Nu börjar det!

En kopp varmt kaffe med pepparkaka,var exakt vad jag ville ha när jag frusen kom hem från en inköpsrunda! Så det är just avklarat. Eddie säger att när han är förkyld kan han inte hamfräva smaken så bra,vi höll på att skratta ihjäl oss när felsägningen kom. Han menade ju framhäva såklart,ibland blir det roligt när det blir fel. Sopade av trappan innan vi åkte men det fanns gott om is kvar under eftersom jag varit slarvig med skottningen. Tö salt inköptes och nu har vi saltat trappan,får se om det funkar! Nu börjar vår maraton bakning strax,dessutom ska det kokas fudge! Kan bli kul det här!

Fudge

I USA är fudge enormt populärt. Inte undra på, fudge har en mjuk och läcker konsistens. Den är lätt att göra och ingredienserna har man ofta hemma. För en mera vuxen smak kan du tillsätta rom, konjak eller whisky.
Ingredienser

3 3 dl strösocker
50 50 g smör
2 2 dl vispgrädde
1 1 msk vaniljsocker
2 2 msk kakao
50 50 g sötmandel, skållad och hackad

Gör så här

1. Klä en liten form med bakpapper och vik upp kanterna.

2. Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Koka på jämn värme cirka 25-30 minuter. Ha ett glas med vatten till hands. Droppa ett prov i vattnet. När du kan rulla det till en kula är fudgen klar.

3. Rör ner mandeln och slå upp massan i formen. Låt den kallna och skär upp lagom stora bitar.

-

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0