Värmeljus

Plötsligt blev det jättekallt inne fast det är varmare ute. Tänkte tända några värmeljus och kom att tänka på den här artiklen som jag vet jag citerat i nån annan blogg. Men den är värd att visa igen!



I Sverige tänder vi 300 miljoner värmeljus varje år. Det är mysigt, men samtidigt bidrar både aluminiumförpackningen och paraffinet, som är en oljeprodukt, till växthuseffekten.

Om man ändå vill använda värmeljus är det bättre att köpa dem som innehåller 100 procent stearin, eftersom stearin är gjort av vegetabiliskt och animaliskt fett. Sådana finns hos bland andra Rusta, Jysk och Clas Ohlson.
Att tillverka aluminium är oerhört energikrävande. Därför är det en god miljögärning att lägga värmeljusbehållaren i återvinningen. För att framställa 1 kg går det åt energi motsvarande 3 liter bensin. För att återvinna 1 kg aluminium är energibehovet 95 procent lägre, bara 0,15 liter bensin. Om alla värmeljusbehållare återvinns minskar det behovet av aluminiumframställning med ca 225 ton varje år – något som i sin tur minskar utsläppen av koldioxid med 1 000 ton!
Och det bästa av allt: aluminium kan återvinnas hur många gånger som helst

 http://www.husohem.se/Templates/Pages/Article.aspx?id=6532&epslanguage=sv

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0