Lindex

Vilket uppsving det har blivit för kläder från Lindex! Funkar ju även bland yngre modemedvetna tjejer idag. När mina döttrar växte upp,de är idag 20 och 23 år gamla,så var det ensamstående mammor som letade reakläder till sina barn som sprang där. Å så var det tanter. Sortimentet har blivit mycket bättre idag! det är ju kul att shoppa på Lindex nuförtiden! Kläderna är snygga,bra kvalitet och priserna är okej! nu undrar jag bara ,var shoppar alla tanter nu då? Vill du läsa hela storyn om Lindex så kolla den här länken http://www.lindex.com/se/info/historien-om-lindex/

1950-talet
1954 startar två herrar från Sverige en era som satt spår i många kvinnors liv.
Ingemar Boman och Bengt Rosell öppnar underklädesbutiken Fynd i Alingsås.
Strax därefter förvärvas bolaget Lindex i Göteborg som så småningom ger namn åt de efterföljande butikerna. Antalet anställda är under femtiotalet sex stycken och omsättningen uppgår till 100 000 kr.

 




1960-talet
Under sextiotalet får underklädessortimentet sällskap av damkläder, speciellt jumprar och blusar. Verksamheten expanderar till fem butiker. Omsättningen uppgår till 500 000 kr och den första Lindexbutiken i Norge öppnas. Nyöppningen blir en succé då Lindex är en av de första klädkedjorna som öppnar i landet.
                                                                                                                                        

                                                                                                                               


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0