lunch på jobbet. Efter en rejäl gemensam frukost med kollegorna var det tur att jag hade sen lunch. Nu ska jag mumsa i mej den! Bye!



The balm NUDE' tude

Nu känner jag mej ganska nöjd med min dag och kväll. Beställt hem mer grejer jag tänker testa för försäljning till bra pris! Kolla den här.
The Balm NUDE tude. Det skrivs mycket om den på sminkbloggar och den får bra betyg av många. Runt 400 kr kostar den tex hos Nelly. Nice!
Här en annan sida att kolla in den på!
http://www.glamazon.se/varumarken/the-balm/the-balm-nude-tude-eyeshadow-palette

Va gott!

Fredagsgottis
Halva byttan avklarad som kvällsmat. Nu är jag ganska frusen men det får jag bota med lite kaffe kanske. Här kommer det att b li ruktigt lugnt ikväll hade jag tänkt. Helgen som kommer innehåller jobb från 7-14 både lördag och söndag. Sen ska jag nog hinna trycka in en del annat också, men ikväll blir det som sagt var lugna puckar!

Lite om min lediga dag!

Vid elvatiden tog jag kameran och gjorde mig beredd på en kombinerad foto/powerpromenad. Höll på i ca en timme,sen blev der rysligt kallt om fingrarna. Mötte upp mitt lunchsällskap och tog en långfika fram till klockan två. Då var det dags att bege sig till invigningen av de nya lokalerna på jobbet. Där var det kaffe,tårta och allmänt mingel.Jag blev faktiskt kvar där ända tills alldeles nyss! Det var jättemysigt att träffa alla under dessa former!
En fin fröställning!
Armeringsjärn gör sig alltid snyggt på bild tycker jag!
 
 

Skön morgon!

Än har jag inte lyckas komma ur sängen i alla fall. Jo en kort sväng för att fixa lite kaffe alldeles nyss. Nu har jag bestämt att klockan nio går jag upp och raka vägen in i duschen.Åh vad skönt,en hel halvtimme till att bara mysa på. Underbart sätt att starta denna lediga dag på!

Slöhög!

Ja den här kvällen gick ju också! Det blev som jag tänkte,bara alla och mysa.Tänk vad det behövs ibland der där lugnet omkring en! Förhoppningsvis är jag pigg imorgon när jag vaknar. Då blir det helt klart en tidig powerwalk på Enköpngs gator. Nu kopplar jag på Kent i lurarna och lägger mej å njuter.

Inge vidare!

Usch vliken hängig dag det varit.Känner mej helt ur form faktiskt. tue man är ledig imorgon i alla fall. Det känns riktigt bra att jag har bestämt mej för att inte göra många slängar ikväll. Äta lite och sen blir det filten framför datorn och mys! Brrr vilket rugg!

Lite ruggigt både inne och ute!

Idag var tanken att jag skulle jobba till kl 12 och sedan ta ut lite inarbetad tid som jag har. Nu dök det upp ett möte som jag gärna ville vara med på så då stannade jah till kl 14.00 istället. Sedan blev det en tur till Västerås. Eddie skulle handla lite kläder och det gjorde han.Vi besökte också den nyöppnade butiken Usports. Vilket gigantiskt ställe,det blev nästan bara för mycket. När jag sedan var hemma igen tog jag en Powerwalk ner till ett av mina jobbställen för att hämta min "Guldväska" som hade arbetat åt mej under dagen. Hoppas tjejerna blir nöjda med sina eyeliner pennor. Väl tillbaka hemma så är det nu tända ljus och en lugn stund för tankeverksamhet.
 
Snart dags för småfåglar och ekorrar att slåss om fröna i grannens fågelfröautomat.

Glömde!

Nyss var jag tvungen att åka tillbaka till jobbet och lämna tillbaka något som de som jobbar ikväll behövde ha. Förargligt att glömma lämna tillbaka grejjer men det blev en lite tur ner till tjejerna. Annars så har jag fullt upp med mina eyeliner/ögonskugga pennor. Populär grej,särskilt när man har skruvudd på dem,det är så trist att vässa eyelinerpennor,hela pennan försvinner ju i ett nafs! Nu ska mina naglar få ett litet oljebad för de är så sköra och torra så de bara skivar sej. Det värsta är att det är så trist att ha fingrarna stilla i olja att man tillslut börjar kladda runt i alla fall. Jag ska ta en hand åt gången så kanske det funkar.
 
En lånad bild,så fina naglar har inte jag just idag!
 

Matprat

Förutom att hämta paket från Kina så har jag hunnit handla en massa mat också. Dessutom har jag lagat den också,så nu finns det mat för flera dagar.När jag ändå hade kökstjänst så gjorde jag favoriten LCHF Foccacia för tredjegången på kort tid.Alla som hittils fått ett smakprov har tyckt den varit jättegod. Jag slog till och blandade i lite tomatpuré den här gången tillsammans med oliverna och rödlöken!
 
Mmmm nu ska jag snart äta en stor bit och dricka lite te tror jag.
Här är två nya drycker som jag köpte idag! Funsaften är supergod med sin blandning av blåbär och svartavinbär. Det bästa av allt är att Fun har gått över till att söta med Stevia istället för aspartam. Läs på lite om den vackra växten Stevia så kommer en ny värld att öppnas.Noll kalorier,haja!
 

Paket från Kina

Såg redan igår på nätet att jag skulle komma att få hämta ut ett paket från Kina. Det här är delar av innehållet.
Shimmery Eyeshadow Eyeliner Pencils
 
Här gick jag kanske lite för nära med kameran,men jag ville visa att det är skruvfunktion så man skruvar fram så mycket udd man behöver. Det går ju att göra en fin ögonmakeup med olika toningar när pennorna är så smala och fina. Tänkte köra ett super introduktionspris på dessa för att testa färgerna mm. 25 kr st är väl ett okej pris för dem.  

Fika

Fikapausen är precis över,ut och jobba igen!





Dags för godnatt!

Kvällen har varit skön och avkopplande som bara den Pysslat med de nya bilderna i photoshop och tittar på Så mycket bättre på Tv 4 play. Lika bra som alltid! Det känns alldeles okej att köra igång en ny arbetsvecka efter helgledigheten! Sov gott!

Fotoprommenad igen!

Titta vad jag fått av en bussig granne. En hög till med raka stenar ligger på andra sidan huset. Härligt med så trevliga och givmilda människor. Tack käre granne!
 
Under eftermiddagen fick jag besök av min bror Pelle som har en kamera i typ samma klass som min. Vi gick på fotovända i drömparken,det är ju ett tacksamt ställe att ta med sig folk till oberoende av årstid. Vi fotade båda två med olika objektiv och testade olika inställningar och program.
Säg emot mej om du vill.men är inte detta underbart vackert? Denna växt tar jag in varje kväll från trappen,jag har tänkt mej att försöka övervintra den,det ska visst vara möjligt sägs det!
Mina japanska lyktor. Denna planta har jag fått av en mycket god vän, detta är inte den enda växt jag plockat från Britts trädgård, tack kära vännen för allt jag fått grävt upp hos dej!
Lite sol hann vi med att få också på vår prommenad. I det här läget började det bli kallt om fingrarna och vi drog oss mot café magnifik för lite kaffe och snickerskaka. Massa fotosnack blev det också, vi fortsätter resan i den digitala fotovärlden en annan gång. Mycket trevligt var det!

Söndag

Klockan är tio och jag har just kommit hem från en skön powerwalk. Dagen börjar bra. Nu ska jag ta mej en apelsin och sedan fortsätta dagen i samma effektiva anda!
 
Bild från igår,vackert som bara den i mitt tycke!

Mörkerbilder

Tog en kvällsprommenad med Kent! I lurarna alltså. Å i handen höll jag Sony min fina kamrat. Tanken var att se hur det funkade i mörkret med att ta bilder. Min gamla hade jag klart för mej hur jag skulle hantera i mörkret men nu är det nya och bättre grejer det handlar om. Det märktes också. Bara med grundinställningarna utan manuella inställningar så blev det så här bra!
En pizzeria med mycket blinblong lampor,fungerade utmärkt!
 
Magiskt tycker jag! Ännu en av Enköpings parker,mycket häftig belysning.
Klockren och tydlig bild,fasiken vilken kalasbra kamera jag har! Nu får det räcka med exepel för idag. Imorgon är en ny dag och förmodligen kommer den att innehålla fler bilder!

Mother nature gave it to me!

 
Tre bilder från idag som jag gillar! Hösten är så bra på att förvandla vackra blommor till att bli vackra på ett annat sätt. 

Mascara och kängor!

Shopping på gång. Lagt ytterligare några beställningar från Kina. Maybelline Magnum Volume mascara, och ett par söta kängor i vitt. Vad roligt och enkelt det är att handla så här,inte bara det förresten billigt blir det med. Kängorna är hemma för sammanlagt 20 dollar. Räkna 7 kr på en dollar så räcker det till. Vad mascaran kostar törs man ju knappt nämna!
 
 
Skinnet på kängorna är avtagbart och det är ju nice. Då kan man ju variera sej lite. Skulle vilja ha de andra två färgerna med men det finns ju så oändligt med skor att väla på därborta i Kina så jag tar nåt annat nästa vända andan falle på för lite Chinashopping!

Höstlöv på marken!

Kvällen igår blev mycket lyckad! Avkopplande och mysigt att sitta med kollegorna på en liten afterwork. Vi höll till på K 14 här i Enköping. Idag när jag vaknade var jag sugen på en tur till Barkarby igen,men som tur var för ekonomin så blev det inte av. Istället blev det som sagt några timmars fotande i Drömparken, här är några smakprov. Man kan säga att jag är ordentligt nöjd med nya kameran. fy sjutton vad jag har saknat möjligheten att göra såna här fotosessioner i buskarna!
 
Fina färger ihop!
Några höstlöv som fallit till marken och hamnat på de blåmaålade betongplattorna i en av idéträdgårdarna. Snygg också med den gröna mossan i skarverna.
De här lönnlöven har liksom klistrat sej mot asfalten och gjort ett vackertskådespel för ögat!
Det röda är sitsen på en slags rund sittmöbel i plast som finns utsatta lite här och där i Drömparken. De här löven hade valt att placera sig där på. Mycket vackert ställe att välja!
Å så den lite mer klassiska höstlöv på marken bilden!
Mer bilder visar jag senare,då blir det en hel del vackra växter som får visa upp sej!
 
 

Drömparken å jag

Efter ett par timmar i drömparken med nya kameran åker jag hem för lite varmt kaffe. Tror jag har massor med underbara höstbilder med mej att visa sen.



Hej å hallå!

Snart börjar helgen och ledigheten för mej. Lite smått pyssel kvar bara! Sedan blir det nog en kväll med diverse kollegor som det verkar! Kul!

Dagen idag torsdag!

Ledig dag som startade med kaffe på sängen,en bra vana tycker jag! Sen dess har dagen bestått av två vändor med bråte till återbruket, Skönt att bli av med skräp som står ivägen! Sedan lite röjning hemma och lite tvätt. Ringde både tele 2 och HTC support för att få information så vi kunde göra en återställning av Eddies telefon eftersom den hade hängt sej. Det funkade bra! Mimmi och Svea kom över på lite mat och lite utflykt. Nu sover både Mimmi och Svea gott. Eddie och jag fotograferar med nya kameran. Kul!
Här är kängorna på plats hemma hos mej!
En blomma som räddats från kylan i trädgården,nu är den inne i huset. Få se om den klarar sej för den ska faktiskt kunna övervintras.
En annan som kommit in från kylan

RSS 2.0