Bra snabbmat och en massa hälsotankar!


Man köper en burk isahvsallad  billigt på ICA,kommer inte ihåg vad den kostar ,men under tjugo kronor i alla fall och den är ju en helt färdig röra som man kan äta som den är ,men jag föredrar att styla den lite. Så här gjorde jag idag!


Hackade ett litet färskt vitkålshuvud i ganska grova bitar! Rörde ihop det med ishavssalladen till en lagom kletig röra.Det blir som en slags coleslaw! I det hela slänge jag ett paket med asiatiska kryddor. Och rörde om ytterligare.


Här är de fantastiska kryddorna! Min stylade sallad var med det klar. Till det hela hade jag kokat två stora potatisar som jag delat i mindre bitar så de gick snabbt att koka. Supergott!  Å det finns massor av sallad kvar tills imorron.Vem behöver grisrumpa och koarsel,Inte jag!
Dessutom har jag för åratal insett att kosten är mycket viktig för hur du vill må när du blir gammal.Att kunna lyssan på sin kropp är riktigt viktigt,det gäller både kosten ,det fysiska och det mentala. Gå inte över gränsen med någonting är mitt råd. Gör det för ont i kroppen så vila,är du sugen på något särskilt så ät det. Vila dina tankar och ditt huvud ibland och våga vara ensam med dej själv och lyssna på tystnadens alla ljud! Det är liksom en grund för ett sunt liv!
Jag brukar försöka röra mej på något sätt utöver det som jag gör via jobb och allt vanligt,det räcker inte med att säga jag går mycket på jobbet och tro att man motionerar,först när du gör det där lilla extra som det händer det något,men visst är det ett plus med ett rörligt jobb,det säger ju sig självt! En överviktig tjej tog till orda när en föreläsare pratade om idealvikt. Hon sa så här,om jag trivs med min vikt och det gör jag så är det min idealvikt å då ska ingen säga att jag väger för mycket. Nej okej då,väg hur mycket du vill om du trivs med det! Jag vill se ordet idealvikt ur hälsosynpunkt istället,att väga så mycket som är sunt för din kropps alla funktioner nu och i framtiden. Sånt går ju vetenskapligt att räkna ut idag med olika metoder och mätningar! En enkel del av det är ju BMI t ex.Klart att många överviktiga säger att de trivs med sin vikt ,men det är inte detsamma som att det är det mest idealiska ur hälsosynpunkt för att deras kroppar ska fungera ultimalt now and forever. Om man sen tittar djupare på hur organ och vävnader samverkar i kroppen så kan man få många aha upplevelser. T ex hänger många smärtor ihop med kosten och när och hur du rör dej! Inte nåt nytt men ändå så opraktiserat av många! Varför? Och om du röker,yes vad tror du, att det inte skulle ha betydelse för en massa annat än din coolhetsfaktor, Jo var så säker! Heller inget nytt,men det gör mej galen att folk som utger sejför att vara smarta måste hålla på och blossa? Jag tycker ni är korkade jag! Å så får man inte säga till stackars rökare,de blir lessna då ju! T ex var min sallad idag inte helt renlärig men den var säkert närmare än mycket annat jag skulle kunna tryckt i mej å det är ju huvudsaken att man går åt rätt håll! Nu ska jag gå och dricka kaffe,det är syndigt det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0