Mugg-Kaka

Min mugg-kaka! Vilket underbart genialiskt recept! Det kan ju användas till massor med godsaker. Så här gjorde jag min första alldeles nyss.
 
1 äggvita
1/2 tsk bakpulver
1 msk mandelmjöl
1 1/2 msk kokosmjöl.
1 1/2 msk kesella med kanelsmak.
1 nypa fiberhusk
1 nypa kardemumma
 
Jag blandade ihop allt i en skål,rörde ordentligt med en slev. Hällde över i en vanlig kaffemugg som jag först smort med lite olja. Körde i micron ca en och en halv minut, det där är ju lite cirka man lär sej. Stjälpte sen upp det hela på ett fat. Det beter sig lite som en pudding! Jag hade vispgrädde på toppen bara för att få i mig det dagliga fettet. Detta blev jättegott till kaffet. Eftersom jag tycker mandelmjöl är sött nog i sig så hoppade jag över stevian i smeten, men det är ju en smaksak. Om jag ska bjuda på bakelser nån gång ska jag göra bottnar av den här smeten. Perfekt mellanmål detta! Vi som kör mycket LCHF och bakar själva har ju ofta dessa lite annorlunda ingredienser hemma också! Och variera sig kan man ju i det oändliga med detta recept. Min mugg-kaka var ju rätt neutral eftersom jag inte hade nå bär eller frukt till den idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0