Hänt i Enköping i dag!

Blossom Taintion inviger utegym i Enköping

Alla Enköpingsbor får numera möjligheten att träna på gym utomhus. Detta tack vare att kommunen har låtit uppföra två utomhusgym som en vidareutveckling av Hälsans stig i naturskön miljö mitt i staden.


Utomhusgymmen är till för alla och ger personer som inte trivs i traditionell träningsmiljö nya möjligheter till effektiv styrketräning och friskvård.
– Att träna på gym i friska luften är förhållandevis nytt i Sverige. Vi på kommunen är stolta att gå i bräschen och kunna erbjuda allmänheten träning utomhus. Utomhusgymmen är en steg i ledet av olika förebyggande satsningar kommunen gör på hälsa och friskvård. Jag är övertygad om att det här folkhälsoperspektivet skapar bättre livskvalitet för kommunens invånare, säger Anna Wiklund, kommunalråd.

Fredagen den 29 april klockan 13.00 vid Gröngarnsåsen/Lasarettet inviger träningsprofilen Blossom Tainton träningsanläggningen tillsammans med Enköpings kommun, Sparbanken i Enköping och Lappset, företaget bakom gymutrustningen. På plats kommer Blossom Tainton visa hur man kan träna styrka och balans i de nya anläggningarna. Kommunalrådet Anna Wiklund inviger och kommer berätta om kommunens satsning på Hälsans stig.

Om utomhusgymmet

Träningsutrustningen är ergonomisk utformad och tålig för väder och vind. I gymmet finns träningsmaskiner för kroppens viktigaste muskler, exempelvis lår, vader, bröstmuskler, rygg och mage. Konditions- och koordinationsträning kan utföras med maskiner som ”Cross” och ”Air Walker”. Det ena utomhusgymet finns vid Gröngarnsåsen/Lasarettet och det andra vid Södra Åpromenaden, Munksundsskolan.

Aktivitetspark sedan tidigare

Sedan tidigare finns en aktivitetspark för seniorer vid Ljunggården. Utrustningen påminner om den utrustning som finns vid utomhusgymmen vid Gröngarnsåsen och Munksundsskolan.
Aktivitetsparken, som invigdes i november 2008 är till för seniorer och ger äldre förbättrat balanssinne, bättre motorik och ökad muskelstyrka.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0