Ash


Kan detta va nåt att fira Valborg med!

Ash är ett mellanting mellan soppa och gryta och står ofta på middagsbordet i Iran. Denna är gjord på linser och är kryddad med färska örter
.
Linsgryta med yoghurt (ash)

Ingredienser

4-6 port

1 dl gula skalade snabbärter
1–1 1/2 liter grönsaksbuljong
1 dl gröna linser
1 dl röda linser
1 dl ris
1 dl hackad persilja
1 dl hackad koriander
1 dl hackad purjolök
1/2 tsk gurkmeja
salt och peppar
2 msk smör
1 msk torkad mynta
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här

Koka ärterna i buljong 30 min. Tillsätt linser och ris och koka 15 min. Rör ner örter, purjolök och gurkmeja, koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret och blanda med torkad mynta. Ringla det över grytan och servera med yoghurt.

För den som inte vet vad gula skalade snabbärtor är så vet ni nu!
Även linserna finns i Gogreens sortiment!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0